شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. اكبر

    سلام خسته نباشید نظرتون راجب این ترکیب اروانا کله سوسماری اذرخش مارماهی دراکون هرکدوم یک عدد دو عدد لجن خوار

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      نظر مثبتی ندارم. سرسوسماری و اروانا که اصلا با هم نمیسازن و کلا اروانا رو انفرادی نگهداری کنید. دراگون هم یکم سایز داشته باشه اذرخش رو میخوره. اصلا ترکیب جالبی نیست

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      ترکیب مناسبی نیست.
      ضمنا در چند جای مختلف یک سوال واحد رو مطرح نفرمایید با اجازتون بنده سوالات تکراری شما رو حذف کردم.

      پاسخ
  2. iliya paki

    دوستان میشه تو یه اکواریوم ۱۱۰،۵۰،۳۵ یک اروانا نگه داشت؟

    پاسخ
    1. ناشناس

      بنظرم چرا نشه شما سایز کوچیکشو بگیر بزرگ کن
      بله میشه

      پاسخ
    2. ناشناس

      شدنش که میشه اما اگه بخای تا آخر آروانا نگهداری کنی مطمعنا به تانک بزرگتری احتیاج داری . چون آروانا زود بزرگ میشه و تا نیم متر هم میرسه

      پاسخ
  3. هادیکا

    سلام
    خسته نباشین.
    ببخشین نمیدونم جای سوالم درسته یا ن.
    ب هر حال عذر میخوام.
    میخوام ی دونه آروانا ۱۰_۱۲سانتی رو ب این ترکیب اضاف کنم.
    پرت۱۰س.سوروم۱۱س.پلی۱۰س.یک جفت بارش۳س.یک جفت جوعل فیش یا همون سیچلاید جواهری۶سانتی.
    اصلا در کل نظرتون در مورد این ترکیب قبل و بعد از اضافه کردن آروانا چیه؟
    خیلی ممنون میشم جوابمو بدین.
    با تشکر.
    هادی.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه آروانا توی این ترکیب کشته میشه.
      ترکیب خوبی دارید فقط سایز ماهی ها بزرگه و باید فضای کافی برای همه داشته باشید.

      پاسخ
  4. ناشناس

    ببخشید خلق خوی انواع اروانا باهم فرق دارد??? اخه من یه رد چیلی دارم از روخوشحالی اومدم تریپ آمازون بردارم توی تانک سه متری چهارتا پیرانای شکم سرخ وده دوازده تا تیرانداز با این رد چیلی نگه داشتم رفتم سفر به رفیقم گفتم پیرانای هارو یه کاریشون کن برگشتم نباشن(بفروششون)برگشتم گفت یه روز نتونستم بیام پیراناهات اول تیر اندازا رو زحمت کشیدن تناول کردن بعدش رفتن سراغ اروانات اونوقت موندم چطور اروانای چهل پنج.سانتی سه تا پیرانای پونزده سانتی روخورده. از اون موقع ازش میترسم. ولی دوسش دارم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آروانا پیرانا خورده ؟؟!! نه دوست عزیز اشتباه میکنید شاید اول پیرانا ها تلف شدن و بعدا توسط آروانا خورده شدن چون پیرانای زنده توسط آروانا خورده نمیشه ؟؟!!
      ضمنا فقط آروانا کوتوله کمی خشن تر از آروانا معمولی هست و دیگه بقیه تقریبا توی یک رنجی هستن.

      پاسخ
  5. ناشناس

    بله خورده اگه باورتون نمیشه میتونین امتحان کنین این اروانا اگه اگه گشنش بشه منوشمارم میخوره اصلا خلق وخوش وقتی گشنه میشه عوض میشه ولی شاید از تغذیه منم بوده تماما گوشت بهش میدادم فقط هم یه کم میشستمش عوضش بهش سیر میدادم مریض نشه

    پاسخ
  6. arman

    خیلی ها میگن که اروانا با اسکار نمیمونه ولی اروانای من از کوچیکیش با ۱۲ تا اسکار بزرگ شد..واقعا کارش درست بود

    پاسخ
  7. ناشناس

    احتمالا شما هم مثل من عمل کردین اروانای گرسنه خیلی وحشی و چموشه اگر هم اکواریم سر نداشته باشه خیلی بد میپره بیرون واژ اونجایی که اسکار خیلی باهوشه رفتار های اروانارو از یاد نمیبره ولی خب اسکار واسه اروانا واقعا خطر ناکه مثل اینه که قناری رو بذاری کنار شاهین تویه قفس نگه داری این کارو سعی کنید نکنین ولی در هر صورت ریش وقیچی دست خودتونه

    پاسخ
    1. arman

      اره ترکیب خوبی نیست ولی جالب بود..وقتی ۶۰ سانت شد واسه فروش بردمش جا نداشتن انداختنش تو یه تانک که توش پر اسکار بزرگ بود

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        برای فروش موردی نداره چون همون اسکارها هم در شرایط خوبی نیستن و توی فروشگاه چون شلوغه و رفت و آمد میشه ماهی ها استرس دارند ولی در منزل و در آرامش اسکارها کار دست آروانا میدن.

        پاسخ
  8. arman

    ولی خوشبختانه تونستم اروانامو با ۱۲تا اسکار بزرگ کنم

    پاسخ
  9. علی اکبر

    سلام من دیروز یه اروانای کینگ سفارش دادم. (از ایران نه از سنگاپور)شناسنامه دار با قیمت گمرکیش(!!!!!) شد حول وحوش نود میلیون. حدود سی وهفت هشت سانت میشه. رنگ خوبی هم داره. برای بچه گرفتن ازش توی سه متر اکواریم. میشه ازیه سیلور. ماده استفاده کنم. (عقیم نیست) یا باید حتما یه نوع باشن. اصالتشون مهم نیست. برام فقط برای سرگرمی. از کیفیتش مطمئنم تازه خودشون. برنامه رژیم غذایی هم دادن. برای بیماری هم. به یه دامپزشک خیلی کارکشته خودشون خبر دادن (یه جورایی دکتر خصوصیشه) اصلا تکثیر میشه یا لغوش کنم ?

    پاسخ
  10. ناشناس

    ببخشید یه اشتباهی رخ داد مجموعا شده ۵۵میلیون یعنی دامپزشک +رژیم+غذای ویژه + تضمین سلامتی کلا شده ۵۵نه نود. خودش تنها شد ۲۰میلیون دو میلیونم هزینه انتقالش شد تازه کلیم کشیدن روش واسه گمرک

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خسته نباشید قربان. میتونم بپرسم انگیزتون از خرید چنین ماهیی با این قیمت چی هست. البته ببخشید رک و راست خدمتتون عرض میکنم بعید میدونم این قیمت برای چنین ماهیی در نظر گرفته بشه و میشه با یه سرچ ساده از قیمت بهترین ارواناها با چیپست و شناسنامه و هر چی مد نظرتون هست باخبر شد و اگه اینکارو نکردین و خدایی نکرده بدون اطلاع دارین خرید میکنین حتما مطالعه کنید و یه سرچ تو سایت های لاتین و قیمت ها بزنید. با این حال حرفتون سند و به نظرتون احترام میزاریم و خب شاید اروانای کمیابی هست و …. که بگذریم و خدایی نکرده قصد جسارت ندارم. این از مورد قیمت که فرمودید.
      اما در مورد تکثیر! به نظر خودتون یه اروانای نود میلیونی یا پنجاه میلیونی یا اصلا جند میلیونی اگه قرار بود تو یه اکواریوم سه متری که چه عرض کنم تو یه اکواریوم ده متری اصلا راحت تکثیر بشه و هر کسی بتونه اینکار رو انجام بده چه دلیلی داره اینقدر قیمتش زیاد باشه؟. بعد میخواین با اروانای سیلور ماده جفت بزنید!! مگه سیچلایده! دوست من ماهیی که چنین قیمتی داره اینقدر راحت تکثیر نمیشه و اگه نگیم از محیط طبیعی شکار میشن، واسشون حوضچه های مخصوص و تداعی کننده محیط طبیعی رو میسازن و با بدبختی ازشون بچه میگیرن و بعدم عقیمشون میکنن که کسی رو دستشون نزنه و حالا شما میخواین چنین اروانایی رو با یه سیلور ماده جفت بزنید و بچه بگیرین! واسه همین سوال اولم رو پرسیدم که انگیزتون از خرید چنین ماهیی چیه و قبل از خرید چقدر اطلاعات کسب کردین؟
      به هر حال امیدوارم از نگهداریش لذت ببرین و به فکر تکثیر و اونم تو اکواریوم و جالبتر اینکه با یه سیلور اروانا نباشین. اینکار عملی نیست خیالتون راحت

      پاسخ
      1. ناشناس

        انگیزم نذرش بود شاید مسخره بیاد ولی اینطوری یه جیزایی بهتره که اون پایین نوشتم. الان هم دارمش این قیمت ۸ماه دیگه حدودا دوبرابر میشه. واینکه بگم این قیمتا پایه هستن هرکی قیمت بیشتری بده صاحبشه.

        پاسخ
        1. میرزارضاکرمانی

          سلام دوست من .. میشه یه عکس ازش بزاری ؟
          چون منم علاقه خاصی به آروانا دارم .
          میخام ببینم چه جور ماهیی خریدین .

          پاسخ
          1. ناشناس

            هنوز بدستم نرسیده از قبلی هم گفتین عکس بزارم ولی متاسفانه نشد. این یکی انشاالله میزارم

            پاسخ
    2. امیرعباس

      مبارکتون باشه .. امیدوارم حالشو ببری ..
      ولمعلومه وضعتون شکر خدا خوبه .
      میدونید با ۲۰میلیون میشه چه کارهای خیری انجام داد؟
      چقدر آدمای بی گناه که زندون افتادن بخاطر چن صد هزار تومن.؟
      چه آدمای مریضی که پول بیمارستان رو ندارن بدن؟!
      … ..
      البته جسارت منو ببخش . ولی بنظر من اگه وضعت خوبه بتونی یه نیم نگاهم به این مشکلات موجود تو کشور بپردازی اون موقع لذت ماعیتو هم بیشتر میبری … بازم ازتون عذر خواهی میکنم.

      پاسخ
  11. ناشناس

    ماه رمضونه هرکسی یه جوری خیرات میکنه قبلش یه رد چیلی داشتم که ۴/۵میلیون فروختمش غیر ۵۰۰هزار تومنش همشو دادم واسه افطار تویه یه یتیم خونه توی خیابون ایرانشهر کرمان اینم همینطور کینگ اروانا هرروز گرونتر میشه واسه همین گرفتم. زبون روزه دروغ که نمیگم بعدش به نظرتون من که هنوز کوچیکم میتونم همینطوری ۲۰میلیون از بابام واسه این کار بگیرم ? اونقدرم که دیگه پسر پادشاه نیستم ولی باخرید این ۱:هشت نه ماه دیگه. پولشو وقف میکنم ۲:علاقه خودم تکمیل میشه ۳دیگه پولش و اینطوری یهو از بابام نمیگیرم (نظر خودمه )

    پاسخ
    1. .sina

      سلام
      کار خوبی میکنید که به فکر خیرات هم هستید و واقعا ۲۰میلیون واسه یه ماهی فکر میکنم خیلی زیاده تازه همش لازم نیست یه سفره بدیدیا غذا بدید بابت هزینه مثلا یه دستگاه صنعتی دو نفر وایسن سرش کار کنن هم خیلی خوبه

      پاسخ
  12. ناشناس

    بله ولی ایندفعه میخوام بدمش به استان قدس نمیفروشمش میدمش خودشون باهر قیمتی خواستن بفروشن یا نگهش دارن واسه استان بقیش دست خودشونه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب اونها ماهی رو میکشن که دوست عزیز قبلش خبر میدادین آروانای مولد به قیمت خیلی کمتر توی همین کرمان بهتون معرفی میکردم قبلا هم گفتم خدمتتون و یا خیلی ماهی های دیگه رو که میشه تکثیر کرد و یا صنعتی این کار رو کرد و درآمد هم حاصل کنید به هر حال از طرز فکرتون خیلی خوشم اومد ایول.

      پاسخ
      1. ناشناس

        لطف دارین امیدوارم آقا شهریار از حرف هام ناراحت نشده باشن. ولی این همش قایمکیه پدرم از نیتم خبر نداره بعدشم گفتم که خودشون دامپزشک دارن به این اسونیا نمیمیره

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          مگه عمر موجود زنده به دامپزشک و یا پزشک هست و هرچی که دامپزشک داشته باشه نمیمیره ؟؟؟!!! تعجب کردم از این حرفتون ؟؟!! حتی ممکنه توی انتقال به ایران و قبل از اینکه به دستتون برسه تلف بشه.

          پاسخ
  13. ناشناس

    خب بنظرتون این عقلانیه که این همه پول بدی اونوقت اینماهی بدستت نرسیده بمیره?منظورم این بود که اگر مریض شد ودلیل مریضیش غذا یا شرایتش نبود اون‌موقع خودشون ماهیم جایگزین میکنن اگر هم تو راه مرد خودشون یا تمام پولشو برمیگردونن یا.یه دیگشو میارن. از نظر شرایتش اون بالا گفتم که هر هفته توسط دامپزشک معاینه میشه وخود شرکت هم برای نمونه غذا برای دوهفته از این غذا هایی که خودشون میدن. همراهش میفرسته

    پاسخ
  14. اكبر

    حجم اکواریوم ۴۰#۵۰#۸۰ یه ترکیب یا با اروانا یاکله سوسماری از این دست ماهیها دوست دارم یه ترکیب بالا کفتم کفتید خوب نیست دمتون کرم.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      یا یک آروانا رو به صورت تکی نگهداری کنید و یا ۳ – ۴ تا سرسوسماری بعلاوه کت فیش.

      پاسخ
  15. pooria h

    سلام من به تازگی یه آروانا ۲۰ سانتی خریدم نمیدونم چرا اصلا توجهی به غذا نداره لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    1. ناشناس

      در سه چهار روز اول.عادیه ودر روز های بعد می تونی از دل دراز خرد شده (مث کرم) که به نخ نامریی بستی استفاده کنی اروانا دفعات اول ماهی بی جرئتیه و سعی کن الان خیلی جلوش ظاهر نشی

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      در چند روز اول مشکلی نیست و بهتره از میگوی خشک استفاده کنید و بعد از غذا دهی از جلوی آکواریوم برید کنار و شما رو نبینه تا غذا بخوره ضمنا از دل گاو چرخ شده و یا خرد شده هم میشه استفاده کرد اما نخ و … بهش نبندین ؟؟!!

      پاسخ
  16. pooria h

    جیگر مرغ هم میشه بهش داد؟ یا مشکل ایجاد میکنه

    پاسخ
    1. .sina

      سلام
      جگر مرغ کلا واسه هیچ ماهی توصیه نمیشه حتی دل مرغ هم خیلی توصیه نمیشه همون دل گاو اگه میتونید تهیه یا نمیتونید همون میگو خشک شده بدید

      پاسخ
  17. mohamad ehsan

    سلام
    میشه داد ولی اگه مدام به ماهی بدید براتون مشکل ایجاد میکنه و به ماهی آسیب میرسه ولی اگه من جای شما بودم هفته ای یک بارو میدادم ولی نه جیگر مرغ کارخونه چون تو اونا پر از هورمون و… هستش ولی مااهی آروانا گنجشک روخیلی دوست داره ولی اگر گرفتید اول سرشو بکنید بعد بهش بدید تا جایی هم که امکان داره پراشو بکنیدولی اینا کلی دنگو فنگ داره پس نتیجه میگیریم همون میگو و دل گاو و گوسفند و کرم خونی و… بهتره اصلا این همه غذاهای خوب چرا گوشت پرنده؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز گنجشک به ماهی ندین چون حامل بسیاری بیماری هست.

      پاسخ
  18. pooria h

    بالاخره آروانام غذا خورد همونجور که گفتید مثل کرم جیگرو خرد کردم و آویزون کردم به بالای آواریوم که نره پایین ممنون از راهنماییاتون فقط یه سوال دارم تو گیاهان چی بدم بهش که تنوع غذایی بشه و چجوری باید بهش بدم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      به آروانا سبزیجات رو نمیشه همینطوری داد یا از غذاهای گیاهی آماده مثل اسپیرولینا استفاده کنید و یا یک غذای دست ساز تهیه کنید و هفته ای دو وعده بهش بدین.
      روش تهیه غذای دست ساز در مقالات برگزیده تالار هست.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *