۸:۳۰ ب٫ظ
کاربر نمونه
۲۲ اسفند, ۱۳۹۹
نام علمی : Gymnothorax javanicus
نام رایج : مارماهی مورای غول پیکر
زیستگاه : هند-آرام ، سواحل شرقی آفریقا ، دریای سرخ ، جزایر پیتکرن ، جزایر هاوایی ، پلینزی ، فیجی
خلق و خو : مهاجم
اندازه : ۳ متر
وزن : ۳۰ کیلوگرم
طول عمر : ۴۰ سال
تغذیه : سخت پوستان ، شیرماهی (Pterois miles) ، ماهی مرکب منجمد یا تازه ، گوشت ماهی دریایی ، سوسیس ، اختاپوس ، سنگ ماهی
تکثیر : ماده ها تا ۱۰۰۰۰ تخم می گذارند .
توضیحات کلّی : او یک موجود دریایی استتارگر است ، موجودی که به دلیل زیبایی نهفته اش غوّاصان را به خود می کشد و سپس به آن ها حمله می کند ، با دندان هایی به تیزی سوزن و نیروی آروارهٔ قوی ؛ مارماهی مورای غول پیکر :
اون یک شکارچی تأثیر گذاره ، زمانی که چیزی رو به دندون می گیرن به سختی میشه رهاش کرد ، اگه یکیشون بهتون گیر کنه روز خیلی بدی رو برای شما به وجود میاره . مارماهی مورای غول پیکر در بسیاری از جزایر و مناطق جنوب شرقی آسیا حضور دارد و در عمق ۱ متری آب های ساحلی نیز زندگی می کند .
آرواره های این مارماهی فولادی بوده و دندان هایش رو به عقب روییده اند ، اهالی محلّی او را پادشاه مرجان های دریا صدا می زنند . مارماهی مورای غول پیکر تا ۳ متر رشد می کند ، سلاح مخفی او دندان های پیچ خورده و تیزی است که مانند دندان های دایناسورهاست .
هیچ چیزی را نمی توان از این دندان ها خارج کرد ، اونا یک دسته دندون دیگه در پایین گلوشون دارن و زمانی که طعمه رو می گیرن این دستهٔ دوّم دندون می تونه به جلو بیاد و طعمه رو محکم بگیره .
امّا آن ها دید چندان خوبی ندارند ، در عوض یک پشتیبانی دیگری دارند ، سوراخ های بینی نی مانندشان که مانند یک رادار عمل می کند و این هدیهٔ طبیعت به اوست که به او توانمندی جهت گیری قوی می دهد .
هنگامی که خورشید غروب می کند و دریا تاریک می شود این مارماهی به شکار موجودات دریایی می رود ، آن ها همچنین می توانند اختاپوس نیز شکار کنند ؛ علاوه بر این ها مارماهی مورای غول پیکر می تواند سمّی ترین ماهی دنیا یعنی سنگ ماهی را نیز بخورد ؛ مارماهی مورای غول پیکر می تواند در آب شور نیز به راحتی زندگی کند .
گزارش های متعددی از حملات این مارماهی به انسان وجود دارد ، در سال ۲۰۰۵ در یک غوّاص در تایلند هنگام غوّاصی مورد حملهٔ یکی از این مارماهیان قرار گرفت و انگشت شصت دستش قطع شد ، در استرالیا نیز یک دختر دست خود را به دلیل حملهٔ مارماهی مورای غول پیکر از دست داد . یک جنبهٔ دیگر در مورد این مارماهی وجود دارد ؛ اونا جفت گیری شون رو از ماده ها به نرها تغییر میدن و با هر دو جنس جفت گیری می کنند ؛ موّفقیت تولیدمثل و بقای پیوسته در پشت انطباق جفت گیری عظیم این مارماهی قرار دارد .
این تنها چیزی نیست که همهٔ این مارماهی می توانند خود را با آن تطبیق دهند ؛ خوردن خزه های سمّی صخره های مرجانی این شکارچی را به یک شام کشنده تبدیل می کند ، در برخی مناطق چین و ژاپن مردم این مارماهی را می خورند امّا این ایدهٔ چندان خوبی نیست ؛ خوردن گوشت این مارماهی باعث تب و گم گشتگی میشه و علائمی رو به وجود میاره که به سختی میشه ازشون صرفنظر کرد ، باعث میشه که حسّاسیت دمایی برگرده و آب داغ به نظر سرد و آب سرد به نظر داغ بیاد ، این یک نشونهٔ بسیار عجیبه و می تونه کشنده باشه . اگرچه مارماهی مورای غول پیکر یک گونهٔ صلح جو به نظر نمی رسد امّا زیبایی بسیاری دارد و ظاهرش جذّاب است .
منابع : لینک اوّل ، لینک دوّم
کاربران زیر از (SINA) برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
Matin 1387, mahamadآنچه به مقصد میرسد عزم و اراده است، نه تماشا و آرزو.. 🍃
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی:
56 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2789
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 40783
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7754
نوشته ها: 167000
جدیدترین اعضاء:
wtzjahzy, eoqpymuw, rfumyzyy, wjyszlvp, yvlllmtn, nzbvyljoمدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014