ماهی دیسکس

ماهی دیسکس بدون شک یکی از زیباترین ماهیان اکواریومی اب شیرین است که هر آکواریوم داری علاقه مند به نگهداری آنهاست. ولی این نکته قابل توجه است که نگهداری عجولانه این ماهی و بدون اطلاعات قبلی، این رویای زیبا را به یک واقعیت تلخ تبدیل میکند. در ادامه متن هر انچه برای نگهداری دیسکس ها لازم است بیان شده است.

به ادامه متن توجه کنید:

نام رایج: دیسکس

نام علمی: Symphysodon discus

خانواده : سیکلیده (سیچلایدها)

زیر خانواده: Cichlasomatinae

تانک مورد نیاز : حداقل ۱۵۰ لیتر

دمای اب:۲۷ الی ۳۰ درجه سانتیگراد

پ-هاش: ۶ الی ۷

غذا : غذاهای زنده ( میگوی زنده و کرم خاکی ) ، غذاهای منجمد ( دل گاو و بوقلمون و جگر گاو، کرم منجمد و… ) و غذاهای خشک ( لوفاک و کرم فشرده و غذاهای مخصوص و تجاری دیسکس) .

سازگاری : بهتر است با گونه های خود نگهداری شوند ولی با آنجل هم قادر به نگهداری هستند . ( در برخی موارد با سیچلاید ها و سورم ها سازگاری دارند . ) من به شخصه نگهداری انها را یا به صورت تک گونه یا با برخی لوچ ها، کوریدواراس،انجل ، پوزه خرگوشی و امثال ماهیان ارام و صلح جو توصیه میکنم

شناخت کامل ماهی دیسکاس

اگر شما هم به آکواریوم و نگهداری ماهیان آب شیرین علاقه مند هستید؛ بدون شک یکی از زیباترین ماهی های آب شیرینی که تا بحال دیده اید و یا از آن نگهداری کرده اید؛ میتواند دیسکس باشد. یک ماهی کمرو و خجالتی که در زیبایی و تنوع رنگ میتوان آن را به عنوان بازرترین ماهی آب شیرین دانست و شاید همین موضوع باعث شده است که خیلی ها این ماهی را به عنوان عروس آکواریم های آب شیرین بشناسند.

تنوع رنگ این ماهی از شامل رنگهای قرمز، خونی، آبی، سفید، صورتی، زرد، نارنجی، سبز، فیروزه ای، قهوه ای و … میباشد که باید به این تنوع؛ تنوع حالتهای رنگبندی (مانند نقطه ای – Spotted – و پوست ماری – Snake Skin – و …) را هم اضافه نمود.

هرچند نگهداری از این ماهی، بدلیل حساس بودن آن و لزوم ایجاد شرایطی تقریبا مشابه با شرایط طبیعی محل زندگی این ماهی در جنگلهای آمازون به نسبت بسیاری از انواع دیگر ماهی های آب شیرین، سخت تر است اما در بسیاری از موارد نمیتوان از فکر داشتن چنین ماهی زیبایی در آکواریوم چشم پوشی کرد.

شرایط آکواریوم ماهی دیسکاس

این ماهی در آبی با دمای تقریبا ۲۷ الی ۳۰ درجه سانتی گراد) و با مشخصاتی مانند  پی اچ: ۶.۶، سختی: ۲۵ppm، آهن: ۱.۷ppm، آلکالین: ۲۰ppm  و کلریدها: ۳ppm  بیشترین زیبایی را خواهد داشت.

این شرایط نشان میدهد که این ماهی در آبهایی با کمترین میزان سختی بهترین شرایط را برای ادامه حیات و همچنین تکثیر دارا میباشد و به همین خاطر معمولا کسانی که از این نوع ماهی نگهداری مینمایند، به صورت دوره ای و به فاصله زمانی هر سه روز یکبار، چیزی در حدود یک سوم آب آکوایوم محل نگهداری این ماهی را با آب تازه و کاملا هم دما با آب موجود در آکواریوم تعویض مینمایند.

شدت رنگ در این نوع ماهی رابطه مستقیمی با شرایط زندگی آن دارد، امروزه در بسیاری از فروشگاه های مربوط به ماهی ها آب شیرین میتوان مواد شیمیایی را یافت که تا حدودی میتوانند بر روی شدت رنگ این ماهی تاثیر بگذارند اما در نهایت چیزی جز ضعف و عدم بروز علائم اولیه بیماری تا قبل از شدت گرفتن بیماری، را باعث نخواهند شد.

بنابراین بهترین توصیه در این مورد نگهداری ماهی در بهترین شرایط ممکن و عدم استفاده از اینگونه مواد شیمیایی – که گاها به نام مواد غذایی هم فروخته میشوند – میباشد.

تغذیه مناسب ماهی دیسکاس

تنوع غذایی و مخصوصا استفاده از غذاهای زنده میتواند تاثیر زیادی بر سالم بودن ماهی های شما داشته باشد و البته در میان غذاهای زنده موارد مانند دافنیا (کک آبی)، ان کایت راوس (کرم سفید)، لومبر کلیوس توستویس (کرم خاکی) و پشه میتوانند گزینه های خوبی برای تغذیه این ماهی و البته بیشتر ماهی های بومی مناطق گرمسیری باشند.

در ایران معمولا این نوع غذاهای زنده به سختی یافت میشوند اما یکی از غذاهای زنده ای که میتوانید به راحتی به آن دسترسی داشته باشید (و یا حتی به صورت مصنوعی به تکثیر! آن بپردازید، کرمهای خاکی هستند؛ نکته فابل توجه در این ارتباط این است که قبل از تغذیه ماهی بوسیله کرم خاکی؛ حتما کرمها را حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در درون آب قرار دهید تا تمامی موادی که در بدن کرم وجود دارند، و از جمله خاک  از بدن کرم خارج شوند و سپس انها را در دمای پایین فریز نمایید.

عدم توجه به این نکته میتواند باعث مسمومیت ماهی و از بین رفتن آن شود از دیگر غذاهای مورد استفاده به صورت زنده میگوی ارتمیا میباشد. همچنین میتوان به انها دل گوساله، غذاهای منجمد مانند کرم منجمد و ….. نیز داد، همچنین انواع غذاهای تجاری بالانس شده مخصوص دیسکس از گزینه های دیگر تغذیه ای میباشد

شرایط نگهداری از ماهی دیسکاس

آکوایوم محل نگهداری این ماهی باید حداقل به اندازاه ۲۵ تا ۲۸ گالن (هر گالن تقریبا برابر با ۴ لیتر میباشد) برای هر جفت بالغ گنجایش داشه باشد و معمولا در آن از وسایل تزیینی زیادی استفاده نیمشود، در بسیاری از موارد، در داخل آکواریومهای محل نگهداری (و مخصوصا محل تکثیر) این نوع ماهی فقط از یک سنگ هوا، یک فیلتر و یک بخاری استفاده میشود.

نکته قابل توجه در این مورد این است که بدلیل آنکه مدفوع ماهی میتواند تاثیر زیادی بر سختی آب داشته باشد، برای راحت تر تمیز کردن آکواریوم در هنگام تعویض آب به صورت دوره ای؛ در آکواریومهای محل نگهداری جفتهای بالغ و آماده تکثیر این ماهی از شن و ماسه برای تزیین کف آکواریوم استفاده نمیشود.

همچنین برای بهتر تنظیم شدن دمای آب نیز معمولا از دو بخاری در دو طرف آکواریوم به صورت خوابیده بر روی کف آکواریم استفاده میشود. همچنین استفاده از لامپهای فلورسانت در بالای آکواریوم محل نگهداری این ماهی توصیه شده است.

ولی دلایل بالا دلیل بر این نیست که شما هم چنین اکواریوم زشتی را برای دیسکس ها تهیه کنید یا از نگهداری انها صرف نظر کنید در زیر نهوه اماده سازی اکواریوم دیسکس را شرح خواهیم داد یا حتی شما میتوانید اکواریومی را بنا به سلیقه خود اماده کنید شما شرایط حیاتی ماهی را در نظر بگیرید ، دکربندی اکواریوم بنا به سلیقه خودتان…..

آماده سازی آکواریوم برای نگهداری از ماهی دیسکس

اولین قدم برای نگهداری ماهی دیسکس این است که با محیط طبیعی زندگی این آبزی زیبا آشنا شویم تا بتوانیم شرایط زندگی دیسکس را در یک محیط مصنوعی برای این موجود زیبا شبیه سازی کنیم.محل زندگی این ماهی در رودخانه های آمازون می باشد که آمازون شامل بخشهایی از ونزوئلا، کلمبیا، برزیل و پرو است،این مناطق وسیع در فصول بارانی از طریق آب در ارتباط هستند و به همین دلیل این ماهی را می توان در آبهای کوچک آمازون یافت.

بارانهای سنگین به طور جدی در دسامبر شروع به بارش میکنند اما سطح آب رودخانه تا ماه ژانویه تغییری نخواهد کرد جالب است بدانید سه نوع آب در آمازون وجود دارد : آب سیاه ،آب پاک و آب سفید. آب سیاه تمیز بسیار شبیه چای پاک و سیاه است.

این آب ناشی از وجود اسیدهای هیومیک است که در داخل رودخانه ها در طول فصلهای باران نفوذ میکنند. آب پاک در بسیاری از موارد در رودخانه هایی که به طور واقعی از قسمت اصلی آن تجزیه شده اند در طول فصول خشک سال زمانی که آبهای آمازون به پایین ترین نقطه خود میرسد یافت می شود.

این رودخانه های کوچک معمولاً کف شنی دارند. آب سفید که ترکیبی از دو مورد فوق می باشد و مانند تمام آب آمازون سدیم ، کلسیم و منیزیم ندارند ، می توان مطمئن بود که سختی کل بسیار پایین است. در این آبها ست که می توان ماهی دیسکس یافت. یعنی آبی که سبک باشد که اصلی ترین فاکتور برای دارندگان ماهی دیسکس بشمار می رود. دانستن شیمی آب بسیار مهم می باشد که به صورت جامع و کامل توضیح داده خواهد شد

اولین قدم برای ورود به دنیای شیمی ابزار لازم این کار است که ما از ساده ترین ابزار ممکن استفاده خواهیم کرد و شایان ذکر است که هدف کلی کمک به دوستان برای لذت بردن از نگهداری این ماهی زیبا می باشد

آب مورد استفاده برای آکواریوم دیسکس

اکثر آبهای لوله کشی منازل با تغییر اندکی برای Discus مناسب خواهند بود. اگر شما از آب شیر منزلتان برای نوشیدن استفاده میکنید این آب قطعا ماهی شما را نخواهد کشت (البته در بعضی کشورها از آب شیر برای نوشیدن استفاده نمیشود). شما حتما باید کلرین(chlorine) و کلرامین (choloramine) را از آب جدا کنید و pH آنرا تغییر دهید ولی سختی آب مشکل حادی ایجاد نمی‌کند اما بهترین آب برای Discus آب با سختی پایین که کمی اسیدی باشد، است، این اب را میتوان با استفاده از فیلترهای ro به راحتی به دست اورد.

با اینحال بسیاری از پرورش دهندگان Discus های جوان خود را در آب شیر معمولی دیکلره شده ( منظور از دیکلره ، جداسازی کلر از آب است) و با ph پایین نگهداری میکنند. این مسئله خیلی اهمیت دارد که قبل از درست کردن اب آکواریم دیسکس، کیفت آبی را که ماهی شما قبلا در آن بوده را آزمایش کنید یا بپرسید. اگر ماهی مورد نظر شما در آب با pH خنثی نگهداری میشده شما نیز باید در ابتدا آبی با همان کیفیات در آکواریم خانه خود فراهم کنید و بعدا تغیرات مورد نظر را به تدریج اعمال کنید

پی اچ و سختی اب اکواریوم دیسکاس

پی اچ: معمولا بسیاری از Discus ها را در آب با pH بسیار پایین ۴.۵ نگهداری میکنند البته آنهایی را که در شرایط تولید مثل هستند و بصورت وحشی از زیستگاهشان گرفته شده اند نه ماهی های جوانی را که در آکواریم بدنیا آمده اند.ماهی هایی که در حال رشد هستند معمولا در pH 6.5 نگه داری میشوند چون امکان اینکه در آبی با pH کاملا متفاوت قرار بگیرند بسیار کم است.

برای تست PH آب می توان از یک نوار مخصوص تعیین PH  و یا نوع قطره ای آن و یا نوع الکتریکی آن استفاده نمود روشهای زیادی برای تغییر pH آب وجود دارد که از جمله آنها عبارتند از مواد از پیش آماده شده و یا کودهای تصفیه کننده. بنابراین انتخاب هر یک از این روشها به سلیقه شخصی خودتان بستگی دارد، امروزه نیز در اکواریومی ها مواد مختلف مارک دار برای این منظور موجود میباشد که انتخاب انها بنا به مقدار هزینه و تصمیم شما برای خرید یک محصول خواهد داشت.

سختی: وسایل دیگری مانند تست سختی اب نیز برای اندازه گیری سختی آب که باید روی ۳ یا کمتر تنظیم شود استفاده میشود  که معمولا کیت Tetra مرغوب تر و رایج تر است . برای پایین آوردن سختی آب می توان از موادی مانند صمغ شیمیایی یا همان رزین با تکنیک های خاص استفاده نمود.

فیلتر ro بهترین گزینه برای کاهش سختی است. این نوع فیلترها که به تازگی برای تصفیه اب خانگی نیز استفاده میشوند میتواند سختی اب لوله کشی را تا حد چشمگیری کاهش دهد(حتی به صفر برساند). مطمئنا اب خارج شده از این فیلتر بهترین اب برای نگهداری دیسکس ها میباشد

نیترات و نیتریت: این دو ماده بی شک سمی ترین و خطرناک ترین ماده برای دیسکس ها هستند . بنابراین کنترل میزان نیترات و نیتریت آب در فواصل زمانی معیین بسیار ضروریست.

از آنجا که این ۲ نوع ماده اکثرا در اثر فضولات ماهی ها به وجود می آیند بنابراین امکان وجود داشتن آنها درآب تازه بسیار کم است و کنترل آن در مراحل نگهداری آکواریوم بسیار لازم است. برای تعیین نیترات و نیتریت آب از کیت تست نیترات و نیتریت Tetra که بسیار متداول است استفاده می کنیم.

پوشش کف آکواریوم

خیلی وقتها شنیده ایم که بهتر است برای کف آکواریم Discus از هیچگونه پوششی استفاده نکنیم. من شخصا Discus را در انواع آکواریمها منجمله آکواریمهای تزیینی که پر از گیاهان آبی و جانوران دیگر هستند و یا آکواریمهای کاملا خالی که معمولا توسط دیگر پرورش دهنده ها توصیه میشوند نگه داشته‌ام.

اما من برای ماهی های خودم چه جوان باشند و چه آماده تولید مثل ، از یک لایه نازک شن بسیار ریز در کف استفاده میکنم. چراکه بستر ها فضولات ماهی ها را در زیر خود پنهان میکند و ماهی نیز از بازی با شن لذت میبرد و برای پیدا کردن غذا در ماسه ها میدمد.

معمولا با نگه داشتن Discus در آکواریم بدون کف پوش دچار مشکل نمیشوید اما اگر تصمیم به این کار گرفتید فراموش نکنید که حتما جداره خارجی کف آکواریم را رنگ تیره بزنید و یا به نحوی بپوشانید در غیر اینصورت در روحیه آنها تاثیر گذاشته و باعث ترسو و خجالتی شدن آنها میشود.

شخصا از تکه چوبهایی که از خزه پوشیده شده اند و از گیاهان معلق و کاشته شده در اب شدیدا استقبال میکنم و دیسکس ها نیز از این موضوع خوشحالند چون طبیعتشان نیز به همین شکل است. یک لامپ فلوروسنت مخصوص گیاهی با یک حباب گرم و یک حباب سرد نیاز گیاهان را به نور تامین میکنند.

ولی به یاد داشته باشید که روشن شدن ناگهانی آکواریم Discus باعث عکس العمل ناگهانی و جهش آنها میشود که با استفاده از گیاهان سطح زی در آب که جلو رسیدن ناگهانی نور به Discus را میگیرند – براحتی میتوان از این مسئله جلوگیری کرد. همچنین باید مکان های سایه روشنی را برای انها فراهم اورد چون دیسکس ها مکان های نسبتا تاریک را به روشن ترجیح میدهند

با تمام این تفاسیر برای تانکر بیمارستان Discus یا تانکر قرنطینه از ماسه یا هیچ تجهیزات دیگری استفاده نمیشود. اگر اولین باری است که از Discus نگهداری میکنید مسلما تانکر اولیه شما محل قرنطینه نیز خواهد بود. در تانکر بیمارستان یا قرنطینه باید به غیر از فیلتر و هیتر و چراغها خالی از هرگونه تجهیزات اضافی باشد.

دلیل این بی تجملی اینست که شما بتوانید ماهی خود را بدقت زیر نظر بگیرید و از صحت و سلامت آن اطمینان حاصل کنید چراکه خیلی وقتها ماهی سعی در پنهان کردن خود در پشت گیاهان و از چشم شما میکندو اگر قصد مداوای ماهی را دارید وجود گیاهان و ماسه و دیگر تزیینات بی فایده و مزاحم خواهد بود. بعد از مداوا و اطمینان از سلامت ماهی میتوانید ماهی یا ماهیان خود را به تانکر اصلی منتقل کنید. این دوره قرنطیه نباید کوتاهتر از ۱۵ روز باشد.

انتقال ماهی دیسکس به اکواریوم قرنطینه یا اصلی

بعد از اماده سازی اکواریوم دیسکس از خصوصیات فیزیکو شیمیایی ،چرخه (برای اطلاع از چرخه اکواریوم کلیک کنید) و …. وقت ان رسیده که ماهیان دیسکس خود را به تانک معرفی کنید. وقتی می خواهید ماهیان دیسکس یا هر ماهی جدید دیگری به آکواریوم اضافه کنید باید مواردی رعایت شود که در صورت عدم رعایت این موارد صدمات جدی به ماهی وارد می گردد که در مواردی باعث مرگ ماهی یا کج شدن ،سکته و ….. می شود.

اگر ماهی خریداری شده درون کیسه پلاستیکی است درب آن را خوب محکم کنید و کیسه محتوی ماهی را همانطور درون آب آکواریوم قرار دهید. اجازه دهید تا حداقل ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بگذرد تا دمای آب در کیسه با دمای آب آکواریوم برابر شود.

حال درب کیسه را باز کرده و ۱ لیوان از آب داخل اکواریوم را برداشته و درون کیسه بریزید و ۳ الی ۵ دقیقه منتظر بمانید ، در این ۵ دقیقه کیسه به همان شکل در اب غوطه ور میماند، حال دوباره درب کیسه را باز کرده و این بار ۲ لیوان از آب آکواریوم به درون کیسه بریزید و مجددا ۵ دقیقه منتظر بمانید.

این کار برای این است که شرایط شیمیایی آب داخل کیسه و آب درون آکواریوم یکسان شود. حال به آرامی ماهی ها را با تور گرفته و در داخل آکواریوم رها کنید. کیسه و آب محتوی آن را نیز دور بریزید. دقت داشته باشید اب داخل کیسه به اکواریوم قرنطینه یا حتی اکواریوم اصلی نریزد (در قسمت خرید دیسکس نیز مجددا انتقال ماهی به طور کاملتر توضیح داده خواهد شد).

برای کسب اطلاعات در مورد خرید دیسکس و انتخاب ماهی سالم کلیک کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

1,780 دیدگاه در “ماهی دیسکس

  1. امید

    سلام اگه میشه از دیسکس عکس بذار.اگه در مورد انواع نژادهاش عکس ومطلب بذاری ممنونت میشم.

    onlypet.ir

    امید جان……..
    اذیت میکنی…….
    شوخی کردم…………
    دیسکاس از نظر تنوع رنگی یه چیز وحشتناکیه و اصلا نمیشه تو یه پست مثلا چند نمونه رو معرفی کرد و جالب نیست. شایدم یه روزی اینکارو کردم که باید روش کار بشه و تحقیق کرد و تو سایتای خارجی کشت و …. که فعلا حوصلش نیست
    عکس هم باشه چند تایی الان میزارم
    اصلا بیا چند تا سایت میزارم البته خارجی هست ولی به هر حال عکس و مکس ازشون زیاده. شاید وقت کردم ترجمه کنم و تو قالب یه پست پر و پیمون بزارم رو سایت
    ولی فعلا بی خیال
    لینک
    لینک اول
    لینک دوم
    لینک سوم
    لینک چهارم

    بای

    پاسخ
    1. Roiholah

      Salam man mahiye diskus dasram va jojehash mimirand mishe ye rahnami konid mamnon

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        لاروها از بدن مولد ها تغذیه میکنن. از ارتمیای تازه باید برای تغذیه مولد ها و بچه ها استفاده کنید. دقیق توضیح بدید مشکل چیه؟ تکثیر میکنید؟ لاروها در چه سنی میمیرن. از شرایط اب بگید و ….؟

        پاسخ
    2. علی

      سلام خسته نباشید میخواستم بگم آیا امکان سازگاری گرین اسکات با دیسک در اکواریوم بیشتر از ۱۵۰ لیتری وجود داره ؟ راستی اکواریوم فاقد بخاری هست و بدونه بخاری ماهی هارو بزرگ میکنم

      پاسخ
      1. Mani mani mani

        سلام خیر اسکات دیسکس رو میزنه در ضمن دیسکس تو دمای زیر ۲۸ درجه اصطلاحا میگن دچار سرما خوردگی میشه بدون بخاری نمیشه

        پاسخ
  2. امید

    سلام لینک می خوام (پرعکس)

    onlypet.ir

    تو کامنت قبلی جواب دادم
    حالا دنبالش میگردم
    پیدا شد ، به چشم
    بای

    پاسخ
  3. sadeghzadeh_s

    با سلام. من ۲هفتس ۲تا دیسکس دارم.از صبح حال یکیشون خوب نیست الان هم کج شده هفته پیش آب رو سیفون کردم.چرا اینطور شده؟ و چی کار کنم؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      این همین دیسکسی نیست که یه هفته پیش رنگش سیاه شده بود و …….؟؟؟
      قبلا هم گفتم دیسکس خیلی حساسه حتما به فیلتر سطلی با مدیای خوب نیاز دارید که حداقل نیتریت کنترل بشه و مدام هم اب رو سیفون نکنید. بعدم دیسکاس به اب تمیز و سبک با پ-هاش پایین نیاز داره. امیدوارم لااقل از یه کاندیشنر متعادل کننده اب استفاده کرده باشید. چون اب لوله کشی پر از فلزات سنگین و املاح و …. هست که خب شاید برای بعضی ماهیا مشکلی نداشته باشه و حتی خیلی هم خوششون بیات ولی برای هر ماهیی و مخصوصا دیسکس مناسب نیست. در ضمن ثبات شرایط اب و محیط و دکر و ….. خیلی مهمه. ماهی ناز نازیه دیگه. یه ضربه بزنی به شیشه یا لامپا یهو روشن بشه و بترسه دیگه مکافاته و یهو میبینی دو هفته سیاه شده و اون گوشه تکون نمیخوره که نمیدونم میخوات مثلا چی بشه.
      حقیقتا اقا مجتبی هم توضیح دادن. یکم در مورد شرایطش بگید ببینیم در چه وضعه؟؟
      از نظر من کاری که فعلا نمیتونید بکنید. اونقدر دیسکاسا لوسن که تنها قرنطینشون کنی بیشتر دپرس میشن.به هر حال بازم اگه یه تانک جدا دارید هر دوتاشون رو از همین الان جدا کنید و دکور هم حتما بذارید. دما رو ببرید بالا (۳۱ ۳۲ درجه) و به ازای هر صد لیتر اب دو تا قرص نیتروفرانتوئین صد میلی گرم بزنید به ابشون. احتمالا مشکلشون حل میشه. حالا این نکته صد در صد نیست ولی چیزی که احتمال میدم که دیسکاستون اینطور شده بخاطر کیفیت بد ابه و یا تغیراتی که تو اب ایجاد میشه یا ترس یا به قول اقا مجتبی ضربه ای چیزی خورده. شرایط اب خوب باشه و اب حسابی اکسیژن رسانی بشه و به طور کلی تهویه خوبی داشته باشه و غذای درست و حسابی و مقوی بهشون بدید دوباره جون میگیرن (خوب شد یادم اومد اگه غذا میخورن یکم مولتی ویتامین بزنید به ارتمیا و بدید بخورن). به هر حال اگه جون سالم به در بردن کم کم به مرور زمان سختی اب رو بیارید پایین. مثلا با رزین یا کاندیشنرهایی که تو بازاره و حتما هم یه فیلتر خوب براشون بگیرید و اخرشم یه روزی باز میگید که ماهیم مریض شد. به هر حال دیسکس همینه و صد بار مریض میشه ولی جون سخت هم هست و زیاد درمان میشه
      موفق باشید
      خدانگهدار

      پاسخ
    2. شهروز

      کلا دیسکاس ماهی حساس و زودرنجیه .. و به آب تمیز و غذای پر فیبر احتیاج داره . سعی کن محیط آرام و بی استرسی واسش مهیا کنی. سیفون کردن آب هم تاثیر بسزایی داره روی رشد نمو ماهیتون ..
      سوال دیگه ای بود در مورد دیسکس در خدمتت هستم

      پاسخ
      1. مجتبی

        سلام
        دوست عزیز شهروز جان به تاریخ سوال و جواب ها دقت کنید.
        خوشحال میشم بیشتر در خدمتتون باشیم.

        پاسخ
      2. میلاد

        سلام راسته میگن واس جفت کردن دیسکس.
        بایدچندتاباهم گله ای بگیری تاجفت بشن یانه.
        یه جفت نروماده بگیری جفت میشن؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          سلام
          هر دو مورد میتونه به جفت شدن ختم بشه. مورد اول که فرمودید اصولی تر و نتیجه بخشی سریعتری نسبت به مورد دوم داره.
          لطفا برای ارسال سوال از گزینه پاسخ استفاده نکنید.
          با سپاس.

          پاسخ
    3. عباس

      سلام عرض ادب احترام باتشکر از زحمات وراهنمایی های خوبتون. من یک جفت دیسکس دارم اگه امکان داره درتشخیص جنسیتشون کمک کنید

      پاسخ
      1. م.یگانه

        بین سوالات خواسته خودتان را مطرح نکنید. برای این موردی که فرمودید داخل تالار گفتگوی سایت بخش مربوط به دیسکس یا تعیین جنسیت ماهی ها، تصویر ماهی ها را بفرستید تا راهنمایی کنند.

        پاسخ
  4. مجتبی

    سلام
    غذا میخوره یا نه ؟ دمای آبش تغییر نکرده- ممکنه یه بیماری انگلی گرفته باشه و یا ضربه خورده باشه. باید ببینی در چه حدی مشکل داره اگه نمی تونه خوب شنا کنه شرمنده کاری براش نمیشه کرد. فقط آب رو گرم تر کن و یه مقدار نمک هم اضافه کن ببین چی میشه.

    پاسخ
  5. sadeghzadeh_s

    خیلی ممنون از راهنمایی های مفیدتون. انگار یکی از باله هاش دچار مشکل شده.با یه باله شنا میکنه.

    پاسخ
  6. reza

    salam
    man ye akvariom 100*50*40 gereftam vali nemidunam chejur mahihai baraye in saiz akvariom javab midan,age emkan dare rahnamaim konid… mer30

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هر ماهی که علاقه دارین منتهی با سایز کوچک مثلا حداکثر ۵ سانت خوبه.
      ماهی گیاه خوار مثل دیسکس – آنجل – گلدفیش – لوچ دلقک – سیلور شارک – سیلور دالر – بلک گوست – کت فیش
      ماهی گوشتخوار : اسکار – پروت – نایف – کت فیش – انواع سیچلاید.
      ولی یه آکواریوم از گلدفیش و آنجل و گیاه طبیعی و چند تا لجن خوار مثل لوچ و شارک کرم قشنگ میشه
      و گوشتخوار هم یه آکواریوم از انواع سیچلاید و آروانا بدون اسکار – نایف و پروت جالب میشه. این سه تای آخری رو بخاطر آروانا گفتم نگیرین چون با هم سازگار نیستن.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      لطفا دو جای مختلف سوال تکراری نپرسید.
      به هر حال پاسخ شما رو مجددا در اینجا هم قرار میدم
      هم میتونید از گوشتخواران استفاده کنید و هم گیاه خواران.
      میتونید چند تا ماهی معمول و رایج بگیرید و کنار هم نگهداری کنید. از طرفی میتونید یه تانک اختصاصی مخصوص یه ماهیای خاص راه اندازی کنید مثل همین دیسکاس ها و …… هر کاری میتونید با این تانک انجام بدید. باید دید چقدر میخواید هزینه کنید و از اکواریومتون چه انتطاری دارید. مطمئنا باید دور ماهیای بزرگ و غول پیکر خط بکشید. به سازگاری ماهیا هم توجه کنید
      سیستم فیلتراسیونتون چطوره؟؟؟ سطلی یا فیلترای داخلی؟؟؟ یکم در مورد تجهیزاتتون بگید
      در کل یکم بیشتر توضیح بدید تا بتونم راهنمایی کنم
      موفق باشید

      پاسخ
  7. sadeghzadeh_s

    سلام
    اقا من ۷ تا دیسکس داشتم که ۳ تاش تازه مردن.الانم این ۴ تا خیلی سیاه شدن همشم یه گوشن.ابمو سیفون کردم چوب ابنوس هم دارم دما هم ۳۰ نور هم کم کردم دیگه نمیدونم چیکار کنم حالشون خوب شه.خسته شدم انقدر مردن.
    ترو خدا هر کاری بشه میکنم ولی نمیدونم چیکار باید بکنم.
    لطفا مرا راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نگران نباشید با این کارهایی که شما کردین خوب میشن فقط اگه غذا نمی خورن از کرم خونی منجمد استفاده کنید. برای مطمئن شدن از شرایط آب تست نیترات و نیتریت بگیرید ببینید چی جواب میده کلا نور رو قطع کنید زیاد جلوی آکواریوم نرید و از چند قطره فرمالین استفاده کنید مثلا برای هر ۲۰ لیتر تا ۴۰ لیتر آب یک قطره اول فرمالین رو توی یک ظرف آب بریزید و خوب هم بزنید بعد به آب تانک اضافه کنید چون فرمالین سمی هست و نباید یک دفعه مستقیم به آب اضافه بشه زیرا باعث مرگ ماهی میشه. یه گیاه طبیعی برای دیسکس ها خیلی خوبه. اکسیژن رسانی رو هم زیاد کنید بعد از یک هفته خوب میشن زمانی که غذا دادین زود و به آرامی عقب بیایین تا ماهی ها احساس آرامش بیشتری بکنن و راحت تر غذا بخورن حالا چند روز کمتر نگاهشون بکنید و از دور غذا خوردنشون رو کنترل کنید خیلی بهتره.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اول یادم نبود گفتم یه نفر دیگست ولی اواتارتون رو دیدم یادم اومد که شمایید. قبلا که در مورد دیسکاس بحث کردیم. حالا مجددا یاداوری میکنم
      چوب رو خارج کنید که نظم پ-هاش اب رو به هم نزنه. از یه فیلتر سطلی استفاده کنید که نیتریت رو کنترل کنه و قبل از راه اندازی اکواریوم سختی اب رو با کاندیشنرهای موجود در بازار یا فیلتر ro یا حتی رزین بگیرید و چرخه هم کامل بشه. بعد از این کارا از نگهداری دیسکاس لذت ببرید
      دیسکس ماهی حساسیه و یکم شرایط اب بد باشه، بترسه یا تغیرات پ-هاش داشته باشید سیاه میشه، غذا نمیخوره و بهش نرسید بای بای رو میگه
      موفق باشید

      پاسخ
  8. کوشا

    salam.man ye akvarium 130*30*45 daram tush chon giah ziad daram goftan teife nure kamele sefido aftabio bzar.mahiam tush gorami morvaridi muli zebra pelati anjel cheshm cheraghio faiter daram delam mikhad discas dashte basham ama mitarsam avalan vase nur k nemiduanm che konam yani ziade ?darsani nemidunam ba in mahia sazgare? darzemn ye filter tasfieo ye kamsul hava bozorg daram ina discaso azyat mikone?yani hobaba hava manzurame lotfan rahnamayim konid

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      از لامپ مهتابی معمولی استفاده کردید؟؟ اگه بله که به نظرتون اون طیف نوری که مناسب گیاهانه و فکر میکنید رو داره. نور مناسب اکواریوم گیاهی لامپ های مخصوص ۴۵۰۰ تا ۶۵۰۰ کلوینه و بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان قیمتشه
      دیسکاس رو میتونید در کنار این ماهیا نگهداری کنید به شرط اینکه اول کیفیت ابتون مناسب باشه یعنی سختی پایینی داشته باشه و حداقل شرایط کلی ابتون ثبات کامل داشته باشه و از یه فیلتر سطلی با مدیا خوب استفاده کرده باشید. در غیر اینصورت امروز نه فردا نه ده روز دیگه نه ولی بالاخره به مشکل میخورید و دیسکاساتون از بین میرن. الان من اینا رو گفتم فکر نکنید نمیتونید دیسکاس اضافه کنید نه اینطور نیست ولی اصولی هم نیست دیگه تصمیم با خود شماست
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      با این ماهی ها و نور مشکلی نیست فقط باید دیسکس متوسط و به تعداد مثلا حداقل ۳ – ۴ تا بخرین چون دیسکس توی جمع راحت تره چون طول آکواریوم زیاده مشکلی نیست اگه حباب های هوا بزرگ باشن ولی اگه ریز باشند خیلی بهتره فقط تصفیه طوری باشه که هم مدیا خوبی داشته باشه و هم جریان آب زیاد نباشه به نظر من اول چند تا آنجل اضافه کنید ببینید راحت هستند یا نه اگه مشکلی نبود دیسکس هم بگیرید. ممکنه چشم چراغی ها یه کم شیطونی کنن ولی باز هم چون گیاه زیاد دارین مساله ای پیش نمی یاد. همین طور که آقا شهریار گفتن از یه فیلتر خوب با مدیا خوب استفاده کنید مشکلی نیست.

      پاسخ
  9. koosha

    salam merc.bale ye lampe sefid va ye lamp aftabie mahtabie manzuretuno motevajeh nashodam?man ye filet k zarfesh birune kharidam tush zoghalo rezino…kafie?manzuretun az media chie daghighan?age bishtar tozih bdin mamnun misham

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      منظورم از لامپ مخصوص لامپ هایی که مخصوص اکواریوم های گیاهی ساخته میشه و اون طیف نوری که گیاه لازم داره رو تامین میکنه. یعنی نورایی که لازمه رو داره و نورای مضر که مثلا جلبک بزنه یا …. رو نداره. بحث نور یه بحث تخصصی جداست که تو بعضی کتابا توضیح داده و منم بتونم به شکل ساده بعضی چیزا که لازمه رو میگم. استفاده از لامپ های معمولی هم هیچ مشکلی نداره فقط باعث خراب شدن گیاهان حساس و جلبک زدن اکواریومتون میشه که واسه اونم راه های زیادی وجود داره. به هر حال باید دید چه اکواریوم گیاهی پیاده کردید که فعلا به این کار نداریم
      نمیدونم منظورتون فیلتر سطلیه که دارید یا چیز دیگه. ببینید ذغال که رنگ و بوی اب رو میگیره و رزینم سختی رو میاره پایین و اگه با نمک چند وقت یه بار احیا نشه هیچ فاییده ای نداره. اصلا رزین رو نباید دائم بذارید تو تانک کافیه ۲۴ ساعت اب تانک از روش رد بشه و چند بار با نمک احیاش کنید تا سختی اب رو بیاره پایین و تمام. میشه به جای رزین از کاندیشنرهای تو بازار استفاده کرد و این دردسرا رو نکشید. باید تو فیلترتون حداقل سرامیک برای کشت باکتری های مفید داشته باشید. محصولات شرکتی مرغوب مثل سینتو مک، یا میکرو مک و ….. از شرکت المانی جی بی ال یا شرکت های دیگه مثل ایهایم با اسم های دیگه هست که برای فیلترها استفاده میشه و هر کدوم کارایی خاص خودش رو داره. مثلا از بالا رفتن نیتریت با فضایی که در اختیار باکتری ها قرار میده جلوگیری میکنه. به هر حال ذغال کافی نیست و یه ابزار جذبی و شیمیایی محصوب میشه. شما باید از ابزار بیولوژیک مثل سرامیک، بیوبال و …. استفاده کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  10. koosha

    ye soal dg dashtam bbakhshid man ruzi ye parch ab az akvarium bar midaramo ye parch jaygozin mikonam in doroste?chika konam k ab keifiatesh khub bmune por giahe zoghalo rezin estefade mikonam dg kafi nis?

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      کیفیت اب به خیلی چیزا بستگی داره. این کارم بد نیست که یه پارچ اب رو برمیدارید و یه پارچ دیگه اضافه میکنید. همونطور که قبلا هم گفتم رزین و ذغال کافی نیست و ابزار بیولوژیک محسوب نمیشه و باید حداقل از یه سرامیک مرغوب تو فیلترتون برای کشت باکتری استفاده کنید. البته اگه میخواید دیسکاس نگهداری کنید و میخواید به یه ثبات نسبی برسید و گیاهانتون هم سالم بمونن. مدیاهای مختلفی تو بازار اکواریومی برای هر کاری موجوده و در قسمت قبلی هم گفتم
      یه سوال حالا من از شما دارم. چند وقته اکواریوم گیاهی راه انداختید و چه گیاهانی تو این اکواریوم دارید. چون ظاهرا میگید پر گیاهه. لطفا در صورت تمایل کامل توضیح بدید از ابتدا چه کارایی کردید، از کود، مکمل یا جیزی استفاده میکنید یا نه؟؟ این فقط یه سواله و میتونید جواب ندید واسه اطلاعات خودم پرسیدم.. لطفا به لینک زیر سر بزنید و بعد اگه سوالی بود همونجا بپرسید چون قبلا با یه دوست دیگه ای در مورد اکواریوم گیاهی در قسمت دیدگاه های لینک زیر بحث کردیم و شاید به درد شما هم بخوره
      راه اندازی اکواریوم گیاهی
      در ضمن تا یادم نرفته بگم که همه چیز میتونه تغیر کنه و هر کسی یه کاری رو انجام بده. به هر حال کیفیت اب برای ماهی مثل دیسکاس یه چیز مهمه ، حالا هر طوری میتونید تنظیمش کنید. بنده پیشنهادم یه فیلتر سطلی با مدیا مارک دار مرغوبه. قبل از اون هم باید اب سختیش با رزین یا کاندیشنرهای موجود در بازار متعادل بشه. کیت های تست شرایط فیزیکو شیمیایی اب هم در طول نگهداری از اکواریوم دیسکاس میتونه به شما بسیار کمک کنه
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      مدیا همون چیزایی هست که داخل فیلتر قرار میدین مثل ذغال – سرامیک – زئولیت – رزین و …
      اما اگه نظر منو بخواهید با تعویض یک پارچ آب به صورت روزانه مخالفم به هزار دلیل که چندتاش رو میگم اول باعث ترس ماهی ها میشه اون هم هر روز تازه اگه دیسکس داشته باشید دیگه بدتر.
      دوم اصلا کار جالبی نیست چون شما باید آب رو سیفون کنید و از زیر آب بکشید نه از روی آکواریوم همینکه رنگ آب صاف بود که شرایط آب مناسب نیست!!!

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      یه نکته رو اینجا باید عرض کنم. شما نمیتونید اب رو از کف سیفون کنید. چون همونطور که گفتید تو اکواریومتون پر گیاهه بنابراین سیفون کردن از کف و جابجایی شن ها چیزی جز اسیب دیدن به ریشه گیاه و خراب شدنشون نداره. اکواریوم های گیاهی احتیاجی به سیفون از کف نداره. احتمالا دوست عزیزم اقا مجتبی کامنتتون رو کامل نخوندن یا شاید نظر دیگه ای دارن که بنده هم نظر خودم رو دادم…….
      در ضمن همونطور که اقا مجتبی گفتن احتمالا یه پارچ اب رو که تو اکواریوم نمیزنید؟؟ اگه اینطوره اصلا کار جالبی نیست هر چند ماهیا بعد از چند بار که این کار رو بکنید عادت میکنن ولی بهتره با یه تیکه شلنگ و شیر کنار اکواریوم یه ابریز درست کنید و راحت بتونید اب رو تخلیه کنید(لازم هم نیست هر روز هر روز اب رو تخلیه کنید. هفتگی و به مقدار بیشتر کافیه “۲۰%” )
      موفق باشید

      پاسخ
  11. koosha

    salam na az khode lule tasfile abo migiram. giah keriptun shividi gandomi yechiza dg has k esmesh daghigh nemidunam hudude 16ta giahe masalan yekish bargash mese shamdunie emruz rubanade fitero chanta pelati shabi sefidak didam khili negaranam akhe taze abo avaz kardamo akvariomo rah andakhtam abesham kamelan garme nemidunam chera hamchin shod mitarsam talafat bd ya ink age az daru estefade konam dame eidi baz baiad ab avaz konam darmorede media ham man zoghalo rezin daram tu satl seramikam emruz mikharam chize dg lazem nis?ba ina sobate ab hefz mishe?ba in vaz disscaso alan nakharam?

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اصولا باید یه تانک قرنطینه داشته باشید وگر نه تو تانک گیاهی درمان کردن صحیح نیست چون بعضی داروها و بالابردن دما برای گیاهان خوب نیست. به هر حال میتونید ماهی مریض رو یه حمام نمک بدید و مقدار کمی نمک بدون ید یا نمک مخصوص اب شور رو به تانک اصلیتون اضافه کنید. البته اگه سفیدک زده. دمای اب هم ببینید چنده. نباید زیاد گرم باشه چون واسه گیاهان جالب نیست. ببینید بخاریتون درست عمل میکنه. دمای اتاقتون شاید خیلی بالاست یا …….. که باید برسی کنید. حالا میگید دما هم بالاست پس دقت کنید و ببینید واقعا بیماری ماهیتون سفیدکه
      به همراه سرامیک یه باکتری ساز هم بخرید از نوع مایع اگه موجود بود و وقتی سرامیک رو داخل فیلتر گذاشتید چند قطره یا به مقداری که روی بسته بندیش درج شده روی ابر فیلتر بچکونید یا هر طوری که نوشته مصرف کنید تا سریعا اکواریومتون راه بیفته و بیش از این به مشکل نخورید.
      با این توضیحی که دادید الان اصلا خرید دیسکاس صلاح نیست. بذارید تانکتون جا بیفته. ببینید گیاهان سالم میمونن و بعد ماهی دیگه اضافه کنید. بذارید حداقل اگه قراره تلفات داشته باشید همین ماهیا باشن نه چیز دیگه….. چون با توضیحاتی که دادید و با وجودی که نمیخوام دلسرد بشید ولی اوضاع جالب نیست
      موفق باشید

      پاسخ
  12. koosha

    yani jae hame ina age kandishinerha estefa kard kafie?un dg tavizo ina nadare?gheimatesh che hududie?dg sobate ab kamel vase hamishe hefze?merc az vaghti k migzarid

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام دوست من
      متاسفانه یا خوشبختانه شما ابتدا تانک رو راه اندازی کردید و بعد از اون واسه تحقیق اقدام کردید که به نظر من صحیح نبوده. ببینید اینطور نیست فقط این محلول شرایط اب رو مناسب میکنه یعنی سختی اب رو میاره پایین و ابتدا که تانک رو ابگیری کردید از این محلول استفاده میکنید تا فلزات سنگین و کلر و …. رو خنثی کنه و اب مناسب ماهیا و گیاهان بشه. چون اب لوله کشی خودتون وضعیتشو میدونید.
      به هر حال عیبی نداره که استفاده نکردید و بیشتر ماهیا با همین اب معمول میسازن، گیاهان غیر حساس هم همینطور. در ضمن اینطور نیست که اینو استفاده کردید دیگه کاری لازم نداره. فقط اب رو متعادل میکنه. قیمتش مارک تا مارک فرق میکنه. مثلا مارک بیوتوپل جی بی ال چند ماه پیش قیمت پرسیدم ۱۸ تومن بود و واسه ۱۰۰۰ لیتر اب میشد استفاده کنن.
      برای اینکه به یه ثبات نسبی برسید به خیلی چیزا باید توجه داشته باشید(حجم اب، تعداد ماهیا، سیستم فیلتراسیون ، گذشتن چرخه و تولید باکتری های مفید و……. تازه این در یه اکواریوم فقط ماهیه حالا واسه یه اکواریوم گیاهی باید موارد ریز و درشت دیگه رو مد نظر قرار بدید. البته اگه خواسته باشید گیاهاتون سالم بمونن، اکواریومتون جلبک نزنه. ماهیا گیاها رو از بین نبرن و بتونید تو این اکواریوم بدون هیچ دردسری دیسکاس نگهداری کنید و ………
      من قبلا هم عرض کردم اگه یه سر به دیدگاه های قسمت زیر بندازید خیلی چیزا تو دستتون میات و بعد اگه سوالی هنوز مونده بود من در حد توان، اطلاعات و تجربم در خدمت شما هستم
      دیدگاه راه اندازی اکواریوم گیاهی

      پاسخ
  13. koosha

    bazam salam merc az rahnamayiatun man ghablan akvarium gushtkhar dashtam sangae uno estefade kardam k shoma gofte budid dama ab khube shak daram k sefidake ya angal cheto bfahmam?duneha andaze sare suzan sefid ama mahi kamelan sare hale ghaza mikhore..giaham khili roshd daran tuin 10ruz koli roshd kardan man tank dg nadaram nemishe haminja darmanesh kard fght 3ta az mahia pelatia darhade 2ta dune rutanesh ama fiter 8 10ta chekonam k ab akvariomo avaz nasheo baz hamechi beham nakhore

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بسیار عالی. اینطور که میگید احتمالا همون سفیدکه و اولشم هست. سفیدکم یه نوع انگله…… فقط چون نمیخواید اب تانک رو عوض کنید یا ماهیا رو نمیتونید قرنطینه کنید و میخواید همه چی سرجاش بمونه خب یه حمام نمک بهشون بدید و همونطور که گفتم درصدی نمک در تانک اصلی هم بزنید. میشه تو تانک اصلی درصد بالای نمک برای درمان هم استفاده کرد ولی بعد از درمان باید اب رو سیفون کنید و نمک رو کاهش بدید چون واسه گیاهان خوب نیست. به هر حال چاره ای نیست و حداقل کار همون حمام نمکه تو یه ظرف مجزا. اینطوری هیچی به هم نمیخوره و شایدم ماهیاتون درمان شد. نور رو هم چند روزی کم کنید. دما هم ببینید چطوره. اب زیاد سرد نباشه.
      میگم قبل از انتقال گیاها اونا رو ضدعفونی کردید؟؟ اگه نه که خسته نباشید
      موفق باشید
      تصویر چه فیلتری. سطلی؟؟ اگه سطلی بفرمایید
      https://www.onlypet.ir/upload/user/uploads/1366399963.jpg
      یا
      https://www.onlypet.ir/upload/user/uploads/1336481578.jpg
      یا
      https://www.onlypet.ir/upload/user/uploads/1387644815.jpg
      یا ……..
      فیلتر زیاده. انواع سطلی تو سایز کوچیک و بزرگ و مارک های مختلف تو بازاره که البته انواع المانی قیمت بسیار بالایی دارن و در عوض کیفیت بسیار خوبی هم دارن
      فیلترهای دیگه ای هم هست حالا چه فیلتر داخلی یا خارجی
      راستی اگه ممکنه هر سوالی رو در بخش مربوط به خودش بپرسید. بیماری ماهی یا تصویر فیلتر هیچ ربطی به ماهی دیسکاس نداره
      موفق باشید

      پاسخ
  14. koosha

    man matalebe siteo khundam didam naghsi nadash mahio kharidari kardam chizi azin filter k shoma migid nabud akhe

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      از صحبت های شما و آقا شهریار استفاده کردم فقط یه نکته بگم و برم از زئولیت یا زئولیت سوپر هر کدوم گیر آوردین در فیلتر استفاده کنید چون هم برای دیسکس ها و ماهی های تزئینی خوبه و هم برای رشد گیاهان.
      موفق و پیروز باشید.

      پاسخ
      1. Reza

        سلام میشه دیسکس رو با میگو نگه داشت؟
        یکی از دیسکس های من نمیزاره بقیشون غذا بخورن چیکار باید بکنم چند مرتبه غذا بدم؟

        پاسخ
        1. حسنHTB

          سلام. چرا اینجا پرسیدین. نه نمیشه نگهداشت. باید یه کاری بکنین همه غذا بخورن مثلا دو طرف غذا بریزین که حواسش به یه سمت پرت بشه و بقیه از یه سمت دیگه بخورن. روزی نهایتا ۳ بار کافیه

          پاسخ
  15. koosha

    salam man yemahe dg discaso bkham bgiram bade ink ab ok shod shoma teh jaee moarefi mikonid man shomal ghae,,shahram inja ziad mahia jaleb nis ya emkan poste mahi hast?

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      چه عرض کنم
      نمیتونم در این مورد نظری بدم یا جایی رو معرفی کنم. حالا شاید دوستان دیگه به شما کمک کنن
      موفق باشید

      پاسخ
    2. آرش

      دیسکسم رو خواستم بگیرم آبی کمرنگ بود ماهی فروش گفت از استرس
      اما چند روز گذشت رنگش بر نگشته
      راهی هست رنگش برگرده؟

      پاسخ
      1. AMIR85

        این صفحه واسه سال ۹۱ هست لطفا توی صفحه آخر سوالتون بپرسید.
        خب شاید رنگش به طور طبیعی اینطوری هست.
        شاید هم هنوز به شرایط عادت نکرده.
        سعی کنید تو چند روز اول شرایط خیلی خوب و بدون استرس استرس رو واسه ماهی فراهم کنید که زودتر عادت کنه به محیط ( مخصوصا دیسکس که ماهی حساسی هست ) ولی اگه درست نشد یا رنگش همینطوریه یا مشکل دیگه ای داره.

        پاسخ
  16. هما

    واااااااااای خدا دیسکاس چقد متنوعه من نمیدونستم، ولی چرا اصلا شبیه بقیه سیچلاید ها نیست !؟؟ یه سوال که پیش میاد اینکه (فقط جونه من مسخره ام نکنیدآ )ماهیی که انقد حساسه به آب یهو بریم از دریا یا رودخونه آب بیاریم بهتر نیست ؟ یا کلا تو آب معدنی نگرش داریم اینکه انقد خوشگله معلوم مرگه غم انگیزی هم داره (“به قول خودتون خواب تلخ” ———–خواب مگه بادومه تلخ باشه؟) به هزینه آب معدنیش میرزه ها ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آره تنوع زیادی داره این لینک رو هم حتما دیدین ” گونه های مختلف دیسکس ”
      https://www.onlypet.ir/post-1921/%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81-%D8%AF%DB%8C%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-pdf/
      ولی از دریا که نمی شه آب آورد چون شوره و از رودخانه هم نمیشه آورد چون دوباره به درد دیسکس نمی خوره از آب معدنی هم نمیشه استفاده کرد چون املاح زیاد داره و سنگینه!!!! حالتو گرفتم نه.
      حالا بزار برات توضیح بدم بهترین آب برای دیسکس از تصفیه خونگی آب استفاده کنید و از اون توی آکواریوم بریزید و بیخودی پول آب معدنی ندین.
      راستی از رزین برای گرفتن سختی آب استفاده می کنن. برای نگهداری از دیسکس حتما باید یه فیلتر و تصفیه خوب داشته باشید اگه امری بود درخدمتم.

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      چطور دیسکاس شبییه سیچلاید ها نیست. مگه سیچلایدها چه شکلین یا مگه باید شبیه به هم دیگه باشن؟؟ بیخیال مهم نیست
      نه چرا مسخره کنیم. دیسکاس ماهی حساسیه ولی به اب معدنی و اب رودخونه احتیاج نداره. شما باید از اب سبک با پی اچ اسیدی استفاده کنید. فیلتراسیون مناسبی واسه تانکتون داشته باشید و با هر ماهی قاطیش نکنید و از نگهداریشون لذت ببرید.
      گاهی اوقات باید هزینه زیبایی ها رو پرداخت
      موفق باشید

      پاسخ
      1. Amirhosin

        سلام ببخشید اگه بخوام دیسکس بخرم از کجا بفهمم مشکلی نداره

        پاسخ
  17. مجتبی

    سلام
    آره تنوع زیادی داره این لینک رو هم حتما دیدین ” گونه های مختلف دیسکس ”
    https://www.onlypet.ir/post-1921/%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%AA%D9%84%D9%81-%D8%AF%DB%8C%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-pdf/
    ولی از دریا که نمی شه آب آورد چون شوره و از رودخانه هم نمیشه آورد چون دوباره به درد دیسکس نمی خوره از آب معدنی هم نمیشه استفاده کرد چون املاح زیاد داره و سنگینه!!!! حالتو گرفتم نه.
    حالا بزار برات توضیح بدم بهترین آب برای دیسکس از تصفیه خونگی آب استفاده کنید و از اون توی آکواریوم بریزید و بیخودی پول آب معدنی ندین.

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *