۰:۵۸ ق٫ظ
مدیرانجمندوزیستان
مدیر انجمن دوزیستان
۲۲ مرداد, ۱۳۹۰
شروع از سایز کوچک
با توجه به تنوع آکواریوم های مینی یا کوچک موجود در بازار افراد زیادی تمایل پیدا می کنند اولین تجربه آکواریوم داری خود را از این سایزها شروع کنند زیرا تصور می کنند شاید نگهداری یک آکواریوم کوچک می تواند راحت تر باشد اما معمولا انتخاب سایز کوچک برای آنها ناکامی را به همراه خواهد داشت. در حجم کم آب، پارامترهای اساسی برای نگهداری صحیح ماهی به سرعت تغییر می کنند و جایی برای اشتباه و بی تجربگی باقی نمی گذارند. حتی حرفه ای ها هم با آکواریوم های کوچک مشکل دارند .
توصیه می شود تازه کارها از تانک های کمتر از ۱۰۰ لیتر دوری کنند زیرا اگر تانک شما بزرگتر باشد آزمون و خطاهای شما به عنوان یک تازه کار آسیب کمتری به ماهی ها وارد خواهد کرد.
عجله در ورود ماهی
افرادی که به تازگی آکواریوم تهیه می کنند ذوق و شوق زیادی دارند و دوست دارند به سرعت ماهی به آن اضافه کنند حتی ممکن است همان روز راه اندازی آکواریوم این کار را انجام دهند. در این میان بعضی ها خوش شانس هستند و برخی نه. ممکن است بسیاری از این افراد به سرعت تعدادی یا تمامی ماهیهای خود را از دست بدهند.
علت چیست؟
آب در یک آکواریوم تازه راه اندازی شده هنوز به شرایط ثبات نرسیده است انواع گازها در آن محلول هستند. مواد معدنی، فلزهای سنگین و حتی مواد شیمیایی امروزه توسط توزیع کنندگان آب منطقه ای در فرآیند تصفیه به آب شهری اضافه می شود.
پس بدون اینکه بخواهیم وارد جزئیات پیچیده شیمی آب در این حالت شویم همین کفایت می کند که بگوییم بسیاری از مواد محلول در آب می تواند به ماهی ها آسیب برسانند، آب آکواریوم باید از فیلتر گذرانده شود تا مواد مضر از آن حذف گردد و به یک روز یا زمان بیشتری نیاز دارد تا گازهای محلول از آن خارج و PH آن ثابت شود و فقط در این شرایط تقریبا آب آمادگی ورود ماهی را دارد.
اضافه کردن تعداد زیادی ماهی در یک مرحله
به دلیل علاقه زیاد تازه کارها به ماهی و اینکه تقریبا تمام زیبایی یک آکواریوم را در ماهی می بینند معمولا اضافه کردن تعداد زیادی ماهی در یک مرحله یکی دیگر از اشتباهات آن هاست، تا زمانی که کلونی باکتریهای تجزیه کننده مواد سمی کاملا در مخزن تشکیل نشده باشند، آکواریوم آماده اضافه کردن ماهی به تعداد زیاد نمی باشد، باید در ابتدا یک جفت ماهی مقاوم اضافه و صبر کنید تا میزان نیتریت و آمونیاک بالا رفته و سپس تا حد صفر پایین آید، بعد از این میتوانید ماهی های دیگری به آکواریومتان اضافه نمایید.
تراکم ماهی بیش از حد مجاز
پس از گذر از مرحله راه اندازی اولیه آکواریوم و آمادگی مخزن برای ورود ماهیها معمولا مشاهده می شود که تازه کارها بیش از حد مجاز ماهی به آکواریوم اضافه می کنند. ممکن است یک حرفه ای بتواند تعداد زیادی ماهی را در یک مخزن نه چندان بزرگ نگه دارد اما این کار برای افراد تازه کار توصیه نمی شود.
آزمون و خطاها در پیدا کردن تعداد مجاز ماهی آکواریوم به یک قانون کلی بدل شده است که بسیار می تواند سودمند باشد. اگر لیتراژ کل مخزن بر حسب لیتر را بر اساس سانتی متر در نظر بگیرید، این عدد حداکثر مجموع اندازه ماهی های مجاز شما در آکواریوم خواهد بود، حجم آب آکواریوم، میزان آب اضافه شده پس از اجرای دکور داخلی می باشد یعنی اگر حجم کل آب مخزن شما بصورت خالص ۱۵۰ لیتر باشد و شما بخواهید ماهی هایی با اندازه cm10 نگهداری کنید، حد مجاز تعداد ماهی برای آکواریوم شما، ۱۵ عدد است، البته همواره توصیه می شود که زیر حد مجاز ماهی انتخاب کنید.
نگهداری ماهی های ناسازگار
افراد تازه کار معمولا ماهی ها را از روی ظاهر آن ها از روی اطلس یا اینترنت انتخاب می کنند، بدون این که به نیازهای زیستی و محیطی آن ها توجه داشته باشند. بعضی از ماهی ها با یکدیگر می جنگند و یا به آبی با شرایط متفاوت نیاز دارند و نمی توان آنها را در یک مخزن نگه داشت. همیشه درمورد گونه ها، قبل از اینکه آن ها را با هم انتخاب کنید تحقیق نمایید. ماهیهایی انتخاب کنید که پر جنب و جوش، رنگارنگ، آرام و در شرایط زیستی و محیطی همگون قرار داشته باشند .
تغذیه بیش از حد
بزرگترین اشتباهی که یک فرد تازه کار می تواند انجام دهد، غذادهی بیش از حد است. ماهی موجود پر جنب و جوشی است و همواره به دنبال غذا می گردد. این که آن ها همیشه گرسنه به نظر می رسند بدین معنی نیست که به غذا نیاز دارند و باید همواره تغذیه شوند. قانون غذادهی این است هیچ گاه بیش از مقداری که در ۵ دقیقه کاملا مصرف شود غذا ندهید. در آغاز ورود ماهی بیش از یک بار در روز غذا ندهید و در زمان بحرانی هنگامی که سطح آمونیاک و نیترات بالاست غذادهی را برای یک یا دو روز متوقف کنید. ماهی ها به راحتی می توانند چندین روز بی غذایی را تحمل کنند و دچار بیماری و کسالت نشوند. اگر بخواهیم ۱۰ عامل برای مرگ و میر ماهیها برشماریم قطعا مرگ به دلیل گرسنگی ماهی، عامل شماره ۱۰ می باشد.
فیلتر ناقص و ناکارآمد
یک فیلتر صحیح آکواریوم باید حد اقل ۳ بار حجم آکواریوم را در هر ساعت از فیلتر گذرانده و تصفیه کند، اگر این میزان گردش آب انجام نمی شود، حجم فیلتر کوچک است، اگر به حجم فیلتر مناسب برای آکواریومتان شک دارید حتما از سایز بزرگتر استفاده کنید. فیلتر کردن بیش از حد مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما قطعا میزان کم فیلتر می تواند برای سلامت ماهی ها خطرناک باشد. . بعضی اوقات دیده می شود که فیلتر را از متعلقات آکواریوم حذف می کنند یا به نصب یک فیلتر کوچک داخل آکواریوم بسنده می کنند که قطعا سلامت ماهیها را به خطر خواهد انداخت.
تست نکردن آب
افراد تازه کار معمولا اطلاعات کاملی در مورد چرخه نیتروژن و فعل و انفعالات روزهای نخستین راه اندازی یک آکواریوم ندارند و در نتیجه از نیاز به تست آب نیز مطلع نبوده و برای مقابله با سموم مضر آب نیز اقدامی نمی کنند.
هنگامی که یک مخزن به تازگی راه اندازی می شود باید یک یا دو روز کار کند و قبل از اضافه کردن ماهی اولیه باید PH ، سختی، آمونیاک و سطح نیتریت را بر اساس استاندارد تست کنید. در دوره راه اندازی، تست آمونیاک و نیتریت بسیار مهم است و برای اطلاعات بیشتر حتما مطالبی در مورد چرخه نیتروژن بخوانید.
هنگامی که یک آکواریوم به شرایط ایده آل رسید تست آب را بصورت ماهیانه ادامه دهید تا بتوانید مشکلاتی که ممکن است از دید شما پنهان شده باشد را رصد کنید. اگر ماهی بدون دلیل تلف شد آب را تست کنید تا مشخص شود چیزی تغییر کرده است یا خیر؟
تعویض نکردن آب
مورد دیگری که معمولا افراد تازه کار در سرویس آکواریوم به آن توجه نمی کنند تعویض های دوره ای مقداری از آب است. مواد دفعی مضری در آکواریوم شکل می گیرند که تنها می توان با مَکِش کردن آب از بین شن کف و تعویض کسری از آب، آنها را از مخزن خارج نمود.
چنانچه شما در سرویس های دوره ای، کسری از آب را تعویض نکنید، ممکن است ماهی ها تلف نشوند اما نسبت به شرایط ایده آل آب تحت فشار قرار می گیرند و نسبت به بیماری ها حساس تر می شوند و حتی ممکن است طول عمر آنها نسبت به حالت طبیعی کوتاه تر شود. توصیه می شود برای تعویض کسری از آب حتما مقداری آب از ۲ روز قبل کنار بگذارید و از آب مستقیم شیر برای این کار استفاده نکنید.
نتیجه گیری نویسنده
جزئیات ذکر شده در بالا مواردی بسیار ساده و در عین حال کاربردی در نگهداری از آکواریوم می باشند. امید است همه علاقمندان با رعایت این نکات از داشتن آکواریوم در منزل یا محل کارشان همواره لذت ببرند.
منبع:www.absokoun.com
کاربران زیر از ilaman برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mohammadirani, @hosein, elsar, Mohammadjj92, aminreza, .Hamidreza, احسان, mohammad civil, S@J@D, mehdydry۱۰:۱۱ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
با تشکر از توضیحات دوست خوبمون.
در مورد تعویض آب خدممتون عرض کنم هیچ وقت کل آب رو تعویض نکنید و فقط به میزان یک سوم از آب رو سیفون کنید و آب بدون کلر اضافه کنید.
در مورد شنها و سنگ های آکواریوم هم دقت کنید از نوع آهکی نباشن.
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
HɅDІ, mohammadirani, gf254, majid kamali, .Hamidreza, احسان, shahin98x, mehdydry۹:۲۰ ب٫ظ
۱ خرداد, ۱۳۹۲
۱۱:۳۵ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
سلام...میخوام براتون یه تجربه شخصی بگم و پافشاری هم نمیکنم حرفم درسته..
راستش من تا حالا هیچوقت برای اکواریوم هام آب بدون کلر نریختم و همیشه مستقیم از شیر آب توی اکواریوم وارد کردم..اوایلی که مولیو و گوپی و غیره داشتم همین کار رو میکردم ولی تلفات داشتم ولی برا ماهیهای قوی جثه هیچ گونه تلفاتی ندادم..
همچنین روی دمای آب هم زیاد پافشاری نمیکنم
۱۲:۰۷ ب٫ظ
ناظر انجمن
۸ اردیبهشت, ۱۳۹۱
با درود
دوستان من با نظر اقا میثم مخالفم !!! کلر ربطی به سیستم دفاعی ماهی نداره !!! ولی در اینکه استرس به وجود میاره شکی نیست !!
آقا حمید من این هفته خونه یکی از دوستا بودم که ۶ تا پروت داره (۱۵ تا ۲۰ سانت ) بعد گفت میخوام اب رو عوض کنم گفتم بهش آب رو کجا دپو میکنی !! چون تانکش ۴۰۰ لیتره گفت هیچ جا از شیر میریزم !!!!!!!!!! تا ندیدم باورم نشد کل آب تانک رو تا ۱۰ سانت آخر مونده به کف رو خالی کرد و شیلنگ آب رو گرفت توی تانک !!!!!
نه همدما کرد ونه کلر زدایی !!!!
بعد ازش پرسیدم چند وقت ماهی ها رو داری گفت ۲ ساله از همون اول هفته ای یک بار این کار رو میکنم و تلفات هم ندارم !!!!!!!!!
البته من همچین کاری رو توصیه نمیکنم !!! ولی عادت ماهی هم میتونه شرط باشه به هر حال من از ۱۰ روش برای تعویض آب استفاده میکنم که بعضیها ۱ موردش رو هم رعایت نمیکنن !!! و در کمال تعجب مشکلی هم ندارن !!!
موفق باشید
کاربران زیر از Hanif برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mohammad civil۱۲:۱۸ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
۲:۲۹ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
اتفاقا بنده تا حدودی با آقا حمید موافقم چون یه زمانی چهار تا آکواریوم داشتم و اصلا نمیشد آب رو جایی نگهداری کنم تا کلرش بره پس همینطوری مستقیم از شیر آب استفاده می کردم ولی دما رو کاملا تحت کنترل داشتم مثلا آب سرد و گرم رو مخلوط میکردم و حتما دما رو با دماسنج داخل آکواریوم تست می کردم و استفاده می کردم البته در بعضی روزها که میزان کلر آب زیاد هست حتما باید مراعات کنید و واقعا کلر برای ماهی ها ضرر داره. و اگر زمانی کلر آب زیاد بود حتما اون رو چند دقیقه ای در ظرفی جداگانه میریختم تا کلرش کمتر بشه و بعد میریختم داخل آکواریوم.
۲:۳۵ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
۰:۲۳ ق٫ظ
متخصص قناری
۲۹ اردیبهشت, ۱۳۹۱
سلام دوستان
من که تقریبا ۲۰ ساله هر موقع که اب رو عوض میکنم همین طوریه کلر زدایی نداشتم تا حالا که یه مورد هم تلفات در این مورد نداشتم ولی یه مطلب وقتی اب تانک رو میکشم برای ریختن اب داخل تانک اب رو خیلی خیلی کم باز میکنم به اندازه یه شوره کوچیک به دو دلیل اول برای این که بخاری مجال برای گرم کردن اب داشته باشه که البته خودم هم کمکش میکنم و اب میزارم جوش بشه و به تانک اضافه میکنم و دوم برای این که تا حدودی کلر با اب ریزیه کمتر مجال فرار داره و کمتر به ماهی اسیب میزنه
۰:۳۳ ق٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
راستش برای باکتری زدایی آب بهش کلر اضافه می کنن وآب بی کلر هم شاید حداقل کمی توش باتری وجود داشته باشه وحتی اگر هم نداشته باشه از نظر من گذاشتن اون به مدت ۲۴ ساع برای رفتن کلرش کافی نیست چون آب لوله کشی فقط اینطوری هست وآب های غیر لوله کشی که تو بعضی از استان ها موجودن شامل برخی املاح اضافی هستن که حتی برای بدن انسان هم خیلی خوب نیستن یکیشون مس خهست که با استفاده از آکوا سیف هم آب بدون کلر میشه وهم املاح اضافی اون که برای ماهیا مضرر از بین می ره
موفق باشید
۴:۵۰ ق٫ظ
کاربر متخصص
ناظم
۱۲ فروردین, ۱۳۹۲
منم معمولا از آب شیر استفاده میکنم و روی ماهیای بزرک جثه تقریبا بی تاثیره . من حدس میزنم یه قدری هم فایده داره و کلر گند زدایی و ضد عفونی هم میکنه
گیســـــو مــیان واژه برایم رهــــــــا نکن /
من از تبار واژه ی سرخ ســـــــــــیاوشم /
بـــــانو ! به قول حضرت استاد " شهریار " /
عاشق نبوده ای که بفهمی چه میکشم
Riahi Fazlolah گفته :
سلام دوستان
من که تقریبا ۲۰ ساله هر موقع که اب رو عوض میکنم همین طوریه کلر زدایی نداشتم تا حالا که یه مورد هم تلفات در این مورد نداشتم ولی یه مطلب وقتی اب تانک رو میکشم برای ریختن اب داخل تانک اب رو خیلی خیلی کم باز میکنم به اندازه یه شوره کوچیک به دو دلیل اول برای این که بخاری مجال برای گرم کردن اب داشته باشه که البته خودم هم کمکش میکنم و اب میزارم جوش بشه و به تانک اضافه میکنم و دوم برای این که تا حدودی کلر با اب ریزیه کمتر مجال فرار داره و کمتر به ماهی اسیب میزنه
سلام
اقا ریاحی من با شما مخالفم
با دلیل اولتون به این خاطر که اب جوش موجب میشه که ماهیا تغییرات دمایی سریع داشته باشن و سریع مریض میشن و اگه فیلترو پمپ هوا روشن نباشه که در زمان سیفون روشن هم نیست این اب جوش پخش نمیشه و در نتیجه یه قسمت اب دمای گرم و یه قسمت دیگه سرد هستش و همچنین اب جوش phاب رو به هم میریزه بخاری هم توانش اونقدر نیست که ابی که شما به اکواریم اضافه میکنید بلافاصله گرم کنه در این رابطه با اقا مجتبی موافقم که اب سرد و گرم رو قاطی میکنن و اضافه میکنن
با دلیل دومتون به این دلیل موافقم که اب هر چه با سرعت وارد اکواریم بشه کلرش کمتره و حین وارد شدن به اکواریم کلر کم میشه
امیدوارم متوجه منظورم بشید
موفق باشید
۱۲:۰۸ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
بنده هم با آب جوش موافق نیستم ولی بنظرم برای کلر هیچ فرقی نمیکنه آب با سرعت وارد بشه و یا به کندی اتفاقا قبلا خودم فکر میکردم هرچی آب با سرعت کمتری وارد بشه کلر کمتری داره ولی در اصل اینطور نیست چون کلر در آب حل شده و ربطی به سرعت نداره فقط در سرعت بیشتر حباب های هوای بیشتری تولید میشه و ما فکر میکنیم کلر بیشتری وارد آب شده حداقل من اینطور فکر میکنم حالا شاید حرف شما صحیح باشه
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
HɅDІ۰:۰۷ ق٫ظ
۱ خرداد, ۱۳۹۲
۷:۰۸ ب٫ظ
مؤسس سایت
۴ اسفند, ۱۳۸۹
سلام دوستان
خیلی جالب بود تجربیات و مطالبتون رو خوندم. ولی خب من کاملا مخالفم و چند بار به خاطر این مورد ماهیام رو از دست دادم و از اون به بعد از چند تا بشکه واسه کلر زدایی و هم دما کردن اب استفاده میکنم. شاید شانس هم تاثیر داره ولی خواهش میکنم این مورد رو به کسی توصیه نکنید و باب نشه که خب اب شیرو بگیریم رو کله ماهیا و هیچی نمیشه
میدونم همگی چند تا اکواریوم دارین و سخته اب رو نگهداری کنید تا کلرزدایی بشه و .... ولی باور کنید یه دونه بشکه ۲۲۰ لیتری بگیرید مشکل حل میشه و هر دفعه که قرار نیست اب همه اکواریوم ها رو سیفون کنید. فکر نکنم بخواین بیشتر از ۲۲۰ لیتر هم سیفون کنید
به هر حال
موفق باشید
کاربران زیر از شهریار (onlypet.ir) برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
HɅDІ, mohammadirani, Mani.888۱۲:۴۶ ب٫ظ
کاربر عادی
۱۲ دی, ۱۳۹۱
۷:۵۲ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
۹:۰۴ ق٫ظ
کاربر عادی
۱۲ دی, ۱۳۹۱
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی: .Mahdi, Arman1384, Meh87rad
41 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2703
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 34761
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7745
نوشته ها: 166507
جدیدترین اعضاء:
Get your bonus canviferaz.blogspot.com q8, Get your bonus canviferaz.blogspot.com X8, Get your bonus canviferaz.blogspot.com Bs, Get your bonus canviferaz.blogspot.com cZ, Get your bonus canviferaz.blogspot.com Un, Get your bonus canviferaz.blogspot.com j2مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014