بیماری قارچ زدگی ماهیان اب شیرین

قارچ زدگی یکی از بیماری های رایج ماهیان اکواریومیست که دلیل عمده ان عدم رعایت بهداشت در اکواریوم است.ماهی مبتلا رفته رفته لایه پنبه ای شکلی روی بدنش ظاهر شده و بی اشتها تر از معمول به نظر میرسد.در صورتی که در همان ابتدا درمان اغاز شود شانس زیادی برای بهبودی ماهی وجود دارد و در غیر اینصورت قارچ، بیشترین قسمت بدن ماهی را فرا گرفته و ماهی تلف خواهد شد.بهتر است ماهی قارچ زده را سریعا از مخزن خارج کنید و در تانک قرنطینه به درمان ماهی بپردازید و برای پیشگیری از سرایت قارچ ها به سایر ماهیان، منشا تهاجم قارچی را پیدا کنید و حتی المقدور اب تانک را تا نصفه سیفون کرده و از داروی متیلن بلو برای جلوگیری از تهاجم قارچها به سایر ماهیان استفاده کنید

توضیحات کامل در ادامه متن

بیماری قارچ زدگی


قارچ زدگی

قارچهای آکواریوم معمولا بر روی باقیمانده مواد آلی مرده همچون مواد غذایی،تخمهای گندیده و لاشه ماهیها و دیگر موجودات مخزن زندگی میکنند.

عمومی ترین قارچ،ساپرولگنیاست که میتواند بر هر نوع ماهی اثر کند،اما عمدتا در گونه های سردآبی دیده میشود.تهاجم قارچی همیشه فاکتوری ثانوی برای دیگر مشکلات بهداشتی،مانند عفونت انگلی محسوب میشود.

علت آنکه به ماهی هایی که دچار قارچ زدگی شده اند دیگر هیچ کمکی نمیتوان کرد،آن است که قارچ به اندامهای داخلی نفوذ کرده و به آنها شدیدا آسیب رسانده است.به علاوه،فضولات ناشی از تغذیه و رشد قارچها شدیدا سمی بوده و تمامی اندامهای داخلی را مسموم می نماید.

علایم:

۱-رفته رفته کثیف و چرکی برجسته و پنبه ای شکل بر روی پوست،بیشتر بدن ماهی را میپوشاند.

۲-بی اشتهایی

۳-ماهی در آب کندتر از معمول شنا میکند.

۴-ماهی کمرنگ تر از حالت عادی میباشد.

درمان:

الف)تکه ای پنبه در آب خیس کنید،سپس آن را چلانه و در آیودین یا مرکورکروم فرو کنید.ماهی را از مخزن خارج کرده و در یک پارچه خیش قرار دهید.آنگاه پنبه آماده شده را برای پاک کردن و محو قارچ بکار ببرید.سپس ماهی را به مخزن درمان انتقال ساخته،با داروی ویژه موثر بر علیه میکرو ارگانیسم های متعدد درمان نمایید.

توجه:سرمنشا تهاجم قارچی را یافته و آن را برطرف سازید.

برای پیشگیری از گسترش بیماری های قارچی و یا در مراحل اولیه میتوانید ار نمک طعام یا متیلن بلو استفاده نمایید.همچنین جهت جلوگیری از هجوم قارچها به تخم ماهیها میتوانید از متیلن بلو بهره ببرید


ب)معالجه با متیلن بلو

ابتدا جهت ساخت محلول مادر،یک گرم از بلورهای متیلن را در یک لیتر آب حل کنید.

۱-یک میلی لیتر محلول مادر را در یک لیتر آب آکواریوم بریزید.پس از۵ روز،باقیمانده دارو را توسط فیل/تر ذغالی از آب جداسازید.

۲سه یلی لیتر محلول مادر را در یک لیتر آب در ظرفی جداگانه ریخته و ماهی را برای۳ روز در آن قرار دهید

۳.۲۰۰ میلی لیتر محلول مادر را در ظرفی مجزا در ۱۰ لیتر آب ریخته و ماهی را برای ۳۰ دقیقه در آن حمام دهید.

۴جهت جلوگیری از امراض احتمالی از حمل و نقل،۵۰ میلی لیتر محلول مادر را در ۱۰۰ لیتر آب در مخزن قرنطینه بریزید.

۵-برای پیشگیری از امراض قارچی،۳۰ میلی لیتر محلول مادر به ازای ۱۰۰ لیتر آب به مخزن تکثیر بیافزایید.

منبع:بهداشت و بیماریهای ماهیان آکواریومی-تالیف مهندس مهدی ارچینی

قارچ دهان

قارچ دهان ماهیان اب شیرین

نام بیماری :قارچ دهان ( Mouth Fungus )

اگرچه این بیماری قارچی نیست و توسط باکتری Chondrococcus columnaris که باکتری عامل بیماری کلومناریس است ، ایجاد می شود اما به این دلیل به این نام خوانده می شود که همانند قارچ در بدن ماهی ظاهر می شود .

بیماری کرک پشمی یک واژه ی عمومی است که بیش تر برای بیماری های قارچی که در پوست بدن ، باله ها و دهان اثر می کنند به کار می رود که رایج ترین نوع قارچ در این عفونت Saprolegnia و Achyla می باشد .

علائم بیماری :کرک پشمی سفید یا خاکستری رنگ که شباهت زیادی به تکه های رشته ای پنبه دارد در اطراف دهان ماهی رشد می کند که این تومور های سفید بیش تر در جاهایی که قبلاً انگل رشد کرده و یا آسیب دیدگی وجود داشته ظاهر می شوند.

قارچ دهان ماهیان اب شیرین

پیشگیری :

۱-چک کردن منظم میزان آمونیاک ، نیتریت ، و نیترات آب تا در صورت نیاز از افزایش آمونیاک و نیتریت در آب تانک جلوگیری شود . ( با فیلتراسیون درست آمونیاک ، نیترنیت و نیترات محلول آب نمی توانند از حد معمول افزایش یابند)

۲-هرگز بیش از اندازه به ماهی ها غذا ندهید .

۳-هرگز از غذاهای فاسد شده برای تغذیه ی ماهی ها استفاده نکنید .

۴-از غذاهای دریایی مثل دافنی ، توبیفکس (Tubifex  ) و … برای تغذیه ی ماهی ها استفاده نکنید .

۵-همیشه ماهی های مشکوک به بیماری را در محلول میکسازین ( Myxazin ) قرنطینه کنید .

۶-از کاهش ویتامین در بدن ماهی با استفاده از Vitazin جلوگیری کنید .

توجه :عامل بیش تر بیماری ها استرس بوده که در صورتی که از استرس در ماهی ها جلوگیری شود دیگر شاهد ماهی های بیمار نخواهید بود .

استرس می تواند عامل شیمیایی(pH و نیتروژن ) ، فیزیکی ( دما و کمبود اکسیژن ) ، بیولوژیکی یا زیستی ( غذاهای کم ارزش و کمبود  ویتامین ) و روانی (پرخاشگری سایر ماهی ها و لمس ماهی ها با دست ) داشته باشد که می توان به راحتی از آن جلوگیری کرد .

جلوگیری از استرس = جلوگیری از بیماری ماهی ها

درمان :

۱کیفیت آب را افزایش دهید و میزان باکتری ها را به وسیله HumAquat کاهش دهید یا برای درمان از میکسازین ( Myxazin ) استفاده کرده و وسایل آکواریوم را خوب بشویید . در طی درمان هم هوادهی و فیلتراسیون تانک را افزایش دهید .

۲-ماراسین ( Maracyn ) ، متیلن آبی ( Methyl Blue ) ، داروی قارچ ( ( Fungus Cure و ضدقارچ جنگلی ( Jungles Fungus Elminator ) در درمان عفونت های داخلی و خارجی موثرند و آنتی بیوتیک هایی مثل ماراسین ۱ و ۲ ( Maracyn I & II ) هم برای درمان قارچ دهان به کار می روند .

۳-استفاده از نمک که در صورتی که همه ی ماهی ها به بیماری مبتلا باشند درمان در تانک اصلی و در صورتی که تعدادی از ماهی ها بیمار باشند درمان در تانک قرنطینه انجام می شود .

توجه :در صورتی که تنها ماهی های مولی شما مبتلا به غشاء ( تار ) سفید خاکستری روی دهان شده اند قبل از درمان ۱۰ تا ۲۰ درصد آب تانک را کاهش داده و ۱۰ درصد آب شور به تانک اضافه کنید .

منبع مطالب قارچ دهان: aqua-quast 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

665 دیدگاه در “بیماری قارچ زدگی ماهیان اب شیرین

  1. saed

    slm khaste nabashid
    khedmatetoon arezam ke man dakhele tonge 150 litrim ye tedad mahi daram ke akhiran roo sare dota az mahiham azin sefidaka zade….yekishoon teylore va onyeki oskar…
    man azin karaie ham ke bala goftin sar dar naiavoradam,,,,ye kare sade begin anjam bedam torokhoda
    be mahi hamam az meygoo ta kerm hame chi midam vali nemidoonam chera injoory
    shodan…..damaie AB ham 29 darajast
    man baiad hatman jodashoon konam ya lazem nist …akhe man dige emkanate ezafi nadaram ta azashoon jodagane paziraie konam…
    tnx a million

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگه شبیه اینه که توی عکس های بالا می بینید قارچ هست و باید با آنتی بیوتیک درمانش کنید.
      یه سری هم به بیماری ایک ( سفیدک بزن ) شاید سفیدک باشه.
      نصف آب رو سیفون کنید دمای اب رو ببرید روی ۳۱ درجه و مقداری نمک بدون ید به آب اضافه کنید و یه حمام آنتی بیوتیک ( تتراسایکلین ) به مدت ۵ تا ده دقیقه بدین باید خوب بشن.
      احتیاجی نیست جداشون کنید.

      پاسخ
      1. مهسا

        سلام، ماهی فای ترم دو روزه که از کف تنگ تکون نمیخوره فقط گاهی جابجا میشه جوری که انگار خوابیده کف تنگ میشه بگید چیکار کنم؟

        پاسخ
    2. جواد دلیری

      سلام یک کلد فیش دارم روی بدنش لکه های سفید مثل نمک ضد عفونی کردم می خواستم بدونم برای خوب شدنش چیکارکنم

      پاسخ
      1. Abbas_m

        سلام لطفا اگه سوالی دارین در جای مناسب و انتهای گفت و گو ها مطرح کنید در ضمن درمورد سفید شدن بدن ماهی تون بیشتر توضیح بدین….
        اگه لکه های سفید به شکل دون دون هستش ماهی شما دچار بیماری ایک یا سفیدک شده دما اب را یک یا دو درجه بالا ببرین و مقداری نمک بدون ید به اک اضافه کنید با این کار ها ماهی درمان میشه اما اگه نشد باید به اون حمام نمک (با توجه به توضیحاتی که توی سایت هست) بدین یا از دارو های ضد ایک استفاده کنید .
        اما اگه لکه های سفید بزرگ هستن و پوست ماهی از بین رفته ماهی تون قارچ پوستی گرفته که برای درمان اون هم باید از داروی مخصوص و نمک بدون ید استفاده کنید .
        به این نکته هم توجه کنید که اگه بیماری زیاد پیشرفت کنه منجر به مرگ ماهیتون میشه پس با توجه به نکاتی که گفتم درمان را شروع کنید.
        موفق باشید

        پاسخ
        1. محمد

          سلام چندتا از ماهیا روی بالهاشون ودمباشون یه چیزی مثل حباب جمع شده ایا قارچ هست

          پاسخ
          1. شهریار (onlypet.ir)

            لطفا برای ارسال سوال از گزینه پاسخ استفاده نکنید.
            حباب ها به چه شکلی هستن؟ اگه سفید و پنبه ای منظورتونه بله قارچن. اگه ریز و نقطه ای مثل بلور نمک و شکر سفیدک میتونه باشه. اگه شفاف و مثل حباب هواست میتونه دلایل مختلفی داشته باشه از اشتباع اکسیژن تا عوامل باکتریایی، موکوس بدن یا ….

            پاسخ
  2. ناشناس

    سلام
    این بیماری قارچ زدگی قابل سرایت به انسان هست یا نه؟؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نه فکر نکنم. تا حالا که نگرفتم. حتی قارچ ها رو با دست هم لمس (پاک) کردم. خدا خودش رحم کنه. الان انداختیم تو شک. از دستکش استفاده کن
      موفق باشید

      پاسخ
  3. sunflower

    با سلام
    منظور از محلول میکسازین که در بالا ذکر شده چیه؟ آیا اسم تجاریشه؟

    پاسخ
  4. sunflower

    آیا میشه بدون این که سنگها و وسایل و کلاً دکور آکواریوم رو به هم ریخت، اونارو شست و ضدعفونی کرد؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اکواریوم بدون ماهی رو میشه ولی نه به راحتی و مصرف اب و مواد ضدعفونی و …. زیادتر از این میشه که همینطور همه چی رو به هم بزنید و اکواریوم رو شستشو بدید
      موفق باشید

      پاسخ
    2. مریم

      من هر وقت میخواهم کار ضد عفونی رو انجام بدم اول همه ماهیها رو در میارم بیرون بعد یک شیشه سرکه سیب رو میریزم تو آب و نیم ساعت صبر میکنم سرکه بهتر ین ضد عفونی کننده است که میتونید پیدا کنید همه انواع عوامل عفونی از ویروس گرفته تا قارچ تا باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی ، قارچ و…رو از بین میبره و بعد از ضدعفونی دوباره ماهیها رو به جاشون برمیگردونم البته ماهیها رو تو آب سرکه ای نمیریزم آب سرکه ای رو تخلیه میکنم و مجدد آب پر میکنم.

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        سلام
        خب چه دلیلی داره که اینکارو انجام بدید. تانک ماهی دار که همه ماهیا سالمن و عامل بیماری زا هم در اکواریوم وجود نداره چه دلیلی به ضدعفونی کردن داره؟

        پاسخ
        1. Ashkan

          سلام ببخشید یه ماهی دارم که اسمش یادم نمیاد از اونایی که آب دهان بیرون می اندازه من اینو تازه خریدم و قسمتی از بدنش زخمی شده و لب بالایش هم حالت پنبه ای شده ولی نه خیلی زیاد یکم سفیده و سرحالم هست من به اندازه ۵ تا ۱۰ گرم در آکواریومم نمک ریختم که به بقیه سرایت نکنه اگه چیزیشه ۱بااین چیزایی که گفتم ماهی مریضه یا نه؟ ۲اگه مریضه با نمکی که ریختم خوب میشه و به بقیه سرایت نمیکنه؟ لطفا جواب بدین ممنون

          پاسخ
          1. مجتبی

            سلام
            خواهشا به تاریخ سوالات دقت کنید و در جای مناسب سوال بپرسید.
            احتمالا ماهی آرچر یا تیرانداز هست این لینک رو ببینید
            https://www.onlypet.ir/post-665/ماهی-تیرانداز-اب-پاش/
            خب احتمال داره ماهی شما کتک خورده باشه و لب اون هم قارچ زده باشه .
            ضمنا نمک حتما باید بدون ید باشه.

            پاسخ
            1. Ashkan

              سلام بله از همین ماهی بود و مرده الان از اکواریومی ضد قارچ گرفتم و در آب ریختم ولی الان گوپی رنگش بسیار تیره شده ولی سرحاله و بقیه ماهی هام سرحال هستند یعنی مشکلی واس گوپی پیش آمده؟ ودوتا سوال دیگه گوپی بارداره و داروی ضد قارچ ضرری واسه بچه هاش نداره بعد از زایمانش و اینکه ماهی شیشه ایم یه هفتس گرفتمش ولی غذا نمیخوره ولی پشه افتاد رو آب خورد یعنی غذای زنده میخاد؟ ممنون لطفا جواب بدین

              پاسخ
  5. nm

    دور چشم ماهی پنگوسی من لکه های قرمزی مثل خون پیدا شده, خیلی بیرنگ شده و همش روی سطح آبه! غذا هم نمیخوره…
    نتونستم نوع بیماریشو تشخیص بدم, ممنون میشم کمکم کنید.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنظر من ضربه خورده و یا ضربه مغزی شده و ممکنه ماهیتون تلف بشه شرمنده کاریش نمیشه کرد اگه دیدی خیلی اذیت میشه از آب بیارش بیرون.

      پاسخ
  6. sunflower

    با سلام و تشکر
    من آکواریوم کوچکی دارم که در آن ۳ عدد گلدفیش نگهداری میکنم. چند وقت پیش دهان و بدن این ماهی ها به قارچ مبتلا شد. حال ماهییها را به ظرفی منتقل کرده ام و به آن محلول ضدقارچ اضافه کرده ام. اب آکواریوم اصلی را هم تخلیه کرده و تمام وسایل آن را داخل آب و ضد قارچ قرار داده ام.
    سوال:
    ۱. چند روز ماهیها و وسایل در محلول بماند تا ضد عفونی شود؟
    ۲. پس از چند روز، آیا باید تمام ماده ضد قارچ (که آبی رنگ است) از آب گرفته شود؟ چگونه آب را فیلتر کنم؟
    ۳. آیا برای پیشگیری از بیماری فقط یکبار ریختن ضدقارچ کفایت میکند؟ اگر نه، چند وقت یکبار باید ضد قارچ اضافه شود؟
    ۴. برای ضدعفونی می توانم از نمک یددار استفاده کنم؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      برای درمان بیماری قارچی ماهیتون باید از حمام نمک و متیلن بلو با غلظت بالا به صورت کوتاه مدت و سپس حمام بلند مدت متیلن بلو با غلظت کم در تانک اصلی استفاده کنید
      وسایل رو بستگی داره تو چه غلظتی از متیلن بلو نگهداری کنید. برای اینکه تانکتون رو از قارچ ها تمیز کنید شستشوی تانک و وسایل کفایت میکنه. با این حال میتونید وسایل رو تو محلول نمک غلیظ ضدعفونی کنید که مصرف و هزینه متیلن بلو زیاد نشه
      ماهیا تا بهبودی کامل باید در حمام بلند مدت متیلن بلو بمونن، استفاده سه روز متوالی از متیلن بلو در بیشتر مواقع کفایت میکنه و در صورت عدم بهبودی باید از روش دیگه ای استفاده کنید. اکسیژن رسانی بالا و استفاده صحیح از میزان متیلن بلو در تانک اصلی حیاتیه چون این ماده سمیه و غلظت بالای اون به مدت طولانی در اکواریومتون میتونه دردسر ساز بشه
      برای گرفتن متیلن بلو از اب از فیلتر ذغالی استفاده کنید. (تو فیلترتون از ذغال اکتیو استفاده کنید)
      برای پیشگیری از بیماری های قارچی خیر یکدفعه کفایت نمیکنه و ماهیا همیشه در معرض خطرند ولی استفاده بیش از حد متیلن بلو هم صحیح نیست. به صورت ماهیانه میتونید از این محلول استفاده کنید و بهداشت اکواریوم رو نیز رعایت کنید
      بله برای ضدعفونی وسایل از نمک استفاده کنید
      موفق باشید

      پاسخ
  7. @m!rRez@

    سلام
    چرا از غذای توبیفیکس استفاده نکنیم ؟
    خیلی خوش خوراک و با ارزشه!!!!

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      خب استفاده کنید….
      چرا که استفاده نکنیم. به قول خودتون غذای خوب و با ارزشیه!! اما باید به درستی استفاده بشه و تو اب نمونه یا بعد از استفاده مقداری اب سیفون بشه
      موفق باشید

      پاسخ
  8. hamid

    با سلام. پوست لجن خوارم سفید شد و بعد از دو روز مئد. ماهی کسل و کند بود. حالا همون مشکل برای مار ماهی ابریم پیش اومده. مشکل چیه؟
    دوز متلین بلو چقدره؟ با تشکر از شهریار عزیز

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      احتمالا آب کهنه شده حتما یک سوم از آب رو سیفون کنید و زیادی هم به ماهی ها غذا ندین.
      دز متیلن بلو اصلا معلوم نیست چون با غلظت های مختلفی می فروشند باید از خود فروشنده سوال کنید.

      پاسخ
  9. sayeh

    با سلام
    از اینکه مطالب بسیار مفید و جامعی رو توی سایتتون گونجوندید کمال تشکر رو دارم.
    من از جمله کسایی هستم که به تازکی اقدام به راه اندازی آکواریوم کردم. تقریبا مدت یک ماه هست که یک آکواریوم با تانک به گنجایش ۱۸۰ لیتر تهیه کردم ولی توی این مدت متاسفانه ۳ ماهی رو از دست دادم. یکی از ماهیها به خاطر اینکه از طرف همنوعش مورد حمله قرار گرفت مرد ماهی دوم که اسکار ببری بود بعد از یه مدت کم اشتها و گوشه گیر شد رنگ سیاه بدنش کم رنگ شد در ابتدای بیماریش لکه های کوچیک سفید رنگی رو روی باله هاش دیدم و به مغازه آکواریوم فروشی مراجعه کردم بهم پیشنهاد کرد که طی دو روز از نمک و آموکسی سیلین ۵۰۰ استفاده کنم و روز سوم آب رو سیفون کنم که انجام دادم ولی یعد از یه مدت مشاهده کردم که بیماری شبیه به قارچ زدگی که در بالا اشاره کردید در بدنش مشاهده میشه و بعد از یک هفته مرد. ماهی سوم هم که یک گرین ترور بود بعد از اینکه چند روز گوشه گیر و کم اشتها شد مرد که هیچ گونه علائم بیماری رو توی بدنش مشاهده نکردم.البته من توی تانک از یک جفت گرین ترور نگهداری می کردم که هر دوتاشون باهم گوشه گیر و کم اشتها شدن. بعد از مردن ماهی گرین ترور اول برای بیرون آوردن ماهی دوم از گوشه گیری یه گرین ترور دیگه به تانک اضافه کردم که بسیار موثر بود.
    ماهی اسکار ببری دیگه ای هم توی تانک داشتم که توی دم و باله هاش پارگی های زیادی مشاهده میشد ولی کاملا سالم و پر اشتها یود بعد از اینکه چند بار از کرم منجمد استفاده کردم تمام پارگی ها برطرف شد و ماهی بسیار زیبا شد. ولی متاسفانه دیشب مشاهده کردم که اسکار ببری دوم هم کم اشتها شده و احساس می کنم که الائم ضعیفی از بیماری قارچ زدگی داره.بلافاصله دمای آب رو به ۳۰ در جه رسوندم ۲ قاشق غذا خوری نمک به آب اضافه کردم و یک کپسول آنتی بیوتیک هم توی آب ریختم. لازمه که بگم من به خوبی قادر به تشخیص بیماری ماهی نیستم. ماهی کم اشتها شده گوشه گیره و مقداری حباب هوا به بدنش می چسبه که به نظر می رسه رشته های بسیار باریکی به بدن ماهی چسبیده هستن.ماهی های دیگه توی تانک عبارتند از ۲ عدد نایف. ۲ عدد فلاور هورن. ۲ اسکار سلطنتی. ۱ اسکار ببری. ۲ گرین ترور. ۳ پروت. ۱ کت فیش. ۱ جونت.
    جهت تغذیه ماهی ها هم از غذای مخصوص سیچلاید کلاسیک که روی آب شناور می مونه (و روی پاکتش عکس ماهی فلاور هست) به همراه غذای زیر آبی ،کرم منجمد و میگوی خشک(shrimp) استفاده می کنم.
    لطفا در خصوص جلوگیری از مرگ بیشتر ماهی ها من رو راهنمایی کنید.
    ضمنا جهت تصفیه آب هم از فیلتر ابری بدون زغال اکتیو به قدرت تصفیه ۲۰۰۰ لیتر در ساعت و بخاری تمام اتوماتیک ۱۵۰ وات استفاده می کنم.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بنظر من اون پارگی باله ها و دم اسکار بخاطر وجود فلاور هورن و پروت هست. اصلا فلاور هورن رو باید تکی نگهداری کنید نه توی این جمع.
      از کرم خونی منجمد هم بیشتر از هفته ای دو وعده استفاده نکنید.
      برای ماهی گوشتخوار این فیلتر اصلا مناسب نیست و حتما یه فیلتر با مدیای مناسب مثلا ذغال اکتیو – سرامیک و زئولیت و بیو بال لازم دارید.
      بهتره تنوع غذایی رو رعایت کنید و از غذای گوشتی دست ساز هم استفاده کنید که دستور ساختش در مقالات برگزیده سایت هست.
      بهتره تا دیر نشده فلاور رو رد کنید بره و سه تا پروت هم زیاده یه تصمیمی خودتون در مورد پروت ها بگیرید بیشتر به ماهی ها دقت کنید ببینید کدوم مشکل سازه.
      بنظر من این کم اشتهایی به دلیل انگل روده ای هست ببین مدفوع سفید باریک و دراز ندارن اگر اینطوره یه تاپیک به همین عنوان توی تالار گفتگو هست لطفا مطالعه کنید.
      برای تشخیص بیماری ها فقط نگاه کردن به بدن ماهی کافی نیست – وضعیت شنا – شکل ظاهری باله ها – تنفس ماهی – اشتها – مدفوع – نحوه خواب و استراحت ماهی و … مهمه.

      پاسخ
  10. sayeh

    با سلام
    ممنون از راهنماییتون
    به تایپیک که گفته بودید سر زدم و مطالب رو در رابطه با انگل روده مطالعه کردم. باید بگم که به انگل روده هم مشکوک شدم به همین خاطر دو تا قرص مترانیدازول ۲۵۰ رو باهم له کردم و توی تانک ریختم قبلا هم به توصیه فروشنده آکواریوم این کار رو انجام داده بودم. مقداری هم سیر به خورد ماهی ها دادم( البته واسه ماهی هایی که هنوز اشتها واسه غذا خوردن دارن). تا اگر انگل روده داشته باشن از بین بره اما چیزی که قطعا وجود داره اینه که تانک من دچار قارچ زدگی هم شده. امروز صبح ماهی اسکار رو که گفته بودم مرده پیدا کردم. هرچند که حالش خیلی زیاد هم بد نبود و مدت بیماریش هم خیلی کوتاه بود. یک ساعت پیش هم ماهی جونت مرد البته باز هم باید بگم که این ماهی هم مدت زمان بیماریش خیلی کوتاه بود و دیروز کاملا سر حال بود.روی بدنش هم آثار قارچ رو ندیدم. یه ماهی اسکار سلطنتی هم دارم که اون هم کم تحرک و کم اشتها شده و غذا نمی خوره. معمولا روی شن ها یه گوشه ثابت می ایسته. و زمانایی هم که می خواد شنا کنه خیلی آهسته و اروم حرکت می کنه و بصورت مایل بطوری که سر ماهی رو به بالا هست حرکت می کنه(منظورم از مایل کج شدن ماهی به چپ یا به راست نیست) و تنفس ماهی هم احساس می کنم عادی هست در رابته با مدفوع ماهی ها هم من زیاد مدوفوعشون رو نمی بینم ولی در ابتدا مدفوعشون خیلی نازک و سفید رنگ و در ادامه حالت قهوه ای و ضخیم پیدا می کنه. تصمیم دارم آب را مطابق با نوشته های بالا سیفون کنم و از داروی ضد قارچ( که یه مایع آبی رنگ هست)که از فروشنده گرفتم استفاده کنم. آیا این دارو همون متیلن بلو هست؟
    لطفا راهنمایی کنید چون بیماری داره به همه ماهی ها سرایت می کنه و اونا رو به سرعت از پا در میاره.
    اگه کار های دیگه ای هم هست که باید انجام بدم بهم بگید.
    با تشکر.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      بله این دارو همون متیلن بلو هست.
      همه این کارهایی که انجام میدین درسته و کار دیگه ای به نظر من نمیرسه باز منتظر نظر سایر دوستان هم باشید.

      پاسخ
  11. sayeh

    لطفا در رابطه با فیلتر مدیا هم من رو مقداری راهنمایی کنید و اکر ممکنه مطالب بیشتری به من یاد بدید. این فیلتر تمام موادی که گفتید مثل زغال اکتیو ، بیوبال، سرامیک و زئولیت رو با هم داره؟ می تونم به نوعی از زغال اکتیو توی همون فیلتر ابری استفاده کنم؟ در صورت امکان انجام این کار نیازی هست که فیلتر رو عوض کنم و کار همون فیلتر مدیا رو انجام میده؟
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      دوست عزیز شاید من بد گفته باشم ببخشید ولی فیلتر مدیا نداریم.
      بلکه مدیا به موادی میگن که داخل فیلتر قرار میگیره در اصل مدیا یعنی جنس یه چیزی مثلا مدیای اسکلت ساختمان یا فلزه و یا بتن.
      مثلا تاپ فیلتر و یا فیلتر سطلی رو میشه پر کرد از انواع موادی که قبلا خدمتت گفتم و به اون مواد در اصطلاح میگن مدیا مانند ذغال اکتیو و غیره بله میشه یه فیلتر همه اینها رو داشته باشه تازه مواد دیگه ای هم هست که مهمش همینها هست.
      از جمله رزین که برای گرفتن سختی آب و برای ماهی های آنجل و دیسکس استفاده میشه.
      بله میشه از ذغال اکتیو به نحوی در فیلتر ابری هم استفاده کرد و یا ذغال رو توی یه پارچه بذارید در جلوی جریان آب و یا روی سنگ هوا و ….
      توی تالار هم در مورد انواع فیلتر و سامپ و … بحث شده باز هم سوالی بود درخدمتم.

      پاسخ
  12. sayeh

    با سلام
    ممنونم که وقت میگذارید و به سئولاتم پاسخ میدید.
    اگه راهنمایی های شما نباشه در مورد ماهیها واقعا به مشکل بر می خورم.معذرت می خوام که در مورد مدیا اشتباه کردم.
    فیلتر ابری من دو تا محفظه جداگانه داره که از هم جدا هستن.من به راحتی میتونم یکی از ابرها و یا حتی اگه لازم باشه هر دو تا ابر رو خارج کنم و به جای اون از مدیا هایی که گفتید استفاده کنم.آیا این کار جوابگو هست و دیگه نیازی به تهیه این نوع فیلتری که گفتید نیست. آخه دوست ندارم مجددا هزینه اضافی بهم تحمیل بشه(این حرفم به این منزله نیست که در صورت لزوم از تهیه این نوع فیلتر خودداری می کنم)
    و همینطور من باید توی فیلتر از چه مدیا هایی که ضروری هستن استفاده کنم . این مدیا ها رو باید از کجا تهیه کنم؟

    پاسخ
    1. AMIRHS9

      سلام.
      من همین دیروز فیلتر داخلیم رو با مشورت دوستان به تاپ فیلتر تغییر دادم.باید بگم قابل مقایسه با فیلتر ابریم نیست. sobo 30w رو ۲۳ تومن خریدم(۱۰تومنیش هم هست) و مدیاش رو با ابر،پشم شیشه،سرامیک و زغال اکتیو بستم که همه آکواریومی ها دارند ،از نظر تصفیه،جریان آب و تمیز کردن خود فیلتر،تاپ فیلتر خیلی بهتره و فکر نمی کنم تغییر تو ساختمان فیلتر داخلی خیلی اون رو کاربردی تر کنه…

      پاسخ
      1. mahdi

        بازم اگه زیاد براتون دکور تو اکواریوم مهم نیست
        سعی کنید بزاری اون طرف دیگه اکواریوم تا کلا ابتون کریستاله باشه

        پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      خواهش میکنم در خدمتت هستم هرچی دوست داشتی سوال بپرس و اصلا هم نترس هر سوالی بود بپرس ممکنه جوابش رو ندونم ولی دوستان دیگه حتما جواب میدن و ما هم یاد میگیریم.
      اگر میشه توی همین فیلتر از ذغال اکتیو استفاده کنید و یا ابر پایینی رو بردارید و از ذغال اکتیو و سرامیک استفاده کنید البته نمیدونم اگر ابر رو بردارید دیگه آب از بین مواد جریان پیدا میکنه یا نه و ممکنه فیلتر آب رو از روی مواد بکشه که صد در صد باید همین طور بشه واقعا ممکنه جریان آب زیاد از بین مواد رد نشه ولی بی تاثیر هم نیست و از الان خیلی بهتره باز منتظر نظر سایر دوستان هم باشید.

      پاسخ
  13. sayeh

    با سلام خدمت همه دوستان
    از راهنمایی همه دوستان ممنون هستم.
    خوب این کار هم خودش یه تجربه است. نتیجه این تجربه رو به همه دوستان اعلام می کنم.
    اگه قبلا از طرف فروشنده به درستی راهنمایی شده بودم حتما از این تاپ فیلتر استفاده میکردم. فروشنده یه فیلتر ابری ضعیف تر رو بهم پیشنهاد کرد ولی من خودم قوی ترین فیلتر ابری که توی مغازه موجود بود رو گرفتم قیمتش هم همون حدود ۲۲ یا ۲۳ هزارتومن بود. و چندان اختلاف قیمتی با تاپ فیلتر نداشت. خوب این هم بخاطر کم تجربگیه خود من هست دیگه.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اتفاقا این فیلتر شما هم چیز بدی نیست و برای شفاف کردن آب خیلی خوبه بنظر من اگر تاپ فیلتر خریدین این رو حذف نکنید حداقل فعلا برای طی شدن چرخه خوبه. چون توی یه سوال دیگه که پرسیده بودین گفتم چرخه آکواریوم شما طی نشده بوده. فعلا فیلتر ابری رو حذف نکنید.

      پاسخ
  14. sayeh

    با سلام
    با تشکر آقا مجتبی
    دوست ندارم یک اشتباه رو دو بار انجام بدم. به هیچ عنوان تا مطمئن نشدم چرخه تکمیل شده فیلتر ابری رو حذف نمی کنم.

    پاسخ
  15. تهمینه قاسم زاده

    سلام، روی بینی ماهی اسکاتم یک لکه گوشتی زیگیل مانند دیدم، مشکلش چیه؟ لطفا هر چی زودتر کمکم کنید، نمیخوام بمیره، تترا سایکلین و متلین بلو دارم خونه، منتظره کمکتونم،. با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نگران نباشید به این زودی ها قرار نیست بخاطر زیگیل بمیره ولی باید درمانش کنید اول از همه آب مونده و کهنه شده بهتره یک سوم از آب رو سیفون کنید بعد از متیلن بلو توی تانک اصلی استفاده کنید تا محل خال قارچ نزنه سپس یه حمام نمک + تتراسیکلین به مدت ۵ دقیقه به ماهی بدین دیگه انشاالله خوب میشه. فقط اگر دیدین توسط بقیه ماهی ها کتک میخوره جداش کنید.
      به قسمت حمام نمک هم در مقالات برگزیده سایت سری بزنید.

      پاسخ
    2. sali

      سلام
      روی بینی ماهی گلی من قرمز شده. علت چیه؟
      اکسیژن گذاشتم خوب نشده. آبش هم عوض کردم ولی فایده نداشته.
      ممنون از سایت خوبتون

      پاسخ
      1. shayan.sh

        به نظر من یک زخمه ولی اگه عکس بذارید بهتر مشخصه اگه زخم باشه در مانش حمام نمک معدنی و متلین بلوئه که تو که روزی دو بار به مدت ۵دقیقه انجام بده ابش هم تازه نگهدارید از بقیه ماهیا جداش کنید و غذای خوب فراموش نشه پمپ هوارو هم بذارید و منتظر نظر بقیه دوستان هم باشید

        پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب این ربطی به جفت گیری و … نداشته و کیفیت آب خیلی پایینه من نمیدونم شما چرا اینقدر نا امید هستین و فاز منفی میایید حتما یک حمام نمک بدون ید + تتراسیکلین به مدت ۷ دقیقه بهشون بده خوب خوب میشن من خودم ماهی بدتر از این رو درمان کردم.
      چرا هرچی میگیم آب رو سیفون کنید و حمام بدین گوش نمیکنید آقا متیلن بلو رو بیخیال بشو فکر کنم تقلبی باشه و احتمالا ایرانی هست که مفت هم نمی ارزه.

      پاسخ
      1. ناشناس

        نه متیلنم اصل مرک آلمانه.اما کارساز نبود.من ماده رو از دست دادم.نرم هم چشمش بهتر شده نسسسسبتا .علتش هم فقط نمک بسیار زیاد با دمای بسیار بالا بود.دما حدودای ۳۸ ۳۹.اما درمان رو ادامه میدم.دیگه از دست فلاور و جفت کردنش خسته شدم.شانس نداشتم و مطمئنا مدیریت در هنگام بیماریم صفر بود.این تجربه ها گرون تموم شد برام.نرم رو که کمی آرومتر شده بعد از بهبودی کامل میندازم کنار سایر ماهیام و آکواریومش رو از ماهی گیاه خوار پر میکنم.کپی-مولی-سوارتر-آنجل-گوارامی-زبرا دانیو-و…
        البته باید لوازم آکواریومی و خود شیشه رو کامل ضد عفونی کنم.محلولی سراغ دارین؟

        پاسخ
        1. hanif

          سلام
          دوست من دمای ۳۸ – ۳۹ خیلی زیاده ماهی آب پز میشه !!!! یه ماده خیلی خوب برای ضد عفونی وجود داره که اسمش اکروفلاوین هستش من مدتیه پیدا نمیکنم اگر پیدا کردید خبر بدید منم برم بگیرم !!! از آب نمک غلیظ هم میتونید استفاده کنید ولی آکروفلاوین یه چیز دیگس !!!
          یه سوال متیلن بلو مارک مرک رو از کجا تهیه کردید و چه قیمتی داره ؟؟؟؟؟!!!
          موفق باشید

          پاسخ
          1. احسان

            حتما میپرسم و خبر میدم.متیلن بلو مرک آلمان رو فقط به شرکت های طرف قرارداد با شرکتهای وارد کننده و پخش کننده مواد شیمیایی میدن.من خودم از محل کارم مقداری رو به حالت کریستالی آوردم.پرمنگنات پتاسیم و اریکروم بلک هم همینطور

            پاسخ
            1. hanif

              متشکرم منتظر پاسختون هستم راستی قیمتش رو هم بفرمایید خوب میشه از بس متیلن بلوی اشغال توی بازار ریخته خسته شدم !!!

              پاسخ
          2. مجتبی

            سلام
            آکروفلاوین در اصل ضد باکتری و ضد انگل هست ولی برای ضدعفونی کردن هم مصرف میشه و میتونید از داروخانه دامپزشکی تهیه کنید.

            پاسخ
        2. مجتبی

          سلام
          – خب دما که خیلی بالا و غیر استاندارد بوده درضمن ممکنه تاریخ مصرف متیلن بلو هم گذشته باشه.
          – در این ترکیب گیاه خواری که فرمودین آنجل اصلا خوب نیست و کتک میخوره.
          – برای ضد عفونی کردن آکواریوم محلول غلیظ آب نمک خوبه و نهایتا متیلن بلو و یا پرمنگنات پتاسیوم که این دوتای آخری ممکنه همه چی رو به ترتیب آبی و قرمز رنگ بکنن!!!!!

          پاسخ
      2. ناشناس

        سلام وقت بخیر
        من ماهی پرت دارم قارچ گرفتن بی حال هستند نمک بدون ید ریختم تترا سایکیلین ریختم تو آب دمارو گذاشتم رو ۳۰ درجه
        به نظرتون خوب میشن یا باید از دارویی دیگری استفاده کنم
        اب تانک هم قرمز شده وقتی تترا رو ریختم یا شاید از نمک باشه نمیدونم راهنماییم کنید

        پاسخ
    2. hanif

      دوست من از دست من ناراحت نشید قوانین سایت برای استفاده راحتر خود ماست پس بهتره بهشون احترام بذاریم !!!!!بیماریه ماهیهای شما رو به پیشرفته و در این حالت بدن ماهی ضعیف میشه و انواع بیماریها به دنبال اون بهش حمله میکنن نمیدونم چطوری شما رو قانع کنم ولی تنها راه شما جدا کردن ماهیهاتون از هم و استفاده از آب تمیز و یه داروی وسیع الطیف مثل تترا جنرال تونیکه که ۸ تا ۱۰ تومن هزینه داره !! چون الان توی عکس مشخصه که به جز بیماریه قارچی بیماری باکتریایی هم گریبان ماهیتون رو گرفته (همون بیرون زدگی چشم و ابری شدنش ) که اصلا علامت خوبی نیست اگر دارو رو تهیه کردید و کمک خواستید من در خدمتم !!!!!
      موفق باشید

      پاسخ
    3. مجتبی

      سلام
      آقا این داروی جنرال تیونیک هم که دوست عزیزم آقا حنیف گفتن داروی خیلی خوبیه بنظر من همین الان حمامشون بده و فردا هم آب رو سیفون کن و این دارو رو به آب اضافه کن بعد از درمان برای تقویت ماهی مولتی ویتامین هم لازمه.

      پاسخ
  16. نوید

    سلام
    آیودین دارویه انسانیه یا باید از آکواریومی ها تهیه کرد؟

    پاسخ
  17. نوید

    آیودین دارویه انسانیه یا باید از آکواریومی ها تهیه کرد؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تا حالا استفاده نکردم نمی دونم.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *