شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,621 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. اکبر

    سلام مجدد
    دوستان گلم من حرفتون رو کاملا قبول دارم و میدونم بر اساس تجربه میگید ولی به طوور یقین نمیشه گفت . ببینید الان من ۱ هفته هستش اسکات ها رو انداختم کنار آروانا اصلا انگار نه انگار . خیلی راحت با هم سازگار شدن و شدیدا هم دارم کنترل میکنم . نمیدونم شاید اسکات های من از شانسم خیلی آروم هستن

    حالا من پروت رو سوال کرده بودم که متاسفانه اسکات اینقدر سرتون رو گرم کرد که پاسخ ندادید !!

    پاسخ
    1. ميثمva

      بنام خالق هستی سلام
      ببخشید ها ولی شاید الان اسکات ها اروم باشن این حرفو نمیتونید یه ماه دیگه بگید اسکات ها که جا بیوفتن اونقدر شیطنت میکنن که دیوانه میشید……پروت رو هم اصلا نگید که ده برابر اسکات ها شیطنت میکنن
      اقا اروانا رو تکی نگه داری کنید خیلی بهتره ولی اگه خواستید
      تنها گزینتون سورم هستش والسلام
      سربلند و پیروز باشید

      پاسخ
    2. hanif

      بانظر دوست خوبمون آقا میثم موافقم

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      مطمئنا به طور یقین در مورد هیچ چیز نمیشه صحبت کرد. بارها در کامنت ها اقا مجتبی، بنده، سایر دوستان و ….. گفتیم که کار نشد نداره و ممکنه در مواردی که کم اتفاق میفته برخی ماهیا با هم بسازن. احتمال میدم اسکاتتون سیلور باشه. اسکات سیلور ارومتره ولی بالاخره زهر خودشو میریزه
      پروت هم همونطور که سایر دوستان گفتن شیطنت میکنه ولی اگه سایز مناسبی داشته باشه و یکی دو بار از اروانا کتک بخوره دیگه میترسه و کاری به کار اروانا نداره. میتونم بگم پروت با اروانا سازگاره چون شخصا هم امتحان کردم.
      موفق باشید

      پاسخ
  2. اکبر

    درسته و ممنون از همه دوستان بابت راهنمایی
    بله آقا شهریار سیلور هستش و خودمم تعجب میکنم چون خیلی آرومه و کنترل هم میکنم . جالب اینجاست که گاها آروانا یکی از اسکات ها رو دنبال میکنه و میخواد دمشو هاپولی کنه که اونم فرار میکنه D:

    پروت چه اندازه ای بگیرم خوبه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب اسکات سیلور اصلا موردی نداره و خیلی آرومتره. منظور ما اسکات سبز بود که با آروانا مشکل داره.
      پروت هم فقط در اندازه متوسط و سایزی باشه که در دهان آروانا جا نشه و بتونه از خودش دفاع کنه کافیه.

      پاسخ
    2. ميثمva

      بنام خالق هستی سلام
      اما نظر من فرق میکنه……اقا من میگم اسکات ها اونقدر شیطنت میکنن که اروانا دیوانه میشه و تسلیم میشه مطمئن باشید حالا نوع اسکات فرق نمیکنه!!!(نظر شخصی)
      پروت هم نگیرید….مطمئن باشید حتی اگه اروانا ۱۰برابر هم باشه باز کتک میخوره
      تجربه:( یه بار یکی از پروت هام اسکار ۵برابر خودش رو تیکه پاره کرد… چه برسه به اروانا)
      سربلند و پیروز باشین

      پاسخ
  3. اکبر

    ممنون از دوستان خوبم

    یک مشکل اساسی هم دارم . آکواریوم من خیلی زود کثیف میشه و دلیلش هم فقط لجن هست . لجن خوار هام بزرگ هستن و کارایی ندارن . با این ترکیب نمیشه از لجن خوار کوچیک استفاده کرد ؟

    و چطوری جلوی زرد شدن سنگ هامو بگیرم ؟

    پاسخ
    1. hanif

      دوست گرامی
      زرد شدن آب و سنگهای کف به دلیل دادن غذای بیش از حد و فیلترا سیون نامناسبه ربطی به کت فیش بدبخت نداره چند نکته :
      ۱- غذا باید به مقداری باشه که توی ۲ تا ۳ دقیقه مصرف بشه و بیش از ۳ وعده برای ماهیهای جوان استفاده نشه
      ۲- فیلتر مناسب با حجم تانک و دبی مناسب باشه (اگر از تاپ فیلتر یا فیلتر سطلی استفاده کنید بهتره چون مدیا دارن که بستگی به هزینتون داره)
      ۳-شن یا سنگتون رو از تانک خارج کنید روی اون مقداری سرکه بریزید اگر کف کرد اون بستر دارای آهکه و باید دور ریخته بشه
      ۴ – یه کیت تست نیترات و ph تهیه کنید نیترات باید در حالت نرمال نزدیک به صفر و ph بین ۶ الی ۷ باشه
      ۵- سیفون هفتگی به میزان ۲۵ درصد هم بسیار موثره
      موفق باشید

      پاسخ
  4. اکبر

    ممنون Hanif جان
    از نور زیاد هم رنگ سنگ ها زرد میشه ؟

    پاسخ
    1. hanif

      دوست من
      از نور زیاد سنگها زرد نمیشن بلکه سبز میشن یعنی جلبک میزنن !!! ولی بیشترین عاملش وجود نیترات و پروتئین زیاد توی آبه که غذای زیاد و نگزروندن سیکل باعثش هستند
      موفق باشید

      پاسخ
  5. اکبر

    سلام مجدد و ممنون بابت راهنمایی

    دوستان تنها راه از بین بردن لجن ، افزایش کت فیش هست ؟

    پاسخ
    1. سعيد

      بعله تنها راه کت فیش هستش ولی در کل برای تمیزی اکواریوم می توید از ماهیان کف خوار هم استفاده کنید

      پاسخ
    2. ميثمva

      بنام خالق هستی سلام
      اره حرف شما درسته ولی در کنارکت به فیلتر مناسب نیز نیاز است و کت به تنهایی جواب نمیده
      توجه داشته باشید که نباید تعداد ماهیا بالا باشه و غذا هم به اندازه بدین در غیر این صورت کت هم جواب نمیده
      سربلند و پیروز باشید

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      نه راه های دیگه ای هم وجود داره
      استفاده از ضد جلبک های تجاری و کاهش نور و کنترل سطح نیترات،فسفات و سیلیکات
      موفق باشید

      پاسخ
  6. nadi

    سلام دوستان یه ۲ماهی هست ۲تا ارونا سیلور گرفتم با هم خوب بودن ولی یه دو روزه یکیشون یکی دیگه رو میزنه راهی نداره تا بتونم نگهشون دارم اخه بزرگشون کردم حیفم میاد بفروشم درضمن طول اکواریومم ۲۱۰ سانت و۶۰۰ لیتره لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. hanif

      دوست گرامی
      اگر زیر ۲۰ سانت هستند میتونید تانک رو با یک جدا کننده مناسب به دو نیم تقسیم کنید انواع اونا توی بازار موجوده از شیشه هم میتونید استفاده کنید فقط حتما بدید لبهاش رو بگیرن که دستتون یا ماهی رو نبره
      اگر هم سایز بزرگتری دارن ناچار باید بفروشید و برای اون یکی با پولش غذا های خوش مزه بخرید !!!
      موفق باشید

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      راهی نداره که هر دو رو با هم نگهداری کنید، مگر روشی که hanif جان گفت که برای اکواریوم های خانگی زیاد جالب نمیشه. بهتره یکیشون رو بفروشید، در غیر اینصورت ممکنه یکی بمیره یا ناقص بشه
      موفق باشید

      پاسخ
  7. ناشناس

    با سلام کسی آروانا ۵۰ سانتی نمیخواد

    پاسخ
  8. ناشناس

    سلام دوستان
    اروانا ۱۵ سانتی با سر سوسماری ۱۲ سانتی می سازه ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آروانا باید بزرگتر از این باشه!!!!! ولی باز هم دردسر میشه و به قول دوست عزیزم آقا حنیف بهتر بگیم با هم نمیسازن.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اروانا با سرسوسماری نمیسازه. چون هر دو به سطح اب علاقه مندند و اروانا بزرگتر باشه سرسوسماری رو میزنه یا بلعکس و کلا دردسره
      موفق باشید

      پاسخ
  9. mohamad-65

    سلام دوستان
    یه آروانا ۳۰ سانتی سیلور دارم که با سورم،پرت،دالر،و پولی که همه کوچکتر از آروانا هستن نگه می دارم. آروانامو حدود یه ماهه خریدم و اصلا غذای رو آبی، میگو خشک و از این جور چیزا نمی خوره و فقط ماهی طعمه می خوره.صلاح می دونید بهش گرسنگی بدم تا اینا رو بخوره و مجبور نباشم دائم غذای زنده بدم؟ آیا غذای دیگه ای میشه بهش داد؟ آخه می ترسم از این غذاهای شرکتی گرون بخرم ولی باز نخوره که احتمالا همین طور هم بشه. میشه راهنمایی کنید؟
    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مگر میشه آروانا میگو خشک نخوره آروانا عشق میگو هست شاید کیفیت میگو پایینه و یا خیلی ریز هستند هرچند وقتی ماهی طعمه بخوره دیگه میگو حالی نمیده.
      در کل با گرسنگی دادن به ماهی مخالفم ولی سعی کنید از غذای خشک هم استفاده کنید تا ماهی عادت کنه و ماهی طعمه کمتر بخوره.
      اگر هم شد دل گاو بهش بدین.

      پاسخ
    2. میثمva

      سلام
      شما ماهی طعمه رو اول به غذای گوشتی و سپس به غذای کرم خونی تبدیل کنید و بعد چند روز به غذای خشک تبدیل کنید و اگه نشد به چند رو گرسنگی تبدیل کنید
      قطعا درست میشه و مشکلی نداره
      موفق باشید

      پاسخ
  10. mohamad-65

    راستی دوستان دو تا سوال دیگه:
    ۱- دالر ها رو تا چه مدت می تونم تو این ترکیب نگه دارم؟ فعلا حدود دو ماهه کسی کاری بهشون نداره.
    ۲- این درسته که بعضی لجن خوارا فعال هستن و بعضی تنبلن و خوب تمبز نمی کنن؟!!

    پاسخ
    1. EBRAHIM ABBASZADEH

      سلام
      ۱-به نظر من دالر رو یا رد کنید بره و جاش چند تا سورم یا پروت بگیر.
      در کل دالر ماهیه آرومیه و نمیشه با این ماهی ها نگهداری کرد
      ۲-بله دوست من صحت داره

      پاسخ
  11. رضا

    سلام خوبیید من یک سوال دارم یک اتفاقی افتاده واسم اونم اینه که ماهی ها خوردن به دما سنج از این شیشه ای ها هست که توش قرمز بعد شکستنش اومدم حونه دیدم شکسته بعد سری آب کامل عوش کردم نگرانم واسه ماهی هام اتفاقی نمی افته ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اصلا نباید نگران می شدین و کل آب رو تعویض می کردین !!!!!!!!!! چیز مهمی نبوده دماسنج رو خارج می کردین به همین راحتی !!!!!! تا حالا کلی از این اتفاقا افتاده و چیزی هم نشده.
      بنظر من الان نگران باشید که کل آب رو تعویض کردین و سیکل رو به هم زدین – آب کلر دار اضافه کردین – به ماهی ها استرس وارد کردین – تغییر دما داشتین و ….. خودتون رو هم به دردسر انداختین در صورتیکه اگر قبل از این کارها سوال کرده بودین میگفتم که هیچ کاری لازم نیست بکنید و تخت می خوابیدین و نهایتا یک سوم از آب رو سیفون می کردین.

      پاسخ
  12. اکبر

    سلام

    آروانای من کج شنا میکنه
    مشکلش چی می تونه باشه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      به احتمال قوی شدیدا ضربه خورده. این یه دلیل که ممکنه نباشه و باید دید چطور شنا میکنه
      اما یه دلیل دیگه هم میگم چون احتمالا مشکل شما هم همینه و خیلی وقتا این حالتو تو خیلی از ارواناها دیدم. ماهیتون به صورت مایل شنا میکنه یعنی با وجود اینکه بدن صافه یکم به پهلو و پایین تر از سطح اب شنا میکنه. خب این مشکل راحت حل میشه. بالای سطح اکواریوم (روی درپوس) رو خلوط کنید احتمالا چیزی اون بالاهاست که میترسه و اگه اکواریومتون لامپ داره روشنش کنید مشکل کامل حل میشه. اگه حل نشد احتمالا ضربه خورده یا مشکل کیسه شنا داره یا ……
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      با تایید حرفهای آقا شهریار دوست گرامی باید بگم شاید عرض آکواریوم شما کم هست و یا کلا طول و عرض آکواریوم کم هست و ماهی مشکل پیدا کرده !!!!!
      شاید هم ماهی هایی مثل اسکات و اسکار و یا گربه ماهی های بزرگ در کنار آروانا دارید و به آروانا صدمه زدن!!!!!!!!!!!
      ممکن هم هست نور آکواریوم خیلی شدیده؟؟؟

      پاسخ
  13. اکبر

    در پاسخ به دو دوست گرامی باید عرض کنم که ضربه رو موافقم . روزی ۱۰ بار شدیدا خودشو به بالا پرتاب میکنه و به شیشه بالای میخوره . احتمال زیاد همینه چون :
    بالای درپوش خلوته
    عرض آکواریوم هم ۱ متر هست و خود آروانا ۲۵ سانتی متر ( اخه قبلا اینطوری شنا نمی کرد )
    آروانا تنهاست در تانک
    و نور هم اصلا استفاده نمیکنم

    پس شاید ضربه محکمی خورده . حل نمیشه مشکلش ؟

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      اگه از جای بدی ضربه بخوره دیگه درست نمیشه مثلا اگه مغزش اسیب ببینه که دیگه درست نمیشه ولی باز منتظر نظر سایرین هم باشید
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      اگر زیاد می پره و به درپوش میخوره از چیزی میترسه به اطراف آکواریوم نگاه کنید شاید طوطی دارید و شاید هم از یک چیز قرمز رنگ میترسه و ….
      اگر راهی هست ارتفاع آب رو کم کنید تا ضربه آرومتری بخوره.
      آروانا بی دلیل نمی پره !!!!!!!!!!!

      پاسخ
  14. اکبر

    سلام
    طوطی ندارم ولی اون وقتا که مگس تو خونه زیاد بود هی می پرید . ولی آروانای من بی دلیل هم می پره چون به تاریکی حساسیت داره . شب وقتی میخوام بخوابم چراغو که خاموش میکنم هر ۱۰ دقیقه یکبار می پره و صدای وحشتناکی از شیشه میاد !

    به نظر خودم ارتفاع رو کم کنم شدت ضربه بیشتر میشه ! چون جای خالی بین سطح آب و شیشه بالا کم میشه و سرعت آروانا رو بیشتر میکنه ! ( باز اگر دوستان دیگه در این مورد نظری دارند بگن )

    پاسخ
    1. میثمva

      سلام
      همنطور که اقا مجتبی گفتن اروانا بی دلیل نمیپره
      من احتمال میدم که رنگ چراغ بخاری شما قرمزه و از اون میترسه و وقتی بخاری روشن میشه وحشت میکنه و میترسه یه مدت چراغ بخاری رو با یه چیزی بپوشونید احتمالا درست بشه
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      خب پس در طول روز بخاطر مگس ها می پریده اما در شب از تاریکی میترسه و یا از همون چراغ بخاری !!!!!!
      پس حتما یک چراغ خواب غیر قرمز براش روشن کنید و بخاری رو هم طوری قرار بدین که نور چراغش معلوم نباشه و یا یک چسب روی اون بزنید.
      شاید هم یک ماهی شبها اون رو اذیت میکنه چه ماهی هایی در کنارش دارید.
      نه دوست عزیز هرچی ارتفاع آب کمتر باشه شدت ضربه کمتر میشه و هرچی ارتفاع آب بیشتر باشه با شدت بیشتری به درپوش برخورد میکنه اما در ارتفاع کم تا به درپوش برسه از سرعت و شدت ضربه کاسته میشه!!!!!!!!!!! و شاید هم دلیل اینکار آروانا همون ارتفاع زیاد آب باشه!!!!!!!!!!

      پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      لطفا فارسی تایپ کنید ممنون.
      همچین بی علت هم نبوده !!!!!!!!!!! به احتمال خیلی زیاد یا ضربه خورده و هنگام پریدن به درپوش آکواریوم بر خورد داشته و یا دکوراسیون نامناسبی دارید چون برای آروانا نباید صخره و مجسمه و … داشته باشید.
      و یا احتمال میره که یک ماهی سبیل آروانای شما رو زده باشه !!!!!!!!!!
      مطمئن باشید از این دو حالت خارج نیست.
      اگر سبیل از ته کنده نشده باشه دوباره ترمیم میشه فقط کمی طول میکشه.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      دلایلی که اقا مجتبی گفتن کاملا صحیحه و میتونه یکی از اون حالاتی باشه که گفتن. فقط یه دلیل دیگه هم من اضافه میکنم. چون در بعضی موارد میتونه طبیعی باشه مثلا خودم اروانام سیبیلکاش بلند میشد و نازک میشد و یه قسمتش (سر سیبیلکاش که نازک شده بود) کنده میشد ولی دوباره در میومد. علتشم فکر کنم کشیدن مدام سیبیلکاش به شیشه و اینور اونور بود. به نظرم جای نگرانی نیست مگر دلایل دیگه ای بجز چیزایی که من و اقا مجتبی گفتیم داشته باشه
      موفق باشید

      پاسخ
  15. رضا

    سلام من یک اروانا دارم ۲۰ سانتی اب عوض کردم دیدم چشم یک پرده کدر اومد روش الان آبمم به خاطر سنگام کدره یعنی بیماری داره ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله بیماری چشمی داره به قسمت بیماری ها مراجعه کنید کامل توضیح داده.
      اما مختصر بگم که بخاطر کیفیت پایین آب هست و باید ماهی رو حمام نمک و تتراسیکلین بدین که روش حمام دادن در مقالات برگزیده هست.
      حتما ماهی رو درمان کنید در غیر اینصورت کور میشه.
      تذکر : حتی الامکان آروانا رو حمام ندین چون به خودش آسیب میزنه و برای شما هم دردسر درست میکنه.
      یک وقت دیدی خواستین ابروش رو درست کنید زدین چشمش روکور کردین!!!!!!!!!!!!!!
      یعنی اینکه بدون حمام و در تانک اصلی درمانش کنید بهتره.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      درصد نمک اب اکواریوم رو ببرید بالا (یک گرم در لیتر) و از یه داروی ضدعفونی تجاری تو اکواریومش استفاده کنید مشکل برطرف میشه. دقت داشته باشید اروانا رو اصلا حمام ندید (منظورم حمام کوتاه مدت و تو سطل و …. است) هر کار میکنید تو تانک اصلی انجام بدید. به نظر من نیازی به تتراسیکلین و …. نداره و بیماری اونقدر پیشرفته نیست و یکم نمک بدون ید و نهایتا یه داروی انتی باکتریال تجاری مشکل رو حل میکنه. ضمنا داروهای تخصصی تجاری برای درمان این مشکل وجود داره که اگه خوب نشد و چشم رو به سفیدی رفت میتونید دست به دامن اون بشید که فکر نکنم کار به اونجا برسه و یکم شرایط اب بهتر بشه مشکل برطرف میشه اما اگه بیخیال بشید و چشم ماهی کامل سفید بشه دیگه واقعه دردسره و ممکنه ماهیتون کور بشه
      موفق باشید

      پاسخ
  16. علی خلیفه

    با سلام
    من یه آرواناحدود ۲۰ سانتی گرفتم که چون اسکارام اذیتش کردن با شیشه جداش کردم میخواستم بپرسم؟
    ۱- میتونم آروانا رو با گلدفیش بزرگم که دوتا هستن در یک آکواریوم بندازم؟
    ۲- اگه قراره آروانا رو هم تکی بندازم میتونم گلد فیشامو تو آکواریوم گوشتخوارام با یه شیشه جداشون کنم؟ ( البته دما در آکواریوم گوشتخوارهام ۲۸ درجه سانتیگراد میباشد و گلدفیشام در در آکواریوم قبلی با دمای ۲۵ بدون بخاری هستن)

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اول من یه سوال بپرسم. وقتی اسکار دارید چرا اروانا خریدید. این همه تو این سایت و دیگه فکر کنم هر منبعی مراجعه کنید نوشته اروانا با اسکار سازگار نیست. به هر حال……
      ۱- نه اروانا با گلدفیش سازگار نیست. اروانای کوچیک رو میشه یه مدت کنار گلدفیش، انجل و … نگه داشت ولی در نهایت کلکشون رو میکنه. این اروانا هم ۲۰ سانته و اصلا توصیه نمیکنم کنار گلدفیش نگهداریش کنید
      ۲- گلدفیشها رو میتونید با شیشه جداشون کنید و اسیب هم نمیبینن فقط یه مسئله هست که شاید کمتر کسی به اون توجه کنه ولی خب من میگم. گلدفیش ماهی سردابیه و احتمالا گوشتخواراتون که اسکار باشن اصلا با این شرایط اب جور نیستند. همینطور گلدفیش ها میتونن بیماری هایی که واسه خودشون مشکلی پیش نمیاره ولی واسه بقیه چرا رو به اکواریوم گوشتخواراتون انتقال بدن. دیگه تصمیم با خودتونه
      موفق باشید

      پاسخ
  17. علی خلیفه

    آخه با لجن خوار ۵۰ سانتییم طاق زدم ولی الان شیشه رو برداشتم و آروانام رو آزاد گذاشتم و اسکارم کاری بهش ندارن

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اشتباه نکنید حتما به مشکل میخورید.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      شک نکنید اسکارتون اروانا رو میزنه. امروز نه فردا، فردا نه پس فردا. پس فردا نه یک هفته دیگه. بالاخره حال اروانا رو میگیره
      موفق باشید

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *