غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. محمد

    سلام خواستم بدونم ایا گوشت مرغ را میشه به ماهی داد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. حتی دل و جیگر مرغ رو هم استفاده نکنید و از دل گوساله برای تغذیه ماهیایی که به پروتئین بالا نیاز دارن استفاده کنید

      پاسخ
  2. SeyedAli

    سلام
    غذای spirulina از شرکت tropical گرفتم و الان دربش روباز کردم و دیدم ک داخلش کرم زده و کرمای کوچولو در حال حرکتن.جریان این کرما چی هست؟بدم یا ندم ی ماهیام؟دوتا دبوسی و چهارتا فرانتوزای کوچیک دارم.رد لاین و پروکسیموس سایز گرفته هم دارم

    پاسخ
    1. احسان

      بده بابا تازه کرمو بیشتر دوس دارن من غذا رنگی ک ب ماهیام میدم دوساله تاریخش گذشته زیر قیمت خریدم چند بسته مفد دوماهه رنگ ماهیام عالی شدنه

      پاسخ
      1. SeyedAli

        اره درحال حرکتن. اس دادم بش.گفت ک این کرمای جلبک خوارن و هنگام بسته بندی میزارن و ماهی ها دوس دارن

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          کرمای محترم جلبک بخورن بعد ماهیا چی رو بخورن؟ کرمارو؟
          والا چه عرض کنم. بنده چنین غذایی رو ندیدم که کرم زنده بندازن به جون غذا! چنین چیزی یکم بعیده. ضمنا اصلا کار به حرف فروشنده نداشته باشید و به حرف بنده هم توجهی نکنید. یه سرچ تو نت بزنید و اسم کامل محصول رو سرچ کنید یا بارکد اون رو سرچ کنید ببینید چیزی در مورد کرم پیدا میکنید یا نه.

          پاسخ
        2. مجتبی

          سلام
          بنظر بنده این غذا مال زمان دایناسورها هست و کرم زده و اون فروشنده هم کاملا چرند گفته.

          پاسخ
  3. روح الله

    سلام.دل مرغ رو خالی چرخ کنم بدم به دیسکس خوبه یا نه باید با چیزهای دیگه مخلوط کنم و یا اب پز؟لطفا توضیح بدید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه دل مرغ برای دیسکس مناسب نیست و به جای دل مرغ از دل گوساله استفاده کنید. نیازی به اپز کردن هم نیست و کافیه دل رو فریز کنید. ضمنا تو تالار گفتگو روش تهیه غذای دست ساز توضیح داده شده با این حال من شخصا دل رو تیکه ای میبرم و فریز میکنم و بعد از اون تیکه های دل رو رنده میکنم و سایز و شکل مناسبی پیدا میکنه و همینجور به دیسکس ها میدم و با چیزی قاطی نمیکنم با این حال تو تالار روش تهیه غذای دست ساز هست. علاوه بر دل شما از غذای تجاری مخصوص دیسکس هم باید استفاده کنید مثل تترا بیتس یا تترا پریما یا ….. ارتمیا هم حتما بهشون بدید، گاها کرم منجمد هم بدید بد نیست
      موفق باشید

      پاسخ
  4. amin

    سلام و تشکر از اطلاعات خوبتون من شش تا تترا سر آتشین خریدم پنج تا شون با هم تو گروه حرکت می کنند اما یکیشون فقط یه گوشه ایستاده بنظر شما طبیعیه؟ یا مشکلی داره

    پاسخ
  5. امیر

    سلام
    یه نوع غذا وجود داره که بهش میگن رنگدانه هیچ مارکی هم نداره و مثله بیومار فله ای میفروشن از اینا برا اسکارام بدم ضرر نمیشه واسشون؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اولا این نوع غذا کلا مضر هست و برای هیچ ماهیی خوب نیست و فقط جنبه تجاری داره و در دراز مدت کبد ماهی رو از کار میندازه.
      دوما اسکار اصلا هیچ نیازی به رنگدانه نداره فقط متنوع تغذیش کنید و کیفیت آب بالا باشه و دم ارو ثابت نگهدارید بهترین رشد و بهترین رنگ رو میاره.

      پاسخ
  6. السا زمانی

    ببخشید میشه قیمت ماهی گوپی بچه وبالغ رو بگین تا بدونم ک ببینم چنده ک انقد راحت تبدیل ب غذا میشه؟
    بچه های بیچاره.

    :-O

    :

    گناه دارن! اونام جون دارن!
    خواهش میکنم قیمت هردو رو بگید.

    پاسخ
    1. یاشار

      درود
      دوست عزیز از قیمت دادن در سایت معذوریم در ضمن قیمت این ماهی ها در شهر های مختلف متفاوت هستش اما قیمت چندانی ندارن مخصوصا” بچه هاشون .
      در طبیعت هم همین داستان برای تمامی موجودات اتفاق می افته و حیوون قوی تر ضعیف تر رو میخوره و این چرخه ی زندگی جانوران هست . شیر هم وقتی بچه آهو رو شکار میکنه و میخوره واقعا” بچه آهو گناه داره اما برای چرخه ی طبیعت این فعل و انفعال ها لازمه
      موفق باشید

      پاسخ
  7. علی

    با عرض سلام.
    میشه چند تا عکس از لوفاک و بیومار و کرم خونی بگذارید ؟
    آیا لوفاک همین زیر آبی است ؟
    لطفا مونه نیاورید و بگویید مغازه ها دارند و چند عکس برایم بگذارید.
    من خیلی از سایت شما خوشم میاد و لطفا مونه نیاورید که از سایت زده شوم.
    اسم چند نوع غذا معروف که همه جا هست و خوب هست رو نام ببرید.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      مونه؟ بهونه منظورتونه! اخه دوست من بهانه واسه چی بیاریم. واسه یه عکس یا یه راهنمایی.
      به هر حال لوفاک و بیومار مثل هم هستن. اصلا یکین و بیومار اسم یه شرکته که غذای ماهی تولید میکنه و هم غذای زیرابی داره، هم روابی، هم تیره، هم روشن و هم تو سایزهای مختلف. اینم لینک سایتشه. من غذاهایی رو از اکواریومی های مختلف خریدم که کاملا مثل هم بودن و یکدومشون میگفت لوفاک و یکدومشون میگفت بیومار. کلا غذاهایی که گلوله ای(بیشتر به استوانه میخورن) و شکل و شمایلی مثل تصویر زیر دارن رو برخی میگن لوفاک و برخی میگن بیومار. بیومار هم که گفتم اصلا اسم شرکت تولید کننده است
      این عکس:
      https://onlypet.ir/upload/user/filecabins/1429561807551.jpg
      این محصول رو شرکت بیومار تولید میکنه و عکس رو از همون سایت که منبع معتبریه گذاشتم
      اینم لینک همون سایت
      http://www.biomar.com/en/Species–Products/
      تو ایرانم تا دلتون بخواد پیدا میشه و تقریبا رایجترین و ارزون ترین و اشغالترین غذاییه که همه اکواریومی ها دارن.

      پاسخ
      1. علی

        خیلی ممنون.
        چه غذایی هم برای گیاه خوار و هم گوشت خوار خوبه ؟
        من انرژی دارم.
        میشه اسم چند تا خوب رو بگید تا رفتم بخرم ؟
        لطفا

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          غذای انرژی غذای خوبی نیست و بهتره بیشتر از هفته ای دو وعده مصرف نکنید شما مطالب همین قسمت رو مطالعه بفرمایید انواع غذاها توضیح داده شده و در تالار گفتگو نیز دوستان انواع غذاهای مارک دار رو معرفی کردن.

          پاسخ
  8. ad68

    سلام دوستان.آیا میشه از پولکی به عنوان یه وعده غذایی مجزا برای ماهی ها استفاده کرد؟ من روزی دو وعده به ماهیام غذا میدم که یه وعدش پولکیه و وعده دیگش لوفاک آیا این کار درسته؟

    پاسخ
    1. hamed aqua

      این غذا ها کیفیت بالایی ندارن و نباید زیاد به ماهی ها داده بشه.اگه اشتباه نکنم شما زنده زا داشتید.
      بهتره از غذاهای معتبر مثل تترا گوپی استفاده کنید و پولکی و لوفاگ رو واسه تنوع بدید

      پاسخ
    2. H∀MΞD20

      لوفاک رو یا استفاده نکنید یا هفته ای ۲-۳ بار بیشتر ندید
      به غذاهایی که ورقه ورقه است ، میگن پولکی
      حالا این پولکی میتونه مال شرکت تترا یا جی بی ال یا … باشه یا میتونه مال شرکت مذخرف ایرانیه نیروزا باشه که حتی یه ایمیل هم روی محصولاتش نداره چ برسه به آدرس کارگاه و اینا …
      انواع مختلفی از پولکی وجود داره برای گروه ماهیان مختلف که اگر محصول شرکت های معتبری مثل تترا -سرا-جی بی ال – آزو و… باشه ، بسیار هم عالیه و میتونید استفاده کنید
      احتمال زیاد ماهی های گیاهخوار داشته باشید … اگر اینطوره میتونید از تترا بیتس یا تترا دیسکاس هم استفاده کنید
      نسبت به مقدار ومبلغش خیلی به صرفه اس وکیفیت خوبی هم داره و برای همه ماهیا هم میتونید استفاده کنید

      پاسخ
      1. ad68

        البته مطمئن نیستم غذای ماهیام لوفاک باشه.غذاهای ماهی که من دارم به شکل دونه های ریز سبز پر رنگه و بوی ماهی میده آیا اینا لوفاکه؟
        بعدش یه سوال دیگه تترا گوپی فقط مخصوص گوپیه یا بقیه زنده زاها هم میخورنش؟

        پاسخ
        1. hamed aqua

          تترا گوپی برای تمام ماهی های گرمسیری و زنده زا مفیده و باعث تقویت رنگشون
          هم باعث تقویت سیستم ایمنی ماهی میشه.
          و میتونید به عنوان غذای پایه استفاده کنید

          پاسخ
  9. ad68

    سلام.غذای تتراگوپی رو میشه برای تترا کاردینال استفاده کرد یا برای اونا غذای دیگه ای باید گیریم؟
    تترا کاردینال تخم گذاره یا زنده زاست؟

    پاسخ
  10. Vahab

    برای رامیزی و تایگر و گورامی چه مارکی از غذا بگیرم ممکنه اسمش را بگین؟ قیمتش مخم نیست زیاد

    پاسخ
  11. Vahab

    نووفکت جی بی ال برای کف خوارها خوبه به توصیه یکی از اساتید برای رامیزی و تایگر وگورامی چی بگیرم؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      بله نوو فکت جی بی ال برای کف خوارها خوبه و به شیشه هم میچسبه. حالا که سراغ جی بی ال رفتید برای رامیزی و تایگر و گورامی و ایجور ماهیا هم میتونید از غذای جی بی ال گرانو میکس تو سایز مناسب تهیه کنید

      پاسخ
  12. black wolf

    سلام من ماهی پتالی مولی و یه ماهی دیگه که اسمشو نمیدونم دارم گوپی نیست و همه ی ماهیهام زنده زا هستند بهشون غذای گلوله ای رنگی که روش نوشته انرژی میدم بعضی .قتا هم از غذای پولکی میدم همین غذا خوبه یا چیز دیگه بدم؟

    پاسخ
      1. Ashkan_Ete

        سلام آقا شهریار
        کلا مارک انرژی خوب نیست یا اون مدل خوب نیست؟

        پاسخ
        1. یاشار

          درود
          دوست عزیز منظور آقا شهریار این بوده که کلا” این مارک برای تغذیه ماهی ها مناسسب نیست ، این غذا فقط حکم شکم پر کن داره و هیچ ارزش غذایی خاصی نداره نهایتا” فقط هفته ایی یک بار به ماهی هاتون از این غذا بدید اونم برای تنوع .
          شما که داری زحمت میکشی ، هزینه هم میکنی لااقل یه غذای مرغوب شرکتی خریداری کنید
          موفق باشید

          پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          مطمئنا غذای انرژی چند لول از غذاهای معتبر دیگه پایین تره اما بنده تنها در مورد غذای های گلوله ای انرژی که گفتید رنگیه نظرم رو دادم و گفتم خوب نیست. برخی دیگه از غذاهای انرژی مثل کرم منجمد یا توبیفکس هم خوبه و خودم زیاد استفاده کردم. اون غذای گلوله ای که گفتین هم اب رو کدر میکنه و هم استفاده دائمیش ماهی رو مریض میکنه. فقط منظورم دقیقا همین غذا بود و کار به برند انرژی ندارم

          پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      استفاده نکردم و نمیدونم چیه؟ کجاییه و اسم و رسمش چیه. تو نت اسمشو سرچ کنید یا بارکد داره سرچ کنید و ببینید چیه یا صبر کنید ببینید کسی از این غذا استفاد کرده و تجربه ای داره یا نه!

      پاسخ
  13. احمد

    سلام
    ایا دادن میگوی خشک شده تاریخ مصرف گذشته اشکال داره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      در یه اصل کلی بله اشکال داره و هر غذایی تاریخش بگذره رو نباید استفاده کنید ولی خب ببینید چقدر از تاریخش گذشته و میگوها خراب شدن یا بوی بدی میدن یا کرم زدن یا ….. و بعد تصمیم بگیرید. اکثرا میشه غذا رو یه مدت بعد از تاریخ مصرف هم استفاده کرد(با پذیرفتن ریسک)

      پاسخ
      1. احمد

        انقظاش ۲۰۱۵/۰۱/۸ بوی بدم نمیده

        پاسخ
  14. black wolf

    اقا شهریار دمت گرم میرم غذامو عوض میکنم اون غذا رو ماهی ها بعد از چند دفعه خوردن میتونستن هذم کنن ابم هم تیره شده فقط یه سوال غذا به اکواریومی چی بگم بده؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ماهیاتون چی هستن؟ متناسب با نوع ماهیاتون یه غذای معتبر بخرید. شرکت های معتبر منظورم تترا و سرا و جی بی ال و ازو و تروپیکال و ایناست. حالا نوع غذا رو نسبت به ماهیا انتخاب کنید.

      پاسخ
  15. black wolf

    برای ماهی های مولی پتالی و دم شمشیری و گوپی میخوتم

    پاسخ
  16. یاشار

    درود
    دوست خوبم آقا شهریار مارک ها و برندهای معروف رو خدمتتون عرض کردن ، شما مشخصات ماهی هاتون رو به فروشنده بدید و بگید از برند ها غذا بهتون بده
    مثلا” sera microgran یا sera flora
    موفق باشید

    پاسخ
  17. pejman1992esf

    سلام خسته نباشید
    چند تا سوال درباره غذا داشتم
    اول بگم ماهیام : ۳ اسکار ۲ پروت ۲ تگزاس ۲ پنکوسی خالدار ۲ لجن خوار ۱ گرین ترور ۱ نایف ۱ سوروم
    خب اول اینکه در روز چند نوبت غذا بهشون بدم؟
    غذاهایی که دارم لوفاک هم زیر آبی هم رو آبی – کرم خونی – میگو
    و اینکه با این غذا برنامه غذاییشونو چجوری بچینم؟
    هر روز از همش بهشون بدم یا نه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      از کرم خونی و میگو بیشتر از هفته ای دو وعده نباید استفاده کنید.
      به این ماهی ها بهتره روزی یک وعده غذا بدین.
      ضمنا ترکیب جالبی ندارید و به زودی درگیری خواهید داشت.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      سایز ماهیا تو تغذیه خیلی مهمه. یه موقع ماهی تو سن رشده و سایز کوچیکی داره تو روز میشه سه تا چهار وعده بهش غذا داد. یه موقع ماهیا بزرگن و سایز گرفتن روزی یه بار تغذیه بشن کافیه.
      غذاهایی که استفاده میکنید خوبه. فقط یه نمونه غذای سیکلید مرغوب هم از شرکت تترا یا سرا تهیه کنید
      هر روز هم نه از همه غذاها یا با هم بهشون ندید و مثلا تو روز دو وعده اگه تغذیشون میکنید یک وعده یه غذا و وعده دیگه غذای دیگه

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *