شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. اکبر

    سلام عزیزان

    من ادامه بحث رو اومدم اینجا !
    شهریار عزیز تو ترکیب ماهی آروانا فرمودن طوطی ماهی ( پرت ) هم میشه باهاش نگه داشت . نظر بقیه دوستان چیه ؟ با آروانا می مونه ؟ به نظر من که اذیت میکنه آروانا رو !!!

    پاسخ
    1. farshad

      حاجی حالت خوبه؟
      من یه بار پرتو برای تفریح انداختم جلویه اروانا درستع داد پایین

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        پس خیلی پروتتون کوچیک بوده که درسته داده پایین. سایز رو رعایت میکردید هیچ مشکلی نبوده
        موفق باشید

        پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه طوطی ماهی کاری به اروانا نداره. نه اینکه بیخیالش باشه ولی اصلا براش خطر ساز نیست. شخصا طوطی ماهی با اروانا (هم سیلور و هم کوتوله) نگهداری کردم و برعکس اروانا سیلور گه گداری یه حالی به پروت میداد و کوتوله هم یکی از پروتامو کشت تا معلوم بشه چقدر این ماهی خشنه. به هر حال به نظر من اصلا مسئله ای نیست. باز بذارید دوستان دیگه هم نظر بدن و بعد تصمیم بگیرید
      موفق باشید

      پاسخ
    3. مجتبی

      سلام
      اگر سایز ماهی ها رو رعایت کنید پروت با آروانا کاملا سازگاره فقط اگر یکی شون زیاد کوچکتر باشه براش خطرناکه.

      پاسخ
  2. اکبر

    ببخشید این سوال یادم رفت :

    آروانا رو من از مغازه تا خونه تو پلاستیک بیارم ؟ یه وقت پاره نکنه پلاستیک رو ؟D:
    بعد اگر توی یه ظرف آوردم چطوری هم دما کنم ؟

    پاسخ
    1. farshad

      نه تو پلاستیک اتفاقی نمیفته فقط بگو دوتا یا سه تا پلاستیک برات بزاره…!
      پاره کردن بعیده :)

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      اصلا آروانا رو توی ظرف نکنید چون به خودش ضربه میزنه توی همون پلاستیک خوبه اینطور هم نیست که پلاستیک رو پاره کنه خیلی وحشی حساب کردین این بیچاره رو !!!!!

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      مگه اروانایی که میخواید بخرید چقدره؟؟ ۲۰ سانت…. اروانا رو با پلاستیک بهتون میدن و کیسه هم پاره نمیکنه خیالتون راحت.
      موفق باشید

      پاسخ
  3. اکبر

    ممنون
    دوستان من بلاخره اروانا رو خریدم آوردم ۲۵ سانتی متر هست و سایز تانکم ۸۰ *۳۰*۵۰ .
    هم دما کردم و راحت ولش کردم رو آب

    فقط یک مشکلی که داره اینه که :
    شنا میکنه قشنگ یهویی به سرعت میره یه طرف دیگه انگار مثلا پیش میاد یه چیزی میبینید سریع می دوید اینطوری .

    البته یک ماهی کوچولو انداختم کنارش برای افتتاحیه که بخوره ولی نمیخوره چرا ؟
    و همچنین دمای آب ۲۷ هستش مشکلی که نداره ؟
    و گاهی میشینه کف آکواریوم و بعد از ۱۰ دقیقه باز بلند میشه چرا ؟

    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همه چی طبیعی هست.
      فعلا ممکنه غذا نخوره حتی غذای زنده سعی کن از میگو استفاده کنید – زیاد هم جلوی آکواریوم نرید – سعی کنید غذای زنده به آروانا ندین چون در هنگام شکار ممکنه به خودش آسیب بزنه.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اصلا جای نگرانی نیست و اروانا هنوز به محیط جدیدش عادت نکرده. دو سه روز دیگه و حتی کمتر خوب میشه. اروانا وقتی از چیزی به شدت بترسه یا خودشه پرت میکنه بالا یا میره کف اروم میشینه و شاید چند بار این کار رو تکرار کنه، به سطح اب میات و سرک میکشه و به سرعت مجددا به کف میات. نگران نباشید تا چند روز دیگه خوب میشه. در مورد غذای زنده با نظر اقا مجتبی کاملا موافقم و اگه دکر تو اکواریومتون داشته باشید دیگه خیلی بده و ممکنه به خودش اسیب جدی بزنه
      موفق باشید

      پاسخ
  4. sinner47

    سلام، نمیدونم دارم جای درستی سوال و مطرح میکنم یا نه!
    مدت دو روزه که پرت و آروانا سیلورم بیحال شدن. پرت کف آکواریوم خوابیده و آروانا هم سطح آب به صورت عمودی بی حرکت وایستاده حالی نداره انگار داره میمیره غذام نمیخوره چیکار باید بکنم؟ :( :(
    ممنون.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      دلایل زیادی ممکنه داشته باشه ولی چیزی که به ذهنم میرسه اینه که دما، رو سریعا چک کنید که زیادی بالا نرفته باشه، مقداری از اب رو با اب تازه تعویض کنید تا اگه سموم احتمالی تو ابه خارج بشه. یه توضیح از شرایط اب و اکواریومتون و سایر ماهیاتون هم بدید. فکر نکنم این مشکل به خاطر بیماری باشه
      موفق باشید

      پاسخ
  5. اکبر

    ممنون از پاسخ شما ( آقا مجتبی گل و شهریار عزیز )

    ببخشید نحوه غذا دادن بهش چطوری باید باشه ؟ غذا رو میندازم مثل اینکه کوره اصلا نمی بینه و غذا هم میره کنار آکواریوم !
    ضمنا چقدر تنبل هست یه زبرا رو نمی تونه بگیره میخوام طبق راهنمایی دوستان بیرون بیارم زبرا رو چون میترسم صدمه برنه به خودش ! زبرا چه ماهی تیزی بوده من نمی دونستم !

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ممنون از لطف شما.
      آروانا نه کور هست و نه تنبل صبر داشته باش فعلا هنوز به محیط آشنا نشده و غریبه هست سعی کنید فعلا از غذای زیر آبی استفاده نکنید و میگوی درشت و غذای رو آبی بهش بدین تا غذا خور بشه بعدا هرچی بدین میخوره درضمن وقتی غذا دادین از جلوی آکواریوم برید کنار تا غذا بخوره و نترسه.

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        سلام
        اتفاقا اروانا ماهی پرتحرکیه و اصلا لقب تنبل سزاوار اون نیست. همونطور که دوستم اقا مجتبی گفتند از غذاهای رو ابی و درشت، میگو، دل و اگه ماهی زنده هم خواستید بهش بدید با یه ضربه به سرش اون رو کیج و بیهوش و حتی بکشید و بعد بندازید کنارش. اروانا وقتی عادت کنه به محض اینکه غذا تو اب بیفته با یه جهش ترتیبشو میده خیالت راحت. دیگه به اروانا نگید تنبل که من به شخصه عذاب میکشم. ماهی به این زیبایی به این باهوشی، به این پرتحرکی………
        موفق باشید

        پاسخ
  6. سینا

    آروانا و نایفم امروز مردن’:(
    دما ۲۸ درجست از دیشب آب خیلی تار و مه آلود شده، سورم پرت گرین ترور اسکات دالر وردتیل هم حالی ندارن :( ۴۰ درصد آب رو با آب تازه عوض کردم ولی هنوز کدره..نمکم ریختم ولی هیچ فرقی نکرده!!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      متاسفم.
      اما کدری آب باید از بیماری یکی از ماهی ها باشه درست نگاه کنید ممکنه کت فیش و یا اسکات و یا ردتایل مریض شده باشند و شکمشون آب آورده باشه البته کت فیش داخل این ترکیب شما ندیدم اگر آب زرد رنگ شده ممکنه دلیلش این باشه که خیلی نادره و ممکنه سایر دوستان این مطلب رو بخونن و کلی برام بخندن ولی واقعیت داره. میتونید با جدا کردن ماهی بیمار و قرار دادنش توی آب تازه و شفاف تاثیرش رو ببینید و مشاهده کنید آب تازه چطور زرد میشه.
      اما اگر رنگ آب شیری رنگ شده یا زیاد غذا دادین و یا سیکل آب طی نشده که اون هم به این شدت کدر نمیشه پس به این دلیل نیست. و یا اینکه از شنهای آکواریومتون هست. و نهایتا از فیلتر هم میتونه باشه که خیلی کثیف شده.

      پاسخ
  7. اکبر

    سلام
    ضمن تشکر از آقا مجتبی که پاسخ دادن و همچنین آقا شهریار که بهم امید دادن
    باشه آقا شهریار دیگه نمیگم D:
    راستی اگر بخوام چند تا پروت و سورم کنار این آروانام نگه دارم موقع غذا دادن این کوچیکا مگه میذارن آروانا غذا بخوره ؟ نحوه غذا دادن چطوری باید باشه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنظرم پروت نخرید بهتره اما باز اگه دوست داشتین زیاد بزرگ نباشه مشکلی نداره.
      غذا دادن هم نحوه خاصی نداره غذا بریزید وسط آکواریوم میان میخورن.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      هیچ مسئله ای نداره. میتونید اضافه کنید. غذا هم به راحتی میتونید بهشون بدید. اروانا ماهی دست و پا بسته ای نیست، غذا بیفته تو اب با یه جهش ترتیبشو میده.
      موفق باشید

      پاسخ
  8. اکبر

    سلام
    چه اتفاق بدی !!
    الان آروانام نمیدونم چی دید محکم خودشو پرت کرد بالا خورد به شیشه بالایی آکواریوم و ۳ تا از پولک های بدنش افتاد !!! ( دقت کنید که منظورم از پولک قسمت بنده آروانا هستش )

    اگر ترمیم میشه چطوری ؟ و چی بهش بدم درست بشه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نگران نباش اصلا اتفاق بدی نیوفتاده برای آروانا طبیعی هست !!!! پولک هاش خودشون ترمیم میشن شما نباید کاری انجام بدین.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      وای چه اتفاق بدی.
      ترسوندیم اکبر اقا گفتم چی شده….. ولی خب زیادم اتفاق خوبی نبوده و این ضربات میتونه کار دست اروانا بده مثلا سیبیکاش بشکنه یا …… سطح اب رو تا میتونید بیارید بالا، نه یه طوری که با یه تلاطم کوچیک خونه رو اب بگیره. ولی خب از سطح اب تا درپوش ارتفاع زیادی نداشته باشه، یا از روش های دیگه هم میشه استفاده کرد. کشیدن یه پلاستیک ضخیم از زیر پل، بیخیال همون سطح اب رو بیارید بالا
      متاسفانه پولک های اروانا یکم طول میکشه تا ترمیم بشه. حالا حالاها مشخصه که پولکش کنده شده.
      موفق باشید

      پاسخ
  9. اکبر

    ممنون رفقای خوبم

    فرمودین سیبیکاش بشکنه . منظورتون کجای آروانا هست .( شرمنده من تازه کارم )
    و اینکه این اتفاق باعث نشه یه وقت بمیره من خیلی دوستش دارم !
    اشکالی نداره برای ترمیمش صبر میکنیم .

    ضمنا بالای تانک در وسط یک شیشه کمکی زدم که دو طرفش تیز هست . ۱۰۰% به اون برخورد کرده . اینو یه راهنمایی میکنید چیکار کنم ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      سیبیلکاش که دیکه معروفه. دقیق بالای فک پایینی اروانا. تو تصویر زیر با دایره نشون دادم. اگه بشکنه سیبیلکاش اویزونه و شانس بیاری خوب ترمیم بشه ولی اگه کج ترمیم بشه اصلا ضدحاله و باید به فکر جراحی باشی. حالا زیاد نگران نباش قرار نیست این اتفاق بیفته و همونطور که گفتم سطح اب رو بیارید بالا
      سیبیلک
      اون قسمتی که تیزه رو همون اول باید سوهان میزدید یا با چسب اکواریوم کامل می پوشوندی. الان نمیدونم چیکار کنید. شاید دوستان یه راه حل خوب بهتون پیشنهاد بدن
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بنظرم هیچ کاری نباید بکنید حتی سطح آب رو هم بالا نیارید مطمئن باشید آروانا خیلی باهوش تر از این حرفها هست فقط طوری نباشه که از آب بپره بیرون چون دیگه تجربه آخرش میشه اما در بقیه موارد اگر فقط یکبار از چیزی ضربه بخوره دیگه تکرار نمیکنه و نیازی نیست شما پیشگیری کنید پس خیالتون راحت راحت خودش بلده چکار کنه.

      پاسخ
  10. farshad

    سلام…!
    من تو یوتوپ چنتا فیلم دیدم که ارونارو بیهوش میکنن و از میارن بیرون و سیبیلک ها و باله های زیرشو کوتاه میکنن…:|
    میخواستم بدونم اینکار به چه دلیله؟
    چجوری بیهوش میکنن؟
    فقط کنجکاوم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نمیدونم فقط یکجا خوندم برای تحریک جنسی و تکثیر آروانا این کار رو میکنن که اصلا بنظرم حرف چرندیه و هیچ ربطی نداره.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله دوست من درست دیدید. البته باله های زیری رو که ندیدم ولی خب ممکنه باله ماهی شکل مناسبش رو از دست داده باشه اما برای سیبیلک ها زیاد پیش میات و ممکنه سیبیلکاش کج شده باشه یا بلند و پیچ پیچی شده باشه (در ارواناهای بزرگ) و با قطع اون و رشد مجدد خوب بشه. مثلا خودم مجبور شدم یه بار یه عمل جراحی رو اروانام انجام بدم (حالا فکر نکنید شکم ماهی رو باز کردم و دل و رودشو کشیدم بیرون و با نخ بخیه دوختم و ……) به هر حال مجبور شدم دست به تیغ بشم ولی بدون بی هوشی و با کمک یه نفر دیگه چون طبق تحقیقی که کردم به این راحتی نمیشه ماهی رو بیهوش کرد و بعدا سالم به هوش بیات و دوز و نوع دارو و ….. خیلی مهمه و ممکنه به جای بیهوشی ماهی رو بکشی یا یه بلایی سرش بیات که عذاب وجدان بگیری
      موفق باشید

      پاسخ
  11. اکبر

    ممنون از پاسخ شما دوستان عزیز

    غذا برای آروانا من سوپر مکس گرفتم . خوبه ؟ اگر فقط یک نوع غذا بهش بدم موردی نداره ؟
    ضمنا روزی چند تا دونه بهش بدم ؟
    ( آروانا حدود ۲۵ سانتی متر هستش )

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      حقیقتا از این غذا استفاده نکردم و نمیدونم چیه. اروانای جوان حداقل روزی دو مرتبه و حتی سه مرتبه باید تغذیه بشه و به اندازه بهش غذا بدید. شکمش نباید شدیدا بزنه بیرون. اگه این اتفاق افتاد وعده بعدی رو حذف کنید
      یک نوع غذا به هیچ عنوان مصرف نکنید، حتما تو وعده غذاییش از دل گوساله، ماهی کیلکا و میگو یا حداقل یکی از این غذاها + همون غذایی که گرفتید استفاده کنید. اروانا به یه غذای گوشتی با پروتئین بالا احتیاج داره
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مهدی

      اگه سوپر مکس ارواناباشه (فلاوروسیچلایدش هم هست)غذای نرمالیه وبا مقداری میگوی ماهیران همونا که تو ظرفای فلزین بدین عالیه سعی کنید ازمیگو قبل ازظهر واز سوپرمکس بعدازظهرها استفاده کنید

      پاسخ
  12. اکبر

    درسته باشه چشم !

    ببخشید من زیاد سوال میکنم آخه به غیر از سایت شما تو اینترنت همه چرت و پرت هستن D:

    تازه گیا پمپ تسویه رو میزنم کار بکنه آروانام میترسه و خودشو به شیشه میکوبونه . راه حلی براش هست ؟

    پاسخ
    1. مهدی

      بنظرم هوای فیلترو کم یاقطع کنی کارسازباشه

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      هوای تانک رو از کم به زیاد کم کم افزایش بدید تا به حباب های هوا عادت کنه. ضمنا مگه پمپ رو خاموش و روشن میکنید؟؟؟ پمپ هوا باید دائمی روشن باشه و در اینصورت کاملا عادت میکنه. از خاموش و روشن کردن پمپ هوا جدا خوداری کنید، باعث خیلی مسائل میشه که توضیح دادن اون در حد حوصله من و خوندن اون در حوصله شما نیست. فقط اینکارو انجام ندید
      نکته اخر هم پمپ هوا روی اکواریوم یا در تماس اکواریوم نباشه
      موفق باشید

      پاسخ
  13. اکبر

    بچه ها یک آروانای جوان ۲۵ سانتی با ۲ تا آروانا کوچک ۱۰ سانتی کنار هم می مونن ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه هرگز.
      برای همون دو تا ده سانتی هم کنار هم کلی مشکل درست میشه چه برسه به اینکه یک ۲۵ سانتی هم توی جمع باشه.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه دوست من بارها در این سایت و سایر منابع عنوان شده نمیشه دو تا اروانا یا حتی چندین اروانا رو با هم نگهداری کرد چه برسه به اینکه هم سایزم نباشن
      موفق باشید

      پاسخ
  14. اکبر

    اوکی

    آقا شهریار در سوال بالا منظورم پمپ هوا نبود ها !! پمپ تسویه که صدای مهیبی داره رو میگم . اون پمپ هوا که همیشه روشنه و مشکلی نداره .

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اوکی….
      شرمنده بد خوندم….. ولی جوابم هنوزم فرقی نمیکنه. باز جمله تکراری رو مینویسم با این تفاوت که به جای پمپ هوا، مینویسم تصفیه.
      مگه تصفیه رو خاموش و روشن میکنید؟؟؟از خاموش و روشن کردن تصفیه و کلا لوازم حیاتی اکواریوم جدا خوداری کنید، باعث خیلی مسائل میشه که توضیح دادن اون در حد حوصله من و خوندن اون در حوصله شما نیست. فقط اینکارو انجام ندید.
      اگه فشار تصفیه زیاده اونو با یه فشارشکن کم کنید یا سیستم فیلتراسیونتون رو عوض کنید.
      موفق باشید

      پاسخ
  15. اکبر

    راستی
    دل مرغ من بهش میدم خیلی خوب میخوره و خوشش میاد . فقط یکم توش رگ داره دل مرغ ! مشکلی که نداره ؟

    پاسخ
    1. farshad

      ببین من بیشتر برای تغذیه اروانام از چند غذا در روز استفاده میکنم…!
      در کل ۲ وعده دارم ولی هر یه روز در میون غذاهارو عوش میکنم..!
      مثلا شنبه ۲ غذه یه متفاوت یکشنبه دو غذای متفاووت
      شنبه:صبح : میگویه منجمد(که اقا شهریار گفتن بزار یخش باز شه بعد بده)شب دل گاو که اکرم نداشته باشم از غذای super arowana JBL استفاده میکنم
      یکشنبه: صبح بچه گوبی که اکواریوم فروشی که ازش خرید میکنم کیسه ای ۱۰۰۰ میده تورو پر میکنم میرزم تو تنک خودش دخلشونو میاره (البته تو تانک یه نایفم دارم که شریکی کار میکنن:))بعد از ظهر هم کیلکا میدم(خشک شده میدم)
      بعضی موقعه هام که غذام تموم شه حالا هر کدومش کرم خونی بهش میدم که البته بعد از super arowana میدم..!
      حالا یه سوال مدیران سایت :این تغذیه من برای اروانا ۲۱ سانتی(رشدش خیلی سریعه)و نایف صحیح هست یا نه؟

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      از دل مرغ استفاده کردم فقط دقت کنید اونها رو خوب بشورید و چربی هاشو جدا کنید و تیکه تیکه کنید به ماهی بدین درسته نندازید !!!!!
      این ترکیب غذایی هم که دوستمون گفتند خوبه فقط چرا کیلکا خشک شده !!!! بهتر نیست از تازه اون استفاده کنید.

      پاسخ
      1. farshad

        اقا مجتبی من خشک شدرو با هزارتا پارتی گرفتم چه برسه به زنده…!
        چون از پرورش ماهی گرفتم اینو فهمیدم که کیلکا هارو به غزل خودشون میدن و به مردم نمیدن منم حالا با یه پارتی(مالی)پودر شدش گیرم اومد…!
        یه سوال به جز super arowana چه غذاهای دیگه هم هست؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          احتیاجی به پارتی و پول اضافه نیست برو پیش مرغ و ماهی فروشی ها تا دلت بخواد کیلکا یخ زده دارن پودر اصلا خوب نیست. در کل کیلکا آب رو چرب میکنه و یه لایه چربی رو آب جمع میشه.
          غذای فلاور زیاده مگاهد – لوهان و …..

          پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      مسئله ای نداره. ولی ای کاش به جای دل مرغ از دل گوساله استفاده میکردید. دل مرغ کیفیت خوبی نداره به هر حال کامل چربی ها و رگ و ریششو بگیرید و بعد بهش بدید
      ………………..
      در مورد غذایی که دوستمون اقا farshad به ماهیاشون میدم باید بگم عالیه. فقط بیش از حد به ماهیتون غذا ندید. اون بچه گوپی هایی رو که میگیرید حتما قرنطینه کنید، اگه تانکتون دکر بندی صخره ای داره غذای زنده به ماهیی مثل اروانا ندید خیلی بهتره چون ممکنه به خودش صدمه بزنه
      موفق باشید

      پاسخ
      1. mobin

        اقاشهریار من کلا دکور اکواریومم رو برداشم و فقط کفش سنگ ریز هستش که با سیفون کردن مشکل داریم…!دکورم هم دوتا چوب بود و چنتا سنگ صخره ای…!
        و به خاطر این که به ترکیبم یه ۲ تا سیلور اروانا و ردتیل اضافه کردم مجبور شدم دکورو بردارم…!
        فقط یه سوال مغازه ای ازش خرید میکنم یه کت زنبوری اورده بود اندازش ۱۸ سانت بود موندم بخرم یا نه؟چون نایفم سابقه خوردن کت رو داره :|

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          اشتباه کردین دو تا آروانا سیلور خریدین نمیگم نمیشه ولی نگهداری چند تا آروانا کنار هم خیلی خیلی سخته و ممکنه نتونید از پسش بر بیایید پس بهتره یکی رو تا دیر نشده پس بدین.

          پاسخ
          1. farshad

            سلام اقا شهریار…
            منم اینه اقا مبین دکور اکواریوم رو در اوردم ولی فقط چوپو چون گیاهام بلند بود و برای اینکه لوله ها دیده نشن گذاشتم///!
            حالا مدیران کمک…..
            اروانا ی من ۱ روزه یه دفعه میره زیر اب و از پوشت pvc که برای نایفه گذاشتم نایفمو میزنه…!
            حالا چرا بعد ۱ ماه اینجوری شده؟
            راستی ۲ تا جگوار بزرگ حداقل ۲۰ یا ۱۵ سانت تازه وارد اکواریوم کردم…تا الانن با هم درگیری نداشتن….ولی اروانام نایفو میزنه برام عجیبه….البته یک بار هم اروانام بد جور نایفمو زده الان باله های زیر شکمه نایفم ۲ سانتش کلا کنده شده و الان نایفم کجه و فقط موقع غذا خوردن میاد رو اب ساف میشه :(
            چیکار کنم این دوتارو؟
            الان با شیشه از هم جدا کردم ولی اصلا جا نیست تو تانک….(نایفم ۴۰ سانته و اروانام ۲۵ یا ۲۳ )
            اقا شهریار در پاسخ مبین گفتین که نگهداری چند اروانا سخته!دلیلش چیه؟

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              – تازه به شرایط عادت کرده و خوشش میاد نایف رو بزنه !! اصلا چیز عجیبی نیست باید با یه شیشه از هم جداشون کنید تا نایف خوب تقویت بشه و باله هاش ترمیم بشه فعلا صلاح نیست نایف کنار آروانا باشه البته با یه شیشه جداشون کن تا هم رو ببینن درضمن ممکنه آروانا بپره اونطرف باز هم نایف رو بزنه فقط مراقبشون باشید.
              نگهداری چند آروانا کنار هم سخته و برای خیلی ها غیر ممکنه دلیلش هم اخلاق و خلق و خوی خود ماهی هست نه چیز دیگه.

              پاسخ
            2. شهریار (onlypet.ir)

              سلام
              عرض شود به حضورتون که تازه داره مشکلات شروع میشه….. همونطور که اقا مجتبی گفتن به اکواریوم، غذا و شرایط عادت کرده و میخوات یه حالی به نایف که تقریبا مثل خودش کشیده و صافه بده. بهتره نایف رو جدا کنید تا نکشه ولکن نیست. یکم بزرگتر بشه به بقیه ماهیا هم گیر میده و در نهایت فقط باید از اروانا نگهداری کنید (اروانایی که با غذای گوشتی تقویت شده باشه و به ۶۰ ۷۰ تایی رسیده باشه)
              نگهداری چند تا اروانا هم سخته و هم تا حدی محال. حالا شاید محال درست نباشه ولی تو یه اکواریوم کوچیک خونگی همون بگیم محال بهتره. اصلا با هم نمیسازن و همدیگه رو تحمل نمیکنن. اروانا سایر ماهیای سطح اب رو هم تحمل نمیکنه
              موفق باشید

              پاسخ
              1. farshad

                مرسی از پاسختون از دیشب با شیشه جداشون کردم و امروز رفتم شیشه گرفتم که برای نایفم یه تانکه دیگه درست کنم که مشکلاتمو دو برابر میکنه…:|
                و در مورد اینکه گفتید اروانا نپره اونور و نایفو نزنه دیشب نایفه خودم کرم ریخت و خودش پرید اونور…!:|
                به نظرتون یه تانکه ۱۱۰ در ۴۰ در ۵۵ برای نایف خوبه؟
                من شیشمو با این مشخصات گرفتم و ۸ میل..
                نایفم ۴۰ سانته و کلا این اکواریومی که الان همشون توشن ۱۶۰*۴۰*۶۰ هستش که الان ۸۰ سانت از اکواریوم برای نایفس که اصلا جا نداره:پپ|
                اقا مثل اینکه اروانا دیگ داره قاطی میکنه امورز صبح وقتی داشتم غذا میدادم جگوارم خورد به بدنش جگوارم با یه ضرب پرت کرد اونور اکواریوم :|(جگوارم مرد:(
                دیگه فک کنم این اروانا باید تنها باشه

                پاسخ
                1. مجتبی

                  سلام
                  تانک جدید هم برای نایف خوبه و هم برای آروانا.
                  اصلا چرا ردشون نمیکنید بره و کوچکترشو بخرید؟

                2. شهریار (onlypet.ir)

                  سلام
                  اره اون اکواریوم ۱۱۰ سانتی برای نایف خیلی عالیه و ماهیای دیگه هم میتونید کنارش اضافه کنید
                  اروانا قاطی نکرده. تفلی میخواسته غذا بخوره حالا کم کم ماهیاتونم رو میخوره. چه عیبی داره (شوخی کردم). من عاشق اروانای بزرگم، اگه شرایط نگهداری اون به صورت تکی رو دارید خب نگهداریش کنید. البته بنده نظر شخصی خودم رو میگم و میتونید تصمیم بگیرید
                  بگذریم. مخصوصا این اکواریوم ۱۶۰ تایی که اصل جنسه و یه اروانای سیلور بزرگ بدجوری تو این اکواریوم میدرخشه…….
                  موفق باشید

  16. علی

    salaam agha shahriyar.
    bazam mer30 az rahnemayihat
    man be arowana silveram hormoone rang midam.range balehash taghriban ghermez shode .
    yeki az doostan too kare forooshe mahiye filmesho did migoft too gheymatesh tasir dare.
    ۱.
    aya haghighat dare
    ۲.
    in taghire rang ta che mizan edame dare?
    mer30

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ۱ – حقیقت داره اما زیاد تاثیری در قیمت نداره چون اگر طرف وارد باشه از این پولها نمیده.
      ۲ – فقط باله هاش قرمز میشه و اگر غذای رنگ رو قطع کنی کم کم رنگش میپره. قرار نیست کل آروانا قرمز بشه.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اصلا غذای رنگ و از این جور چیزا به ماهی مثل اروانا ندید. اروانای سیلور ، اروانای سیلوره و قرار نیست تغیر زیادی تو ماهی ایجاد بشه، نهایتا باله های ماهی قرمز رنگ میشه
      قیمت تغیر چندانی نمیکنه خیالت راحت. شاید کمی بهتر و زودتر با زبون بازی بتونن به یه فرد کم تجربه بفروشن
      موفق باشید

      پاسخ
  17. H.H.A

    سلام
    من در آکواریوم۱۵۰*۳۵*۵۰خودم ماهی های گوشتخوار دارم ازقبیل:
    ۳پرت۸سانتی
    ۱پوزه میمونی(که تازگیاهدنسبتابزرگی زده!)۹سانتی
    ۲فلاورهورن ۱۱سانتی و۸سانتی
    ۱فلاورباکس ۷سانتی
    ۲پنگوسی گوشتخوار۱۴سانتی
    ۳اسکار که اولی تایگر۹سانتی ودومی تایگرآلبینو۹سانتی وسومی باله بلندکاملامشکی که(بدون باله هاش ۶سانته)
    ۱گورامی اسفرانوس۱۸سانتی
    ۱دماسونی۵سانتی که خیلی فضوله وگاهی به باله های اسفرانوس هم نوک میزنه!
    ۲گرین ترور یکی سبز۱۰سانتی ودیگری آبی۸سانتی
    ۲جوئل ۸سانتی
    ۲مارماهی ۱۶سانتی
    ۱پولی ۱۲سانتی
    ۱پولی تایگر ۱۰سانتی
    ۱گابی آب شور۹سانتی
    ۲لوچ دلقک۸سانتی
    ۱لوچ آبی۹سانتی که اکثرمواقع کج توی کنده مصنوعی خوابه!
    ۱زندانی۱۱سانتی که وقتی خریدمش ۵سانت بیشترنبودوازهمه ریزتربودولی حالاداره بزرگترین میشه(درعرض کمتراز۲ماه)
    ۱رطیل دراگون۷سانتی
    ۱ماکروزردالکتریک۷سانتی که خیلی فضوله
    ۱پیکاک آبی۱۰سانتی
    ۱داکترفیش۱۱سانتی که اسمشوگذاشتم مستراسترس بس که استرس داره!
    ۲میگوی چنگ دار۷سانتی(یکی قرمزودیگری سبز)که برای خودشون زیر مرجان خونه درست کردند!
    ۱کت وارونه۱۰سانتی که درعرض کمتر۲ماه از۴سانت رسیدبه۱۰سانت!
    ۲کت پلنگی(لجن خوار)یکی ۹سانت ودیگری۱۵سانت
    ۱کت اسپرت(لجن خوار)۹سانت
    این روهم بگم که همه باهم سازگاری کامل دارند.
    بااین وضع میتونم۱آرواناسیلور۱۲سانتی راهم به این جمع اضافه کنم؟؟
    درضمن آکواریوم من اصلا شلوغ نیست وهرماهی درجایی خونه کرده!
    مرسی ازسایت بسیارخوبتون

    پاسخ
    1. محمد پیرانا

      شلوغ که نیست ولی یکم صبر کنی کلا ۴ ، ۵ تاشون می مونن یکن دیگه صبر کنی یکی دوتاشون میمونن . آروانا هم به عنوان غذای اسکارها و فلاورها ، آره خوبه …

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بنظر من همین ترکیب هم اصلا چیز مناسبی نیست.
      بعد یه سوال داشتم خدمتتون معنی شلوغ میشه بگید چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      راست میگی شلوغ نیست بازار شام شده !!!!!!!!!!!!!!
      آقا آروانا با اسکار و فلاور سازگار نیست هرگز نخرید.
      به زودی لابستر (به قول شما میگو چنگ دار ) – لوچ دلقک – ماکرو زرد – خورده میشن و بعد هم پولی ها از گرسنگی تلف میشن و بعدش پنگوسی شکاری دردسر درست میکنه و در آخر هم یکی از فلاور ها باید دار فانی رو وداع کنه. تازه ممکنه بین دمایسونی و اسفرانموس و اسکار هم درگیری خونینی پیش بیاد.

      پاسخ
      1. H.H.A

        خودم ازقبل برای ماهی هایی که کوچک میمونندوزیادرشدنمی کنندیک آکواریوم۱۰۰*۳۵*۴۵تدارک دیدم وبزودی ماکروودماسونی ولوچ هاولابسترهاو…به این تانک منتقل میکنم وفقط اسفرانموس واسکارهاوفلاورهاوپنگوسی هارودراین تانک نگه میدارم.راستی من به ماهیام غذاهای هورمونیوردچمپ وکرم خونی میدهم به نظرتون تغذیه شون خوبه یانه؟
        ودو سوال چراهیچ وقت ۲تافرانتوزای ریز(حدود۳سانت)باهم نمی سازند؟این یکی آنقدردیگری روترسوندکه اصلاغذانمی خوردتامرد.
        راستی اسفرانموس میتونه بعضی چیزهارویادبگیره؟من خودم قبلایک۳۰سانتیشوداشتم وقتی دست توآکواریوم میکردم میخواستم چیزی رودرست کنم به بغل درازمیکشیدوسرشومیذاشت رودستام!

        پاسخ
      2. H.H.A

        خودم ازقبل برای ماهی هایی که کوچک میمونندوزیادرشدنمی کنندیک آکواریوم۱۰۰*۳۵*۴۵تدارک دیدم وبزودی ماکروودماسونی ولوچ هاولابسترهاو…به این تانک منتقل میکنم وفقط اسفرانموس واسکارهاوفلاورهاوپنگوسی هارودراین تانک نگه میدارم.راستی من به ماهیام غذاهای هورمونیوردچمپ وکرم خونی وماهی میدهم به نظرتون تغذیه شون خوبه یانه؟
        ودو سوال چراهیچ وقت ۲تافرانتوزای ریز(حدود۳سانت)باهم نمی سازند؟این یکی آنقدردیگری روترسوندکه اصلاغذانمی خوردتامرد.
        راستی اسفرانموس میتونه بعضی چیزهارویادبگیره؟من خودم قبلایک۳۰سانتیشوداشتم وقتی دست توآکواریوم میکردم میخواستم چیزی رودرست کنم به بغل درازمیکشیدوسرشومیذاشت رودستام!

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          چرا سوال تکراری پرسیدین ؟؟؟؟؟؟
          – نه بنظر من غذاشون اصلا خوب نیست به اینها بهتره یک غذای گوشتی دست ساز هم توی وعده های غذاییشون اضافه کنید.
          – تا حالا این مشکل رو نداشتم و قرار هم نیست هیچ وقت نسازند حتما براشون مخفیگاه بذارید بیشتر از این هم باشند میسازند ۷ تا کنار هم داشتم.

          پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          تو تغذیه ماهی تنوع رو رعایت کنید، کرم خونی به مالاوی ها ندید یا خیلی کم بدید.
          هیچ وقت که نمیشه گفت با هم نمیسازن ولی خب با هم دعوا میکنن و باید اکواریومتون بزرگ و پر مخفیگاه باشه. حالا شما میگید دو تا من میگم چهارتاشون هم ممکنه با هم دعوا کنن و یکی بقیه رو بزنه. به هر حال همیشه دو تا سیچلاید تو یه اکواریوم قرار نیست کنار هم رد بشن و به هم ای لاو یو بگن
          مثلا چه چیزایی رو یاد بگیره. میخواید شیرین کاری کنه!!! وقت غذا و شمایی که بهش غذا میدید رو میشناسه. این موردی که میگید جالب بوده. شرمنده اطلاعی ندارم
          موفق باشید

          پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *