غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. Farhad

    سلام در مورد ماهی کلیکا یکم توضیح میدبن دوستان اینکه از کجا تهیه میکنن و باید چطوری ب ماهیا بدیم عوامل بیماری زا نداشته باشن تو سایت هم مطلب کاملی ندیدم مرسی

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماهی کیلکا رو مرغ و ماهی فروشی ها دارند از همون مغازه ها که برای منزل ماهی و مرغ تهیه میکنید ماهی کلیکا دارند.
      ابتدا باید سر و دم و باله های تیز رو بزنید و شکم ماهی رو خالی کنید بعد اگر چیزی ازش موند ( چون کوچکه میگم ) بدین به ماهی هاتون نوش جان کنند.
      دقت کنید غذا باید سایز دهان ماهی های شما باشه . حالا همین ماهی کیلکا رو میشه چرخ کرد و با غذای میکس دست ساز استفاده کنید و یا حتی آب پز کنید و به ماهی هاتون بدین.
      اینکه بیماری داشته باشه یا نه بستگی به کیفیت ماهی و بسته بندی و تاریخ و … داره.

      پاسخ
      1. Farhad

        فقط ببخشید اغا مجتبی پولکهاشم تمیز کنم؟

        پاسخ
  2. ناشناس

    سلام.کیفیت عذاهای انرژی و آزو چطوره؟خیلی بی کیفیتن؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آزو خوبه و غذای انرژی هم برای تنوع غذایی خوبه و نه غذای پایه.

      پاسخ
      1. علیرضا

        سلام خدمت عزیزان من دو نوع لوفاک دارم روآبی و زیر آبی ، غذا رنگ و پولکی هم دارم میخوام بدونم اینا کافیه برا آنجل یا تنوع بیشتری لازمه اگه کافی نیستن لطف کنید چند تا غذا دیگه معرفی کنید. و یه سوال دیگه اینکه غذاهای قرصی که برای کت فیش هست رو در هفته چند بار بایدبه کت فیش داد ممنون.

        پاسخ
        1. محمد پارسا

          سلام
          غذا ها خوبن ولی حداقل یه غذا شرکتی رو باید داشته باشید
          غذا ی تترا مین خیلی خوبه
          سرا دیسکاس گرانول خوبه
          و سوپر ویت کالر که جدیدا یه سایتی با قیمت خیلی مناسب اورده ولی متاسفانه نمیتونم بگم
          سوپر ویت گرانول خوبه
          جی بی ال نوو بل خیلی عالیه
          یکی از این موارد بالا رو پیدا کردید خوبه و ما برای انجل غذا زیاد داریم
          کتفیش همون هفته ای دو بار

          پاسخ
  3. حمید هیراد

    سلام
    این چند نوع غذا برای ماهیای رزی بارب.گوپی.مولی.سوارتیل.زبرا.خوبه؟؟
    پولکی
    کرم خونی
    بیومار
    میگو خشک شده
    آرتمیا
    اسپیرولینا(هفته ای یبار)
    اینا مشکلی ندارن؟؟
    برای رشد خوبه؟

    پاسخ
    1. Artur Morgan

      SLM
      من نظری روی این غذاها ندارم ولی ۳نوع غذا میگم ک رو دستشون غذا نیست……..هم برا رنگ گرفتن..هم برا رشد.هم برا سلامتی ماهی
      ۱نوو گوپی جی بی ال غذاب شکل پولکی هست
      ۲غذای گرانول سوپر ویت تروپیکال
      ۳غذای قرصیO_nipسرا
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      مشکلی نداره فقط کرم خونی و میگوی خشک رو حداکثر هفته ای دو وعده استفاده کنید و نه بیشتر.

      پاسخ
  4. mahd...i

    سلام دوستان ممنون میشم زودوکامل پاسخ بدید.
    من به ماهی هام:اسکار-پرت-نایف-پنکوس-ودراگون.
    ازاین غذاهای بسته بندی شده یاهمین نمی دونم جی بی ال یا…نمی دم ازغذاهایی که توی ظرف پلاستیکی که میتونیم توشوببینیم میدم.
    ولی چندروزی بودکه نه اسکارهام(که وقتی غذامیدادم کم بودمنم بوخورن)ونه ماهی های دیگم وقتی که ایم غذارومیریختم مبخوردن وتوفش مبکردن بیرون همشون این کارومیکردن غذاهاهم به شکل قهوای زیرابی وقرص مانندبودن که نمی خوردن امروزرفتم ویه غذاکه بالا توضیح داده بودم بدون مارک بودوتوی جعبه ی پلاستیکی بودخریدم ولی خیلی سایزشون کوچیکه ولی خوب میخورن.
    سوال:ایا من ازاین غذاهامیدم ضررداره برای ماهی هایا خوبه؟
    سوال:چراماهی ها غذاهاروتوف میکردن بیرون ایا تنوع غذایی میخاستن؟
    سوال:این دوتاقضارومثلایکی رویه روز یکی روروز دیگه بدم کافیه یاتنوع غذایی میخاد؟اگه میخادچه غذاهایی بدم ؟اگه دل گاوهم اضافه کنم کافی میشه؟

    پاسخ
    1. تاجی

      نه اتفاقا خیلی مقویه.توف میکردن بیرون چون مریض شدن.نه بابا تنوع غذایی کیلویی چنده همین خوبه.دل گاو نده.

      پاسخ
    2. A.R

      نه دادا این غذای هایی که میگی الان میدی خیلی هم خوبه هیچ مشکلی نداره اصلا ماهی باید تنوع غذایی داشته باشه

      پاسخ
  5. mahd...i

    اخه من ایناروبسته ای ده تومن میگیرم پس اگه خوبه چرامثلایکی میره چندصدهزارمیده غذای مارک دارمیخره مثل جی بی ال یاچیزای دیگه؟وایااگه ماهی های من توف میکردن بیرون وحالا هم نمی خورن مریزن؟(همه باهم؟)چه مریزی؟وایادل گاوخالی (بدون اضافه کردن سبزیجات وچیزهای دیگه)بدم یاندم؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب غذای شرکتی خوب و مارک دار یه چیز دیگه هست و کلی ویتامین و افزودنی داره ولی اینها غذاهای فله ای و شکم پر کن هستند و عمدتا پروتوئین دارند و سایر املاح رو تامین نمیکنه.
      اما نخوردن غذا میتونه از تاریخ مصرف گذشته بودن غذا و یا یکنواختی اون باشه بهتره در طول هفته حداقل سه نمونه غذای مختلف به ماهی هاتون بدین تا از یک نوع غذا زده نشوند. دل گاو هم تنوعی و هفته ای یکی دو وعده بهشون بدین خوبه.

      پاسخ
  6. Behnamb3

    خب تفاوت غذایی که شما میگیرید ۱۰ تمن با اونی که چند صد تمنه مثل نون و پنیر میمونه و چلو کباب برای انسان! جفتشون غذا هستن جفتشونم سیر میکنن اما …
    حالا اون غذاهای ارزون و فله‌ای با غذاهای معتبر و گرون قیمتتر هم فرقشون همینه و توی رشد و زیبایی و سلامت ماهی و همینطور کیفیت آب خیلی موثر هستن،البته غذاهای فله‌ای باکیفیت و نسبتا گرونی هم هست مثل بیومار و کوپنز

    پاسخ
  7. h0sein.k

    سلام ۲روزه ۴تا دیماسونی و ۲تا ماکرو گرفتم انداختم تو اک که تازه راه اندازی کردم
    بعد همش میرن داخل مخفیگاه یا میچسبن کنار صخره ها و اصلا نمیان بیرون غذا رو ابی بخورن
    لوفاک میره ته اب هم میدم یکم سایزش بزرگ باشه میخورن باز میندازن بیرون اگه یکمی هم لهش کنم دیگه ریزز میشه نمیره پایین یا نمیبینن
    به نظرتون چیکار کنم؟

    پاسخ
  8. 🐠Amin120🐠

    خب چند روز به ماهیا غذا نده تا جا بیفتن بعد چند روز که گشنه شدن هر چی بدی میخورن میتونی دل گوساله یا مرغ و ماهی کیلکا رو هم یکم ریز ببری له کنی بهشون بدی حتما میخورن.

    پاسخ
    1. h0sein.k

      امروز دیگه میشه روز سوم
      مشکلی نداره؟ میترسم بمیرن اخه امروز یه دیماسونی مرد البته فک کنم مریض بوده

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      برای این ماهی ها بهتره غذای گوشتی استفاده نکنید.

      پاسخ
  9. 🐠Amin120🐠

    هیچ ماهی بی دلیل نمی میره مطمئن باش اون دیماسونی یا مریض بود یا مورد حمله دیگران قرار گرفته میتونی غذای زنده مانند بچه گوپی هم به آنها بدی هیچ ماهی به طعمه زنده نه نمی گه.

    پاسخ
    1. H0sein.k

      اصلا بیرون نمیان ک بخوان چیزی بخورن
      همش ته اکواروم چسبیدن به کنار دکور یاداخل بشکه هستن
      حالا یه گوپی انداختم داخل ببینم چیکار میکنن

      پاسخ
      1. H0sein.k

        ۲تا تایگر بارب هم از قبل داشتم انداختم تو اکواریوم همینجور میچرخن و غذاهایی ک کف هست رو میخورن
        کسی هم کارشون نداره
        درصورتی‌ک ماکرو و دیماسونی ۳روزه توی اک بودن
        دیگه موندم چرا نمیان بیرون یکم شنا کنن

        پاسخ
  10. Mohammad ۲۰۲۰

    خب زیاد کاری به کارشون نداشته باشید کم کم میان بیرون بهشون یکم فرصت بدین خیلی هم نگران مردنشون نباشین چون نمی دونم چرا ولی روی هر ماهی که زیاد به مردنش حساس باشین بالاخره میمیره🙂🙂🙂

    پاسخ
    1. H0sein.k

      چون ۳ روز گذشت نگران شدم
      مورد اخرو بشدت باهاتون موافقم😀

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        هیچ موردی نداره از ریختن غذای اضافه در داخل آک خودداری کنید و غذاهای مونده رو از آب خارج کنید ماهی تازه وارد هست و به شدت استرس داره نباید ماهی رو دست کاری نکنید و نباید چراغ آک رو روشن خاموش کنید و بهتره فعلا اصلا مهتابی آک رو روشن نکنید.
        با تور دنبال ماهی ها نکنید و به شیشه ضربه نزنید.
        روز اولی که ماهی رو منتقل میکنید بهتره اصلا بهشون غذا ندین و از روز بعد تغذیه رو شروع کنید تا ماهی جا بیوفته و ترسش بریزه این موارد طبیعیه ضمنا دما رو هم کنترل کنید تا زیادی پایین و یا بالا نباشه.

        پاسخ
  11. رادین

    سلام می خواستم ببینم این تنوع غذایی برای این ماهی ها خوبه ماهی ها، لوچ ، مولی ، دالر، رزی بارب ، شارک البینو ، گورامی دارف غذاها، گرانول تروپیکال، پولکی تروپیکال ، لوفاک ، گرانول تترا و میگو

    پاسخ
  12. mahd...i

    غذاهاعالی هست وچون همه غذاهاازکارخانه های معروف وخوب هست!غذاهامناسبه.فقت بگم که میگوروسعی کنیدهفته یا۳باربدید.واگه امکانش هست ازدل گاواستفاده کنید(به مقدارخیلی کم وهفته ی۲بار)
    موفق باشید.

    پاسخ
    1. alirezaj

      سلام داجانا چند مدل غذا تولید میکنه و جالب اینه که هر مدل دارای دو الی سه مدل کیفیت دیگه هستن یعنی بعنوان مثال پولکی تولید میکنه با سه کیفیت و سه قیمت متفاوت که گرونترینشون خیلی خوبه و با غذاهای المانی رقابت میکنه وسطی میانه هستش و ارزونترینشون اینجوری بگم که ارزش غذایی اون به صفر میل میکنه.

      پاسخ
  13. محمد

    من به ماهیام هر از گاهی خاویار اوزون برون میدم آیا مشکلی ایجاد نمی کنه؟
    آیا مفیده؟

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      بهتره ندید چون جایی نوشته نشده تو سایت
      اما گوشت قزل آلا یا ماهی سفید بدید خوبه اما خاویار ممکنه ریسکی باشه
      همین قزل خودمونم بدنیستا 😁

      پاسخ
  14. محمد

    آخه به قزل آلا رنگدانه و غذاهای هورمونی میدن میترسم بدم آیا ضرر نداره؟
    من هر از گاهی با خانواده به رود ارس ماهیگیری میریم و ماهی میگیریم میتونم از اون ماهی ها هم بدم یا ممکنه انگل داشته باشن و ماهی های ریز هم میگیریم با تور دستی میتونم بدم؟

    پاسخ
    1. رادین

      سلام . اون ماهی ریز ها هم چند وقت قرنطینه کنید تا مطمعن شین انگل یا مشکلی ندارن.

      پاسخ
  15. Radin . a.sh

    نظرتون درباره ی این غذا ها چیه ؟.

    تروپیکال: nano vit. Ovo vit
    سرا: sera sprulina tab
    سایر غذاها : لوفاک ، میگو خشک شده.

    پاسخ
  16. جواد

    سلام من مقداری غذای ماهی کپور دارم که گلوله ای شکل و به اندازه نخود هست
    اشکالی نداره اینا رو خورد کنم و به ماهی های گوپی،بلک ویدو، نئون بدم؟
    اینطور که سرچ کردم و تا حدودی فهمیدم از پودر ماهی و اینجور چیزا درست شده

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر سایز دهان ماهی های شما باشه موردی نداره فقط در غذا دهی زیاده روی نکنید به مقدار کم بهشون بدین.

      پاسخ
  17. Ali

    سلام خدمت اساتید خسته نباشید
    آرتمیای فریز شده روزی یک وعده برای ماهی ها مضر میتونه باشه و مشکل ایجاد میکنه ؟؟؟
    ماهی هام آنجلblack گوپی فول رد و فانتزی ناب و زبرا

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر مشکلی نداره اما باید تنوع غذایی هم داشته باشند و هر روز بهتره استفاده نکنید هم پروتوئین بالایی داره و هم از یک غذا زده میشوند و بهتره در طول هفته از سه مدل غذای مختلف استفاده کنید.

      پاسخ
      1. Ali

        روزی چند وعده رو پیشنهاد میکنید
        غذای شرکتی خشک دارم
        تخم میگوی خشک شده
        آرتمیای فریز شده
        پولکی دارای عصاره ی سیر
        ماهی هام آنجل ، زبرا،گوپی،تترا،کت برنزه

        پاسخ
        1. محمد پارسا

          مثلا هر روز یک نوع غذا و از هر غذا دو وعده قبل ساعت ۶ و جوری که به هر ماهی دو یا سه تا دونه برسه

          پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *