کت فیش بانجو
یک گربه ماهی کوچک با ظاهر و رفتار عجیب! کت فیش بانجو یک گونه اکواریومی نسبتا محبوب است که محبوبیت خود را از ظاهر نسبتا عجیب و غریب خود به دست اورده است و معمولا برای افرادی که به دنبال گربه ماهیان کوچک و خاص هستند، گربه ماهی ایده الی به شمار می رود.
اسامی علمی:
Bunocephalus aleuropsis | Cope, 1870
Bunocephalus amaurus | C. H. Eigenmann, 1912
Bunocephalus chamaizelus | C. H. Eigenmann, 1912
Bunocephalus colombianus | C. H. Eigenmann, 1912
Bunocephalus coracoideus | Cope, 1874
Bunocephalus doriae | Boulenger, 1902
Bunocephalus erondinae | A. R. Cardoso, 2010
Bunocephalus hartti | T. P. Carvalho, A. R. Cardoso, Friel & R. E. dos Reis, 2015
Bunocephalus knerii | Steindachner, 1882
Bunocephalus larai | R. Ihering (pt), 1930
Bunocephalus minerim | T. P. Carvalho, A. R. Cardoso, Friel & R. E. dos Reis, 2015
Bunocephalus verrucosus | Walbaum, 1792
نام رایج: کت فیش بانجو – کت فیش گیتاریتا – گربه ماهی بانجیو- کت فیش ماهی تابه!
خانواده: گربه ماهیان – تیره Aspredinidae
زیستگاه: آمریکای جنوبی – انشعابات امازون
دمای مناسب نگهداری: ۲۰ الی ۲۹ درجه سانتیگراد
پی اچ: ۵ الی ۸
سختی: ۵ تا ۱۹ درجه dGH
خلق و خو: کاملا صلح جو
حداکثر انداره: ۱۵ سانتیمتر
میانگین طول عمر: ۱۲ سال
شناخت:یک گربه ماهی کوچک با طولی کمتر از ۱۵ سانتیمتر و ظاهری نسبتا عجیب! اسم این ماهی از نوعی آلت موسیقی گیتار مانند اسپانیایی(بانجو) برگرفته شده است. بخش اول نام علمی این ماهی (Bunocephalus) در زبان یونانی به معنی برامدگی است و با سر این ماهی تناسب دارد، با وجود اینکه سر این ماهی برامده و بزرگ است و بدن این ماهی نیز فشرده و کشیده می باشد، به طور کلی شکل گیتار را به خود گرفته است. در برخی از اسامی رایج این گونه از نام گیتاریتا یا همان گیتار کوچک نیز یاد میشود. البته اسامی عجیب دیگری مانند ماهی تابه (Frying Pan) نیز جالب توجه است که برای اسم عمومی این ماهی در نظر گرفته شده است. گربه ماهی بانجو برای اولین بار توسط کوپ (Cope) در سال ۱۸۷۴ توصیف شده است. در ابتدا فکر می شد که کت فیش بانجو فقط یک گونه است اما باید گفت بانجو شامل گونه های متعددی است که تحت نام مشترک مشابه هستند. انها در سراسر آمازون از بولیوی، اروگوئه، برزیل و حتی در غرب اکوادور نیز یافت می شوند که تفاوت های کوچکی با یکدیگر دارند. برخی از اسامی رایج گونه های بانجو عبارتند از: گیتاریتا، کت فیش بانجو دو رنگ، کت فیش ماهی تابه و …. در حال حاضر ۱۰ گونه در جنس Bunocephalus وجود دارد. جنس Bunocephalus بزرگترین گروه در خانواده گربه ماهی های آمریکای جنوبی از تیره Aspredinidae می باشد
گربه ماهی های بانجو در طبیعت عمدتا در جریان های کوچک، حوضچه ها و دریاچه ها که شرایط آرامی دارند و با چوب و برگ درختان پوشیده شده است یافت می شوند. کت فیش های بانجو به شکل انفرادی یا در گروه های کوچک زندگی می کنند و اکثرا در طول روز مخفی شده و شب هنگام به فعالت می پردازند. انها با وجود جثه کوچک، شکارچیان ماهری هستند و می توانند ابزیان کوچک را شکار کنند.
نگهداری: برای نگهداری انها کار ساده ای در پیش ندارید و جزو ماهیانی هستند که به سختی غذا می خورند و باید در شب هنگام تغذیه شوند. از طرفی در طول روز نیاز به مخفیگاه دارند و در اکواریوم های لخت و بدون دکور ارامش نداشته و مکانی برای مخفی شدن برای انها الزامی است. جالب اینجاست که با وجود دکور و مخفیگاه نیز دیگر قادر به مشاهده انها نیستید و کل روز را در مخفیگاه خود می گذرانند. از نظر شرایط زیستی زیاد حساس نیستند و می توان در اکثر اکواریوم های اب شیرین با اسیدیته و درجه سختی متعارف نگهداری شوند. به امونیاک و نیتریت همانند بسیاری از ماهیان حساس هستند و لازم است هر هفته مقداری از اب اکواریوم را تعویض نمایید یا به نحوی در شرایطی نگهداری شوند که سطح امونیاک و نیتریت کامل کنترل شده باشد. توصیه میشود بستر اکواریوم ماسه ای انتخاب شود تا قادر به مخفی شدن و فرو بردن خود در ماسه نیز باشند. به دلیل صلح جو بودن و جثه کوچکی که دارند با اکثر ماهیان صلح جوی اب شیرین سازگارند. البته باید توجه داشت که ماهیان بسیار کوچک همانند نوزادان ماهی میتوانند به عنوان طعمه توسط این ماهی در شب شکار شوند.
تغذیه: همه چیز خوار هستند و می توان انها را با هر نوع غذایی که برای مصرف ابزیان تولد می شود تغذیه نمود، با اینحال انها بیشتر غذاهای زنده مانند کرم های خونی، کرم های خاکی و Tubifex را ترجیح می دهند. آنها همچنین غذاهای یخ زده، غذاهای گلوله ای، قرصی و هر چیز دیگری که به پایین فرو بریزند و قابل خوردن باشند را قبول می کنند. فقط نکته مورد توجه این است که باید در شب تغذیه شوند و در روز کمتر به دنبال غذا خواهند بود با این حال گونه هایی که در اکواریوم های خانگی نگهداری می شوند کم کم به خوردن غذا در طول روز همراه با سایر ابزیان نیز علاقه نشان می دهند اما در ابتدای خریداری احتمالا شرایط برای تغذیه کردن انها سخت خواهد بود
تشخیص جنسیت: هر دو جنس شبیه به هم هستند اما می توان جنس ماده را با شکم بزرگتر و گردترش شناخت.!
تولید مثل: دشوار است و پرورش انها در آکواریوم بسیار نادر می باشد. با این حال به طور کلی انها در گروه تخم ریزی میکنند. معمولا در شب هنگام تخم ریزی صورت میگیرد و این عمل چند شب به طول می انجامد. مجموعا بیش از ۴ تا ۵ هزار تخم از بدن ماده خارج می شود و تخم ها پس از سه روز هچ خواهند شد. جالب است بدانید این گونه ها همانند مرغ بر روی تخم ها میخوابد اما نه به خاطر گرما، بلکه برای محافظت از تخم ها به این شیوه عمل می کند.
نکات جالب در مورد این ماهی: این ماهی همانند برخی از گربه ماهیان هنگام صید شدن از خود صدایی مانند خُر خُر کردن تولید می کند. همچنین ممکن است اگه انها را با دست بگیرید شما را گاز بگیرند. بدن زبر و فلس های برامده این ماهی نیز برای گرفتن با دست چندش اور است!
منابع:
http://animal-world.com/encyclo/fresh/catfish/banjocat.php
https://en.wikipedia.org/wiki/Bunocephalus
کپی برداری از این مطلب با درج نام و لینک OnlyPet.ir به عنوان منبع بلامانع است
سلام. من یک اکواریوم ۱۸۰ لیتر دارم. قبلا ۶ تا انجل گیاهخوار از این سیاه و نقره ای ها داشتیم که اینا همدیگرو زدن کشتن و ففط یکی موند که همین دوتا هم نوعشو زد و خودش پیروز شد. علت این رفتارشون چی بود؟ الان سه تا سیچلاید گرفتیم زرد و ابی و ابی نارنجی (ابیه بزرگتره)و دو تا پرت متوسط یکیشون کوچیکتره. اون یدونه انجل و یک گورامی نقره ای مرواریدی هم تو تانکه. چندروزه. تا حالا که مشکلی ایجاد نشده. به نظرتون این ارامش قبل طوفانه و ممکنه بخورن این دوتا رو؟ سه تا زبرا هم داشتیم که اونارو خوردن. یک سوال دیگه تو تانک هیچی نذاشتیم برای مخفی شدن فقط سنگ و یک اسیاب کوچک ایا لازمه چیزی بذارم؟
↓سلام
↓دلیل این که آنجل ها هم رو زدن دلایل زیادی داره
اکثر مواقع یک ماهی نقش آلفا رو بازی می کنه
امکان داره به علت تعداد کم آنجل هم باشه ( البته من تو یه اک ۲۰۰ لیتری ۲۰ تا آنجل هم سایز هم نگهدای کردم با همدیگرو به قصد کشت میزدن و چنتاشونم خودشون کشتن) خیلیا میگن آنجل آرومه ولی واقعا نیستن غیر از آنجل آلتوم
سیچیلابد ها هم قطعا موقعی که جا بیوفتن آنجل و گرامی رو قطعا میکشن
بهتره یکم دکراسیون ببندید
موفق باشید
سلام
↓خواهشا هر سوالی رو جای خودش بپرسید.
احتمالا دکور و مخفیگاه کم داشتین و یا سایزبندی آنجل ها درست نبوده و هم سایز نبودن و یا جفت نبودن مثلا یک ماده داشتین و چند تا نر خب طبیعیه که نرها همدیگه رو بکشن و ماده هم این وسط اینقدر کت خورده تا تلف شده و آخر سر فقط یک نر بزرگ براتون مونده.
به تعداد هر سیچلایدی باید دکور و مخفیگاه داشته باشید و مشکل انجل ها نیز همین کمبود دکور بوده .
ضمنا سه تا سیچلاید هم در خوش بینانه ترین حالت یکیش اضافه هست بهتره سیچلایدها جفت باشن . شما فکر کنید این سیچلایدها هر سه نر باشن اون وقت دو تاشون اضافه هست.
آنجل و گورامی حتما در این ترکیب کشته خواهند شد.
این کت فیش بانجو موجود هست یا نه
↓شخصا تو بازار ندیدم ولی میتونه موجود هم باشه و اگه کسی دیده باشه حتما همینجا به شما پاسخ میده. کلا ماهی رایج بازار نیست که در همه اکواریومی ها یافت بشه.
↓سلام
↓بله موجوده در یک کانال تلگرام دیدم برای فروش گذاشته بودن یک قیمتی هم داره همون نبینید بهتره.
سلام
↓میشه از کت فیش ها واسه از بین بردن کپک هایی که روی چوبهای دکوری تازه ایجاد میشه، استفاده کرد؟
کیفیت و فیلتراسیون آب خوب هس ولی بخاطر دکور چوبی جدیدی که گذاشتم و حتی چندین بار هم جوشاندمش باز اینجوری میشه.
کلاً میشه بگید ایجاد کپک بخاطرچی هس و چه تاثیری روی کیفیت آب داره؟
سلام
↓کپک و قارچ خیر چون اگر اونها رو بخور نممکنه باعث بیماری و تلفات در بین ماهی ها بشه. اما جلبک ها رو میخورن.
قارچ ها به دلیل الوده بودن تجهیزات و کیفیت پایین آب و غذا دهی بیش از اندازه ایجاد میشن.
سلام من زبرا دارم ۱۰هم هستند ولی یکی شون همه رو میزنه و از همه بزرگ تر هست و اونی که از همه کوچک تر هست اون رو بیشتر میزنه الان کوچیک رو جدا کردیم انداختیم تو گوپی ها اما اونجا هم خودش رو میزنه بگید باید چیکار کنم تا نه مرده
↓سلام
↓استرس ندید زیرا کوچیک رو برگردونید جای قبلیش زیرا نمیزنه شاید دارن بازی میکنن یا جفت گیری برگردون سرجاش تراکم گیاه زیاد باشه اتفاق خاصی نمیوفته
موفق
سلام این کت فیش توی ایران پیدا میشه ?????
↓سلام این کت فیش جذاب رو میشه با بلک گوست کوچیک نگهداری کرد چون اگه بلک گوست بزرگ باشه قطعا آسیب خواهند دید و یه سوال دیگه در کنار کت سیامی و سارک ها بلک گوست قابل نگهداری هست در سایز کوچیک
↓