شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,621 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. علی

    پریروز سا عت ۱۲ بیدار شدم از خواب به ماهی ها غذا بدم دیدم اروانام پریده تو اکواریوم
    اسکارا و داره با عزراییل شنا میکنه!!! خیلی نارا حت شدم …..دیشب رفتم یکی دیگه
    بخرم اروانارو با یه بدبختی گرفتش تا امد بهندازش تو پلاستیک از فاصله ۲متری از تو تور پرید
    بیرون بعد من با دست ورش داشتم به یارو گفتم این افتاد اون یکی رو بده…..
    خلاصه تو ۲روز ۲تا اروانا رو به رحمت ایزدی فرستوندم نمرد ولی با این ضربه ای که خورد
    زود ممیمیره!!!
    یه سوال
    اروانا ای که گرفتم تازه غذا خورده بود مشکلی که نداره؟

    پاسخ
  2. pooria h

    سلام
    ممکنه تا دو سه روز غذا نخوره
    دو روز گشنه نگهش دار بعد بهش میگو و غذا های دیگه بده میخوره اگه هم میتونی دل گاو بدی که دیگه خیلی خوب. برای آکواریوم آروانا حتما باید درپوش بزاری و گر نه همین اتفاقا میفته.

    پاسخ
  3. هادیکا

    سلام
    خسته نباشین ایشالا
    ببخشید اول واس اینکه سری قبل درست پست یا همون نظر نذاشتم ببخشید دوم واس اینک دوباره مزاحمتون شدم
    ماهیامو همه رد کردم و ی سری جدید خریدم
    سیلور آروانا۲۰سانتی
    مونو ۳-۴سانتی
    گرین ترور نر ۸سانتی
    جفت بارش۳سانتی

    و کت فیش ده سانتی
    پنج تا لارو فلاور دوسانتی
    ک از قبل داشتم
    بارش نر ک از همون روز اول غذا خور نبود و کم کم ضعیف شد تا مرد
    گرین ترور هم ک سرحال بود اما تو راه ک آوورده بودمش ب کل رنگش پریده بود روزای اول یکم سر ب سر آروانا گذاشت اما تا دهن باز آروانا رو میدید فرار میکرد
    چند مدت پیش یدفه مرد
    آنجل مونو هم ک جرات نمیکنه سر ب سر آروانا بذاره
    آروانا روزای اول خیلی میترسید تاینکه از فن کم غذا دادن استفاده کردم و یکم آروم و اهلی شد اما ب محض غذا خوردنش باز ناز کردناش شروع میشه
    ابعاد تانکم هم
    … ۱۲۰*۲۰*۴۸ ….
    هستش(واقعا یکم عرضش کمه)
    از پمپ هوا هم استفاده نمیکنم و بجاش از فیلتر داخلی ک ی لوله بهش وصله استفاده میکنم
    فیلتر کف رو هم چندروز پیش جمع کردم توری هاشو
    تقریبابیست روز یکبار هم نصف آبو سیفون میکنم
    ی دماسنج جیوه ای دارم ک دما رو بیست و نه تا سی و دو درجه متغیر نشون میده
    خب ای ازین
    میخواستم ازتون این سوالا رو بپرسم ک
    آروانا رو میتونم توی این تانک باین سایز نگهداری کنم؟
    اگ آره تا چند سانتی میشه؟
    یکم آروانام کم تحرک شده و میره کنار فیلترم ک گوشه تامکه وامیسته ک اونم فک کنم بخاطر استرس و ترسشه ک نوه های بابام میان جلو تانک و نگاش میکنن
    اما اینم بگم ک توی غذا خوردن روم رو زمین نمیندازه و با بقیه ماهیا فوری میخورن غذا هارو
    بنظرتون مرگ ماهیام دلیلش چیه؟
    قبلا هم دوتا اسکارام و دوتا لوچ دلقک ک تازه خریده بودمشون مردن
    غذا هم بهشون میگو میدم و ازون غذا خشکار رنگی گلوله ای ک فک کنم پروتءین باشن
    از همین الآن نهایت تشکر رو ازتون میکنم هم از بابت جواب قبلیم هم ازینکه وقتتون رو گرفتم

    .هادی.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آروانا هرگز با این ماهی های شما سازگار نمیشه و به زودی کشته میشه و یا خود کشی میکنه.
      این عرض آکواریوم شما هم اصلا مناسب آروانا نیست.
      چرا دما بین ۲۹ تا ۳۲ متغییره ؟؟؟!!! دما باید ثابت باشه. ضمنا دمای ۳ درجه مناسب نیست.
      سعی کنید از پمپ هوا نیز استفاده کنید و خروجی فیلتر نباید زیاد آب رو متلاطم کنه.
      اصلا ترکیب ماهی های شما مناسب نیست مثلا همون لوچ و اسکار هم با هم سازگاری ندارن.
      مونو آنجل اصلا ماهی آب لبشوره و به درد این تانک نمیخوره بعد همه اینها آروانا رو میکشن و یا بعث ترسش میشن و در آخر سر خود کشی میکنه.
      اون غذاهای رنگی انرزی رو فقط هفته ای یک و یا دو وعده باید استفاده کنید میگو هم همینطور.
      دلایل تلفات رو هم باید خودتون بررسی کنید

      پاسخ
  4. ناشناس

    سلام
    من در مورد عوض کردن اب تانکت نطری نمیدم.
    ببیند دمای ابتون نباید متغیر باشه وبهترین دما برای ماهی های شما ۲۷ الی ۲۹ درجه است.
    میتونی ولی اروانا زود رشد میکنه مجبوری ردش کنی مگر اینکه دیگه بخوای زجرش بدی
    (ولی کار نشد نداره)و اگه با راوانات با هم کنار بیاین از نظر من تا ۳۵ سانتی میتونی نگهشداری.
    گوشه گیر بودن اروانات ممکنه که بخاطره عرض کم تانکت باشه.
    یک نکته دیگه این که وقتی یک اروانای جدید وارد تانک جدید میشه تا ۳یا۴ روز سعی کن زیاد جلو
    اکواریوم نری که ترسش بریزه.
    ماهیاتم من اروانا با مونو دارم با هم میسازند حالا شانسیه.اروانا ماهی نیست که بزنه فقط اگه
    ببینه میتونه بخوره زود کارو okمیکنه وبا مونوی شما میسازه.
    اگر ماهیات بازم مردن همرو بفروش اکواریومتو کاملا بشور و تمیزکن حتی با وایتکس بعد خشکش کن بزار
    تو افتاب به مدت ۱روز بعد ۲بار ابش کن و خالی کن تا بو و هرچی میکرب هست شرش کنده بشه.
    اگه بتون یه فیلتر سطلی یا تاپ فیلتر بخری دیگه عالی میشه بعد از این کار ها
    سیکل اولیه اکواریوم انجام بده اون موقع دیسکسم بگیری دیگه نمیمیره.
    به نظر من کلاتو اکواریوم شن کف و فیلتر کف نباید گذاشت, شما هم نذار.

    پاسخ
  5. pooria h

    سلام
    اول اینکه آروانا رو تو این سایز تانک انفرادی نگه داری به مشکل میخوری چه برسه به این که با ماهی های دیگه.
    برای سیفون هم نصف آب زیاده باید ۲۰ تا ۳۰ درصد آب رو دو هفته یک بار سیفون کنی تا استرس ماهی ها کم بشه. دلیل مرگ ماهی هات هم شاید چرخه آب رو خوب طی نکردی دمای آب هم زیاده و روی ۲۷ باشه بهتره

    پاسخ
  6. هادیکا

    سلام مجدد
    خوبین دوستان؟
    ممنونم از همتون بابت جوابا
    آقا مجتبی گفتین ک مونو مخصوص آب لب شوره
    موقع سیفون ک آب جدید رو اضاف میکنم دوتا قاشق سنگ نمک پودر کرده اضاف کردم . فک کنم کافی باشه آخه تو تایپیک مونو خوندم اینارو
    راجع ب دما سنج هم اینو بگم ک یجای دیگه توی همین سایت خوندم ک نوشته بودین زیاد ب این دماسنجا اعتماد نکنم
    آخه جیوه ای هست و ی گوشه از تانکه و دما اصلی رو فک نکنم بهم بده
    این ک میگین آروانا عصبی میشه و استرسی ، این عصبی شدن باعث مرگش میشه یا صرفا اوقاتش تلخ میشه!!!!؟؟

    یکی از دوستانگفتن ک شاید چرخه طی نشده
    این تانکو چهار ماهی هست ک راه انداختم فک کنم تاحالا دیگه طی شده باشه مگ ن؟

    راستی آقا مجتبی فرمودن ک آروانا کشته میشهیا خودکشی میکنه
    ماهیای دیگم اصلا کاری ب آروانام ندارن یا بهتره بگم جرات چشم چپ نگا کردن ب آروانا رو ندارن ، بازم بنظرتون اشکال داره؟

    مطلب آخر اینه ک ی مدته لجن خوارم خیلی فعالیتش توی روزکم شده
    قبلا خیلی فعال بود حتی موقع غذا دادن فوری حس میکرد و میومد رو آب . الآن رفته سرشو کرده توی ی صوف بزرگ ک دارم
    بارش مادم هم همینطور رفته توی مرجان و کز کرده و گاهی وقتا میان بیرون
    اینا خطرناکه؟؟؟
    آب رو هم قبل عید فطری سیفون کردم و ی ضد قارچ بهشون زدم

    بابت جواباتون واقعا متشکرم
    نمیدونم چجوری جبران کنم
    خیلی مردین
    کم پیدا میشه اینجور آدمای

    .هادی.

    پاسخ
    1. .sina

      سلام
      ببخشید جای آقا مجتبی جواب میدم
      مونو آب لبشور هست ولی تو آب شیرین هم مشکلی نداره ولی با این ماهیای شما نمیسازه
      دما سنج جیوه ای دقیقه اون درجه روی بخاری هست که دقیق نیست و گفته شده نمیشه بهش اعتماد کرد بلکخ باید دماتون با دماسنج تنظیم بشه و ثابت باشه
      آروانا یا کلا ماهی عصبی بشه وحشی میشه خودشو میکوبه به در و دیوار یا بقیه رو میکشه یا خودشو اینقدر اذیت میکنه تا بمیره
      چرخه اگه تو این مدت رعایت نکرده باشین و کل آب رو عوض کرده باشین و همزمان با سیفون فیلتر رو شسته باشید یا از آب کلر دار استفاده کرده باشید ممکنه هنوز طی نشده باشه ولی دلایل زیادی داره مرگ ماهیاتون مثل استرس یا کتک کاری یا هزار تا دلیل دیگه
      آروانا هم ممکنه بقیه رو بکشه هم ممکنه خودشو
      لجن خوار بیشتر شبا کار میکنه منم تا الان چهار تا لجن خوار داشتم که اولش خوب بود فعالیتشون ولی بعد نه ممکنه شاید مریض هم شده باشه یا گرسنه باشه یا…
      بارش هم تنهاس افسرده شده یا کتک خورده یا میترسه یا…
      ضد قارچ و کلا دارو رو الکی مصرف نکنید فقط در زمان درمان استفاده کنید تازه واسه گوشتخوار تو دمای ۲۸ باشن احتمال قارچ خیلی کمه و همین طور سفیدک

      پاسخ
    2. ناشناس

      در مورد لجنخوار نظر افا سینا رو تکزیب میکنم ولی با بقیه ی چیزا موافقم.
      لجنخوار همیشه شب کاره چون کت فیشه من در حال حاضر ۵ تا لجنخوار دارم
      که فقط شبا میان بیرون اگر شب همه ی لامپ هارو خاموش کنید وفقط لامپ
      اکواریوم روشن باشه وجلوی اکواریوم نرید بعد از یک ربع میاد بیرون,
      یک نکته ی دیگه این که به لجنخوار نباید غذا بدهید وباید گشنه با شه
      تا شب ها شیشه اکواریوم را تمیز بکنه وکثافت هارو بخوره,اگر غذای خوب بخوره
      بعد یه مدت اسنلاحا لش میشه و دیگه شیشه اکواریوممتو پاک نمیکنه.

      پاسخ
      1. .sina

        سلام
        دوست عزیز تا الان من همه لجن خوار هایی که گرفتم اولش که کوچیک هستن فعالیتشون تو طول روز زیاده .لی بزرگ تر و جا افتاده تر میشن دیگه شبا فعالیت میکنن یه لجن خوار داشتم سی سانت بود هم روز هم شب کار میکرد تازه با اینکه میگید باید لجن خوار گرسنه باشه نه من بلکه تمام اساتید که من چیزی نیستم پیششون مخالفن و گفته شده که باید به لجن خوار هم غذا داده بشه اسمش لجن خوار هست نه کثافط خوار که لجن با کثافط فرق داره در کل شیشه رو تمیز میکنن ولی باید غذا هم بهشون داده بشه
        موفق باشید

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          با آقا سینا موافقم همه کت فیش های جوان روزها نیز فعالیت میکنن اما بزرگتر که بشن بیشتر شب ها فعالیت دارن.
          ضمنا به لجن خوار هم باید غذا بدین حالا از هر مدلی که هست از کت فیش و شارک و لوچ گرفته تا جلبک خوار چینی و کت کوتوله و کوریدوراس و …. همگی باید تغذیه بشن اما خب هفته ای دو وعده هم غذ ابخورن کافیه و بقیه هفته رو تمیز کاری میکنن اما اگر تغذیه نشن به زودی تلف میشن.

          پاسخ
    3. مجتبی

      سلام
      ممنون از آقا سینا که کامل توضیح دادن.
      اما اون مقدار نمک که فرمودین برای انجل مونو خوبه ولی شما به فکر بقیه ماهی هاتون نیستین خب این مقدار نمک برای اونها زیاده.
      بله آروانا در این ترکیب کشته میشه مخصوصا الان که گفتین مرجان هم داخل آکواریوم دارید اصلا برای آروانا نباید دکور سنگی قرار بدین.
      اون دماسنج ها هم بله اگر مارک خوبی نباشه باید از دو تا دماسنج استفاده کنید تا درصد خطا کاهش پیدا کنه اما ولوم بخاری کلا قابل اعتماد نیست.

      پاسخ
    4. pooria h

      سلام
      دوست گرامی مونو لبشور هست ولی بقیه که نیستن پس این وسط مونو حال میکنه بقیه ذجر میکشن در ضمن لازم نیست به آب ماهی های لب شور نمک اضافه کنید تو همین آب معمولی هم میمونه
      دمای آب هم اتفاقا باید با همین دما سنج های جیوه ای کنترل کنید نه با بخاری شما میتونی دما سنج رو بذاری وسط آک که دما رو دقیق نشون بده
      آروانا هم اگه انفرادی نگه ندارین بالا خره کار دستتون میده
      سیکل آب هم ربطی به زمان نداره باید اصولش رو رعایت کنید
      برای لجن خوار هم باید غذای زیر آبی استفاده کنید وگرنه از گشنگی تلف میشه چون بعد یه مدت دیگه نمیتونه بیاد رو آب غذا بخوره
      اون ماهی بارش هم تنهایی دپرس میشه و غذا نمیخوره تا تلف شه

      پاسخ
  7. هادیکا

    سلام ب دوستان گل گلاب
    خیلی ممنون بابت راهنماییاتون
    ی تانک جدید گیرم اومده
    ۹۰*۳۵*۵۰
    فک کنم خوب باشه برا آروانام بدون هیچگونه دکوراسیون
    میخواستم بپرسم ک
    یک،فعلا گذرم ب آکواریومی نمیگیره اشکال نداره ک فعلا تانک آروانام لجن خوار نداره؟
    دو،نصف آب تانکو بردارم بریزم توی آب تانک آروانا برا جلو افتادن چرخه سیکل ، نظرتون چیه؟
    سه،میخوام تانک رو یجوری قرار بدم ک کمترین دید رو نسبت بهش داشته باشم
    یعنی همون عرض رو منظورمه
    چون آروانا خیلی ترسو شده و اینجوری ی مدت تریپ تنهایی میزنه
    چهار،ینفر بهم پیشنهاد داد ک برا رشد سریع آروانام میتونم از کرم خونی استفاده کنم اما یجای همین سایت خوندم ک بیشتر از هفته ای یکی دوبار استفاده نکنم
    خودمم ترجیح میدم همون میگو ودر کنارش غذای خشک رنگی گلوله ای شکل استفاده کنم
    آروانا هم ک استقبال میکنه
    نظر شما دوستان چیه؟
    پنجم هم اینکه،موقع سیفون کردن ماهیایی رو ک میدونم خیلی میترن ازین کار ک زیادی نزدیک شم مثل آروانا جداشون میکنم توی ی سطل و اونجا اکسیژن وصل میکنم بهشون تا کار سیفونم تموم شه
    اینکارم از نظر شماها ک با تجربه هستین اشکال ک نداره؟

    باسپاس فراوون
    .هادی.

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام,
      *_تانک فعلا بی لجن خوار مشکلی نداره ولی بعدا اضافه کنید سایز مناسبشو.
      *_ خیر اضافه کردن صرفا آب جوابگو سیکل نیست, باید از مدیا تانک قبلی استفاده کنید تا سیکل سریعتر طی بشه. برای تسریع از محلول های باکتری سیکل استفاده کنید.
      *_ آروانا به دلیل دیدن تصاویر بدون شکست در تانک همه حرکاتو به سرعت تشخیص میده و همین باعث استرس شدید میشه, شما فعلا بعد سیکل و انتقال ماهی, کمتر سر بزن تا ماهی اروم شه.
      *_ برای تغذیه هم کرم خونی خوبه و نه زیادش, غذای مخصوص آروانا و میگو بسته بندی شده توصیه میشه.
      *_ چرا اقا اشکال داره,موقع سیفون هرگز ماهی رو از تانک خارج نکنین, سیفون شما ۲۰ تا ۲۵% هستش, آب رو عوض نمیکنین که ماهی هارو برمیدارین! مخصوا ماهی مثل آروانا که استرس, پریدن, زخمهای ناشی از استرس ک خودشو به اینور اونور میزنه دشمن اصلی تو تانکِ یرا آروانا!
      بعد از چند بار سیفون به طور منظم مثلا ۷ روز یه بار, ماهی ها عادت میکنند و میرن ی گوشه منتظر میشن کار شما تموم شه, یا بی هیچ ترسی به کار خودشون میرسن.

      پاسخ
  8. محمد

    اخه این چه کاریه شما پول میدی که از یه چیزی لذت ببری
    حالا میخوای مخفیش کنی که کمترین دیدو بهش داشته باشی
    اروانا همچینم ترسو نیست و برای خودش شاه بعد شما برای
    اینکه نترسه میخوای بندازیش تو سطل اروانا هم ماهی سریعی
    هست شما تا بیای بگریش اون شصت بار سکته میکنه خب
    اگه بخوای هر بار که سیفون بکنی ارواناتو بگیری که بعد از دوبار
    از ترس میمیره اگرم نمیره زخمو زیل میشه.
    غذا هم همون میگو خشک و غذای رو ابی عالیه.
    اینا نظر من بود حالا نظرات دوستانم بخونیدکه اونها هم راهنماییتون
    کنن.

    پاسخ
  9. علی ۲۰

    سلام.
    یه سیلور آروانای حدود ۲۰ سانت، تو یه تانک با ابعاد (طول ۸۰، عرض ۳۰، ارتفاع ۵۰) چقد رشد میکنه و تا چه مدت میشه نگهش داشت؟
    ممنون

    پاسخ
    1. mehdi118

      بسته به کیفیت آب و تغذیه شما متغییره زمامش.
      اما تا ۴۰ سانت رشد میکنه تو این تانک, دگ نمیتونه راحت دور بزنه یا شنای ازاد کنه کلا جاش خیلی تنگ میشه و نیاز به تانکی حدود دو برابر این داره!

      پاسخ
      1. علی ۲۰

        من فکر میکردم بزرگتر ازین حرفا میشه. چهل سانت که هنوز نصف رشدشه!

        پاسخ
        1. mehdi118

          دوست عزیز منظور بنده تو این تانک بود اگه نوشته قبلی و با دقت بخونی, بعد این سایز اگه منتقلش نکنید ب جای بزرگتر ماهی ای نمیمونه براتون ک بزرگ شه, میپره, خودشو زخمی میکنه, افسرده میشه و…!
          آرواناها ب رشد ۱ متر و بیشتر هم میرسن قرار نیست ک چون تا ۱ متر میره پس باید تو تانک شما ۷۰/۸۰ سانت بشه حتما بر فرض محال! ملاک اینجا تانک شماست ن سایز رشد ماهی در حالت کلی.
          شما ماهی ۳۰/۳۵ سانتو ک رد کرد باید ب فکر تانک دگ ای باشی رشدشون خیلی سریعه!

          پاسخ
  10. هادیکا

    سلام
    اول اینکه تشکر میکنم از مهدی و محمد ک توی شیوه عوض کردن تانک کمکم کردن و راهنمایی
    همون طور ک یکی از دوستای ناشناس گفتن:
    تانک رو با وایتکس و
    سیم ظرف شویی مرتب شستم چون ی مدت بود ک استفاده نشده بود و لکه زیاد داشت
    ی روز جلو نور آفتاب گذاشتمش
    و زوز بعد با آب نمک غلیظ شستمش و آخر همون روز با آب تمیز شستمش
    بعد نصف آب تانک قبلی رو اضاف کردم و ی مقدار آب ک توی ظرف با ضدکلر و دستگاه اکسیژن آمادش کرده بودم بهش اضاف کردم
    سی سانتی آب وارد تانک جدید شد
    ی مقدار داروی ضد عفونی کننده زدم بهش با دوز مشخص
    ولی آروانا رو ک جابجا کردم بدجوری ترسیده بود
    رفت ی گوشه کز کرد
    تا از تانک دور میشم و یواشکی نگا میکنم مثل آدمای ک مندازیشون توی زندان میومد کنار شیشه و دهنشو باز میکرد
    دلم واسش ی ذره سوخت
    باله هاشم بریده بریده شدن ک اونم فک کنم بخاطر استرسش بود و کم کم درست بشه
    اما لاروا و مونو و لجن خوار۱۲سانتی رو ک انداختم توی تانک جدید حال میکنن و بازی باهم
    ۱۰۰لیتری
    آب داخلشه
    پمپ اینترال ۱۵۰۰
    ی پمپ هموا رو هم فعلا روشن کردم تا خووووب اکسیژت رسانی بشه بهش
    دوتا گیاه کوچولو مصنوعی هم دارم
    سنگ برا کف تانک هم دارم اما فک کنم نریزم کفش بهتره برا آروانا و ماهیا
    البته اگ دوستان صلاح بدونن تا ی دونه مرجان ی دونه صدف بزرگ بذارم گوشه تانک ؟
    جایی رو اشتباه کردم دوستان ؟
    ممنون میشم بیشتر راهنماییم کنید
    .هادی.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب آکواریوم رو نباید در نور آفتاب قرار میدادین چون چسب ها خراب میشن.
      مرجان و صدف هم سختی آب رو بالا میبره.
      اون باله های آروانا هم از کتک کاری کنده و پاره شده نه از استرس مونو و آروانا ترکیب مناسبی نیست.

      پاسخ
      1. fish warer

        سلام آقامجتبی
        می خواستم بدونم این گوش ماهییایی که تو ساحل لب دریا هست phبالا میبره یا نه
        آخه من قبل و بعد سیفون کردن phکه اندازه می گیرم حدودا بین ۸ تا ۸/۵ هست
        و به نظرتون این مقدارph برای چه گروهی از ماهیان مناسب است؟ مر۳۰

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          برخی از اینها سختی آب رو بالا میبره و احتمالا ph رو هم افزایش میدن بنظرم پی اچ ۷/۵ تا ۸ برای خیلی از ماهیان مناسب باشه البته در خصوصیات هر کدوم از ماهی ها نگاه کنید ph مناسب ذکر شده.

          پاسخ
  11. ناشناس

    سلام
    می خواستم ببینم ترکیب ۲ تا اروانا ۲تا سیلور شارک بزرگ و ۲ تا گل فیش چطوره؟

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام
      خیر دوست عزیز ۲ تا اروانا با هم نمیشه ودرگیر میشن, یا تکی یا مثلا ۵ تایی۷ تایی میشه نگهداری کرد اونم هم سایز و همیشه هم سیر باشن.
      سیلور شارک سایز بندیش رعایت بشه مشکلی نداره.
      اگه منظورتون گلدفیش هستش میشه غذای آروانا, اصلا سازگار نیست.

      پاسخ
      1. ناشناس

        سلام
        والا الان ۲ تا اروانا پیش هم اند و مشکلی ندارند اون اوایل دعوا می کردند ولی الان کاری به هم ندارند
        سیلور شارک ها هم کاری به هم و اروانا ها ندارند
        بجا گلد فیش ها رفتم ۳ تا فلاور باکس ۷cmگرفتم
        حالا ایا مشکلی پیش می اید یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        پاسخ
        1. شايان

          دوست عزیز فلاور با تگزاس هم نمیسازه چه برسه شارک ضمنا اروانا بهزودی باهم مشکل پیدا میکنند در اخر هم فقط یک فلاور باکس میمونه

          پاسخ
        2. محمد

          خب پس بزاربرات پیش گویی کنم.
          فلاور زود توی اکواریوم جامیگیره پس اول شارکاتو میدن بالا
          بعد ارواناها نفله میشن بعداگه شانس بیاری ۲تا از فلاورات
          باهم جفت بشن که نمیشن و بالا خره اون روز فرا میرسه
          که فقط یه فلاور تو اکواریومت داری که اونم بدست خشمی
          که داری زنده زنده تو باغچه چال میشه و ناشناس میمونه
          و اکواریومش!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          پاسخ
    2. محمد

      اروانا رو باید بصورت اعداد فرد نگه دارین مثلا ۳ , ۵ , ۷……۹۹۹۹۹۹۹۹۹

      پاسخ
  12. amir96

    سلام
    اول بگم که من تو عمرم آروانا نگه نداشتم
    این کلیپو اتفاقی تو آپارات دیدم
    نمیدونم شاید بقیه هم دیده باشن ولی گفتم بزارم ببینم نظر دوستان چیه چون خودم دهنم وا موند بعد دیدنش
    همین
    ممنون
    اینم لینکش
    http://www.aparat.com/v/akVCl

    پاسخ
    1. محمد

      از این چزا زیاد هست من با چشمای خودم از نزدیک دیدم که
      شوهر خالم به ارواناش موش داد.

      پاسخ
      1. Amir.MN

        جالبه این که لینک کانال منه

        فک کنم اینجا باغ وحشی یا مکان عمومی چیزی باشه .

        چند تا کلیپ دیگه هم از همین آروانا ها دیدم که طرف بهشون خرگوش و موش و از اینور چیزا میداده

        کلا غولین واسه خودشون

        پاسخ
  13. محمد

    سلام دوستان یه سوال چرا وقتی میخوام نام نویسی کنم
    خطا میده و میگه شناسه اشتباه است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. ali-0312

      عزیز باید از حروف انگلیسی استفاده کنی.

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      خب نام شما تکراریه و الان محمد زیاد داریم و باید یه عدد و یا یک حرف دیگه اضافه کنید مثلا محمد۴۵ و یا محمد ز نمیدونم یه کاری بکنی که یک نام جدید بشه برای سیستم و تکراری نباشه.

      پاسخ
  14. ناشناس

    سلام
    امروز اروانام جللو خودم از اکواریووم پرید بیرون مشکلی براش پیش میاد؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      شانسیه و اگر به سرش ضربه نخورده باشه و زیاد بیرون نمونده باشه مشکل خاصی پیش نمیاد.

      پاسخ
  15. ناشناس

    ۵ثانیه هم طول نکشید که برش گردوندم تو اکواریوم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      امید بخدا امیدوارم مشکلی براش پیش نیاد.

      پاسخ
  16. شیما

    سلام
    در کل سرعت رشد گار بیشتره یا آروانا؟

    پاسخ
    1. mehdi118

      گار و آروانا انواع مخلتفی دارن ک سرعت رشدشون متفاوته!
      ولی با توجه ب گونه های موجود در بازار ایران ,آروانا رشد بیشتری و داره نسبت ب گار در یک محدوده زمانی معین!!

      پاسخ
  17. ناشناس

    سلام
    اقا مجتبی فرمودند که به ماهی از ۶ عصر به بعد نباید غذا داد,اگه میشه یکم بیشتر توضیح بدین.
    ایا این مسله برای همه ی ماهی ها هست؟
    دلیل این کارو اگه میشه بگین؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله این کار برای همه ماهی ها هست چون ماهی شب نیازی به غذا نداره مگر ماهی شب گرد از قبیل بلک گوست – نایف و گربه ماهی ها البته همین ها هم اگر عادت کنن معمولا در طول روز غذا میخورن.
      برای این گفتم به شماهی از ساعت ۶ عصر به بعد غذا ندین تا راحت تر باشه و در طول روز بی حال و کسل و نشه و در طبیعت هم همینطوری هست و معمولا با غروب آفتاب همه چی تعطیل میشه مگر برای اون دسته حیوانات شب گرد.

      پاسخ
  18. mehdi mt8

    سلام
    دوساعت قبل از خاموشی به ماهی دیگه غذا نمیدن
    چون در زمان تاریکی تحرک ماهی کم میشه و اگر شما بهش غدا بدید ممکنه به خوبی هضم نشه

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *