ماهی اسکار

ماهی اسکار یکی از گونه های بارز خانواده سیچلایدها است که حداقل در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و اکواریومداری نیست که ماهی اسکار و انواع ان را نشناسد. این ماهی خلق و خویی متعادل تا خشن داشته و جزو گوشتخواران قوی جثه محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از انها مانند اسکار تایگر، اسکار مسی، اسکار سلطنتی و … یافت میشوند. برای خرید ماهی اسکار و نگهداری انها به صورت گروهی با سایر ماهیان توصیه می شود از ماهیان هم خانواده و هم سایز کنارشان نگهداری کنید.

به ادامه متن توجه کنید

شناخت و نگهداری اسکار

نام علمی: Astronotus ocellatus

نام عمومی: ماهی اسکار (نسبت به نوع گونه اسکار مسی ، اسکار البینو، تایگر، سلطنتی و …..)

خانواده: سیچلایدهای امریکایی ( Cichlidae)

زیر خانواده: Astronotinae

زیستگاه: بومی آمازون , پاراگوئه و شرق ونزوئلاست.

دما:۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش : ۶.۵ الی۷.۵

سختی اب: ۱۰ الی ۱۵ درجه dh

طول بدن:در اکواریم تا ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر رشد میکنند

تغذیه: غذاهای گوشتی با منبع پروتوئینی و غذاهای اماده و خشک در بازار

خلق و خو: متعادل و گاهی هم خشن، در صورتی که با سایر ماهیان قوی جثه و هم خانواده مانند پروت، تگزاس، پیکاک‌باس و سایر سیکلیدهای امریکایی نگهداری شوند مشکلی نخواهید داشت. بهتر است این ماهی را از بچگی با گروهی از ماهیان هم جثه مورد نظر نگهداری کنید تا با هم عادت کنند.

طول عمر: ۱۰ الی ۱۵ سال و حتی طی برخی از گزارش ها تا ۲۰ سال

ماهی اسکار

شناخت ماهی اسکار:

ماهی اسکار بومی آمازون , پاراگوئه و مناطقی از شرق ونزوئلا است. نام گذاری این ماهی دقیقا مشخص نیست و در منابع مختلف دلیلی برای اینکه چرا این ماهی اسکار نامیده شده است یافت نشد. با این حال نام علمی این ماهی(Astronotus ocellatus) معنی جالی دارد و به ماهی ای گفته می شود که دارای یک خال چشم مانند است!

اسکارها جزو ماهیانی هستند که در کف و در تمامی حجم آب در حال شنا می باشند و در طبیعت در آبهای کم عمق همراه با جریان ملایم و کف ماسه ای و یا گلی یافت می شوند.

ماهی های اسکار بسیار باهوش هستند و قادرند که حیله های زیادی را از خود نشان دهند و به زودی قادرند شخصی که به آنها غذا می دهد را شناسایی نمایند و حتی از افراد تازه وارد دوری کنند! اسکارها بسیار اموزش پذیرند به نحوی که به ساعت غذادهی یا رویدادهایی که در اطرافشان اتفاق میافتد واکنش نشان می دهند. حنی گاها دیده شده که اسکارها با دست صاحب خود بازی میکنند و حتی می توان انها را نوازش نمود! به هر حال این ماهی به دلیل عمر زیاد، جان سختی، دستی شدن و ….. نزد علاقه مندان به اکواریوم بسیار محبوبند.

اسکارها ماهیان سخت جانی بوده و در شرایط بسیار سخت نیز حتی علایم ظاهری خاصی را نشان نمی دهند با اینحال بسیاری ممکن است تصور نمایند که این جانداران زیبا نیازمند مراقبت ویژه ای نمی‌باشند اما هر جانداری نیازمندیهای خاص خود را دارد و عدم مراقبت صحیح از این ماهی می تواند بیماری هایی را در پی داشته باشد.

در مورد خلق و خوی این ماهی باید گفت که اسکارها ماهیان نسبتا پرخاشگری هستند و حتما شنیده اید که می گویند این ماهیان بد سرشت هستند! این شایعات از آنجا می آیند که آنها سعی دارند هر چیزی که در مخزن است و در اندازه دهان آنها می‌باشد را ببلعند. اسکارها قلمرو طلب بوده و در هنگام جفت گیری این رفتار پرخاشگرانه آنها تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

اسکار البینو

نگهداری از ماهی اسکار:

برای نگهداری از ماهی اسکار به مخزن بزرگی نیاز دارید، بهتر است فریب هیکل کوچک انها را در هنگام خرید نخورید، یک اسکار بالغ وزن بیش از ۱۶۰۰ گرم و در هنگام جوانی می تواند بیش از  ۲/۵ سانتیمتر در ماه رشد داشته باشد. بنابراین مخزن مناسبی را از همان ابتدا برای این ماهی در نظر بگیرید توصیه شخصی من این است که اگر میخواهید اسکارها را با سایر ماهیان به صورت گروهی نگهداری کنید بهتر است ابتدا سایر ماهیان مورد نظر مانند پروت، تگزاس و سایر ماهیان سازگار با این ماهی را به تانک مورد نظر انتقال داده و بعد از چند روز ماهیان اسکار را به جمع آنها اضافه کنید یا بهتر است همه را همزمان به تانک انتقال دهید چون اسکارها در صورتی که ابتدا به تانک معرفی شوند و به تانک خو بگیرند سخت بتوان ماهی دیگری در کنار انها اضافه نمود. همچنین بهتر است سایز اسکار شما کوچکتر از سایر ماهیان باشد(نه به اندازه ای که مدام کتک بخورد و نه به اندازه ای که همه را بزند).

برای داشتن یک اکواریوم گروهی از اسکارها و سایر ماهیان هم گروه بهتر است همه را از بچگی کنار هم نگهداری کنید و اکواریوم را نیز به خوبی دکور بندی کنید تا اولا با هم بزرگ شده و به یکدیگر کاملا خو بگیرید و همچنین با وجود دکور و مخفی شدن از دید هم کمتر با یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند.

اکواریوم اسکارها و سایر ماهیان گوشتخوار به دلیل ریخت و پاش و کثیف کاری در هنگام تغذیه لازم است هر دو هفته یکبار یا نهایتا ماهیانه سیفون شود(به صورت تعویض ۲۰ الی ۲۵ درصد از اب). اسکارها به ابی شفاف و تمیز با اکسیژن بالا نیاز دارند، گاهی دیده میشود اسکارها در اب کثیف غذا نمیخورند بنابراین اب تمیز و شفاف برای انها حیاتی است.

دکور بندی اکواریوم میتواند ساده تا تجملی با سنگ های رودخانه ای بزرگ و دکورهای مصنوعی باشد، توصیه من این است که کمتر از گیاهان تزئینی یا دکورهایی سبک در اکواریوم اسکارها استفاده کنید زیرا در هنگام جابجا کردن سنگ ها یا بازی با درختان انها را جابجا میکنند. اسکارها علاقه وافری به جابجایی سنگ ها و گشت و گذار بین سنگ ها در حالت طبیعی دارند اگرچه این کار در زمان تکثیر برای تمیز سازی سنگ ها و کندن گودال برای تخمیزی نیز انجام می‌شود بنابراین شما دکورها را طوری قرار دهید که مجبور نباشید چند روز یکبار مجددا انها را درست و در سر جای خود قرار دهید

ماهی اسکار

تغذیه ماهی اسکار:

اسکار ها را میتوان همه چیز خوار در نظر گرفت چون هر چیزی را برای تست هم شده در دهان خود میچرخانند ولی به هر غذایی هم علاقه ندارند. اسکارهایی را که از بچگی نگهداری کنید میتوانید به هر چیزی عادتشان دهید ولی در کل میتوانید برای تغذیه از دل گاو، غذاهای خشک،ماهی زنده، میگو و اگر ناراحت کثیفی اب و زحمت تمیز سازی ان نیستید به انها ماهی کیلکا هم بدهید که این ماده غذایی سرشار از پروتئین و یک غذای ویژه محسوب میشود. در تغذیه ماهیان اسکار تنوع غذایی را لحاظ کنید و غذاهای متنوعی را در اختیارشان قرار دهید. غذای یکنواخت و بدون مواد مفید چیزی جز بیماری هایی مانند سوراخ در سر و سفیدی کبد و … را به همراه ندارد بنابراین در تغذیه اسکارهای خود کاملا هوشیار باشید.

اسکار

معرفی ماهی اسکار به صورت ویدیویی در سرویس چندرسانه ای سایت!

در صورت کپی برداری لینک منبع (onlypet.ir) را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

7,016 دیدگاه در “ماهی اسکار

  1. کیوان

    با سلام و خسته نباشین.حدود ۱ سال هست که ۲تا اسکار دارم از همون اوایل خیلی پر جنب و جش بودن و غذا رو هوا میخوردن و کلی تحرک داشتن.الان چند وقته یکیشون اصلا غدا نمیخوره و فقط یه گوشه میمونه.ممنون میشم راهنمایی کنید.حجم اکواریوم ۱۰۰ لیتره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      دلایل مختلفی میتونه داشته باشه. اگه فقط یکی از اسکارها به این حالت دچار شده و از کیفیت اب و شرایط فیزیکی و شیمیایی اب مطمئن هستید احتمال اینکه ماهیتون دچار انگل روده ای باشه هست. به مقعد ماهی نگاه کنید ببنید یک رشته بسیار نازک شفاف مثل تار مو بهش اویزون هست. اگه چنین علامتی رو مشاهده کردید ماهیتون دچار انگل روده ای شده. باز توضیحات بیشتری ارائه کنید شاید بتونیم مشکل رو پیدا کنیم.

      پاسخ
      1. کیوان

        ممنونم.اره فقط یکیش اینجوری شده متاسفانه.چیزی که گفتین نبود.یه گوشه بی حرکت میره کف میمونه.اصلا تحرک قبلو نداره

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          کیفیت اب رو بررسی کردید؟ ممکنه ماهی از عدم تغذیه ضعیف و بیحال شده باشه، با شیشه از سایرین جداش کنید و اختصاصی تغذیه بشه. غذاشو با عصاره سیر یا garlic guard ترکیب کنید و بهش بدید تا ترغیب به خوردن بشه. والا با توضیحاتی که دادید نمیشه دقیقا گفت مشکلش چیه. چون تحرک نداشتن ماهی بدون علامت ظاهری هزار و یک جور دیلیل میتونه داشته باشه و نمیشه به سادگی بیماری رو تشخیص داد.

          پاسخ
  2. علی رضا

    سلام من ۲ تا اسکار دارم که همش باله هاشون رو جمع میکنن این یه بیماری هست؟؟ درمان چیه؟؟ یه اسکار دیگه هم در اکواریوم دیگه دارم که روی سرش چند تا سوراخ هست درمانش چیه؟؟ ممنون

    پاسخ
    1. alireza01

      جمع کردن باله ها نشونه اینه که ماهیا ناخوشن…احتمالا سیکل تون درست طی نشده…اون سوراخ ها هم همونطور که آقا امیر گفتن هگزامیتا هستش

      پاسخ
  3. علی رضا

    هفتگی سیفون دارم سیکل هم طی شد قبل اسکار ها هم چند تا ماهی داخل اکواریوم باکتری ساز هم زدم

    پاسخ
    1. alireza01

      لطفا اون لینکی رو که آقا امیر دادن بررسی کنید(برای هگزامیتا )
      از چه باکتری سازی استفاده کردین؟مدیاهای مورد نیاز رو دارید؟اسکار ها غذا میخورن؟مدفوعشون چطوره؟

      پاسخ
      1. علی رضا

        برسی کردم اسم باکتری ساز سی چم مدیا که نه ولی یک مشت پوکه ریختم غذا هم می خورن قطر داره قهوه ای قدش متوسطه میره کف بهشون هم آویزون نمی شه

        پاسخ
        1. alireza01

          باکتری سازتون محشره!ولی پوکه زیاد کار ساز نیست
          بهتره سرامیک و یا سابستریت و اینجور مدیاها استفاده کنید و مجدد از باکتری ساز استفاده کنید
          احتمالا مشکل بعد از سیکل شدن آب بر طرف بشه ولی اون اسکاری که هگزامیتا داره رو باید درمان کنید

          پاسخ
  4. عرشیا مهدوی

    سلام ببخشید من دو تا اسکار که یکی تایگر البینو ۸ سانتی و تایگر ۶ سانتی و یک لجنخوار اسپرت ۷سانتی دارم که که تایگره بیماری ایک گرفته وجفت اسکارها خیلی بیحالن و به کف اکواریوم کز دادن و از نور میترسن (خیلی بیشتر از لجنخوار!!) فقط شب ها و وقتی نور اکوریوم و حتی نور اتاق خاموشه فعالنن ، راستی به رنگ نور اتاق ربط داره اخه زرده غداهم نمیخورن تازه هم اب اکواریوم رو عوض کردیم و حدود دوروز است که اسکار هارو انداختم تو تانک معمولا صبح ها ها میرن لجنخوار میزنن حجم تانک هم ۴۰ لیتر است تقریبا ۳۶سانت ارتفاع ۳۳سانت طول ۳۰سانت عرض حالا چیکار کنم

    پاسخ
    1. AMIR85

      برای بیماری ایک باید دارو بگیرید و طبق دوز مصرف کنید به مقدار لازم هم نمک اضافه کنید و دما رو سه درجه بالاتر ببرید اینها هم که گفتید طبیعیه بخاطر بیماریه و فک نکنم به رنگ نور ربط داشته باشه.
      اکت هم کوچیکه به نظرم به یه جای بزرگتر انتقال بده تا هم خوب رشد کنن هم درگیری پیش نیاد.
      لجن خوار هم کوچیکه و باید یکی بزرگتر بگیری تا هم کتک نخوره هم خوب تمیز کنه پرت هم میتونی اضافه کنی ولی سیلور شارک کتک میخوره.

      پاسخ
  5. عرشیا مهدوی

    ببخشید اگه سیور شار ک درشت داشته باشم چی یا پنگوسی شکاری یا همان پروکسیموس

    پاسخ
    1. عرشیا مهدوی

      اخه خیلی خجالتی و کوچیکند البته بعضی وقتها یا همش بهم میپچن هم میزنن یا یکبار هم لباشنو بهم غفل میکنن ولی تا میرم سمت شان درمیرن

      پاسخ
      1. AMIR85

        لطفا تمام سوالاتتون رو تو یه پیام بپرسید که اینطوری شلوغ نشه.
        اسکار ماهی هست که زود سایز میگیره و به ماهیهای دیگه زور میگه با پروکسیموس هم فک نکنم سازگار باشه سیلور شارک هم که اصلا سازگار نیست چه بزرگ چه کوچیک ولی با پنکوسی شکاری با رعایت سایز میشه نگه داشت دعوای اسکار هاتون به خاطر جای کم هست در کل اسکار هم تانکی های کمی رو میتونه تحمل کنه

        پاسخ
      2. ali.mns

        سلام.
        به نظر من اگه میخواید ماهی اضافه کنید اول اسکار هارو رد کنید بره چون فضاشون کمه انگاری.
        شارک با پروکسیموس سازگاره و درکل پروکسیموس ماهی سر به زیر هست و اگه شارک ها خیلی کوچیک نباشن میشه باهاش نگهداری کرد :)
        گول جثه کوچیک پنکوسی رو نخورید واقا رشد خیلی زیادی دارن و به سرعت رشد میکنن و در اولین فرصت ماهی ای که توان دفاع از خودش نداشته باشه و تو دهنش جا بشه رو میخوره.
        میتونید کت چوبی تهیه کنید که شبیه پنکوسی هست و به نظر من خشگل تر هم هست و باید جوری باشه که شارک ها تو دهنش جا نشن و اگه هم سایز بخرید شارک و کت چوبی رو مشکلی پیش نمیاد.

        پاسخ
        1. alireza01

          آکواریومتون کوچیکه…جای همین اسکار ها هم تنگه و سیلور شارک چه بزرگ و چه کوچیک کتک میخوره…پروکسیموس هم همینطور پنکوسی معمولی کشته میشه شکاری هم تا بخواد جا بیفته داغون میشه کلا پنکوسی با اسکار سازگار نیست در واقع این آک بدرد اینطور گونه ها نمیخوره
          دما رو آروم آروم برسونید به ۳۰ ۳۱ یا حتی ۳۲(هر از دو روز یه درجه )کمی نمک بدون ید به آب بزنید احتمالا درمان بشه

          پاسخ
  6. عرشیا مهدوی

    ممنون فقط ماهی تا چند روز دربرابر بیماریه ایک زنده میمونه

    پاسخ
    1. کامران

      ایک بیماری کشنده ای نیست، دما رو تا ۳۲ – ۳۳ بیار بالا، به ابشونم یک گرم نمک بدون یک به ازای هر ۱ لیتر اب بزن. یک هفته ای درمان میشن
      بعد از درمان با تعویض قسمتی از اب درصد نمک رو به نیم گرم در لیتر کاهش بدید
      دو هفته بعد نیز دما رو کم کم کاهش بدید تا ۳۰
      یک هفته بعد ۲۹ و یک هفته بعد نیز ۲۸ درجه.
      ایک ساده ترین درمان بین بیماری های ابزیان رو داره.

      پاسخ
  7. عرشیا مهدوی

    ببخشید بازم سوال میپرسم ممکنه اسکار البینو که بزرگ تره تایگره رو بکشه اخ این اولین باره من اسکار نگهداری میکنم و چون تاحالا شارک یا فایتر نگه داشتم

    پاسخ
    1. AMIR85

      امکانش هست ولی اگه بخواد بکشتش میزنتش و معلوم میشه که کتک خورده و اگه حجم به اندازه کافی زیاد باشه این اتفاق نمیوفته.

      پاسخ
  8. عرشیا مهدوی

    وبازهم ببخشید شارک دمقرمز،سورم و جوئل میشه با اسکار نگهداری شه واینکه ازانجایی امروز لجنخارم کشته شد چققدر بزرگ بگیرم و مخفیگاه مثل کوزه بگیرم ایا

    پاسخ
  9. عرشیا مهدوی

    البته انها همیشه بقل هم شنا میکنند و میخابند فکرنکنم بزنتش

    پاسخ
    1. AMIR85

      شارک هارو نمیشه با اسکار نگه داشت و بهتره شارک هارو به صورت گروهی و تک گونه نگه داری کنید البته با بعضی ماهیها سازگارن و سورم و جوعل هم سازگاری خوبی ندارن و اصلا جوعل ها مخصوص تانک جمعی نیستن و سورم رو هم فک نکنم بتونید نگه دارید لجن خوار هم میتونید ۲۰ سانتی بگیرید البته لجن خوار ماهی خیلی ارومی هست و بزرگتر هم باشه هیچی نمیشه و حتما نیاز به مخفیگاه داره و حتما یک مخفیگاه براش درست کنید که بقیه ماهی ها نتونن برن توش یا برای همه ماهی ها مخفیگاه درست کنید. اسکار ها هم اگه جا کم باشه حتما درگیری پیش میاد بینشون و بهتره یه اک بزگتر بگیرید.

      پاسخ
    2. عرشیا مهدوی

      بله ممنون فقط ایک میتون ماهی رو بکشه چون بخاطر کرونا نمیشه رفت بیرون

      پاسخ
      1. AMIR85

        بله کم کم ماهی رو ضعیف میکنه و بالاخره می‌کشه حتما دارو بگیرید وگرنه میمیره.
        اینکه میگن کشنده نیست هم به این معنی هست که با درمان قطعا ماهی زنده می‌مونه برعکس بعضی بیماری ها که حتی با درمان هم نمیشه کاریشون کرد.

        پاسخ
  10. عرشیا مهدوی

    راستی غذای زنده چه ماهی هایی میتونن بخورن اخ بچن تقریبا

    پاسخ
    1. AMIR85

      میتونید بهش گوپی و زبرا و … هر ماهی که تو دهنش جا بشه میخوره بعدا هم که بزرگ شد کوی و گلد فیش هم میتونه بخوره و اگه خیلی کوچیکه بهش ارتیما هم میتونید بدید که روش تهیه اون توی سایت هست (البته اگه منظرتون اسکار ها هستن)

      پاسخ
  11. عرشیا مهدوی

    ممنون ازشما فقط اینکه برای داری ایک چه مارکی خوبه

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      هیچ و هیچ مارک
      اصلا که چی ایک که خیلی راحت پیشگیری و درمان میشه چرا بریم پول بدیم که هم شاید درمان بشه هم سیکل ازت نابود
      کیفیت اب بالا . دمای ۳۰. طی بودن سیکل ازت مشکلو حل میکنه و هر تانکی باید این مشخصات رو داشته باشه وگرنه حیوون اذیت میشه
      اگه یک درصد هم خوب نشد نمک بدون ید بزنید

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        البته گاها برای درمان ایک در مراحل پیشرفته نیاز به دارو هم هست. ولی خب همونطور که دوست خوبمون محمد پارسا گفتن ابتدا افزایش دما و نمک رو امتحان کنید. طی یک الی دو روز باید پیشرفت بیماری متوقف و تعداد سفیدک ها کاهش پیدا کنه. و پس از اون هم یک هفته الی ۱۰ روز کامل بیماری از بین میره.
        در مورد دما هم باید دما رو تا ۳۲ و حتی ۳۳ درجه بالا ببرید. دمای ۳۰ درجه ایک رو درمان نمیکنه. ضمنا در خصوص دما در صورت امکان و عدم وجود گیاه یا ماهیای حساس مجازه تا ۳۳ درجه بالا بره.

        پاسخ
  12. عرشیا مهدوی

    بله فقط گیاه مصنوعی و ماهی اسکار دارم ،اب هم که بسیار تمیزه وشفافه دماهم تا۳۳ درجه میبرم بالا ببینم چه میشه چون بدنشون پر جوش شده ویک چیز میشه بجای نمک بدون ید ، محلول ضدعفونی ریخت ؟

    پاسخ
    1. AMIR85

      دارو روی گیاه مصنوعی تاثیری نداره. بله داروی ضد عفونی توی آکواریومی ها هست ولی نمک هم طبیعیه هم داروی ضد عفونی به صرفه نیست بهترین گزینه نمکه.

      پاسخ
  13. عرشیا مهدوی

    سلاماید بگم که بیماریشون تقریبا ضعیف شده وی دیشب حدودان ساعت ۲ نصب شب بیدارشدم تا اب بخورم وقتی برگشتم دیدم که اسکار ها دراز کشیدن رو کف اکواریم فکر کردم مردن ولی پام خورد به میز و ویهو زنده شدن ،انگار خواب بودن و بیدارشان کردم خاستم بدونم دراز کشیدنشا طبیعیه

    پاسخ
    1. AMIR85

      بله طبیعیه همه ماهی ها احتیاج به خواب دارن و بجز ماهی های شب کار بقیه شب رو همینطوری دراز می‌کشن کف و میخوابند. شما هم نباید شب ها پیش ماهی ها برید چون توی اون تاریکی استرس میگیرن وقتی شما رو میبینن.

      پاسخ
  14. عرشیا مهدوی

    بله ممنون که گفتین اخ من تنها ماهی که داشتم که اینجوری است یه شارک رنگین کمانی بوده که میرف لای تزئینات میخابید و راستی زیر پمپ اکواریوم برای یه لجنخوار مخفیگاه به حساب میاد ؟ اخ بقلش تزئینات هستند که همیشه اسکارا ها جدیدا می رن اونجا میخابن واین اکواریوم ما تو اتاق خواب خود بقل تختم است و اینکه یه لجنخوار اسپرت ۱۰ سانتی چتوره خیلی هم فعال هست و هیچوقت هم حتی توی مخفیگاه نمیره تو این دوسال که اکواریوم داشتم (حدودا یک سال و نیم رو یا بیشتر گیاه خوار مثل شارک ، زبرا ،گوپی و یا اولین ماهی که داشتم یه فایتر ابی و اولین بار هم که گوشخوار خریدم یه بچه پنگوسی و یه که داستانش رو قبلا گفتم و بعد هم این اسکار ها ) لجنخوار به این فعالی ندیدم اندازه لجنخوار خوبه چون حدودا سه چهار سانتی متر بزرگ تر از اسکاراست

    پاسخ
    1. AMIR85

      فرقی نمیکنه چه ماهی باشه هر ماهی که باشه بالاخره میخوابه.
      چه پمپی رو میگید پمپ هوا رو که داخل آب نمیزارن. هر جایی که توش جا بشه و بتونه توش استراحت کنه مخفیگاه به حساب میاد براش.
      لجن خوار هم اگه از اسکارا بزرگتر باشه خوبه.
      لجن خوار ها اکثر صبا استراحت میکنن و شبا کار میکنن احتمالا مخفیگاه مناسبی براش نیست و توش راحت نیست که نمیره شاید هم به طور طبیعی اینطوری هست ولی حتما مخفیگاه براش درست کنید.

      پاسخ
  15. عرشیا مهدوی

    سلام باید بگم تقریبا نصف دونه های ماهیا رفتم ولی باله های اسکار تایگرم همش خرده شده اند

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ابتدا مطمئن بشید که بین اسکارها درگیری وجود نداره. اگه درگیری وجود نداره متاسفانه یه بیماری دیگه هم ماهیاتون دچار هستن که منشاء باکتریایی داره. بخش دم خوره رو مطالعه کنید.
      در اخر لطفا هر سوالی رو در جای خودش بپرسید.

      پاسخ
      1. عرشیا مهدوی

        سلام دیروز بیماری اسکار ها رفع شد و تمام دونه ها شون رفتن ولی لجنخوار جدیدم که شرایط شم خوب بود هم غدا خور بود و هم فعال فعال مرد ما هم وقتی فهمیدیم که اسکارا نصف شو وحشیگرانه خورده بودن برای همین کسی جرعت نداره جنازشو (که فقط کلش مونده وبقیه ستو ن فقات و استخان باله ها ازش مونده) میخاستم بدونم بیماری داشته وممکنه که اسکارا خوردنش بیماریشو به اسکار داده باشه ؟ ، ولی من همیشه بقیر از اب تعویض کردن اب رو شفاف وتمیز با فیلتر قوی براشون میزارم

        پاسخ
        1. AMIR85

          احتمالا لجن خوار شما کوچیک بوده لطفا اندازه اسکار ها و لجن خوار رو بگید اسکار هم که کارش همینه و بهتره که سریعا لجن خوار رو از آب دربیاری که بقیشو نخورن امکان اینکه بیماری داشته باشه هم هست ولی به احتمال زیاد اسکار ها اون رو کشتن و بعد خوردن.
          برای اسکار هم که تعویض آب بیاد زود به زود صورت بگیره و اگه فیلتر Ro دارید که چه بهتر.
          فیلتر هم که باید برای اسکار یه فیلتر قوی داشته باشید چون آب رو زود کثیف میکنه.

          پاسخ
          1. عرشیا مهدوی

            لجنخوار : ۹ سانت و اسکار ها : ۸ و ۶ سانتی بودند اب هم اصلا کثیف نشده است

            پاسخ
            1. AMIR85

              عجیبه که بتونن یه لجن خوار بزرگ رو بکشن حتما لجن خوار مخفیگاه نداره و اندازه اک کوچیکه یا به اسکارتون دل و گوشت دادین و وحشی شده حالا عیب نداره اگه مواردی که گفتم رعایت کنید و لجن خوار رو بزرگتر بگیرید دیگه این اتفاق نمیوفته.
              احتمال اینکه بیماری هم باشه به نظر من کمه ولی اگه باز دیدید اسکار هاتون مشکلی پیدا کردن بگید تا کمک کنیم.

              پاسخ
  16. taha.mousavi

    سلام من ماهی اسکاردارم از کجا باید بفهم جنسیتش چیه و چند سالشه

    پاسخ
    1. AMIR85

      برای تشخیص جنسیت میتونید اینجا رو مطالعه کنید (https://www.onlypet.ir/post-367/%D8%AA%DA%A9%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D8%B1/) و اگه نتونستید تشخیص بدید چند تا عکس واضح بزارید تا بتونیم کمک کنیم سن ماهی رو هم باید به صورت تقریبی از روی اندازش تشخیص بدید و من راه خاصی رو نمیشناسم ولی باز هم از روی عکس شاید سن ماهی رو هم بشه تشخیص داد.

      پاسخ
  17. عرشیا مهدوی

    سلام همونطور که میدوننید ماهی های من ایک گرفته بودن وخوب شدن به نضر شما بهترین دام چه دمایی است براشون

    پاسخ
    1. AMIR85

      بهترین دما برای ماهی اسکار ۲۸ هست ولی توی دمای بالاتر هم میتونه زندگی کنه اگه دوره درمان ماهی شما تموم شده و ماهی کاملا خوب شده دما رو خیلی آروم آروم بیارید پایین (دمای بخاری رو کم کنید) تا برسه به ۲۸

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *