غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. ناشناس

    سلام
    ناچارم چند روزی برم سفر و کسی هم نیست تا به ماهی های آکواریومم غذا بده ،،،
    میخواستم بدونم راهکاری هست تا ماهی ها گرسنه نمونن ؟!!
    ممنون.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله میتونید از غذا دهنده های خودکار استفاده کنید. که در موردشون در لینک زیر یه مقاله هست
      https://www.onlypet.ir/post-282/%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%AA%DB%8C/
      البته بگین چه ماهیایی دارین و دقیقا چند روز قراره برین سفر شاید راهکار بهتری هم پیدا بشه

      پاسخ
  2. ناشناس

    سلام آقا شهریار
    یک تانک با ۱۵-۱۶ تا گوپی و دوتا چشم چراغی و یک کوریدوراس که البته کوریدوراس فعلا جداست چون تازه گرفتمش گذاشتم تو قرنطینه …
    حدودا بین ۳ تا ۵ روز – البته کوریدوراس رو میتونم ببرم و بزارم پیش کسی .
    تو مقاله و نظرات سایت خوندم که نوشته بودید میشه از غذاهای قرصی یا ی همچنین چیزی استفاده کرد که به مرور زمان غذا پخش میشه ولی نمیدونم به درد ماهی های من میخوره یا نه !!؟
    ممنون .

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      فک کنم منظور شما همون غذا هایی است که در زمان مسافرت از اونا استفاده میشه
      وقتی میخواین برین مسافرت اونا رو میریزید و تا یه مدت ماهیا از اون تغذیه میکنن
      موفق باشید

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      خب حالا که ماهیای ریز و صلح جو دارین از یه غذا دهنده خودکار استفاده کنید و غذای خشک و مناسب رو بریزید تو غذا دهنده و با خیال راحت برین مسافرت.

      پاسخ
  3. محمدرضا

    سلام؛
    جایی هست تو تهران که نمایندگی فروش غذاهای تروپیکال رو داشته باشه؟ منظورم اینه که بشه اعتماد کرد که تقلبی یا تاریخ گذشته بهمون نفروشه! اگه براتون مقدور هست آدرسشو رو بفرمایید.
    با تشکر

    پاسخ
    1. نغمه

      سلام ببینید توی نواب زیاد هست البته نمایندگی نیستا ولی خب معتبر هستند تا حدودی
      ولی من به ۱ جا اعتماد کامل دارم در پلاسکو یه مغازه هست اسمش اطلسه کلا هم ماهیاش هم غذاش داروش همه چیز عالیه مطمئن برو بخر ازش خیلی هم آدمای خوبین و کار بلد
      ببخشید اسم بردم از مدیریت عذر میخوام

      پاسخ
  4. mostafa

    سلام
    با توجه به ماهی هایی که من دارم:
    نایف ۱۷سانتی , بلک گاست ۱۰-۱۲سانتی , ۲ تا ماکروی زرد ۵-۶سانتی , اوراتوس ۵سانتی , دوبوسی ۵سانتی , ۲ تا سیلور اسکات یکی ۷-۸سانتی یکی ۱۰-۱۲سانتی , گرین اسکات ۵سانتی ,سورم ۵سانتی ,کت اسپرت ۲۶سانتی , کت زاویه ۷سانتی , کت وارونه ۹سانتی , ۲ تا لوچ دلقک ۷-۸سانتی
    میخواستم ببینم اگر اصولی و به مقدار نیاز غذا بدهم یک قوطی آرتمیا ۶۰ گرمی تو چند وقت باید تموم بشه.اینکه غذا یک نوع است و شاید ضرر داشته باشه را فعلا در نظر نگیرید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز آرتمیا رو برای این ماهی ها اصلا بی خیال بشید و مصرف نکنید چون این ماهی های شما با این غذاها فقط آب رو کثیف میکنن و سیر نمیشن و مثل دسر یا ژله میمونه توی مراسم عروسی حالا فکر کن مهمونا با چقدر ژله سیر میشن ؟؟؟!!!
      کلا آرتمیا غذای خیلی خوبیه ولی برای ماهی های کوچک و برای ماهیان بزرگ فقط دسر و تنوع هست نه چیز دیگه.

      پاسخ
      1. میثمva

        سلام
        حتما برا چنین ماهیایی یه غذای دست ساز داشته باشید (دل–اسفناج–سیر–فلفل–…)
        و چند نوع غذای شرکتی هم تهیه کنید
        همونطور که اقا مجتبی گفتن ارتمیا اصلا برا این همه ماهی جالب نیس
        موفق باشید

        پاسخ
  5. رسول

    سلام
    ماهیای من علاقه عجیبی به خوردن قسمت خمیری داخل نون بربری دارن که برای منم عجیبه.
    آیا خوردن اون براشون ضرر داره یا نه ؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز نون که نباید به ماهی بدین درسته با علاقه میخورن ولی بعد شکمشون باد میکنه و تلف میشن دارید با دست خودتون ماهی ها رو میکشید .؟؟؟؟!!!!

      پاسخ
  6. على

    سلام
    مى شه به ماهى هاى گیاه خوار مثل زنده زا ها و انجل و دالر میگو از اینایى که خودمونم مى خوریم داد؟
    مى شه فیریزش کرد که به دفعات استفاده بشه؟

    پاسخ
    1. Anna

      سلام
      دوست عزیز خیر مگو سرشار از پروتینه و برا گوشت خوارا هم زیاد نباید استفاده کرد البته برا کت فیشا مشکلی نیست
      ولی برای ماهی های ظریفی مثل زنده زا ها خیر توصیه نمیکنم بهتره از غذای مخصوص و پولکی استفاده کنید

      پاسخ
  7. Marcopolo

    سلام دوستان
    برای ماهی هایی مثل اسکار ، سیچلاید و آنجل مونو و مونو تایگر و سوروم ، جگر مرغ مناسبتره یا دل گاو یا مرغ کلاً بهتره اینجوری بپرسم ؛ کدوم برای ماهی ها بهتره : دل یا جگر؟

    پاسخ
  8. رسول

    سلام.
    این غذای دست ساز که توش اسفناج و سویا و دل و سیر و ….. داره اگه این مواد رو به صورت جداگانه هم به ماهیا بدیم میخورن؟
    یعنی برگ اسفناج رو مثلا ریز کنم بریزم تو آب میخورن؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      غذای دست ساز رو همونجا هم گفتیم خدمتتون برای هر ماهیی خوب نیست و فقط برای ماهی های گوشتخوار بزرگ و مقاوم خوبه.
      بله میشه اسفناج و کاهو رو به ماهی ها بدین فقط اونا رو با آب خالی بشورید نه مواد شوینده ضمنا قبل از مصرف چند ثانیه در آب جوش قرار بدین و بعدا مصرف کنید.
      البته باید ببینید چه ماهی هایی دارید و اول خیلی کم مصرف کنید نه اینکه کلی سبزی بریزید داخل آب و آب رو خراب کنید و بعدا به زحمت بیوفتین. بهتره برای شروع همون برگ رو فقط کمی تکه تکه کنید و نه ریز ببینید چی میشه. حالا اگر بگید چه ماهی هایی دارید میگیم خدمتتون که چطوری مصرف کنید.

      پاسخ
    2. ghomeyshi

      من جسارتا با رئیس مخالفم . این مواد رو نباید جداگونه بدین و اصلا فلسفه ی تهیه ی غذای دست ساز همینه . مثلا سویا به تنهایی مناسب نیست . سبزیجات رو به تنهایی نمیخورن . حالا جالبه ماهیای شما خوردن . سیر رو به تنهایی اصلا طرفش هم نمیرن . دل رو با کله میخورن . باید اینارو با یه ترکیب معقول بدین . میدونی مثل اینه که شما بخای نخود خالی بخوری و همینطور لوبیا و سیب زمینی و گوشت و اینارو تنهایی بخوری بعد با مزه ی آبگوشت مقایسه کنی . بنظر من اینکارو نکن و یه غذای خوب درست کن و ماهیات هم حالشو میبرن . ضمنا من تعجبم اسکار و پرت چطوری اسفناج خوردن . احتمالا خیلی خیلی گرسنه بودن . نمیدونم

      پاسخ
  9. رسول

    با سلام.
    ماهیام اسکار و سورم و پرت هستن. یه برگ کوچولو اسفناج رو با آب شستم و در تکه های کوچک در حد عدس خرد کردم و استقبال خوبی کردن.
    آیا سیر و دل رو هم میشه اینطوری جداگانه داد ؟

    پاسخ
    1. نغمه

      سلام چقدر خوب که استقبال کردن اسکارای من که ببینن روشون رو برمیگردونن!!!!!!!
      سیر رو خالی که ندید بهشون به دل ها سیر بزنید بعد بدید بهشون

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اول از همه توصیه میکنم بیش از حد به ماهیی مثل اسکار و سورم و کلا سیچلایدهای امریکایی سبزیجات اونم به تنهایی ندید چون به راحتی نمیتونن هضم کنن و واسشون مشکل درست میشه و بهتره سبزیجاتی مثل کاهو و اسفناج به نسبت مناسب با غذای گوشتی ترکیب بشه. میتونید تو این ترکیب غذا سیر هم استفاده کنید که فوق العاده مفیده و ماهی رو در برابر مشکلات روده ای محافظت میکنه و یه نوع انگل کش به حساب میاد. تو تالار گفتگو روش تهیه غذای دست ساز توضیح داده شده
      موفق باشید

      پاسخ
  10. amir1456

    سلام غذای ماهی کوی چی بدم بهشون خوبه ؟ به گلد فبش ها چطور ؟ ممنون از راهنمایی هاتون

    پاسخ
    1. نغمه

      سلام فقط غذای شرکتی مخصوص کوی و گلدفیش بدید
      مخصوصا گلدفیش و قبل از دادن بهش ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید چون اگر خشک بدید براش مشکل ایجاد میشه
      کوی میتونید میوه بدید پرتقال و هندونه خیلی دوست داره

      پاسخ
  11. ممد

    سلام.میخواستم بدونم که آیا میشه کلیکا فیش رو تو آکواریوم تکثیر کرد؟؟چطوری؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      فکر نکنم بشه نمیدونم یه سرچی تو گوگل بزنید کلا اینا ماهی دریا هستن و آب شور و باید یه فضای خیلی بزرگ با اکسیژن فراوان داشته باشن باز یه تحقیقی بکنید حالا اصلا ماهی مولد رو از کجا پیدا میکنید !!؟؟

      پاسخ
  12. رسول

    سلام
    بین دل مرغ و جگر مرغ کدوم یکی ارجحیت داره؟؟
    راستش همیشه نمیشه دل گاو گوسفند خرید.

    پاسخ
    1. وحید قربانی

      شهریار درست میگه،دل یکم بهتره،
      خودم اون اوایل ک زیاد وارد نبودم هر روز ب ماهیام جگر مرغ میدادم بعد ی مدت دیدم کرم های ریزی داخل آب هست،پس سعی ک جگر مرغ ندی،تا نظر اساتید چی باشه

      پاسخ
  13. جاويد

    سلام دوستان بچه پلاتی های من به دنیا اومدن من براشون بیومارو پولکی اسیاب میکنم بنظر شما چی بدم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بیومار که غذای بی خودی هست.
      همون پولکی رو با دست خورد کنید بدین بخورن و از دو سه مدل غذای دیگه هم استفاده کنید (غذای شرکتی خوب) حتی غذای شرکتی مخصوص بچه ماهی ها هم میتونید تهیه کنید ولی خب بصرفه نیست و گرون در میاد.

      پاسخ
      1. جاويد

        البته شهرما ( ارومیه ) امکانات خیلی پائینی برا اینجور کارا داره ولی درصورت إمکان یه مارکی رو بگین تا اگه تونستم تهیه کنم

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          غذاهای شرکت های تروپیکال – تترا – آزو – جی بی ال – سرا – اوشن فری و …. غذاهای خوبی هستن اما هم در شهرستان ها کمیابن و هم گرون و هم ممکنه تاریخ مصرفشون گذشته باشه حتما هنگام خرید به تاریخ غذاها دقت کنید.

          پاسخ
  14. وحید قربانی

    سلام دوستان،
    کسی میدونه ماهی کیلیکا رو از کجا باید تهیه کنم؟
    آخه چند پا آکواریوم فروشی رفتم گیرم نیامد،

    پاسخ
    1. نغمه

      سلام
      کیلکارو از ماهی فروشیا بگیرید بسته بندیه آکواریومی ها ندارن که

      پاسخ
  15. علیرضا

    سلام،
    عزیزان میشه داخل غذای دستساز از بامیه هم استفاده کرد؟
    و دیگه اینکه ماهی کیلکا خوبه بدم ب اسکار؟قیمتش چنده؟

    پاسخ
    1. ghomeyshi

      بنده از بامیه اطلاعی ندارم و هیچ کجا هم نشنیدم کسی استفاده کنه
      کیلکا خیلی هم واسه اسکار خوبه و هفته ای یکی دوبار بهشون بدین

      پاسخ
  16. حسام

    س اساتید
    برای یک کیلو غذای دستساز چقد باید فلفل قرمز بریزم ک روی رنگ ماهی تاثیر بگذاره و از اونطرف براش بد نباشه؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه براش بد نیست در تالار گفتگو و در قسمت تهیه غذای دست ساز هم مفصل توضیح دادیم.
      البته فلفل قرمز برای رنگ خیلی کاربردی نداره و برای معده و ضدعفونی و جلو گیری از خیلی از بیماری ها مصرف میشه تا رنگ ولی خب یه مقدار خیلی کمی روی رنگ هم تاثیر مثبت داره.
      برای یک کیلو یک نصف قاشق چای خوری کافیه و بلکه زیاد هم هست دقت کنید فلفل رو پخش کنید در تمام دل ها نه توی یک قسمت.
      ضمنا غذای دست ساز برای همه ماهی ها مناسب نیست اون لینک موجود در تالار رو مطالعه بفرمایید و اگر سوالی بود در همونجا مطرح کنید.

      پاسخ
  17. mohammad reza

    ســــــلام

    می خواستم بدونم که برای تغذیه ماهی دل گاو باید چرخ کرده باشه یا همین شکلی هم ریز ریز کنیم مشکلی نیس ، و اینکه چند وعده تو هفته میتونم از دل گاو استفاده کنم؟!؟!؟

    پاسخ
    1. ناشناس

      سلام.
      نه همین طوری نمیشه چون آب رو کثیف می کنه .باید دل چرخ کرده رو بذارید توی نایلون و اونو بذارید توی جایخی یخچال و بذارید منجمد شه بعد ریز ریز کنید بدین بخورن.
      برای چه نوع ماهی؟؟؟

      پاسخ
      1. mohammad reza

        اسکار متوسط ، فلاور باکس ، پرت و سیچیلاید

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          دل رو حتما لازم نیست چرخ کنید و میشه به تیکه های کوچیک خرد کنید و استفاده کنید. اسکار هم با کمال میل استقبال میکنه. البته میشه با دل غذای دست ساز هم درست کرد که تو تالار روش اون نوشته شده. به فلاور هم دل ندید یا اگه دادید هر روزه نباشه و تو هفته یک تا دوبار کافیه (اصولا فلاور دستگاه گوارش ضعیفی داره و با دادن دل عملا ماهیتون رو در خطر قرار میدین. به اسکار و سیچلایدها که نگفتید چه سیچلایدی هم میتونید تو هفته سه تا نهایتا چهار بار دل بدید. فقط روزی که دل میدید دیگه غذای سنگین دیگه ای مثل میگو، کیلکا یا … مصرف نکنید
          موفق باشید

          پاسخ
  18. رسول

    سلام
    من امروز از یه آکواریومی یه چیزی راجع به کاهو شنیدم که برام عجیب بود.
    میگفت علاوه بر اینکه ماهیا اون رو میخورن اگه یکی دو تا برگ کاهو رو بندازی رو آب بمونن خیلی تو تمیزی و تصفیه آب کمک میکنن. اولش باور نکردم ولی بعدش یکی از دوستام گفت که عملا این مورد رو تجربه کرده و آبش بعد از استفاده از کاهو خیلی شفاف شده.
    نظر اساتید چیه؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنده اصلا این موضوع رو قبول ندارم اصلا خودتون امتحان کنید و میبینید که آب رو خراب تر هم میکنه !!؟؟؟
      مگه میشه یک برگ به تنهایی آب رو تصفیه کنه !!!؟؟؟؟

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *