ماهی انجل (فرشته ماهی)

ماهی آنجل یا فرشته ماهی تقریبا جزو زیباترینها و پرطرفدارترین گونه اب شیرین محسوب میشود و نگهداری از انها کنار ماهیان صلح جو امکانپذیر و لذت بخش است. در ایران قیمت نسبتا پایینی داشته و انواع انها به وفور یافت میشوند. کمی میتوان انها را حساس دانست و شاید نکته منفی در محبوبیت و نگهداری انها نیز همین مورد باشد. در ادامه متن اطلاعاتی در مورد ماهی انجل در اختیار علاقه مندان قرار میدهم

به ادامه متن توجه کنید

نام ماهیان: انجل(فرشته ماهی)

نام علمی: Pterophyllum altum (Pellegrin, 1903) , Pterophyllum leopoldi (Gosse, 1963), Pterophyllum scalare (Schultze, 1823)

نام خانواده : cichlidae

زیستگاه: امازون و انشعابات ان

حداکثر طول: ۱۵ سانتی متر

سازگاری: سازگار با  اکثر ماهیان صلح جو و گیاه خوار

دمای مناسب نگهداری: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتی گراد

پی اچ : خنثی ۷ الی ۷.۵

شناخت: انجل یکی از زیبا ترین ماهیها به حساب می آید و از طرفداران زیادی برخوردار است. زیستگاه فرشته ماهی مرکز آمازون و رودخانه های منشعب از آن است و به دلیل اینکه ماهی آنجل در منطقه زیستی وسیعی پخش بوده از فرمها و رنگهای متنوعی برخوردار میباشد.امروزه تمام آنجل های پرورشی در آکواریوم به نوع pterophyllum scalare تعلق دارند آنها به بلندی ۲۶ سانتیمتر و طول ۱۵ سانتیمتر میرسند.آنجل باله بلند چلگیس، آنجل نیم تنه مشکی، آنجل ببری، آنجل سفید، آنجل مشکی، آنجل باله بلند دودی، آنجل باله بلند نقره ای و … آنجل هایی هستند که در ایران تکثیر و پرورش یافته اند. در سالهای اخیر رنگها و فرمهای زیبایی از ماهی آنجل را تولید کرده اند که آنجل سیاه از طرفداران بیشتری برخوردار بوده ولی گفته میشود حساستر است. تنها تعداد کمی از نوزادان آنجل های سیاه به رنگ مشکی در آمده و بقیه رنگ اولیه خود را خواهند داشت. همین نتیجه در ماهی انجل اسکالار دم چادری سیاه نیز مشاهده شده است انواع اصیل تر آنجل ، مثل فرشته ماهی دم چادری معمولی یا ماهی انجل دودی از نظر وراثت پایدارتر هستند. دراین اواخر آنجل های قرمز رنگ نیز پرورش داده شده اند ، در آمریکا هم موفق به تکثیر و پرورش نوعی اسکالار طلائی شده اند و در تایلند هم به تازگی نوعی انجل فسفری که در شب از خود نور ساطح میکند تکثیر شده است به هر حال انجل ها همه جا هستند و در تنوع رنگی و زیبایی حد و اندازه ندارند

نگهداری:انجل ها ماهیان کم توقعی هستند ولی از طرفی نیز کمی حساس به نظر میرسند و نیاز به ابی کریستاله با نیتریت صفر و تغذیه مقوی دارند. حداقل تانک مورد نیاز برای یک جفت انجل ۶۰ لیتر میباشد ولی در صورتی که تانک بزرگتری در اختیار دارید از انها دریغ نکنید زیرا انجل ها در تانک های بزرگ هم رشد بهتری داشته و هم احساس امنیت بیشتری میکنند مخصوصا اگر تانک را به صورت گیاهی و صخره ای دکر بندی کنید که بسیار هم مورد علاقه انهاست. دمای مناسب نگهداری ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد میباشد البته دماهای کمتر یا کمی بیشتر را نیز تحمل میکنند ولی بهترین دما همان  ۲۸ درجه است. پ هاش اکواریوم را میتوانید خنثی در نظر بگیرید. گرچه پرورش دهندگان این گونه ترجیح میدهند اب انها کمی اسیدی باشد. به هر حال پ-هاش خنثی چه برای انجل و چه برای اکثر ماهیان اب شیرین گزینه مناسبی است. بهتر است بگویم انجل ها همانند سایر ماهیان نسبتا حساس به شرایط پایدار نیازمندند تا پارامترهای دقیق و غیر پایدار. این ماهیان تقریبا با اکثر صلح جویان سازگارند، انها را  میتوانید با لوچ ها ، برخی شارک ها ، برخی تتراها و رنگین کمان ها و حتی دیسکس ها و بسیاری ماهیان صلح جو دیگر نگهداری کنید

ماهی انجل

تغذیه:خوراک فرشته ماهی لارو پشه ، کرم توبیفکس و بچه ماهی است ولی از دل گاو ، میگو ، آرتمیا، کرم خونی و …. نیز تغذیه میکنند. آنچه مهم میباشد تنوع غذایی برای ماهی آنجل یا فرشته ماهی است. در فروشگاه های اکواریومی انواع غذاهای بالانس شده برای این گونه زیبا و سیکلیده های کوچک موجود میباشد

تشخیص جنسیت و تکثیر: در مقاله ای مجزا در قسمت موضوعات سایت شرح داده شده است

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,864 دیدگاه در “ماهی انجل (فرشته ماهی)

  1. raha

    حقیقت اوضاع اکفاریم اصلا خوب نیست.قبل از سیفون یکی از انجل ها با شکمی ورم کرده مرد!
    اب اکفاریم رو سیفون کردیم ولی باله های یک جفت از انجل کوی ها انگار چسبندگی پیدا کرده و ماهی های زبرا به باله های انجل های بیچاره حمله می کنند!انجل چروک نقره ای هم یه گوشه رفته و رنگش داره تیره میشه!یه بلک گوست هم روی شن ها افتاده فکر کنم داره می میره!
    ما اکفاریم گیاهی داریم اما گیاها هم سرجال نیستند ممکنه علت این مشکلات از گیاهای خراب باشه؟
    دمای اکفاریم روی ۲۸ درجه است تا چند روز پیش همه چیز خوب بود ولی حالا..
    Aqasafe داروی خوبیه؟ما از این دارو برای سلامت اکفاریم استفاده می کردیم.

    پاسخ
  2. raha

    لطفا برای بهبود شرایط اکفاریم راهنماییمون کنید.با تشکر.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      احتمالا کلی گیاه پوسیده و در حال تجزیه تو اکواریوم هم دارید. مطمئنا سطح سموم اب بالاست. باور کنید اصلا نمیدونم شرایط تانکتون چطوریه. چه تجهیزاتی دارید. اکواریوم سیکل شده هست و به اندازه کافی باکتری مفید هست که سریع فضولات و برگ های مرده گیاها رو تجزیه کنن. کیت تست دم دستتون هست که یه تست از اب بگیرید؟ و ….
      تقریبا از شرایط تانکتون هیچی نمیدونیم، فقط با توجه به شرایطی که میگید مطمئنا کیفیت اب و سطح سموم بالاست. راه حل هم سیفون کردنه که انجام دادید ولی خب فکر کنم دیر اقدام کردید و ماهیاتون رو از دست دادید
      اکوا سیف هم داروی خوبیه ولی برای سلامت اکواریوم از این دارو استفاده نمیشه. بلکه هنگام راه اندازی برای از بین بردن کلر و کلرامین و فلزات سنگین اب از این دارو استفاده میکنن و البته مزایای دیگه ای هم داره ولی برای سلامت اکواریوم کسی استفاده نمیکنه. ضمنا اگه میخواین به نتیجه برسید لطفا یه توضیح کامل از شرایط اکواریومتون از اینکه چه مدته اکواریوم رو راه انداختید. چطور سیکل شده، سیستم فیلتراسیون و گیاها و ماهیا و هر توضیحی نیازه بدید تا بشه بهتون راهنمایی رسوند
      موفق باشید

      پاسخ
    2. ghomeyshi

      توضیحات شهریار خان کامل بود
      بنظر من تمامی گیاهای زرد و پوسیده و فرسوده و برگهای نصفه نیمه و برگهای بزرگ رو هرس کنین و نگران نباشید . اینطوری گیاه بهتر هم رشد میکنه و تا میتونین از گیاها کم کنین
      آب تانک هم بنظر من یه روز در میون ۲۰ % سیفون کنین تا به مرور کیفیت آب بالا بره
      اگه گیاهای تانکتون خاصه و پلنت حرفا ای دارین که نه میتونین نمک و نه دارو تو آب بریزین . باید کیفیت آب رو بالا ببرین . فیلتراسیون با سرامیک با حجم بالا حتما باید داشته باشین
      سوالات آقای شهریار هم پاسخ بدین ببینیم چیکاره ایم

      پاسخ
  3. سهند

    بسیار ممنون دوست عزیز
    امروز این دارو رو تهیه می کنم، سوالم اینه که می تونم تو تانک اصلی دارو بریزم ؟ چیزی که تو تالار نوشته راجع به استفاده از این دارو اینه که تو تانک اصلی ازش استفاده بشه … اونوقت برای بقیه ی ماهیام مشکلی پیش نمیاد ؟!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر منظورتون مترونیدازول و یا تتراسیکلین هست که داروی انسانی هستند و فقط در شرایط خاص باید در تانک اصلی مصرف کنید در غیر اینصورت در حمام ماهی استفاده بفرمایید ضمنا مترونیدازول رو بهتر هست این گونه مصرف کنید که غذای خشک رو در اون خیس کنید و بدین ماهی بخوره اینجوری بهتر اثر میکنه یادتون باشه هر دوی اینها آنتی بیوتیک هستن و از هر دو نباید استفاده کنید.
      باز اگر بنده بد متوجه سوال شما شدم بیشتر توضیح بدین تا در خدمتتون باشیم.

      پاسخ
  4. سهند

    متاسفانه این آنجل من اصلا غذا نمی خوره … اگر نه به صورت خوراکی بهش می دادم … اشتباهی که کردم این بود که یک دور ماهی رو جا به جا کردم و حمام نمک دادم ، می خواستم که دوباره جابه جاش نکنم، گفتم شاید بشه به جای این کار دارو رو مستقیما تو خود تانک وارد کرد.
    برای حمام دادن با مترونیدازول متاسفانه مطلبی در تالار پیدا نکردم، اینکه در یک لیتر آب چقدر دارو برزیم و اینکه پس از مصرف دارو بعد از چه مدت قاعدتا ماهی باید بتونه غذا بخوره ؟! و برای اینکه به غذا خوردن بیافته باید چیکار کنم ؟!
    بعد برای جلوگیری از مریض شدن بقیه ی ماهی ها چیکار کنم ؟! با علائمی که از این بیماری متوجه شدم ظاهرا یک کت فیش و یک مولی که قبلا داشتم هم در اثر این بیماری مردن، احتمالا خود آکواریوم این ماهی رو هم مریض کرده …

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز داروهای انسانی متاسفانه دز مشخصی ندارن و به صورت تجربی مصرف میشن و البته میزان دارو بستگی به مقاومت بدن ماهی هم داره .
      اما در مورد حمام مترونیدازول بهتره در یک لیتر آب دو تا قاشق غذاخوری از محلول و یا یک قرص از اون رو مصرف بفرمایید.
      ضمنا بیماری انگل روده ای زمان میبره تا درمان بشه اما روز بعد از حمام شاید اگر از کرم خونی منجمد استفاده کنید ماهی بخوره و به غذا بیاد البته خود کرم خونی هم فقط یکی دو وعده مصرف کنید نه بیشتر چون خودش یکی از عوامل بیماری زا هست اما چاره ای نیست و برای غذاخور کردن ماهی بهترین غذا هست و ماهی ها دوست دارن.
      معمولا کار خاص دیگه ای نمیشه کرد و باید به خدا توکل کنید چون دیگه نمیشه به زور غذا رو توی دهان ماهی گذاشت.

      پاسخ
  5. سهند

    واقعا مرسی …
    برای هر کدام از ماهی ها اگر بیمار شدند همین کار رو انجام بدم ؟! کار خاصی برای آکواریوم نیاز نیست انجام بشه ؟! توی آب مدفوع سفید می بینیم … اما نمی دانم دقیقا جز اون آنجل کدومشون ممکنه مریض شده باشه ….

    پاسخ
    1. naghmeee

      سلام دوست عزیز
      آقا مجتبی کامل توضیح دادند
      شما باید دقت کنی و ماهی مریض رو شناسایی کنی و اونو حمام بدی و در تانک اصلی دارو نزن عزیزم یکم دقت کن و مریض رو جدا کن و بهش برس
      در تانک اصلی برای اینکه خیالمون راحت شه یک سوم آب رو عوض کن و نمک بدون ید بزن

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      دقیقا با نغمه خانم موافقم و دیگه چیزی نمیمونه که بنده بگم فقط یه موردی اگر نگران سایر ماهی ها هستید حتما غذای خشک رو در مترونیدازول خیس کنید و به همه ماهی ها بدین تا دیگه خیالتون راحت بشه.

      پاسخ
  6. هانیه

    سلام و خسته نباشید خدمت اساتید
    من علاقه ی شدیدی به آنجل دارم,و قبلا چند بار داشتم و خیلی زود همشون رو کشتم,البته اون موقع چیز زیادی در مورد آکواریوم نمی دونستم.
    اول خدا و بعد کمک هایه شما ٣ماه میشه که سورم دارم و تلفات ندادم.
    می خواستم بپرسم الان آمادگی نگهداری آنجل رو دارم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      سلامت باشید
      خیلی ببخشید هانیه جان باید خدمتتون عرض کنم نه .
      ببینید ترکیب آنجل و سوروم ترکیب خوبی نمیشه.
      اگر انجل خواستید نگهداری کنید باید اختصاصی بزنید تو کار آنجل و ماهی آروم و صلح جو نه با سوروم و …
      ضمنا هنگام انتقال آنجل به آکواریوم حتما به هم دما و آب به آب کردن اونها خیلی دقت بفرمایید.

      پاسخ
      1. هانیه

        نه اشتباه فهمیدین,منظورم اینه که با تجربه ای که بدست آوردم,می تونم آنجل بدون تلفات داشته باشم تو آکواریوم دیگه ای داشته باشم؟
        نگهداری آنجل سخت تره یا سورم؟
        و یه سوال دیگه
        داشتن کت فیش در تانک چقدر ضروری هست؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          پس باید ببخشید .
          خب با این تجربه ای که شما دارید بله چرا نتونید از آنجل نگهداری کنید.
          وجود کت فیش برای تانک ضروری که چه عرض کنم بلکه واجبه چون اگر تانک جبلک بزنه دیگه خیلی سخته بشه تمیزش کرد و کت فیش شیشه ها شنها و همه جای آکواریوم رو تمیز میکنه.

          پاسخ
        2. مجتبی

          سلام مجدد
          نگهداری آنجل به مراتب سخت تره ولی اگه کیفیت آب خوب باشه و درست آب به آب و هم دماشون بکنید باور کنید نگهداری از آنجل همچین سخت هم نیست و خیلی لذت بخشه.

          پاسخ
          1. هانیه

            ممنون,پس واجب شد یه کت فیش بخرم
            یه ماهی میشه که قبلی مرده بود
            خدانگهدار

            پاسخ
  7. mohammadreza

    سلام خدمت همه دوستان
    یکی از آنجلهای من چند وقت پیش تخم ریزی کرد و روز بعد هیچ خبری از تخمها نبود بعد از اون هم دوطرف شکمش باد کرد اول فکر کردم خودش تخمها را خورده و بعداز چند روز خوب میشه ولی ورم شکمش بیشتر شد (البته غذا هم میخورد) بعد چند روز جداش کردم به آبش هم نمک بیشتری اضافه کردم دما هم ۳۱ درجه ولی باز خوب نشد باز یک هفته با ترکیب مترونیدازول و تتراسایکلین و همان دمای ۳۱ درجه جدا نگهش داشتم و غذا هم بهش ندادم بهتر شد ولی خوب نشد ولی به تانک اصلی بردمش بعد از چند روز دوباره ورم شکمش زیاد شد و آلان هم همونطوریه بقیه ماهیهام هیچ مشکلی ندارن کسی میتونه بگه باید چکار کنم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز ماهی شما شکمش آب آورده و دچار بیماری استسقاء شده در تالار گفتگو یه تاپیک به همین اسم هست مطالعه بفرمایید.
      بعد همه این کارها رو سر آنجل دادین و اون هنوز زنده هست واقعا تعجب کردم.
      چرا دو تا آنتی بیوتیک رو با هم ترکیب کردین و جالب اینکه ماهی هم زنده مونده ؟؟؟؟!!!!

      پاسخ
    2. ghomeyshi

      اولا که رئیس کاملا درست فرمودن و منم که خیلی با انجلها کار کردم حیرونم چطور زنده مونده . البته ماشالا
      دوما اگه میتونین یه عکس واضح از شکمش بذارین ببینم . آنجلها به تخم ریختن که بیفتن شکمشون کمی باد میکنه . اگه هم نتونن کامل تخمهارو خالی کنن و مثلا ماهیای دیگه اذیتش کنن همینطوری میشه . اما اگه ورم غیر عادی باشه و فلسها بیرون بزنه همونیه که رئیس تشخیص دادن . یا خودتون تشخیص بدین یا یه عکس واضح بذارین

      پاسخ
      1. ناشناس

        سلام
        من مطلب رو خواندم ولی ماهی نه کم اشتها است ونه گوشه گیر و نه چشمهاش بیرون زده ولی شکمش از دو طرف ورم داره واگر غذا بخوره ورمش خیلی بیشتر میشه آب آکواریوم هم کهنه نیست چون هفته ای ۲۵ درصد سیفون میشه ماهی نزدیک به ۲ ماهه اینجوریه اما در مورد تتراسایکلین و نمک نوشته بودن نمک در بعضی مواقع مشکل را بدتر میکنه که خوب حذفش میکنم تتراسایکلین هم خوب من یک هفته با ۱۵ لیتر آب و یک کپسول ۲۵۰ و هر ۲ روز نصف آب تعویض و یک کپسول دیگه
        که باز هم نوشته بودید چند دقیقه حمام کافیه سولفات منیزیوم هم متاسفانه گیرم نیومد با تشکر

        پاسخ
        1. میثمva

          سلام
          اب رو ۳۰ درصد سیفون کنید و به ماهی یه روز غذا ندین همه چی درست میشه در غیر این صورت یه حمام تتراسایکلین کار سازه
          البته شاید دوباره میخواد تخمریزی کنه که اینطور شده
          موفق باشید

          پاسخ
          1. mohammadreza

            سلام
            اگر مشکل مربوط به تخمهاش باشه باید اینقدر طول بکشه؟ گفتم حدود دو ماهه اینجوریه.
            سه روز پیش دوباره جداش کردم باز هم با تترا سایکلین(نه حمام و هر سه روز هم دارو تو آبش بود فکر کنم از حمام کردن باید بیشتر تاثیر داشته باشه یا نه؟) و تو این سه روز غذا هم بهش ندادم یک کم بهتر شده اما دفعه قبل هم همینطوری شد و وقتی بهش غذا دادم همه چیز برگشت به حالت قبل من هم کاری به کارش نداشتم تا به این وضع افتاد .کار دیگری هم باید انجام بدم؟
            با تشکر از همه دوستان

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              دوست عزیز ما کی گفتیم سه روز در تانک اصلی از آنتی بیوتیک استفاده کنید.؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
              باور کنید هیچ اثر بهتری نداره که هیچ بلکه برای ماهی مضر هم هست و آنتی بیوتیک بیشتر از ۴۸ ساعت اگر در آب باشه حالت سمی میگیره و باید روز سوم حتما سیفون سنگین انجام بدین و حداکثر تا ۵ روز کل آب رو تعویض کنید.
              بعد چرا سه روز به ماهی غذا ندادین اون هم آنجل ؟؟؟!!!
              دوستان گفته بودن خدمتتون فقط یک روز غذا ندین.
              آقا میثم هم توضیح داده بودن چکار کنید و بنده هم خدمتتون گفتم ولی متاسفانه توجه ای نکردین. ضمنا قرار هم نیست از چند تا دارو استفاده کنید فقط یک دارو کافیه و صد البته باید صبر کنید تا ماهی درمان بشه چون داروها که معجزه نمیکنن و بلافاصله ماهی رو درمان نمیکنن.

              پاسخ
  8. mohammadreza

    سلام
    اولا شرمنده.
    این کارها دیگه انجام شده بود اما تو تانک قرنطینه دارو هم دو روز بود و روز سوم سیفون شده بود امیدوارم مشکل حل بشه هر چند که گفتم دو ماه پیش همه این اتفاقها افتاد و خوب نشد به هر حال باز مزاحمتون میشم
    باتشکر

    پاسخ
  9. محمدرضا آریاپور

    سلام ۳ تا آنجل دارم یک سیاه که ماده هست یک زبرا اونم مادست یک سفید که لکه های کم سیاهی داره اون نره ماده ها اون نره رو میزنن اون زبرا هم سیاهرو بعضی موقع ها میزنه حالا نرو با شیشه جدا کردم چیکار کنم با هم بسازن؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنظر بنده همینکه جداش کردین بهترین کار بوده و فقط باید حداقل ۱۰ – ۲۰ روز جدا باشه بعد دوباره شیشه رو بردارید ببینیم چی میشه.

      پاسخ
      1. محمدرضا آریاپور

        سلام آقا مجتبی به آنجلام ۲تا دیگه اضافه کردم. آنجلا رو انداختم پیش هم سیاهه کاری نداشت با کسی اما ۳خطه همون آشو همون کاسه راستی ۱ نر کوی کله زرد دارم با ۱ماده کوی کله زرد ۱ نر سبز و سفید و ۱ ماده سیاه کدوما با هم جفت بشن بهتره
        موفق باشید

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          دوست عزیز دست من و شما نیست که بگیم کدوم با کدوم جفت بشه مگر اینکه خودتون هر جفتی رو جدا جدا نگهداری کنید در غیر اینصورت توی گله خودشون جفت میخوره در کل بنظر بنده هر کدوم که جفت بشن خوبه و مشکلی نداره اما اگه از یک نژاد باشن بچه های اصیلی میدن.

          پاسخ
          1. محمدرضا آریاپور

            سلام آقا مجتبی آنجل سیاهم اومده بود پیش اون آنجل خطریه که همه رو میزنه ولی امروز صبح دیدمش از روی سرش ی پوستی داشت جدا میشد که یکی از انجلام خوردش پهن شده بود کف آکواریوم و نفس میکشید و بال میزد الان فقط نفس میکشه چش شده اون سیاه زدش بخاطر شارک فوکسای جدیدم نباشه

            پاسخ
            1. میلاد

              شارک فوکسای چیه؟یه عکس ازش بذار
              متاسفانه دیگه نمیشه این آنجل رو به زندگی برگردوند احتمالا آنجل سیاهه که میگید زدتش
              فقط لطف کن بگو جنسیتشون چی بوده؟احتمالا هر دو نر بودن ودعوا کردن
              موفق باشی

              پاسخ
              1. محمدرضا آریاپور

                سلام میلاد جان همون شارک فوکس هست جمعش بستم چون ۳تا هستن آنجلا که چه عرض کنم ۲تا ماده هستند

                پاسخ
                1. میلاد

                  خب شارک فوکس کمی قلمرو طلبه بنابراین میشه گفت هم آنجل سیاهه ماهیت رو زده هم شارک فوکست اونو اذیت کرده
                  منتظر نظر دیگران هم باش,آقا مجتبی واقا ی قمیشی خیلی بیشتر از من می تونن راهنماییت کنن
                  موفق باشی

                2. محمدرضا آریاپور

                  بیخیال مردن چون از همه قوی تر بود و سیاهه رو میزد شارک فوکس هم ۲بند بودن آنجل ده برابرشونه بود

  10. رضا

    سلام
    تو آبی که تا حالا توش ماهیهای گوشتخوار نگهداری میکردم میشه آنجل نگهداری کرد یا باید بریزم بیرون همه چی رو از اول تانک رو راه بندازم. از چند تا مغازه دار پرسیدم گفت یه سیفون بکنی آبتو کافیه.

    پاسخ
    1. نغمه

      سلام
      ببینید آنجل خیلی حساسه و باید تانک رو به قولی reset بکنید!

      پاسخ
  11. navid kosari

    سلام من ۹۰تا انجل کوچیک واسه یک اکواریوم ۱۰۰*۳۰*۵۰ خریدم واسه سایز کردن دونه ای ۱۰۰۰تومن
    غذا واسه رشد سریعشون چی خوبه ؟

    پاسخ
    1. میلاد

      سلام
      غذای برای رشدشون اینا خوبه:هر کدوم خواستید استفاده کنید
      GVGmix سرا,JBL Gala,سراmicron
      غذا های دیگری هم موجوده ولی همینا به ذهنم آمد خودتون به بزرگی خودتون ببخشید
      موفق باشید

      پاسخ
      1. میثمva

        سلام
        یه غذای دست ساز هم تهیه کنید + دل چرخ کرده بزارید بخورن
        توجه داشته باشید که ارامش در بین ماهیان و حفظ کیفیت اب واقعا تو رشد ماهی معجزه میکنه
        موفق باشید

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بنده با همه اون چیزهایی که دوستان گفتن موافقم.
      ولی ۹۰ تا آنجل تو این سایز تانک ببخشید میخوام این حرف رو بزنم ولی سایز نمیشن که هیچ بلکه همگی تلف هم میشن حالا باز خدا براتون هر ۹۰ تاش رو حفظ کنه و بزرگ بشن انشاالله ولی سایز کردن آنجل به این راحتی نیست حداقل کیفیت آب رو خیلی خیلی بالا نگهدارید و فیلتراسیون با مدیایی خیلی خوب براشون بذارید.
      ولی بهتون تبریک میگم کلا خوشم میاد از اینایی که دل شیر دارن یه دفعه زده تو کار سایز کردن بچه آنجل ایول به این دل و جراتت. جدا خوشم اومد موفق باشی.

      پاسخ
      1. navid kosari

        چرا تلف شن من زیاد رسیدگی میکنم ابشم کاملا شفافه

        پاسخ
  12. محمدرضا آریاپور

    سلام انجل بهتره با نوع خودش جفت بخوره یا نوع دیگه

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      فرق نمیکنه اما با نوع خودش باشه قطعا بهتره
      موفق باشید

      پاسخ
  13. محمدرضا آریاپور

    سلام ترکیبم:۵آنجل۳سوروم ۱دلقک ۱کوریدوراس ۲مولی ۲بارش ۳شارک فوکس.
    آقا مجتبی گفتید لوچ با آنجل نمیسازه الآن ی مخفیگاه داره بخاطر تک بودن بیشتر موقعها اونجاس اصلا کاری نمیشه کرد که باشون بسازه مثلا دکور و …

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز با این ترکیبی که الان گفتین کلا آنجل ها اضافی هستن و باید ردشون کنید برن
      مولی – سوروم – بارش – لوچ هیچ کدوم با آنجل نمیسازن و هیچ کاری هم نمیشه براشون کرد.
      ضمنا لوچ تکی اصلا خوب نیست و ممکنه به زودی تلف بشه لوچ ها رو باید توی گله بالای ۴ تا نگهداری کنید تا تحرک داشته باشن و دیده بشن اینطوری حتما دپرس میشه حالا لوچ ها هرچی که تعدادشون بیشتر باشه کمتر مزاحم ماهی های دیگه میشن و با خودشون مشغول میشن ضمنا دقت کنید لوچ ها همسایز باشن

      پاسخ
      1. محمدرضا آریاپور

        بیخیال آقا مجتبی میسازن الآن ۱هفتس باهم هستن البته مولیها بیشتر

        پاسخ
        1. نغمه

          دوست عزیز خب شما که عقیده دارید میسازند چرا الکی میپرسید؟!شما که حرف خودتون رو میزنید

          پاسخ
          1. محمدرضا آریاپور

            خوب گفتم آقا مجتبی که تجربشون از من بیشتره سوروم ها رو جدا کردم ببخشید دیگه تجربم کمه بخاطر اینکه همیشه دوست داشتم اینکارارو انجام بدم طلفات زیاد دادم حالا ایندفعه رو گوش دادم ببخشید دیگه تکرار نمیشه

            پاسخ
            1. ghomeyshi

              سلام
              من خیلی خیلی رو آنجل و تکثیرشون کار کردم . آنجل با لوچ هم نگهداشتم . با مولی هم نگهداشتم . لوچ ها بیشترین آزاری که به ماهیای تانک میدن یکی دو ساعت بعد از خاموشی تانک شروع میشه و با روشن شدن تانک میرن قایم میشن تا فردا . حالا شاید بیان یه دوری بزنن اما یکمی سن دار بشن همونم دیگه نمیان . من واقعا دیدم چطوری باله ها و پولک های آنجل رو میجوه . اونم آنجلهای خیلی درشت آور که ۴ برابر خودش هستن . کلا لوچ ها حیوونات عجیبی هستن که باور کن اسکار و آروانا و اینا هم ازش حساب میبرن
              سورم هم که اصلا فکرشو نکن کنار آنجل بمونه .
              مولی هم ۳ نوع مختلف تو تانک داشتم و فقط این مدل های بالن خیلی ریزه هستن که به آنجل کاری ندارن . باقی مدلها هم کار خاصی ندارن اما به محض اینکه گرسنه بمونن پولک و باله های آنجل رو میجون
              ضمنا یه هفته اصلا مدت مناسبی برای قضاوت نیست . تو یه هفته شاید اسکار هم بقل آنجل دوام بیاره
              خلاصه با این ترکیب به مشکل میخورین . حالا اگه اصرار دارین میتونین خودتون هم تجربه کنین

              پاسخ
              1. محمدرضا

                مرسی آقای قیمشی مولیهام بالن هستند سوروم ها رو هم جدا کردم از همه ممنونم

                پاسخ
  14. محمدرضا

    سلام ۳تا آنجل جدید خریدم آوردمشون وارد تانک که کردمشون یکی یکی پهن شدن کف تانک ماهی هم فقط کوریدوراس و دلقک پیششون بود بعد اومدم ۲تاشون مخرده یکیشون داره نفس نفس میزنه چرا مردن اینومیشه نجات داد

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آنجل همینه دوست عزیز درست آب به آب و همدماشون نکردین و تلف شدن و برای این یکی هم نمیشه کاری کرد. باید حداقل ۲۰ دقیقه وقت میذاشتین برای انتقال ماهی ها به تانک اصلی نه اینکه پلاستیک رو خالی کنید توی آکواریوم.
      ضمنا ترکیب لوچ با آنجل هم زیاد جالب نمیشه و باله های آنجل ها رو میزنن.

      پاسخ
      1. محمدرضا

        آقا مجتبی ۱۰دقیقه تو آب بود بعد پلاستیکو باز کردم از آب تانکم ریختم تو پلاستیک ولی خوب مردن دیگه

        پاسخ
  15. helma

    سلام و من دو هفته است اکواریوم گرفتم.حجمش ۲۲۰ لیتره که توش ۴تا انجل و گوپی و مولی و ۲تا رامیزی دارم . یکی از انجل هام از دیروز صبح گوشه گیر شد و رنگ پیشونی و پشتش زدر شده بود و متاسفانه دیشب مرد.ولی دیروز صبح غذا خورد. یکی دیگشون هم رنگ پیشونیش زرد شده که دیشب از بقیه جداش کردم.ولی الان نمیدونم باید چیکار کنم . چه مریضیه؟ چجوری درمانش کنم؟ لطفا راهنماییم کنید
    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مبارک باشه.
      ترکیب آنجل با این ماهی ها خوب نیست و به زودی آنجل ها کتک میخورن و باله هاشون خورده میشه.
      مشکل ماهی شما هم بخاطر طی نشدن چرخه آب هست لطفا به این بخش مراجعه کنید.
      https://www.onlypet.ir/post-15/%D8%B3%DB%8C%DA%A9%D9%84-%DB%8C%D8%A7-%DA%86%D8%B1%D8%AE%D9%87-%D8%A7%DA%A9%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%D9%85-%D8%A7%D8%A8-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86/

      پاسخ
  16. helma

    ممنون از پاسختون
    زمانی که اومدن اکواریوم را نصب کردن گفتن اماده است و چون من عجله داشتم با مواد شیمیایی این کارو انجام دادن و بعد از ۴۸ ساعت هم ماهی هارو اوردن.
    حالا الان ماهی من مریضه؟ باید چیکارش کنم؟ همیجور جدا باشه؟ باید درمان بشه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نمیدونم چطوری ماهی رو جدا کردین ؟؟!!!

      پاسخ
  17. helma

    و یه مشکل دیکه اینکه بقیه ماهی ها هم رنگ بدن و بالشون داره تغییر میکنه، مثلا یکی از مولی های نر کاملا سفید بود ولی به مرور رنگ باله اش داره نارنجی میشه و باید چیکار کنم؟ واقعا باید چیکار کنم ؟
    ممنونم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز اون لینکی رو که براتون گذاشتم مطالعه فرمودین عرض کردم خدمتتون که مشکل آکواریوم شما طی نشدن سیکل هست و الان که فرمودین با مواد شیمیایی شستشو دادین ممکنه هنوز مواد داخل آکواریوم باشه ضمنا دیگه اینکار رو نکنید چون ممکنه چسب های آکواریوم رو هم خراب کنید.

      پاسخ
  18. pooya t.a

    باسلام
    من ۳تا انجل معمولی .۲تا تترا نئون مشکی .۲تا تترا چشم قرمز دارم چه ماهیهایی میشه به این ترکیب اضافه کرد ؟؟ با تشکر از راهنمایی های قبلی تان ..

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *