تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

تکثیر عروس هلندی ها تا حد زیادی اسان است و حتی میتوان  انها را در قفس تکثیر کرد. عروس ها والدین خوبی بوده و با صبر و حوصله جوجه های خود را به نحو ماهرانه ای بزرگ میکنند. رمز موفقیت در تکثیر عروس هلندی ها داشتن یک جفت سالم و مطمئن میباشد. در ادامه متن هر انچه که برای تکثیر عروس هلندی ها لازم بوده بیان شده است.

به ادامه متن توجه کنید

تکثیر عروس هلندی: تکثیر عروس ها در ایران خوشبختانه با موفقیت همراه بوده و رنگ های مختلفی از این پرنده تکثیر یافته است. اما به دلیل جفت گیری های نامناسب، هیبرید سازی و سایر عوامل بعضی از انها عقیم هستند و توانایی تولید مثل را نخواهند داشت. یعنی تخم ها به جوجه تبدیل نخواهد شد. در صورتی که جفت جوان، سالم و نژاد دار تهیه کنید شانس تکثیر موفق پرنده به بالاترین حد خود میرسد زیرا عموما انواع نژاد دار عقیم نیستند و تخم ها به جوجه تبدیل می شود و عروس هلندی ها نیز والدین خوبی بوده و مراحل تکثیر را از ابتدا تا انتها به خوبی انجام میدهند

برای تکثیر پرنده به وسایل گرانقیمتی نیاز نیست و تنها فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر که در زیر اشاره میشود کافی است

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده (بهتر است پرنده خریداری شده به صورت جفت خریداری شود، اگرچه عروس هلندی ها به سرعت با هم جفت میخورند ولی مدت زمانی طول میکشد تا اماده تکثیر شود، از طرفی ممکن است جفت انتخابی شما همدیگر را نپسندند. بنابراین انتخاب عروس های جفت خورده می تواند انتخاب هوشمندانه تری باشد)

۲) تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر

۳) فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده: بهتر است عروس هلندی های خریداری شده جوان و بالغ باشند. سن بلوغ عروس هلندی ها بین ۱.۵ الی ۲ سال است. همچنین بهتر است مدتی از جفت  گیری انها گذشته باشد. مزیت تهیه جفت عروس هلندی این است که شما مرحله اولیه تکثیر را پشت سر میگذارید. به دلیل اینکه جفت کردن دو پرنده  ان هم به انتخاب شما کمی مشکل است و شاید پرنده ها همدیگر را نپسندند یا مدت زمان زیادی طول بکشد تا با هم جفت بخورند. بهتر است از پرنده فروش جفت مطمئنی را درخواست کنید. بهترین عروس ها انهایی هستند که قبلا امتحان خود را پس داده باشند که قیمت نسبتا بالایی دارند. توصیه بنده این است که با رنگ خاکستری شروع کنید تا احتمال عقیم بودنشان یا مسائل ژنتیکی در تولید مثل نداشته باشید.

۲)تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر: باید عروس ها را برای تکثیر موفقیت امیز تقویت کرد استفاده از دان تقویتی و غذای نرم در این زمان بسیار مسمر ثمر می‌باشد

تهیه دان نرم یا غذای مکمل حیوانی و چند نکته: تخم مرغ شناخته شد ترین غذای نرم و مکمل محسوب می‌شود برای همین می‌توان سفیده تخم مرغ اب پز را با مقدار کمی زرده به همراه بادام و هویج رنده کرد و در اختیار پرنده قرار داد. اکثر عروس ها از هویج استقبال میکنند ولی ممکن است بعضی از انها هویج را دوست نداشته باشند که باید از مخلوط تخم مرغ حذف گردد. شاید اضافه کردن سینه مرغ اب پز بدون هیچ گونه ادویه جات غذای نرم و تکمیلی ما را کامل تر از پیش کند. عروس ها به سینه مرغ هم علاقه دارند با این حال در دادن سینه مرغ به پرنده ها زیاده روی نکنید چرا که میتواند مشکلات گوارشی را برای پرنده ها به وجود آورد.

دان ساده و معمولی پرنده نباید قطع شود و به روال عادی باید با این دان که شامل کتان و ارزن درشت است تغذیه شوند و تنها باید غذای نرم پروتئینی به رژیم روزانه پرنده اضافه گردد. گاها استفاده از برخی حشرات و کرم های تجاری مانند میل ورم یا سوپر ورم برای تامین نیازهای پروتئینی پرنده برای تولید مثل می تواند بسیار مفید واقع شود.

دانه های تکمیلی که میتوان در اختیار پرنده قرار داد همان مخلوط هفت تخم است که احتمالا در رژیم عادی پرنده نیز گاها استفاده میکنید ولی در زمان اماده سازی برای تولید مثل می توانید این مخلوط را به صورت روزانه نیز در اختیار پرنده ها قرار دهید. بادام رنده شده یا خورد شده هم میتواند غذای تکمیلی پرنده را تکمیل تر کند. تخمه افتابگردان هم که به حتم تا به حال به پرنده میدادید و نباید ان را قطع کنید

استفاده از جوانه دانه ها و سبزیجات و میوه جات در این زمان برای تامین ویتامین های مورد نیاز عروس ها و تقویت نطفه نر اجباری است. برخی از عروس ها از خوردن میوه جات و جوانه دانه ها امتناع می کنند. در این صورت استفاده از مکمل های تغذیه‌ای تجاری شامل مولتی ویتامین ها می تواند بسیار مفید باشد. از جمله مکملی که برای تولید مثل و تقویت نطفه پرندگان استفاده میگردد مکمل ad3e است که به صورت تجاری عرضه میگردد.

استفاده از کف دریا(سپیا) در این زمان توصیه میشود.

بهتر است غذای  نرم را در رژیم عادی پرنده به مقدار کم و مثلا هفته ای یک بار قرار دهید و به محض دیدن علائم جفتگیری و اماده بودن، تغذیه با غذای نرم را به طور روزانه شروع کنید.

۳)فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر: این قسمت مهمترین و حیاتی ترین قسمت محسوب می‌شود به این معنی که فراهم اوردن شرایط مطلوب مساوی است با تکثیر موفقیت امیز و در غیر اینصورت چیزی جز عدم موفقیت و نا امیدی نصیبتان نخواهد شد

قفس پرنده: از بزرگترین قفسی که دارید یا می‌توانید تهیه کنید استفاده نمایید. شاید ازادی پرنده و نگهداری در پاسیو یکی از رموز موفقیت باشد. البته عروس هلندی ها را میتوانید در قفسی با ابعاد ۱۰۰*۶۰*۵۰ هم تکثیر کرد

قوطی تکثیر: یکی از مهمترین عوامل در تکثیر موفق عروس هلندی انتخاب قوطی تکثیر است. بعضی عروس ها روی فضای باز هم تخمگذاری میکنند ولی اکثر انها به محلی سرپوشیده برای تولید مثل نیاز دارند. متاسفانه اکثر قوطی‌های تکثیر موجود در بازار مناسب مرغ عشق هستند تا عروس ها بنابراین دقت داشته باشید برای انتخاب قوطی به سایز ان توجه ویژه ای داشته باشید. اگر هم تمایل به تهیه قوطی های تولید مثل تجاری ندارید می‌توانید قوطی تکثیر را خودتان بسازید.

قوطی تکثیر مناسب حداقل طولی برابر با ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر با ۱۵ سانتیمتر دارد که باید در کف آن نیز محل تو رفته‌ای برای جلوگیری از لیز خوردن تخم ها داشته باشد، همچنین می‌تواند چوبی یا پلاستیکی باشد. بعضی از عروس ها از چوب، الیاف و پوشال استقبال میکنند، در حالی که بعضی دیگر به چیز دیگری جز گودی کف لانه نیاز ندارند و ترجیح می‌دهند بدون وجود الیاف تخم گذاری کنند. بهتر است الیاف و پوشال را نیز به همراه قوطی تکثیر در اختیار عروس ها قرار دهید زیرا در صورت عدم علاقه مشکلی پیش نخواهد امد و خودشان انها را بیرون می‌ریزند یا در صورتی که مورد توجهشان باشد از ان استفاده می‌کنند.

بعد از تهیه قوطی تکثیر و قفس مناسب بهتر است قوطی تکثیر را در محلی مناسب در داخل قفس یا خارج از قفس نصب کنید و همچنین قفس پرنده را  در محلی ارام که نور روز ان محل را روشن و تاریکی شب ان محل را تاریک کند قرار دهید ( البته استفاده از نور مصنوعی مشکلی را پیش نخواهد اورد و منظور این بود که مثلا تا ۱۲ شب چراغ پرنده روشن نباشد)

مرحله اخر جفتگیری و تولید مثل: با وجود اینکه عروس هلندی ها با یکدیگر جفت هستند ولی جفتگیری زمان تکثیرچیز دیگریست و ممکن است مدتها به طول انجامد تا پرنده شروع به تولید مثل و تکثیر کند ولی اکثر انها با شرایط مناسب، در فصل بهار خود را اماده تکثیر میکنند. دقت داشته باشید پرنده ها در اسارت ممکن است فصول را با شرایط محیطی خود بسنجند و الزاما فصل بهار تنها فصل تولید مثل عروس ها در اسارت نیست. حتی در فصل زمستان و در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مناسب عروس ها اقدام به تولید مثل میکنند.

مراحل کار به این صورت است که شما عروس هلندی های اماده را از همان ابتدا در قفس مناسب به همراه قوطی تکثیر قرار میدهید، بعد از مدتی متوجه خواهید شد که انها مرتبا در قوطی تکثیر رفت و امد دارند و حتی ممکن است ماده داخل قوطی بماند. کم کم عمل جفتگیری و لقاح انجام شده و عروس ماده تخم گذاری میکند، نرها و ماده ها هر دو روی تخم میخوابند، با این حال جنس ماده بیشترین وظیفه و نقش را برای خوابیدن روی تخم ها ایفا میکند. اگر بخواهیم وظایف را به صورت تقریبی تقسیم بندی کنیم، می‌توان گفت صبح ها وظیفه خوابیدن روی تخم ها به عهده نر و طول شب به عهده ماده باشد. یا حتی هنگام تغذیه هر یک دیگری روی تخم ها میخوابد. حتی هر دو را می تواند دید در کنار هم روی تخم ها نشته اند و این مورد در عروس های مختلف یکسان و دقیق و پیش بینی شده نیست.

در نهایت بالاخره پس از گذشت ۱۹ تا ۲۲ روز جوجه ها سر از تخم بیرون اورده و والدین بخوبی از انها مراقبت میکنند.

نکته های بسیار مهم و تکمیلی:

۱) تغذیه دان تقویتی و نرم را تا شروع شدن تخم گذاری ادامه دهید و بعد از تخم گذاری دان تقویتی را قطع کنید یا به میزان کمی در اختیار پرنده ها قرار دهید و با تولد نوزادان تغذیه با دان تقویتی را مجددا شروع کنید. دلیل اینکار برای جلوگیری از تحمیل انرژی مازاد به پرندگانی است که می خواهند با ارامش کامل روی تخم ها بخوابند.

۲) در روزهای ۱۸ الی ۲۲ روز پس از تخم گذاری محیط پرنده ها را کمی مرطوب کنید یا لااقل کاسه ابی در قفس قرار دهید تا در صورت نیاز ابتنی کنند.  رطوبت هوا در تسهیل بیرون امدن جوجه ها از تخم کمک خواهد کرد. عموما پرنده ها به طور طبیعی برای این منظور ابتنی می کنند با این حال می توانید از دستگاه بخور، حوله خیس یا قرار دادن ظروف ابتنی برای مرطوب کردن محیط استفاده نمایید.

۳) فصل تکثیر عروس ها از بهار تا اوایل تابستان است و بهتر است در این زمان مبادرت به تکثیر کنید. اگرچه در اسارت فصول برای پرنده ها مفهوم انچنانی ندارد و نسبت به شراطی محیطی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند و ممکن است در فصول دیگر یا هر زمان که شرایط را مناسب ببینند شروع به تولید مثل کنند

۴) در تکثیر عروس هلندی ها عجول نباشید و بهتر است بعد از خرید عروس ها تا چند ماه به انها اجازه دهید تا با محیط کاملا اشنا و اداپته شوند.

۵) دان تقویتی را در رژیم معمول پرنده به صورت کم و هفتگی قرار دهید و در زمان تکثیر با دیدن علائم جفتگیری برای تکثیر غذای تقویتی را روزانه در اختیار عروس ها قرار دهید. استفاده از مکمل های تغذیه ای می‌تواند نقش بسزایی در تکثیر موفق عروس ها داشته باشد.

موفق باشید

در صورت کپی برداری منبع مطلب (onlypet.ir) با درج لینک ذکر شود.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,199 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

  1. محسن

    سلام داش تخم های که خوردند همه داخلشون جوجه نصفه بود وبقیه هم رو که نمیخوابیدن رو شکستم داخلشون جوجه بود .اصلا من جدا شون هم نکردم داش حالا چکارم ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب پس جوجه تشکیل شده و احتمالا از چیزی ترسیدن و یا دست بردین داخل لونه و خلاصه به هر دلیلی تخم ها سرد شده و جوجه داخل تخم تلف شده و دیگه خودشون تخم ها رو شکستن شاید هم زمان بیرون اومدن جوجه ها بوده اما رطوبت تخم ها کم بوده و جوجه داخل تخم گیر کرده باید در هفته دوم بعد از تخم گذاری بهشون آبتنی بدین و یا رطوبت محیط رو افزایش بدین.

      پاسخ
  2. محسن

    اصلا دست به لونوشون دست نزدم .وجای ساکتی هم هستند رفت وامدی ندارم به انجا و وابتنی هم بهشون دادم خیلی خوب میشستند روی تخم های یک دفعه اینجوری شد سرس قبل هم همین اتفاق افتاد.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب پس همه چی خوب بوده شما یک فرصت دیگه هم بهشون بدین و اگر باز هم نشد احتمالش هست نر و ماده هم خون باشن و جوجه نمیدن پس بهتره هر دو رو رد کنید بره.

      پاسخ
  3. علیرضا

    با سلام
    ممنونم از سایت خوبتون چون من هم برای خرید اکواریوم وهم برای خرید عروس هلندی از سایت خوبتون کمک زیادی گرفتم خیلی ممنون
    من یه عروس هلندی گلباقالی گرفتم که۳ماهشه و تخم مرغ میخوره البته ارزن هم جلوش ریختم و به اونم نوک میزنه.دیروز از پدر و مادرش جدا شده .بعضی وقتا کز میکنه و پر های گردنش پف میکنن ولی سرحاله تقریبا و بازی هم میکنه ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید.

    ۱.من یک عروس هلندی خریدم دیروز۳ماهشه خیلی زیاد مدفوع میکنه و آبکیه ایا مشکلی داره؟چیکار میتونم بکنم براش؟
    ۲.غذای تقویتی چی بدم بهش خوبه؟
    ۳.یه مقدار عروس هلندیم بوی بدی میده و فکر کنم بخاطر مدفوعشه ایا بیماره؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      ۱- خیر. احتمالا از نوع غذاشه و وقتی که خوردن ارزن و کتان رو شروع کنه بهتر میشه.
      ۲- هیچی. همین تخم مرغ، میوه جات و جوانه دانه ها بهترین هستن. البته به همراه دانه ها
      ۳- خیر. به نظر مشکلی نداره و سالمه باز باید خودتون برسی بیشتری انجام بدید. ضمنا وقت بیشتری واسش بذارید و تنها نمونه.

      پاسخ
  4. علیرضا

    ممنون از پاسخ گویی تون
    ببخشید سه ماهشه میوه جات بدم بهش؟
    و اگر اره،چه میوه جاتی؟
    چیکار کنم. زود تر دونه بخوره؟

    پاسخ
    1. علیرضا

      ببخشید بعضی وقت ها می لنگه و یهویی می افته اما اکثر اوقات خوبه
      چرا می لنگه؟
      تخمه افتاب گردان خام بدم؟

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        سلام
        بله میوه میتونید بهش بدید. میوه ای مثل سیب واسش عالیه. طوطی سه ماهه هم خودش دیگه باید بتونه غذا بخوره.
        اب و دون دائم کنارش باشه و حتی با دست دانه ها رو بهش بدید تا خودش پوست بگیره و بخوره
        واسه لنگ زدنش هم نمیدونم. نمیخوام بترسونمتون ولی میتونه از بیماری خطرناکی مثل نیوکاسل هم باشه. میتونه هم عادی باشه و سنش کمه و طوطی ها هم روی زمین اصلا به خوبی راه نمیرن و لنگ میزنن.
        به هر حال…..
        تخمه افتابگردان هم بله موردی نداره و بهش بدید. طوطی سه ماهه خودش دیگه باید تغذیه کنه.

        پاسخ
        1. علیرضا

          سلام ببخشید من انقدر مزاحم میشم
          عروس هلندیم تازگیا نوک بالاییشو رو نوک پایینیش میماله و یه صدایی مثل جوییدن ایجاد میکنه.دلیلی داره؟
          بعضی وقتا که توی قفسه کز میکنه و پف میکنه
          چرا اینجوریه؟

          پاسخ
  5. علیرضا

    یکمم میلرزه شبا وقتی تو قفسه
    اگر خدای نکرده نیوکاسل باشه چیکار کنم؟
    راهی برا درمانش هست؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      یه کم لرزیدن که نیوکاسل نیست ممکنه ترسیده و یا خیلی دست کاریش میکنید و همش نگاهش میکنید که خوبه بیداره و … باعث استرس پرنده شدین و یا باد سرد بهش میخوره و جلوی در و پنجره و یا باد کولر هست.

      پاسخ
      1. ابراهیم

        سلام ببخشید من یه عروس هلندی دارم ۳ ماهس سالمم هست بالش قیچی ه
        نمیدونم چرا نمیره رو چوبی که براش گذاشتم.ضخامت چوبه اندازه شست دسته.
        غذا و ابشم گذاشتم کنار چوبه ولی نمیدونم وقتی میزارمش زوی چوب یکم غذا میخوره و بعدش میاد پایین.چی کار کنم روی چوب وایسه چون پاهاش و دمش میره تو مدفوعش وقتی کف قفسه.

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          کم کم عادت میکنه. هنوز عروستون جوجه است و به حال و هوای گذشته که در کارتون و روی کفی بوده و لم میداده مونده و هنوز هم توانایی و حس و حال ایستادن روی چوب به مدت طولانی رو نداره. کم کم این مشکل رفع میشه مگر مریض باشه یا مشکلی در پاهای پرنده باشه یا ….. که دیگه خودتون باید برسی کنید.

          پاسخ
  6. ابراهیم

    سلام یه عروس هلندی ۳ماهه دارم
    نمیدونم چرا روی چوب نمیره.قطر چوبه اندازه شست دسته.
    غذا و ابش کناره چوبه ولی وقتی میزارمش رو چوب میاد پایین
    بالشم قیچیه ولی دیگه داره کمکم در میاره
    چرا نمیره روی چوبه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      به این دیدگاه در یه پست دیگه پاسخ دادم و عرض کردم عروستون سنش کمه و شاید هنوز به راحتی نمیتونه روی چوب بشینه و خسته میشه یا اینکه هنوز تو حال و هوای جوجگی و لونه و کفی کارتون و این چیزاست و به مرور زمان خوب میشه و روی چوب میشینه. ضمنا عرض کرده بودم پای پرنده رو هم نگاه کنید زخمی نشده باشه یا لنگ نزنه یا مشکلی در پای پرنده وجود نداشته باشه. به هر حال باز اگه تمایل دارید پاسخ دیگر دوستان رو هم دریافت کنید نیازی به ارسال دیدگاه مجدد نیست و اگه کسی نظر مخالف یا متفاوتی داشته باشه در همینجا یا کامنت قبلی شما بیان میکنه.
      موفق باشید

      پاسخ
  7. سیدسعید

    سلام من یه جفت عروس دارم ۵ تا تخم گذاشته اما عروس نر ماده،رو میزد به قصد کشت، نر،رو جدا کردم ماده ۲هفته رو تخم خوابید اما آلان دیگه نمیخوابه یکی از تخم رو شکستم تخم ها سالم هستن چیکار باید بکنم درضمن نر،رو دوباره با ماده انداختم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      ماده اماده بوده اما نر نه و جفت گیری در کار نبود و تخم هم نطفه نداشته. بهتره یه مدت در دو قفس مجزا باشن و هم رو نگاه کنن و صدای هم رو بشنون و بعد مجددا کنار هم قرارشون بدید و ببینید چی میشه؟ یا الان اگه کنار هم هستن رفتارشون رو زیر نظر بگیرید و ببینید چی میشه. ضمنا اماده سازی قبل از جفت گیری و تخم گذاری هم فراموش نشه. ایشالا این دفعه نتیجه بگیرید

      پاسخ
  8. ناصر

    باعرض سلام و خسته نباشید
    عروس هلندی من امسال دومین باره که داره جوجه میده ودر ضمن ماده بیش احد ضعیف شده تقریباً ۴روزه جوجه هاش در اومدن ماده را جدا میکنم که یکم تقویتش کنم نره خیلی بی تابی میکنه وبه جوجه ها غذا نمیده اینجوریم میترسم ماده از شدت ضعف تلف بشه .نمیدونم دیگه چیکار کنم لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خواهشا برای دریافت پاسخ صبر کنید و سوال تکراری ارسال نکنید.
      خب هرگز نباید ماده رو از جوجه ها جدا کنید اون هم جوجه ۴ روزه شک نکنید اینطوری جوجه ها تلف میشن بعد اصلا چطوری ماده رو تقویت میکنید وقتی استرس جوجه ها رو داره ؟؟؟!!! اشتباه کردین قربان.
      همینجوری که در کنار نر و جوجه هاش هست باید غذاهای متنوع بهش بدین تا تقویت بشه نه اینکه جداش کنید اینطوری هم جوجه ها رو میکشید و هم ماده رو مگر ماده در استرس خوب غذا میخوره که بشه تقویتش کرد ؟؟؟؟!!!!
      از تخم مرغ آب پز – جوانه دم تازه – دانه مخلوط – ذرت تازه – دانه ذرت آب پز – نخود لوبیا آب پز – تخمه آفتاب گردان – میوه ( سیب زمینی آب پز – سیب درختی – هویج – موز – پرتغال – انگور – کیوی و …. ) – سبزی ( کاهو – کلم – کرفس – جعفری – شبید -اسفناج و … ) برای تقویت پرنده استفاده کنید.

      پاسخ
  9. ali

    یه سوال مسخره چطور میشه یه جفت نگه داشت ولی جوجه ندن؟ آخه جوجه هم بدن من نمیدونم ازشون مراقبت کنم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      حق طبیعیشونه. همه هم از خداشونه بتونن تکثیر کنن. شما تکثیر کنید جوجه ها رو رایگان بدین به ما!(شوخی کردم).

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      قرار نیست همه تخم ها جوجه بشه و یا همه جوجه ها بزرگ بشن نگران زیاد شدن تعداد اونها نباشید.

      پاسخ
      1. ali

        خخخخخخ سلام نه مشکل نیس منم از. خدامه ولی مادر جوجه ببینه جوجه ها. ه بزرگ شن میگه بند دو بسان اینا رو جمع کن ببر من حوصله صدای این ا*رو ندارم ! راستی کاسکو دایی من فرار کرده امکان زنده موندن هست؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          خیر. پرنده های قفسی خیلی سخت بتونن در محیط طبیعی زنده بمونن مگر فرار کرده باشه و رسیده باشه دست یه نفر دیگه در غیر اینصورت نهایتا چند ساعت بعد از گرما و گرسنگی و تشنگی یه گوشه ای میفته و خلاص…

          پاسخ
  10. هاشم مجبورآبادی

    سلام ببخشید من ی سوال دارم ممنون میشم جواب بدید
    من اول نوروز ۹۵ یک جفت جوجه سرلاکی عروس هلندی گرفتم والان نرش هم حرف میزنه هم بازی گوشه و اکثر اوقات داخل قفسه
    ماده زیاد دستی نشده و بد اخلاقه
    تقریبا الان ۵_۶ماهشونه
    امشب دیدم که جفت گیر کردن هردوشون خواهر و برادرن
    حدودا جفتگیری شون ۴الی۵ دقیقه طول کشید و من فیلم و عکس هم گرفتم ازشون
    و قبلا هم تجربه ای از عروس هلندی نداشتم الان باید این چیزایی رو که تو سایت نوشتید انجام بدم که حتما میدم
    فقط اینو میخوام بدونم که ایا سن ۵الی ۶ ماهگی واسه جفتگیری شون کم نبوده؟؟؟!!
    هرجفتشون از اول سال تا حالا داخل یک قفس بودن و باهم خیلی دوستن نظر شما چی هست و بگید که من چکارکنم الان ؟؟؟
    باتشکر فراوان اشما اساتید محترم
    تلکرارم جواب بدید یا همینجا
    @***********

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اگه واقعا پنج شش ماهه هستن به بلوغ جنسی نرسیدن و تخم و جوجه ای در کار نخواهد بود و نیازی هم نیست کار خاصی انجام بدین و مثلا لونه بذارید و ….
      (اگه واقعا ۵ الی ۶ ماه سن دارن)
      ضمنا ببخشید امکان پاسخگویی به تلگرام نیست و پاسخ ها در سایت ارسال میشن
      با سپاس

      پاسخ
  11. هاشم مجبورآبادی

    درضمن اگه خواستید میتونم فیلم جفتگیری شو واستون آپلود کنم در تلگرام و…
    اینم یادم رفت بگم میوه و سبزی جات بهشون همیشه میدم
    ولی غذای اصلی جفت عروس هام ارزن و بذرکه
    و هر روز بهشون نون خشک میندازم داخل اب و نون خیس شده میدم میخوره بنظر شما نطفه شون گرفته یا نه؟؟؟؟
    با تشکر
    جواب بدید لطفا
    @***********

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ما استقبال میکنیم و میتونید واسه چند رسانه ای سایت ارسال کنید.
      نون هم بهتره بهشون ندین یا گاها فقط مصرف بشه. همون میوه و سبزی و ارزن و کتان و هفت تخم و تخم مرغ و جوانه دانه ها و سپیا و اینجور چیزا کافیه

      پاسخ
  12. ali

    سلام
    خسته نباشید خواستم بدونم میشه عروس هلندیو جفت داد ولی بعد اونارو از هم جدا کرد؟؟؟یعنی بزاریم جفت بخورن بعد که تخم گذاشتن و جوجه ها بزرگشدن عروس هارو از هم جداکرد؟؟؟

    پاسخ
  13. امیر

    باسلام وعرض ادب به شهریارجان.ببخشید من حدوداًیه هفتس یه دونه طوطی عروسو انداختم پیشه یه عروس دیگه واسشون لونه نزاشتم الان عروس ماده پشتشو میزاره روی ارزنا یعنی امکان داره تخم بزاره؟باتشکر

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بعیده بخواد تو ظرف ارزن تخم بذاره. عروس برای تخم گذاری حفره های تاریک رو میپسنده که این شرایط رو ظرف ارزن نداره.

      پاسخ
  14. ندا

    سلام
    چندتا سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید.
    ۱- یه عروس پنج ماهه دارم من….بهترین زمان برای اینکه براش جفت بخرم کی هست؟ و اینکه در چه سنی به بلوغ میرسن؟
    ۲- من هفته ای دوبار جوانه ماش و دوبار جوانه گندم میدم بهش…هفته ای یه بار سفیده تخم مرغ…یه بار هم هویج. ارزن هم که همیشه توی قفس هست…روزی ده بیستا تخمه هم میدم بهش…………این برنامه غذایی مشکلی نداره؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ۱- هر وقت که خودتون وقت کافی نمیتونید واسش بذارید و قراره از تنهایی افسرده بشه. از همین الان تا هیچ وقت. یک سال و نیم دو سالگی هم به بلوغ کامل میرسن و قادر به تولید مثل هستن.
      ۲- مشکلی نداره. از کتاه هم استفاده کنید. از میوه جاتی مثل سیب هم استفاده بشه. از ذرت تازه هم استفاده کنید از سپیا هم همینطور.

      پاسخ
  15. sanaz

    سلام جفت عروس های من اولین تخم رو گذاشتن شاید یک هفته میشه که تخم بعد رو گذاشته..الانم میچرخه و گاهی میره تو لونه ..ایراد کار کجاست؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      تغذیه نامناسبشون یا عدم اماده سازی صحیح قبل از تخم گذاری یا اختلالات هورمونی یا هر دلیل دیگه ….

      پاسخ
  16. عروس هلندی

    سلام خسته نباشید من یک سوال داشتم سر عروس هلندی ماده من پرهاش ریخته و فقط کاکولش مونده و همچنین خودشو خیلی میخارونه بحالت تمیزکاری و سر شم ب صورت لرزش خاصی تکون میده علتش چیه؟؟؟؟؟لطفا زود پاسخ دهیداگر بیماری یا مداوای خاصی داره بگید تا ببرمش دامپزشک یا خیر!!!!!!!!!!!!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      پریزی تو این فصل طبیعیه و موردی نداره. مغز سر عروس ها هم کم مو هست(در برخی نژادها). در مورد لرزش سرش نمیدونم چجور لرزشی داره که کمکتون کنم. دائم لرزش داره. لرزش کمه و حالت چپ و راست شدن داره. یا نه گاهی سرشو تکون میده؟ این موارد با هم فرق میکنه و توضیح بیشتری نیازه.
      به پرنده هم استحمام بدین خارشش بهتر میشه. ضمنا اگه تو پریزی باشه که خارش هم میتونه طبیعی باشه.

      پاسخ
  17. رویا

    سلام
    من یک عروس هلندی ۵ ۶ ماهه دارم. ماده ست.
    حالا میخوام برم یک جوجه دیگه هم بگیرم.دوست دارم لوتینوی سفید باشه. ولی نمیدونم چه جوری لوتینوی نر بگیرم.
    هیییییچ عجله ای برای جوجه کشی ندارم. دوست دارم جوجه بزرگ کنم. حالا اگرم بعدا جفت شدن چه بهتر. نشد هم هیچی.
    فقط مشکلم اینه که چطوری جنسیتش رو تشخیص بدم. مطالب اینترنت هم ضد و نقیضه یا اینقدر تخصصیه که به درد من نمیخوره. مثل جمجمه و اینا. ممنون میشم راهنماییم کنید.
    ضمنا
    آیا احتمال حسادت عروس هلندی دیگه م هست؟؟ باهم نگهشون دارم. جدا نگهشون دارم؟

    و اینکه ما احتمالا چندماه دیگه نقل مکان کنیم. مشخص نیست . اونموقع چطوری میتونم عروسامو با خودم یه شهر دیگه ببرم؟؟با هواپیما، قطار، چی کار کنم. :(((

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب تشخیص جنسیت عروس لوتینوی سفید سخته و از روی فرم بالها و لکه های طلایی روی بال پرنده بالغ قابل تشخیص هست و در این سن ۵ – ۶ ماهگی قابل تشخیص نیست.
      اگر قصد جابجایی دارید فعلا عروس جدید نخرید و همون یکی رو داشته باشید و بعدا سر فرصت براش جفت تهیه کنید.
      پرنده رو هم بسته به فاصله ای که باید منتقل بشید با وسیله مناسب باید جابجا کنید مثلا بعد مسافت کم باشه با ماشین شخصی و هرچیز دیگه ای میشه جابجاش کنید اما در مسافت های طولانی باید از قطار و یا هواپیما استفاده کنید البته مجوز ورود پرنده رو به هواپیما ممکنه بهتون ندن و باید قبلش سوال کنید و مجوز بگیرید و همینطوری نمیشه.
      عروس قدمی به راحتی عروس جدید رو قبول نمیکنه حتی اگر نر و ماده ه مباشن باید یک مدت در دو قفس جداگانه اما در نزدیکی هم باشن تا با هم آشنا بشن و بعدا کم کم اونها رو با هم از قفس خارج کنید و در نهایت در یک قفس جفتشون بدین.

      پاسخ
  18. امیر

    باسلام.من یدون عروسه تقریباً۸ماهه داشتم بعد یدونه عروس فکرکنم ۱.۵سالش باشه گرفتم اینارو تقریباًدوهفتس انداختم کناره یکدیگه من میخواستم بدونم کی اینا باهم دیگه جفت میشن وجوجه میدن؟من براشون لونه نزاشتم لازمه که براشون بزارم؟باتشکر

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      جوجه که نمیدن و ممکنه با هم دعوا هم بکنن. عروس هلندی هر دوشون باید بالای یک سال و نیم سن داشته باشن. عروس هشت ماهه هنوز به بلوغ جنسی نرسیده.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *