شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,618 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. امید

    سلام رنگ قرمزش تو ایران گیر میاد؟حدودا قیمتش چقده؟ممنون

    onlypet.ir

    سلام
    بله چرا که گیر نیات شما پول بدید بعد جون بخواید
    قیمت خبر ندارم ولی قیمت چشم گیری داره تقریبا چند ماه پیش یه اروانا دم قرمز شناسنامه دار ۱۲ اینچی تو پلاسکو اورده بودن ۶۵۰ تومان بود اروانا رد چیلی یا انواع دیگش هم اگه برید و سفارش بدید حتما با بار واستون میارن
    باید پرس و جو کنید و بعد سفارش بدید و در ایران خرید و فروش میشه.
    خدانگهدار

    پاسخ
    1. کوروش

      سلام لطفا کمک کنید یه اروانا سیلور دارم ۶۰ سانتی باله هاش داره تکه تکه میشه چکار کنم

      پاسخ
      1. Schistura+pridii

        به احتمال زیاد آروانای شما دم خوره گرفته توی سایت سرچ کنید کنیدبراتون مقالش میاد موفق باشید 🌺🌺🌺
        اینم لینکش https://onlypet.ir/?p=1559

        پاسخ
    2. پینینی

      سلام دوستان من یه سوال داشتم آیا می سه ۳ آروانا ۲۰ سانتی رو بالا پولی های که تعداشون ۵ هستم نگهداری کرد سایز اکواریوم ۱۲۰ در۵۰ در ۶۰
      ویک فیلتر سطلی دارم دکور بزارم واسشون یانه

      پاسخ
      1. mehdinejad

        سلام می تونید نگه دارید ولی یکی چشمش در میاد ،یکی میمیره
        اکثرا آروانا رو به صورت تنها نگهداری میکنن و فقط یدونه باید آروانا باشه هیچ ماهی دیگه ای نه
        تازه نباید اصلا تو آکواریوم دکور بزارید چون آروانا رو زخمی می‌کنه (حتی شن یا سنگ کف)

        پاسخ
        1. سهیل

          خیلی خیلی سخت نیست دوست من. اتفاقا راحته به شرط نگهداری انفرادی در اکواریوم با ابعاد مناسب و دکور ساده

          پاسخ
          1. mehdinejad

            من که ۲ ماه نگهداشتم پدرمو در آورد
            و خیلی ماهی استرسی هست

            پاسخ
  2. sadeghzadeh_s

    با سلام
    احتراما بفرمایید به اروانا و نایف و ۲ تا فرانتوزا که در تانک بنده می باشند چه ماهی های دیگری میتوان اضافه نمود؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      انواع سیچلاید – لوچ ها – کت فیش البته با رعایت سایز فقط از انجل منو – سیلور منو – اسکار – بوفر استفاده نکنید چون آروانا رو اذیت می کنند.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      طوطی ماهی، سورم، گرین ترور ماده، بلک گوست بزرگ، پنگوسی. فقط هر ماهیی رو کنار اروانا نگهداری نکنید. یا خورده میشه یا اروانا رو اذیت میکنه به سایز و خلق و خوی ماهی باید توجه کنید. الان فرانتوزاهای شما چقدرن، ارواناتون چقدره؟؟؟ تو سایز بندی ماهیاتون دقت کنید که در اینده به مشکل بر نخورید. نمیدونم سایز ارواناتون چقدره ولی خب یکم که بزرگ بشه به ۳۰ سانتی برسه دراگون هم میتونید به ترکیب اضافه کنید. چون دراگون سریع رشد میکنه و یهو دیدید هنوز یک ماه نگذشته ارواناتون تو شکم دراگون جا میشه. اروانای سیلور ماهی سطحه و میتونید گزینه هایی که تو کف و میانه زیست میکنن رو با رعایت سایز و دقت به خلق و خوشون نگهداری کنید. ماهیای معمولی که کنار اروانا نگهداری میکنن همونا بود حالا چیزی به ذهنم رسید باز میگم
      موفق باشید

      پاسخ
    3. ناشناس

      من دو هفتس یک اروانا گرفتم با ماهی هام مشکلی نداره ولی جرات نداریم تو خونه راه بریم ،بسکه خودشو میزنه به سقف تانک و در و دیوار و پولک هاش کنده میشه،پشمون شدم و میخوام با ی ماهی دیگه عوضش کنم

      پاسخ
      1. M.F

        سلام
        طبیعه وقتی جاش جای بدی باشه و باعث استرس میشه
        باید تانکتون براش اندازش مناسب باشه و باید با دقت وارد کنیدش ماهیای دیگه را در بیارید تا به جاش عادت کنه و غذا خور بشه وقتی دید حالش خوبه می تونید ماهیای دیگه را وارد کنید وقتی بجاش عادت بکنه دیگه این مشکلات را کمتر دارید

        پاسخ
  3. ناشناس

    ایا می شود چند نوع اروانا رو کنار هم بگذاریم

    پاسخ
      1. علیرضا

        سلام میخواستم ببینم من میتونم کنار سیلور دالر بلو آکارا شارک گورامی و پرت آروانا نگه دارم؟

        پاسخ
          1. ناشناس

            سلام من یک اروانا حدودا ۲۷ سانت دارم بنظرم روند رشدش کم است چون تو ۵ ماه ۴ سانت بزرگ شده و بهش دل و میلورم میدم اما غذا یه دیگری است که اروانا بخوره و زود بزرگ شه و کلفت تر بشه و خیلی کم شاید تو ۵ ساعت یکبار بدنش را تکون میده و دهنش را باز و بسته میکنه انگار که چیزی تو دندونش مونده ممنون میشم جواب بدین

            پاسخ
    1. توحید

      با سلام آره فقط آروانا سیلور معمولی رو میشه با هم نگه داشت اگه دیدی به هم حمله میکنن یه نایلون سیاه بالای آکواریم وسطش بذار تا به هم حمله نکنن بعد یه مدت که به هم عادت کردن نایلونو بردار تمام.

      پاسخ
  4. sadeghzadeh_s

    با سلام
    من ماهی هارو منتقل کردم به تانک بزرگ تر.نمیدونم چرا اروانا میاد کف میشینه.ایا مشکلی داره یا طبیعیه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اول ببینید چطوری منتقل کردین خوب آب به آب کردین – دما یکسان بوده – ماهی نترسیده – ضربه نخورده – شوک به ماهی ندادین و هزار چیز دیگه اگه همه چی خوب بوده اشکالی نداره طبیعی هست فقط ممکنه دو سه روز این جوری باشه به غذا خوردن بیاد خوب میشه نگران نباش. ببین هیچ وسیله قرمز رنگی روی درپوش آکواریوم نگذاشتین!!!

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      دو سه روز دیگه خوب میشه. اکواریومتون پایینه یا بالا؟؟ اکواریوم پایین باشه اصولا میترسه و میره کف اب ولی یه دو روز بعد عادت میکنه و میات بالا. از یه چیزی روی سطح یا اطراف ترسیده یا شوکه شده. یکم ملاحظه کنید و دور اکواریوم نرید و از چیزی نترسه و محیط رو اروم ببینه خوب میشه و میات بالا
      موفق باشید

      پاسخ
    3. توحید

      با سلام در موقع انتقال کمی اذیت شده اشکالی نداره بعد یه مدت حل میشه اگه بعد از ۵ روز حل نشد سریع عوضش کن البته نگران نباش بیشترشون تا ۳ روز حل میشن تمام.

      پاسخ
      1. ناشناس

        سلام من یک اروانا ۵۰ سانتی دارم که از دیشب غذا نمی خورد و۲ساعتی هم هست که کله پا گوشه اکواریم افتاده

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          ممکنه ضربه خورده باشه و کیسه هوای ماهی اسیب دیده یا اینکه در شب از چیزی ترسیده و شوک شده.
          اگه تعادل نداره و نمیتونه شنا کنه متاسفانه کار خاصی نمیشه واسش کرد.
          اما اگه شوک زده شده باشه، حالت عمودی در اکواریوم بخودش میگیره و یه گوشه اروم برای مدتی میمونه، حتی ممکنه به کف بره و یه گوشه بمونه، ولی مجددا پس از رفع ترس شروع میکنه به شنا و به حالت طبیعی برمیگرده.
          یک روز صبر کنید و محیط اطرافش اروم باشه و اگه از چیزی میترسه اون رو از اطرافش بردارید و ببینید اوضاع چجوری رقم میخوره. باز اگه توضیح بیشتری نیاز هست بفرمایید تا بهتر بتونیم راهنمایی کنیم.

          پاسخ
  5. sadeghzadeh_s

    سلام
    ایا میشود با اروانا ۳۰ سانتی و فرانتوزا و نایف و بلک گوست که دارم دماسونی و ماکرو نگه ذارم؟
    مرسی

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماکرو با رعایت سایز مشکلی نداره اما دماسونی معمولا در سایز ریز و متوسط توی بازار هست که اونا توسط آروانای ۳۰ سانتی شما خورده میشن اما اگه بزرگ تر گیر بیارین اشکالی نداره ممکنه آروانا رو بعضی مواقع اذیت کنه ولی آروانا درسی بهش میده که هیچ وقت یادش نره.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه اصلا جالب نیست. یا اروانا اسیب میبینه(اگه دکر داشته باشید دیگه بدتر) یا دماسونی ها طعمه میشن.
      موفق باشید

      پاسخ
  6. حسین

    مقدمه
    سلام برادران عزیز – سال جدیدتان مبارک – همین طور که زمین زنده شد دلهایمان زنده شود اما با این تفاوت که همیشه زنده باشد
    اطلاعات
    – من برای اولین بار با لطف خدا و راهنمایی ها شما(خیلی خیلی متشکرم، خدا عوضتون بده) ماهی دار شدم(یعنی تجربه ای ندارم)
    – ۴۰-۴۰-۷۰cm (طول-عرض- ارتفاع)(عرض=ارتفاع)
    – یه پنکوسی شکاری(۱۰cm) و یه اسکار(که بدن قهوه ای و قسمتیش هم نارنجی (۵ یا ۶ سان)) که فکر کنم سلطنتی باشه و یه پروت کوچک و دو تا پیکتوس کوچک گرفتم.
    سوالات
    ۱- ایا به نظر شما ترکیبش خوبه؟
    ۲- آیا میشه هنوز هم بهش ماهی اضافه کرد؟اگه میشه چه ماهی هایی؟
    ۳- ایا می تونم یک آروانا بزرگ کنم و بعدش بفروشم؟چه آروانایی بهتره؟درسر داره؟
    پایان نامه
    با تشکر فراوان از شما
    حسین الداغی

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ۱ – تو ترکیب شما فقط پیکتوس اضافه هست چون یا کشته میشه و یا اگه توسط پنگوسی شکاری و یا اسکار شکار بشه هم خودش و هم ماهی شکارچی میمیرن چون پیکتوس بدنش تیغ داره و توی دهان ماهی شکارچی گیر میکنه و هر دوتا میمیرن اگه دقت نکنید حتی پیکتوس به سختی توی تور ماهی گیری هم گیر میکنه و ممکنه خودتون باعث اذیت و حتی مرگ ماهی بشین.
      ۲ – بله میشه – ماهی های بزرگ مثل ردتایل – دراگون – کت فیش آفریقایی – نایف و یه اسکار دیگه – کت فیش (حتما لازم دارید) – تگزاس و…
      ۳ – نه نمی تونید. اصلا آروانا رو کنار اسکار (و نایف هم تا حدودی) نمی شه نگهداشت اما اگه اسکار نداشته باشید بله میشه آروانا رو نگهداری کنید که آروانا سیلور گزینه خوبی هست اما انواع گرون قیمت تر هم هست که هر جور صلاح بدونید.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      به نظر من سایزا رو درست انتخاب کرده باشید ترکیب خوبیه
      بله میشه اضافه کرد ولی زیاد شلوغش نکنید. به هر حال تصمیم با خود شماست(از نظر سایز تانکتون عرض کردم)
      پیکتوس رو اگه درست سایز بندی کنید مشکلی نداره. پنگوسی تو این سایز اکواریوم زیاد رشد نمیکنه و مشکل ساز نمیشه. پیکتوس باید بزرگترین ماهی تانکتون باشه که به مشکل نخورید
      بله میشه اروانا رو بزرگ کنید و بفروشید البته در یه تانک مجزا. تو این تانک به دلیل وجود اسکار به هیچ عنوان نباید اروانا اضافه کنید. در ضمن خواستید این کار رو در یه تانک مجزا برای درامد، تفریح یا هر چیزی انجام بدید باید مشتری درست و حسابی هم داشته باشید. مغازه های اکواریومی به اون اندازه ای که میفروشن اصلا از شما خوب نمیخرن
      موفق باشید

      پاسخ
  7. علی

    سلام من یه آکواریوم ۶۰ در۴۵ دارم و میخوام یه آروانا بخرم به نظر شما چند تا وچند سانتی باشن بهتره راستی یه پرد ویه جفت پنگوسی هم دارم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تعداد یک عدد و اندازه هم اونقدر بزرگ باشه که از پروت کتک نخوره همین.
      رجوع کنید به تالار گفتگو یه قسمت در مورد آروانا سیلور مفصل بحث شده.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اگه قراره در اینده اروانا رو رد کنید بره میتونید بگیرید وگرنه سایز اکواریومتون خیلی کوچیکه و واسه اروانا زیاد مناسب نیست گرچه میشه نگهداری کرد. بستگی به سایز پروت و نوع پنگوسی و سایزشون داره
      اطلاعات تکمیلی بدید تا بتونم راهنمایی کنم
      موفق باشید

      پاسخ
  8. علی

    پروتم زیاد بزرگ نیست حدودا ۷ سانته وپنگوسیم هم معمولی و اون هم ۱۰-۱۵ سانته

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      فکر نکنم با آروانای ۱۰ سانتی به بالا مشکلی داشته باشید ولی به قول آقا شهریار تانکتون کوچیکه آروانا جای بزرگتری میخواد هرچند برای چند ماه نگهداری مشکلی نیست بنظر من حالا یه تجربه ای بکنید و اگه دیدین پروت دردسر ساز شد ردش کن بره با پنگوسی و آروانا حال کن و دیگه هم ماهی اضافه نکن.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      یه اروانا ۱۲ سانتی که تو بازارم زیاده هیچ مشکلی نداره بگیرید. تا شش ماهی هم که بشه ۳۰ الی ۳۵ سانت میتونید نگهداری کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  9. mohammad91

    سلام.آروانای من وقتی شنا نمسکنه اصطلاحا وای میسه دمش به سمت پایین میره ولی کله اش بالا میمونه آیا مشکلی است؟دمش به سما پایین کج میشه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تا حالا این حالت رو ندیدم ولی احتمالا ضعیف شده با غذای گوشتی تقویتش کنید باید خوب بشه.
      بزار ببینیم سایر دوستان چه نظری میدن.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      یا نمیدونم چشه یا قشنگ متوجه نشدم. وقتی شنا نمیکنه و ساکنه این حالت پیش میات!!!!. چیزی رو نمیخوات شکار کنه؟؟. چون وقتی بخوان شکار کنن یا چیزی رو ببینن بالای اکواریوم سیبیلک هاشون رو میچسبونن رو اب و دم و بدنشون رو میارن پایین و حالت فنری میگیرن واسه شکار. اگه این حالتیه و گه گداری این کار رو میکنن که هیچ اشکالی نداره، اگه بترسن هم این اتفاق میفته البته دیگه حالت فنری نمیگیرن، دمشون و بدنشون به سمت پایین میل میکنه و سرشون بالاست. نمیدونم حالا واسه شما چطوریه. دائمی اینجوریه. مریضه، مشکل داره یا طبیعیه. بیشتر دقت کنید و کاملتر توضیح بدید. ببینید شنای طبیعی داره، غذا میخوره؟؟ اگه جواب مثبته پس مشکلی هم نداره و عادیه
      موفق باشید

      پاسخ
  10. Ahoora

    سلام
    میشه آرووانا رو با نئون انداخت؟

    پاسخ
    1. aria

      سلام
      امتحان کن ببین چش میشه؟؟
      ولی نتیجه خوبی نمیده!!!
      در یک کلام:
      به همین خیال باش …

      پاسخ
      1. aria

        سلام دوباره
        شاید اگه اون کف گیاه ها و دکور زیادی داشته باشی زنده بمونن

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      نه نمیشه فقط به جثه ماهی ها نگاه کن خب آروانا نئون رو میخوره.

      پاسخ
  11. amula

    سامولا
    عمو شهری نظرت در باره ی این ترکیب چیه
    بلک گوست
    آروانا کوچیک
    شارک رنگین کمان
    نایف
    دمب شمشیری
    هان صدات نمیاد
    ابعاد آکوارو داشته باش ارتفاع۶۰
    عرض ۴۵ طول ۳۰

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نظرم اصلا خوب نیست و ترکیب جالبی نمیشه
      بلگ گوست با اروانا و نایف خیلی کوچیک (همگی در قد و قواره هم) بد نیست
      دم شمشیری که اصلا
      شارک هم نه
      ابعاد اکواریوم هم به درد ماهیای کوچیک تا متوسط میخوره
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بنظر من هم جالب نمیشه چون نایف با بلک گوست و شارک کوچک و دم شمشیری نمی سازه.
      آروانا هم با دم شمشیری و شارک نمیسازه.
      فقط نایف و آروانا هم اندازه با هم و بلک گوست و دم شمشیری با هم مشکلی ندارند. ولی ترکیب همگیشون خیلی دردسر ساز میشه.

      پاسخ
      1. amula

        دم شما گرم
        یه سوال دیگه چرا شما اینقدر دوست داشتنی هستید

        پاسخ
  12. مهدی

    سلام
    داداش میخواستم بدونم اروانا با انجیل مونا سازگاری دارن
    میتونن کنار هم بمونن؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه سازگار نیست. انجل مونو به راحتی باله های اروانا رو میزنه. این ترکیب رو بارها امتحان کردم و با هم نمیسازن.
      موفق باشید

      پاسخ
  13. مهدی

    راستی ابعاد اکواریوم من ۷۰طول۳۰عرض و۵۰ارتفاع شه
    واسه نگهداری اروانا خوبه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      برای بچه آروانا مشکلی نیست ولی بزرگتراش رو نمیشه توی این آکواریوم نگهداری کرد.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      تا کوچیکه بله مناسبه. ولی در اینده ای نزدیک باید یه اکواریوم بزرگ براش تهیه کنید. این سایز اکواریوم مناسب نگهداری اروانا نیست
      موفق باشید

      پاسخ
      1. مهدی

        مهدی
        میتوانی نگه داری مشکلی ندارد

        پاسخ
        1. Sepehr Mirzaei

          سلام من این ترکیبو یک ساله دارم
          سورم_سیلور شارک_پافر فاهاکا_شارک رمبو_ تترا کنگو_ پنگوسی سفید_ لوچ دلقک_ کت اسپرت_ گورامی مرواریدی_ تایگر بارب_ رمبو_ پولی آلبینو_ کوریدوراس_ رامیزی_ تترا جواهر.
          خواستم بدونم این ترکیب با آروانا سیلور ۸،۷ سانتی میتونم بندازم ؟

          پاسخ
          1. م.یگانه

            سلام. توی این آش شله قلمکاری که پختید هر چیزی که دوست داشتید بریزید. اگر مردنی و خوردنی و زدنی بودن تا الان یه چی شده بود… (اینا توی ۵۰۰ لیتر هم با هم دوام نمیارن من نمیدونم چطور یکسال هوای همدیگه را داشتن)

            پاسخ
    3. محمممد

      با سلام من یه ماهی آروانا دارم بزرگه چندوقتیه حالت کجی هست موقع شنا کردن یه وری شده مشکل خاسی که نداره؟

      پاسخ
      1. محمد پارسا

        سلام
        مشکل داره بله یا سکته ناقص زده یا اینکه به دیل استرس حرکات تندی زده و اینجوری شده یا دنبال طعمه رفته اینجوری شده یا فقر غذایی داره

        پاسخ
        1. محمممد

          خب درمانش چیکار کنم یه دونه بیشتر تو تانک نیست

          پاسخ
          1. مجتبی

            سلام
            خواهشا به تاریخ سوالات توجه کنید و جای مناسب سوال بپرسید.
            اگر کج شنا میکنه دیگه نمیشه کاری براش کرد جتی ممکنه عرض تانک کم بوده و روی ماهی تاثیر گذاشته.

            پاسخ
  14. رضایی

    من یه آروانای ۴۰-۴۵ سانتی سالم سالم واسه فروش دارم هرکس خواست با این شماره تماس بگیره
    *********۰۹
    قیمت رو هم باهاتون را میام

    پاسخ
  15. علی

    سلام من یه اروانا دارموچندروز پیش یه دونه فلاور باکس به تانکم اضافه کردم که اروانامو اذیت و کمی هم زخمی کرد.فلاورو خارجش کردم ولی اروانام خیلی ترسیده وغذاهم نمیخوره.ایا خوب میشه؟کاری میتونم واسش بکنم؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      شنای اون چطوره؟؟ صاف شنا میکنه یا کج و یه وری شده؟؟. جراحات در چه حدیه؟؟ اگه صاف شنا میکنه مشکلی نداره و تا چند روز دیگه زخماش خوب میشه و مجددا غذا میخوره. فقط حتما به ابش متیلن بلو بزنید که زخم ها عفونت نکنه. همین کار دیگه ای لازم نیست انجام بدید
      موفق باشید

      پاسخ
  16. علی

    سلام میشه راجع به این ترکیب نظر بدین<2پنگوسی-۲سیلور شارک-۲سورم طلایی-۱کت اسپرت-۱کت خرگوشی-۱نایف-۲بارب خالدار-۱اروانا.مرسی

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مشکل خاصی نداره فقط آروانا به اندازه ای نباشه که کتک بخوره و یا با نایف درگیر بشه. پنگوسی هم معمولی باشه مشکلی پیش نمی یاد.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نظرم با همه مثبته بجز اروانا. بقیه ترکیب خوبی میشن. اروانا رو تو سایز مناسبی بخرید. یه طوری نباشه که به فکر شکار ماهیا باشه و یه سایزی نباشه مدام کتک بخوره. اصلا اروانا رو نخرید خیلی بهتره
      موفق باشید

      پاسخ
  17. علی

    SALAAM MER30 AROWANAM FELAN AZ MANAM SALEMTARE.
    FAGHAT CHIZI KE HAST YE JAYI RAJE BE TAGHSIM BANDIYE MAHIYAN BAR ASASE IQ YE CHIZAYI KHOONDAM AGE RAJE BEHESH MATLAB BEZARIN MAMNOON MISHAM VA BEGIN AROWANA AZ LAHAZE HOOSH VAZIYATESH CHEJOORIYE?!!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      از لحاظ هوش ماهی باهوشیه خیالتون راحت و به محیط بیرون و داخل و صاحب و خیلی چیزا توجه میکنه و قشنگ میتونید اینا رو یه مدت که ازش نگهداری کردید احساس کنید. اما از لحاظ امار و ارقام در چه رده ای قرار میگیره رو نمیدونم. شاید سایر دوستان بتونن نظر بدن.
      کاش خودتون مقاله ای که خونده بودید رو برای ما هم توضیح میدادید تا استفاده کنیم
      موفق باشید

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *