تکثیر و تولید مثل ملنگو و شاه طوطی

حتما همه علاقه مندان به پرندگان سخنگو دو گونه بازر و شناخته شده طوطی ها که شاید با گفتن کلمه طوطی تصویرشان در ذهنمان مجسم شود را میشناسند. درست حدس زدید! طوطی ملنگو و شاه طوطی انقدر رایج و در دسترس هستند که همه انها را میشناسند و حتی کمتر پرنده فروشی را خواهید دید که این گونه از طوطی ها را نداشته باشد. حال سوال اینحاست این طوطی ها چگونه و چرا اینقدر رایج هستند. ایا تکثیر ساده ای دارند و پرنده ها بومی هستند؟ ایا میتوان انها را تکثیر نمود، روش تکثیر این گونه چگونه است؟ در صورتی که تمایل دارید جواب سوالات فوق را بیابید با ادامه متن همراه باشید

ypu

مقدمه ای بر شناخت طوطی های اسکندر

دو گونه از طوطی های سبز شناخته شده و محبوب کشور عزیزمان طوطی بزرگ و کوچک اسکندر نام دارد که اولی را شاه طوطی یا طوطی بزرگ اسکندر مینامیم و دیگری را ملنگو یا طوطی کوچک اسکندر نام گذاری کرده ایم. دو نام ملنگو و شاه طوطی بین تمام پرنده فروش ها و علاقه مندان به طوطی ها در ایران کاملا شناخته شده است گرچه در زبان های دیگر این دو گونه را به نام های دیگری میشناسند. به طور مثال در زبان انگلیسی به شاه طوطی “پاراکیت اسکندر” گفته میشود یا همین گونه در زبان فرانسوی “پروچ الکساندر” نامیده شده است. در هر صورت ما در ایران این گونه ها را به نام شاه طوطی و طوطی ملنگو میشناسیم و اعتقادی به تغیر نام انها نیز نداریم. محبوبیت این دو گونه از طوطی ها فقط به کشور ما ختم نمیشود و در سرتاسر جهان این دو گونه به عنوان نماد طوطی ها شناخته میشوند. تاریخچه شناخت و اولین پرورش ها و حتی تقلید صدا در این طوطی پیشینه ای طولانی دارد و برخی محققان بر این عقیده هستند که اولین طوطی سبز سه هزار سال قبل در هندوستان توسط اشرافیان و پادشاهان اهلی و پرورش یافته است و پس از ان اسکندر مقدونی که هند را در تصرف خود قرار داده بود با این طوطی اشنا و به ان علاقه مند شده است و سپس جانشینان اسکندر مقدونی این پرنده را به یونان امروزی برده و به اروپاییان به نام طوطی اسکندر معرفی کردند، رومی ها نیز دومین کشور اروپایی بودند که به پرورش طوطی سبز(عموما شاه طوطی) پرداختند و امروزه نیز به صورت گسترده در سرتاسر اروپا این طوطی ها شناخته شده و پرورش میابند. ورود شاه طوطی و طوطی ملنگو در ایران نیز پیشینه ای طولانی دارد و بسیاری از بازرگانان ایرانی که به هند برای تجارت سفر میکردند طوطی ملنگو یا شاه طوطی را به عنوان هدیه برای خانواده یا بزرگان شهر میاوردند. بصورت گستره تر و عمومی تر نیز در اوایل حکومت پهلوی تعداد زیادی طوطی سبز(شاه طوطی و ملنگو) توسط برخی افراد مقام بالا به کشور وارد شدند و در برخی از باغ های تهران و برخی از نقاط سرسبر شهرهای بزرگ ایران ازاد شدند تا به زاد و ولد بپردازند و به همین علت نیز امروزه در بسیاری از نقاط سرسبز کشور میتوان طوطی های سبز را به صورت وحشی یافت. حتی بسیاری از گونه های دیگر طوطی سبز که عموما در طبیعت کمتر میتوان انها را یافت به کشور وارد شده و در باغ وحش ها به نمایش گذاشته میشوند یا در پرنده فروشی ها برای فروش ارائه میشوند. میتوان گونه هایی مانند ملنگو سفید هندی، ملنگو خاکستری و ملنگو ابی هندی، ملنگو افریقایی و ….  را نام برد که اکثرا وارداتیند و یا با تکثیرهای ژنتیکی به وجود امده اند.

P.k.manillensis-Mutations

مقدمه ای بر تکثیر و تولید مثل طوطی های اسکندر

متاسفانه با وجود اینکه بسیاری از طوطی های سبز به صورت بومی پرورش میابند و برای فروش عرضه میشوند هنوز بخش اعظمی از طوطی های سبز عرضه شده وارداتیند و تنها افراد کمی طوطی های سبز را به صورت تخصصی در کشور پرورش میدهند و بازار با این پرورش و تکثیر جزئی نمیتواند نیازها را تامین کند و تجار این بازار مجبور به واردات یا بهتر بگوییم قاچاق این پرنده از مرزهای شرقی کشور میباشند زیرا در حال حاضر واردات قانونی ان از کشور هند و پاکستان به کشور ممنوع میباشد. حتی در پاکستان و هندوستان که  از قطب های عرضه طوطی های سبز به شمار میروند صادرات شاه طوطی برای مدتی با شرایط خاص امکان پذیر بوده است زیرا بسیاری از پرندگان قابل عرضه از محیط طبیعی صید میشوند و این شکارهای بیرویه از محیط های طبیعی شاه طوطی را در معرض انقراض قرار داده است و به همین دلیل خرید و فروش و صادرات آن در این کشورها با شرایط خاص یا سختی امکان پذیر است گرچه در نهایت عرضه کنندگان قاچاق همیشه در خدمت بازار هستند. شاید دلایل قانع کننده ای نیز وجود داشته باشد که نمیتوان در مورد تکثیر و تولید مثل این گونه از طوطی ها به راحتی صحبت کرد و توقع داشت نیاز بازار با پرورش مصنوعی تامین شود. تکثیر این گونه از طوطی سانان مانند مرغ عشق نیست که نیاز به تجهیزات یا فضای زیادی نداشته باشد. مطمئنا تکثیر و تولید مثل طوطی ملنگو و شاه طوطی(حتی گونه های کاملا بومی) چندان ساده نیست و تنها افراد کمی در اسارت  با تجهیزات و فضای کم موفق به تکثیر این گونه از طوطی ها خواهند شد. به هر حال سعی شده در ادامه کلیات و روش تکثیر شاه طوطی و ملنگو که تکثیری همانند یکدیگر دارند اموزش داده شود تا شاید کمکی هر چند کوچک به علاقه مندان به تکثیر این گونه از طوطی ها کرده باشیم گرچه در نهایت میدانیم کمکی به بازار خرید و فروش این طوطی در کشور نخواهد شد و همچنیان ورود و فروش قاچاق پرندگان زینتی به کشور طبق روال سابق باقی خواهد ماند

تجهیزات مورد نیاز و فضای توصیه شده برای تکثیر

اولین قدم برای تکثیر موفق طوطی های اسکندر(شاه طوطی و ملنگو) فضای نگهداری انهاست. هر چقدر این فضا کوچک و بسته باشد امکان موفقیت در تکثیر کاهش میابد. به عبارت دیگر به ندرت این گونه از طوطی سانان در قفس یا حتی پاسیوهای کوچک تکثیر میشوند. حداقل فضای مورد نیاز برای تکثیر و البته جفت یابی یک گروه طوطی سبز ۱۸ متر مربع با ارتفاع  ۲ متر یا بیشتر میباشد. این فضا نباید بسته باشد و حداقل با نور طبیعی روشن و شب هنگام تاریک شود. همچنین در صورت استفاده از تورها و حفاظهای میله ای به قدری قطور باشند که به راحتی توسط طوطی ها جویده نشوند و از طرفی سر و گردن پرندگان از انها رد نشود چرا که در برگشت به عقب ممکن است به انها اسیب وارد شود. این فضا نباید در معرض وزش باد در فصل پاییز و زمستان قرار بگیرد. با وجود اینکه طوطی های سبز به شرایط اب و هوایی حساس نیستند و یکی از پرندگانی هستند که به سرعت به شرایط اب و هوایی هر منطقه خو میگیرند با این حال وزش باد سرد در فصل پاییز و زمستان را تحمل نخواهند کرد. در نقاط بالایی پاسیو حتما از چوب های قطور و طبیعی درختان مانند درخت بید یا حتی کاج برای نشیمن طوطی ها استفاده میشود. قائده خاصی برای قرار دادن چوب ها وجود ندارد و میتوان از کف پاسیو تا نقاط بالایی پاسیو میله های نشیمن طبیعی را قرار داد. طوطی های سبز برای نشیمن و استراحت بیشتر بالاترین سطح نسبت به زمین را انتخاب میکنند. باید سعی شود میله های نشیمن در پرش ها یا پروازهای کوتاه طوطی ها اختلالی به وجود نیاورد و به اندازه کافی و به تعداد طوطی ها میله نشیمن گاه در نظر گرفته شود. استفاده از چوب های زنده و باریک تر و حتی سرسبز(با برگ) در بین میله های نشیمن میتواند ایده خوبی برای طبیعی سازی محیط باشد. این چوب های باریک توسط طوطی ها جویده خواهند شد و میتوان انها را پس از مدتی جایگزین نمود. کف پاسیو را نیز میتوان با پوشش ماسه تصفیه شده پوشاند. این عمل میتواند جمع اوری فضله ها را با بیلچه های کوچک ساده نماید و همچنین امکان جولان و جویدن ماسه ها را برای طوطی ها محیا کند. گرچه بسیاری نیز بر این عقیده هستند که اگر کف پاسیو یا محل نگهداری سنگ فرش شود و فضله ها را بتوان با کاردک جدا نمود عمل پاکسازی ساده تر خواهد شد. به هر حال تصمیم در این باره به عهده نگهدارنده میباشد و منعی در استفاده از هر کدام از روش ها وجود ندارد. ظروف تغذیه و اب اشامیدنی به تعداد کافی و همیشه در دسترس در محل نگهداری طوطی ها اجباریست. ایجاد فضا یا ظروف استحمام برای فصل گرما و حمام دادن طوطی ها نیز میتواند ایده خوبی به شمار رود گرچه فضا سازی و ایجاد این ایده کمی مشکل به نظر میرسد. حتی المقدور از ورود جوندگان به داخل پاسیو جلوگیری شود و از طرفی باید از نزدیک شدن پرندگان وحشی به پاسیو به دلیل انتقال بیماری ها جلوگیری به عمل اید.

Rose-ringed Parakeet (Psittacula krameri)

معرفی طوطی های اسکندر به پاسیو و جفت یابی

اگر بر این عقیده باشیم که یک نر بالغ با یک ماده بالغ اسکندر یا اکثر طوطی های دیگر به راحتی با یکدیگر جفت میخورند و جفت حاصله بعد از چند ماه شروع به تولید مثل میکنند سخت در اشتباهیم. با وجود اینکه این عمل نیز غیر ممکن نیست اما به سختی امکان پذیر بوده و مدت زمان زیادتری را باید برای به دست اوردن جفت صرف نمود و نتیجه حاصله نیز تضمین شده نمیباشد با این حال ما ان را به عنوان یکی از روش های متداول و کم هزینه جفت انداختن طوطی ها که اکثرا بین پرورش دهندگان خانگی صورت میپذرید خواهیم شناخت زیرا مطمئنا برای همه امکان خریداری بیش از یک نر و ماده وجود ندارد.

به صورت طبیعی طوطی سانان زندگی احتماعی دارند و در گروه های بزرگ زندگی میکنند و جفت یابی نیز در گروه صورت میپذرید و در اسارت نیز برای به دست اوردن یک یا چند جفت طوطی اسکندر که همسر خود را به سلقه خود انتخاب نمایند به یک گروه جوان ۳۰ تا ۳۶ ماهه طوطی های اسکندر یا سبز نیاز است. در این سن طوطی های اسکندر به بلوغ جنسی میرسند و میتوانند برای خود جفت برگزیده و به تولید مثل بپردازند. بنابراین لازم است شش تا هشت عدد از طوطی های سبز بالغ یا در حال بلوغ به نسبت مساوی را به محل ذکر شده با شرایط بالا معرفی کرد. قرنطینه سازی طوطی های جمع اوری شده از محل های مختلف نیز باید صورت پذیرد و سپس طی یک مرحله گروه طوطی ها همزمان به پاسیو یا محل مورد نظر منتقل شوند.

توجه: سعی شود طوطی ها از مکان های مختلف خریداری شوند و اصول یک خرید موفق که در مقاله خرید طوطی سالم در سایت موجود است رعایت شود. همچنین طوطی های خریداری شده(شاه طوطی یا ملنگو) در صورت امکان بومی باشند و وارداتی و مخصوصا گونه های افریقایی یا حتی رنگی نباشند.

نکته: در صورتی که بخواهیم عضو جدیدی به محل نگهداری گروه طوطی ها اضافه کنیم لازم است ضمن قرنطینه سازی عضو جدید برای یک مدت چند هفته ای طوطی جدید را مجزا و تنها در دید گروه قرار دهیم و سپس با احتیاط و بازرسی مداوم عضو جدید را در کنار گروه قرار دهیم زیرا ممکن است گروه، طوطی جدید را نپذیرند و درگیری های خونینی را شاهد باشیم

توجه: روزهای اولیه ورود گروه به پاسیو بسیار حیاتی است و باید بازرسی های مداوم صورت پذیرد زیرا ممکن است گونه های نر با یکدیگر درگیری های جزئی داشته باشند و اگر این درگیری ها ادامه دار باشد باید طوطی برهم زننده نظم پاسیو به سرعت جدا شود.

فصل جفتگیری و تولید مثل طوطی های اسکندر

طوطی های سبز به طور طبیعی دو بار در سال تولید مثل میکنند. فصل جفتگیری و تولید مثل طوطی سبز در خاور میانه در ماه های اردیبهشت و دی ماه است. طوطی های سبز برای تولید مثل در طبیعت در قله های درختان یا لانه های متروکه سایر پرندگان و حتی شکاف صخره ها یا غارهای طبیعی ایجاد شده تولید مثل مینماند.

eos09711_327w

ترغیب طوطی ها به جفت گیری و تولید مثل در اسارت

قوطی های تکثیر

مطمئنا اگر یک جفت یا چند جفت طوطی در اختیار داشته باشیم تا شرایط برای انها محیا نباشد تولید مثل نخواهند کرد. همانطور که بیان شد در طبیعت طوطی های اسکندر در قله درختان و گاها غارهای طبیعی تولید مثل میکنند. در اسارت نیز باید چنین مکان هایی در پاسیو ایجاد شود تا انها به نحوی به تولید مثل ترغیب شوند. استفاده از قوطی های بزرگ تکثیر و قرار دادن این قوطی ها در بالاترین محل پاسیو ایده ی بسیار خوبی برای یک تکثیر موفق خواهد بود چرا که طوطی ها بالاترین نقطه را برای تخم گذاری انتخاب میکنند. میتوان قوطی های تکثیر را با چوب های سخت درختان به صورت دستی نسبت به سایز ملنگو یا شاه طوطی ساخت یا حتی میتوان کنده های طبیعی و بزرگ درختان را به قطعات مورد نیاز برید و داخل انها را خالی نمود، در ساخت قوطی های تکثیر گودی جمع شدن تخم ها و حتی المقدور دید به بیرون باید فراهم شود. شاید بسیاری از پرورش دهندگان قوطی های چوبی را مناسب تکثیر نداند زیرا که طوطی ها انها را خواهند جوید. اما این جویدن به معنی از بین بردن قوطی تکثیر نخواهد بود بلکه انها سعی میکنند به سلیقه خود آن را بسازند اگرچه این عمل با حرص و جوش نگهدارنده به همراه خواهد بود ولی بهتر است ان را تحمل کنید تا اینکه از قوطی های فلزی یا چودنی استفاده نمایید

nest box

تغذیه تکمیلی برای تولید مثل

یکی از عواملی که طوطی های سبز را ترغیب به تولید مثل میکنند وجود پروتئین حیوانی در جیره غذایی انهاست. پروتئین حیوانی در طبیعت از لارو حشرات تامین میشود. در اسارت میتوان این پروتئین را با تخم مرغ یا مقداری گوشت اب پز بدون هیچ ادویه ای تامین نمود. البته همه طوطی های سبز(ملنگو و شاه طوطی) علاقه به خوردن تخم مرغ یا گوشت نشان نمیدهند و برای رفع این مشکل میتوان تخم مرغ را با دانه ها و میوه جات و مقداری نان تست میکس کرد و یک غذای نرم و دست ساز تولید نمود که قاعدتا طوطی ها از خوردن چنین غذایی لذت میبرند. علاوه بر تامین پروتئین حیوانی افزایش ۲۰ درصدی دانه های چرب نیز در زمان اماده سازی برای تولید مثل توصیه میشود که میتوان از دانه هایی مانند بادام و گردوی پوست کنده در مخلوط دانه های پرنده استفاده کرد. اضافه کردن مکمل های ویتامین و املاح معدنی تجاری در زمان اماده سازی و بعد از تولید مثل میتواند ایده بسیار خوبی باشد چرا که این ویتامین ها انرژی لازم را برای طوطی ها در پروسه زمان بر تکثیر فراهم میکند یا بعد از تولید مثل موفق این ویتامین ها میتواند قوای جسمی تحیلیل رفته طوطی ها را مجددا بازیابی کند و امادگی مجدد برای تکثیر فراهم شود.

نکته اول: بعد از اولین تخمی که طوطی ماده گذاشت از ویتامین ها و غذای نرم حیوانی استفاده نکنید. تحمیل انرژی اضافی در زمانی که پرنده نیاز به ارامش و سبکی برای خوابیدن روی تخم ها را دارد کار کاملا اشتباهی است

نکته دوم: اصول تغذیه طوطی سانان در مبحثی دیگر در سایت توضیح داده شده است و علاقه مندان میتوانند به بخش مربوطه مراجعه نمایند. تغذیه عادی طوطی ها و نیاز به میوه جات و تمام دانه ها در جای خود باقیست و اصول تغذیه همیشه و در هر شرایطی باید رعایت شود. تنها برای اماده سازی طوطی ها جهت تولید مثل بخش تغذیه تکمیلی میتواند مفید واقع شود

تعداد تخم ها و خارج شدن جوجه ها از تخم تا ترک لانه

طوطی ملنگو به طور متوسط بین چهار تا پنج تخم خواهند گذاشت و پرنده ماده به مدت بیست و چهار روز بر روی تخم ها میخوابد تا جوجه ها متولد شوند. پرنده ماده مجبور است به مدت ۴۹ روز به انها غذا بدهد. پس از گذشت ۴۹ روز یا هفت هفته نیز جوجه ها لانه را ترک مینمایند. اما در شاه طوطی پرنده ماده به طور متوسط دو تا نهایتا سه تخم میگذارد و به مدت بیست و هشت روز روی تخم ها خواهد خوابید. تغذیه نمودن جوجه ها ۱۲ تا ۱۶ هفته به طول خواهد انجامید که این وظیفه را پرنده ماده به عهده خواهد گرفت و پس از گذشت این مدت جوجه ها میتوانند مستقل شوند. جوجه های تازه متولد شده چه در طوطی ملنگو و شاه طوطی بدون پر و بال هستند و پرنده ماده از همان روز ابتدایی تولد انها را تغذیه مینماید. جوجه هایی که هنوز وابسته به والدین هستند و پر و بال ندارند نباید به هیچ عنوان جدا شوند یا به صورت دستی تغذیه شوند چون در اینصورت شانس کمی برای بقا خواهند داشت.

نکته اول: تنها در موارد خاص مانند ضعف یکی از جوجه ها یا مرگ والدین یا دلایل مشابه مجاز به تغذیه دستی جوجه ها خواهیم بود.

نکته دوم: در صورتی که محل زندگی طوطی ها خشک است و از رطوبت کافی برخوردار نیست برای تسهیل در بیرون امدن جوجه ها از تخم ها فضای پاسیو را در روزهای انتهایی مرطوب کنید. برای این منظور میتوانید از دستگاه بخار استفاده کنید یا به شکل سنتی تر در صورت امکان کف پاسیو و اطراف ان را خیس کنید یا با ریختن اب روی پوشال های متعدد و نصب ان بر روی دیوارهای پاسیو این امر را عملی کنید. قرار دادن ظروف استحمام نیز میتواند در این زمان مفید باشد اما ممکن است طوطی ها علاقه ای به استحمام نداشته باشند یا سردی هوا مانع از انجام ان شود.

Parakeet chicks

هیبرید سازی و ایجاد گونه های رنگی

ایجاد گونه های رنگی از سالیان دور مورد توجه پرورش دهنگان بوده و هست که برخی از افراد این عمل را رد و غیر انسانی میدانند و بر این عقیده هستند گونه های به وجود امده از لحاظ نژادی ناخالصند و از نظر ژنتیکی نیز پرندگان دچار مشکلاتی هستند. با این حال برخی نیز این عمل را یک اصلاح نژادی و به وجود اوردن گونه های جدید همانند سایر حیوانات مانند سگ و گربه میدانند و بر این عقیده هستند اگر این اتفاق رخ ندهد هیچ گاه شاهد این همه گونه جدید و خارق العاده نبودیم. در اینجا ما قصد اموزش و ترویج این نوع امیزش ها و هیبرید سازی را نداریم و مبحثی تخصصی و گاها عذاب اور است چرا که جوجه های حاصله همیشه با انچه در ذهن ما میگذرد یکسان نخواهند بود. به هر حال بد نبود اشاره ای به این موضوع هم داشته باشیم تا علاقه مندان در صورت تمایل در این ضمینه نیز مطالعات کسترده تری انجام دهند و به مراجع مختلف دیگر مراجعه نمایند چرا که در این ضمینه تحقیقات فراوانی صورت گرفته و روز به روز شاهد گونه های رنگی در اکثر پرندگان هستیم

Mutations

سخن پایانی نویسنده:  سعی شد در مطلب بالا در مورد تکثیر و تولید مثل دو گونه بارز و شناخته شده طوطی سانان به صورت خلاصه و ساده توضیحات کافی را با جزئیات مورد نیاز بیان کنیم، شاید مطلب بالا بین سایت های فارسی زبان اولین مطلب کامل و به دور از نوشته های صرفا ترجمه و غیر عملی باشد چرا که مطلب فوق با در نظر گرفتن تجربیات یکی از فروشندگان و پرورش دهندگان انواع طوطی و مرغ عشق که به نتیجه رسیده اند و وسواس بیش از حد بنده در نگارش ان منتشر شده است. همچنین بسیاری از نکات تخصصی تر نیز از منابع مختلف مکتوب و علمی بازنویسی شده است. امیدواریم اولا سایر سایت های پارسی زبان بدون درج لینک و نام منبع از مطلب فوق یا بخشی از ان کپی برداری ننماییند و دوما توانسته باشیم با انتشار این مطلب قدمی بسیار کوچک در تشویق پرورش دهندگان به تکثیر و تولید مثل طوطی ها، مخصوصا دو گونه یاد شده برداشته باشیم.

کپی برداری از این مطلب یا بخشی از ان بدون ذکر منبع و دادن لینک به سایت مجاز نیست

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

630 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل ملنگو و شاه طوطی

  1. alireza

    با
    سلام مطلب مفیدی بود برای من چند تا سوال بوجود امده در صورت امکان ممنون میشم جواب بدید.
    ۱-من یک قفس ۱۰۳۳ استفاده میکنم و یک جفت ملنگو دارم و از جفت بودن ان ها مطمنم به نظر شما امکان جوجه کشی در این قفس وجود نداره؟
    ملنگو ماده من برای لونه یه حلب روغن گذاشته بودم الان همیشه توی لونه هست و روزی ۴ بار من میبینم که جفت گیری می کنند ایا لونه مشکل ساز است سا چون پسندیده دیگه لازم نیست عوض کنم؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      امیدوارم موفق باشید ولی حلب روغن به کار کبوتر میاد تا طوطی.
      معمولا ملنگو ها دوست دارن روی کف لونه تخمگذاری کنن و مثلا نمیشه کاه و خاک داخل حلب بریزید حالا با این حال اگر کف حلب تخم گذاری کنن مشخصه که تخم ها خراب خواهند شد پس باید یه فکر اساسی بکنید لونه رو هم به این راحتی نمیشه تغییر بدین بنظر بنده در کنار حلب یک کوزه سفالی هم قرار بدین و به شکلی کوزه رو در محل خودش ثابت نگهدارید تا هیچ حرکتی نداشته باشه ممکنه طوطی ها کوزه رو به حلب ترجیه بدن و یا الان نمیدونم چیزی داخل حلب گذاشتین یا نه اگر هست و طوطی ها عادت کردن که خب مشکل کمتری دارید ولی اگر نیست یه فکری براش بکنید مثلا یک زیرگلدانی سفالی کوچک بذارید تا طوطی داخل اون تخم کته نهایتا توش رو هم پر از کاه و پوشال کنید ببین چی میشه جواب میده یا نه.
      اگر بتونی یک کنده درخت هم پیدا کنی و بدی نجاری برات توش رو خالی کنه اون از همه چی بهتره.
      این طوطی ها برای خوابیدن روی تخم کمی خنگ هستن و مثل کبوتر نیست که تخم ها رو هرکجا بود زیر خودش جمع کنه بلکه فقط میخوابه تو لونه و باید کل لونه به شکلی باشه که تخم ها به اجبار در کنار هم قرار بگیرن مثلا همون کوزه و کنده که گفتم خدمتتون و یا کف لونه رو یه جوری گود کنید تا تخم ها بچرخن و بیان در کنار هم قرار بگیرن معمولا عروس هلندی و شاه طوطی هم همین مشکل رو دارن برای روی تخم خوابید.

      پاسخ
  2. شهریار (onlypet.ir)

    سلام
    ممنون از لطفتون
    به ندرت تو قفس تکثیر میشن با این حال بعید نیست اما حتمی هم نیست. چیزی نیست که ما بگیم تولید مثل میکنن یا نه. چون بستگی به طوطی ها و بومی بودن یا نبودنشون و نحوه عاداتشون از بدو تولد و مسائل ریز و درشت دیگه داره. بنابراین جواب نامشخصه. به عبارتی امید با خدا، امیدوارم که بتونید تکثیر کنید
    لونه فلزی هم اصلا خوب نیست و نسبت به محیط بیرون زود گرم میشه و زود سرد. ضمنا قوطی روغن اون گودی کف رو هم نداره و به نظرم یه لونه چوبی مناسب بسازید و با لونه فلزی تعویض کنید، شاید یکی دو روز اول غریبی کنن ولی مطمئتا به لونه جدید عادت میکنن. اگه قراره تکثیری انجام بشه این لونه اصلا مناسب نیست.
    موفق باشید

    پاسخ
    1. alireza

      ممنون از راهنمایی هاتون جز لونه نکته دیگری هم هست که باید انجام بدم ؟
      تعداد جفت گیری هایی که میکنن زیاد تر شده هر ۱ ساعت به ۱ ساعت این کارو میکن به نظرتون وضیت رو به بهبود هست؟

      با تشکر

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        نه جفت باید جفت بخورن و لونه مناسبی داشته باشن و در زمانیکه روی تخم ها خوابیدن اصلا دست به لونه نزنید و چراغ رو هم یک مرتبه روشن خاموش نکنید یعنی کلا به هیچ عنوا باعث استرس اونها نباید بشید و باید شب و روز طبیعی داشته باشن.

        پاسخ
        1. رضا بارانی

          سلام
          یه ماه لوتیانوهام تخم گذاشتن ( ۸تا)آخریش۱۰ روز پیش بوده چون جعت گیریشونو ندیده بودم احتمال می دادم بدون نطفه باشن تخما همش سفید و شفافن
          سوالم اینه که تخمارو کی و چه جوری بردارم که مشکلی به وجود نیاد

          پاسخ
        2. شهلا جعفرزاده

          سلام . من یه شاه طوطی دارم که بتازگی به بلوغ رسیده ولی امکان فضای بزرگتر و گرفتن جفت و رسیدگی به اونها رو ندارم میتونم کلا از گرفتن جفت منصرف بشم و تنها طوطی نر رو نگهداری کنم

          پاسخ
    2. مهرداد

      با سلام من خیال میکردم مثل عروس هلندی هر ماه تخم میکنن ولی اشتباه میکردم پس سالی دوبار اردیبهشتو دی ماه تخم میکنن ممنون از راهنماییتون

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        عروس هلندی هم هر ماه تخم نمیکنه و اگه به اینصورت تخم کنن بدجور ضعیف میشن. مطمئنا عروس هایی که هر ماه یا پشت سرهم تخم گذاری میکنن مشکلات هورمونی دارن یا شرایط محیطی و تغذیه به نحوی هست که به اینصورت پشت سرهم و ماهیانه تخم گذاری میکنن و این اصلا خوب نیست و پرنده رو ضعیف و نابود میکنه.

        پاسخ
  3. alireza

    با سلام ممنون از راهنمایی تون به نظرتون کی لونه جدید بذارم؟ جفت من تخم گذاشته اما بدلیل مناسب نبودن لونه تخم رو بیرون میذاره دور بعدی کی هست که لونه جدید قرار بدم؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      لونه رو بذارید دائمی باشه. برای تخم گذاری بعدی هم معلوم نیست و ممکنه بره برای سال اینده و ممکنه مجددا ماه بعد تخم بذارن و بستگی به امادگی ماده داره و نمیتونیم در این مورد نظری بدیم. تو حالت عادی ملنگو نهایتا دوبار در سال تولید مثل میکنه اما تو اسارت و مشکلات فصلی که دارن مشخص نیست و بستگی به شرایط نر و ماده و امادگیشون و محیط نگهداریشون داره.
      موفق باشید

      پاسخ
  4. دریا

    سلام خدمت شما بزرگواران پر محبت.
    من چند وقت پیش توی قسمت دیگه درباره طوطیام سوال کردم که: طوطی مادم قاطی کرده وهمه چیز رو میجو .و فرمودین که نیاز به جا برای جفت گیری داره .اینجا سوال کردم چون سوالم مربوط به این قسمت میشه.
    الان ۳ روز که براشون کوزه گرفتم گذاشتم روی قفسشون اما فقط میرن جلوش و توشو نگاه میکنن.
    باید چیکار کنم که توش برن و لازم نیست که چیزی داخلش بزارم ؟.
    یه بار نر رو گذاشتم توش نیومد بیرون اما مادهه سریع اومد بیرون!!!!!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ممنون از لطف شما.
      نه دوست عزیز هرگز طوطی رو به زور داخل لونه نذارید چون اینطوری میترسه و دیگه داخل کوزه نمیره.
      خب این موضوع طبیعیه و نباید هم همون اول برن داخل کوزه ضمنا قرار نیست هیچ چیزی داخل کوزه قرار بدین.
      هر زمان که جفت بخورن و نزدیک به تخم ریزی باشه میرن داخل کوزه فقط باعث ترس اونها نشید که همه چی رو خراب میکنید.
      یه تشکر ویژه هم از شما دارم که دقت میکنید و هر سوالی رو در جای خودش مطرح میکنید و چند تا سوال مختلف رو در یک بخش مطرح نمیکنید.

      پاسخ
  5. رضا مرادی

    سلام من جوجه ملنگو خریده بودم الان بزرگ شده نر است اون کی اماده جفت گیری می شود

    پاسخ
    1. محمد حسین طلاساز

      سلام از مطالب تون بهره برداری و استفاده کردم . خیلی ممنون . لطفا بگید چه غذایی بدهیم به شاه طوطی که مست بشه و جفتگیری بکنه .ممنونم

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        لطفا برای ارسال سوال از گزینه پاسخ استفاده نکنید. مولتی ویتامین مخصوص طیور هست. دانه های گرم مثل گردو نرم شده، بادام، شاهدانه و اینجور دانه ها هم میتونید استفاده کنید. همچنین دقت داشته باشید که پرنده در زمان تولید مثل به پروتئین حیوانی بیشتر نیاز داره که در طبیعت از لارو حشرات استفاده میکنه. در اسارت میشه از تخم مرغ اب پز، سوپر ورم تامین کرد.

        پاسخ
  6. رضا مرادی

    سلام نه یک سال نشوده امسال ۹۳ خریدم اون کی اماده جفت کیری می شودو ماده که باید بخریم مثل سن خودش باشد یا کم زیاد بودن سن فرقی ندارد

    پاسخ
  7. شهریار (onlypet.ir)

    تقریبا طوطی های ملنگو باید به سن ۲.۵ تا ۳ سالگی برسن تا بالغ شده باشن و بشه تکثیرشون کرد.
    ماده اگه هم سن باشه مطمئنا بهتره با این حال انچنان فرقی هم نداره و هر دو بالغ باشن دیگه مشکلی نیست.

    پاسخ
  8. کاپیتان جرارد

    سلام خسته نباشید

    یه جفت ملنگو دارم بدجور اعصابمو ریختن بهم

    الان نزدیکه ۱ ماهه که روزی چند بار جفت گیری میکنن ولی از تخم خبری نیست !!!

    ماده اوایل زیاد تو لونه نمیرفت ولی الان ۳ روزه که بیشتر تو لونه میره البته سرش از سوراخ لونه بیرونه و بیرونو نگاه میکنه

    نر هم مدام به ماده غذا میده

    سوالم اینه که:
    اصلا امیدی داشته باشم یا نه ؟ بعد این همه وقت نباید تخم میزاشت ماده ؟؟؟!!!
    علایم تخم گذاری چیه؟

    غذا بهشون تخمه میدم با سیب و کف دریا
    جاشون هم زیاد رفت و آمد نیست

    این جفت مولدن و پیش صاحب قبلیشون جوجه دادن ولی نمیدونم چرا دست من تخم نمیکنن

    اگه به نظرتون باید بیخیال شم بگین که باید لونه رو بردارم یا نه ؟ آخه میگم شاید بهشون فشار بیاد از این همه جفت گیری
    ممنون..

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      امید که بله باید داشته باشید. فقط چند وقته ملنگوها رو دارید و به محیط تکثیر منتقل شدن. ضمنا تو چه جایی واسه تکثیر نگهداریشون میکنید؟ ببینید اصلا ممکنه یک سال تموم صبر کنید و یه تخم هم نذارن و نباید دلسرد بشین. ضمنا به رژیم غذاییشون پروتئین حیوانی هم اضافه کنید. اکثرا عامل تحریک کننده ای برای تولید مثله، مثلا تخم مرغ ابپز کنید و سفیدشو در اختیاشون بذارید.
      لونه رو هم بذارید ۳۶۵ روز سال بمونه و اصلا به لونه دست نزنید. چه میخوان تخم بذارن و چه نذارن. اصلا به لونه دست نزنید. شاید یکسال، دوسال، سه سال صبر کنید ولی باور کنید نتیجش ارزشمنده و قول میدم ضرر نمیکنید

      پاسخ
  9. کاپیتان جرارد

    حدودا ۱ ماه و نیمه که دست من هستن..توی قفسی که قبلا جوجه دادن هستن ، قفس ۱۰۳۳
    شک خودم به عوض کردن پوشال داخل لونشونه..آخه از وقتی عوضش کردم ماده مدام از سوراخ لونه میریختش بیرون
    یه سوال دیگه ای که داشتم اینه که اتاقی که توش هستن باید نورش زیاد باشه یا کم؟
    اتاقم یکم کم نوره بخاطر همین اوایل در فاصله ی ۱نیم متریشون یه لامپ ۲۰۰ روشن میزاشتم ولی الان چند وقته که خاموشش کردم چون گفتم شاید یکی از عوامل استرس به ماده همین لامپ باشه
    سفیده رو ۱ روز در میون بدم ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز طوطی ملنگو کلا همینطوری هست و قرار نیست تند تند تخم و جوجه بده کلا سالی دو مرتبه تخم گذاری میکنه.
      ضمنا بعد از جابجایی تا حدودی تکثیر به تاخیر میوفته و حتی متوقف میشه اما شما خوش شانس هم بودین که متوقف نشده و دارن جفت گیری میکنن پس هیچ جای نگرانی نیست.
      برای نور هم هرگز نیاز به لامپ ۲۰۰ اون هم در فاصله نزدیک نیست خیلی اشتباه بزرگی کردین دوست عزیز بهترین نور همون نور طبیعی هست و به این چیزها نیازی ندارن. ساعت خواب و بیداریشون با طبیعت نزدیک باشه مشکلی ندارن.
      اینقدر هم نباید تخم مرغ استفاده کنید چون اگر تخم گذاری کنن روی پوسته تخم تاثیر میگذاره و پوسته سفت میشه و ممکنه جوجه داخل تخم گیر کنه.
      دوست عزیز بنده نمیدونم لونه طوطی های شما چه شکلی هست ولی داخل لونه به هیچ چیزی نیاز نداره و هیچ رقم پوشالی نیاز نیست استفاده کنید.
      لونه باید به شکل کوزه و یا کنده درخت خوابیده باشه و کفش شیبدار باشه تا همه تخم ها در کنار هم جمع بشن و بدون پوشال و همه چی طوطی کف لونه چوبی و یا سفالی تخم گذاری میکنه.

      پاسخ
  10. مهسا

    سلام می خواستم بدونم ایا جوجه کاکادو کاکل زرد بزرگ به ایران هم می یاید واسه فروش اکه بله در کدوم ماهی می یاینداون را از کجای تهران میشه خرید من از تبریز هستم جوجه ملنکو به تبریز نمی یاید چه برسد کاکادو

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله تا دلتون بخواد، هم کاکل زرد بزرگش گیر میاد که غولیه واسه خودش و هم کوچیکشو که تقریبا یکم از کاسکو بزرگتره. البته جوجه سرنگی ندیدم و همگی بزرگن، ضمنا کجا تهیه کنید هم متاسفانه ادرس خاصی نمیتونم بدم ولی خیالتون راحت که به ایران میاد(به صورت قاچاق احتمالا). برای تهیشم خیلی ساده است یا به پرنده فروشی های شهرتون سفارش بدید و بیعانه بدید بیارن یا یه سرچی تو نت بکنید ماشاالله همه تو وبلاگ و سایتشون دارن تبلیغ فروشگاهشون رو میکنن و لیست موجودی ها رو گذاشتن به هر حال با چند تا از این پرنده فروش ها تماس بگیرید و هماهنگ کنید و تشریف ببرید و بخرید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بله دوست عزیز جوجه سرنگیش رو هم بنده چند وقت پیش در کرمان دیدم ولی یه قیمت واقعا نجومی داره که بهتره دنبالش نباشید مثلا شش هفت میلیون تومن. البته طبق قوانین نبای دقیمت میدادم خدمتتون اما خب گفتم تا دستتون بیاد و بدونید که دنبالش باشید یا کلا بی خیال بشید.

      پاسخ
  11. کاپیتان جرارد

    سلام
    بالاخره طوطی های من تخم گذاشتن !
    امروز بر حسب اتفاق حدودا بعد از ۱۰ روز داخل لونه رو نگاه کردم دیدم ۲ تا تخم تو لونه هست!!

    چنتا سوال داشتم:
    ۱.از کجا بفهمم تخم اول رو چه روزی گذاشته ؟
    ۲.ماده چند روز رو تخم میخوابه؟
    ۳.من الان بهشون تخمه و سیب میدم/برای تقویتشون چه چیزه دیگه ای بدم ؟ چه میوه ای چه سبزی ای ؟
    ۴.انشالله وقتی جوجه ها از تخم در بیان بعد از چند روز باید از پدر مادرشون جدا کنم ؟
    ۵.ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب مبارک باشه.
      دیگه نمیشه سن تخم ها رو تخمین زد و بهترین کار اینه که اصلا دست کاریشون نکنید.
      ۱۸ تا ۲۱ روز روی تخم ها میخوابن البته اختلاف روزها به دلیل فاصله بین تخم گذاری هست و حتی فصل تخم گذاری مثلا در تابستان تخم ها یکی دو روز زودتر تبدیل به جوجه میشن و در زمستان دیر تر.
      از هر چی که میخورن بهشون بدین از جمله ذرت تازه و یا دانه ذرت پخته شده برای پختن ذرت بهتره ۲۴ ساعت اونها رو خیس کنید و سپس بپذید و یا همینطوری خیس خورده بهشون بدین تا بخورن.
      کاهو – کلم – جعفری – شبید – کرفس – اسفناج – موز – سیب زمینی – سیب درختی – پرتغال – هویج و …. رو میخورن.
      زمانیکه کامل دونه خوار شدن جوجه ها رو جدا کنید.

      پاسخ
  12. کاپیتان جرارد

    ملنگو در حین تخم گذاری جفت گیری هم میکنه ؟
    به فاصله ۱ روز در میون تخم میزاره یا هر روز ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله در بین تخم گذاری ها جفت گیری هم میکنه.
      اگر اشتباه نکنم یک روز در میان تخم گذاری میکنه و فقط هم دو تا تخم میگذاره.

      پاسخ
  13. کاپیتان جرارد

    دوستان اگه سریع تر پاسخ بدن ممنون میشم
    آیا ملنگو ماده زمان تخم گذاری از لونه هم بیرون میاد یا شبانه روز تو لونه باید بمونه؟
    چون الان نگا کردم دیدم بیرونه نگران شدم
    امشبم که ۴شنبه سوریه بچه محل های ما مدام طرقه میزنن نگرانم استرس بدی بگیرن

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز برای دریافت پاسخ صبر کنید.
      بله قرار نیست ماده دائم روی تخم بخوابه فقط دست کاریشون نباید بکنید.
      ماده نیاز به آب و دونه داره و حتی میاد بال و پری میزنه و خستگیش رو می اندازه و برخی ساعات نیز نر روی تخم ها میخوابه خیالتو نراحت توی این مدت کم تخم ها خراب نمیشن فقط بهشون استرس وارد نکنید دیگه کار خودشون رو بلد هستن.
      نگران استرس هم نباش یه چراغ خواب براشو نروشن بذار و دیگه کاریشون نداشته باش . امید بخدا.

      پاسخ
  14. کاپیتان جرارد

    ممنون آقا مجتبی فقط در رابطه با اون صحبتتون که گفتین فقط ۲ تخم میزاره باید سوال کنم که آیا مطمینید ؟!آخه صاحب قبلیش گفته بود که ۴ تخمه هست حتی عکساشون رو هم نشونم داد از ۴ تا ۲ تا درومد ۲ تا دیگه هم توی تخم خفه شدن..راستی دلیل خفه  شدن جوجه توی تخم رطوبته کمه دیگه ؟ چطور رطوبت اتاقو زیاد کنم؟دستگاه بخور ندارم..در رابطه با غذاشونم ی سوال داشتم..الان دیگه فصل بلال نیست که بخوام دون کنم..کنسرو هم که میگن نباید بدین..ذرت از کجا گیر بیارم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      تو مطلب بالا نوشته شده. شاه طوطی دو تا سه تخم میزاره و ملنگو ۴ تا ۵ تخم. بستگی به امادگی طوطی ها داره و ممکنه یه زمان خیلی زور بزنن و همون دوتا رو هم نذارن. به هر حال……
      در مورد خفه شدن جوجه هم بله یکی از دلایل میتونه رطوبت باشه. برای بالابردن رطوبت هم محیط رو با دستگاه بخور مرطوب کنید یا کف قفس اب بپاشید یا اینکه به پرنده ها ابتنی بدید.
      در مورد غذا هم حتما لازم نیست غذاهایی که نیست رو تهیه کنید. غذاهای هر فصل رو به پرنده بدید و بلال هم به فصل خودش تهیه کنید و بهشون بدید. البته جالبه که چند وقت پیش بلال دیدم! و تو این دوره و زمونه که فصل و ماه و روز و سال برای غذا و میوه و … مطرح نیست!

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      صحبت آقا شهریار کاملا درسته اما خب بنده ملنگوهایی رو که دیدم خدمتتون عرض کردم و فقط یک مورد دیدم ۵ تا تخم گذاشته بود سه چهار مورد دیگه همشون دو تا تخم گذاشته بودن حالا شاید شرایط نگهداریشون خوب نبوده.
      ممنون از توضیحات تکمیلی آقا شهریار.

      پاسخ
  15. کاپیتان جرارد

    ممنون از دوستان

    روزانه چند بار میتونم داخل لونه رو ببینم ؟

    بله میدونم که نباید زیاد این کارو کنم ولی چه کنم با این حس کنجکاوی..

    الان ۳ روز گذشته و از تخم سوم خبری نیست فکر کنم پیشبینی آقا مجتبی درست از آب درومد..

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      صفر بار. اصلا مزاحمت واسشون ایجاد نکنید.
      اکثر پیش بینی های اقا مجتبی درست از اب درمیاد و چون تجربه بالایی دارن و بیشتر تو عمل واسشون پیش اومده و دیدن درست میگن. تو شرایط ایده ال چهار پنج تا تخم میزارن و تو کامنت قبلی هم اشاره کردم برخی هاشون به زور دوتا تخم میزارن
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      ممنونم از لطف شما و آقا شهریار دیگه لازم شد یه هندونه فروشی بزنم ( شوخی کردم دمتون گرم )
      خب همانطور که آقا شهریار فرمودن شما هرگز نباید داخل لونه رو نگاه کنید فقط زمانیکه دیگه والدین چند روز پشت سر هم داخل لونه نرفتن و مطمئن شدین خبری نیست لونه رو یه نگاهی بکنید البته در این زمان یا تخم ها خراب شدن و باید خارجشون کنید و یا جوجه ها تلف شدن پس در غیر اینصورت دست به لونه نباید بزنید چون ممکنه پرنده بترسه و از لون هبپره بیرون و تخم هاش رو بشکنه و حتی دیگه روی اونها نخوابه و هزار مشکل دیگه پس سعی کنید جلوی کنجکاوی خودتون رو بگیرید و یه ۲۰ – ۳۰ روزی صبر کنید تازه اگر جوجه کوچک هم داشته باشن نباید دستشون بزنید باز ممکنه جوجه ها رو بکشن و یا خودتون بکشید.

      پاسخ
      1. ehsan

        سلام من یه شاه طوطی ماده دارم که تخم کرده سه عدد رفتم براش یه شاه طوطی نر گرفتم ولی باهم نمیسازن نمیدونم نطفه داره یا نه. چند روزی هم گذشته با نور گوشی نگاه کردم تخم ولی فکنم نطفه نداره. حالا چیکار کن.

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          اگه نر کنارش نبوده مطمئنا نطفه نداره و بهتره تخم ها رو بردارید. برای جفت شدن طوطی ها هم باید یه مدت مثلا دو سه هفته ای در دو قفس مجزا باشن و فقط همدیگه رو ببینن و صدای هم رو بشنون تا به هم عادت کنن. بعد برای جفت دادن کنار هم قرار بگیرن
          ضمنا خواهش میکنم برای ارسال سوال از گزینه پاسخ استفاده نکنید و در اخرین صفحه سوال خودتون رو مطرح کنید. با سپاس.

          پاسخ
  16. کاپیتان جرارد

    سلام خدمت دوستان. *عیدتون مبارک باشه*
    همونجور که گفته بودم دوشنبه هفته قبل بود که دیدم ملنگوهام دو تا تخم گذاشتن.من تا ۴ روز بعدش(جمعه) هم به لونه سر زدم و تخم سومی ندیدم.ولی در کمال تعجب یکشنبه (۲روز پیش) وقتی داخل لونه رو نگاه کردم دیدم یه تخم دیگه هم گذاشته !!!
    جریان چیه مگه معمولا نباید ۱ روز در میون تخم کنن ؟! این وقفه چند روزه بخاطر چی بود ؟ آیا ممکنه تخم سوم پوچ باشه ؟
    ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      این تاخیر معلوم نیست دلیلش چیه. یا خوب اماده نبوده یا مشکلی وجود داشته و هنوز تخم شل بوده و نذاشته ، دفعه اولش بوده یا ….. به هر حال این تخم جوجه نمیشه و اگه هم بشه جوجه زنده نمیمونه چون اختلاف زیادی با بقیه داره. ایشالا همون دوتا جوجه بشن این یکی رو بیخیال…

      پاسخ
      1. کاپیتان جرارد

        نه شهریار جان دست صاحب قبلیش جوجه داده بودن ۴ تا گذاشته بودن ۲ تاش جوجه شد ۲ تاش توی تخم خفه شدن

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          بنظر بنده باید صبر کنید تا ببینیم چی پیش میاد دیگه دست ما و شما نیست بتونیم پیش بینی کنیم.
          ولی این اختلاف زمانی بین تخم ها نشانه جالبی نیست شاید تخم در بدن ماده گیر کرده بوده و حالا خدا رو شکر که تخم گذاشته و خودش سالم مونده.

          پاسخ
  17. مهسا

    سلام و خسته نباشید
    میخواستم بدونم طوطی ۱ ساله آماده جفت گیری هست یا نه؟؟؟
    برای طوطی نرم یه طوطی ماده گرفتم وقتی قفسشونو کنار هم گذاشتم طوطی نر خودم با طوطی ماده خیلی حرف میزد و سعی میکرد بره تو قفس طوطی ماده اما طوطی ماده هیچ عکس العملی نشون نمیداد فقط طوطی نرو نگاه میکرد.میخواستم بدونم به تظر شما اینا با هم جفت میخورن یا خیر

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. ملنگو یا شاه طوطی حداقل باید دو سال و نیم تا سه سال سن داشته باشن
      ممکنه با هم ارتباط برقرار کنن و با هم دعوا نکنن ولی اینکه تولید مثل کنن بعیده. البته اگه از سن پرنده ها مطمئن هستید.

      پاسخ
      1. محمد باقرزاده

        باسلام به خدمت همه ای استادان شاه طوطی وملنگو
        بنده یه جفت شاه طوطی حدود ۱ماه که خریدم یه بار جفت سابقه ای تخم گذاری هم داشته با حرف فروشنده که می‌گفت از ۴تخم یه دونه جوجه شده بود و بهم گفت ببر لونه ببند بهش باز تخم می‌زاره اردیبهشت جفت میشن
        الان مشکلی که دارم از وقتی که لونه رو بستم ماده و نر هی می‌ره لونه میاد و خیلی وقت ها هم ماده خیلی کم میاد بیرون همیشه تو لونه هست و می‌خوابه اما اصلا جفت گیری یا نزدیکی ندارن بهم یا شاید هم ما ندیدم میشه تو لونه جفت بره یا ن
        سوال دوم هم اینه که ماده پر ریزی داره بالاتر از دم کلا پر نداره یعنی میشه گفت کمرش بدون پر شده البته پر ریزش تازه شروع شده حدودا در روز ۸الا۱۰پر می‌ریزه
        به نظرتون حمام کنن با آب بهتره یان ؟یه موقع حمام کردن باعث سردشون نشه تو رابطه
        ممنون میشم منو راهنمایی کنین

        پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *