تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

تکثیر عروس هلندی ها تا حد زیادی اسان است و حتی میتوان  انها را در قفس تکثیر کرد. عروس ها والدین خوبی بوده و با صبر و حوصله جوجه های خود را به نحو ماهرانه ای بزرگ میکنند. رمز موفقیت در تکثیر عروس هلندی ها داشتن یک جفت سالم و مطمئن میباشد. در ادامه متن هر انچه که برای تکثیر عروس هلندی ها لازم بوده بیان شده است.

به ادامه متن توجه کنید

تکثیر عروس هلندی: تکثیر عروس ها در ایران خوشبختانه با موفقیت همراه بوده و رنگ های مختلفی از این پرنده تکثیر یافته است. اما به دلیل جفت گیری های نامناسب، هیبرید سازی و سایر عوامل بعضی از انها عقیم هستند و توانایی تولید مثل را نخواهند داشت. یعنی تخم ها به جوجه تبدیل نخواهد شد. در صورتی که جفت جوان، سالم و نژاد دار تهیه کنید شانس تکثیر موفق پرنده به بالاترین حد خود میرسد زیرا عموما انواع نژاد دار عقیم نیستند و تخم ها به جوجه تبدیل می شود و عروس هلندی ها نیز والدین خوبی بوده و مراحل تکثیر را از ابتدا تا انتها به خوبی انجام میدهند

برای تکثیر پرنده به وسایل گرانقیمتی نیاز نیست و تنها فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر که در زیر اشاره میشود کافی است

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده (بهتر است پرنده خریداری شده به صورت جفت خریداری شود، اگرچه عروس هلندی ها به سرعت با هم جفت میخورند ولی مدت زمانی طول میکشد تا اماده تکثیر شود، از طرفی ممکن است جفت انتخابی شما همدیگر را نپسندند. بنابراین انتخاب عروس های جفت خورده می تواند انتخاب هوشمندانه تری باشد)

۲) تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر

۳) فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده: بهتر است عروس هلندی های خریداری شده جوان و بالغ باشند. سن بلوغ عروس هلندی ها بین ۱.۵ الی ۲ سال است. همچنین بهتر است مدتی از جفت  گیری انها گذشته باشد. مزیت تهیه جفت عروس هلندی این است که شما مرحله اولیه تکثیر را پشت سر میگذارید. به دلیل اینکه جفت کردن دو پرنده  ان هم به انتخاب شما کمی مشکل است و شاید پرنده ها همدیگر را نپسندند یا مدت زمان زیادی طول بکشد تا با هم جفت بخورند. بهتر است از پرنده فروش جفت مطمئنی را درخواست کنید. بهترین عروس ها انهایی هستند که قبلا امتحان خود را پس داده باشند که قیمت نسبتا بالایی دارند. توصیه بنده این است که با رنگ خاکستری شروع کنید تا احتمال عقیم بودنشان یا مسائل ژنتیکی در تولید مثل نداشته باشید.

۲)تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر: باید عروس ها را برای تکثیر موفقیت امیز تقویت کرد استفاده از دان تقویتی و غذای نرم در این زمان بسیار مسمر ثمر می‌باشد

تهیه دان نرم یا غذای مکمل حیوانی و چند نکته: تخم مرغ شناخته شد ترین غذای نرم و مکمل محسوب می‌شود برای همین می‌توان سفیده تخم مرغ اب پز را با مقدار کمی زرده به همراه بادام و هویج رنده کرد و در اختیار پرنده قرار داد. اکثر عروس ها از هویج استقبال میکنند ولی ممکن است بعضی از انها هویج را دوست نداشته باشند که باید از مخلوط تخم مرغ حذف گردد. شاید اضافه کردن سینه مرغ اب پز بدون هیچ گونه ادویه جات غذای نرم و تکمیلی ما را کامل تر از پیش کند. عروس ها به سینه مرغ هم علاقه دارند با این حال در دادن سینه مرغ به پرنده ها زیاده روی نکنید چرا که میتواند مشکلات گوارشی را برای پرنده ها به وجود آورد.

دان ساده و معمولی پرنده نباید قطع شود و به روال عادی باید با این دان که شامل کتان و ارزن درشت است تغذیه شوند و تنها باید غذای نرم پروتئینی به رژیم روزانه پرنده اضافه گردد. گاها استفاده از برخی حشرات و کرم های تجاری مانند میل ورم یا سوپر ورم برای تامین نیازهای پروتئینی پرنده برای تولید مثل می تواند بسیار مفید واقع شود.

دانه های تکمیلی که میتوان در اختیار پرنده قرار داد همان مخلوط هفت تخم است که احتمالا در رژیم عادی پرنده نیز گاها استفاده میکنید ولی در زمان اماده سازی برای تولید مثل می توانید این مخلوط را به صورت روزانه نیز در اختیار پرنده ها قرار دهید. بادام رنده شده یا خورد شده هم میتواند غذای تکمیلی پرنده را تکمیل تر کند. تخمه افتابگردان هم که به حتم تا به حال به پرنده میدادید و نباید ان را قطع کنید

استفاده از جوانه دانه ها و سبزیجات و میوه جات در این زمان برای تامین ویتامین های مورد نیاز عروس ها و تقویت نطفه نر اجباری است. برخی از عروس ها از خوردن میوه جات و جوانه دانه ها امتناع می کنند. در این صورت استفاده از مکمل های تغذیه‌ای تجاری شامل مولتی ویتامین ها می تواند بسیار مفید باشد. از جمله مکملی که برای تولید مثل و تقویت نطفه پرندگان استفاده میگردد مکمل ad3e است که به صورت تجاری عرضه میگردد.

استفاده از کف دریا(سپیا) در این زمان توصیه میشود.

بهتر است غذای  نرم را در رژیم عادی پرنده به مقدار کم و مثلا هفته ای یک بار قرار دهید و به محض دیدن علائم جفتگیری و اماده بودن، تغذیه با غذای نرم را به طور روزانه شروع کنید.

۳)فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر: این قسمت مهمترین و حیاتی ترین قسمت محسوب می‌شود به این معنی که فراهم اوردن شرایط مطلوب مساوی است با تکثیر موفقیت امیز و در غیر اینصورت چیزی جز عدم موفقیت و نا امیدی نصیبتان نخواهد شد

قفس پرنده: از بزرگترین قفسی که دارید یا می‌توانید تهیه کنید استفاده نمایید. شاید ازادی پرنده و نگهداری در پاسیو یکی از رموز موفقیت باشد. البته عروس هلندی ها را میتوانید در قفسی با ابعاد ۱۰۰*۶۰*۵۰ هم تکثیر کرد

قوطی تکثیر: یکی از مهمترین عوامل در تکثیر موفق عروس هلندی انتخاب قوطی تکثیر است. بعضی عروس ها روی فضای باز هم تخمگذاری میکنند ولی اکثر انها به محلی سرپوشیده برای تولید مثل نیاز دارند. متاسفانه اکثر قوطی‌های تکثیر موجود در بازار مناسب مرغ عشق هستند تا عروس ها بنابراین دقت داشته باشید برای انتخاب قوطی به سایز ان توجه ویژه ای داشته باشید. اگر هم تمایل به تهیه قوطی های تولید مثل تجاری ندارید می‌توانید قوطی تکثیر را خودتان بسازید.

قوطی تکثیر مناسب حداقل طولی برابر با ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر با ۱۵ سانتیمتر دارد که باید در کف آن نیز محل تو رفته‌ای برای جلوگیری از لیز خوردن تخم ها داشته باشد، همچنین می‌تواند چوبی یا پلاستیکی باشد. بعضی از عروس ها از چوب، الیاف و پوشال استقبال میکنند، در حالی که بعضی دیگر به چیز دیگری جز گودی کف لانه نیاز ندارند و ترجیح می‌دهند بدون وجود الیاف تخم گذاری کنند. بهتر است الیاف و پوشال را نیز به همراه قوطی تکثیر در اختیار عروس ها قرار دهید زیرا در صورت عدم علاقه مشکلی پیش نخواهد امد و خودشان انها را بیرون می‌ریزند یا در صورتی که مورد توجهشان باشد از ان استفاده می‌کنند.

بعد از تهیه قوطی تکثیر و قفس مناسب بهتر است قوطی تکثیر را در محلی مناسب در داخل قفس یا خارج از قفس نصب کنید و همچنین قفس پرنده را  در محلی ارام که نور روز ان محل را روشن و تاریکی شب ان محل را تاریک کند قرار دهید ( البته استفاده از نور مصنوعی مشکلی را پیش نخواهد اورد و منظور این بود که مثلا تا ۱۲ شب چراغ پرنده روشن نباشد)

مرحله اخر جفتگیری و تولید مثل: با وجود اینکه عروس هلندی ها با یکدیگر جفت هستند ولی جفتگیری زمان تکثیرچیز دیگریست و ممکن است مدتها به طول انجامد تا پرنده شروع به تولید مثل و تکثیر کند ولی اکثر انها با شرایط مناسب، در فصل بهار خود را اماده تکثیر میکنند. دقت داشته باشید پرنده ها در اسارت ممکن است فصول را با شرایط محیطی خود بسنجند و الزاما فصل بهار تنها فصل تولید مثل عروس ها در اسارت نیست. حتی در فصل زمستان و در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مناسب عروس ها اقدام به تولید مثل میکنند.

مراحل کار به این صورت است که شما عروس هلندی های اماده را از همان ابتدا در قفس مناسب به همراه قوطی تکثیر قرار میدهید، بعد از مدتی متوجه خواهید شد که انها مرتبا در قوطی تکثیر رفت و امد دارند و حتی ممکن است ماده داخل قوطی بماند. کم کم عمل جفتگیری و لقاح انجام شده و عروس ماده تخم گذاری میکند، نرها و ماده ها هر دو روی تخم میخوابند، با این حال جنس ماده بیشترین وظیفه و نقش را برای خوابیدن روی تخم ها ایفا میکند. اگر بخواهیم وظایف را به صورت تقریبی تقسیم بندی کنیم، می‌توان گفت صبح ها وظیفه خوابیدن روی تخم ها به عهده نر و طول شب به عهده ماده باشد. یا حتی هنگام تغذیه هر یک دیگری روی تخم ها میخوابد. حتی هر دو را می تواند دید در کنار هم روی تخم ها نشته اند و این مورد در عروس های مختلف یکسان و دقیق و پیش بینی شده نیست.

در نهایت بالاخره پس از گذشت ۱۹ تا ۲۲ روز جوجه ها سر از تخم بیرون اورده و والدین بخوبی از انها مراقبت میکنند.

نکته های بسیار مهم و تکمیلی:

۱) تغذیه دان تقویتی و نرم را تا شروع شدن تخم گذاری ادامه دهید و بعد از تخم گذاری دان تقویتی را قطع کنید یا به میزان کمی در اختیار پرنده ها قرار دهید و با تولد نوزادان تغذیه با دان تقویتی را مجددا شروع کنید. دلیل اینکار برای جلوگیری از تحمیل انرژی مازاد به پرندگانی است که می خواهند با ارامش کامل روی تخم ها بخوابند.

۲) در روزهای ۱۸ الی ۲۲ روز پس از تخم گذاری محیط پرنده ها را کمی مرطوب کنید یا لااقل کاسه ابی در قفس قرار دهید تا در صورت نیاز ابتنی کنند.  رطوبت هوا در تسهیل بیرون امدن جوجه ها از تخم کمک خواهد کرد. عموما پرنده ها به طور طبیعی برای این منظور ابتنی می کنند با این حال می توانید از دستگاه بخور، حوله خیس یا قرار دادن ظروف ابتنی برای مرطوب کردن محیط استفاده نمایید.

۳) فصل تکثیر عروس ها از بهار تا اوایل تابستان است و بهتر است در این زمان مبادرت به تکثیر کنید. اگرچه در اسارت فصول برای پرنده ها مفهوم انچنانی ندارد و نسبت به شراطی محیطی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند و ممکن است در فصول دیگر یا هر زمان که شرایط را مناسب ببینند شروع به تولید مثل کنند

۴) در تکثیر عروس هلندی ها عجول نباشید و بهتر است بعد از خرید عروس ها تا چند ماه به انها اجازه دهید تا با محیط کاملا اشنا و اداپته شوند.

۵) دان تقویتی را در رژیم معمول پرنده به صورت کم و هفتگی قرار دهید و در زمان تکثیر با دیدن علائم جفتگیری برای تکثیر غذای تقویتی را روزانه در اختیار عروس ها قرار دهید. استفاده از مکمل های تغذیه ای می‌تواند نقش بسزایی در تکثیر موفق عروس ها داشته باشد.

موفق باشید

در صورت کپی برداری منبع مطلب (onlypet.ir) با درج لینک ذکر شود.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,199 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

  1. علی حمیدی

    سلام. من درمورد جفت خوردن عروس هلندی پدر با دختر و یا پسر با مادر و یا خواهر و برادر مطالب متناقضی توی سایتها خوندم. مثلا بعضیا گفتن برای بهبود نسل و خالص کردن نژاد باید پسر رو با مادر همشکلش جفت کرد. اما جاهایی هم گفتن جفت کردن خویشاوند و همخون مشکلاتی مثل ناقص شدن جوجه ها و یا عقیم شدن نسل بعدی رو به دنبال داره. لطفا اگه کسی اطلاعات علمی و معتبری توی این زمینه داره اطلاع بده.ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      والا اطلاعات علمی و موشکافانه نه ولی در بیشتر منابع هر دو مورد رد شده، حالا در مورد عروس هم بگذریم کلا جفت دادن هم خون احتمال اختلالات ژنتیکی و ناقص شدن و …. رو همراه داره، حالا فرق نداره پسر به مادر یا برادر به خواهر یا حالات مختلفش!
      اما یه چیز دیگه هم هست: تجربه نشون داده جفت دادن والدین با بچه ها اکثرا مشکلی رو به وجود نمیاره ولی جفت دادن بچه ها بهم میتونه در بسیاری از موارد مشکل ساز بشه.
      یه قانون کلی هم وجود داره که برای اطمینان از اینکه دو جنس مخالف میتونن بدون مشکل و بدون ریسک تولید مثل موفقی داشته باشن ازمایش بدن. یعنی چیزی از پیش مشخص نیست که به عنوان قانون بشه بهش استناد کرد که حتما اگه عروس هلندی نر پدر رو به فرزند ماده جفت بدید حتما هیچ مشکلی به وجود نمیاد یا حالات مختلفش و حتی دو پرنده ای که هم خون نیستن.
      فقط احتمال تکثیر موفق دو پرنده ای که هم خون نیستن خیلی بیشتر از این هست که اگاهانه دو پرنده هم خون رو به عمد به هم جفت بدید! “خودم نفهمیدم چی نوشتم! :)”
      باز منتظر نظر دیگر دوستان هم باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      همانطور آقا شهریار فرمودن خیلی از این موارد تجربی هست و بنده ه مفقط تجربه خودم رو میگم خدمتتون .
      بنده روی طوطی – کبوتر – مرغ عشق – قناری و حتی ماهی زیاد کار کردم و تکثیر کردم و چیزیکه با اطمینان میتونم بهتون بگم اینکه هرگز هم خون رو به جفت هم ندین چون نسل های خوبی ازشون پا نمیگیره حالا شای داز نظر ظاهری مشکلی نداشته باشن ولیکن خنگ و یا عقیم میشن شما تولید کننده های بزرگ و بهتره بگم پرورش دهنده های بزرگ رو نگاه کنید اینقدر با دقت جفت های خودشون رو انتخاب میکنن که حد نداره و حتی خواهر برادر مه هیچی دایی و خواهر زاده و این جور چیزهایی رو هم به جفت هم نمیدن شما اگر دیده باشید قفس ها شماره داره و حتی سریال های چند رقمی دارن و مولد ها و جوجه ها رو دسته بندی میکنن فکر کردین برای چی این کار رو میکنن و اصلافکر کردین چرا پرنده ها پیش پرورش دهنده و صاحب اصلی خودشون تند تند تولید مثل میکنن اما پیش شما درست تولید مثل نمیکنن و جوجه خوبی نمیدن چون هم خون ها رو ب هشما میفروشن تا دست زیاد نشه و شما نتونید عمده تولید کنید ولی برای خودشون اصولی و خیلی حرفه ای کار میکنن یکی از دوستان بنده که خدا رحمتشون کنه تو کار پرورش قناری بود و بالای ششصد جفت قناری داشت ایشون خودش زرتشتی بود و گفت قوانین محارم شما مسلمونها رو برای قناری هام اجرا میکنم و هم خون و محرم ها رو به جفت هم نمیدم خیلی جالب بود برام هم هقفس ها کد و شماره داشتن و مشخص بود که پدر و مادر و عمع و خاله و دایی و عموی این جوجه کدوم قناری ها هستن پس در جفت دادن اون جوجه خیلی دقت میکرد و چه اصلاح نزادی هم کرده بود ولی برای فروش اصلا براش مهم نبود و هرچی میشد میفروخت و اتفاقا همین میشد که خریدار نمیتونست جوجه کشی خوبی بکنه یکی از دوستان دیگه هم در یزد تو کار کبوتر بود و یا باز در کرمان یک نفر در کار پرورش عروس هلندی بود که بنده خودم یک جفت ازش خریدم نشد درست تکثیر کنم اما خودش بالای ۷۰ – ۸۰ تا جفت مولد داشت و جوجه کشی میکرد همش به همی ندلیل که هم خون نبودن و اصولی کار میکرد.
      ماهی هم همینجوره شما یک اک پر از ماهی زنده زا نگهداری کنید ببین چه تولید مثلی میکنن و چقدر زیاد میشن اما بچه های اونها دیگه این حد تولید مثل رو نخواهند داشت و حتما باید مولد غریبه داخل اون آک اضافه کنید تا مجددا تولید مثل کنن.

      پاسخ
  2. AMIR

    سلام ببخشید این سوال اینجا میپرسم
    من یک طوطی گرین چیگ دارم میخواستم بدونم میشه جنسیت وسنشو از روی ظاهرش تشخیص داد یا نه؟
    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      سن پرنده رو خیر به این راحتی نمیشه تشخیص داد اما جنسیتش رو باید یک فرد ماهر از نزدیک ببینه تا شاید بتونه تشخیص بده.

      پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      کار بنده نیست منتظر نظر سایر دوستان باشید برخی مواقع روی پلاک پای پرنده جنسیت و تاریخ تولدش رو هم قید میکنن ببنید روی پلاکش چی نوشته.

      پاسخ
  3. alireza/h/h/15

    باسلام من یک جفت عروس هلندی میخوام بگیرم تو خونمون رفت وامد زیاده ایراد نداره ک نه درزم جای قفس ثابته یک جفت قناری هم دارم که نرش زیاد اواز میخونه اون چی ایراد نداره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      موردی نداره دوست من. مخصوصا اینکه جفت تهیه میکنید ایرادی نداره و کافیه بهشون سرویس اب و دون بدید و بهداشت قفس رو رعایت کنید.

      پاسخ
  4. عباس

    باسلام جفت عروس هلندیم تقریبا ۲۴ روزه از تخم گذاشتنشون میگذره ولی هنوز خبری نشده و از روی تخم هاشونم بلند نمیشن به نظرتون چه کار کنم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      صبر کنید خودشون منصرف میشن و از روی تخم ها بلند میشن. اگه تا سه چهار روز دیگه بلند نشدن میتونید تخم ها رو بردارید. ضمنا میتونید تخم ها رو هم تست کنید و ببینید جوجه تشکیل شده یا خیر و مشکل کار رو متوجه بشید.

      پاسخ
  5. ماهان

    سلام
    ببخشیر من یه جفت عروس هلندی دارم چندروزیه که یکسره جقت گیری میکنن اما نر نمیزاره ماده بره تو لونه و تخم بزاره میخواستم بدونم مشکلی هست که نر این اجازرو نمیده یا طبیعتشونه در ضمن زیر شکم ماده خیلی بزرگ شده و پف کره ایا باید نرو جدا کنم یا نیازی به این کار نیست

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خواهشا برای دریافت پاسخ صبر کنید و پست تکراری ارسال نکنید.
      خب اگر لونه استاندارد داشته باشن و ماده آماده تخم گذاری باشه حتما میره داخل لونه و تخم گذاری میکنه. ضمنا نر رو نباید جدا کنید و باید نر و ماده با همدیگه از تخم ها و جوجه ها مراقبت کنن.

      پاسخ
  6. مرتضی

    سلام خدمت دوستان عزیزم
    من یه سوالی داشتم میخواستم اگه ممکن هست یه راهنماییم کنین
    من یه جفت عروس گرفتم البته جفت نبودن هر کدومو از مغازه ای گرفتم اوردم خونه بعد چند روز جفت گیری کردن البته جفت گیری اینها مداوم هستش نمیدونم چرا شاید هر ۲ روز یه بار ولی بعد گذشتن از ۲۰ روز از تخم خبری نیست لانه ای که که بهم دادن از این اماده هاس برا کفش هم خاک نرم ریختم مشکلی که نداره ؟
    من از کجا بدونم که ماده تخم داره ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همه چی طبیعی هست و فقط باید داخل لونه خالی باشه و اشتباه کردین خاک ریختین داخل لونه طوطی هیچ چیزی نباید بریزید. کمی صبر کنید و شرایط نگهداری خوب باشه و لونه استاندارد داشته باشن و تنوع غذایی داشته باشن و استرس بهشون وارد نکنید و جابجاشون نکنید تخم گذاری میکنن فقط حتما داخل لونه رو خالی کنید. فقط کف لونه کمی گود باشه تا همه تخم ها در کنار ه مقرار بگیرن کافیه و نیازی نیست هیچ چیزی داخل لونه بریزید و روی چوب کف لونه تخم گذاری میکنند کجا شنیدین طوطی روی خاک تخم گذاری کنه .

      پاسخ
      1. مرتضی

        ممنون بابت پاسخگویی
        الان من هر چی تو لونه بوده خالی کردم الان اونا تخم بزارن کفی چیزی نداره برای تخم ها ضرری نداره
        من لونه ای که گرفتم از این اماده های که کنار قفس قرار میدن
        بهترین غذایی که بهشون در این زمان میشه داد چی هست ؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          دوست عزیز برای طوطی باید کف لونه هیچی نگذارید .
          تنوع غذایی رو همیشه داشته باشید دانه مخلوط و میوه و سبزی و ذرت تازه و ….

          پاسخ
          1. مرتضی

            من امروز چند تا از پرنده فروشی ها که عروس داشتن لونه هاشونو نگاه کردم همشون تو لونه عروس چوب رنده شده ریخته بودن با میگفت شن بزار شما چه جوری فرمودین که تو لونه عروس هیچی نزار پس تخم چه جوری بمونه تابت تو کف لونه اگه چیزی نزاریم با هر ظربه احتمال شکستن تخم که هست

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              خب همه اونها اشتباه کرده بودن دوست عزیز.
              خیالتون راحت باشه هیچ گونه راهنمایی اشتباهی در این سات صورت نمیگیره. بنده که همچین حرفی زدم بالای ۲۲- ۲۳ ساله که طوطی و قناری و مرغ عشق و ماهی و … دارم و خیلی رو هوا حرف نمیزنم.
              حرفتون قبوله با هر ضربه و حتی ترسیدن خود پرنده و بیرون اومدن سریع پرنده از لونه احتمال ترک برداشتن و شکستن تخم ها هست ولیکن طوطی ها نباید داخل لونشون چیزی باشه و این روند طبیعی طوطی هست فقط کف لونه باید استاندارد باشه یعنی اینکه اول جای کافی برای نر و ماده وجود داشته باشه که با هم بتونن برن داخل لونه دوم اینکه کف لونه باید گود باشه تا همه تخم ها به صورت اتوماتیک در کنار هم جمع بشن که این نکت هبسیار مهم هست .
              بهترین لونه برای طوطی کوزه و یا کنده درختی هست که توی اون رو خالی کردن و کفش گود شده باشه داخل لونه هم هیچ چیزی نباید بریزید خیالتون راحت هرکی گفته چیزی بریزید اشتباه گفته شما یکی دو نوبت تکثیر کنید خودتون دستتون میاد که بهترین حالت این هست که کف لونه هیچ چیزی نباشه و فقط گود باشه.

              پاسخ
  7. آرمان

    سلام عروس های من دو تا تخم گذاشتن چون همش تو لونن من اینا رو هر روز میارم بیرون خستگیشون درو مادمم پی پی هاش بزرگه پی پی هاشو تو قفس نمیکنه حتما باید بیاریش بیرون تا پی پی کنه به نظرتون آیا این کارو انجام بدم یا نه

    پاسخ
    1. آرمان

      تو رو خدا جواب بدید بعد هر موقعی که هر کدوم میره بیرون اون یکی میره تو لونه نمیاد بیرون نره میره بیرون چون دستی نیست دیر میره بعد موقعی که میره ماده میزنتش چی کار کنم بیارمشون بیرون یا نه

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        خواهشا سوال تکراری نپرسید اگر دوست دارید تخم ها رو خراب کنید پرنده رو بیارید بیرون و دست کاریش کنید در غیر اینصورت هرگز دستشون نزنید و حتی داخل لونه رو هم نگاه نکنید.

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      هرگز نباید پرنده ای رو که تخم گذاری کرده دست کاری کنید.
      بزرگ شدن فضله ماده نیز طبیعیه و نباید دست کاریش کنید و اصلا از روی تخم خوابیدن هم خسته نمیشه کجا دیدین یکی از خوردن و خوابیدن خسته بشه ؟؟؟!!!! ماده چون دیر به دیر میاد بیرون فضله هاش پر حجم میشه و بوی بدی هم میگیره و طبیعیه.

      پاسخ
  8. مرتضی

    با سلام خدمت دوستان
    من چند وقته پیش که سوالی در مورد تخم عروس هام پرسیدم مرسی که پاسخ دادین
    عروس های من ۴ تا تخم گذاشتن اولین تخم که گذاشته شده بقیه یک هفته بعد از اون گذاشته شدن الان که جوجه های از تخم در اومدن جوجه اولی از بقیه بزرگتره مادره هی صورت اینو میزنه گازش میگیره من الان چیکار میتونم بکنم که این کارو نکنه ۳ تای دیگه خیلی کوچیکن نصبت به اولیه غذا هم میدن به همشون
    ممنونم از راهنمایی شما

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بسته به تجربه شما هم داره و اگر بتونید جوجه بزرگتر رو دستی تغذیه کنید و از والدین جداش کنید عالی میشه برای جدا گردن جوجه از والدین بهتره حداقل ده تا چهارده روز رو سن داشته باشه.

      پاسخ
  9. مرتضی

    والله من زیاد تجربه غذا دادن به جوجرو ندارم یه موقع جداش میکنم و چیزی نمیخوره و میمیری حیف میشه
    بعد اینکه من تو روز ۱۰ یا ۱۴ جداش کردم جه جوری باید تغذیش کنم
    غذایی که تو این مدت باید خودم بهش بدم چیه
    ممنون از شما

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      با سرلاک مخصوص طوطی سانان و سرنگ یا قاشق. در مطلب زیر روش تغذیه دستی جوجه طوطی ها رو عنوان کردیم. لطفا مطالعه کنید.
      https://www.onlypet.ir/post-877/%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D8%AC%D9%88%D8%AC%D9%87-%D8%B7%D9%88%D8%B7%DB%8C-%D9%88-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%A7/

      پاسخ
  10. مهدی

    سلام من یک جفت هروس هلندی دارم تازه گرفتم تخم داشتم
    ولی رو تخمشون دیگه نمیشینن، الان سه روز الان باید تخماشونو بردارم تا دوباره تخم بزارن؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خب اگه تخم داشتن بهتر بود این پرنده ها خریداری نمیشدن. چون با جابجایی و استرسی که بهشون وارد میشه طبیعی هست که از روی تخم ها بلند بشن و دیگه روی تخم ها نخوابن. اگه سه روزه کلا روی تخم ها نخوابیدن، دیگه خراب شدن و میتونید تخم ها رو بردارید. تا این پرنده ها هم به محیط جدید عادت کنن و جا بیفتن یکم طول میکشه و قرار نیست مجددا و به سرعت شروع به تخم گذاری کنن. باید صبور باشید

      پاسخ
  11. علیرضا

    سلام من ۶-۷ماه پیش یک عروس گلباقالی خریدم که نر هست و الان یک سال وخورده ای سن داره و ۳ ماه است یک عروس ماده خاکستری خریدم که الان حدود ۵ ماه سن داره ولی این دوتا هر روز جفتگیری میکنن میدونم که سن بلوغ عروس هلندی حدود یکسال ودو ماه است امابا توجه به جفتگیری ها و غیره میخوام دقیقا بگید ایا امکان داره تا ۴ ماه دیگه تخم بزارن یا باید ۲ سالی منتظر باشم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر قفس و لونه مناسب داشت هباشن و زیاد جابجا و دست کاری نشن ممکنه تا دو سه ماه اینده تخم گذاری کنند. غذای متنوع و مقوی هم بهشون بدین.

      پاسخ
  12. mahdik1382

    سلام . من قصد خرید یه جفت عروس هلندی دارم . میخواستم راهنمایییم کنین تا اشتباه نکنم و باز سرم کلاه بره من تاحالا دو بار سرم کلاه رفته یه بار سر طوطی ملنگو یه بار سر مینا . اگه میشه تمام مواردی که لازمه موقع خرید حواسم باشه رو بگید و اینکه چطور بفهمم که هر دو شون بالغن . ممنون.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      باید پرنده رو دقیق زیر نظر بگیرید و خوراک و حتی فضله اون رو نگه کنید تا طبیعی باشه پرنده سرحال باشه و پف کرده و بی حال نباشه فضله پرنده ابکی و اسهال نباشه و یا سبز تیره و چسبناک نباشه اطارف چشم و بینی اون خیس و چرکی نباشه و ….. . وقتی جنسیت عروس هلندی مشخص باشه یعنی اینکه بالغ شده.

      پاسخ
  13. یا علی

    سلام با عرض ادب واحترام خدمت دوستان عزیز
    پدرم یک عروس هلندی داره خیلی مست بود گفتم براش ماده بگیرم متاسفانه ماده گیرم نیومد تصمیم گرفتم یک جوجه ۱۵ روزه بگیرم به امید اینکه بزرگ بشه با نرم جفت بشه خلاصه این جوجه ی ما بزرگ شد الان سنش ۱ سال و ۱ ماه هست ونر هم الان شده ۲ سال و خورده ای دوتا شون هم تو یک قفس گذاشتم و هر دو دستی هستن نمی دونم چرا این ماده از نره خوشش نمیاد اصلا تا حالا ۳ یا ۴ بار شده که تو قفس دعوا کنن و عروس هلندی ماده ام پر و بالش خونی بشه . الان هم هنوز تو یک قفس گذاشتمشون تا الان ندیدم به همدیگر یه محبتی بکنن وقتی نر رو کنار ماده بزارم دعوا می کنن و هرو دو همدیگر رو گاز می گیرن به نظرتون راه حل چیه لطفا هر چه زودتر سوالم جواب بدید ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مطمئن بشید نر و ماده هستند چون ممکنه هر دو نر باشن ولی اگر یکی حتما ماده هست بهتره دو هفته از هم جداشون کنید و در دو قفس جداگانه ولی نزدیک به هم و جلوی دید هم باشن تا با هم بیشتر آشنا بشن و بعدا داخل یک قفس قرارشون بدین.

      پاسخ
  14. mahdik1382

    سلام ممنون از سایت خوبتون . من میخوام دو تا جوجه عروس هلندی بخرم سوال اولم اینکه ایا فروشگاه اینترنتی معتبر میشناسید که سفارش بدم و پرنده رو واسم بیارن ؟ چون توی شهر خودمون که بیرجنده جوجه عروس هلندی پیدا نمیشه . دوم اینکه چطور میشه جوجه ها رو رام کرد . لطفا جواب سوال اولم رو بدین حتما لازم دارم . ممنون . دیدگاه قبلی رو هم خودم دادم منتهی وارد سایت نشده بودم . ممنون.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      به نظر بنده موجود زنده رو هرگز اینترنتی و ندید نخرید و از روی فیلم و عکس انتخاب نکنید و حتما از نزدیک خودتون ببینید و خرید کنید. اهلی کردن جوجه خیلی اسونه بخش دستی کردن طوطی رو مطالعه بفرمایید.
      برای عروس هلندی خیلی نیازی نیست حتما جوجه تهیه کنید میتونید یک جفت جوان بخرید و جوجه هاشون رو بزرگ کنید ضمنا عروس بالغ بشه بهتره جفت داشته باشه و تنها نمونه.

      پاسخ
      1. mahdik1382

        ممنون از پاسختون در مورد اینکه گفتین جفت بخرم ازشون جوجه بگیرم متاسفانه چون تجربه کافی برای این کار رو ندارم و میترسم شکست بخرم فقط میخوام یک یا دوتا جوجه بگیرم و بزرگشون کنم و در واقع به عنوان یه سرگرمی باشن حالا وقتی بزرگ شدن و جنسیتشون مشخص شد یه کاریش بکنم.

        پاسخ
  15. mahdik1382

    سلام به شما اگر امکان داره روش سرلاکی بزرگ کردن عروس هلندی رو واسم تشریح کنین چون تجربه ای ندارم در این زمینه. ممنون.

    پاسخ
  16. fatemeh

    سلام اقا مجتبی … دیشب پرنده هام تو قفس شروع کردن ب بال زدن من سریع برق رو روشن کردم دیدم عروس ماده ام کج شده رو قفس افتاده…فکر کنم پاش شکسته باید چکار کنم ….عروسم رو تخماش نشسته بود نمیدونم از چی ترسید یهو اینطوری شد.الانم از دیشب تا حالا رو زمین نشسته اصلا نمیتونه راه بره…

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      احتمالا شوک زده شده و ممکنه در شب پشه پای پرنده رو گزیده باشه. یا صدایی نوری چیزی دیده و ترسیده. به هر حال گاها پیش میاد. پا و بال پرنده رو هم باید بررسی کنید که اسیب ندیده باشه و به قول خودتون نشکسته باشه که اگه شکسته یا باید به دامپزشک مراجعه کنید که اتل ببنده یا اگه خودتون بتونید اتل ببندید.

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      آقا شهریار کامل توضیح دادن فقط ین مورد چون برای خود بنده نیز پیش اومده چند تا نکته رو اضافه کنم عروس هلندی شما ممکنه از گربه ترسیده باشه و یا حتی زلزله شده باشه این احتمالات رو نیز به اون چیزی که آقا شهریار فرمودن اضافه کنید اما تخم ها که دیگه خراب شده ولی خود پرنده مهمه و اگر بالش شکسته و یا موردی داره باید حتما ببرید دامپزشکی تا از نزدیک معاینش کنه ضمنا اگر نرو ماده رو از هم جدا کنید ممکنه اذیت بشن پس بهتره کلا با همین قفس ببرید دامپزشکی.

      پاسخ
      1. fatemeh

        سلام اقا شهریار و مجتبی..من امروز پرنده رو بردم پیش دامپزشک گفتن اصلا پرنده شکستی نداره پرندتون بخاطر تخم های زیادی ک میزاره کلسیمش بشدت اونده پایین ..پرنده ام شبیه فلجا شده..? گفت اگه بخوام بهش امپول کلسیم بزنم پرندتون میمیره..بهم قطره شو داده تو ظرف ابشون حل کنم بهش بدم تا ۱۰ روز….
        جدا از این پرنده ام خیلی تخم میزاره گاهی وقتا خودش گاهی وقتا هم جفت میخوره….من چکار کنم…
        دوسه روز پیش از خودش تخم گذاشته بود سه تا تخم گذاشته دیشبم رو تخمش خابیده بود که یهو شروع کرد ب بال زدن و اینطوری شده…در ضمن پرنده ها تو اتاق خواب خودم نگهداری میکنم…
        یکی از پرنده فروشا بهم گفته عروست هنوز تخم داره احتمالا تخمش گیر کرده…???
        من چکار کنم .همش از شما راهنمایی میگیرم بازم بهم لطف کنید…من چکار کنم….خیلی ناراحتم …

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          طبیعیه پرنده جوان و سالم باشه تند تند تخم گذاری میکنه.
          باید تقویتش کنید اما کلسیم رو باید با دقت مصرف کنید و هیمنطوری نمیشه هر زمان دلتون خواست بهش بدین باید بعد از اینکه همه تخم هاش ور گذاشت بهش کلسیم بدین و اگر یک هفته قبل از تخم گذاری کلسیم بخوره ممکنه پوسته تخم ها سفت بشه یا تخم داخل شکمش گیر کنه و یا جوجه ها داخل تخم گیر کنن و نتونن بیرون بیان . اگر پرنده شما تخم بذاره و ۲۱ روز روی تخم ها بخوابه هیچ دلیلی نداره ضعیف بشه چون اون ایام فقط میخوره و میخوابه و زمانیکه جوجه ها به دنیا اومدن و یک هفته ای شدن والدین و جوجه ها رو با مکمل و ویتامین تقویت کنید .
          سعی کنید همیشه غذای متنوع و مقوی بهشون بدین ذرت تازه – جوانه گندم تازه – تخم مرغ آب پز و دانه مخلوط و ….
          فقط زمانیکه روی تخم خوابیده اگر زیادی تقویتشون کنید از روی تخم بلند میشن و مجددا جفت گیری میکنن و ….
          اگر تخم گیر کرده باشه خیلی خطرناکه و معمولا کار خاصی نمیتونید براش بکنید فعلا دست کاریش نکنید تا ببینیم چی پیش میاد و اگر موردی داشت بفرمایید در خدمتیم.

          پاسخ
          1. fatemeh

            وای خیلی نگرانم..دکترش در مورد تخم بهم چیزی نگفت.فقط دارو داد.من از امروز دارو رو شروع کردم… ۳ تا تخماشو انداختم دور چون تخم هرزه کرده بود…
            من وقتی رفتم از پرنده فروشی جای اب و غذا بخرم ی دستی ب شکمش زد گفت تو شکمش بازم تخمه احتمالا گیر کرده باشه…اخه تخم سومی دو روز پیش گذاشته..شاید گیر نکرده باشه و طول بکشه تخم دیگه رو بزاره…
            الان نمیدونم چکارکنم این دارو هارو بدم یانه. اگه بازم تخم داشته باشه دارو رو بهش بدم خطرناکه؟؟؟.. پس چرا یهو اینطوری فلج شد…
            دلیل دیگه نداره ؟؟؟؟

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              وقتی تخم هرز هم میگذاره گر روی اونها میخوابه نباید تخم ها رو دور بریزید و باید بذارید کامل روی اونها بخوابه و استراحت کنه و اگر تخم ها رو بردارید مجددا چند روز بعد تخم گذاری میکنه و برای همین ضعیف و بیمار میشه.
              اینطوری نمیشه نظر درستی داد باید صبر کنید و ببینید باز هم تخم گذاری میکنه یا نه.
              ما ندید نمیتونیم نظر بهتری بدیم باید طبق نظر دامپزشک عمل کنید چه تخم داشته باشه و چه نداشته باشه طبق نظر دامپزشک عمل کنید و داروهاش رو طبق دستور بهش بدین. مهم جون خود پرنده هست و نه تخم ها.

              پاسخ
  17. محمد

    سلام
    عروس دستی جفت میخوره؟؟
    یه جفت عروس دارم ۶ماهه هستن که یکیش دستی و یکیش نیمه دستی هستن جنسیتشونم هنوز کامل مشخص نشده؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله عروس دستی هم جفت میخوره و فرقی نداره دستی باشه یا وحشی. البته عروس های شما سنشون خیلی پایینه و یک سال دیگه باید صبر کنید تا بتونید تکثیرشون کنید.

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بله جفت میخورن چرا جفت نخورن ؟؟!!! اما همانطور که آقا شهریار فرمودن برای جفت خوردن این پرنده های شما باید صبر و حوصله داشته باشید تا کامل بالغ بشن بین ۸ ماه تا یک سال دیگه باید صبر کنید.

      پاسخ
      1. محمد

        چون بعضی از مغازه دارها پرنده فروش ها میگن عروس دستی جفت نمیخوره؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          چرند میگن چون هیچ دلیلی نداره جفت نخورن فقط نر و ماده باید همدیگه رو بپسندن .

          پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *