گلد فیش

گلدفیش ها از ماهیان زیبا و سنتی اب شیرین میباشد که حتما شما انها را موقع عید یا در مغازه های اکواریومی دیده اید.نگهداری انها اسان بوده و ماهیان کم توقعی هستند.بهتر است به صورت گله ای در اکواریوم های تک گونه نگهداری شوند. در ادامه سعی میکنیم به طور کامل این ماهی نسبتا دوست داشتنی را به شما معرفی کنیم

به ادامه متن توجه کنید

نام رایج : گلد فیش،ماهی طلایی” البته بسته به انواع مختلف گلدفیش،نام های متفاوتی شامل دم چادری، مرواریدی، کله شیری، کلاه قرمز، کالیگو،بلک مور و …. به انها نسبت داده شده است”

خانواده:cyprinidae

خاستگاه : چین ، ژاپن ،کره ، تایلند

حداکثر طول : ۱۰ سانتی متر

سطح شنا: کلیه سطوح آب

مکانهای جایگیری: میان سنگها،گیاهان و مواد شناور

نور مناسب: روشن ، بدون تابش مستقیم آفتاب

همزیستی: سازگاری کامل با تمام ماهیان صلح جوی اب شیرین

تغذیه: غذای خشک، کرم زنده، دافنی و …

خصوصیات فیزیکوشیمیایی : دما ۱۸ درجه سانتی گراد و پی اچ خنثی

رفتار و نوع تولید مثل : تخم ریز، در شرایط مصنوعی تکثیر شده و جزو ماهیان مقاوم برای نگهداری میباشد.

توصیه:بهتر است ۱۰ قطعه یا بیشتر از بچه ماهیان گلدفیش را خرید و پس از پرورش زیباترین آنها را نگهداری کرد. آکواریوم این گونه ماهیها باید فیلتری قوی داشته باشد و هرازگاهی آب تمیز به آن اضافه شود زیرا این ماهی ها پر خورند و به سرعت غذای خود را هضم میکنند و کثافت کاری زیادی دارند. همچنین بهتر است غذای این ماهی ها را به مقدار کم و در ۴ وعده به آنها بدهیم.

ویژگیهای جنسی : ماهی ماده کمی چاقتر است ، در فصل تخم ریزی روی سر ماهی نر لکه های رنگینی بوجود میآید.

تاریخچه: میلیونها نفر از مردم در اطراف جهان ماهیهای آکواریومی را به عنوان سرگرمی نگهداری می کنند. آنچه قابل توجه و چشمگیر است این نکته می باشد که بسیاری از این افراد پر شوق و ذوق، این سرگرمی را با نگهداری یک گلدفیش شروع کرده اند ماهی ای که قدمت آن میتواند تا چین باستان هم به عقب بازگردد این افراد با خرید یک جفت گلدفیش معمولی یا دریافت آن به عنوان هدیه ای از یک دوست به نگهداری این ماهی وارد شده اند. هر چند گلدفیشها واقعا جان سخت و پر تحملند لیکن کاملا به مهارتهای نگهدارنده اشان وابسته اند. اگر شما زمانی را صرف یادگیری اصول نگهداری ماهی کنید گلدفیش هایتان خوشحال و سلامت باقی مانده و می توانند مدت زیادی زندگی کنند. در شرایط خوب آنها توانسته اند به خوبی تا ۳۲ سال هم عمر کنند.

گلدفیش کپور بی رنگ و رو و بی روح تر از آنچه اکنون می بینیم بوده که پس از قرنها تکثیر و هیبریدگیری پرحوصله امروزه در اشکال بسیار متفاوت قابل دسترس است. امروزه تا بیش از یکصد واریته زینتی از خانواده گلدفیش های معمولی وجود دارند، واریته های شگفت انگیز بسیاری که از اشکال وحشی کپوری که از جنوب چین منشا گرفته اند به دست آمده اند گلدفیش وحشی جانوری به شدت متفاوت بود که فلس زدایی غیر معمول و طبیعتا رنگهای کاملا متفاوتی داشت ، به زودی انسان با تکثیر گلدفیش شروع به آزمایش کرد و همه نوع رنگ و فلسی ایجاد کرد. امروزه هنوز هم در ژاپن ، اروپا و آمریکای شمالی تکثیر انتخابی از گلدفیش های وحشی ادامه دارد احتمالا گروههای اصلی تکثیری از ماهیهایی که حتما اشکال غیر معمول بدن یا باله های جالب و رنگها و فلس های غیر معمول دارند به دست میآیند این واریته ها توجه تکثیرکنندگان ماهی را به خود جلب کردند، این تکثیرکنندگان از اطلاعتشان برای تولید اشکال غیر معمول طلایی باله بلند و دم بادبزنی استفاده کردند.

بدون شک گلدفیش عمومی ترین ماهی خانگی در جهان است که اجتماعش با انسان تا ۱۶۰۰ سال به عقب باز می گردد همان طور که اشاره شد این شکل خانگی و اهلی شده ازیک کپور کوچک وحشی در آبهای با جریان آرام در جنوب چین است که به کپور شباهت دارد. طی سلسله ۲۶۵ تا ۴۲۰سال پس از میلاد تکثیرکنندگان چینی متوجه تولید گه گاه نوزادانی با فلس های قرمز و جذاب توسط برخی کپورهای محلی که تا اندازه ای سبز خرمایی بودند شدند نهایتا پس از آزمایشات تکثیری که با شکیبایی تمام انجام شد آنها موفق به تولید ماهی با رنگ آمیزی بسیار جذابتری شدند طی سالهای ۱۲۰۰تا۱۳۰۰ ماهیهای نقره ای سیاه طلایی و لکه لکه ای قابل دسترس بوده و به عنوان ماهیهای خانگی کاملا متداول شده بودند طی سال ۱۵۰۰  به بعد گوناگونی شکل باله همچون دم بادبزنی و دم دستمالی شروع به ظهور کردند تا قرن شانزدهم این اشکال رفته رفته همراه با رنگ آمیزی متفاوت و اشکال مختلف بدنی و حتی اکنون اشکال گوناگون چشمی به وجود آمدند ازاین زمان به بعد تنوع های بعدی در چین ادامه یافت و گلدفیش های جالب شروع به انتشار به دیگر کشورها در اقصی نقاط جهان کردند در حدود ۱۵۰۰ سال گلدفیش ها به ژاپن زیستگاه کپورکوی راه یافتند اما ۲۰۰ سال دیگر به طول انجامید تا تکثیر آن انتشار یابد. تکثیر کنندگان ژاپنی که در تکثیر کپور کوی گویا با تجربه بودند تعدادی از گلدفیش های وحشی و بخشی از گلدفیش های توسعه یافته از چین را به دست آوردند، آنها مهارتشان را جهت توسعه برنامه های تکثیر انتخابی به کاربردند که به تولید برخی واریته های بسیار جذاب و امروزه قابل دسترس همچون گلدفیشهای کله شیری ،کالیکو ، فلس آیینه ای و شابونکن منجر گردید ازآن پس تکثیر کنندگان ژاپنی با تولید اشکالی همچون کله شیری و واریته هایی با فلس های شفاف یا بدون فلس مانند کالیکو یا شابونکن تاثیرشان را در این ماهی به طور خیلی قابل دسترسی نشان دادند. طی قرن هفدهم گلدفیش ها به بسیاری از کشورهای شرق دور معرفی شدند، بدون شک آغاز تجارت و بازرگانی و مسیرهای اکتشافی در اطراف جهان طبیعت پرتحمل و توانایی در مقاومت در برابر مسافرتهای بسیار طاقت فرسا به انتشار بعدی این ماهی در اقصی نقاط جهان کمک کرد. طی سالهای ۱۷۰۰یا شاید کمی زودتر نخستین گلدفیش ها در بریتانیا ظهور یافتند در حدود همین سالها انگلیسیها شروع به تکثیر گلدفیش کردند و برخی از آنها به قاره اروپا فرستاده شدند در سراسر قرن هفدهم گلدفیش ها از منشاهای یک واریته به غرب اروپا معرفی شده و تا اواخر قرن به روسیه رسیده بودند تا قرن نوزدهم بسیاری از انواع بسیار زینتی گلدفیشها به طور قابل توجهی در اروپا ظاهر نشدند .

گمان می رود که گلدفیشها به طی قرن هجدهم به آمریکای شمالی وارد شده اند ، هر چند برخی ازمردم معتقدند که این رخداد قریبا به ۲۰۰ سال پیشتر باز می گردد به هر حال تا اواخر قرن هجدهم یک مزرعه پرورش گلدفیش در مریلند آمریکا تاسیس یافته و بعدها نیز در طبیعت به جز در آلاسکا در هر ایالتی معرفی شده بود همچنین در این قرن دیده شد که گلدفیش هایی به استرالیا و نیوزلند وارد شده بودندو اکنون به طور گسترده ای در آبهای هر دو کشور پخش شده اند.

اکنون گلدفیشهای زینتی می توانند در اکثر نقاط ، در بیشتر کشورهای جهان یافت شوند. در بسیاری مناطق ، آنها به آبهای طبیعی ؛ جایی که جمعیتهای وحشی را تشکیل داده اند ، فرار کرده یا معرفی شدند.امروزه سالانه میلیونها گلدفیش در مزارع پرورش ماهی در آمریکای شمالی ، اروپا و شرق دور برای صادرات جهت نگهدارندگان ماهی در اقصی نقاط دنیا تکثیر می یابند.

انتخاب گلدفیش:احتملا مغازه آکواریومی محلتان باید گلچینی از معمولترین نژادهای گلدفیش را داشته باشد، اما انتخاب یکی از آنها که مناسبترین گزینه برای تنگ یا آکواریومتان باشد، می تواند قدری مشکل باشد. مسلما رنگها واشکال شگفت آور و جذاب زینتی بر انتخابتان تاثیرگذار خواهد بود ، البته باید به رفاه آتی ماهی نیز توجه داشته باشید. اگر فردی مبتدی هستید توصیه می شود واریته های پر تحملتری همچون گلدفیشهای معمولی ، شهابی و شابونکنهای کوچک را برگزینید . همین که قدری با تجربه تر شدید می توانید نگهداری اشکال زینتی تر را امتحان کنید. بخاطر داشته باشید که واریته های بسیار زینتی باید به بهترین وجهی در یک آکواریوم اختصاصی ( تاکید می کنم کاملا اختصاصی) برای خودشان نگهداری شوند. برخی از آنها بطور ویژه ای به دوره های ممتد وطولانی افت دما حساسند.

همیشه ماهیهای سالم و سرزنده را انتخاب کنید. کنترل کنید که باله ها در حالت سالم و خوبی بوده و حالت خوابیده و بسته ای نداشته باشند. یک ماهی گلدفیش سالم بطور باشکوه شنا می نماید و شاداب و سرزنده بوده و در یک گوشه از آکواریوم تنها نمی ماند.

از عاری بودن بدن از هر گونه زخم ، لکه یا سایشی اطمینان حاصل کنید. بعضی از واریته های گلدفیش نسبت به بعضی از بیماریهای رایج آکواریوم مقاومتر بوده و باعث بیماری ماهیهای تانک شما می گردند، در این زمینه پیشنهاد می گردد پس از خرید ماهیهای جدید مستقیما آنها را وارد آکواریوم اصلی نکرده و مدت زمان محدودی در قرنطینه نگهداری نمایید. ( مدت پیشنهادی قرنطینه ۱ هفته می باشد.)

چشمها باید شفاف باشند.از انتخاب هر ماهی بی حال یا با شکمهای گود افتاده و یا چشمهای فرورفته اجتناب کنید.از خرید ماهی از مخازنی که دارای تعداد بسیار زیادی ماهی بی حال و ظاهرا بیمارند، اکیدا برحذر باشید ، به شخصه پیشنهاد می کنم برای خرید هر گونه ماهی ابتدا تمامی ماهیهای داخل تانک مورد نظر را زیر نظر گرفته ، زیرا از این طریق می توانید متوجه شوید که آیا ماهی که می خرید می تواند ناقل بیماریهای آن تانک باشد یا خیر . تغذیه خوب ماهیها علامت بسیار مناسبی از صحت سلامت آنهاست.

احتمالا فروشنده ماهیهای خریداری شده شما را در کیسه پلاستیکی دارای حدود یک سوم تا دو سوم آب خواهد نمود. در این صورت ، شما یک تا دو ساعت فرصت خواهید داشت تا ماهیهایتان را بدون خطر به منزل برسانید. به هر حال ، اگر مسیر طولانی تر از این مدت است ، حتما از مغازه دار بخواهید که ماهی کمتری در هر کیسه بگذارد و یا از کیسه بزرگتری استفاده کرده و یا کیسه را با اکسیژن پر کند ( مورد آخر اکسیژن برای حمل ماهیها به شهرستانها امری ضروری است و باید رعایت گردد ، در غیر این صورت ماهیها هرگز به مقصد نخواهند رسید.)

گلدفیشها کاملا پرطاقتند، اما همانند بسیاری از ماهیها نسبت به نوسانات ناگهانی دما آسیب پذیرند ( این امر بدلیل خونسرد بودن این جانداران است). بنابراین جلوگیری از سرد شدن یا بیش از حد گرم شدن آب طی مسیر مغازه تا خانه مهم است . طی سفرهای طولانی کیسه را در جعبه ای مقوایی یا یونولیتی که نور و دما به داخل آن نفوذ نکند، قرار دهید.

گلدفیشها در بیشتر از ۱۰۰ گونه مختلف در دسترسند. علاماتی همچون رنگ آمیزی ، شکل بدن ، حالت باله و سایز و شکل چشمها که آنها را از هم متمایز می کنند ، حاصل تلاش سالهای بسیار در تکثیر انتخابی است. ضمنا پیشنهاد می گردد علاوه بر موارد ذیل در انتخاب یک گلدفیش خوب از نمونه هایی استفاده نمایید که به واریته های استاندارد نزدیک بوده تا در مراحل تکثیر با موارد غیر قابل کنترل ژنتیکی روبرو نگردید . ماهی را از تمامی نظرها اعم از ، باله ها ، دم ، شکل بدن ، وضعیت شنا و حرکت مورد بررسی قرار دهید

موفق باشید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,269 دیدگاه در “گلد فیش

  1. علی

    سلام.
    دیشب یه تیکه شیشه افتاد تو اکواریوم کویهام،منم حوصله نداشتم وردارمش.امروز دیدم بالای دهن یکی از کویهام حدودو ۴ میل پاره شده،متلین بلو و نمک رو سریع اضافه کردم،اونجایی که پاره شده خیلی از هم فاصله پیدا کرده،انگار قاچ شده باشه.
    میخواستم ببینم دوباره ترمیم میشه؟؟؟؟
    خوب میشه؟؟؟
    ممنون.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله ترمیم میشه فقط از متیلن بلو استفاده کنید و کیفیت اب رو هم بالا نگهدارید تا درمان بشه.

      پاسخ
  2. غزل

    سلام گلدفیش کالیکو راکین با چه گیاهی میشه انداخت؟الان چند روزه براش کریپتون گذاشتم ممکنه خرابش کنه؟دمای ابش ۲۷ درجه خوبه؟

    پاسخ
  3. مجتبی

    سلام
    دوست عزیز دمای آب برای گیاه کریپتون و گلدفیش خوبه فقط بالاتر نره ولی پایین تر بیاد بهتره.
    اما گلدفیش یه مدت سازگاره اما بعدا گیاه رو خراب میکنه حالا دیگه خریداری کردین بذار باشن ببینیم چی میشه.
    باز اگر امری داشتین در خدمتیم.

    پاسخ
  4. pooria

    سلام
    چند روز پیش یک گلد فیش پاندا مور گرفتم که در کنار سایر گلد فیش ها هست.
    کاملا تو اکواریوم جا افتاده و از این بابت مطمئنم اما واقعا غذا دادن بهش مشکل هست و خیلی خنگ بازی در میاره.تو یه مقاله انگلیسی خوندم به خاطر بینایی ضعیفشون هست.
    شاید خنده دار به نظر بیاد اما میدونید چطور میشه به این ماهی غذا داد؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      زیاد مساله مهمی نیست هر وقت گرسنه بشه میخوره و اینطوری هم نیست که تلف بشه چون گلدفیش هر آشغالی رو میخوره اتفاقا بنده از این گلدفیش ها زیاد داشتم و خوش خوراک هم بودن حالا شاید این میترسه و یا کوره و شاید هم مریض باشه ؟؟؟!!!

      پاسخ
      1. pooria

        مریض که بهش نمیخوره چون فعالیتش بد نیست و دائم شن هارو واسه غذا جابجا میکنه.
        البته یه قسمت خیلی کوچیک از باله بالاییش سفید رنگ شده نمیدونم حالا سفیدک هست یا بیماری قارچی چون خیلی ریزه ومنتظرم تکلیفش روشن شه تا سعی کنم درمان کنم.
        شما که تجربه زیادی دارین اینا مقاومتشون نسبت به بیماری چطوره؟بیماری شایع دارن؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          برای گلدفیش بای دکیفیت اب رو بالا نگهدارید چون خیلی زود آب رو کثیف میکنن و ضمنا دمای آب نباید بالا بره و باید روی یک عددی ثابت باشه و اگر تراکم ماهی هم زیاد نباشه تا مدتها سالم زندگی میکنن.

          پاسخ
  5. کامران

    با عرض سلام و خسته نباشید من ۴ تاگلد فیش کوی دارم که تا هفته پیش انگل داشتن و با دارو درمان شدن الان دوتاشون به خاطر اینکه هی خودشون رو به وسایل آکوا یم می مالوندن پولک هاشون ریخته و من هر دو روز یک دفه آب آن ها رو سیفون میکنم و یک قاشق غذا خوری نمک میریزم .تانکم ۶۰ لیتر هستش و گلدفیش هام ۸ سانتیمتر هستند و میخوام آکواریمم رو عوض کنم ۳۵۰ لیتر بگیرم بنظر شما این اندازه آکواریم واسه ماهی کوی مناسب یا نه تعداد کوی هام رو هم می خوام به ۱۰ عدد برسونم .

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      هر چقدر بزرگتر که بهتر. یعنی اگه میتونید بزرگتر بسازین که بهتره و سایزی نمیشه گفت که مناسبه و همیشه میگیم هر چقدر بزرگتر بهتر. ولی اره این سایز هم مناسب هست و میتونید داخل اون کوی هم نگهداری کنید.
      ضمنا حواستون باشه سیفون مدام و ریختن یک قاشق نمک ممکنه به جای درمان ماهیاتون رو بکشه

      پاسخ
  6. بهزاد

    سلام من داخل تانکم ۱۰ تا گلدفیش دارم که امروز یکیشون که نژاد کالیکو هست موقع شنا کردن تعادل نداشت و شکمش یه مقدار ورم کرده و احتمال میدم بیماری کیسه هوا باشه میخواستم راه درمانشو بدونم و اینکه واگیر دار است یا نه ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      احتمالا شکمش هوا گرفته. تو گلدفیش شایع هست و به خاطر غذاست. اگه تغذیه میکنه بهش غذایی مثل اسفناج یا کاهو یا حبوبات بدین، برای یکی دو وعده. اگه هم واقعا مشکل از کیسه هوا باشه درمانش سخته و میتونید از انتی بیوتیک ها یا داروهای تجاری استفاده کنید که صد در صد نتیجه نمیده.
      اگه شکمش هوا گرفته واگیر دار نیست. اگه کیسه هوا بر اثر ضربه مشکل دار شده باشه بازم واگیر دار نیست و اما اگه عفونت کیسه هوا باشه که بیماری هست بله واگیر داره

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      آقا شهریار کامل توضیح دادن فقط خدمتتون عرض کنم بیماری کیسه هوا و حتی بیماری استسقاء در گلدفیش ها به دلیل تغذیه زیاد و شرایط نگهداری بد خیلی شایع هست پس استسقاء رو هم چک کنید.

      پاسخ
  7. jafar margir

    سلام
    خواهشن هرکی میتونه هر چه سریعتر کمکم کنه
    من چهار تا گلدفیش سه تا مولی و یهدونه گوپی و یدونه ماهی که شبیه گوپی بود واز رودخونه گرفته بودم تو آکواریوم داشتم و دو هفته بود بدون هیچ مشکلی کنار هم زندگی میکردن که من دو روز رفتم مسافرت و نبودم حالا که برگشتم سه تا گلدفشم با دوتا مولی و لجن خوارم مردن و یه گلدفیش و یه گوپی و ماهی رودخونه موندن که اونا هم رو باله هاشون انگار خاک نشسته و رو باله هاشون انگار کثیف شده که اوناهم حالشون خوب نیست تا رسیدم خونه یه سیفون ۵۰درصد زدم و یکمقدار نمک بدون ید اضافه کردم خواهشن کمکم کنین بگین دیگه باید چیکار کنم تا اینارو از دست ندم شاید تا فردا شب زنده نمونن پس لطف میکنین اگه زود تر جوابمو بدین
    باتشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب کیفیت آب پایین بوده و ماهی ها تلف شدن و الان هم کارهای لازم رو انجام دادین و کار خاصی نمیشه براشون کرد.
      ضمنا ترکیب ماهی هاتون اصلا مناسب نبوده قربان و دیر یا زود تلفات میدادین.
      مولی ها باله های گلدفیش رو میزدن و گلدفیش هم گوپی ها رو میخورده.

      پاسخ
  8. jafarmargir

    سلام
    از جوابتون سپاس گذارم آقا مجتبی ولی اون مولیا بچه بودن و با گلدفیش گاری نداشتن و گوپی هم بالغ بود و گلدفیش با اون کاری نداشت و اون ماهی رودخونه ایه هماندازه گلدفیش بود و همه اینا شش ماه بود بدون هیچگونه تلفات و بیماری زندگی میکردن ولی تو این دو روز همه مریض شدن بعد که دقت کردم دیدم سفیدک گرفتن و گلدفیش علاوه بر اون دمخوره هم گرفته بود به خاطر همیندیروز رفتم بخاری و دماسنج گرفتم و تو آکواریوم گذاشتم و دماشو رو۳۰ قرار دادم و دماسنج هم تا آخر شب دمای۳۲ رو نشون میداد ولی امروز صبخ که بیدارشدم دماسنج ۳۴ درجه رو نشون میداد و همه ی ماهیا بجز گلدفیش مرده بودن ولی خوب سفیدک گلدفیش خوب شده بود حالا میشه بفرمایید برای دم خوره گلدفیش چیکار کنم تا خوب بشه
    با تشکر از شما دوست عزیز

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      برای دم خوره به بخش بیماری ها مراجعه بفرمایید مفصلا توضیح داده ضمنا کیفیت آب شما خیلی پایین بوده و دما رو ه مباید با دماسنج کنترل میکردین نه با ولوم بخاری البته باید خدمتتون عرض کنم که در این دما همه ماهی هیا شما تلف میشن و گلدفیش هم به زودی تلف میشه.

      پاسخ
  9. پرنیان

    سلام
    نمیدونید تا حالا چقدر مطلب خوندم آخر به جوابهام نرسیدم خواهش میکنم فقط جواب سوالم رو زود بدید که دارم دیوونه میشم …
    من ۸ تا گلد فیش دارم ۱ دونه بزرگ ۵ تا متوسط به پایین و ۲ تاشون خیلی کوچیک هستن این از لحاظ اندازه ….
    آکواریومم ۳۰ لیتری هستش ، هفته ای ۱بار سیفون میکنم یک سوم آب رو و یک قاشق غذاخوری سرخالی نمک اضافه میکنم … دما معمولا ۲۷ -۲۸ هستش …غذا دل مرغ در هفته یک بار ، پولکی و این غذاهای آماده ریز گرد ماهی. میدم … سوالام زیاده ولی ازتون خواهش میکنم ملتمسانه استدعا دارم همه رو با حوصله جواب بدید خیلی دوسشون دارم و خودم مریض شدم ، از نگرانی در بیارید من و ….
    ۱. دمای آب گاهی بیشتر میشه تا ۲۹ و این به خاطر محیط هستش گاهی برای اینکه پایین بیاد دما درشون باز میذارم آیا راه دیگه ای هست ، هیترشون هم خاموشه ؟
    ۲. غذا رو روزی یک بار میدم با حجم متناسب این کار رو ادامه بدم یا وعده رو ۲ بار کنم ؟
    ۳. آیا تعدادشون برای این آکواریم زیاده ؟
    ۴. شب ها برای اینکه پمپ هوا استراحت کنه فقط گپ روشنه هوا دهی هم داره آیا خوبه ؟
    ۵. ماهی هام چند باری انگل زدن خیلی تمیز همه چی شون و شستم اما میشه بازم یک داروی ضد انگل فیش آکوا خارجی گرفتم ، مغازه دار بهم گفت هر ۲ هفته حتی اگه سالم بودن قطره بریز تو آب یک روز دمارو برسون به ۳۰ و روزبعد دما رو کم کن و هر دو هفته تکرار کن تا اگه انگلم ندارن دچارش نشن ، درسته انجام بدم ضرری نداره ؟
    ۶.گاهی سر باله و دمشون پاره میشه و خوب میشه اما حساس شدم تا پاره میشه میگم مریضه آیا دلیل دیگه ای داره یا تا با این موضوع مواجه شدم باید چه کنم ؟
    ازتون یکباره دیگه خواهش میکنم با حوصله جواب همه سوالام و بدید باور کنین ۱ ماهه سر درد گرفتم شدید خودم قرص میخورم نگرانشون هستم ….
    بازم از سایت خوبتون ممنون منتظر جوابتون هستم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز نیازی به این صحبت ها نیست حتما جواب میدیم خدمتتون.
      خب اولا که ۸ تا گلدفیش برای ۳۰ لیتر آب زیاده دوما چرا یک قاشق غذاخوری نمک هر وقت که سیفون میکنید اضافه میکنید مگه ماهی آب شور دارید ؟؟؟!!!
      یک قاشق برای ۵۰ لیتر آب هست تازه وقتیکه سیفون میکنید فقط به اندازه آبی که خارج کردین باید نمک اضافه کنید نه اینکه باز یک قاشق نمک اضافه کنید طبیعیه که با این شرایط همه ماهی هاتون رو بکشید.
      راستی چرا دل به گلدفیش میدین اون هم دل مرغ ؟؟؟!!!
      ۱ – تابستان هست و این مشکلات طبیعیه راه های زیادی هست اما برای تانک ۳۰ لیتری به صرفه نیست. مثلا استفاده از فن و یا چیلر و …
      ۲ – همون روزی یک وعده کافیه بهتره همین وعده رو هم صبح ها بهشون بدین.
      ۳ – بله.
      ۴ – نه اصلا پمپ قرار نیست استراحت کنه و هرچی روشن خاموش بشه عمرش کمتر میشه و بهتره ۳۶۵ روز سال رو روشن باشه.
      ضمنا بهتره گپ رو خاموش کنید تا ماهی ها بتونن استراحت کنن چرا برعکس عمل کردین البته فیلتر رو نباید خاموش کنید ولی فیلتر داخلی موردی نداره خاموش بشه.
      ۵ – چرند گفته یعنی چی این کارها مگه قصد جون ماهی ها رو کردی عجب آدم دانشمندی بوده این فروشنده هرگز دارو الکی مصرف نکنید و دما رو هم بالا پایین نکنید خب این به فکر جیب خودش بوده تا شما.
      ۶ – با این شرایط نگهداری همه چی طبیعیه و تعجب کردم تا حالا زنده موندن.
      فدا سرت نگران نباش.

      پاسخ
  10. پرنیان

    ممنون که با حوصله جواب دادید ، یک قاشق غذاخوری که گفتم یک قاشق سرخالی دقیقا یعنی به اندازه همون یک سوم آب که خالی کردم …. خیلی ها بهم گفتن یا دل گاو بده یا مرغ تا سوتغذیه نگیرن یعنی ندم ؟ … یعنی پمپ دائم روشن باشه جدا نمیسوزه جنس چینی است ااا ؟
    خب دیگه اینقد دلداری ندید دیگه من که کاری نکردم که تا الان مرده باشن ماهی یام ، البته از توصیه هاتون خیلی ممنونم از این به بعد رعایت میکنم اما من تا بحال بهشون دارو ندادم همه چیز رو بررسی میکنم تا نکنه اذیت بشن .. راستی چند تا ماهی تو این آب فضاشون کافیه ؟ برای ۳۰ لیتر آب ؟
    بازم یک دنیا ممنون بابت این همه حوصله و سایت خوبتون .

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اون خیلی ها اشتباه گفتن قربان دل که به گلدفیش نمیدن ؟؟؟!!! این غذاهای گوشتی سنگین مخصوص گوشتخوارهای بزرگ و مقاوم هست نه گلدفیش ؟؟!!
      نه برای چی پمپ بسوزه این همه پمپ ۲۴ ساعته روشن هستن سوختن ؟؟!! اصلا بسوزه بهتر از این هست که خاموشش کنید و ماهی ها دچار کمبد اکسیژن بشن و حتی آب از جریان بیوفته و دمای سطح با عمق آب متفاوت باشه ؟؟!!! ضمنا وسیله برقی هرچی خاموش روشن بشه استهلاک بیشتری داره و زودتر میسوزه.
      ۴ – ۵ تا گلدفیش کافیه.

      پاسخ
  11. jafar margir

    سلام
    یه سوال داشتم
    ماهیه گلدفیش من یه مدت سفید گرفته بود خوب شد بعد دم خوره گرفته بود بعد خوب شد حالا ولی نمیدونم چی شده سر باله هاش داره سیاه میشه آیا بیماری خاصی گرفته؟روش درمانش چیه؟ممنون میشم چوابمو بدید
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنظر میاد کیفیت آب آکواریوم شما خیلی پایینه.

      پاسخ
  12. jafar margir

    سلام
    آقا مجتبی تا من هر سوالی در باره مریضی میپرسم شما میگی کیفیت آب پایینه آخه من هفته ای یکبار سیفون ۵۰ در صد دارم اگه اینطوریه که با این طرز نگهداری ماهی قراره مریض شه من پس این شیش هفت سالی که ماهی داشتم چرا اینجوری نمیشد چرا من باید سر این آکواریوم جدید این همه ماهیام مریض شن و بمیرن مگه من چه گناهی کردم که باید اینقدر تلفات بدم شیطونه میگه همه ی ماهیا رو بریزم بیرون خیالمو راحت کنم پس چطوره که خیلیا با همچین وضع نگهداری ماهیاشون هیچ مشکلی ندارن در ضمن تراکم تانک هم مناسبه و فیلتر رو هم هفته ای یکبار تمیز میکنم.
    اگه دلیل دیگه ای دارید که نشون میده باعث این بیماری شده باشه لطفا بفرمایید .
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر واقعا ۶ – ۷ ساله آکواریوم دارید پس از شما بعیده اینطوری حرف بزنید و الان خودتون باید بدونید اشتباه شما کجاست و واقعا کیفیت آب خرابه چون خواص شیمیایی چیزی نیست که با چشم ببینید .
      همین الان ببین خودتون چی گفتین ؟؟!!
      هفته ای ۵۰ درصد سیفون میکنید خب مشخصه که سیکل رو به هم میزنید.
      هر هفته فیلتر رو میشورید خب این هم اشتباه هست و همه کلونی باکتری ها رو از بین میبرید ؟؟؟!!
      هنوز هم میگی کیفیت آب بالا هست نه دوست عزیز نیست شما بخش چرخه آب رو مطالعه بفرمایید پی به اشتباهات خودتون میبرید.

      پاسخ
  13. jafar margir

    سلام
    ممنون از پاسختون ولی من تو این ۶_۷سال همیشه ۳۰ درصد سیفون هفتگی داشتم تا اینکه سر این تانک که کلی مریضی پیش اومدو منم دیدم شما میگی کیفیت آب پایینه رسوندمش به ۵۰ در صد درضمن من همزمان با سیفون فیلتر رو تمیز نمیکنم قربان با سه چهار روز اختلاف زمانی اینکارو میکنم اگه قراره اینارو نکنم میشه شما بفرمایید من دقیقا چیکار باید بکنم در ضمن من سرامیکارو با آب خود تانک میشورم والا ما تو این سالا خیلیا رو دیدیم که اصلا نمیدونن سیکل چی هست و آکواریوم رو هم ماهی یه بار کلا میشورن اندازه این آکواریوم من تلفات نداشتن اگه میشه لطف کنید بفرمایید من چیکار کنم تا این اتفاقا نیوفته
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب اونها شانسیه البته تو هر بی قانونی باز یه قانونی وجود داره و ممکنه تو عالم بی خبری سیکل رو طی کرد باشن ولی شما که این همه تجربه دارید همه چی رو خراب کرده باشید.
      مثلا فیلتر رو بهتره هر دو هفت هیکبار با فاصله از سیفون کاری تمیز کنید نه هر هفته.
      سیفون هم بیشتر از ۳۰ درصد انجام ندین ضمنا حتما سیکل آب رو یا به روش سنتی و یا با باکتری ساز طی کنید.
      ضمنا ممکنه شما ماهی مریض اضافه کرده باشید و مشکل از اون باشه؟؟؟!!

      پاسخ
  14. jafar margir

    اینم نتایج تست آب که همین الان با تستر ۶ کاره تترا اندازه گیری کردم
    No3:0
    No2:0
    Gh:8d
    Kh:6d
    Ph:6.8_7.2
    Cl2:0
    البته اینقدر متوجه هستم که اینها ربطی به سیکل نداره

    پاسخ
  15. jafar margir

    ممنون از پاسختون من قبلا با کپسول تترا باکتوزیم که البته تاریخش هم نگذشته بود سیکل رو طی کردم

    پاسخ
  16. jafar margir

    پس حالا میشه بفرمایید بنده چطور بیماری اون ماهی رو درمان کنم و اینکه با این طرز سیفونه میفرمایید و تمیز کردن فیلتر من دیگه با بیماری مواجه نخواهم شد ؟
    ممنون میشم که پاسخ بدید

    پاسخ
  17. jafar margir

    در ضمن من اینطور که شما میفرمایید تجربه زیادی ندارم و تو این ۶_۷سال هم بسیاری از اطلاعاتم رو از افراد با تجربه ای چون شما بدست آوردم ولی اینو قبول کنید که افرادی با تجربه شما هم هستن که نظر شون درباره این مسایل متفاوته و من هم با استفاده از راهنمایی های چنین افرادی کارم رو به پیش بردم ودر آخر هم اگه لحن تندی در سخنم بوده عذر میخوام

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ببخشید دیر جواب دادم بعد چرا عذرخواهی کردین من اصلا متوجه نشدم به چه منظوری عذرخواهی کردین ؟؟!! خیالتون راحت بنده اصلا ناراحت نمیشم.
      خب ببین دوست عزیز اولا که من هیچ تجربه ای ندارم اما بذار براتون بگم که شما باید هر دو هفته یک سوم از آب رو سیفون کنید و و بین سیفون کردن هم فیلتر رو تمیز کنید مثلا هفته اول سی درصد سیفون و هفته دوم تمیز کردن فیلتر و باز هفته سوم سی درصد سیفون و همینطور تا آخر حالا اگر یه چند روز هم جلو عقب شد و یا برنامه به هم ریخت خیلی چیز خاصی نیست.
      بیماری ماهی شما هم با غذای متنوع و کیفیت بالای آب برطرف میشه و الان باز همه سوال و جواب های شما رو خوندم یه حدسی میزنم که ممکنه از ذغال اکتیو به میزان خیلی زیادی استفاده کرده باشید و یا همچنین از رزین زیاید استفادهکردین این دو تا مورد رو هم بررسی بفرمایید ولی دیگه چیز خاصی نداره و خودتون استادین و خوشحال میشیم در خدمتتون باشیم دیگه هم عذرخواهی نکنید چون نیازی نبود.

      پاسخ
  18. jafar margir

    ممنون از راهنمایی و وقتی که برای پاسخ به سوالات میگذارید

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *