تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

تکثیر عروس هلندی ها تا حد زیادی اسان است و حتی میتوان  انها را در قفس تکثیر کرد. عروس ها والدین خوبی بوده و با صبر و حوصله جوجه های خود را به نحو ماهرانه ای بزرگ میکنند. رمز موفقیت در تکثیر عروس هلندی ها داشتن یک جفت سالم و مطمئن میباشد. در ادامه متن هر انچه که برای تکثیر عروس هلندی ها لازم بوده بیان شده است.

به ادامه متن توجه کنید

تکثیر عروس هلندی: تکثیر عروس ها در ایران خوشبختانه با موفقیت همراه بوده و رنگ های مختلفی از این پرنده تکثیر یافته است. اما به دلیل جفت گیری های نامناسب، هیبرید سازی و سایر عوامل بعضی از انها عقیم هستند و توانایی تولید مثل را نخواهند داشت. یعنی تخم ها به جوجه تبدیل نخواهد شد. در صورتی که جفت جوان، سالم و نژاد دار تهیه کنید شانس تکثیر موفق پرنده به بالاترین حد خود میرسد زیرا عموما انواع نژاد دار عقیم نیستند و تخم ها به جوجه تبدیل می شود و عروس هلندی ها نیز والدین خوبی بوده و مراحل تکثیر را از ابتدا تا انتها به خوبی انجام میدهند

برای تکثیر پرنده به وسایل گرانقیمتی نیاز نیست و تنها فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر که در زیر اشاره میشود کافی است

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده (بهتر است پرنده خریداری شده به صورت جفت خریداری شود، اگرچه عروس هلندی ها به سرعت با هم جفت میخورند ولی مدت زمانی طول میکشد تا اماده تکثیر شود، از طرفی ممکن است جفت انتخابی شما همدیگر را نپسندند. بنابراین انتخاب عروس های جفت خورده می تواند انتخاب هوشمندانه تری باشد)

۲) تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر

۳) فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده: بهتر است عروس هلندی های خریداری شده جوان و بالغ باشند. سن بلوغ عروس هلندی ها بین ۱.۵ الی ۲ سال است. همچنین بهتر است مدتی از جفت  گیری انها گذشته باشد. مزیت تهیه جفت عروس هلندی این است که شما مرحله اولیه تکثیر را پشت سر میگذارید. به دلیل اینکه جفت کردن دو پرنده  ان هم به انتخاب شما کمی مشکل است و شاید پرنده ها همدیگر را نپسندند یا مدت زمان زیادی طول بکشد تا با هم جفت بخورند. بهتر است از پرنده فروش جفت مطمئنی را درخواست کنید. بهترین عروس ها انهایی هستند که قبلا امتحان خود را پس داده باشند که قیمت نسبتا بالایی دارند. توصیه بنده این است که با رنگ خاکستری شروع کنید تا احتمال عقیم بودنشان یا مسائل ژنتیکی در تولید مثل نداشته باشید.

۲)تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر: باید عروس ها را برای تکثیر موفقیت امیز تقویت کرد استفاده از دان تقویتی و غذای نرم در این زمان بسیار مسمر ثمر می‌باشد

تهیه دان نرم یا غذای مکمل حیوانی و چند نکته: تخم مرغ شناخته شد ترین غذای نرم و مکمل محسوب می‌شود برای همین می‌توان سفیده تخم مرغ اب پز را با مقدار کمی زرده به همراه بادام و هویج رنده کرد و در اختیار پرنده قرار داد. اکثر عروس ها از هویج استقبال میکنند ولی ممکن است بعضی از انها هویج را دوست نداشته باشند که باید از مخلوط تخم مرغ حذف گردد. شاید اضافه کردن سینه مرغ اب پز بدون هیچ گونه ادویه جات غذای نرم و تکمیلی ما را کامل تر از پیش کند. عروس ها به سینه مرغ هم علاقه دارند با این حال در دادن سینه مرغ به پرنده ها زیاده روی نکنید چرا که میتواند مشکلات گوارشی را برای پرنده ها به وجود آورد.

دان ساده و معمولی پرنده نباید قطع شود و به روال عادی باید با این دان که شامل کتان و ارزن درشت است تغذیه شوند و تنها باید غذای نرم پروتئینی به رژیم روزانه پرنده اضافه گردد. گاها استفاده از برخی حشرات و کرم های تجاری مانند میل ورم یا سوپر ورم برای تامین نیازهای پروتئینی پرنده برای تولید مثل می تواند بسیار مفید واقع شود.

دانه های تکمیلی که میتوان در اختیار پرنده قرار داد همان مخلوط هفت تخم است که احتمالا در رژیم عادی پرنده نیز گاها استفاده میکنید ولی در زمان اماده سازی برای تولید مثل می توانید این مخلوط را به صورت روزانه نیز در اختیار پرنده ها قرار دهید. بادام رنده شده یا خورد شده هم میتواند غذای تکمیلی پرنده را تکمیل تر کند. تخمه افتابگردان هم که به حتم تا به حال به پرنده میدادید و نباید ان را قطع کنید

استفاده از جوانه دانه ها و سبزیجات و میوه جات در این زمان برای تامین ویتامین های مورد نیاز عروس ها و تقویت نطفه نر اجباری است. برخی از عروس ها از خوردن میوه جات و جوانه دانه ها امتناع می کنند. در این صورت استفاده از مکمل های تغذیه‌ای تجاری شامل مولتی ویتامین ها می تواند بسیار مفید باشد. از جمله مکملی که برای تولید مثل و تقویت نطفه پرندگان استفاده میگردد مکمل ad3e است که به صورت تجاری عرضه میگردد.

استفاده از کف دریا(سپیا) در این زمان توصیه میشود.

بهتر است غذای  نرم را در رژیم عادی پرنده به مقدار کم و مثلا هفته ای یک بار قرار دهید و به محض دیدن علائم جفتگیری و اماده بودن، تغذیه با غذای نرم را به طور روزانه شروع کنید.

۳)فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر: این قسمت مهمترین و حیاتی ترین قسمت محسوب می‌شود به این معنی که فراهم اوردن شرایط مطلوب مساوی است با تکثیر موفقیت امیز و در غیر اینصورت چیزی جز عدم موفقیت و نا امیدی نصیبتان نخواهد شد

قفس پرنده: از بزرگترین قفسی که دارید یا می‌توانید تهیه کنید استفاده نمایید. شاید ازادی پرنده و نگهداری در پاسیو یکی از رموز موفقیت باشد. البته عروس هلندی ها را میتوانید در قفسی با ابعاد ۱۰۰*۶۰*۵۰ هم تکثیر کرد

قوطی تکثیر: یکی از مهمترین عوامل در تکثیر موفق عروس هلندی انتخاب قوطی تکثیر است. بعضی عروس ها روی فضای باز هم تخمگذاری میکنند ولی اکثر انها به محلی سرپوشیده برای تولید مثل نیاز دارند. متاسفانه اکثر قوطی‌های تکثیر موجود در بازار مناسب مرغ عشق هستند تا عروس ها بنابراین دقت داشته باشید برای انتخاب قوطی به سایز ان توجه ویژه ای داشته باشید. اگر هم تمایل به تهیه قوطی های تولید مثل تجاری ندارید می‌توانید قوطی تکثیر را خودتان بسازید.

قوطی تکثیر مناسب حداقل طولی برابر با ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر با ۱۵ سانتیمتر دارد که باید در کف آن نیز محل تو رفته‌ای برای جلوگیری از لیز خوردن تخم ها داشته باشد، همچنین می‌تواند چوبی یا پلاستیکی باشد. بعضی از عروس ها از چوب، الیاف و پوشال استقبال میکنند، در حالی که بعضی دیگر به چیز دیگری جز گودی کف لانه نیاز ندارند و ترجیح می‌دهند بدون وجود الیاف تخم گذاری کنند. بهتر است الیاف و پوشال را نیز به همراه قوطی تکثیر در اختیار عروس ها قرار دهید زیرا در صورت عدم علاقه مشکلی پیش نخواهد امد و خودشان انها را بیرون می‌ریزند یا در صورتی که مورد توجهشان باشد از ان استفاده می‌کنند.

بعد از تهیه قوطی تکثیر و قفس مناسب بهتر است قوطی تکثیر را در محلی مناسب در داخل قفس یا خارج از قفس نصب کنید و همچنین قفس پرنده را  در محلی ارام که نور روز ان محل را روشن و تاریکی شب ان محل را تاریک کند قرار دهید ( البته استفاده از نور مصنوعی مشکلی را پیش نخواهد اورد و منظور این بود که مثلا تا ۱۲ شب چراغ پرنده روشن نباشد)

مرحله اخر جفتگیری و تولید مثل: با وجود اینکه عروس هلندی ها با یکدیگر جفت هستند ولی جفتگیری زمان تکثیرچیز دیگریست و ممکن است مدتها به طول انجامد تا پرنده شروع به تولید مثل و تکثیر کند ولی اکثر انها با شرایط مناسب، در فصل بهار خود را اماده تکثیر میکنند. دقت داشته باشید پرنده ها در اسارت ممکن است فصول را با شرایط محیطی خود بسنجند و الزاما فصل بهار تنها فصل تولید مثل عروس ها در اسارت نیست. حتی در فصل زمستان و در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مناسب عروس ها اقدام به تولید مثل میکنند.

مراحل کار به این صورت است که شما عروس هلندی های اماده را از همان ابتدا در قفس مناسب به همراه قوطی تکثیر قرار میدهید، بعد از مدتی متوجه خواهید شد که انها مرتبا در قوطی تکثیر رفت و امد دارند و حتی ممکن است ماده داخل قوطی بماند. کم کم عمل جفتگیری و لقاح انجام شده و عروس ماده تخم گذاری میکند، نرها و ماده ها هر دو روی تخم میخوابند، با این حال جنس ماده بیشترین وظیفه و نقش را برای خوابیدن روی تخم ها ایفا میکند. اگر بخواهیم وظایف را به صورت تقریبی تقسیم بندی کنیم، می‌توان گفت صبح ها وظیفه خوابیدن روی تخم ها به عهده نر و طول شب به عهده ماده باشد. یا حتی هنگام تغذیه هر یک دیگری روی تخم ها میخوابد. حتی هر دو را می تواند دید در کنار هم روی تخم ها نشته اند و این مورد در عروس های مختلف یکسان و دقیق و پیش بینی شده نیست.

در نهایت بالاخره پس از گذشت ۱۹ تا ۲۲ روز جوجه ها سر از تخم بیرون اورده و والدین بخوبی از انها مراقبت میکنند.

نکته های بسیار مهم و تکمیلی:

۱) تغذیه دان تقویتی و نرم را تا شروع شدن تخم گذاری ادامه دهید و بعد از تخم گذاری دان تقویتی را قطع کنید یا به میزان کمی در اختیار پرنده ها قرار دهید و با تولد نوزادان تغذیه با دان تقویتی را مجددا شروع کنید. دلیل اینکار برای جلوگیری از تحمیل انرژی مازاد به پرندگانی است که می خواهند با ارامش کامل روی تخم ها بخوابند.

۲) در روزهای ۱۸ الی ۲۲ روز پس از تخم گذاری محیط پرنده ها را کمی مرطوب کنید یا لااقل کاسه ابی در قفس قرار دهید تا در صورت نیاز ابتنی کنند.  رطوبت هوا در تسهیل بیرون امدن جوجه ها از تخم کمک خواهد کرد. عموما پرنده ها به طور طبیعی برای این منظور ابتنی می کنند با این حال می توانید از دستگاه بخور، حوله خیس یا قرار دادن ظروف ابتنی برای مرطوب کردن محیط استفاده نمایید.

۳) فصل تکثیر عروس ها از بهار تا اوایل تابستان است و بهتر است در این زمان مبادرت به تکثیر کنید. اگرچه در اسارت فصول برای پرنده ها مفهوم انچنانی ندارد و نسبت به شراطی محیطی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند و ممکن است در فصول دیگر یا هر زمان که شرایط را مناسب ببینند شروع به تولید مثل کنند

۴) در تکثیر عروس هلندی ها عجول نباشید و بهتر است بعد از خرید عروس ها تا چند ماه به انها اجازه دهید تا با محیط کاملا اشنا و اداپته شوند.

۵) دان تقویتی را در رژیم معمول پرنده به صورت کم و هفتگی قرار دهید و در زمان تکثیر با دیدن علائم جفتگیری برای تکثیر غذای تقویتی را روزانه در اختیار عروس ها قرار دهید. استفاده از مکمل های تغذیه ای می‌تواند نقش بسزایی در تکثیر موفق عروس ها داشته باشد.

موفق باشید

در صورت کپی برداری منبع مطلب (onlypet.ir) با درج لینک ذکر شود.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,199 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

  1. Msetayesh

    سلام
    میشه لطفالینک اپلودسنترسایت روبهم بدید
    ممنون

    پاسخ
  2. msetayesh

    سلام
    این ادرسوبازنمیکنه…قبلا خیلی راحت واستون تصویرارسال کردم ولی الان متاسفانه نمیشه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اپلود سنترمون رو برسی کردم و مشکلی نداره. اگه از طریق اپلود سنتر ما هم نتونستید اپلود کنید کلی اپلود سنتر مناسب دیگه در فضای اینترنت هست که میتونید از اونها استفاده کنید و عکستون رو اپلود و ادرسشو اینجا قرار بدید. البته توصیه ما استفاده از اپلود سنتر خودمون هست تا تصاویرتون نزد ما محفوظ بمونه

      پاسخ
  3. ناشناس

    سلام
    عروسهام جوجه ای که ازشون زنده موند الان بیست روزشه…من ازقبل یه قفس بزرگ واسشون تهیه کرده بودم که به راهنمایی وپیشنهادشما جایگزین قفس قبلیشون نکردم…الانم دومرتبه دارن جفتگیری میکنن میخواستم ببینم قفسشون روعوض کنم یاهمونی که بوده باشه….نظرتون چیه؟ میخواستم عکس قفس روارسال کنم که متاسفانه نتونستم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بهتره قفس مولد ها رو تغییر ندین.
      حالا که عکس قفس بزرگتر رو دیدم میتونید قفس کوچکتر رو داخل این قرار بدین و درش رو باز بذارید تا پرنده ها خودشون یا لونه داخل قفس بزرگ رو انتخاب کنن و یا لونه قبلی که داخل قفس کوچک هست .

      پاسخ
  4. حسین

    سلام عروس من امروز اولین تخم رو گذاشته اما کف قفس لطفا راهنماییم کنید الان چیکار باید کرد مرسی ۵

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هیچ کاری نمیشه کرد باید از قبل لونه خوب و مناسب براشون میگذاشتین تا کف قفس تخم نکنه اگر هم لونه مناسب داره اون تخم رو فعلا بردارید تا بقیه تخم هاش رو داخل لونه بذاره بعدا میشه این تخم رو هم به بقیه اضافه کرد.

      پاسخ
  5. کاظم

    سلام مدیر خوبی؟
    من یه جفت عروس بالغ خریدم ک قبلا جفت نبودن .الان سه ماهه ک ازشون نگه داری میکنم. یک ماه اول اصلا تو کوزه نمیرفتن..اما الان دوماهه ک میرن تو کوزه .نر میره لونه گرم میکنه ماده هم میره تو کوزه..ماده بعضی موقع ها میاد رو چوب سرشو میده پایین دمش رو میده بالا واسه جفتگیری اما نر اصلا سراغش نمیره.فقط جفتشون باهم میرن تو کوزه..تو یه اتاقی گذاشتم ک کم رفتو آمد هست…تازگیا هم ک تا میرم تو اتاق زود میرن تو کوزه..انگاری میترسن..منم ک فقط میرم آبو غذاشونو میدم.چند جفت مرغ عشق هم برای پرورش گذاشتم…مرغ عشقام همشون تخم کردن اما اینا تخم نمیزارن چرا؟
    الان ک دارم این پیامو مینویسم ماده تو کوزه داره جیغ ریز میزنه.
    راهنماییم کن الان چکار کنم چرا تخم نمیزارن اینا؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همه چی طبیعیه و مورد خاصی نداره و ممکنه تا یکی دو هفته آینده تخم گذاری کنن ضمنا برای جفت گیری باید سایز قفس مناسب باشه تا نر و ماده روی هم جا بشن و سر نر به سقف قفس نخوره و دمش هم به میله ها نگیره.
      صبر کنید و از جوانه گندم تازه و ذرت تازه هم برای تغذیه استفاده کنید ماهی یک روز هم در ظرف آبخوری از ویتامین مخصوص پرندگان استفاده کنید حتما تخم گذاری میکنن. غذای متنوع فراموش نشه راستی کاهو و سبزی و میوه هم خوبه.

      پاسخ
      1. کاظم

        مجتبی جان قفسم عالیه
        دوتا قفس بزرگ رو بهم چسباندم یکی کردم ک بزرگ بشه.
        مولتی ویتامین هم هفته ای یک بار میدم…غذاشون هم ارزن ..تخم آفتابگردان..تخم کتان..کلا قاطیه میدم بهشون..
        ذرت هم ماه اول بهشون میدادم الان قطع کردم.
        کف دریا خیلی میخورن..
        در ضمن نر سنش از ماده بیشتره ولی چثه اش از ماده یکم کوچکتره..
        هرچی بود گفتم.
        راهنمایی جدید؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          خب همه چی عالیه. فقط تخم مرغ اب پز با جوانه دانه ها فراموش نشه. لونه هم واسشون بذارین. ایشالا که تولید مثل کنن. تخم مرغ در تولید مثل طوطی ها نقش بسیار مهمی داره و پروتئین مورد نیاز برای تولید مثل رو در اختیارشون میزاره

          پاسخ
  6. حسین

    سلام ببخشید من عروس ماده ام روز جمعه تخم اول رو گذاشت اما کف قفس من تخم رو داخل لونه گذاشتم ولی تخم رو شکست بعد از آون تا الان که تخم دیگری نزاشته به نظرتان دوباره تخم میزاره ودلیل شکوندن تخم چی میتونه باشه مرسی

    پاسخ
  7. mrs76

    سلام
    عروس هلندی سرلاکی رو نمیشه جفت کرد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      سواله یا پاسخ؟ عروس سرلاکی مطمئنا جفت نمیخوره ولی میشه با هم نگهداریشون کرد و پرنده تنها نمیمونه.

      پاسخ
  8. حامد7

    سلام.عروس هلندیام یک هفته شده جفتگیری میکنن روزی ۳تا۴بار هروز بدون استثنا.اما هنوز هیچ تخمی نذاشتن نر همیشه تولونست ماده هم میره ولی کمتر .ایا مشکلی داره یانه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. تخم گذاری دو هفته تا بیست روز بعد از اولین جفت گیری ممکنه طول بکشه. یکی زودتر تخم میزاره و یکی دیرتر و جای نگرانی نیست.

      پاسخ
  9. Msetayesh

    سلام
    واسه جوجه عروس تاچندروزگی بایدهرپنج ساعت تخم مرغ گذاشت ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      قانونی وجود نداره که هر ۵ ساعت تخم مرغ آب پز بذارید.؟؟؟!!!

      پاسخ
  10. Msetayesh

    سلام
    الان که حدودچهل روزشه غذای خاصی احتیاج هست واسش یاهمون غذای پدرمادرش کاری کافیه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      همون غذای که به والدین میدین. ارزن و کتان + تخم مرغ و هویج اب پز و جوانه دانه ها. برخی حبوبات هم میتونید بهشون بدین.

      پاسخ
  11. karimi

    سلام من دو ماه یه جفت عروس خریدم نر خیلی میخونه ودور ماده میچرخه ولی ماده بداخلاقی میکنه اصلا ندیدم جفتگیری کنن قفسم بزرگه۲۰۰×۱۰۰×۶۰ هستش لونه هم گذاشتم اصلا سمتش نمیرن چیکار کنم ازکجا بفهمم جفت خوردن جلوی قفس هم توری مرغیه همش ازش بالا میرن وبال های نر زخمی میشه بنظرتون چیکار کنم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      ممکنه ماده اماده نباشه یا اصلا به سن بلوغ نرسیده باشه. اون توری مرغی رو هم عوض کنید تا بیشتر به پرنده اسیب وارد نشده. مخصوصا به پاهای پرنده.

      پاسخ
      1. karimi

        سن ماده از نر بیشتر بنظر میرسه جثه ماده هم بزرگتره احتمال داره تولک رفته باشه بخاطر فصل.اگه تولک رفته باشه چقد طول میکشه ازلک در بیاد یا بنظرتون عوضش کنم یا نه.یه بار نر سعی به جفت گیری کرد بالای ماده رفت ولی اومد پایین ماده هم مقاومت نکرد.توری مرغی رو نمیتونم عوض کنم خیلی بزرگه روش خیلی کار کردم

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          دوست عزیز دو ماه پرای طوطی و جفت دادنش اصلا هیچی نیست و باید خیلی بیشتر از این صبر کنید مخصوصا اگر دو تا پرنده نسبت به هم غریبه باشن حداقل ۵ – ۶ ماه صبر کنید اگر جواب نداد یک جفت بهتر خریداری کنید.

          پاسخ
  12. karimi

    شما گروه پرندها ی زینتی تو تلگرام ندارید

    پاسخ
  13. محسن

    سلام وخسته نباشید یک ماه پیش عروس هایم ۶ عدد تخم کردند ولی جوجه از تخم در نیامده وعروس ها دیگه روی تخم ها از دیروز نمی خوابند ایا تخم ها را بردارم ممنون میشم راهنمایم کنید”’

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله این تخم ها خراب شدن و میتونید بردارین. ایشالا سری بعد. ضمنا همین تخم ها رو بشکنید ببینید جوجه یا چیزی شبیه اون تشکیل شده؟ حداقل معلوم بشه تخم ها نطفه دار بوده یا نه؟

      پاسخ
  14. محسن

    سلام دوباره این کار که گفتی انجام دادم ۴ تخم ها تبدیل جوجه شده بود و۲ نشده بود درباره تغذیه شان راهنمای کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همه چی خوب بوده امیدوارم سری بعدی جوجه ها از تخم بیان بیرون.
      خب تغذیه باید با دانه مخلوط – ذرت تازه – تخم مرغ آب پز – جوانه گندم تازه – برای تنوع تخم کاهو و شاهدانه و مصرف میوه و سبزی در برانامه غذایی باشه.
      برای جوجه شدن تخم ها نیاز به لونه مناسب – محل ساکت و آروم – دمای مناسب هست اگر جوجه ها کامل شدن و تو تخم گیر کردن نشونه خشک بودن و کمبود رطوبت محیط هست بهتره در روز ۱۳ – ۱۴ بعد از تخم گذاری یک ظرف ابتنی جلوی پرنده ها بذارید دقت کنید زورکی پرنده رو ابتنی ندین اگر هم آبتنی نکردن مهم نیست میشه با دستگاه بخور رطوبت هوا رو بالا برد که همین مقدار کفایت میکنه که البته اگر در مناطق کویری زندگی نمیکنید و رطوبت هوای شهر شما مناسب باشه نیازی به این چیزها ندارید.

      پاسخ
      1. محسن

        سلام مجتبی جون ممنون به سوالات من پاسخ دادی چرا نروماده باهم روی تخم ها میخوابند? من برای جای که فقط ماده تخم کرده گود کردم ایا لازم است که جای دیگر گود کنم ?چون نرتخم ها را بر میداشت ومیگذاشت زیر خودش وشب ها میاید بیرون قفس میخوابید وتخم های زیر آن بود کسی نمیخوابید روی آن’……….. لانه اش با ام دی اف درست کردم’!چکار کنم’

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بنظرم لونه اصلا مناسب نیست هرچند یک گودی کفایت میکنه ولی ام دی اف سطح صافی داره و مناسب لونه عروس نیست باید از کوزه و یا کنده درخت که منحنی هست استفاده کنید فعلا دست کاریشون نکن بذار هرکاری دلشون میخواد بکنن هرچی شد شد و اگر دست کاریشون کنید خرابکاری میشه و بدتر میشه ولی سری بعد یک لونهمناسب براشون بذار و خودشون اون رو انتخاب میکنن و بعدا این لونه رو بردار.
          خواهشا برای دریافت پاسخ صبر کنید در اولین فرصت که ان لاین بشیم جواب میدیم پست بعدی شما رو بنده حذف کردم.

          پاسخ
  15. we can fly

    با سلام و خسته نباشید
    جوجه عروسها را بعد از چند وقت میشه از والدین جدا کرد؟ اگه جدا نشوند واسه جوجه دهی بعدشون مشکل پیش میاد؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      دو ماه. البته چهل پنجاه روزگی برخی جوجه ها خودشون غذا میخورن و میتونید جداشون کنید یا اگه خودتون میتونید بهشون غذا بدید و قصد دستی کردن دارید هم میتونید در همون سن چهل پنجاه روزگی از والدین جداشون کنید
      مطمئنا دیر جدا بشن یا ماده مجددا قصد تولید مثل داشته باشه احتمال کتک خوردن و پرپر شدن جوجه ها هست. حتما دقت کنید در هر سنی که جوجه ها باشن اگه پرکنی جوجه ها از جانب ماده رو دیدین یا والدین به جوجه ها حمله ور میشن حتما باید جوجه ها جدا بشن و به صورت دستی تغذیه بشن.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *