۸:۲۵ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
هم انسان ها و هم طوطی ها می توانند علایمی که از یکدیگر دریافت می کنند را به اشتباه تفسیر کنند .
تفسیر غلط انسان درمورد استفاده طوطی از منقار خود :طوطی برای انجام برخی امور مهم از منقار خود استفاده می کند . در حیات وحش یک پرنده قبل از اینکه بر روی شاخه ای بنشیند ابتدا با منقار خود شاخه را می گیرد .حال اگر شخصی دست خود را به سمت طوطی برده و از او بخواهد که بر روی دست او گام بردارد ، ممکن است طوطی بخواهد قبل از نشستن بر روی دست ، با منقار خود از محکم بودن آن مطمئن شود . اگر آن شخص از گاز طوطی بترسد و دست خود را به سرعت از طوطی دور کند ، در واقع ممکن است این واکنش آغازگر رفتار گاز گرفتن در طوطی باشد.طوطی برای اطاعت از دستور روی دست آمدن ، انگشتان دست را امتحان کرده است پس طبعا به او نشان داده شده که این نشیمنگاه محکم و قابل اطمینان نیست . بنابراین اگر بار دیگر شخص بخواهد انگشتان خود را به سمت او ببرد ، طوطی محتاط تر شده و با شدت بیشتری نشیمنگاه را امتحان می کند تا قبل از گام برداشتن بر روی دست از محکم بودن و امنیت آن مطمئن شود .
تفسیر غلط طوطی درمورد استفاده انسان از دست خود : عمل دیگری که می تواند آغازگر رفتار گاز گرفتن در طوطی ها باشد این است که شخص به طوطی نزدیک شود و انگشتان خود را در مقابل او تکان دهد .اینکار در واقع یک نوع درخواست گاز گرفتن از طوطی است زیرا او این رفتار را تهدیدی علیه خود تلقی می کند .هر حرکت سریعی مانند سیخونک زدن و لمس کردن طوطی و یا تکان دادن انگشتان می تواند برای طوطی به منزله دعوت به مبارزه باشد . اغلب طوطی با خیز برداشتن و حمله ناگهانی به سمت شخص ، به او هشدار می دهند .اگر این هشدار نادیده گرفته شود ، انگشتان ، دست یا بازوی شخص را گاز خواهند گرفت .
تشویق غیر عمدی در هنگام گاز گرفتن طوطی
واکنش اشخاص در مقابل گاز گرفتن طوطی نقش مهم و بزرگی در تقویت این رفتار ایفا می کند ، چه این رفتار به صورت اتفاقی رخ دهد و چه به یک عادت تبدیل شده باشد .
خندیدن : در کمال شگفتی ، خندیدن نیز رفتار گاز گرفتن را در طوطی تقویت می کند . خنده ، در زمانی که جوجه طوطی یک شخص را گاز میگیرد و یا به یک شی حمله می کند، ناخواسته این رفتار را تقویت خواهد کرد . طوطی ممکن است از آهنگ صدای خنده شما لذت برده و آن را به عنوان یک پاداش در نظر بگیرد . این خنده انگیزه ای برای تکرار رفتار گاز گرفتن و دریافت دوباره این پاداش در طوطی خواهد بود .در نظر بگیرید زمانی که طوطی بالغ شود و توانایی مجروح کردن در او افزایش یابد چه اتفاقی خواهد افتاد ؟
فریاد کشیدن : اگر شخصی ، زمانی که طوطی او را گاز می گیرد فریاد بزند ، این رفتار نامطلوب را تقویت می کند .طوطی ممکن است از این واکنش لذت ببرد و عملی که باعث نشان دادن دوباره این واکنش می شود را بار دیگر تکرار کند . چون طوطی یک مخلوق سلطه جو است، این واکنش به او می آموزد که گاز گرفتن اقدامی موثر برای دور کردن دشمن بوده و می تواند برای کنترل و مراقبت از سایر اعضای گروه از آن استفاده کند .
تلافی کردن :یک شخص ممکن است بخوهد این رفتار طوطی را تلافی کرده و به منقار او ضربه بزند . این کار هرگز پاسخ خوبی در مقابل رفتار گاز گرفتن طوطی نخواهد بود . اولین گاز ممکن است ناخواسته یا به علت یک رفتار غریزی صورت بگیرد . ضربه زدن به طوطی ها ، رفتار پرخاشگرانه را در آنها شکل می دهد . آنها حافظه بسیار خوبی دارند و این واکنش را به یاد خواهند سپرد و به همین علت در حالیکه اصلا انتظار ندارید ، گاز گرفتن را آغاز کنند .
آموزش گاز گرفتن به طوطی با نادیده گرفتن علایم آشکار
درک مالکیت یعنی خود را با علایمی که یک طوطی از خود نشان می دهد هماهنگ کنیم . احترام گذاشتن به حد و مرزی که آنها برای خود تعیین کرده اند ، داشتن یک تعامل صلح آمیز بین طوطی و انسان را آسان خواهد کرد .
زمان تنهایی :درست مثل انسان ها، طوطی ها نیز گاهی اوقات ترجیح می دهند که تنها باشند و در این زمان ممکن است غذا بخورند ، پرآرایی کنند و یا بخوابند. احترام گذاشتن به یک طوطی یعنی به علایمی که او از خود نشان می دهد حساس باشیم . انسان ها هرگز نباید طوطی را مجبور کنند در مقابل کاری که مایل نیست آن را انجام دهد ، دوستانه رفتار کرده و با گذشتن از این موضوع او را به گاز گرفتن تحریک کنند .
پیشگیری از تقویت رفتار گاز گرفتن در طوطی :
زندگی با طوطی ها می تواند تجربه فوق العاده ای باشد به شرط اینکه صاحبان طوطی در مقابل تقویت ناخواسته و غیر عمدی گاز گرفتن آنها به خوبی عمل کنند. برای همزیستی مسالمت آمیز و بی خطر باید از تقویت این رفتار جلوگیری شود .
ترجمه : سپیده
کاربران زیر از HAMID ESKANDARI برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mohammad.b76۱:۱۲ ق٫ظ
کاربر هدفمند
۷ فروردین, ۱۳۹۳
سلام.
من یه کاسکو دارم که قبلا اصلا نمیزاشت نازش کنم ولی من اونو یه مسافرت بردم و توی مسافرت کاملا رام شد و اجازه داد که نازش کنم.
ولی اون اصلا نمیاد روی دستم و هر وقت دستمو سمتش میبرم گاز میگیره ویا فرار میکنه / راستی وقتی گاز میگیره هم من دستمو نمیکشم تا نا امید نشه.
من براش یه چوب هم خریدم تا وقتی که از قفس میاد بیرون اونو بزارم لای در های سقف قفسش ولی خیلی از چوب میترسه و فقط روی چوبی که توی قفسشه میشینه.
من یه بار یکی از چوب های تو قفسش رو هم برداشتم ولی از اونم ترسید.... چکار کنم که بیاد رو دستم؟؟؟
برای شروع کردن نباید عالی باشی ولی برای عالی شدن باید شروع کنی
۹:۴۳ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
دوست عزیز اشتباه بزرگی کردین پرند هرو با خودتون به مسافرت بردین چون احتمال مریض شدن و ترسیدن و هزار و یک مشکل دیگه بوده ؟؟؟!!!
داخل قفس طبیعیه که روی دست شما نیاد هر زمان بیرون و روی زمین بود امتحان کنید حتما اگر تمرین کنید و صبر و حوصله به خرج بدین به جواب میرسید.
خب نبای داز وسیله ای که باعث ترس پرنده میشه استفاده کنید ضمنا قرار نیست طوطی دائم بیرون باشه که قرار باشه درب قفسش رو باز بذارید تا برای آب و دون بره داخل بلکه بهتره روزی یکی دو ساعت بیرون باشه هرچند الان که دیگه عادت کرده و سخته بشه داخل قفس نگهداریش کنید.
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mohammad.b76۱:۵۸ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۷ فروردین, ۱۳۹۳
مجتبی گفته
سلامدوست عزیز اشتباه بزرگی کردین پرند هرو با خودتون به مسافرت بردین چون احتمال مریض شدن و ترسیدن و هزار و یک مشکل دیگه بوده ؟؟؟!!!
داخل قفس طبیعیه که روی دست شما نیاد هر زمان بیرون و روی زمین بود امتحان کنید حتما اگر تمرین کنید و صبر و حوصله به خرج بدین به جواب میرسید.
خب نبای داز وسیله ای که باعث ترس پرنده میشه استفاده کنید ضمنا قرار نیست طوطی دائم بیرون باشه که قرار باشه درب قفسش رو باز بذارید تا برای آب و دون بره داخل بلکه بهتره روزی یکی دو ساعت بیرون باشه هرچند الان که دیگه عادت کرده و سخته بشه داخل قفس نگهداریش کنید.
ببخشید که دیر جواب دادم.
نه برای مسافرت که هیچ مشکلی پیش نیومد. راستی اگه من با خودم نبرمش مسافرت چکارش کنم؟
درضمن طوطیه من اصلا عادت نکرده که همیشه آزاد باشه و هر وقت که لازم باشه وقتی بخام میره تو قفسش....
خیلی ممنون از راهنماییتون برای روی دست اومدنش.
برای شروع کردن نباید عالی باشی ولی برای عالی شدن باید شروع کنی
۱۰:۳۴ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱:۵۴ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۷ فروردین, ۱۳۹۳
مجتبی گفته
سلامخب این مرتبه مشکلی پیش نیومده ولی مرتبه دیگه ممکنه پرنده در مسافرت هزار جور بلا سرش بیاد پس هرگز نباید پرنده رو با خودتون به مسافرت ببرید به هزار و یک دلیل.
خب بهتره اون رو بدین به یکی از آشنا ها تا براتون نگهداره.
آخه من کسایی رو دیدم که این کاری که شما میگین رو انجام دادن ولی طوطیشون باز هم بی قراری کرده و صاحب اصلیش رو میخواسته و پر کنی کرده و هنوز هم خوب نشده..
برای شروع کردن نباید عالی باشی ولی برای عالی شدن باید شروع کنی
۱۰:۳۰ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
نه دوست عزیز اون طوطی مشکل داشته چون در محل قبلیش کلا بیرون از قفس بوده و بعدا که صاحبش رفته مسافرت به اجبار داخل قفس مونده و اونجوری دپرس شده و یا نگهدارنده مشکل داشته به هر حال اگر اصولی و درست از طوطی نگهداری کنید هرگز این اتفاق نمیوفته مثلا یک کاسکو الان بنده دارم دقیق نمیدونم ولی باید حداقل ۱۷ یا ۲۰ سال اون رو داشته باشم و هر زمان که برم مسافرت خیلی راحت خونه یکی از آشناها هست و مشکلی هم نداره چون نهایتا روزی دو یا سه ساعت از قفس بیرونه و برای همون دو ساعت هم هیچ وقت سر ساعت خاصی نیاوردمش بیرون که عادت کنه و اذیت بشه.
طوطی رو باید طوری تربیت کنه که اذیت نشه و خود شما هم اذیت نشید مثلا الان هر کدوم از اعضای خانواده بهش غذا بدن اصلا مهم نیست و راحت قبول میکنه هرچند با بنده خیلی راحت تره ولی خب درست نیست طوطی فقط به یک نفر عادت کنه شما فرض کنم خدای نکرده سرمابخوری و فقط قرار باشه شما به طوطی غذا بدین حالا چکار میکنی خب طوطی بیچاره رو میکشی که ؟؟!!
مسافرت هم همینطوره و اصلا بی خیال مسافرت بردن پرنده بشید مخصوصا طوطی که به تغییر دما و حتی تغییرات ارتفاعی هم حساسیت نشون میده
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
erfan1393, َAMIN, mohammad.b76بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی: Matin 1387
86 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2801
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 41543
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7831
نوشته ها: 167786
جدیدترین اعضاء:
eubjpofm, itvfyvhc, hhnguslg, dlnvqfel, qbpcuzzp, swvphodyمدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014