۱۰:۰۵ ب٫ظ
کاربر نمونه
۳ آذر, ۱۳۹۷
سلام بر شما
ستاره های دریایی ویژگی های جالبی دارن مثلا تقارن شعاعی در بدنشون دیده میشه. یا در وادی تولید مثل، مثل گیاها تولید مثل غیر جنسی دارنٍ؛ حتی تولید مثل جنسیشون هم شبیه گیاهاست. اگه یکی از بازو هاشون رو بکنی دوباره در میاد، تعداد زیادی آبشش دارن با مکانیزم کار خیلی ساده. غذا تقریبا همچی میخورن و توی همه آبهای آزاد و در هر عمقی پیدا میشن و همه جور تکامل های ویژه برای شرایط ویژه رو در خودشون دارن.
تا حالا چیزی حدود ۲۵۰۰ گونه از ستاره های دریایی کشف و ثبت شدن که تعدادی قابلیت زندگی در اسارت رو دارند از جمله گونه های Oreasteridae، Himerometridae، Ophidiateridae و Ophiomyxidae . (البته اینا اسم خانواده ها هستند و هرکدوم شامل چندین گونه)
در باب تغذیه
ستاره های دریایی در طبیعت لاشخوری و آشغالخوری میکنن و دور و بر ریف ها و روی سطوح صاف میگردن دنبال غذا تا بخورن. رژیم غذایی هم از منابع زنده و غیر زنده جانوری، اسفنجها، هیدر ها، میکرو ارگانیسمها و همچنین جلبکها تشکیل شده (بعلاوه یه سری موارد دیگه). وجود ستاره های دریایی (از حیث مواد خوراکی که مصرف میکنن) برای سلامت ریف ها بسیار مفیده.
در آکواریوم بهترین حالت اینه که طیف متنوعی از غذا ها برای تغذیه ستاره دریایی استفاده بشه. میتونید از ماهی، گوش ماهی(صدف) غذای شرکتی مخصوص و تکه های جلبک (مثلا نوری nori) استفاده کنید. البته که نوع غذا و مقدار غذا برای گونه های مختلف خیلی متفاوته؛ بعضی ها غذای خیلی کمی میخوان و بعضیا بیشتر.
ضمن اینکه ستاره دریایی با خوردن پسمانده ها خودش نظافتچی اکواریوم هم بحساب میاد.
مصیبت: توی تانک اصلی غذای ستاره دریایی رو ماهیای دیگه پیشش میخورن؛ پس میتونید ستاره رو برای تغذیه به تانک جدا گونه یا مخزن سامپ انتقال بدید و اونجا براش غذا بریزید تا بتونه به راحتی و در آرامش غذاش رو بخوره.
همچنین...
میکروارگانیسم هایی که در شن ها، سنگها و دیواره آکواریوم زندگی میکنن در تغذیه ستاره های دریایی بسیار مهم هستن. بر همین مدار، نگهداری ستاره های دریایی در تانک های کوچک اصلا توصیه نمیشه. برای نگهداری از یک ستاره دریایی شما به یک آکواریوم بزرگ با لایوراک و شن عمیق و زیاد نیاز دارید که چندین ماه از اضافه کردن شن به آکواریوم گذشته باشه و کلونی های بزرگ میکروارگانیسم ها در اون تشکیل شده باشه تا ستاره شما بتونه دائما از اون تغذیه کنه. کلونی هم تا بخواد کامل خورده بشه خودشو ترمیم کرده. ولی تو آکواریوم های کوچک، شن کمتر و در نتیجه میکروارگانیسمهای کمتری وجود داره و تا بخواد ترمیم بشه ستاره شما همشون رو خورده و بعد از مدتی هم بخاطر نبود میکروارگانیسم های مغذی، خودش میمیره.
+خبر خوب اینکه بسیاری از گونه های ستاره دریایی صرفا با مصرف همین میکروارگانیسم ها سیر میشن و دیگه نیازی نیست که زحمت بدید و براشون غذا تهیه کنید.
شرایط آب
ستاره های دریایی به تغییرات شرایط آب (به ویژه شوری آب) بسیار حساس هستن و لازمه که فاکتور های مختلف از جمله دما و شوری و اسیدیته و... بخوبی در سطح ثابت و مناسب نگه داشته بشن و درصورتی که تصمیم گرفتید یکی از فاکتور ها رو جابجا کنید (مثلا شوری رو زیاد کنید) این کار رو به آهستگی و طی چندین ساعت انجام بدید. نوسانات شدید شوری یا اضافه شدن مواد اضافی مثل دارو ها میتونن به راحتی ستاره شما رو به آغوش مرگ هدایت کنن.
دمای آب مطلوب برای اکثر گونه های ستاره دریایی چیزی میان ۲۲.۲ تا ۲۵.۵ درجه سانتیگراد (۷۲ تا۷۸ درجه فارنهایت) هست که البته برای بعضی گونه ها میتونه عدد متفاوتی باشه پس اگه میخواید بخرید حواستون باشه.
شوری مناسب برای بیشتر گونه ها چیزی بین ۱.۰۲۰ و ۱.۰۲۶ و پی اچ مناسب برای بیشتر گونه ها حدود ۸.۱ تا ۸.۴ هست.
در نهایت باز تکرار میکنم که این شرایط برای اکثر گونه هاست نه همه گونه ها مثلا دمای مناسب ستاره رد نوبی red knobby)) دمای ۲۵ تا ۲۶.۱ درجه سانتیگراد هست (۷۷ تا ۷۹ درجه فارنهایت).
سازگاری
ستاره های دریایی مثل ماهی ها گونه های مختلف دارند با رفتار های مختلف بابت همین باید حتما سازگاری ستاره با سایر اعضای تانک رو رعایت کنید و گونه ای که میخواید بخرید رو بخوبی بشناسید.
خب من نمیتونم همه گونه ها رو معرفی کنم (اگه وقت شد انشالله تو یه تاپیک دیگه یا ادامه همین تاپیک) اما یه چند مورد رو براتون این پایین میارم
ستاره دریایی باهاما از خانواده Oreasteridae
این ستاره گونه مهاجمی هست که از مرجان های نرم، اسفنج ها، کرم های لوله ای، صدف ها و دیگر ستاره های دریایی تغذیه میکنه ولیکن ماهیای شما رو نمیتونه بگیره. این گونه رو میشه تو آکواریومهای FOWLR (فقط ماهی و لایو راک) نگهداری کرد و بدرد نگهداری در آکواریومهای ریف(اگه عبارت درست باشه) نمیخوره
ستاره دریایی red knobby
این گونه با ریف سازگار نیست و ستاره رد نوبی بالغ شما مرجانهای نرم، اسفنجها، صدفها، کرمهای لوله ای و ستاره های دیگه رو میخوره. بجاش گزینه مناسبی برای نگهداری در آکواریومهای FOWLR (فقط ماهی و لایوراک) بحساب میاد. ضمن اینکه این گونه میتونه تا ۳۰ سانتیمتر رشد کنه پس نیاز به آکواریوم بزرگ (حداقل ۷۵ گالن) برای نگهداری این گونه دارید. برای تغذیه این گونه هم باید از میگو، صدف، جلبک و ماهی مرکب استفاده کنید.
ستاره Linckia
این گونه فقط با اسفنجها سازگار نیست و اونها رو میخوره و بعنوان گونه سازگار با ریف (ریف سیف) معرفی شده و حدود ۳۰ سانتیمتر رشد میکنه پس برای نگهداری این گونه نیاز به آکواریوم بزرگ دارید(حداقل ۵۵ گالن). این گونه توی آکواریوم بیشتر با تغذیه از باکتری ها شکم خودش رو پر میکنه و کم پیش میاد که غذا های دیگه رو قبول کنه. در دو رنگ قرمز/نارنجی و آبی دیده میشه
ستاره Red Fromia
این ستاره تقریبا هیچکدوم از اجزا/اعضای آکواریوم شما رو نمیخوره و غذای اون از کاملا از میکروارگانیسمها و نوع خاصی از جلبکها تامین میشه. پس میتونید توی تانک های ریف هم بذارید. بهتره برای این گونه شوی آکواریوم رو روی ۱.۰۲۵ بذارید و سطح شوری پایینتر از این نیاد. ستاره فرومیا نسبت به بقیه ستاره ها خیلی بزرگ نمیشه (حداکثر ۱۵ سانتیمتر) و همچنین مقاوم تر از اکثر گونه هاست (هرچند که در نهایت همین گونه هم به تغییر پارامتر های آب حساسیت زیادی داره).
ستاره Chocolate Chip Star
نگهداری و رفتار این گونه تقریبا مثل ستاره رد نوبی هست.
این گونه با ریف سازگار نیست و ستاره شکلاتی بالغ شما مرجانهای نرم، اسفنجها، صدفها، کرمهای لوله ای و ستاره های دیگه رو میخوره. بجاش گزینه مناسبی برای نگهداری در آکواریومهای FOWLR (فقط ماهی و لایوراک) بحساب میاد. ضمن اینکه این گونه میتونه تا ۳۸ سانتیمتر رشد کنه پس نیاز به آکواریوم بزرگ برای نگهداری این گونه دارید. برای تغذیه این گونه هم باید از میگو، صدف، جلبک و ماهی مرکب استفاده کنید.
همچنین گونه های انگلی مثل Asterina هم هستن که وجودشون برای آکواریوم و مرجانهای شما بسیار خطرناکه و باید حذف بشن پس اگه لایوراک خریدید و دیدید از توش ستاره مجانی براتون در اومد نگران بشید و حتما ستاره رو کنترل کنید که یکوقت براتون شر نشه.
البته حواستون باشه این سازگاری هایی که ذکر شد همه یک طرفه هستن و شما باید حواستون باشه که ماهی که دارید هم با ستاره ها سازگاری داشته باشه.
تکثیر
بنظر تکثیر ستاره های دریایی در آکواریوم ممکن نیست و نمیشه تکثیر کرد.
اما در طبییعت ستاره های دریایی میتونن یک پای خودشون رو ول کنن و بجاش یه پای دیگه در بیارن و اون پای ول شده هم خودش چهار تا پای دیگه در میاره و میشه یه ستاره جدید (روش غیر جنسی هست و برای بعضی گونه هاست).
همچنین در فصل تولیدمثل جنسی، ستاره ها توی یه منطقه جمع میشن و ستاره های نر به یه مکان مرتفع (مثلا روی یه صخره) میرن و اسپرمها رو رها میکنن تا اسپرمها به کمک جریان آب به ستاره های ماده برسن ولقاح و تشکیل تخم توی بدن ماده انجام میشه و بعدش هم تخمگذاری و هچ و...
خب مطلب تموم شد اگه مشکلی داشت به بزرگی خودتون ببخشید چون خیلی وقت بود که اینجا مطلبی آپلود نکرده بودم و قلق کار از دستم در رفته
موفق باشید
منبع
https://www.tfhmagazine.com/articles/saltwater/sea-stars-for-the-marine-aquarium-full
https://animals.mom.com/starfish-easy-keep-10305.html
https://www.bluezooaquatics.com/
https://www.aquariumcreationsonline.net/starfish.html
کاربران زیر از .Mahdi برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
م.یگانه, Matin 1387بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی:
23 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2805
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 41634
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7835
نوشته ها: 167815
جدیدترین اعضاء:
vUHGrylRz, Amirmohsen, Salman khan, QPvgSImZz, UDBAFHeXSLvvTU, ali 23مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014