سیچلاید دوبویسی (تروفئوس ها)

دوبویسی از جمله سیچلایدهای افریقایی دریاچه تانگانیا میباشد که خلق و خوی نسبتا خشنی دارد. دوبویسی ها را بهتر است در گروه های بزرگ در مخازن طویل و صخره ای نگهداری کرد تا کمتر نیروی تحاجمی خود را به کار گیرند. نکته جالبی که میتوان برای این ماهی ذکر کرد اختلاف شکل انها در جوانی و بلوغ است که شاخصترین خصوصیات انها هم به حساب می اید. از نظر تغذیه میتوان از رژیم گیاهی و هم گوشتی استفاده نمود. سعی کنید در تغذیه این ماهی با مواد گوشتی و پروتئینی زیاده روی نکنید. این ماهی پروتئین مورد نیاز خود را از جلبک ها تامین میکند.

برای اطلاعات بیشتر ادامه متن را بخوانید

ماهی دوبویسی

نام علمی: Tropheus duboisi

نام عمومی: دوبوسی،دوبویسی

خانواده: Cichlidae

زیر خانواده: Pseudocrenilabrinae

زیستگاه: دریاچه تانگانیکا افریقا

دما: ۲۶ الی ۲۸

پی اچ: ۷.۵ الی ۸.۵

تغذیه: گیاه خوار

اندازه بالغین: ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر

شناخت و نگهداری تروفئوسی دوبویسی:

دوبویسی از خانواده سیچلایدها جزو ماهیان نسبتا خشن اب شیرین است که در اب های دریاچه تانگانیا در افریقا زندگی میکند. نکته جالب توجه در این ماهی اختلاف شکل ماهی های جوان با بالغین میباشد به شکلی که در جوانی ماهی به رنگ سیاه با خال های سفید و در سن بلوغ ماهی به شکلی سیاه رنگ با خط سفیدی در وسط بدن خود است (به شکل ها در زیر توجه کنید). به خاطر خلق و خوی خشن نگهداری ان چندان اسان نیست ولی میتوان در گروه های بزرگ شش تایی به بالا نگهداری شوند. هم تانکی های مناسب برای  انها انواع سیچلایدهای افریقایی مخصوصا سایر سیچلایدهای افریقایی دریاچه تانگانیا مانند فرانتوزا، پانک و …. است. بهتر است برای نگهداری این ماهیان از تانکی طویل با مخفی گاه های صخره ای فراوان استفاده شود.

ماهی دوبویسی جوان

ماهی جوان

…………………………………………………………………………………………

ماهی دوبویسی بالغ

ماهی بالغ

……………………………………………………………………………………….

توجه:  جنس تروفئوس ها انواع مختلفی را شامل میشوند و همه انها خلق و خوی یکسانی ندارند و همچنین تمامی انها گیاه خوار نیستند (در اینجا فقط دوبویسی “Tropheus duboisi” مورد بحث قرار داده شد) ولی اکثریت انها مشخصاتی مانند انچه ذکر شد دارند. در زیر جهت اطلاع تصویر چند نمونه از انها اورده شده است

تصویر سمت راست: Tropheus sp. af. moorii و تصویر سمت چپ:Tropheus annectens

انواع دوبویسی

تصویر سمت راست: Tropheus brichardi و تصویر سمت چپ :Tropheus moorii

انواع دوبویسی

تصویر سمت راست: Tropheus polli و تصویر سمت چپ :Tropheus sp. black

انواع دوبویسی
تصویر سمت راست: Tropheus duboisi و تصویر سمت چپ :Tropheus sp. red

انواع دوبویسی

اطلاعات بیشتر: انواع تروفئوس ها به همراه توضیحات و تصاویر (نوشته شده توسط ilaman – کاربر onlypet.ir)

تغذیه ماهی دوبویسی:

شاید یکی از دلایلی که این ماهی گیاه خوار (نه همه ی انها) شناخته شده به خاطر این است که در طبیعت از جلبک ها تغذیه میکنند و بهتر است در تغذیه این ماهی از رژیم گیاهی استفاده شود. در اکواریوم میتوان از انواع غذاهای ماهیان گیاه خوار و اسپیرولینا استفاده کرد. شاید این ماهی را در گروه همه چیز خوارها قرار دهیم بهتر است زیرا انها از غذاهای گوشتی تا خشک و … نیز استقبال میکنند اما دقت داشته باشید استفاده از غذای یکنواخت یا تغذیه دائمی این ماهی با انواع مواد پروتئینی و گوشتی به راحتی ماهی را دچار نفخ شکم خواهد کرد

تشخیص جنسیت ماهی دوبویسی:

سخت قابل تشخیصند اما به دلیل اینکه در برخی از منابع نوع تشخیص جنسیت ذکر شده بود بنده هم عینا روش ان را ذکر میکنم” ماده ها پوزه گرد تری داشته و کمی دهانشان به بالا متمایل است نرها بزرگتر بوده و نوار پهن تری از ماده دارند و سریعتر از ماده رشد کرده و به بلوغ میرسند”

تولید مثل تروفئوس دوبویسی:

این ماهی مانند اکثر سیلیکیده های افریقای دهانپرور می باشد که ماده ها در هر بار ۱۰ الی ۲۰ عدد تخم و یا لارو ماهی را در دهان خود پرورش میدهند و فاصله میان هر تخمریزی در حدود ۳۰ الی ۴۵ روز می باشد

ضمیمه: ویدیو های تروفئوس دوبویسی

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

605 دیدگاه در “سیچلاید دوبویسی (تروفئوس ها)

  1. حامد

    با تشکر از وب سایت خوبتون
    من علاقه زیادی به سیچلایدهای افریقایی پیدا کردم. یه ترکیب پیشنهاد میدم لطفا بفرمایید سازگار هست یا اگر توصیه ای دارید بفرمایید: (حجم آکواریوم ۲۲۰ لیتر – ۱۱۰ * ۴۰ *۵۰ )
    ماکرو زرد ۶ عدد
    دوبویسی ۶ عدد
    دماسونی ۶ عدد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ماکرو و دماسونی و حتی اوراتوس رو میتونید باهم نگهداری کنید به شرط اینکه اکواریومتون حسابی دکور داشته باشه و پر از سوراخ و مخفیگاه باشه.
      اما دوبویسی حیفه در این ترکیب قرار بگیره و مشخص نیست تو درگیری ها چه اتفاقی بیفته. دوبویسی رو بهتره اختصاصی نگهداری کنید و به تعداد بالا.

      پاسخ
  2. حامد

    ممنون جناب شهریار عزیز
    حیف شد چون از لحاظ ترکیب رنگی و چشم نوازی خیلی ترکیب رو تقویت میکرد. پس دوبویسی از اونا کتک میخوره احتمالا.
    سه تا سوال دیگه. محبت میکنید راهنمایی کنید.
    ۱- با توجه به ابعاد آک (۲۲۰ لیتر خام) تعداد ماهی ای که گفتم مناسب هست یا بهتر تغییرات بدم ؟
    ۲- آیا ماهی دیگه ای هست که با ماکرو – دماسونی – اوراتوس سازگار باشه بتونم به ترکیب اضافه کنم؟
    ۳- کنار اینا لوچ دلقک دوام میاره ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      به نظر بنده تعداد ماهی ها زیاده اما به صورت کلی به تعداد دکور و مخفیگاهی که دارید میتونید سیچلاید آفریقایی داشته باشید پس بستگی به تعداد مخفیگاه داره.
      همین ترکیب خوبه و لوچ دلقک هم بهتره اضافه نکنید چون ممکنه کتک بخورن. فقط یکی دو تا کت فیش متوسط و بزرگ تر از سیچلایدها اضافه کنید.

      پاسخ
  3. ناشناس

    سلام خسته نباشید آقا شهریار من یه گله مولد موری زرد دارم تصمیم گرفتم برای تقویت رنگ اینا JBL Novo Color اسم غذا این هست و حوای کاروتنوئیدها هست می خواستم بیینم ماهی هام عقیم نمی کنه یا تاثیری نداره چون هی دارم اینارو تکثیر میکنم میشه راهنمایی کنید خواهش میکنم خیلی مهمه برام آقا شهریار دوستون دارم و ممنون از سایت خوب شما

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تا اونجا که بنده اطلاع دارم مشکلی برای عقیمی ماهی ها به وجود نمیاره.
      ضمنا برای خوش رنگ شدن ماهی فقط یک نوع غذا کفایت نمیکنه شما کیفیت آب رو بالا نگهدارید و غذای متنوع بهشون بدین در صورتیکه استعداد رنگ داشته باشن خوش رنگ میشن و نیازی به غذای رنگ نیست هرچند غذاهای معتبر و مارک دار مشکلی نداره استفاده کنید خوب هم هست.
      ضمنا غذای گیاهی دست ساز هم در تالار روش تهیش توضیح داده شده که برای ماهی های شما خیلی مفیده هرچند ممکنه کمی کیفیت آب رو پایین بیاره اما عالی هست.

      پاسخ
  4. ناشناس

    اخه این چه جوابی بود شما اصلا اون ماده ای که گفتم نمی شناسی شروع کردی مثل همیشه نظر دادن آدم چیزی هم میگه…. من خواستم این سوال آقا شهریار بگه میشه آقا شهریار سوالم جواب بدین

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هرجور دوست دارید برداشت کنید اما جواب سوال شما همین بود که گفتم خدمتتون.
      باز منتظر نظر آقا شهریار و سایر دوستان نیز باشید شاید بنده اشتباه گفتم قرار هم نیست هرچی بنده گفتم درست باشه ولیکن فکر کردم جواب درستش همین باشه.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اقا مجتبی که پاسخ دادن خدمتتون! به نظر بنده هم دلیلی برای عقیم شدن ماهیتون وجود نداره. غذاهای تجاری معتبر چه دلیلی داره که ماهیتون رو عقیم کنه؟. اگه چنین چیزی وجود داشته باشه که دیگه کسی غذا رو نمیخره! خیالتون راحت قرار نیست ماهیتون عقیم بشه.

      پاسخ
  5. علی87

    با سلام
    بنده به نوبه خودم از تلاش و وقتی که اقا مجتبی برای پاسخ دادن به دوست داران ماهی میزارن تشکر می کنم.

    پاسخ
  6. Ashkan_Ete

    با سلام
    جنس صخره هایی که در آکواریوم ماهیان تروفیوس قرار داده میشود اهمیت دارد یا اینکه صخره با هر جنسی مفید است؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      صخره اهکی نباشه و با سرکه واکنش نشون نده دیگه موردی نیست. گرچه در اکواریوم تروفئوس ها از صخره های مرجانی هم میشه استفاده کرد با این حال …..

      پاسخ
      1. اشکان

        فروشنده گفت سنگ آهکی بذارید تا رنگ تروفئوس ها خوب بشه!!!

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          خیر بهتره از سنگ اهکی استفاده نکنید هرچند تروفئوس ها کمی سختی آب رو میتونن تحمل کنن اما نه دیگه زیاد . بنده نشنیده بودم اینطوری رنگ ماهی رو بهتر کنن بلکه باید غذای متنوع بخوره و کیفیت آب رو بالا نگهدارید غذای اسپیرولینا هم مفیده.

          پاسخ
          1. Ashkan_Ete

            سلام
            مشکل من دقیقا همین رنگ ماهیاست. با اینکه کیفیت آب خوبه و آب تصفیه هست و غذای مناسب و با کیفیت هم به ماهیا میدم ولی رنگ آنچنانی ندارن متاسفانه.
            فقط لطفا بهم بگید چه پارامترهایی در آب روی رنگ ماهیا تاثیر داره.

            پاسخ
            1. مجتبی

              سلام
              خب در شرایط طبیعیه و اگر همه چی خوب باشه و خود ماهی هم استعداد داشته باشه قرار نیست فرداش ماهی خوش رنگ بشه بلکه باید صبر کنید و به مرور زمان و طی چند ماه ماهی رنگ خودش رو پیدا میکنه برای همین هست فروشنده ها نمیتونن اینقدر صبر کنن و از غذای رنگ و هورمون استفاده میکنن تا زود به جواب برسن ولی خب عمر ماهی رو کم میکنن و مضره براش.

              پاسخ
              1. Ashkan_Ete

                با تشکر از توضیحاتتون
                این هم ویدیوی این آکواریوم هست که از وقتی ماسه واردش کردم آب کدر شده. نمیدونم بخاطر قدرت زیاد فیلتر نسبت به سایز آکواریوم هست که باعث میشه ذرات ماسه مرتب در چرخش باشن یا چیز دیگه.
                http://uupload.ir/view/rnln_video0283.mp4

                پاسخ
                1. شهریار (onlypet.ir)

                  ویدیو رو نصفه نیمه دیدم. بعید میدونم مشکل از شن ها باشه (ماسه ها رو که مستقیم داخل اب نریختید و ابتدا ماسه رو ریختید و بعد به ارومی ابگیری کردید درسته؟) در اینصورت نباید اب کدر بشه. ممکنه سیکل اب طی نشده باشه یا غذای مناسبی استفاده نمیکنید و اب رو کدر میکنه. ربطی به قدرت فیلتر نداره و شن ها رو کامل زیرو رو نمیکنه که بخواد اب کدر بشه.
                  در محفظه فیلتر از پشم شیشه یا پد استفاده کنید و سیکل اکواریوم رو هم طی کنید اب شفاف میشه.
                  رنگ و روی ماهیا هم خیلی بد نیست! تروفئوس ها به غذای گیاهی نیاز دارن و حتما از اسپیرولینا در رژیم غذاییشون استفاده کنید.

  7. Miko

    سلام من
    دو تا رنگین کمان دارم بعد امروز دوتا گورامی هم گرفتم دوتا دبوسی هم گرفتم ولی چون خونده بودم تو سایتتون که مهاجمه و اعصاب نداره به فروشنده گفتم اینا میزنن گورامی و رنگین کمانو اونم گفت نمیزنن اگه اذیت کردن بیارشون برام فعلا هم که یه ۲ ساعتی هستن تو آک هیچ مشکلی برا بقیه به وجود نیاوردن فقط بعضی موقع ها یهو میافتن دنبال هم این دبوسیا ولی سوالم اینه که اینا الان اینجورین یا چند روز دیگه که تو آک جا بیوفتن پدر همه رو در میارن
    یه سوال دیگه که این دبوسیا یه جوری حرکت میکنن مثلا تیک میزنن هی آروم آروم میرن جلو یا عقب همون تیک میزنن دیگه این طبیعیه یا این که اینا مشکل دارن همین
    الانم داره مخشو میکوبونه تو سنگ :))))))

    پاسخ
    1. H∀ⓂΞD20

      سلام
      دبوسی اصلا با رنگین کمان سازگار نیست و هرچه زودتر برید پس بدید.

      پاسخ
  8. Miko

    سلام
    من دبوسیارو دادم رفت به جاش دو تا گورامی مرواریدی با دو تا انجل گرفتم الان من کلا چهار تا گورامی دوتاش مرواریدی یکیش آبی یکیش قرمز اون دو تا مرواریدی ها ام ماده ان دو تا انجل دو تا رنگین کمان دارم تو ۶۰ لیتر آک مربعی……………۱.تو پیج انجل ها نوشته بودید که یه جفت انجل ۶۰ لیتر خوبه براش خوب الان من تو ۶۰ لیتر فقطانجل ندارم ۶ تا ماهی دیگه هم دارم این مشکلی بوجود نمیاره
    .
    ۲.یه سوال دیگه این انجل یهو دیوانه شد همه رو به قول خودمون یه نوک زد برا چی ؟؟؟؟
    ۳.اون دوتا گورامی مرواریدی ها که گفتم خیلی همو میزنن ولی نه آن چنانی کلا همه همو میزنن ولی نه به صورت زدن جدی یه جورایی دوستانه این طبیعیه یا چیه؟؟؟ …….چون که گورامی خیلی آروم و بی آزاره ولی حتی بعضی موقع ها اون انجل ها رم میزنه………………….
    مرسی از محبتتون :)))) که سوالا رو جواب میدین بی هیچ منتی من کلا خیلی سوال میپرسم
    بازم ببخشید..

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ۱ – گورامی مرواریدی آنجل رو میزنه و سازگاری ندارن در کنار آنجل فقط گورامی دارف مناسب هست و نه سایر گورامی ها. ضمنا اون ۶۰ لیتر برای نگهداری یک جفت آنجل مولد و برای تکثیر بود اگر قصد تکثیر نداشته باشید موردی نداره ماهی دیگه ای در کنارشون باشه.
      ۲ – مورد خاصی نداره.
      ۳ – ممکنه طبیعی باشه و یا ممکنه هر دو نر باشن.

      پاسخ
      1. Miko

        خیلی ممنون از پاسختون
        الان که فعلا این دو تا مرواریدی ها فقط بعصی موقع ها یا با هم یا با اون دوتا دارف ها یه زد و خورد های ملایمی میکنند ولی اصلا کسی با انجل ها کاری نداره و اونا هم با کسی کاری ندارند…..اگر مرواریدی حالا بعد مدتی بزرگ تر از الان بشن به نظرتون میزنن انجل ها رو؟؟؟؟؟؟؟؟؟

        یه سوال دیگه …..این دوتا انجل ها الان حدود ۲ روز تو آکواریوم هستن ولی اصلا من ندیدم غذا بخورن اگرم خورده سریع از دهنش بیرون اومده بعدشم تا بیان تصمیم بگیرن که یه چیزی بخورن همه غذا ها رو بقیه میخورن این چون ۲ روز تو آکن اینجورین یا چیه مشکل؟؟؟نمیرن از گشنگی بعد ۲ روز….. :l

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بله شک نکنید گورامی مرواریدی با آنجل سازگاری نداره.
          باید صبر کنید تا ماهی جا بیوفته.
          خواهشا در مورد هر ماهی در بخش خودش سوال بپرسید.

          پاسخ
  9. علی87

    با سلام خدمت دوستان
    بر خلاف باور دوستان که گفته بودن دبوسی تو دو سالگی به بلوغ میرسه
    بنده دبوسیام در ۹ ماهگی(شاید ۱۰ماهگی) و با وجود اینکه ماده هنوز خال خالی هست (ولی نر با همین سن طوق داره) جفت شدن و تخمشون هچ شد (البته متاسفانه فقط یک دونه هچ شد)
    تقریبا سه بند پر هستند
    فیلمشون هست که نمیدونم چطور آپلودش کنم- ای کاش گروهی چیزی بود که برای بچه ها بفرستم
    البته قبول دارم که تو دو سالگی سایز میشن ولی نه بلوغ

    پاسخ
  10. Ashkan_Ete

    با سلام
    دوبوسی بزرگم همه ماهیا و مخصوصا یکی از تروفویس ایکولاها رو مرتب کتک میزنه در حدی که تمام بال و پر ایکولای مذکور رو کنده بود و مجبور شدم برای نجاتش با قفس توری جداش کنم ولی با اینکه بیشتر از دو هفته از حداسازی میگذره هنوز هم تمام مدت خیلی وحشیانه میخواد از پشت تور بهش حمله کنه. بجز جداسازی کلی شون راه دیگه ای وجود داره؟

    پاسخ
    1. MAHDI rezaei

      سلام راه دیگه ک والا باید دکور و سخره های اکواریوم رو خیلی زیاد کنید و سوراخ سمبه ها رو افزایش بدی
      قربان شماmahdi

      پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          به نظرم کامل جداش کنید. شاید افزایش صخره ها کارساز باشه ولی در نهایت فکر کنم راه مطمئن جداسازی کامل هست.

          پاسخ
  11. امین

    دوستان سلام من ۸ تا دبوسی یک بند تو آک یه متری انداختم.هرچی گشتم در مورد زمان بلوغشون مطلب پیدا نکردم.چه مدت طول میکشه تا بالغ بشن؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بالای یک سال تا یک سال و نیم باید صبر کنید.

      پاسخ
  12. موسی

    سلام بزای این ماهی میخوام غذای دست ساز درست کنم که سیر داشتع باشه لطفا راهنمایی بغرمایید برای تهیه غذا از چه موادی استفاده کنم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      به نظر برای این ماهی از غذاهای تجاری مرغوب استفاده کنید بهتر باشه. غذای دست ساز هم خواستین به جای دل حتما از میگو استفاده کنید و زیاد هم بهشون ندید. این ماهیا خیلی راحت دچار نفخ شکمی میشن و هر نوع غذایی که به درستی بالانس نشده باشه واسشون مضره.

      پاسخ
  13. atwo

    با سلام یک ایراد بزرگ این مقاله داره اینکه فرانتوزا و دوبویسی اصلا از لحاظ تغذیه سازگای ندارند فرانتوزا پروتئین نیاز داره در صورتی که دوبویسی پروتئین بالا قاتلشه! لطفا اصلاح کنید دوستان به اشتباه نیوفتند!

    پاسخ
  14. مهدی

    سلام یه دبوسی دارم که روی سرش نقاط قرمز رنگ دیده میشه و یه روزه که غذا نمیخوره و بیحاله لطف میکنید اگه راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ممکنه کتک خورده باشه سایر شرایط نگهداری رو کامل توضیح بدین در خدمتتون هستیم.

      پاسخ
  15. محمد

    سلام دوستان من یک آکواریوم ۱۶۰ لیتری دارم
    این تعداد ماهی زیاد نیستند؟
    ۱۴ ماکرو ۲.۵ بند انگشت
    ۴ دیماسونی ۲.۵ بند انگشت
    ۲ دبوسی ۲بند انگشت
    ۱ آذرخش ۱۵ سانت (کاملا بی آزار)
    ۱ پرت
    ۲ سورم
    ۱ لجن خوار
    ۲۰ کیلو صخره داخل آکواریوم هست به همراه دو عدد گیاه مصنوعی بلند و بزرگ
    سامپ بسیار قوی و ۴۰۰۰ لیتر در ساعت تصفیه

    قبلا گوشتخوار آمریکایی داشتم همرو دادم رفت الان اینارو گرفتم از نظر کیفیت آب و صخره خیلی مناسبه
    سوال بعدی اینکه این ماهیا تا چند سانت رشد میکنن و چه مدت زمان میبره ممنون میشم پاسخ بدید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تراکم ماهی بسیار بالا هست و قرار نیست این همه ماهی در این آک رشد جالی داشته باشن.
      اذرخش نیز در این ترکیب اضافه هست.
      میزان رشد ماهی بستگی به عوامل زیاید داره از جمله حجم آب – تراکم ماهی – تغذیه – کیفیت آب و ….

      پاسخ
  16. amirreza3007

    این تعداد ماهی برای این حجم از آب بسیار بسیار زیاده تازه شما بیست کیلو صخره هم داخل آکت گذاشتی.
    برای مثال میتونی سوروم ها وپروت وآذرخشو رد کنی برن تا یکم آکت به تعادل برسه.

    پاسخ
  17. محمد

    ممنونم بابت جوابتون
    اگر همینطور بمونه مشکلی جز رشد به وجود میاد ؟ و اینکه الان دوتا فرانتوزا میخوام اضافه کنم واقعا قشنگ هستند.
    غذا عالی میخورن کیفیت آب بسیار عالی و کریستاله و تمیز هست.
    رنگ ماکرو بعد ازینکه بزرگ بشن عوض میشه یا نه ؟
    ممنونم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ظرفیت آک تکمیله و حتی تراکم ماهی بیش از اندازه هست و به راحتی تلفات میدین دیگه ماهی جدید نباید اضافه کنید خواهشا جواب هایی رو که دوستان میدن کامل مطالعه کنید گفتیم خدمتتون حتی این ماهی ها با هم سازگاری خوبی هم ندارن فرانتوزا هم در این ترکیب جایی نداره و حتما کشته میشه. آذرخش و پروت و حتی سوروم رو باید رد کنید بره.
      ماکرو درشاریط خوب کمی خوش رنگ تر میشه.
      درسته آب شفاف هست ولی نمیشه گفت با کیفیته چون خواص شیمیایی آب هم مهمه که با چشم قابل روئیت نیست و باید سیکل آب رو حتما طی کنید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *