شناخت و نگهداری طوطی خاکستری (کاسکو)
کاسکوها بدون شک با استعدادترین پرندگان به شمار میرود و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده اند. کاسکویی که درست نگهداری و تربیت شده باشد میتواند به خوبی کلمات را بیان کند و حتی کلمات را درجای خود استفاده کند. شاید این پرنده بین طوطی سانان زیباترین نباشد ولی بدون شک بااستعدادترین طوطی در خانواده طوطی سانان به شمار میرود. در این قسمت سعی شده با کاسکو بیشتر اشنا شویم و روش صحیح نگهداری ان را بیاموزیم
به ادامه متن توجه کنید
شناخت: کاسکو (طوطی خاکستری) با نام علمی Psittacus erithacus در غرب و مرکز آفریقا زندگی می کند. این طوطی دارای دو نژاد کنگو و تیمنه می باشد. نژاد کنگو دارای جثه ای بزرگتر و دارای پرهای دم روشن تری نسبت به تیمنه می باشد. طوطی خاکستری آفریقایی از اکثر طوطی ها بزرگتر می باشد، طول بدن نژاد کنگو ۱۲ تا ۱۴ و نژاد تیمنه حدود ۱۰ اینچ می باشد هر دو نژاد دارای دمهای خیلی کوتاه و قرمز رنگ میباشند که در نژاد تیمه رنگ دم مایل به قهوه ای میباشد و اگر چه نسبت به سایر طوطی ها دارای پر و بال رنگارنگی نیستند اما به واسطه هوش و قدرت سخن گویی بالا بسیار مورد توجه می باشند
طوطی خاکستری در طبیعت بسیار اجتماعی می باشد این پرندگان بدلیل داشتن امنیت بالاتر و همچنین علاقه به همنشینی با سایر همنوعانشان بصورت گله ای زندگی می کنند. این احساس دوستی می تواند در یک پرنده خانگی به دوستی با انسان تبدیل شود به طوریکه پرنده به راحتی عصبانیت یا ناراحتی صاحبش را تشخیص و نسبت به آن عکس العمل نشان دهد وگاهی این روابط به قدری عمیق میشود که تحمل دوری از صاحب خود را حتی یک لحظه نداشته و در صورت بی توجهی باعث افسردگی و عارضه پرکنی میشود که درمان ان کار چندان راحتی نیست.
خرید کاسکو: در صورت تصمیم به خرید طوطی خاکستری بهترین گزینه انتخاب طوطیی است که از زمانی که جوجه بوده از مادر جدا شده و توسط یک انسان تغذیه شده است. چنین پرنده ای به راحتی به انسان خو گرفته و به او اعتماد می کند. بسیار کم اتفاق می افتد که آنها نسبت به صاحب جدید خود حالت تهاجمی داشته باشند با این حال دقت کنید که جوجه باید به سنی رسیده باشد که به تنهایی غذا بخورد در غیر اینصورت پرنده برای رفتن به یک محیط جدید خیلی جوان است یک پرنده فروش آگاه هیچگاه چنین پرنده جوانی را نمی فروشد. طوطی خاکستری می تواند یک دوست حیرت انگیز برای صاحبش باشد که می تواند جذابیتهای زیادی برای صاحبش ایجاد کند طوطی و صاحبش می توانند مدتهای زیادی با هم سرگرم باشند اما همانند دیگر حیوانات خانگی، کلید این کار توجه به پرنده است. طوطی خاکستری زمانی طولانی زندگی می کند و می تواند برای صاحبش زندگی شادی را بوجود آورد.
برای خرید طوطی خاکستری به نکات زیر توجه کنید:
۱)خریدار بیتجربه کاسکو بهتر است یک کاسکوی جوان که از جوجگی با انسان بزرگ شده تهیه کند و یا حداقل یک جوجه کاسکو نیمه رام برای نگهداری انتخاب کند
۲)برای تشخیص اینکه کاسکو جوجه است یا بالع بهترین راه رنگ چشمهای کاسکو میباشد که تا قبل از ۴ ماهگی خاکستری تیره و تا حد زیادی مایل به سیاه، از ۴ ماهگی تا ۶ ماهگی خاکستری و از ۶ ماهگی تا ۹ ماهگی از خاکستری روشن به سفید کمرنگ که از خصوصیات کاسکوهای جوان بالغ میباشد است تغیر میکند هر چه سن کاسکو از ۹ ماهگی به بالا رود رنگ چشمها کاملا سفید و کم کم به رنگ زرد و پرتقالی تبدیل میشود
۳)بهتر است در هنگام خرید از یک فرد با تجربه کمک بگیرید و او را باخود به پرنده فروشی ببرید تا به شما در امر خرید کمک کند
۴)از مغازه دار بخواهید درباره گذشته پرنده برای شما توضیح دهد. تابیشتر با پرنده اشنا شوید(البته بعضی از پرنده فروشان وجدان کاری را کنار گذاشته و اطلاعات غلط در اختیار شما قرار میدهند پس هنگام خرید دقت کنید پرنده را از کجا تهیه میکنید)
نکاتی در مورد خرید پرنده سالم
۱)به وضعیت ظاهری پرنده نگاه کنید پرنده سالم حواسش به محیط کاملا جمع بوده به صورت استوار بر روی میله ایستاده و به شما نگاه میکند و ممکن است در صورت اهلی نبودن مبادرت به کشیدن قار قار کند (البته در زمان استراحت پرنده روی یک پا ایستاده و حداقل یکی از چشمها را میبندد که این نشانه بیماری نیست)
۲)فضله پرنده یکی از مواردی است که میتواند در سلامت پرنده به ما کمک کند. فضله پرنده نباید شل و ابکی باشد و یا رنگ ان از سبز و سفید به رنگ قهوهای یا قرمز در امده باشد (البته در زمان استرس ممکن است پرنده مدفوع ابکی داشته باشد ولی شما به کل فضله های داخال قفس نگاه کنید و تصمیم بگیرید)
۳)پرنده حالتی پف کرده و بیحال نداشته باشد
۴)چشمها کاملا شفاف عاری از هرگونه اب اوردگی و کثیفی در اطراف چشم باشد
۵) پرهای پرنده کاملا سالم و شفاف ،بدون خوردگی یا پرکنی باشد
۶)ناخنها بیش از حد بزرگ و کج و معوج نباشد
۷) منقار پرنده سالم و روی هم قرار داشته باشد و رشد اضافی نداشته باشد
۸)انگشتان پاها کاملا سالم دو تا به جلو و دو تا به عقب و عاری از پینه یا گوشت اضافی باشد
۹)مقعد پرنده پف کرده یا قرمز رنگ نباشد و حالتی عادی داشته باشد
با رعایت کردن نکات بالا و استفاده از تجربه افراد مجرب میتوان انتظار داشت تا پرنده خریداری شده سالم و سرحال باشد
نکات عمومی در نگهداری کاسکو: بدلیل زندگی اجتماعی، این پرنده به محبت و توجه زیادی نیاز دارد، بی توجهی به حیوان باعث ایجاد افسردگی و اضطراب در این پرنده می گردد. پرنده ای که مورد بی توجهی قرار گرفته اغلب شروع به کندن پرهای خود میکند. این طوطی به صاحبی که برای رابطه با او اشتیاق دارد نیاز دارد، در صورتی که وقت کافی برای گذراندن با این پرنده ندارید از خرید آن صرفنظر کنید. دلیل شهرت این پرنده هوش باور نکردنی آن است، آلکس، طوطی ای که توسط دکتر Irene Pepperberg آموزش داده شده می تواند کارهایی در حد یک کودک چهار ساله از قبیل تشخیص رنگ ، شکل و تعداد اشیا انجام دهد توانایی سخن گوئی این پرنده افسانه ایست. طوطی های خاکستری توانایی یادگیری بیش ازچند صد لغت را دارند همچنین می توانند بسیاری از این لغلات را فهمیده کاملا درست استفاده نمایند علاوه بر این می توانند هر صدائی را که می شنوند از قبیل صدای تلفن یا یک پرنده دیگر و هر نوع صدایی را تقلید کنند.
آموزش دادن به پرنده به واسطه هوش و حس کنجکاوی اش بسیار شیرین است. اگر می خواهید پرنده شما یک عبارت خاص را تکرار نماید ان را به وضوح ادا کنید و موقع آموزش مستقیما به پرنده نگاه کنید به این صورت پرنده می فهد که شما می خواهید او این لغت را تکرار کند. برای اینکه پرنده اسم یک شی مثلا بیسکوئیت را یاد بگیرد آنرا در دستتان بطوری که پرنده آنرا ببیند نگاه دارید سپس کلمه را بوضوح ادا کنید. کلمه را در یک جمله بکار برید مثلا بگوئید دوست داری؟ بعد بیسکوئیت را به او نشان داده و بگوئید بیسکوئیت. اجازه دهید پرنده بفهمد در مورد چه صحبت می کنید. همیشه یک صاحب مسئولیت پذیر باشید، هیچگاه به پرنده لغات اشتباه یاد ندهید، همیشه اسباب بازیهای متنوعی را در اطراف و داخل قفس پرنده قرار دهید تا حوصله حیوان سر نرود، در غیر اینصورت پس از مدتی پرنده مشکلات رفتاری پیدا خواهد نمود. با تغییر دادن اسباب بازیها و بازی کردن با حیوان، پرنده را همیشه فعال نگاه دارید. این پرنده از میوه های تازه ، سبزیجات ،غله ،میوه های مغزدار وبذر گیاهان تغذیه می کند.در صورتی که از غذای آماده استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید که این غذا مخصوص طوطی های بزرگ بوده و همچنین غذای خریداری شده تازه باشد. این پرنده می تواند گل کلم ،هویج، اسفناج ،ذرت و تقریبا هر نوع سبزیجاتی را بخورد و اصلا نگران تکه تکه کردن این سبزیجات نباشید آنها دارای منقار بسیار قوی می باشند، اجازه دهید خود پرنده غذایش را تکه تکه کند. در مورد میوه ها هم همینگونه رفتار کنید ،پرنده به راحتی می تواند یک سیب یا پرتقال را تکه کرده و بخورد ، اجازه دهید پرنده از منقار خود استفاده کند بعلاوه با این کار می تواند مدتی سرگرم باشد. دادن غذاهای انسان از قبیل نان به پرنده ایرادی ندارد ولی دقت کنید که پرنده نباید غذاهایی از قبیل شکر،روغن حیوانی ، شکلات ، کافئین و نمک بخورد. طوطی خاکستری اصلا پرنده کوچکی نیست هرچند دم بلندی مثل یک ماکائو(آرا) ندارد اما به یک قفس نیاز دارد که بتواند بالهای خود را از هم باز کند و همچنین از دیواره آن بالا رود. میله ای که در قفس برای نشستن پرنده تعبیه می شود باید حد اقل دارای قطر یک سانتیمتر باشد تا پرتده به راحتی بر آن بنشیند. بخاطر داشته باشید که این پرنده یک طوطی بزرگ است و طوطی ها جویدن را دوست دارند این بدین معنی است که اگر قفس پرنده را نزدیک یک کار شیک چوبی یا پارچه ای قرار دهید پرنده نسبتا سریع آنرا از بین می برد. این خطای پرنده نیست جویدن جزئی از وجود این پرنده است. طوطی های خاکستری حدود ۴۰ تا ۶۰ سال زندگی می کنند. این طوطی پرنده سالمی است و بسیار کم بیمار می شود شایع ترین بیماری این پرنده پر کنی می باشد که به یک بیماری جسمی یا روانی دلالت می کند. این بیماری زمانی آشکار میشود که پرنده بصورت جدی شروع به کندن پرهای خود می کند حتی می تواند نقاطی از بدنش را کاملا بی پر کند. طوطی های خاکستری تنها پرندگانی نیستند که مبتلا به این بیماری می شوند ولی به هر حال یکی از پرندگانی هستند که به این بیماری دچار می شوند. اگر پرنده شما این رفتار را از خود نشان داد به سرعت به یک دامپزشک مراجعه کنید تا در صورتی که پرنده مشکل جسمانی داشته باشد تشخیص داده شود. بیماریهای جسمانی می تواند شامل یک بیماری انگلی،یک آلرژی غذایی یا کمبود مواد غذایی باشد در صورتی که هیچکدام از علائم بیماری جسمی وجود نداشته باشد احتمالا پرنده به یک بیماری روحی دچار شده است که از دلایل اصلی آن می توان ترس یا تنهایی را نام برد
حمام دادن کاسکو: در طبیعت کاسکوها زیر باران دوش می گیرند و اگر نیاز به حمام گرفتن داشته باشند و مدتی باران نباریده باشد، معمولاً لب رودخانه ها آب تنی می کنند. کاسکوها پس از آب تنی، چندین بار بدن خود را با شدت تکان می دهند و بال می زنند تا مقدار زیادی از آب بدنشان به اطراف پاشیده شود و سپس به کمک منقار خود مشغول پَر آرایی می شوند. کاسکو نیز مانند پرندگان دیگر می تواند سر خودش را از طرف چپ و راست تا ۱۸۰ درجه بچرخاند. بنابراین در هنگام خشک کردن بدن و پَر آرایی، به راحتی می تواند تمام سطح بدنش را با منقارش آبگیری و خشک کند و نسبت به آراستن پرهای خود اقدام کند.
در انتهای دنبالچه کاسکو یک غده مولد چربی وجود دارد که کاسکو با منقارش از آن غده، چربی می گیرد و تمام پرهایش را چرب و درخشنده می کند. چربی مالیده شده به پرها به همراه چربی طبیعی پوست، به علت قرار داشتن در معرض هوا و دمای بدن، دایماً در حال خشک شدن و تغییر ماهیت است. کاسکو در هر روز حدود یک سوم اوقات خود را مشغول خاراندن نقاط مختلف پوست و شوره برداری از آن می کند و متعاقب چند دقیقه خاراندن، تکان شدیدی به بدن خود می دهد و به این ترتیب، چربی های خشک شده و پوسته های کَنده شده از بدنش جدا می شود. این ذرات به قدری سبک است که تا مدتی در هوا معلق می ماند. کاسکو متعاقب هر بار خاراندن بدن و تکان دادن خود، مجدداً از غده چربی انتهای بدنش، چربی می گیرد و چربی تازه را به پرهای خود می مالد و آن ها را درخشان و تازه می کند. این عمل کاسکو، در واقع رعایت نظافت و بهداشت طبیعی پوست و پرها است که باعث تمیز و درخشنده ماندن پرها و پوست بدن کاسکو می شود و به این عمل پَر آرایی گفته می شود.
وقتی از کاسکو در خانه نگهداری شود، با دور افتادن از محیط طبیعت و محروم شدن از حمام گرفتن در زیر باران یا احتمالاً در کنار آب های جاری، شما بایست هفته ای یک بار در زمستان و دوبار در تابستان کاسکو را حمام دهید تا پرهایش همواره حالت شادابی، لطافت و درخشندگی را حفظ کند.
برای حمام دادن کاسکو، هر فرد ممکن است شیوه خاصی را اعمال کند و این کار قاعده خاصی ندارد. فقط باید مراقب بود که به کاسکو آسیب نرسد، سرما نخورد و دچار استرس نشود.
حمام دادن کاسکو در اولین بار: قفس کاسکوی خود را به آرامی به داخل حمام ببرید. دوش سیار را برداشته و کمی اب به نزدیک قفس و سینی کف بریزید سعی نکنید به صورت ناگهانی یا غافلگیرانه اب را به سمت کاسکو بپاشید
کاسکوی شما ممکن است در چند نوبت اول، مانند بچه ها از حمام گرفتن خوشش نیاید و ممکن است مقاومتی از کم تا شدید در مقابل ریخته شدن آب به بدنش نشان دهد. اما اغلب کاسکوها به زودی به حمام گرفتن عادت می کنند. به ویژه اگر سعی کنید آرامش کاسکو حفظ شود و اعتمادش نسبت به شما جلب شود. همین طور که شما مشغول به آب ریختن به سینی و قفس هستید، کاسکو شما بیشتر آماده ریخته شدن آب روی خودش میشود. در نوبت های اول که کاسکو عادت به حمام گرفتن ندارد، فقط به پاشیدن آب ولرم روی بال ها، پشت و پرهای آن اکتفا کنید. آب را ملایم به بدن کاسکو بپاشید و از دست زدن به بدن یا تلاش برای ریختن آب به زیر بال های کاسکو خودداری کنید. اگر کاسکو زیاد بی تابی می کند، حمام دادن را هر چه زودتر به اتمام برسانید؛ یعنی فقط ظرف ۲۰ ثانیه مقداری آب به تمام نقاط بدن به جز سر کاسکو بپاشید. سپس برحسب شرایط هوا از لحاظ میران گرمی و سردی، اجازه دهید کاسکو خودش را خشک کند(قرار دادن کاسکو در زیر تابش نور همراه با داشتن سایه بسیار مناسب است)
کاسکوی شما در هر نوبت که حمام داده می شود، از نوبت قبل کمتر بی تابی می کند و به تدریج از حمام گرفتن لذت می برد و کار شما بسیار آسان و لذت بخش می شود. البته در خصوص حمام گرفتن نیز رفتار کاسکوها یکسان نیست، ولی بیشتر آن ها پس از مدتی به خوبی از حمام گرفتن لذت می برند و خودشان را در اختیار شما قرار می دهند. در صورتی که پرنده اهلی باشد و به شما اجازه دست زدن به پرهایش را بدهد بهتراست زیر بالها و زیر دم را هم به بالا گرفته و اب بپاشید
نکته: باید به خاطر داشته باشید که حمام دادن کاسکوی وحشی باعث می شود که طول مدت اهلی شدن آن کمتر شود و با صاحب خود زودتر صمیمی شود. در خصوص حمام دادن کاسکوهای وحشی به نکات زیر توجه کنید:
۱) کاسکویی که برای اولین بار به خانه ای وارد می شود (خانۀ اولین صاحب)، وحشی محسوب می شود. این کاسکو تا این زمان هیچ تجربه ای از حمام گرفتن ندارد.
۲) کاسکو را پس از وارد کردن به منزل خود، تا مدت ۳ هفته حمام ندهید تا در خانه شما آرامش بگیرد و اعتمادش نسبت به شما جلب شود.
۳) در پایان هفته سوم، آن را به حمام ببرید و پس از نظافت قفسش، به آرامی و به مدت بسیار کوتاه دوش آب ولرم را (به جز سرش)، به طرف بدنش بگیرد. کاسکو در این هنگام قار می کشد. برای جلوگیری از به هیچان درآمدن کاسکو، در سه نوبت اول حمام دادن، هر ۱۵ ثانیه به مدت ۵ ثانیه آب روی کاسکو بپاشید و سه بار پاشیدن آب روی نقاط مختلف بدن کاسکو را تکرار کنید. یا یکبار به مدت حدود ۲۰ ثانیه به آن آب بپاشید و حمام دادن را تکرار کنید. پس از عادت کردن کاسکو به حمام گرفتن، بی تابی آن تمام می شود و شما می توانید مدت بیشتری آب به بدن کاسکوی وحشی بپاشید. همچنین در هر زمان که کاسکو در مقابل پاشیدن پرفشار آب به بدنش بی تابی نکند، می توانید آب را به فشار مناسب (فشاری که کاسکو را ناراحت نکند)، به بدن کاسکو بپاشید.
نکته: برای خشک شدن کاسکو بهتر است این کار به صورت طبیعی توسط خود طوطی انجام شود بهتر است شرایط ان را با هوای محیط (نه سرد و نه گرم محیا سازید) در صورت لرزیدن کاسکو و شرایط اب و هوایی بد میتوانید کاسکو را با سشوار خشک کنید ولی باز هم تاکید میکنم بهتر است پرنده خودش پرهایش را خشک کند.
با عرض سلام و تشکر از وب سایت خوب و پرماهییتتون ممنون هستم از اینکه اطلاعات خیلی خوبی را در خصوص حیوانات و به صورت طبقه بندی شده ارائه می کنید.
↓فقط یه خواهش کوچولو داشتم و اونهم اینکه مراجع معتبری هم اگر در این خصوص هست معرفی کنید
با تشکر
—————————————–
پاسخ: سلام…..
ممنون از لطفتون
اگه منظورتون مراجع در مورد طوطی خاکستری هست خوب واقعا کتاب های مختلفی به صورت ترجمه شده به چاپ رسیده که میتونید از اونا استفاده کنید. در مورد کاسکو هم اونقدر سایت و وبلاگ زده شده که میتونه مفید باشه. در مورد کاسکو مقاله زیاده و اگه بتونید یکی از کتاب های شناخت و نگهداری اون رو بخرید، مثل “کاسکو زیباترین و قدرتمندترین طوطی در تقلید صدا ترجمه مسعود هاشمی” خیلی مطالب رو میتونید یاد بگیرید. کتاب های دیگه ای هم هست مثل پرورش ، نگهداری و بیماری های کاسکو تالیف دکتر احسان مقدس و….. ولی به نظر من یکی از کتاب ها رو که بگیرید همه چیز میات تو دستتون و در کتاب های دیگه نوع دیگه ای از نگارش رو با جزئیات بیشتر یا کمتر رو میبینید. مقالات سایت ها و وبلاگ ها هم چیزی جز این کتاب ها با افزودن تجارب خودشون نیست ولی به هر حال وبلاگ ها و سایت ها هم میتونن مفید باشن.
دقیقا نمیدونم مراجع در مورد چی میخواید به هر حال در مورد ماهیان هم کتاب ها و مراجع کاملی هست مثل اطلس های ماهیان و کتاب های اختصاصی که در مورد هر کدوم از ماهیا به طور کامل توضیح داده شده.
کلا اگه بخوام عرض کنم در مورد اکثر حیوانات خانگی کتاب و مرجعی وجود داره و کافیه یه سری به کتابخونه ها بزنید و یا در موردشون یه تحقیقی تو سایت ها و وبلاگ ها بکنید و اطلاعات لازم رو کسب کنید
موفق باشید
خدانگهدار
من می خواهم کاسکو بخرم اگر می شود رنج قیمت کاسکو و حرف زدن آن الزامی است
↓اگر می شود بگویید از کجا باید خریداری کرد
سلام
↓بنظرم اگه طوطی سخنگو نخرید خیلی بهتره .
چون هم زیاد باید پول بدین و هم حرفهایی میزنه که به کار شما نمی یاد و ممکنه حرف زشت هم بزنه و مثلا اسم صاحب قبلیش رو تکرار میکنه که بدرد شما اصلا نمیخوره.
تازه بعد از جابجا شدن معلوم نیست دیگه حرف بزنه یا نه چون به یه شرایط نگهداری دیگه عادت داشته و خیلی زود دپرس میشه و حتی ممکنه مریض بشه و …
پس بهترین کار خریدن کاسکوی جوان و یا جوجه کاسکو هست.
از روی چشم و منقار و دم پرنده سن اون مشخص میشه مثلا این عکس بالا بین ۲ تا ۳ سال سن داره و تقریبا بدرد نمیخوره.
حلقه چشم کاسکو باید سیاه باشه که تا هفت ماهگی سیاهه و بعد تا یک سالگی ماشی رنگ و یا خاکستری هست – سفید تا ۳ سالگی و زرد خیلی پیره.
منقار ترک خورده و شکسته خوب نیست البته ممکنه پرنده جوان هم منقارش ترک بخوره و باید تجربه داشته باشی تا از روی منقار بتونی تشخیص بدی.
رنگ دم در کاسکوی دم قرمز و حتی دم شکلاتی در سنین جوانی و قبل از پر ریزی نوبت اول سر پرهای دم سیاه رنگ و یا خاکستری رنگ هست و در نوع شکلاتی تیره تر هست که اگه از زیر نگاه کنی کاملا مشخصه.
خب اگه یه کاسکو با این مشخصات بخری خیلی راحت دست آموز میشه و حرف میزنه پس نیازی نیست طوطی دست آموز و سخنگو بخری.
ضمنا نباید کاسکو رو مثل جوراب خریداری کنید یعنی بری در مغازه بگی آقا من کاسکو میخوام این هم پولش باید دنبال پرنده خوب بگردی تا یه خوبش رو پیدا کنی اینطوری معلوم نیست چی بهت قالب کنن.
سلام
↓میشه به من بگین عمر کاسکو چقدره
سلام
↓اصلا عمر هیچ موجود زنده ای معلوم نیست دوست عزیز .
یه ماه یه روز یه سال ؟؟؟!!! ولی گفته شده از ۴۰ تا ۶۰ سال کاسکو عمر میکنه.
خواهشا هر روز ظرف اب کاسکو کامل شستشو شود و کفظرف را با دست تمیزکنیم ک لیزابه های دهان کاسکو داخل ظرف نباشد،با تشکر
↓سلام
↓می دونم سئوالم مسخرس :
اگه کاسکو گاز بگیر{کاسکو وحشی که می خواهیم رامش کنیم بعد از با دست غذا دادن باید به منقار دست بزنیم} گاز گرفت گوشت دسو می کنده؟ زیاد درد داره؟
سلام
↓نه اصلا سوال مسخره ای که نیست بلکه خیلی هم سوال جالبی هست .
ببینید دوست عزیز اولا تا کاسکو وحشیه و جیغ بلند میزنه و گاز میگیره نباید دست کنید تو قفسش و بعد وقتیکه اهلی شد دیگه یا گاز نمیگیره و یا خیلی آروم و اصلا آسیبی نمیزنه ولی تا وحشی باشه ممکنه پوست دستتون رو بکنه و درد زیادی هم داشته باشه ولی وقتیکه اهلی بشه گاز آروم تری میگیره.
سلام کاسکویی که ما خریدیم صاحب قبلیش معتاد بوده بنابراین پرنده هم معتاد شده . اگه میشه بگید چطور درمونش کنیم؟ درضمن این کاسکو حرفهای زیادی هم میزده ولی حالا خیلی کم حرف میزنه.به نظر شما میشه حرفهایی که یادش رفته دوباره به یاد بیاره ؟
↓سلام
↓بنظرم اگر میشه این کاسکو رو پس بدین و یه کاسکو ارزون تر و غیر سخنگو بخرید و خودتون بهش حرف زدن یاد بدین کلا با خریدن کاسکو سخنگو موافق نیستم چون ممکنه حرفهایی بزنه که شما دوست ندارید بزنه.
باید اینقدر با او بازی کنی تا هم حرف بزنه و هم بازی کنه و از همه مهم تر صاحب قبلی خودش رو فراموش کنه البته کاسکو ها هیچ وقت صاحب قبلی خودرا فراموش نمیکنند پس یکم شک دارم خوب بشه دفعه ی بد شاه طوطی بخر من میدونم راضی میشی چون هر کس شاه طوطی خریده به من گفته خیلی راضیم
↓سلام خدمت شهریار و مجتبی جان
↓این کاسکوی من غذا که میذارم جلوش میاد برش میداره میذاره تو دست من ، بعد بهش یاد دادم بای بای کنه غذارو میذاره تو دستم و بای بای میکنه!!
مثلا اگر ۱۰تا تخمه براش بذارم ۹ تاش رو میده به من و یکیشو خودش میخوره
کم میخوره میترسم ضعیف شه
باورتون نمیشه هرچی بهش غذا میدم بیشترشو میاد میذاره کف دست من اگر اونارو بهش برگردونم گازم میگیره چیکار کنم حیرون موندم به خدا
کمک کنید
سلام
↓خب دوست عزیز تمام غذای پرنده رو که نباید با دست بهش بدین و در تمام طول ۲۴ ساعت روز باید آب و دانه جلوی طوطی باشه مگر ظرف غذاش پر نیست و یا همیشه خودتون با دست بهش غذا میدین خب این خیلی خیلی کار اشتباهی هست و به زودی این پرنده شما از گرسنگی تلف میشه حتما بذارید خودش غذا بخوره و همیشه تخمه آفتاب گردان جلوش باشه و گاهی خودتون با دست بهش غذا بدین نه همیشه ضمنا از ذرت تازه و یا ذرت آب پز و یا کنسرو ذرت و انواع سبزیجات و میوه جات در جیره غذاییش استفاده کنید تا تقویت بشه و کمبود ویتامین نداشته باشه.
اشتباه متوجه شدید!من با دست غذا نمیدم!!!!!! از داخل ظرفش برمیداره میذاره در دست من
↓حتی اگر من در اتاق نباشم هم از ظرفش برمیداره میاره میده به من
چیکار باید بکنم
سلام
↓خب این نشانه علاقه پرنده به شما هست و به احتمال زیاد ماده باشه .پس خیالم راحت شد چون دیگه به اندازه خودش غذا میخوره .
یه مدت بذار داخل قفس باشه ببین چکار میکنه و حتما تنوع غذایی کاسکو رو رعایت کنید.
یعنی میشه چون اکثر اوقات آزاده این جوری شده؟؟
↓الان ۲ماهه اکثرا پیششم و از اون موقع کم کم این کار رو شروع کرده وقبلا که به اندازه ی این چندوقت پیشش نبودم از این کارا نمیکرد
سلام
↓ببینید ارتباط با طوطی خوب هست ولی نه اینقدر زیاد چون هم برای پرنده و هم برای خودتون آزار دهنده و سخت میشه و یه جوری به هم وابسته میشید و نباید اینقدر وابستگی به وجود بیاد حتما رابطه خودتون رو با کاسکو کم کنید.
کاسکو ها نباید تخمه افتاب گردان زیاد بخورند وگرنه کبد چربی میگرند باید از غذای اماده ویا خودتون انواع سبزیجات و ذرت و بادام و پسته تهیه کرده و بدهید
↓من به سوال داشتم این که قیمت کاسکو چقدره و من یه جا خوندم تخمه آفتاب گردان اصلا برای طوطی ها مناسب نیست چون میگن چربی داره
↓سلام
↓قیمت رو نمیدونم و از فروشنده ها باید بپرسید. اما در مورد تخمه افتاب گردان اینکه اصلا خوب نیست صحیح نیست و بخشی از رژیم غذایی طوطی سانان به حساب میاد. مطمئنا نباید فقط و همیشه از تخمه افتابگردان استفاده کنید
من میخواستم بدونم چطوری باید به کاسکوم حرف زدن یاد بدم الان دو ماه هست دارمش ولی ده تا کلمه بیشتر یاد نگرفته
↓سلام دوست من
↓خیلی هم خوبه. ده تا کلمه هم کم نیست. کاسکو مثل ضبط و پخش نیست که هر چی میگید رو سریع ضبط کنه و بعدم پخش. باید باهاش کار بشه. ضمنا کاسکو میتونه خیلی چیزا رو علاوه بر اینکه یاد میگیره بفهمه. کاربرد کلمات و جای استفاده کردن ازشون و …..
در مورد اموزش سخنگویی به کاسکو یه مقاله کامل تو سایت هست. به لینک زیر مراجعه کنید
https://www.onlypet.ir/post-1108/اصول-اموزش-سخنگویی-به-کاسکو/
slm mamnon az mataleb aliton
↓ye soal kaskoye mn taghriban ahli shode
v tarsi az ma nadare
vaghti biron az ghafas hast
b afrad khanevade nazdik mishe vali hamle mikone
v bazi oghat b shedat jigh mikeshe
k parche mindazim ro ghafasesh ta saket beshe
chikaresh konam ?
سلام دوست من
↓منظورتون از حمله چیه. کاسکو که حمله نمیکنه تا خطری رو حس نکنه. نهایتا اگه احساس ترس نکنه یا کاری به کارش نداشته باشید حمله نمیکنه و گاز نمیگیره مگر اینکه خودتون باعث بشید.
جیغ زدن هم یا از ترسه یا میخواد جلب توجه کنه یا حوصلش سر رفته یا اصلا گاهی اوقات قدرت نمایی میکنه و جیغ میزنه که طبیعی هست. حالا به جای پارچه باید مشکل رو برطرف کنید نه اینکه هر دفعه پارچه بندازید رو قفسش.
موفق باشید
سلام
↓لطفا فارسی تایپ کنید ممنون.
ببینید ممکنه کاسکو به افراد غریبه حمله کنه و یا برای بازی به افراد خانواده حمله کنه اتفاقا کاسکوی بنده این اخلاق رو داره و یک مرتبه میبینی پرید روی دست و پا و شروع کرد به نوک زدن و این اتفاق وقتی میوفته که مورد بی توجه ای قرار بگیره.
اون جیغ زدن هم به همین دلیله و یا دوست داره یه چیزی بخوره سعی کنید با حرف زدن با کاسکو و بازی باهاش اون رو سرگرم و آروم کنید نه اینکه روش پارچه بذارید ضمنا ممکنه ظهرها خسته بشه و بخواد بخوابه و جیغ بزنه تا روش پارچه بندازین و …
سلام ممنون از راهنماییتون ولی جیغ هاش خ زیاده و راه های زیادی رو امتحان کردم بازی و دادن خوراکی های مختلف و همچنان ادامه داره پارچه رو بردارم شروع میکنه ب جیغ زدن عادت کرده صاحب قبلیش هم همین کار رو انجام میداد چیکارش کنم الان؟
↓در مورد حمله هم وقتی دستمو میکنم توی قفسش ک بش خوراکی بدم خ حرکت سریعی بسمت دستم انجام میده ک دستمو بگیره این حمله نیست؟
در صورتی خودش ازم میخاد ک نازش کنم ولی وقتی میخام ناز کنم یا خوراکی مورد علاقش رو بدم اجازه نمیده
تخمه شور براش بد نیست ؟
سلام
↓اینکه دست کنید داخل قفس کاسکو و هر پرنده دیگه ای کلا کار اشتباهی هست و باید هم حمله کنه البته این حمله نیست و یه دفاع از قلمرو و خونه و محل شخصی خودش هست پس به این موارد دقت کنید.
این حالت هم که گفتین برای ناز کردن و غذا دادن کاملا طبیعیه و داره باهاتون بازی و شوخی میکنه و متاسفانه ما نیست که اعصاب نداریم میزنیم تو ذوق پرنده و یا ناراحت میشیم و بی خیالش میشیم در صورتیکه اگر باهاش بازی کنید میبینید که چقدر حال میکنه و اگر بلد باشه بخنده چقدر جالب میخنده و قه قه میزنه.
ضمنا تخمه شور وبرشته شده به صورت تنوع خوبه ولی اگر زیاد مصرف کنید مضره نمک نیاز داره ولی نه زیاد و نمک زیادی و قند زیاد از حد حتی باعث کوری طوطی میشه.
به تخم هندوانه تازه و ذرت تازه هم خیلی علاقه دارن.
نه اشتباه هست اصلا چیز های شور و ادویه دار و چربی بالا نباید بدیم چون از عمر طوطی خوشگل کم میشه
↓سلام خوبید؟
↓قبلا اینجا ازتون راهنمایی خواستم کامتنم بالا هست
تا الان دیگه اصلا با دست بهش حتی ۱ تخمه هم نمیدم که نیاد به من بده غذاشو و اجازه هم ندادم غذاشو بده بهم
الان ۲هفته ست وحشی شده رو دستم نمیاد میترسه استرس گرفته:(:(:(:(:(:(
خواهشا کمک کنید چیکار کنم؟میترسم از دستش بدم
سلام
↓متوجه شدم میدونید چیه همیشه ترک عادت موجب مرضه .
الان طوطی شما دیگه نمیتونه اون کار قبلی رو انجام بده و طبیعیه یه کمی عصبی بشه کاش قبلا بهتون گفته بودم بعد از یه مدت این حالتش هم خوب میشه .
فقط یه سوال از خدمتتون داشتم چطوری اجازه ندادین دیگه به شما غذا بده ؟؟!!! سرش داد زدین – عصبانی شدین – اخم کردین – با دست ردش کردین و ….. ببین دوست من ممکنه یه حرکتی کردین که طوطی از شما دلخور شده و باید نازش رو بخرید و با دست بهش غذا بدین و باهاش بازی کنید تا با شما آشتی کنه. فقط دوباره زیادی لوسش نکنید فقط در حدی که از دلش در بیارید باید هرکاری که میتونید بکنید.
باهاش حرف بزنید – صداش کنید – غذاهای خوشمزه و مورد علاقش رو بهش بدین و ….
سلام مجتبی جون
↓ببینید من همونطور که گفتید گذاشتم داخل قفس غذا بخوره و بیرون بهش غذا نمیدم تا نیاد پیش من
الان دو روزه میذارم کنارم غذا بخوره و اون حالا هم اخلاقش خوب شده هم کمتر به من غذا میده و بیشتر میخوره انگار فهمیده تنبیه شده
کار درستی کردم؟
سلام
↓نغمه جان شما کارت بیسته بله کار درستی کردین.
سلام،یه کاسکوخریدم حدود۵۰کلمه حرف میزد،وقتی خریدم صاحبش بالهایش راباقیچی کمی کوتاه کرد،بعداز۲روزدرمنزل حمام بردمش،چندروز حرف میزد،الان دیگه اصلا صحبت نمیکنه،دلیلش چی است؟
↓سلام
↓شاید ترسیده و شاید هم بردینش حمام یخ کرده.
چرا بعد از دو روز حمامش کردین خب نباید اینکار رو می کردین و به احتمال خیلی زیادی ترسیده از شما و زمان میبره تا درست بشه. باید حداقل دو هفته صبر می کردین نه فقط ۲ روز ؟؟؟!!!!!
سلام یا ترسیده یا سرما خورده نباید اینقدر زود حمام میبردیدش اصلا نیازی نبوده
↓سلام
↓مرسی از اطلاعاتتون
کاسکوی من مدتیه بیحال شده خودشو پف میکنه ادرارشم خیلی زیاده (آب شفاف) خیلی هم ساکته البته ۱ ماهه خریدمش سنشم ۱ ساله
سلام
↓دوست عزیز ترسیده و نباید زیاد طرفش برین و باید به احتمال زیاد جاش هم سرد باشه که باید گرمش بگیرید.
سلام من یک کاسکو دارم که خیلی شوره داره و مرتب پرای کوچیک کرک مانندش رو می کنه وقتی هم دست بهش می زنم یه گرد سفید روی انگشتم میشینه . می خواستم بدونم بیماری یا مشکل خاصی داره؟
↓سلام
↓تا حدودی طبیعیه و این کرک ها طبیعیه و اگر حمامش کنید خوب میشه و یا ممکنه فعلا رفته تو لک فقط اگر بیش از حد باشه باید بررسی بفرمایید.
مرسی و ممنون از راهنماییتون
↓سلام و ممنون از سایت خوبتون
↓کاسکو ما کلا از آقایون میترسه و مرد میره سمتش شروع میکنه جیغ زدن!!!
راهی هست واسه خوب شدنش؟؟
حرفم نمیزنه اصلا!!!!
سلام
↓چند وقته اون رو دارید و سنش چقدر هست ؟؟؟!!!
خب مشخصه که تجربه خوبی از آقایون نداره و اذیتش کردن البته کاسکو ممکنه به صاحب اصلیش بیشتر خو بگیره و از بقیه کمی بترسه و این طبیعیه که توی منزل با یکی بیشتر خوب باشه تا با بقیه و همه اینها با صبر و حوصله و وقت گذاشتن درست میشه.
با سلام از راهنمایی هاتون ممنون ی سوال تو چ فصلی از سال در ایران جوجه کاسکو میشه تهیه کرد. بعد چرا در مورد تکثیر چیزی تو سایت نیس.ممنون
↓سلام
↓خب تکثیر کاسکو که به این راحتی نیست بتونید در منزل تکثیر کنید و حتی نمیتونید کاسکو رو جفت بدین.
حتما باید ۱۰ – ۲۰ تا کاسکو در یک فضای بزرگ و آزاد داشته باشید شاید یکی دو جفت از بین اینها بتونید برای تکثیر انتخاب کنید و جفت خورده باشن.
جوجه کاسکو هم در هر فصلی پیدا میشه اما چون گرون قیمت هست باید دنبالش باشید اما طرفای عید و بهار بیشتر پیدا میشه هر چند همین هفته گذشته جوجه کاسکوی خیلی خوب دیدم که آورده بودن.
سلام
↓من یه کاسکو خریدم ولی متاسفانه مشکل پرکنی داره
دوتا سوال دارم اگه کسی میدونه لطفا راهنماییم کنه
١ مشکل پرکنیشو چه جوری رفع کنم
٢ کاسکو چقدر طول میکشه تا اهلی بشه
سلام
↓اگر این کاسکو رو تازه خریداری کردین و از قبل اینطوری بود وقت رو تلف نکنید و زودتر پسش بدین چون به این راحتی نمیشه پر کنی رو درمان کنید.
اما برای درمان پر کنی باید براش وقت بذارید و اسباب بازی بهش بدین و خلاصه سر گرمش کنید تا خوب بشه ضمنا هفته ای و یا هر دو هفته یک مرتبه آب تنی بهش بدین.
برای اهلی شدن کاسکو و در کل پرنده و هر حیون دیگه ای نمیشه اینطوری نظر داد بلکه بستگی به خود اون حیوان و وقتی داره که شما براش میذارید و همچنین تغذیه و نطافت و شرایط نگهداری و خیلی موارد دیگه که اون حیوان احساس آرامش و رضایت کنه.
ضمنا درباره پرکنی طوطی در سایت مطلب داریم مطالعه بفرمایید.
سلام کاسکوی من خوب حرف میزنه منو هم خیلی دوست داره ولی ازدستم میترسه یعنی نمیزاره سرشو نازکنم ولی فقط با من اینجوریه یعنی بقیه افرادخانواده بخوان نازش کنن میزاره……..چیکارکنم ک بزاره نازش کنم
↓سلام
↓خب طوطی معمولا همینطوری هست و به یکی و یا برخی از افراد بیشتر علاقه نشون میده و به سایر افراد خونه کمتر پس خیلی مجبورش نکنید و کم کم بهش علاقه نشون بدین و غذای مورد علاقش ر وبهش بدین و با اون حرف بزنید تا کم کم به شما نیز عادت کنه.
با سلام یک یک عدد کاسکو شش ماهه می خواهم و می خواهم بدانم که قیمتش حدود چند تومان است و البته قیمت کاسکو دم قرمز را میخواهم بدانم.
↓سلام
↓قیمت که درست نیست بدیم و ممکنه هر جایی یه قیمتی بدن. حدودی یک و شیصد هفتصد باید بذارین کنار. بستگی به کاسکوش داره و چقدر رام باشه یا وحش و ….
سلام، من امروز یه کاسکوى یک ساله گرفتم، از صبح که اومد ساکت بود اما الان خیلى سر و صدا میکنه، همش سوت میزنه و صداهاى عجیب درمیاره. راهنماییم کنید چى کارش کنم که یاد بگیره ساکت باشه و صداهاى اضافه درنیاره. ممنون.
↓سلام
↓خب این دیگه دست شما نیست و دوست داره سوت بزنه و جلب توجه کنه و حتی صبح زود شاید چنان صداهایی دربیاره که نه تنها شما بلکه همسایتون هم بیدار بشه. البته یکم که به محیط عادت کنه و نگهدارنده رو بشناسه و به محیط خو بگیره کمتر جیغ و غار میزنه ولی سوتو خیالتون راحت گاها میزنه. مخصوصا اگه تنها بشه یا بخواد جلب توجه کنه. بهتره کنارش بشینین و به ارومی باهاش صحبت کنید تا اروم بگیره.
سلام
↓همانطور که آقا شهریار فرمودن کاملا طبیعیه و باید سوت و جیغ بزنه ولی اون غار کشیدنش با عادت کردنش از بین میره و فقط زمانی بترسه و اذیت بشه غار میکشه.
اتفاقا کاسکو هایی که در محیط معمولی و آروم بیشتر سوت و سر و صدا میکنن استعداد بیشتری برای حرف زدن دارن و خیلی هم خوبه اگر صدا نمیداد جای نگرانی داشت.؟؟؟!!!!
اما خب دیگه نگهداری از حیون دردسرهای خودش رو هم داره و به قولی هرکی خربزه خورد پای لرزش هم میشینه .
راستی همه اینها بستگی به همون پرنده مورد نظر داره و ممکنه از پرنده ای به پرنده دیگه متفاوت باشه.