غذای ماهی
غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم
انواع غذاها :
۱- غذاهای خشک
۲- غذاهای زنده
۳- غذاهای فریز شده
غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .
۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .
نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .
۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .
لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .
غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .
مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .
۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .
۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .
کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .
کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .
۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .
البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .
نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )
ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .
پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .
نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .
در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند . این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .
غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .
۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .
تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .
۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .
نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .
چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .
نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .
سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .
پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .
نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .
۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .
لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .
۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .
چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .
۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .
نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )
سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .
نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .
۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .
Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .
روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .
پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .
نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .
۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .
۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .
تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .
غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .
۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .
نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .
تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .
۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .
۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .
۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .
نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .
۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .
۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .
تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .
چند غذای ویژه :
۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .
۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .
نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .
غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :
۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز
مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:
دل گاو ۱ عدد
۲۵۰ گرم اسفناج آب پز
۲۵۰ گرم میگو
سبوس گندم
ژلاتین
پودر سیر(اختیاری)
چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.
کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.
ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.
برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.
نقل از:http://worldfish.blogfa.com
فک کنم منظورتون آرتمیاس چون گفتین کرمی رنگ
↓نه مشکلی پیش نمیاد خیلی هم خوبه براشون
من هر روز به ماهی هام میدم
سلام
↓ببخشید بهترین زمان غذا دادن به ماهی ها چه ساعت هایی از روز هست ؟
ممنون
سلام
↓روزانه ۲ تا ۳ وعده بستگی به ماهیتون غذا بدین
۳ وعده بهتره از دید من
من خودم یه بار صبح ساعت ۷
یه بار ظهر ساعت ۲
یه بار هم شب ساعت ۷
بستگی به ماهیا داره و بخواین اصول رو رعایت کنید برخی ماهیا شبکارن و باید در شب تغذیه بشه. باقی در روز و زمان روشنایی.
↓عموما صبح زود و عصر. یا یک ساعت بعد از روشنایی و چند ساعت قبل از خاموشی اگه دوبار قرار باشه ماهیا تغذیه بشن.
با احترام سلام.دوستان نظرتون رو راجب کرم توبیفکس میخواستم بدونم از این غذا هایی که کرم خشک شده هست و کنسرویه و کرم به صورت خشک و مکعب هست…آیا واسه ماهی های کوچک گیاهخوار خوبه؟نه به طور دائم برای تکمیل تغذیه و تنوع غذا
↓سلام
↓بله من خودم دارم استفاده میکنم،خوش خوراکم هست،اوایل ماهی باهاش آشنا نبودن نمیخوردن ولی الان که آشنا شدن خیلی خوب میخورن
دو مدل تو بازار هست،یکی توبی کوبی که مال تروپیکال هست و مواد مغذی بیشتری داره،یکی هم ماهیران انرژی که اینم خوبه فقط حواستون باشه استفاده بیش از حد انگل روده و فقر غذای برای ماهی هایی مثل گوپی ایجاد میکنه
سلام من یه پولی اندیچری شاخدار دارم که حدود ۴۵ سانته من بهش گوپی میدم نمیخوره چون خیلی ریزه بنظر شما چه غذای زنده ای میشه به این ماهی داد
↓خب اگر گوپی را به خاطر ریز بودن نمی خورد مولی را امتحان کنید.زبرا هم گزینه خوبی است.
↓سلام دوستان
دوتا سوال داشتم…
۱-اینجا کسی هست ک از “هیکاری سیچلاید” استفاده کرده باشه؟
برای چانا پالچرا استفاده کردم و ب شدت نتیجه گرفتم…
اما امروز ک رفتم برای سیچلایدا بخرم، فروشنده ی قیمت بسیار پایینی رو میگفت و ترسیدم تقلبی باشه، ممنون میشم تجربتون رو بگین
۲-اینکه ی مقدار غذای “ناتریشن/nutrition formula one, Marine pellets” از ماهیای آبشورم مونده، خواستم ببینم مشکلی داره ک برای جکومپسی بلوالکتریک و اسکار بامبلبی استفاده بشه؟
↓امروز قیمت گرفتم ۴۵۰تومن، خلاصه ک دیدم حیفه بذارم تاریخش بگذره😁
سلام کرم خونی خشک شده بهتر است یا کرم خونی فشرده شده برای ماهی های گیاه خوار می خواهم
↓کرم خونی حالا به هر شکلی که باشه پروتئین بالایی داره و برای گوشت خوار ها استفاده میشه تازه به همونا هم کم میدن
↓برای گیاه خوار ها مناسب نیست
سلام برای ماهی هایم که شامل کوریدوراس ، آنجل ، دالر ، ردلاین ، لوچ کولی ، شارک رمبو و آلبینو ، مولی بالن ، کت پوزه بوته ای ، پلاتی و گوپی کرم خونی خشک بهتر است یا کرم توبفیکس
↓سلام. کوریدوراس، لوچ، شارکها و کت کف خوار هستند و نه کرم خونی و نه توبیفکس بهشون نمیرسه و نیاز به غذای مخصوص کفخوارها دارن. البته شارک ها میتونن به غذادهی روی آب هم عادت کنن ولی بقیه نه. همچنین این دو غذا رو نمیشه بعنوان غذای همیشگی پلاتی و گوپی استفاده کرد و شاید برای غذای تشویقی هم مناسبشون نباشه اما ردلاین یا هر بارب دیگه ای، دالر و آنجل فوق العاده این غذاها رو دوست دارن و اگر زیاده روی کنن حتی باعث مرگشون هم میشه.
↓اگر فیلتراسیون قوی ندارید، توبیفکس را پیشنهاد نمیکنم و به نظرم بهتره از غذاهای شرکتی معتبر با پایه گیاهی و با توجه به سایز بندی ماهیاتون استفاده کنید.
من این ها را می دانم و کوری ها بیشتر از آنجل ها و مولی ها به کرم خونی و توبفیکس علاقه دارند و من هفته ای یکی دوبار بهشون می دهم و گوپی ها که اک جدا دارند هفته ای یک بار
↓و من پرسیدم که کدام یک مفید تر و بهتر برای این ماهی ها است
سلام
↓در واقع هر دو این غذاها رد میشن چون هم احتمال انگ دارند هم منسب استفاده مرتب نیستند و بهتره به صورت تفننی استفاده بشن.
در حالت کلی توبیفیکس برای ماهیان شما مناسبتره.-البته غیر از انجل و شارک رد لاین دالر-
هر دو آب رو کثیف میکنن و احتمال انگل داخلی رو بالا میبرن. من خودم از آرتمیا و دافنی جیبیال هفته ای دوبار استفاده میکنم و از غذاهای روزانه شرکتی مخصوص ماهی های تروپیکال
↓سلام خیار همراه غذای دست ساز به گلد فیش بدهم بد نیست
↓سلام
↓مناسب نیس همون غذای دست ساز هم برای گلدفیش توصیه نمیشه
نه یعنی همراه غذای دست ساز میکس کنم بدهم
↓نه. خیار گزینه مناسبی برای ترکیب با غذای دست ساز نیست.
↓سلام عید مبارک
↓برای ماهی گلی هام غذا کدوم خوبه بچه ها؟ کدوم رو خوب می خورن اخه خیلی دوست دوستشون دارم نمی خوام گشنه بمونن 😍🥰
https://www.onlypet.ir/upload/user/box/12/167947896811261.jpg
https://www.onlypet.ir/upload/user/box/12/167947902490721.jpg
مرررسی
جفت اینها خوبه میتونید هر دو رو بگیرید که تنوع غذاییشون هم رعایت بشه
↓سلام این دو تا تقریبا یکی هستن خیلی فرقی ندارن هردو خوبه برا تقویت هم قرص اسپرولینا میتونید بگیرید خیلی تو رشد و شادابی ماهی تاثیر گذاره
↓باسلام و احترام
↓ی درخواستی داشتم از اساتید
بنده ی ترکیب گیاهخوار دارم شامل لوچ دلقک،آنجل،کالرویدو،شارک کرم،تترا پرسیلا،کوریدوراس،پرل گورامی ،کتفیش بوته ای،بلک گوست،گلدفیش دارم
میخام ی غذای خارجی بگیرم که پاسخگوی نیاز های ویتامینی و پروتیینی و…. باشه.لطفا دوستان اسم دقیق غذای پیشنهادی خودتو بگید بهم.
انواعی از غذاهای ایرانی برند مالزی وانرژی و بیومار و پولکی و کرم خشک دارم ک هیچکدوم فایده خاصی ندارن شکم پر کن هستن.میخام این زبون بسته ی غذای خوب بخورن که هم نیازهای بدنشونو تامین کنه هم خوشگل و خوشرنگ بشن.ممنون میشن اسم دقیق برند و غذاشو بهم بگید سپاسگزارم
سلام.اساتید اگر هستن لطفا نظرشونو بهم بگن ممنون میشم 🌺
↓سلام
↓غذاماهی هیکاری اصلشو اگه پیدا کنید و با قیمتش مشکلی نداشته باشید حرف نداره و انواع مختلفش موجوده تو بازار؛ با توجه به ماهیاتون hikari micro wafers رو پیشنهاد میکنم و اگه قصد دارین غذای گلدفیشو هم اختصاصی بدین hikari goldfish محشره که بنظر من احتیاجی نیست؛ در کنار این غذای خشک حتما از غذاهای منجمد مثل کرمخونی و آرتمیا یا کرمتوبیفکس به صورت هفتگی یا ماهانه استفاده کنید…
سلام
↓هیچکدوم از این غذاها مناسب گوپی نیست . بخاطر سفت بودن گرانول ها حتی دیسکس هم به راحتی نمیتونه بخورتشون و هم اینکه برای گوپی خیلی بزرگه
شما بهتره که از پرو دیفنس و یا اینسکت منو با سایز مناسب دهن گوپی مثلاxxs استفاده کنید
سلام این غذا هایی که گفتید رو پیدا نکردم نظرتون راجب این غذای Tetra Guppy Mini Flakeچیه؟
↓https://www.onlypet.ir/upload/user/box/12/170186256462761.jpg
سلام خسته نباشید
↓من تقریبا یک و نیم مشت سوپر ورم خریدم توی یک ظرف با جوی پرک ازشون نگهداری میکنم و ظرف رو گذاشتم توی یک جعبه که نور اذیتشون نکنه جدیدا یکم بوی عجیبی گرفتن و این بود واقعا آزار دهنده هست باید چیکار کم تا این و از بین بره ایده ای ندارید ؟ واقعا این بو رو مخه
برای تغذیه هم بهشون خیار میدم به نظرتون ممکنه این بو بخاطر تغذیشون باشه ؟
سلام. بوی مطبوعی که ندارند اما حدس میزنم باقیمانده غذاها و فضولات را هم دیر به دیر خارج میکنید. خیار هم تغذیه جالبی براشون نیست و به رشدشون کمک چندانی نمی کنه.
↓سلام خسته نباشید
↓من تقریبا دوروزه که خریدمشون و بستر تازه هست و برای غذا هم خیار کم میزارم و چیزی باقی نمیمونه که خارج کنم حتی وقتی جو ها رو زیرو رور میکنیم چیزی پیدا نمیکنم
چاره ای نیست فک کنم باید عادت کنم
برای تغذیه چه چیز هایی توصیه میکنید ؟ سیب خوبه ؟
امروز یکدونه کرم مرده لابلای جو ها پیدا کردم و از ظرف خارجش کردم به نظرتون مشکلی ایجاد نمیکنه؟
میتونم از نمونه های زنده ی سوپر ورم برای تغذیه همستر روبروفسکی استاده کنم ؟
سلام
↓من نزدیک به ۴ سال پیش یک ظرف کنسروی کرم توبیفکس خشک خریدم که خیلی استفاده نشد و به طور دربسته در جای خشک نگه داشتم به نظر شما همچنان قابل استفاده هست؟
ضمنا اصلا رطوبت نخورده و تغییر رنگ و بو هم احساس نمیشه.
کسی نظری نداره؟
↓اگر ظاهرش سالمه و نشانه ای از فاسد شدن نداره (مثل کپک زدن و بوی نامطبوع یا رنگ تیره و…) پس مشکلی نداره. فقط مواد غذایی بعد از چند سال خاصیت خودشون رو از دست میدن و دیگه نمیشه توقع یک غذای مرغوب رو ازشون داشت. فکر کنید مثلا برنج خام را سه چهار سال در یخچال در ظرف کاملا عایق نگهداری کنید. قطعا چیزیش نمیشه و باعث مسمومیت هم نخواهد شد اما دیگه طعم و عطر و بوی سابق رو نداره و فقط میشه یک غذای شکم پر کن
↓سلام
↓من حدود ۲ ماه میشه که یک چانا پالچرا ۱۰cm گرفتم و از روز اول بهش soft line arowana tropical میدم با ولع میل میکنه (فقط همین غذا رو میدم) رشدش عالی بوده کاملا سالم و سرحاله طرح و پترنش هم بهتر شده اما رنگش نه … کلا چانا هایی که توی نت هستن خیلی رنگ پررنگی دارن اما چانای من رنگ پریده بنظر میاد اینم بگم که شرایط ابش عالیه توی تانک تکه مخفیگاه داره گیاه هم کاشتم براش استرس و بیماری هم نداره (به طور کلی همه چیزش فراهمه)
حالا به نطرتون کم بودن رنگش بخاطر غذاس؟ یا سنش کمه ؟ یا مشکل دیگه ای هست
شرمنده اگه کمی نا مربوط شد …
سلام
↓من حس میکنم سر اینکه تنوع غذایی ندارید بخاطر همون رنگ ماهیتون پریده باشه احتمالا, حتما تنوع غذایی داشته باشید
سن و ژن ماهی رو نمیشه کاریش کرد؛ فعلا تنوع غذایی ماهی رو تامین کنید اگر بهتر شد که چه بهتر اگر نشه دیگه جز صبر کاری نمیشه انجام داد و یه مورد هم اینکه تو اینترنت معمولا فیلتر استفاده میکنن و رنگ پررنگتر میشه
من جدیدا به ماهیا (لارو خشک مگس سرباز )میدم همراه غذابه ماهی گوشتخوارم درسته به مولی و گوپی پودرشو میدم ازوقتی به گوپی ها دادم هر روز کلی بچه میزارن خیلی رو رشدشون تاثیر داره
↓