سیچلاید الکتریک یلو (ماکرو)

در این قسمت یکی دیگر از اعضای خانواده بزرگ سیچلاید های افریقایی معرفی میشود که بومی دریاچه مالاوی است. این سیچلاید زیبا و خوش ترکیب که قرار است ان را معرفی کنیم “الکتریک یلو” نام دارد البته به این ماهی سیچلاید ماکرو، سیچلاید قناری و ….. هم لقب میدهند. به هر حال انچه بیشتر متداول است همان نام ماکرو میباشد و در کشور هم با همین نام به وفور یافت میشوند. گرچه در کشور عزیزمان به اکثر سیچلایدهای مالاوی که شکل و شمایلی مانند الکتریک یلو دارند ماکرو میگویند و تنها انها را از روی رنگ تمایز میدهند. مثلا ماکرو ابی، ماکرو زرد، ماکرو سفید و ….

به ادامه متن توجه کنید

نام علمی: Labidochromis caeruleus

نام های رایج: ماکرو، سیچلاید قناری، سیچلاید الکتریکی زرد. الکتریک یلو.  این ماهی شامل رنگ های زرد، ابی و شیری رنگ یا سفید میباشد

خانواده: سیچلاید (سیکلیده)

زیستگاه: دریاچه مالاوی

دمای مناسب نگهداری: ۲۴ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش: ۷.۵ الی ۸.۵

سایز ماهی: نرها بزرگتر از ماده ها هستند و نرها تا ۱۵ سانتیمتر و ماده ها تا ۹ سانتیمتر رشد میکنند

شناخت: همانطور که پیداست یکی دیگر از اعضای خانواده ی بزرگ سیچلاید ها معرفی شده که بومی افریقا و دریاچه مالاوی میباشد. ماکروها اجتماعی میباشند و تحرک زیادی دارند. نکته جالب توجه در انها این است که به صورت دهان پرور تکثیر میشوند یعنی بعد از تخم ریزی ماده و بارور ساختن تخم ها توسط نر ،ماده تخم ها را تا هچ شدنشان در دهان نگه میدارد ، همچنین نوزادان به مدت طولانی در دهان مادر پناه میگیرند. انواع انها در رنگ های سفید، زرد و ابی در بازار موجود است و مناسب تانک های اجتماعی سیچلاید ها ی افریقایی میباشد. متاسفانه در کشور ما گاهی اوقات این سیچلاید را به جای اوراتوس یا …. میفروشند و ان را اوراتوس زرد و …. مینامند که با وجود اینکه هم خانواده هستند و زیستگاه یکسانی دارند ولی دقیقا از لحاظ علمی دو گونه متفاوت هستند و دارای نام علمی و ریشه مجزا میباشند به هر حال خیلی از سیچلایدها به جای هم و به اسم هم به فروش میرسند مثل همین ماهی که معلوم نیست اسم ماکرو بر چه اساسی به ان نسبت داده شده است و متاسفانه به نظر من خریدارانند که مقصر اصلی هستند و قبل از خرید اطلاعات کسب نمیکنند تا به فروشنده ها تذکر دهند و انها را نیز راهنمایی کنند.

نگهداری:همانطور که در بالا هم کمی اشاره شد ماکرو ها را میتوان به صورت دسته جمعی با سایر سیکلیدهای افریقایی در یک مخزن متوسط تا بزرگ به نسبت سیچلایدها نگهداری کرد. دکر بندی اکواریوم به صورت سخره ای با مخفیگاه های متعدد میتواند یک مکان دوست داشتی برای این ماهیان زیبا و کلا سیچلاید ها به وجود اورد. انها مرتبا سنگ های کف را جابجا میکنند و لابلای انها تفریح میکنند بنابراین استفاده از شن سنگ ریزه ای با سایز کوچک در کف بسیار مناسب انها برای بازی و جولان بین انها میباشد. میتوانید از گیاهان طبیعی هم استفاده کنید ولی بهتر است از گیاهان طبیعی محکم و مقاوم مانند کریپتون استفاده کنید یا کلا از گیاهان پلاستیکی استفاده کنید چون تضمینی وجود ندارد که گیاهان شما سالم بمانند. از نظر دمایی انها با اکثر دماهای رایج مانند ۲۴ الی ۲۸ درجه و حتی بالاتر و کمی پایینتر هم مشکلی ندارند ولی بهترین دما برای انها همان دمای ۲۵ الی ۲۶ درجه میباشد و پ-هاش دوست داشتنی انها که به منطقه زیستیشان هم میخورد همان پ-هاش ۷.۵ الی ۸ میباشد البته پ-هاش خنثی را هم به راحتی تحمل میکنند و میتوان در انصورت هم انها را نگهداری کرد. کلا ماکرو ها ماهیان سازگار و دوست داشتنی هستند.

تغذیه: انها رژیم غذایی متنوعی را دریافت میکنند و بهتر است در رژیم غذایی انها از رژیم گیاهی حتما استفاده شود. نخود فرنگی، ذرت تازه، برگ کاهو و غذاهای اماده در بازار و حتی رژیم غذایی زنده مانند نوزادان ماهیان و میگوی اب شور و ….. میتواند رژیم غذایی انها را تشکیل دهد. میتوان به طور کلی انها را همه چیز خوار نیز بنامیم چون حتی جلبک های روی سنگ ها و ته مانده غذایی بین شن ها را نیز میخورند و از نظر تغذیه ای غذاهای متنوعی را میپذیرند. در برخی منابع یاد شده که از دادن غذاهایی با پروتئین بالا به این ماهیان پرهیز کنیم که دچار نفخ شکمی میشوند ولی بنده شخصا عقیده ای به ان ندارم و علل نفخ میتواند رژیم یکنواخت و کیفیت بد اب باشد. در صورتی که تنوع غذایی را رعایت کنید و در رژیم غذایی انها از فیبر و غذاهای گیاهی نیز استفاده کنید با دادن غذاهای گوشتی و پروتئینی هم مشکلی نخواهید داشت و نه تنها شکم انها باد نمیکند و بیمار نمیشوند بلکه به سرعت رشد کرده و زیبا جلوه میکنند

تکثیر: این ماهیان دهان پرور هستند و تخم ها و بچه ها را در دهان خود پرورش میدهند. ابتدا نر و ماده مکانی را بین صخره ها و حفره های محل زندگی انتخاب کرده و در ان مکان تخمریزی میکنند و ماهی نر تخم ها را بارور کرده و از اینجا به بعد ماهی ماده تخم ها را در دهان خود حمل میکند تا بچه ها متولد شوند و بعد از ان هم مدتی از بچه ها در دهان خود خود نگهداری کرده و هنگام خطر انها را حمل میکند ولی بالاخره انها را در کوشه ای از سنگ ها یا مخفیگاهی رها میکند و کار تولید مثل خود را به اتمام میرساند

تشخیص جنسیت: نرها بزرگتر از ماده ها میباشند و لکه های قهوه ای تا مشکی روی بدن نرها تیره تر از ماده ها میباشد. همچنین دهان و چشم ماهی نر متمایل به قهوه ای میباشد

برای تولید مثل در اکواریوم میتوانید جفت را در تانک تکثیر که به صورت سخره ای دکر بندی شده و پ-هاش ان روی ۸ تنظیم شده است قرار دهید و انها را تغذیه کنید، میگوی اب شور و لارو پشه بهترین غذا در این زمان میباشد و حتی انها را به تکثیر ترغیب میکند. همچنین اگر چند ماده را کنار یک نر قرار دهید جفتگیری انها زودتر صورت میگیرد و به امر تکثیر ترغیب میشوند. توجه داشته باشید ماکروهای ۳ الی ۴ سانتیمتری به بالا بالغ هستند و میتوان انها را تکثیر نمود. به هر حال پس از جفتگیری و انتخاب محل برای تکثیر که اکثرا تخته سنگی میباشد ماده شروع به تخمریزی و سپس نر به بارور سازی تخم ها میپردازد و سپس ماده تخم ها را در دهان تا هچ شدن لاروها نگاه میدارد و به همین دلیل به انها دهان پرور میگویند. بعد از هچ شدن تخم ها نوزادان تا چند روز از کیسه زیر شکمشان و در دهان ماده تغذیه میکنند و سپس میتوان ماده را از تانک خارج نمود و نوزادان را از دهان ماده خارج کرد و سپس با میگوی ارتمیا یا همان میگوی اب شور تغذیه شوند

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

1,726 دیدگاه در “سیچلاید الکتریک یلو (ماکرو)

  1. حسن

    اقا مجتبی اینقدر سلام کردی الان یکی ببینه می گه اینا عجب ادمایین سلام
    قیمت یک سیلور دالر ۶تا۷ سانتی گرون که نیست مثلا اندازی سه چهار تومن باشه خوبه اینجوریه بازم ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب قیمت که نباید بدیم خدمتتون. اما قیمتش یه ۲ – ۳ تومنی از اینی که فرمودین بیشتر باید باشه حالا دقیق نمیدونم.
      اون پست بعدی شما رو هم حذف کردم.

      پاسخ
  2. aaf

    با سلام
    من مدتی است که ۱ جفت ماکرو دارم و بعد از ۳ ماه ماهی ماده به جون ماهی نر افتاده تا جایی که مجبورم ماهی نر را جدا و در یک آکواریوم کوچک نگهداری کنم وبعد از اینکه ماهی نر را در آکواریوم قرنطینه نگهداری کردم و حالش خوب شد باز که به آکواریوم اصلی منتقل می کنم ماهی ماده ماهی نر رامی زند و از اکواریوم فروشی پرسیدم گفت ماهی ماده می خواهد با ماهی نر جفت گیری کند اما ماهی نر جفت خود را نمی پسندد.آیا این مطلب درست است؟و هفته پیش ا جفت ماهی ماکرو خریدم که ماهی ماده درون دهانش تخم داشت به محظ اینکه ماهی جدید را انداخنم ماهی ماده جدید را زد و مجبور شدم ماهی ماده که دیگر ماکروها را می زند تنها در آکواریوم قرنطینه نگهداری کنم آیا بهتر نیست ماهی را بفروشم.و آکواریوم ۶۰ لیتری است و ۱ عدد گرین تیلور نر دارم که بزرگتر از ماکروها است اگر بخواهم از ماکرو بچه بگیرم باید چه تعداد نر و ماده داشته باشم که این مشکل پیش نیاید؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      سیچلایدهای افریقایی کلا خشن تشریف دارن و جنگ و نزاع رو اگه بینشون نبینید غیر طبیعیه اصلا. برای حل مشکلتون هم باید اکواریومتون فوق العاده دکوربندی شده باشه یا حداقل دکوری داشته باشین که بتونه دید ماهیا رو از هم محدود کنه و بتونن قایم بشن. در اینصورت مشکلتون حل میشه. اون حرف فروشنده رو هم من تقریبا میتونم بگم قبول ندارم ولی میشه گفت یکی از دلایل باشه اما خب اینجوری هم نیست که ماده بخواد جفت بخوره و نر نخواد. حالا برعکسش بیشتر صحیح به نظر میومد. به هر حال….
      همونطور که گفتم سیچلایدهای افریقایی فوق العاده خشن هستند و راز نگهداری موفقیت امیز از این ماهیا هم اکواریوم بزرگ با دکور فراوان هست. در اینصورت میتونید کنار هم دیگه ماهیا رو نگهداری کنید و کمتر شاهد درگیری باشین
      این از این مورد
      مورد بعد بچه گرفتن از ماکرو ها یا کلا سیچلایدهای دهان پرور هست که اگه به لینک زیر مراجعه کنید یه مقاله کامل در مورد تکثیر این نوع از سیچلایدها داریم. مطالعه بفرمایید و اگه سوالی بود همونجا بپرسید
      https://www.onlypet.ir/post-2990/تکثیر-سیچلاید-مالاوی-افریقایی/

      پاسخ
  3. سعید

    سلام نگهداری این ماهی با اسکاروپروت ونایف بزرگتر چطوره؟
    قبلا من توی تانکم فقط سورم با دالر داشتم بعد یدونه ماکرو گرفتم همه رو درعرض ۲ساعت کشت وازمغازه دار پرسیدم گفت باهم ناسازگارن حالا دیشب توی همون مغازه دیدم این ۳تارو باهم انداخته ازش دوباره پرسیدم گفت باهم مشکلی ندارن حالاواقعا گیج شدم بالاخره باهم میسازن یا نه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله اون ترکیب سازگار نبودن و الان هم در مغازه اگر دیدین به دلیل شرایط استرسی که اونجا دارن با هم کنار اومدن و اصلا این ترکیب شدنی نیست و ماهی داخل مغازه به دلیلی استرسی که داره رفتارش فرق میکنه تا در منزل پس اون ترکیبها رو که میبینید اصلا ندید بگیرید و به حساب نیارید.
      ضمنا ماکرو با اسکار و نایف هم سازگاری نداره.

      پاسخ
  4. رسول

    سلام.
    من یه جفت ماکرو زرد دارم. تا حالا چندین بار تخم ریزی کردن ولی نمیدونم چرا تخما درنمیان. نمیدونم نر نمیتونه تخمارو بارور کنه یا ماده تخمارو زود تو آب رها نمیکنه؟؟
    من همزمان با اینا اوراتوس هم دارم که راحت ازشون تکثیر میکنم.
    راستی کرم خونی برا سیچلاید خوبه یا نه؟؟؟ تازگیا دو سه روز یه بار بهشون میدم و احساس میکنم اشتهاشون کم شده.

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام
      کرم خونی رو قط کنید. از غذای زنده استفاده کنید تا جایی که میتونین.
      این مواردی که گفتین ۳ تا حالت داره!
      ۱_ یا تخم های ماده نارس هستند که این از مشکلات معقدی منشا میگیره + مشکلات کیسه هوا محدود که ماده زود تر از موقعد مست میشه و اعلام امادگی تخم ریزی میکنه.
      ۲_ یا اسپرمهای نر نمیتونن بارور کنن ینی عقیمه. شایدم بلوغش کامل نشده. راهایی پر هزینه ای شندیم ولی به درد این ماهی نمیخوره برا مثلا آروانا استفاده میکنن اون شاید جواب بده.
      ۳_ تو آب نمک زیادی دارین, متیلن بلو یا داروی دگ ای استفاده میکنین یا کردین که اسپرمها رو میکشه!
      یه راهی میگم اجرا کنین شاید اگه مشکل از کروموزوم هاشون نباشه حل میشه.
      یه مدت جداشون کنید یه جوری که همو ببینن ولی جدا تا جفت گیری نشه, اب رو خوب و به موقع سیفون کنین و کیفیتش رو بالا نگه دارین, از ماهی زنده و غذا های شرکتی معتبر استفاده کنین بزارین خوب تقویت شن بعد ۲ هفته که خوب تقویت شدن دوباره تو همون تانک تنهایی رهاشون کنید. سیکلتونم خوب طی شده باشه. اگه مشکل مورد ۲ نباشه حل میشه.

      پاسخ
  5. Ashkan_Ete

    با سلام
    امروز دیدم که روی بدن ماکرو زردم یک لکه کوچک قرمز رنگ افتاده. دوستان نظر خاصی دارن که ممکنه ناشی از چی باشه؟
    ضمنا بنظر بنده حقیر این قالب سایت چندان جالب نیست و یه مقدار گیج کننده ست. قبلی بهتر بود.

    پاسخ
    1. mehdi118

      سلام
      این میتونه از درگیری باشه, انگل پوستی باشه, باله هاشم قرمز شده باشه مسمویت باشه و…
      در مورد قالب هم میتونین در قسمت پیشنهادات و انتقادات در تالار نظرتون رو مطرح کنید.

      پاسخ
      1. Ashkan_Ete

        نه خوشبختانه باله هاش عادی هستن

        پاسخ
  6. puffer

    ببخشید این ترکیبا سازگاره پولی کوچک ۲ عدد بلک گوست بزرگ ۱ عدد ماکرو بزرگ ۲ عدد ماکرو ها اندازه پولی هستند بلک گوست از همه بزرگ تر پرت دو عدد نایف یک عدد سیچلاید گوره خری ۱ جفت دو تا سیچلاید افریقایی متوسط که نمی دونم چیه کت معمولی ۱عدد دوتا اسکار متوسط و این یکی جاش اینجا نیست کوی ۳ عدد گلدفیش کله شیری ۴ عدد پنگوسی گیاه خوار ۲ عدد کت یک عدد

    پاسخ
    1. mehdi118

      خب اینجا بلک گوست کشته میشه, گورخری ها هم هرچیرو بتونن میزنن, نایفم یکم کتک خوره مخصوصا ک تنهاست, بعدم باید هم تانک بزرگ باشه هم دکور خوب با مخفیگاه زیاد تا زیاد درگیر نشن. گورخری و بلک گوست رو بهتره استفاده نکنید.
      در مورد ترکیب بعدی کوی و گلد فیش در کل سازگاری خوبی ندارن مخصوصا خانواده اوراندا که هد دارن. که هدشون رو میزنن, ولی ماهی با ماهی فرق داره شاید هم نزنه. پنکوسی هم میشه استفاده کرد, بینایی کافی نداره و باید تانک بزرگ باشه تا به گلد فیشا اسیب نزنه موقع غذا ریختن یا استرس و… در کل ماهی سازگار با گلدفیش کمه چون توان دفاعییش تقریبا صفره.

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      دوست خوبم آقا مهدی کامل توضیح دادن فقط بدونید پولی در کنار این ماهی ها غذا بهش نمیرسه مخصوصا با وجود اسکار و نایف که اصلا با این ماهی ها سازگاری خوبی نداره.

      پاسخ
  7. majid

    سلام خسته نباشید….من یه چند وقتیه آکواریوم گرفتمو خیلی از نگهداری ماهیا خوشم میاد..الان ۱پرت ۱اسکات و ۱ماکرو دارم….خیلی دوست دارم سیچیلاید تکثیر کنم به نظره شما بهترین سیچیلاید برای تکثیر تو یه آکواریوم کوچیک چیه؟
    برای من که تازه کارم بهتره کدوم سیچیلایدو تکثیر کنم؟؟
    ممنون میشم اگه راهنماییم بکنید

    پاسخ
    1. مهیار

      سلامدوست من
      مبارک باشه
      راحت ترین سیچلاید برای تکثیر سیکلید گورخری هست که امیدوارم با سیچلاید زندانی که بسیار ماهی وحشیی هست اشتبا نگیرید ..
      از لحاظ سهولت نگهداری هم به نظرم اسکار و پرت خیلی مقاومن ! فقط به نظرم آکواریومتون رو اختصاص بدید به سیچلاید ها خیلی بهتره ماهی هاتونم راحت تر باید باشن !

      پاسخ
      1. majid

        ممنون عزیز…..
        به نظرت توی دهان پرورا کدوم از همه راحت تر تکثیر میشه؟؟

        پاسخ
  8. farhad p

    سلام
    ماکرو ولی گوره خری خیلی اسون تره داخل اکواریوم هایی که گوره خری نگه میدارن اگه دقت کنید شاید تخم پیدا کنید.

    پاسخ
  9. mehdi

    سلام خسته نباشید…من ۱ ماکرو آبی دارم ولی نمیدونم نره یا ماده با توضیحاته سایتم نفهمیدم…میشه یه راهنماییه اساسی بم کنیم؟یا اگه عکسه نرو ماده ماکرو آبی دارید برام بزارید….
    ممنون میشم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      روی باله مخرجی ماهی نر چند تا لکه دایره شکل و براق وجود داره.

      پاسخ
      1. majid

        همون لکه های دایره ای و طلایی؟؟؟؟
        واسه من ۳ .۴ تا از اونا داره….یعنی نره؟؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بله ماهی شما باید نر باشه.

          پاسخ
    1. .sina

      سلام
      آقا فرهاد عزیز قیمت ندید لطفا خلاف قوانین هست مرسی اون کامنت شمارو هم من ویرایش کردم و بعدا حذف میشه آقا نوید هم لطفا قیمت نپرسید مرسی

      پاسخ
  10. Ashkan_Ete

    سلام
    خوشگلترین الکتریک بلوم کتک خورده و تعادل هم نداره. کاری هست بتونم براش انجام بدم؟ البته جداش کردم از بقیه.

    پاسخ
    1. yashar esfahani

      دوست خوبم آقا اشکان با سلام
      بهترین کار رو انجام دادین که جداش کردین ، اگه آثار درگیری و زخم بر روی ماهی هست ، حتما” از متیلن بلو استفاده کنید که زخم ها قارچ نزنن !!!
      چند روز از بقیه جدا بزارینش تا خوب تغذیه کنه و نیروشو مجددا” به دست بیاره
      البته بازم شما منتظر نظرات دوستان با تجربه تر و اساتید محترم سایت باشید .

      پاسخ
      1. Ashkan_Ete

        سپاس
        متیلن بلو هم اضافه کردم. امیدوارم دوباره سرحال بیاد!

        پاسخ
        1. yashar esfahani

          ماکروها ماهی های مقاومی هستن ، اگه جراهاتش شدید نباشه حتما” دوباره سرحال میشه

          پاسخ
  11. arash

    سلام … ماکروی من بعضی وقتا روبه عقب شنا میکنه. آیا این عادیه یا مریضی هست؟ در ضمن دو سه روزیه که زیاد سرحال نیست و زیاد نمیچرخه تو آکواریوم ولی غذا خوب میخوره…..

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      برخی مواقع عادیه نباید موردی داشته باشه.

      پاسخ
  12. řéžà

    خسته نباشید . ماکروی من دو روزه که هیچی نمیخوره و کسل هست میترسم بمیره.مدفوعش،رو نگاه کردم درازه……چکار کنم

    پاسخ
    1. Hamed20

      سلام

      هر مدفوع درازی علامت بیماری نیست … ولی مدفوع دراز-نازک- شفاف و معلق – ترسو شدن و گوشه گیری ماهی علامت بیماری انگل روده ای هست و به دلیل تغذیه نامناسب – کیفیت پایین غذا – کیفیت پایین و آلودگی آب به وجود میاد.

      درمان :

      ۱ – سیفون کردن ۱/۳ یک سوم آب درصورت کهنه بودن آب

      ۲ – حمام نمک به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در ظرف جداگانه به این صورت یک لیتر از آب آکواریوم را برداشته و مقداری نمک به آن اضافه کنید بسته به میزان تحمل ماهی از یک گرم در لیتر تا ۱۵ گرم در لیتر سپس ماهی را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه و برای برخی از ماهیان تا ۱۰ دقیقه حمام کنید درضمن اگر ماهی کج شد و شرایط طبیعی نداشت حتما ماهی رو سریعا به تانک اصلی برگردونید.

      ۳ – درمان به وسیله میترونیدازول و یا تتراسایکلین . هرچند این دو دارو نوع و کاربردشون از زمین تا آسمون فرق داره اما برای این بیماری امتحان شده و جواب داده.

      یک قرص ۲۵۰میلی گرمی برای ۲۰-۲۵ لیتر آب

      نکته : آنتی بیوتیک نباید به مدت سه روز در آب باقی بمونه در صورت مصرف آنتی بیوتیک در تانک اصلی حتما بعد از سه روز یک سوم آب رو سیفون کنید در غیر اینصورت در آب ترکیبات سمی به وجود میاد.

      درمانهای دیگری هم برای این بیماری وجود دارد مانند استفاده از داروهای شرکتی معتبر مثل Sera Flagellol – JBL Spirohexol
      ولی بشخصه این بیماری رو بارها با مترونیدازول بارها درمان کردم اما اگه در توانتون هست حدالامکان از داروهای مخصوص آبزیان استفاده کنید.

      بدرود

      پاسخ
      1. řéžà

        آقا حامد میشه بگین چطوری با مترونیدازول یا تترا ساکلین درمانش کنم؟ آیا ظرف جدا گانه میخاد؟

        پاسخ
  13. Hamed20

    مترونیدازول رو باید در تانک اصلی استفاده کنید . هر قرص ۲۵۰میلی گرمی برای ۲۰ لیتر آب…
    بعد ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد استفاده دارو باید ۳۰-۳۵ درصد آب تانک رو سیفون کنید و با آب تازه جایگزین کنید … دمارو هم بالا ببرید تا ۳۰ درجه

    میتونید عضو بشید و اطلاعات و بحث بیشتر رو در رابطه با این بیماری از لینک زیر مطالعه بفرمایید

    https://www.onlypet.ir/forum/aquarium-forum-eight/%D9%85%D8%AF%D9%81%D9%88%D8%B9-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%A7%D8%B2%DA%A9-%D9%88%D8%B3%D9%81%DB%8C%D8%AF/

    پاسخ
    1. řéžà

      آقا حامد اگه متروتیدازول بریزم تو تانک اصلی مشکلی برای ماهیای دیگم پیش نمیاد؟ یا خوبه براشون؟!؟!

      پاسخ
      1. Hamed20

        خب این بیماری واگیر داره و تخم انگل هم در آکواریوم هست ممکنه بقیه هم گرفته باشن یا بگیرن … درمان این بیماری در تانک اصلی موردی برای سایرین ایجاد نمیکنه

        پاسخ
  14. Ashkan_Ete

    با سلام
    امشبجفت ماکرو زردم خیلی دور هم میچرخیدن و حتی ۲ دقیقه ای هم مشغول لب گرفتن بودن!!! این کارشون نشونه چیه؟ آیا میخوان جفت گیری کنن؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اگه نر و ماده و بالغ هستند بله ممکنه جفت گیری باشه. ضمنا ماکروها و کلا سیکلیدهای افریقایی خیلی وحشی بازی درمیارن. جفتم که باشن و حتی بعد تخمریزی هم همدیگه رو میزنن و کلا درگیرن. دیگه شما خودت حساب کن ببین چیه! جفتگیریه، دعواست! چیه

      پاسخ
  15. داریوش

    سلام . من یه ماکرو ابی دارم و میخام یه ماکرو زرد بگیرم ولی شنیدم که وقتی یه ماکرو توی تانک جا بیفته دیگه نمیشه ماکروی دیگه ای رو کنارش نگه داشت راسته؟!؟!؟!؟! یه سوال دیگه سیچلاید کایکو چی ؟! اشکال،نداره؟ …..راستی دو سه تا ماهی پرتحرک و زیبا مثل ماکرو بهم معرفی کنید میخام بخرم …..باتشکر……..

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب خیلی فرقی نمیکنه چه نوع سیچلایدی داشته باشید هر سیچلایدی که در آکواریوم جا افتاده باشه ماهی های جدید رو سخت قبول میکنه و باید سایز بندی ماهی ها رو رعایت کنید و همچنین مخفیگاه کافی برای ماهی ها داشته باشید تا مشکلی پیش نیاد ضمنا جنسیت ماهی ها هم مهمه مثلا نمیشه همگی نر باشن.
      ماکرو زرد یا کالیکو یا هرچی دیگه رو باید با رعایت این نکات به آکواریوم اضافه کنید اگر هم یک شیشه برای جدا کردن بخشی از آکواریوم داشته باشید تا ماهی جدید رو یک هفته ده روز از بقیه با شیشه جدا کنید تا با هم آشنا بشن و به آب و شرایط جدید عادت کنه و بعدا شیشه رو بردارید خیلی بهتره.

      پاسخ
  16. پدرام

    سلام میخاستم بدونم ماکرو رو به چه سیچلاید های آفریقایی میشه نگهداری کرد؟!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماکرو با انواع سیچلاید آفریقایی هم رده خودش یعنی سیچلایدهایی که زیاد آروم نباشن قابل نگهداری هست فقط بای دسایز بندی و تعداد ماهی ها رو رعایت کنید و همچنین فضای کافی و مخفیگاه به اندازه کافی داشته باشید تا درگیری ها کمتر بشه.

      پاسخ
  17. Shahin-Azad

    سلام وعرض خسته نباشید دوستان:
    خواستم آکواریومو تغیر کاربری بدم از گیاه خوار به گوشتخوار خواستم ببینم چه ماهیایی رو میتونم تو آکواریوم نگهدارم.
    حجم تانکم۶۰*۴۰*۳۰ حدودا ۶_۶۵لیترآبگیری شده

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      چنین اشتباهی رو انجام ندید. تانکتون واسه ماهیای ریز تا متوسط و صلح جو عالیه. به نظر من که ماهیای خشن و بزرگ جایی تو این تانک ندارن با این حال سلیقتون رو بفرمایید ما میگیم میشه یا نه. شما میتونید چند تا صخره تو این اکواریوم بذارید و از چند تا سیکلید افریقایی نگهداری کنید، یا چند تا سورم که جزو سیکلید های امریکایی هست بگیرید و نگهداری کنید. بستگی به سلیقتون داره.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *