تکثیر و تولید مثل ملنگو و شاه طوطی

حتما همه علاقه مندان به پرندگان سخنگو دو گونه بازر و شناخته شده طوطی ها که شاید با گفتن کلمه طوطی تصویرشان در ذهنمان مجسم شود را میشناسند. درست حدس زدید! طوطی ملنگو و شاه طوطی انقدر رایج و در دسترس هستند که همه انها را میشناسند و حتی کمتر پرنده فروشی را خواهید دید که این گونه از طوطی ها را نداشته باشد. حال سوال اینحاست این طوطی ها چگونه و چرا اینقدر رایج هستند. ایا تکثیر ساده ای دارند و پرنده ها بومی هستند؟ ایا میتوان انها را تکثیر نمود، روش تکثیر این گونه چگونه است؟ در صورتی که تمایل دارید جواب سوالات فوق را بیابید با ادامه متن همراه باشید

ypu

مقدمه ای بر شناخت طوطی های اسکندر

دو گونه از طوطی های سبز شناخته شده و محبوب کشور عزیزمان طوطی بزرگ و کوچک اسکندر نام دارد که اولی را شاه طوطی یا طوطی بزرگ اسکندر مینامیم و دیگری را ملنگو یا طوطی کوچک اسکندر نام گذاری کرده ایم. دو نام ملنگو و شاه طوطی بین تمام پرنده فروش ها و علاقه مندان به طوطی ها در ایران کاملا شناخته شده است گرچه در زبان های دیگر این دو گونه را به نام های دیگری میشناسند. به طور مثال در زبان انگلیسی به شاه طوطی “پاراکیت اسکندر” گفته میشود یا همین گونه در زبان فرانسوی “پروچ الکساندر” نامیده شده است. در هر صورت ما در ایران این گونه ها را به نام شاه طوطی و طوطی ملنگو میشناسیم و اعتقادی به تغیر نام انها نیز نداریم. محبوبیت این دو گونه از طوطی ها فقط به کشور ما ختم نمیشود و در سرتاسر جهان این دو گونه به عنوان نماد طوطی ها شناخته میشوند. تاریخچه شناخت و اولین پرورش ها و حتی تقلید صدا در این طوطی پیشینه ای طولانی دارد و برخی محققان بر این عقیده هستند که اولین طوطی سبز سه هزار سال قبل در هندوستان توسط اشرافیان و پادشاهان اهلی و پرورش یافته است و پس از ان اسکندر مقدونی که هند را در تصرف خود قرار داده بود با این طوطی اشنا و به ان علاقه مند شده است و سپس جانشینان اسکندر مقدونی این پرنده را به یونان امروزی برده و به اروپاییان به نام طوطی اسکندر معرفی کردند، رومی ها نیز دومین کشور اروپایی بودند که به پرورش طوطی سبز(عموما شاه طوطی) پرداختند و امروزه نیز به صورت گسترده در سرتاسر اروپا این طوطی ها شناخته شده و پرورش میابند. ورود شاه طوطی و طوطی ملنگو در ایران نیز پیشینه ای طولانی دارد و بسیاری از بازرگانان ایرانی که به هند برای تجارت سفر میکردند طوطی ملنگو یا شاه طوطی را به عنوان هدیه برای خانواده یا بزرگان شهر میاوردند. بصورت گستره تر و عمومی تر نیز در اوایل حکومت پهلوی تعداد زیادی طوطی سبز(شاه طوطی و ملنگو) توسط برخی افراد مقام بالا به کشور وارد شدند و در برخی از باغ های تهران و برخی از نقاط سرسبر شهرهای بزرگ ایران ازاد شدند تا به زاد و ولد بپردازند و به همین علت نیز امروزه در بسیاری از نقاط سرسبز کشور میتوان طوطی های سبز را به صورت وحشی یافت. حتی بسیاری از گونه های دیگر طوطی سبز که عموما در طبیعت کمتر میتوان انها را یافت به کشور وارد شده و در باغ وحش ها به نمایش گذاشته میشوند یا در پرنده فروشی ها برای فروش ارائه میشوند. میتوان گونه هایی مانند ملنگو سفید هندی، ملنگو خاکستری و ملنگو ابی هندی، ملنگو افریقایی و ….  را نام برد که اکثرا وارداتیند و یا با تکثیرهای ژنتیکی به وجود امده اند.

P.k.manillensis-Mutations

مقدمه ای بر تکثیر و تولید مثل طوطی های اسکندر

متاسفانه با وجود اینکه بسیاری از طوطی های سبز به صورت بومی پرورش میابند و برای فروش عرضه میشوند هنوز بخش اعظمی از طوطی های سبز عرضه شده وارداتیند و تنها افراد کمی طوطی های سبز را به صورت تخصصی در کشور پرورش میدهند و بازار با این پرورش و تکثیر جزئی نمیتواند نیازها را تامین کند و تجار این بازار مجبور به واردات یا بهتر بگوییم قاچاق این پرنده از مرزهای شرقی کشور میباشند زیرا در حال حاضر واردات قانونی ان از کشور هند و پاکستان به کشور ممنوع میباشد. حتی در پاکستان و هندوستان که  از قطب های عرضه طوطی های سبز به شمار میروند صادرات شاه طوطی برای مدتی با شرایط خاص امکان پذیر بوده است زیرا بسیاری از پرندگان قابل عرضه از محیط طبیعی صید میشوند و این شکارهای بیرویه از محیط های طبیعی شاه طوطی را در معرض انقراض قرار داده است و به همین دلیل خرید و فروش و صادرات آن در این کشورها با شرایط خاص یا سختی امکان پذیر است گرچه در نهایت عرضه کنندگان قاچاق همیشه در خدمت بازار هستند. شاید دلایل قانع کننده ای نیز وجود داشته باشد که نمیتوان در مورد تکثیر و تولید مثل این گونه از طوطی ها به راحتی صحبت کرد و توقع داشت نیاز بازار با پرورش مصنوعی تامین شود. تکثیر این گونه از طوطی سانان مانند مرغ عشق نیست که نیاز به تجهیزات یا فضای زیادی نداشته باشد. مطمئنا تکثیر و تولید مثل طوطی ملنگو و شاه طوطی(حتی گونه های کاملا بومی) چندان ساده نیست و تنها افراد کمی در اسارت  با تجهیزات و فضای کم موفق به تکثیر این گونه از طوطی ها خواهند شد. به هر حال سعی شده در ادامه کلیات و روش تکثیر شاه طوطی و ملنگو که تکثیری همانند یکدیگر دارند اموزش داده شود تا شاید کمکی هر چند کوچک به علاقه مندان به تکثیر این گونه از طوطی ها کرده باشیم گرچه در نهایت میدانیم کمکی به بازار خرید و فروش این طوطی در کشور نخواهد شد و همچنیان ورود و فروش قاچاق پرندگان زینتی به کشور طبق روال سابق باقی خواهد ماند

تجهیزات مورد نیاز و فضای توصیه شده برای تکثیر

اولین قدم برای تکثیر موفق طوطی های اسکندر(شاه طوطی و ملنگو) فضای نگهداری انهاست. هر چقدر این فضا کوچک و بسته باشد امکان موفقیت در تکثیر کاهش میابد. به عبارت دیگر به ندرت این گونه از طوطی سانان در قفس یا حتی پاسیوهای کوچک تکثیر میشوند. حداقل فضای مورد نیاز برای تکثیر و البته جفت یابی یک گروه طوطی سبز ۱۸ متر مربع با ارتفاع  ۲ متر یا بیشتر میباشد. این فضا نباید بسته باشد و حداقل با نور طبیعی روشن و شب هنگام تاریک شود. همچنین در صورت استفاده از تورها و حفاظهای میله ای به قدری قطور باشند که به راحتی توسط طوطی ها جویده نشوند و از طرفی سر و گردن پرندگان از انها رد نشود چرا که در برگشت به عقب ممکن است به انها اسیب وارد شود. این فضا نباید در معرض وزش باد در فصل پاییز و زمستان قرار بگیرد. با وجود اینکه طوطی های سبز به شرایط اب و هوایی حساس نیستند و یکی از پرندگانی هستند که به سرعت به شرایط اب و هوایی هر منطقه خو میگیرند با این حال وزش باد سرد در فصل پاییز و زمستان را تحمل نخواهند کرد. در نقاط بالایی پاسیو حتما از چوب های قطور و طبیعی درختان مانند درخت بید یا حتی کاج برای نشیمن طوطی ها استفاده میشود. قائده خاصی برای قرار دادن چوب ها وجود ندارد و میتوان از کف پاسیو تا نقاط بالایی پاسیو میله های نشیمن طبیعی را قرار داد. طوطی های سبز برای نشیمن و استراحت بیشتر بالاترین سطح نسبت به زمین را انتخاب میکنند. باید سعی شود میله های نشیمن در پرش ها یا پروازهای کوتاه طوطی ها اختلالی به وجود نیاورد و به اندازه کافی و به تعداد طوطی ها میله نشیمن گاه در نظر گرفته شود. استفاده از چوب های زنده و باریک تر و حتی سرسبز(با برگ) در بین میله های نشیمن میتواند ایده خوبی برای طبیعی سازی محیط باشد. این چوب های باریک توسط طوطی ها جویده خواهند شد و میتوان انها را پس از مدتی جایگزین نمود. کف پاسیو را نیز میتوان با پوشش ماسه تصفیه شده پوشاند. این عمل میتواند جمع اوری فضله ها را با بیلچه های کوچک ساده نماید و همچنین امکان جولان و جویدن ماسه ها را برای طوطی ها محیا کند. گرچه بسیاری نیز بر این عقیده هستند که اگر کف پاسیو یا محل نگهداری سنگ فرش شود و فضله ها را بتوان با کاردک جدا نمود عمل پاکسازی ساده تر خواهد شد. به هر حال تصمیم در این باره به عهده نگهدارنده میباشد و منعی در استفاده از هر کدام از روش ها وجود ندارد. ظروف تغذیه و اب اشامیدنی به تعداد کافی و همیشه در دسترس در محل نگهداری طوطی ها اجباریست. ایجاد فضا یا ظروف استحمام برای فصل گرما و حمام دادن طوطی ها نیز میتواند ایده خوبی به شمار رود گرچه فضا سازی و ایجاد این ایده کمی مشکل به نظر میرسد. حتی المقدور از ورود جوندگان به داخل پاسیو جلوگیری شود و از طرفی باید از نزدیک شدن پرندگان وحشی به پاسیو به دلیل انتقال بیماری ها جلوگیری به عمل اید.

Rose-ringed Parakeet (Psittacula krameri)

معرفی طوطی های اسکندر به پاسیو و جفت یابی

اگر بر این عقیده باشیم که یک نر بالغ با یک ماده بالغ اسکندر یا اکثر طوطی های دیگر به راحتی با یکدیگر جفت میخورند و جفت حاصله بعد از چند ماه شروع به تولید مثل میکنند سخت در اشتباهیم. با وجود اینکه این عمل نیز غیر ممکن نیست اما به سختی امکان پذیر بوده و مدت زمان زیادتری را باید برای به دست اوردن جفت صرف نمود و نتیجه حاصله نیز تضمین شده نمیباشد با این حال ما ان را به عنوان یکی از روش های متداول و کم هزینه جفت انداختن طوطی ها که اکثرا بین پرورش دهندگان خانگی صورت میپذرید خواهیم شناخت زیرا مطمئنا برای همه امکان خریداری بیش از یک نر و ماده وجود ندارد.

به صورت طبیعی طوطی سانان زندگی احتماعی دارند و در گروه های بزرگ زندگی میکنند و جفت یابی نیز در گروه صورت میپذرید و در اسارت نیز برای به دست اوردن یک یا چند جفت طوطی اسکندر که همسر خود را به سلقه خود انتخاب نمایند به یک گروه جوان ۳۰ تا ۳۶ ماهه طوطی های اسکندر یا سبز نیاز است. در این سن طوطی های اسکندر به بلوغ جنسی میرسند و میتوانند برای خود جفت برگزیده و به تولید مثل بپردازند. بنابراین لازم است شش تا هشت عدد از طوطی های سبز بالغ یا در حال بلوغ به نسبت مساوی را به محل ذکر شده با شرایط بالا معرفی کرد. قرنطینه سازی طوطی های جمع اوری شده از محل های مختلف نیز باید صورت پذیرد و سپس طی یک مرحله گروه طوطی ها همزمان به پاسیو یا محل مورد نظر منتقل شوند.

توجه: سعی شود طوطی ها از مکان های مختلف خریداری شوند و اصول یک خرید موفق که در مقاله خرید طوطی سالم در سایت موجود است رعایت شود. همچنین طوطی های خریداری شده(شاه طوطی یا ملنگو) در صورت امکان بومی باشند و وارداتی و مخصوصا گونه های افریقایی یا حتی رنگی نباشند.

نکته: در صورتی که بخواهیم عضو جدیدی به محل نگهداری گروه طوطی ها اضافه کنیم لازم است ضمن قرنطینه سازی عضو جدید برای یک مدت چند هفته ای طوطی جدید را مجزا و تنها در دید گروه قرار دهیم و سپس با احتیاط و بازرسی مداوم عضو جدید را در کنار گروه قرار دهیم زیرا ممکن است گروه، طوطی جدید را نپذیرند و درگیری های خونینی را شاهد باشیم

توجه: روزهای اولیه ورود گروه به پاسیو بسیار حیاتی است و باید بازرسی های مداوم صورت پذیرد زیرا ممکن است گونه های نر با یکدیگر درگیری های جزئی داشته باشند و اگر این درگیری ها ادامه دار باشد باید طوطی برهم زننده نظم پاسیو به سرعت جدا شود.

فصل جفتگیری و تولید مثل طوطی های اسکندر

طوطی های سبز به طور طبیعی دو بار در سال تولید مثل میکنند. فصل جفتگیری و تولید مثل طوطی سبز در خاور میانه در ماه های اردیبهشت و دی ماه است. طوطی های سبز برای تولید مثل در طبیعت در قله های درختان یا لانه های متروکه سایر پرندگان و حتی شکاف صخره ها یا غارهای طبیعی ایجاد شده تولید مثل مینماند.

eos09711_327w

ترغیب طوطی ها به جفت گیری و تولید مثل در اسارت

قوطی های تکثیر

مطمئنا اگر یک جفت یا چند جفت طوطی در اختیار داشته باشیم تا شرایط برای انها محیا نباشد تولید مثل نخواهند کرد. همانطور که بیان شد در طبیعت طوطی های اسکندر در قله درختان و گاها غارهای طبیعی تولید مثل میکنند. در اسارت نیز باید چنین مکان هایی در پاسیو ایجاد شود تا انها به نحوی به تولید مثل ترغیب شوند. استفاده از قوطی های بزرگ تکثیر و قرار دادن این قوطی ها در بالاترین محل پاسیو ایده ی بسیار خوبی برای یک تکثیر موفق خواهد بود چرا که طوطی ها بالاترین نقطه را برای تخم گذاری انتخاب میکنند. میتوان قوطی های تکثیر را با چوب های سخت درختان به صورت دستی نسبت به سایز ملنگو یا شاه طوطی ساخت یا حتی میتوان کنده های طبیعی و بزرگ درختان را به قطعات مورد نیاز برید و داخل انها را خالی نمود، در ساخت قوطی های تکثیر گودی جمع شدن تخم ها و حتی المقدور دید به بیرون باید فراهم شود. شاید بسیاری از پرورش دهندگان قوطی های چوبی را مناسب تکثیر نداند زیرا که طوطی ها انها را خواهند جوید. اما این جویدن به معنی از بین بردن قوطی تکثیر نخواهد بود بلکه انها سعی میکنند به سلیقه خود آن را بسازند اگرچه این عمل با حرص و جوش نگهدارنده به همراه خواهد بود ولی بهتر است ان را تحمل کنید تا اینکه از قوطی های فلزی یا چودنی استفاده نمایید

nest box

تغذیه تکمیلی برای تولید مثل

یکی از عواملی که طوطی های سبز را ترغیب به تولید مثل میکنند وجود پروتئین حیوانی در جیره غذایی انهاست. پروتئین حیوانی در طبیعت از لارو حشرات تامین میشود. در اسارت میتوان این پروتئین را با تخم مرغ یا مقداری گوشت اب پز بدون هیچ ادویه ای تامین نمود. البته همه طوطی های سبز(ملنگو و شاه طوطی) علاقه به خوردن تخم مرغ یا گوشت نشان نمیدهند و برای رفع این مشکل میتوان تخم مرغ را با دانه ها و میوه جات و مقداری نان تست میکس کرد و یک غذای نرم و دست ساز تولید نمود که قاعدتا طوطی ها از خوردن چنین غذایی لذت میبرند. علاوه بر تامین پروتئین حیوانی افزایش ۲۰ درصدی دانه های چرب نیز در زمان اماده سازی برای تولید مثل توصیه میشود که میتوان از دانه هایی مانند بادام و گردوی پوست کنده در مخلوط دانه های پرنده استفاده کرد. اضافه کردن مکمل های ویتامین و املاح معدنی تجاری در زمان اماده سازی و بعد از تولید مثل میتواند ایده بسیار خوبی باشد چرا که این ویتامین ها انرژی لازم را برای طوطی ها در پروسه زمان بر تکثیر فراهم میکند یا بعد از تولید مثل موفق این ویتامین ها میتواند قوای جسمی تحیلیل رفته طوطی ها را مجددا بازیابی کند و امادگی مجدد برای تکثیر فراهم شود.

نکته اول: بعد از اولین تخمی که طوطی ماده گذاشت از ویتامین ها و غذای نرم حیوانی استفاده نکنید. تحمیل انرژی اضافی در زمانی که پرنده نیاز به ارامش و سبکی برای خوابیدن روی تخم ها را دارد کار کاملا اشتباهی است

نکته دوم: اصول تغذیه طوطی سانان در مبحثی دیگر در سایت توضیح داده شده است و علاقه مندان میتوانند به بخش مربوطه مراجعه نمایند. تغذیه عادی طوطی ها و نیاز به میوه جات و تمام دانه ها در جای خود باقیست و اصول تغذیه همیشه و در هر شرایطی باید رعایت شود. تنها برای اماده سازی طوطی ها جهت تولید مثل بخش تغذیه تکمیلی میتواند مفید واقع شود

تعداد تخم ها و خارج شدن جوجه ها از تخم تا ترک لانه

طوطی ملنگو به طور متوسط بین چهار تا پنج تخم خواهند گذاشت و پرنده ماده به مدت بیست و چهار روز بر روی تخم ها میخوابد تا جوجه ها متولد شوند. پرنده ماده مجبور است به مدت ۴۹ روز به انها غذا بدهد. پس از گذشت ۴۹ روز یا هفت هفته نیز جوجه ها لانه را ترک مینمایند. اما در شاه طوطی پرنده ماده به طور متوسط دو تا نهایتا سه تخم میگذارد و به مدت بیست و هشت روز روی تخم ها خواهد خوابید. تغذیه نمودن جوجه ها ۱۲ تا ۱۶ هفته به طول خواهد انجامید که این وظیفه را پرنده ماده به عهده خواهد گرفت و پس از گذشت این مدت جوجه ها میتوانند مستقل شوند. جوجه های تازه متولد شده چه در طوطی ملنگو و شاه طوطی بدون پر و بال هستند و پرنده ماده از همان روز ابتدایی تولد انها را تغذیه مینماید. جوجه هایی که هنوز وابسته به والدین هستند و پر و بال ندارند نباید به هیچ عنوان جدا شوند یا به صورت دستی تغذیه شوند چون در اینصورت شانس کمی برای بقا خواهند داشت.

نکته اول: تنها در موارد خاص مانند ضعف یکی از جوجه ها یا مرگ والدین یا دلایل مشابه مجاز به تغذیه دستی جوجه ها خواهیم بود.

نکته دوم: در صورتی که محل زندگی طوطی ها خشک است و از رطوبت کافی برخوردار نیست برای تسهیل در بیرون امدن جوجه ها از تخم ها فضای پاسیو را در روزهای انتهایی مرطوب کنید. برای این منظور میتوانید از دستگاه بخار استفاده کنید یا به شکل سنتی تر در صورت امکان کف پاسیو و اطراف ان را خیس کنید یا با ریختن اب روی پوشال های متعدد و نصب ان بر روی دیوارهای پاسیو این امر را عملی کنید. قرار دادن ظروف استحمام نیز میتواند در این زمان مفید باشد اما ممکن است طوطی ها علاقه ای به استحمام نداشته باشند یا سردی هوا مانع از انجام ان شود.

Parakeet chicks

هیبرید سازی و ایجاد گونه های رنگی

ایجاد گونه های رنگی از سالیان دور مورد توجه پرورش دهنگان بوده و هست که برخی از افراد این عمل را رد و غیر انسانی میدانند و بر این عقیده هستند گونه های به وجود امده از لحاظ نژادی ناخالصند و از نظر ژنتیکی نیز پرندگان دچار مشکلاتی هستند. با این حال برخی نیز این عمل را یک اصلاح نژادی و به وجود اوردن گونه های جدید همانند سایر حیوانات مانند سگ و گربه میدانند و بر این عقیده هستند اگر این اتفاق رخ ندهد هیچ گاه شاهد این همه گونه جدید و خارق العاده نبودیم. در اینجا ما قصد اموزش و ترویج این نوع امیزش ها و هیبرید سازی را نداریم و مبحثی تخصصی و گاها عذاب اور است چرا که جوجه های حاصله همیشه با انچه در ذهن ما میگذرد یکسان نخواهند بود. به هر حال بد نبود اشاره ای به این موضوع هم داشته باشیم تا علاقه مندان در صورت تمایل در این ضمینه نیز مطالعات کسترده تری انجام دهند و به مراجع مختلف دیگر مراجعه نمایند چرا که در این ضمینه تحقیقات فراوانی صورت گرفته و روز به روز شاهد گونه های رنگی در اکثر پرندگان هستیم

Mutations

سخن پایانی نویسنده:  سعی شد در مطلب بالا در مورد تکثیر و تولید مثل دو گونه بارز و شناخته شده طوطی سانان به صورت خلاصه و ساده توضیحات کافی را با جزئیات مورد نیاز بیان کنیم، شاید مطلب بالا بین سایت های فارسی زبان اولین مطلب کامل و به دور از نوشته های صرفا ترجمه و غیر عملی باشد چرا که مطلب فوق با در نظر گرفتن تجربیات یکی از فروشندگان و پرورش دهندگان انواع طوطی و مرغ عشق که به نتیجه رسیده اند و وسواس بیش از حد بنده در نگارش ان منتشر شده است. همچنین بسیاری از نکات تخصصی تر نیز از منابع مختلف مکتوب و علمی بازنویسی شده است. امیدواریم اولا سایر سایت های پارسی زبان بدون درج لینک و نام منبع از مطلب فوق یا بخشی از ان کپی برداری ننماییند و دوما توانسته باشیم با انتشار این مطلب قدمی بسیار کوچک در تشویق پرورش دهندگان به تکثیر و تولید مثل طوطی ها، مخصوصا دو گونه یاد شده برداشته باشیم.

کپی برداری از این مطلب یا بخشی از ان بدون ذکر منبع و دادن لینک به سایت مجاز نیست

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

622 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل ملنگو و شاه طوطی

  1. sina120

    سلام بله این جوجه ها از طبیعت میان و بعضی از اون ها وارداتی هستند در ضمن اگه حرف من رو قبول نداری برو داخل سایت های مختلف بخون میبینی همه سایت ها همین رو گفتن

    پاسخ
  2. Mohammad

    سلام خسته نباشید ۲ تاپرنده حدودا ۵ماه هس خریدمش اولش فکر میکردم جفت هستن در کنار هم گذاشتم اما جفت نبودن با همدیگه دعوا میکنن الان بهتر شدن ولی بازم نمیسازن با هم نر مادگی هم معلوم سن ۳ ب بالاس طوطی ملنگو خط دور گردن کامل در اومدن میخواستم جفتشون کنم بهترین راه حل جفت انداختن اینا چیه دستی هم نیستن چقدر زمان میبره ممنون از راهنمایی ک میکنید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بهتره در دو قفس مجزا و کنار هم باشن. یک مدت دو هفته ای تا یک ماهه. بعد مجدد کنار هم قرارشون بدید. طوطی های ملنگو کمی در انتخاب جفت سختگیر هستن و ممکنه هم رو نپسندن با این حال بهتره یک مدت جدا باشن و از پشت میله ها همیدگه رو ببینن تا دعوای خشنی صورت نگیره و باز کنار هم قرار بگیرن. بهترم هست نر رو به قفس ماده هدایت کنید یا اینکه هر دو رو در یک محیط جدید و بزرگ برای جفت شدن معرفی کنید.

      پاسخ
      1. Mohammad

        ممنونم فقط این ۵ ماه تو یه قفس بودن لانه هم براشون گذاشته بودم تنها کاری ک میکنن تا هم میبینن هر چند دقیقه یه جیغ میزنن مردمک چشماشون برا هم سفید میکنن یکم بعد اروم میشن تا حالا ندیدم هم بزنن یا زخمی بشن نیاز جداشون کنم یا تو یه قفس هم بعد ۵ ماه دیگه نیاز برا جدا سازی نیست یا بهترین کار همین جدا سازی کدوم‌باید انجام بدم ۲تا قفس مجزا بزارم نر جدا کنم و ماده تو قفس اصلی باشه با لانه یا هر دو همین جایی ک هستن کدوم‌راه بهتر پیشنهاد میدین

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          اگه کنار هم بودن جداشون نکنید. من فکر کردم تازه خریدید و کنار هم قرار گرفتن. اگه ۵ ماهه کنار هم هستن دلیلی برای جدایی وجود نداره.
          فقط لونه رو بزارید و پرنده ها هم با مکمل تغذیه بشن. اگه بالغ باشن به امادگی میرسن و جفتگیری هم صورت میگیره مگر در مواردی که همدیگه رو نپسندن. ضمنا برای پاراکیت ها بهتره بجای قفس از پاسیو برای تکثیر استفاده کنید. خیلی کم پیش میاد در قفس تولید مثل کنن مگر نمونه های بومی.

          پاسخ
  3. رادین کرمی

    با سلام و عرض ادب و خسته نباشیند
    من یه جفت عروس هلندی دارم
    اگه هر کدوم از بزرگواران از عروس هلندی سر در میاره ممنون میشم راهنماییم کنه
    من عروس هلندیام ۸ روزه که آخرین تخم رو کردن و امروز یکی از تخما رو دیدم (۳ تا تخم کردن) کخ نصفش حالت بنفش داشت و یک رگه و بقیه رو ندیدم
    توکلم که به خداست و تا خدا نخواد هر چی هم تلاش کنم جوجه نمیده ولی اگه سر رشته دارید میشه بگید که امیدی داشته باشم یا نه؟؟؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اتفاقا عروس هلندی خیلی راحت تکثیر میشه. بخش تکثیر و تولید مثل عروس هلندی رو از لینک زیر مطالعه کنید و سوالاتتون رو در اون قسمت بپرسید.
      https://www.onlypet.ir/post-1168/%D8%AA%DA%A9%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D9%88-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AB%D9%84-%D8%B9%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D9%87%D9%84%D9%86%D8%AF%DB%8C/
      تخم عروس هلندی هم فقط با چراغ قوه میتونید تشخیص بدید که بسته یا نه. بعد از ۸ روز قشنگ رگه های خونی و همون قسمت صورتی که میگین مشخصه. ویدیو برای این مورد زیاده و احتمالا در سایت هم بزارم که ببینید.

      پاسخ
  4. نوید

    سلام و یک مفت ملنگو دارم
    ۶ماهه که دست خودم هستن
    اصلا کاری به کار هم دیگه ندارم
    ولی الان دو دو روزه ماده میره داخل لونه و نر رو میزنه و دم و پرهاشو میکنه و از لونه بیرون میکنه علتش چیه؟؟؟ممنون میشم پاسخ بدبد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      مطمئن هستید باهم جفت هستن؟ ایا لونه فضای کافی رو در اختیار جفت قرار داده؟ فضای کافی در قفس یا مکانی که جفت رو نگهداری میکنید وجود داره؟ درگیری در چه حدی هست؟
      دلایل مختلفی میشه برای اینکار در نظر گرفت. از اینکه باهم جفت نیستن تا اینکه ماده لونه رو تصاحب کرده و قلمرو طلبی میکنه و اینکه یا جفت هستن و تجربه کافی رو ندارن تا کوچیکی لونه یا حتی درگیری های جزئی که کاملا طبیعی هست و مسائل دیگه……

      پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله پرهاش اصلا شفافیت و درخشندگی مناسبی نداره و کاملا بهم ریخته و نامنظمه. دلایل مختلفی هم داره. از تغذیه نادرست، کمبود ویتامین و کلسیوم. سن پرنده و ….
      اگه پرنده مدام خودش رو میخاره و منقارش تو پرهاشه باید پارازیت های بین پر رو هم بررسی کنید.

      پاسخ
  5. َشاهین

    سلام و خسته نباشید یه سیوال از خدتتون داشتم
    میخواستم بدونم جفت ملنگو نر سبز خالص و ماده آبی خالص جوجه هاشون چه رنگی میشه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  6. سارا

    سلام ببخشید من یه شاه طوطی ماده دارم میتونم براش ملنگو نر بخرم جفت بشن؟

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *