ماهی رامیزی

رامیزی یکی از زیباترین و در عین حال آرامترین سیچلایدهای در اندازه کوچک است که طول انها در شراط نگهداری خوب و ایده ال تنها به ۸ سانتیمتر میرسد. رامیزی ها را میتوان با ماهیان صلح جو و ارام نگهداری کرد که یکی از محاسن انها نیز میباشد. ماهیان رامیزی به دلیل حساس بودنشان نیازمند به ابی با کیفیت بالا و شفافند تا همیشه سالم و سرحال بمانند

به ادامه متن توجه کنید

رامیزی

نام علمی : Bolivian Ram ، Mikrogeophagus ramirezi

نام های رایج :رامیزی ، سیکلید رامیزی

خانواده:Cichlidae

زیستگاه: کلمبیا، ونزوئلا

دمای مناسب نگهداری:۲۲ الی ۲۶ درجه سانتیگراد

پ-هاش: ۶ الی ۷.۵

شناخت:این ماهی یکی از زیباترین ماهی های خانواده سیکلیدها است و در بین سیکلیدهای امریکایی می توان این ماهی را به عنوان آرام ترین قلمداد کرد. سیکلیدهای رامیزی بومی آمریکای جنوبی هستند و زیباترین رنگ امیزی را دارند. رامیزی نام رایج انها است و تنها میتوانند طول ۸ سانتیمتر را در شرایط خوب به دست اورند.این ماهیان خوی تهاجمی ندارند اما برای حفظ قلمرو با هم نوعان خود به جدال و ستیز میپردازند که باید فضای کافی را برای جلوگیری از این خشونت ها به ماهیان خود بدهید.

نگهداری: همانطور که در بالا اشاره شد سیچلاید رامیزی خلق و خوی ارامی دارد و نسبت به جثه خود گزینه های زیادی از گیاه خواران و گوشتخواران را میتوانید در گروه انها برای نگهداری قرار دهید به شرط انکه تانک مورد استفاده زیاد کوچک نباشد ، به هر حال انها مانند اکثر سیچلاید ها قلمرو طلب هستند و زمانی که برای تکثیر اماده میشوند این خوی قلمرو طلبی دوچندان هم خواهد شد که باید دقت کنید از اکواریوم های مناسب ( حداقل ۱۰۰ لیتر) برای یک جفت رامیزی با گروه ماهیان دیگر استفاده کنید. دمای مناسب نگهداری انها ۲۲ الی ۲۶ درجه سانتیگراد میباشد که اگر دما را روی ۲۶ درجه تنظیم کنید برای سایر ماهیان معمول شما نیز مناسب خواهد بود، البته اکواریومی ها و نگهدارنده های باتجربه تر ترجیح میدهند دما را در محدوده ۲۸ یا ۲۹ تنظیم کنند تا قدرت دفاعی بدن ماهی بالا رود و سختر مریض شوند. پ-هاش را هم میتوانید خنثی انتخاب کنید که هم برای این ماهی و برای بیشتر ماهیان اب شیرین پ-هاش نسبتا مناسبیست البته دقت کنید که از چه ماهیانی نگهداری میکنید و محدوده مناسب برای خصوصیات زیستی ماهیان شما چقدر است و بعد تصمیم درستی را بگیرید. اگر میخواهید اکواریوم خود را دکور بندی کنید به دوشکل صخره ای و گیاهی میتوانید اکواریوم خود را تزئین کنید زیرا رامیزی علاقه زیادی به مخفی شدن بین صخره ها دارد و گیاهان متراکم را برای شنا در کنار انها دوست دارد شما حتی میتوانید از مخفی گاه هایی مانند گلدان های سفالی و لوله های پلاستیکی پولیکا نیز استفاده کنید. در کلام اخر برای نگهداری این ماهی هم بهتر است متذکر شوم که کیفیت اب و شفافیت اب برای رشد و سلامت این ماهی بسیار حیاتی است بنابراین از فیلتراسیون مناسب و اکسیژن رسانی مناسب به اب غافل نشوید و در صورت توان هفته ای یک بار اکواریوم را سیفون و یک چهارم اب انها را با اب تازه تعویض نمایید.

تغذیه: این ماهیان همه چیز خوار هستند ولی در اصل انها گوشتخوار به حساب امده و رژیم سرشار از پروتئین را میپسندند. میتوان انها را با غذا های اماده مانند پولکی ،کرم فشرده ، کرم خونی و سایر غذاهای اماده تغذیه کرد. همچنین انها را میتوانید با غذاهای زنده کوچک نیز تغذیه کنید یا از غذاهای با منبع گوشتی و پروتئینی مانند دل گاو و میگو نیز تغذیه کنید

تشخیص نر و ماده:

ماهی نر:

۱: دارای رنگی ساده است.

۲: شکم ماهی نر هم رنگ بدنش بوده و کمی متمایل به رنگ سفید است.

۳: دارای باله های پشتی و شکمی و همچنین شاخکهای بلند و کشیده ای است.

۴: زیاد فعالیت نکرده و بیشتر گوشه نشین است.

۵: ماهی نر دارای لوله مخرجی نوک تیز و کوچکی است.

ماهی ماده:

۱: دارای رنگی زیبا و تیره است ( پر رنگتر از جنس نر ).

۲: شکم ماهی ماده به رنگ قرمز می باشد.

۳: دارای باله های ساده و کوتاهتری نسبت به نرهاست

۴: فعالتر بوده و بیشتز جست و خیز می نماید.

۵: لوله تخمی ماهی ماده دارای سری گرد و بزرگی نسبت به ماهی نر می باشد.

تکثیر: اطلاعاتی از تکثیر این ماهی به دلیل عقیم بودن ماهیان وارداتی به ایران در دسترس ما نیست، ضمن اینکه گزارش هایی در مورد تغیر جنسیت در این ماهی وجود دارد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

484 دیدگاه در “ماهی رامیزی

  1. ali

    با سلام
    من یکبار ۲تا از این گونه را باهم در آکواریووم داشتم که بدون هیچ نشانه خاصی یکی از آنها مرد، آن هم به فاصله یک روز از خرید آن. بعد رفتم دوتای دیگر خریدم که شدند روی هم ۳تا. و آنها هم در عرض یک هفته مردند. این درحالی است که سایر ماهی ها بدون هیچ مشکلی زنده ماندند. ماهی های دیگر عبارت بودند از: ۲ عدد سیلور شارک، ۲عدد زبرای صورتی، ۴عدد سواتر، ۵عدد کوریدوراس و یک لجن خوار.
    می خواستم بدونم کسی دلیل این اتفاق را میداند؟

    پاسخ
  2. مجتبی

    سلام
    دلیل مردن زود هنگام ماهی رامیزی شما یا شرایط آب آکواریوم خودتون بوده یا ماهی مریض خریدین یا بد آب به آب کردین. این ماهی توی دمای بالای ۳۰ درجه مشکل داره و زود تلف میشه و شرایط آب براش خیلی مهمه ممکنه آب آکواریوم مونده بوده و ماهی مرده.
    موفق باشین

    پاسخ
  3. مهدی جعفرزاده

    سلام
    عقیم کردن این ماهی که دیوانگیی !!
    این ماهی قابلیت تغییر جنسیت رو داره بنابراین اگر ماهی نر رو عقیم کرده باشد شما اگر دو تا ماهی ماده بخرین بعد از یک مدت یکی از ماده ها تغییر جنسیت میده و ماهی نر میشه بنابراین دوباره تخم ریزی میکنند پس عقیم کردنش بی فایده است

    پاسخ
  4. امید

    سلام
    خوب به سر ماده ها هم یه بلایی میارن. رحم که نمیکنن. وقتی عقیم کنن تخم میزارن یا اینکه هیچ کاری نمیکنن. اصلا عقیم یعنی چی؟؟؟

    پاسخ
    1. نسرین

      سلام داروهای عقیمی تایه مدت اثر دارن بعد از مدتی اثر خودشونو از دست میدن البته اگه تا اون موقع ماهی نمرده باشه!

      پاسخ
  5. مجتبی

    سلام
    عقیم یعنی تخم می زارن ولی تخم ها بارور نمی شه و بچه نمی شن.

    پاسخ
  6. الهام

    چطوری ماهیها رو عقیم میکنن و برای چی؟

    پاسخ
  7. مجتبی

    سلام
    عقیم کردن ماهی ها یک امر تجاری هست و از نظر اقتصادی خیلی هم خوبه چون خارجی ها عقلشون کار میکنه بازار یک چیزی رو دست هر کسی نمی دن.
    عقیم کردن ماهی و هر موجود زنده ای با اشعه گاما و یا ایکس انجام میشه که گاما بهتر جواب میده کافیه بیچاره از جلوی اشعه رد بشه و همه چیزش تعطیل بشه!!!
    اما یک مدل موجود هم داریم که هیبریدی هستند یعنی از آمیزش چند مدل مختلف تولید میشن و خودشون اتوماتیک عقیم میشن مثل قاطر ببخشید ربطی نداشت مثل پروت فیش که از ترکیب خر و اسب نه از ترکیب چند نژاد ماهی به وجود اومده.

    پاسخ
  8. مجتبی

    سلام
    نه نمی شه حداقل من فکر میکنم نمی شه.

    پاسخ
  9. شهریار (onlypet.ir)

    سلام
    اقا مهدی مگه چند تا سوال کردی که جواب نگرفتی.
    حالا جالبه این سوالتم که دیدم جوابشو نمیدونم چون امتحان نکردم و جایی هم نشنیدم، به نظر نمیاد بشه و بارش میزنه رامیزی رو تیکه پاره میکنه
    بای

    پاسخ
  10. reza m

    باسلام

    ماهی ماده رامیزی را می توان به چه ماهی های دیگر جفت داد

    پاسخ
  11. امیر

    به نزر می یاد که قیمت رامیزی خیلی گران باشه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نه اتفاقا رامیزی از سیچلایدهای ارزون قیمته.

      پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بله که ارزونه چهار هزار تومان توی ماهی آکواریومی مفته. شاید شما اصلا ماهی ندیدین ماهی که فقط گوپی – مولی – زبرا که نیست !!!!!!!!!!

          پاسخ
  12. rima

    با سلام می‌خواستم بپرسم می‌شه این ماهی‌ رو با انجل نگه داری کرد

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ریسکه ولی خودم این کارو کردم رامیزی کوچک با آنجل بزرگ اما به شما توصیه نمی کنم چون ممکنه یه رامیزی پیدا بشه که دردسر ساز بشه. و کلی خسارت وارد کنه هرچند آخر سر مجبور میشین یا رامیزی ها رو رد کنین برن یا آنجل ها رو.

      پاسخ
      1. ناشناس

        ممنون آقا مجتبی‌
        من چند هفته می‌شه که با این سایت آشنا شدم و از تجربیات شما و آقا شهریار هم استفاده کردم و هم لذت بردم چطوری می‌تونم واسه دکوراسیون تانکم از شما کمک بگیرم ؟
        البته اگه ایرادی نداشته باشه

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          اول عضو سایت بشین بعد بیا توی تالار گفتگو در قسمت دکراسیون آکواریوم سایر دوستان مطلب گذاشتن سوالی هم باشه همون جا بپرسید درخدمتم.

          پاسخ
  13. rima

    ببخشید من تازه کارم یادم رفت اسمم بنویسم
    این ناشناس منم

    پاسخ
    1. hamid1369

      سلام ریما خانوم…اگه شما وارد تالار گفتگو بشین اونجا همه بچه ها تجربیاتشون به هم منتقل میکنن..ممنون

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام از آشناییتون خوشحال شدم.
      اگه عضو سایت بشید و با نام کاربری خودتون وارد بشین دیگه لازم نیست اسم خودتون رو بنویسید.

      پاسخ
  14. مهدی

    با سلام
    یک مشکلی توی مجموعه ماهی هام دارم.
    ترکیبشون:دو عدد رامیزی، یک عدد لجن خوار، شش عدد زبرا، هشت عدد تترا نئون، سه عدد مولی، یک عدد ردلاین، دو عدد لوچ دلقک، دو عدد بارب، شش عدد تترا امپراتور، یک عدد تترا جواهر، دو عدد تترا سر قرمز، یک عدد روح سیاه ده سانتی متری.
    داستان از اینجا شروع شد که طی دو روز این ماههی ها را خریدم. اما بعد از دوشب دوتا از سر قرمز ها(هر شب یکی ) خورده شدن، یعنی بقایای سرشون فقط باقی مونده بود.
    اومدم توی سایت و خوندم که روح سیاه ماهی های ریز را می خوره. روح سیاه را بردم دادم جاش تترا گرفتم اما بازم هرشب یکی از ماهی های تترا نئون مفقود می شه.
    سئوال اینجاست که آیا رامیزی می تونه قاتل تتراها در شب باشه ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      توی ترکیبتون رامیزی، بلک گوست و بارب ها مشکوکن و در نهایت لوچ که فکر نکنم کار اون باشه چون لوچ کنار ماهیای نسبتا ریز زیاد نگه داشتم با این حال اونم میتونه متهم باشه
      بلگ گوست و رامیزی خیلی زیاد و احتمالا کار یکیشون بوده
      بارب کمتر ولی اونم مشکوکه
      در نهایت لوچ. میتونید با شیشه ماهیای مشکوک رو جدا کنید و هر شب یه گونه از ماهیا رو ازاد کنید ببینید کار کیه
      موفق باشید

      پاسخ
      1. مهدی

        ممنون از راهنمای شما.
        موفق سلامت و سربلند باشید.

        پاسخ
      2. مهدی

        با سلام
        متاسفانه رامیزی ها قاتل ۱۰ تا از تتراهای من بودن.
        ابتدا چشم ماهی های کوچک را می خوردن و بعد همه بدنشون را.
        تقریبا تمام تترا نئون ها خورده شدن.

        ممنون از راهنمایی شما

        پاسخ
  15. behzadhz

    سلام دوستان من تجربه ای از آکواریوم ندارم ولی تجربه خرید رامیرزی رو بهتون میگم: اگه از رنگ این ماهی خوشتون اومده اگر اون رو بصورت تکی بخرید کاملاً بیرنگ میشه و رنگای سیاهش میره وقتی جفت بشن تازه رنگای قشنگشونو نشون میدن البته این رو هم بگم که یکی از رامیرزیهای من دم بلنده و احتمالاً دم خوره گرفته باید صبر کرد دید واقعاً دم خورس یا شکل بالش ریش ریشه اگر پیشرفت کنه صددرصد دم خورس

    پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        اگر توی یه تانک متوسط و جادار باشه موردی نداره اما توی یه جای کوچک رامیزی فایتر رو میزنه.
        در کل میشه گفت نه نمیسازه.

        پاسخ
        1. جدید

          متوجه نمیشم مگه آروم نیست؟چطور فایترو میزنه/تترا میخوره…./؟من گورامی کوتوله قرمز و آبی دارمو یه نظافت چی جسد ماهیارم میخوره/و یه رامیزی و دوتا نمیدونم چی!سبز تیره و سایز یکسانت!!!حالا!بلک گست رو دوسدارم ،بگیرم؟

          پاسخ
          1. مجتبی

            سلام
            سوالتون رو در جای مناسب مطرح کنید و به تاریخ سوال و جواب ها دقت کنید.
            نه رامیزی اینقدر هم آروم نیست و باله ماهی های باله بلند مثل آنجل – گلدفیش و فایتر رو میزنه.
            لطفا سوالتون رو دقیق تر بپرسید متوجه نشدم چی گفتین.
            ضمنا در پایان اخرین سوال سوال خودتون رو مطرح کنید ممنون از توجه شما اینطوری هم جواب دادنش برای ما راحت تره و هم خودتون سوال و جواب رو زودتر پیدا میکنید اینطوری کلی دنبال سوال شما گشتم تا پیداش کردم.

            پاسخ
  16. Amir

    سلام
    پس با این اوصاف کلا از نگه داشتن این ماهی کنار گلدفیش بپرهیزم دیگه؟

    پاسخ
    1. ناشناس

      دوست عزیز من حدود ۲ سال پیش یه ارشیو کامل از (تقریبا) از همه نژاد هایه گلدفیشو داشتم ، و یک جفت رامیزی بالنی یا گرد کنار گلد فیشام نگه داری میکردم با هم هیچ مشکلی نداشتن و سازگار بودن فقط رامیزی گلد فیش هایه مرواریدیمو میزد چون نسبت ب سایر گلد فیش ها تنبل تر و کندتر هستند. موفق باشید

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        سلام دوست من
        درسته دوست من. همه ترکیب های عجیب و غریبی رو کنار هم نگهداری کردیم و شاید مشکلی هم با هم نداشتن ولی خب در اصل نگهداری گلدفیش که یه گونه سردابیه با رامیزی که یه گونه گرمابیه اصلا توصیه نمیشه. ضمنا رامیزی ماهی فوق العاده حساسیه و کثافت کاری های گلدفیش رو تحمل نمیکنه(عدم فیلتراسیون کارامد) ضمنا همونطور که خودتون فرمودید رامیزی باله های گلدفیش رو هم میزنه. ضمنا ترکیبی که برای شما جواب داده شاید برای دوستان دیگه همون جواب رو نده و به مشکل بخورن. بیشتر تاکید بر شرایط ایده ال نگهداری هر گونه هست
        موفق باشید

        پاسخ
    2. حسین

      تا حالا کی اسم ماهی کرون روبی رو شنیده مثل رامیرزی

      پاسخ
        1. علی

          سلام اگه میشه در مورد تکثیرش توزیح بدید ممنون

          پاسخ
          1. مجتبی

            سلام
            خواهشا به تاریخ سوالات دقت کنید و جای مناسب سوال بپرسید.
            اطلاعات دقیقی از تکثیر این ماهی در دست نیست و در آکواریوم خونگی به سختی تکثیر میشه.

            پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *