ماهی اسکار

ماهی اسکار یکی از گونه های بارز خانواده سیچلایدها است که حداقل در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و اکواریومداری نیست که ماهی اسکار و انواع ان را نشناسد. این ماهی خلق و خویی متعادل تا خشن داشته و جزو گوشتخواران قوی جثه محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از انها مانند اسکار تایگر، اسکار مسی، اسکار سلطنتی و … یافت میشوند. برای خرید ماهی اسکار و نگهداری انها به صورت گروهی با سایر ماهیان توصیه می شود از ماهیان هم خانواده و هم سایز کنارشان نگهداری کنید.

به ادامه متن توجه کنید

شناخت و نگهداری اسکار

نام علمی: Astronotus ocellatus

نام عمومی: ماهی اسکار (نسبت به نوع گونه اسکار مسی ، اسکار البینو، تایگر، سلطنتی و …..)

خانواده: سیچلایدهای امریکایی ( Cichlidae)

زیر خانواده: Astronotinae

زیستگاه: بومی آمازون , پاراگوئه و شرق ونزوئلاست.

دما:۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش : ۶.۵ الی۷.۵

سختی اب: ۱۰ الی ۱۵ درجه dh

طول بدن:در اکواریم تا ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر رشد میکنند

تغذیه: غذاهای گوشتی با منبع پروتوئینی و غذاهای اماده و خشک در بازار

خلق و خو: متعادل و گاهی هم خشن، در صورتی که با سایر ماهیان قوی جثه و هم خانواده مانند پروت، تگزاس، پیکاک‌باس و سایر سیکلیدهای امریکایی نگهداری شوند مشکلی نخواهید داشت. بهتر است این ماهی را از بچگی با گروهی از ماهیان هم جثه مورد نظر نگهداری کنید تا با هم عادت کنند.

طول عمر: ۱۰ الی ۱۵ سال و حتی طی برخی از گزارش ها تا ۲۰ سال

ماهی اسکار

شناخت ماهی اسکار:

ماهی اسکار بومی آمازون , پاراگوئه و مناطقی از شرق ونزوئلا است. نام گذاری این ماهی دقیقا مشخص نیست و در منابع مختلف دلیلی برای اینکه چرا این ماهی اسکار نامیده شده است یافت نشد. با این حال نام علمی این ماهی(Astronotus ocellatus) معنی جالی دارد و به ماهی ای گفته می شود که دارای یک خال چشم مانند است!

اسکارها جزو ماهیانی هستند که در کف و در تمامی حجم آب در حال شنا می باشند و در طبیعت در آبهای کم عمق همراه با جریان ملایم و کف ماسه ای و یا گلی یافت می شوند.

ماهی های اسکار بسیار باهوش هستند و قادرند که حیله های زیادی را از خود نشان دهند و به زودی قادرند شخصی که به آنها غذا می دهد را شناسایی نمایند و حتی از افراد تازه وارد دوری کنند! اسکارها بسیار اموزش پذیرند به نحوی که به ساعت غذادهی یا رویدادهایی که در اطرافشان اتفاق میافتد واکنش نشان می دهند. حنی گاها دیده شده که اسکارها با دست صاحب خود بازی میکنند و حتی می توان انها را نوازش نمود! به هر حال این ماهی به دلیل عمر زیاد، جان سختی، دستی شدن و ….. نزد علاقه مندان به اکواریوم بسیار محبوبند.

اسکارها ماهیان سخت جانی بوده و در شرایط بسیار سخت نیز حتی علایم ظاهری خاصی را نشان نمی دهند با اینحال بسیاری ممکن است تصور نمایند که این جانداران زیبا نیازمند مراقبت ویژه ای نمی‌باشند اما هر جانداری نیازمندیهای خاص خود را دارد و عدم مراقبت صحیح از این ماهی می تواند بیماری هایی را در پی داشته باشد.

در مورد خلق و خوی این ماهی باید گفت که اسکارها ماهیان نسبتا پرخاشگری هستند و حتما شنیده اید که می گویند این ماهیان بد سرشت هستند! این شایعات از آنجا می آیند که آنها سعی دارند هر چیزی که در مخزن است و در اندازه دهان آنها می‌باشد را ببلعند. اسکارها قلمرو طلب بوده و در هنگام جفت گیری این رفتار پرخاشگرانه آنها تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

اسکار البینو

نگهداری از ماهی اسکار:

برای نگهداری از ماهی اسکار به مخزن بزرگی نیاز دارید، بهتر است فریب هیکل کوچک انها را در هنگام خرید نخورید، یک اسکار بالغ وزن بیش از ۱۶۰۰ گرم و در هنگام جوانی می تواند بیش از  ۲/۵ سانتیمتر در ماه رشد داشته باشد. بنابراین مخزن مناسبی را از همان ابتدا برای این ماهی در نظر بگیرید توصیه شخصی من این است که اگر میخواهید اسکارها را با سایر ماهیان به صورت گروهی نگهداری کنید بهتر است ابتدا سایر ماهیان مورد نظر مانند پروت، تگزاس و سایر ماهیان سازگار با این ماهی را به تانک مورد نظر انتقال داده و بعد از چند روز ماهیان اسکار را به جمع آنها اضافه کنید یا بهتر است همه را همزمان به تانک انتقال دهید چون اسکارها در صورتی که ابتدا به تانک معرفی شوند و به تانک خو بگیرند سخت بتوان ماهی دیگری در کنار انها اضافه نمود. همچنین بهتر است سایز اسکار شما کوچکتر از سایر ماهیان باشد(نه به اندازه ای که مدام کتک بخورد و نه به اندازه ای که همه را بزند).

برای داشتن یک اکواریوم گروهی از اسکارها و سایر ماهیان هم گروه بهتر است همه را از بچگی کنار هم نگهداری کنید و اکواریوم را نیز به خوبی دکور بندی کنید تا اولا با هم بزرگ شده و به یکدیگر کاملا خو بگیرید و همچنین با وجود دکور و مخفی شدن از دید هم کمتر با یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند.

اکواریوم اسکارها و سایر ماهیان گوشتخوار به دلیل ریخت و پاش و کثیف کاری در هنگام تغذیه لازم است هر دو هفته یکبار یا نهایتا ماهیانه سیفون شود(به صورت تعویض ۲۰ الی ۲۵ درصد از اب). اسکارها به ابی شفاف و تمیز با اکسیژن بالا نیاز دارند، گاهی دیده میشود اسکارها در اب کثیف غذا نمیخورند بنابراین اب تمیز و شفاف برای انها حیاتی است.

دکور بندی اکواریوم میتواند ساده تا تجملی با سنگ های رودخانه ای بزرگ و دکورهای مصنوعی باشد، توصیه من این است که کمتر از گیاهان تزئینی یا دکورهایی سبک در اکواریوم اسکارها استفاده کنید زیرا در هنگام جابجا کردن سنگ ها یا بازی با درختان انها را جابجا میکنند. اسکارها علاقه وافری به جابجایی سنگ ها و گشت و گذار بین سنگ ها در حالت طبیعی دارند اگرچه این کار در زمان تکثیر برای تمیز سازی سنگ ها و کندن گودال برای تخمیزی نیز انجام می‌شود بنابراین شما دکورها را طوری قرار دهید که مجبور نباشید چند روز یکبار مجددا انها را درست و در سر جای خود قرار دهید

ماهی اسکار

تغذیه ماهی اسکار:

اسکار ها را میتوان همه چیز خوار در نظر گرفت چون هر چیزی را برای تست هم شده در دهان خود میچرخانند ولی به هر غذایی هم علاقه ندارند. اسکارهایی را که از بچگی نگهداری کنید میتوانید به هر چیزی عادتشان دهید ولی در کل میتوانید برای تغذیه از دل گاو، غذاهای خشک،ماهی زنده، میگو و اگر ناراحت کثیفی اب و زحمت تمیز سازی ان نیستید به انها ماهی کیلکا هم بدهید که این ماده غذایی سرشار از پروتئین و یک غذای ویژه محسوب میشود. در تغذیه ماهیان اسکار تنوع غذایی را لحاظ کنید و غذاهای متنوعی را در اختیارشان قرار دهید. غذای یکنواخت و بدون مواد مفید چیزی جز بیماری هایی مانند سوراخ در سر و سفیدی کبد و … را به همراه ندارد بنابراین در تغذیه اسکارهای خود کاملا هوشیار باشید.

اسکار

معرفی ماهی اسکار به صورت ویدیویی در سرویس چندرسانه ای سایت!

در صورت کپی برداری لینک منبع (onlypet.ir) را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

7,017 دیدگاه در “ماهی اسکار

  1. امیرعلی

    برای یک اسکار ۱۰ سانتی
    روزی سه وعده بدم؟
    زیاد غذا میخوره؟
    یک قاشق چایی خوری کافیه؟؟

    پاسخ
    1. arshia mahdavi

      ۱۰ سانت دگه زیاده برای اولین بار که نگه میدارید اونم تواین تانک کوچک ، رشدشم کمه وممکنه دوسع ماه دیگه بمیره ، من خودم روزی سه وعد تاچند روز پیش میدادم به اسکارام ولی فهمیدم اگه روزی دو وعده بهشون داد شاداب ترن ، وباید بگم اگه لجنخوارهم که دارید یک هفته دیگه شهید میشه چون تجربه داشتم میگم چون قبلا هم گفته بودم من دوتا اسکار هفت هشت سانتی توی یک تانکه ۳۵ لیتری که هنوز اسکارارو دارم ولی تو تانک بزرگتر ، تو هفته اول بخاطر اینکه من رفته بودم بیرون از خانمان و بابام ماهیارو توتانک منتقل کرد که شما هم میدونید قدیمیا چجوری ماهی رو منتقل تو تانک میکردن ، چون اون موقه فقط زمان اونها گوپی و مولی مود بود اما بگزریم بخاطر این اب به اب کردن ایک گرفتن ولی بعد از دوسه روز که دارو ریختم ، رفتم دیدم دل و روده لجنخوارم رو اوردهبودن که این یه امر طبیه و شارک یاحتی زبرا هم اینکارو میکنن و اینکه چهار روز او ممکنه اصلا غذا نخوره ولی بعد از هفته اول اندازه یه لشگر گوپی و زبرا غذا میخورن و روزی یک قاشق غذا خو بسه سعی کنید هفته دروروز بهشون غذا ندید اونجونی سلامتیشون بهتر میشه

      پاسخ
      1. امیرعلی

        یا خدا…
        منو قانع کنین اکواریوم ۲۵ لیتر (شیشه خم)
        اسکار ده سانتی چرا باید دو سه ماه دیگه بمیره ؟!

        پاسخ
        1. محمد پارسا

          خیلی کمتر از سه ماه میمیره
          چون هر اسکار حجم بالای ۱۵۰میخواد نه ۲۵لیتر به خصوص اسکار به فیلتر سیکل ازت حساسیت نشون میده

          پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          اگه هم نمیره رشد سوز میشه و هم ممکنه بیمار بشه تو این حجم کم از استرس. ۲۵ لیتر تنها مناسب ماهیای صلح جوی کوچیک هست.

          پاسخ
  2. امیرعلی

    سلامی مجدد
    به اسکارم غذایی ریز میدم نمیخوره(غذا میره پایین)
    غذا میدم تقریبا بزرگ میدم نمیخوره (غذا شناوره)
    اولش چون خریدمش استرس داشت راحت غذا نمیخورد بهش ماهی زنده دادم بخوره
    الان چیکار بکنم؟

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      سلام
      کیفیت اب رو بیارید بالا سیکل ازت رو چک کنید
      اگه درست نشد غذا های بهتر بگیرید
      پس حتما دیگه بیماری شو چک کنید چون مریضه
      چون نمیره غذای زنده بدید هر گز الکی غذای زنده واسه ترغیب ندید بعد بعد غذا میشه و مشکل افرین حالا مثلا تنوعی بدید اشکال نداره اما اگه جهت اینکه ترغیب بشه به غذا نه اینطور نیست بدتر هم میشه

      پاسخ
  3. امیرعلی

    متاسفم اگر سیکل ازت دستگاه تست کیفیت آبه یا چیز دیگه ای هست که ندارم
    گمون نکنم بیماری داشته باشه…
    قضیه دل گاو چیه؟! (از لحاظ زمانی)
    و غذا های مشابهی مثل دل گاو و غیره وجود داره ؟! به طور مداوم بدم؟

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      خب چمیدونم طی کنید سیکلو از واجباته چون امونیاک بالا میره و باعث خفگی حیوون میشه
      غذا باید حداقل دو تا شرکتی واسه پایه داشته باشید یعد یسری دل و غذای زنده هم بدید
      کیفیت مایین اب و طی نشدن سیکل اطت ماهی رو از اشتها میندازه

      پاسخ
  4. Amin

    سلام من دوماهی اسکار دارم با ۷ تا ماهی پرت فیش که ۳ سال دارمشون و همشون رو از کوچکی با هم بزرگ کردم بعد یکی از این اسکار ها مدتی که رو سنگ نشسته و تکون نمیخوره، فیلتراسیون قوی دارم که کیفیت خوبی هم داره و دستگاه لهستانی هست و بخاریم سیچه هم هست همشون بدرستی کار میکنن و اب هم دو هفته ای عوض میشه بصورت ۱/۳ -بنظرتون مشکل این ماهی از چیه؟ غذاشون هم اکی هست

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      ممکنه بیمار شده باشه. هیچ علامت دیگه ای نداره؟ تغذیه میکنه؟ تغییری در رنگش ایجاد نشده؟ یکدفعه خودشو به سمتی نمیزنه؟ تنها نشستنش روی سنگ رو نمیشه برای تشخیص یک مشکل ملاک قرار داد. باید بررسی بیشتری انجام بدید و حتی با شیشه از سایرین جداش کنید و موشکافانه تر وضعیت تغذیه و رفتارش رو زیر نظر بگیرید. ممکنه ضربه خورده باشه یا سکته کرده یا هزار و یک جور مورد دیگه…
      ضمنا یا با اسکار دیگتون دعواش نشده؟ علائمی از کتک خوردن رو روی بدنش نمیبینید؟
      به هر حال با توضیحاتی که دادید پاسخی نتونستم بدم بغییر از اینکه سوالات دیگه ای رو از شما بپرسم تا مشکلش ریشه یابی بشه.

      پاسخ
  5. taha mousavi

    سلام من یه اسکار دارم بعد وقتی که نزدیک اکواریوم میشم شروع میکنه به گاز گرفتن شیشه نه اینکه شیشه را گاز بگیره میخواد از شیشه رد بشه یاد پیش من بعد روزی هم ۳ بار بهش غذا میدم و تمام غذا هارا اون میخوره اما مقدار متوسطی هم برای بقیه ماهی ها میمون مشکل کجاس دستی شده

    پاسخ
    1. Alirez7632

      سلام اینکه خودش رو به شیشه بزنه استرس داره یا اگه حرکات‌ انگشت‌ شما رو پشت شیشه دنبال میکنه خب نشان از سلامت هس و کاملا طبیعی هس و برا تغذیه هم روزی ۲ بار کفایت میکنه بهتره بیشتر ندید چون کیفیت آب رو میاره پایین از ساعت ۶ عصر ب بعد هم غذا ندید
      موفق باشید

      پاسخ
  6. taha mousavi

    سلام چرا نباید بعد ساعت ۶عصر به بعد به ماهی غذا نداد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خب چند ساعت قبل از خاموشی و تاریک کردن اکواریوم نباید به ماهیا غذا بدید چون انرژی اضافی رو در زمان استراحت ماهی بهش تحمیل میکنید. بهتره چند ساعت قبل از خاموشی ماهیا رو تغذیه نکنید. بالعکس برای ماهیای شب کار عکسش رو باید عمل کرد و اتفاقا هنگام خاموشی باید تغذیه بشن چون فعالیتشون در شب تازه شروع میشه.

      پاسخ
  7. taha mousavi

    سلام مجدد. من امروز گورخریم مرد بر اثر خفگی برق ۳ ساعت قطع بود وقتی داشت میمرد خودش را این ور و این ور پرت میکرد و چند بار میخواست از اک بپره بیرون انا درپوش نذاشت اگه مریضی داشته باشه اسکارم نمیره دیدم اینجوری شده میخوام اب را سیفون کنم چیکار کنم لجن خوار چیزیش نشه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خب وقتی دیدید برق قطع شده و ماهی داره جون میکنه چرا اقدامی نکردید؟ با یه پارچ اب از ارتفاع اب میریختید داخل تانک که اکسیژن تامین بشه. یک پمپ شارژی نیازه که همه اکواریوم دارها داشته باشن تا در مواقع اضطراری از اون استفاده کنن.
      به هر حال….
      ضمنا فکر نمیکنم گورخریتون به خاطر کمبود اکسیژن مرده چون اگه اکسیژن اب تموم بشه همه ماهیا ابتدا میان روی اب و سعی میکنن از سطح اب اکسیژن بگیرن و بعد هم در عرض چند دقیقه یک به یک تقلا میکنن و تلف میشن. قرار نیست فقط یکی از ماهیا بخاطر کمبود اکسیژن تلف بشه.
      از این مورد هم بگذریم. در حال حاضر بهتره یک سیفون بزنید و کیفیت اب رو بالا ببرید و اکسیژن رسانی رو افزایش بدید و چند روز ماهیا تحت کنترل باشن و اگه کوچکترین علائمی از بیماری رو در ماهیا مشاهده کردید سریعا از یک داروی جنرال برای کنترل بیماری و پیشگیری از سرایت به سایرین استفاده کنید.

      پاسخ
  8. taha.mousavi

    ممنون اقا شهریار با این توصیه هایی که کردید دیدم اخه اسکار هنوز هستش خودم بطری را از اب اکواریوم پر میکردم بعد میریختم حتما گورخری یچیزی هستش یعنی بود به نظرتون این علاعم که کفتم چش بوده فعلا به اب ضد عفونی زدم راستی فروشنده گفت این را یکی اورده بفروشم😭🙄

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      دقیق نمیدونم. ممکنه کیسه هوای ماهی اسیب دیده. عفونت داخلی داشته، سکته کرده یا ….
      به هر حال دقیق نمیشه گفت. ضدعفونی هم اگه متیلن بلو زدید که خب به نظر نمیزدید هم موردی نبود. از یه داروی طیف وسیع برای پیشگیری باید استفاده کنید مثل سرا امنیپور یا ازو مجیک یا از برندهای معتبر الان هرچی گیرتون بیاد و تاریخ داشته باشه و داروی جنرال باشه.

      پاسخ
  9. سیدمحمدحسین حسینی

    سلام
    می شه توضیح بدین تشحیص جنسیت این ماهی چه جوریه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      در تالار گفتگو در تاپیک تشخیص جنسیت اسکار با عکس توضیح داده شده.

      پاسخ
  10. سیدمحمدحسین حسینی

    سلام
    من می خواستم یه اسکار کوچیک نر و ماده بگیرم بزرگ شن بعد تکثیرشون کنم ولی وقتی مطالبتون رو خوندم متوجه شدم که وقطی کوچیک باشن نمی شه جنسیت رو تشخیص داد
    باید چی کار کنم یعنی هیچ راهی نداره که جنسیت رو توی کوچیکی تشخیص داد؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اگه خیلی کوچیک باشن خب سخته و به راحتی نمیتونید تشخیص بدید. به فروشنده بگین چون تجربه داره احتمالا بتونه به شما نر و ماده بده.

      پاسخ
  11. Shams

    سلام
    سلام من چند هفته پیش یک جفت اسکار تایگر خریدم و دیروز با هم دهن به دهن شدن و جفت شدن.
    الان ۱۵ سانتن میخواستم بدونم تو همین اندازه و سن کم تخم میریزن؟

    پاسخ
    1. ایلیا

      فکر میکنم دعوا میکردن دوست عزیز
      برا من موقع این اتفاق همدیگرو کتک میزدن

      پاسخ
      1. Shams

        نه اصلا همدیگرو کتک نمیزنن
        مطمعنم جف شدن

        پاسخ
        1. ایلیا

          یکم بزرگتر بشن احتمال تخمگذاری دارن «اگه مطمئن هستید جفت شدن»

          پاسخ
  12. علی

    سلام دوستان عزیز
    هرچی توی اینتنت گشتم متوجه نشدم که اولا اسکار شب فعاله یا نه
    دوم اینکه چند بار یک بار تغذیه شون کنم؟ هر روز یا روزی دو بار یا …
    ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
    1. ahmadreza.kh

      شب که خیر
      غذا هم روزی ۲ بار و به اندازه

      پاسخ
    2. ایلیا

      کوچیکش رو روزی دوبار
      بزرگش رو روزی یک بار
      شب هم که دوستان گفتن.« نه »

      پاسخ
  13. Madi

    سلام ببخشید ایا رشد اسکار یه تایم خاصی داره مثلا تا ۶ ماه
    و اگر اسکار سه چهار ساله ای که فقط ۲۰سانت رشد کرده حتی اگر جای بزرگ داشته باشه همون قدی میمونه؟؟…و تغذیه کردن ماهی جوان و بالغ با هم فرق داره مثلا بالغ بیشتر غذا لازم داره یا جوان از نظر تعداد وعده غذایی..

    پاسخ
    1. alirezaj

      سلام
      ماهی که در اصطلاح رشد سوز شده باشه درست نمیشه.

      پاسخ
  14. Metallica

    سلام ببخشی من یک اسکار ۲۷ سانتی دارم خیلی بزرگه یک بار دنبال یکی از ماهیام رفت کلش خورد به سنگ زخم شد ولی از زخم خونی نیومد ، باید چیکار کنم که زخم عفونت نکنه یا سریعتر ترمیم بشود . لطفا میشه جواب بدین .

    پاسخ
    1. poria.6745

      سلام
      تغذیه خوب و متنوع کنید
      ضد قارچ بزنید به آب تا قارچ نگیره
      انشاالله خوب میشه موفق باشید

      پاسخ
      1. Metallica

        بعد یک سوال ضد قارچ همون ضد عفونی آبه که رنگش آبی یا اونی که ضد جلبکه رنگش سبز شفافه

        پاسخ
        1. poria.6745

          ضد جلبک که یه چیز دیگس
          ضد قارچ با ضد عفونی تفاوت داره
          از برند های خوب استفاده کنید
          موفق باشید

          پاسخ
          1. Metallica

            ممنون برای ماهی اسکار یک آکواریوم به ابعاد ۱۸۰ سانت طول و ۴۰ عرض و ۵۰ تا ارتفاع خوبه من ۸ تا اسکار دارم بزرگترینشون همین ۲۷ سانتی کوچکترینشون ۱۱ سانته با یک کت آفریقایی ۱۵ سانتی و دوتا کت خرگوشی ۱۰ سانتی و سه تا پاکو ۱۱ سانتی به نظرتان آکواریومی به این ابعاد مناسب است یا نه آخه میخوام اگر بشه یک بچه گوارامی جاینت بیاورم .

            پاسخ
            1. شهریار (onlypet.ir)

              بله عالیه.
              کت خرگوشی و کت افریقایی مناسب نگهداری نیستن. هم شب کارن و هم ممکنه در شب اسکارها رو اذیت کنن.

              پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          سلام.
          ضدقارچ ابی رنگه و بهش میگن متیلن بلو. برای پیشگیری از قارچ زدن جراحات ماهیتون میتونید استفاده کنید. کیفیت اب رو هم بالا نگه دارید و اکسیژن رسانی رو افزایش بدید.

          پاسخ
  15. RODLT

    سلام
    من میخوام دوتا اسکار تقریبا ده سانتی واسه آکواریومم که ۸۴ لیتره بخرم.آکواریوم مناسبه یا ماهی دیگه بخرم؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اکواریوم کوچیکه با این حال اسکار سایز کوچیک تا متوسط رو میتونید نگهداری کنید و بعد ردشون کنید. چون سایز اکواریوم برای ماهیای بزرگ جثه مناسب نیست.

      پاسخ
  16. ارمیا

    سلام دوستان عزیزم ببخشید من میخوام یه اکواریوم راه بندازم خیلی خیلی ممنون میشم یه جفت ماهی که خوبه و گوشت خار باشن لطفا جواب بدید خیلی ممنون از سایت خوب

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *