۱۱:۲۹ ق٫ظ
کاربر هدفمند
۶ مرداد, ۱۳۹۲
باسلام دوستان محترم.
کرم خونی
پشه ریزها یا پشه های غیر گزنده یکی ازمهمترین گروه های منحصر به فرد در اکولوژی اکوسیستم های آبی را تشکیل می دهند. لارو پشه ریزها از فراوانترین لاروها در مناطق کم عمق دریاچه ها، استخرها و جویبارهایی هستند که پوشش متراکمی از گیاهان آبزی دارند در چنین مناطقی آنها شدیدا بوسیله حشرات بزرگتر وماهیان صید می گردند به طوری که بیشتر شیرونومیده های بالغ واقعا ممکن است متعلق به مناطق عمیقتر باشند.
شیرونومیده های نابالغ آبزی بوسیله بسیاری از پرندگان آبزی و ساحلی و ماهی ها مخصوصا آنهایی که کف زی خوارهستند موردتغذیه قرار می گیرند و با توجه به اهمیت لارو ، شفیره و حتی بالغین در تغذیه ماهی ها می توان آنها را در رژیم غذایی ماهیان استفاده نمود.
طبقه بندی :
Annelida : شاخه
Insecta: رده
Diptera : راسته
Chironomidae: خانواده
Chironomus: جنس
مرفولوژی:
-آنتن های حساسی در سر دارند که در نرها این آنتن ها بزرگتر از ماده است.
-بدن بند بند است و ۱۱ بند تشکیل شده، ۳ بند در سینه و ۸بند در شکم.
- پاهای دراز و طویل دارند.
- در ناحیه مخرج یک زواید پا مانند وجود دارد که مخرج داخل این زوائد است.
- همیشه نرها بزرگتر از ماده ها هستند.
- حرکت این کرم ها به صورت s مانند است و هنگام جابه جایی شکل s به خود گرفته و پرتاب می شوند.
- رنگ قرمز پررنگ دارند.
- طول کرم در اندازه های مختلفی است از mm 1-2 وجود دارند تا mm 20-25.
بیولوژی:
شیر و نو میده ها در واقع کرم نیستند در یک دوره از زندگی که به صورت جنین و لارو در آب هستند به صورت کرم و درهنگام بلوغ به صورت حشره می باشند که در خشکی به سر می برند که به آنها Dipter یا دو بال می گویند. این حشره بسیار جالب است و شاید جزء مهمترین حشرات از نظر بال زدن است، در هر دقیقه ۲۰۰۰دفعه بال می زند. عمر مفید این حشره بیش از ۴-۵ روز نیست. . نام دیگران Blood worm یا همان کرم خونی است که این نام به خاطر رنگ آن است که به علت وجود هموگلوبین موجود در خونشان می باشد که ادامه فعالیت تغذیه ای شیرنومیدها را تحت شرایط نسبتا بی هوای میسر می سازد هموگلوبین می تواند در انتقال اکسیژن در مواقعی که غلظت اکسیژن خیلی پایین است نقش مهمی را ایفا کند و تبادلات تنفسی به این ترتیب ادامه پیدا می کند .
شیرونومیدها جزء موجودات پلی ساپروب محسوب می شوند یعنی موجودی است که در محیط های دارای مواد آلی زیاد زندگی و رشد می کند، اما در رابطه با طرز زندگی آنها می توان گفت: گونه هایی که در آب های گرم به سر می برند ممکن است در طول سال چندین نسل تولید کنند، در حالیکه اعضای همین گونه ها که در کف دریاچه های دارای آب سرد زیست می کنند ممکن است برای خروج از تخم به یک سال وقت نیاز داشته باشند.
تکثیر و پرورش:
در این قسمت ابتدا در رابطه با چرخه زندگی این موجودات توضیحاتی ارائه می شود:
چرخه زندگی کرم های خونی ۴مرحله دارد:
۱- تخم
۲- نوزاد
۳- شفیره یا بادامچه یا pupa
۴-حشره بالغ
حشرات بالغ ۴ تا ۵ روز بیشتر عمر ندارند و تخم ریزی را که انجام می دهند به صورت توده تخم است، در داخل یک توده تخم ۵۰-۷۰۰ عدد تخم وجود دارد و گاهی بعضی از این کیسه های تخمی تا ۱۵۰۰ عدد هم تخم دارد. چرخه رشد و نمو جنینی را در آب طی می کنند یعنی عملا تخم ریزی در آب است. نوزاد تا به مرحله شفیره برسد حدودا ۴ بار پوست می اندازد، عمر شفیره حدود ۲ روز است که به درجه حرارت آب بستگی دارد بعد از ۲ روز یا زودتر یا دیرتر به سطح آب آمده باز می شود و حشره از آن خارج می شود و پرواز می کند، حشرات بالغ طولشان معمولا ۵mm است و گاهی تا ۱۰mm هم می رسد. پرورش آن نسبتا آسان است از سینی های به عمق ۳cm استفاده می شود. از مواد آلی استخرها، بستر رودخانه ها، دریاچه ها و … استفاده می کنند. گل و لای بستر را گرفته و اول صاف کرده و آشغال های آن را الک می کنند و تا حد امکان آب اضافی را میگیرند ، بعد در داخل فر می گذارند. در دمای ۵۵-۶۰ به مدت ۲ ساعت تا مواد پاتوژن از بین برود و از آن یک ترکیب خامه مانند بوجود می آید. سینی ها بر روی هم بافاصله ۱-۲cm قرار می گیرند. سینی ها ئر هر سایزی میتواند باشد معمولا ۰٫۲-۰٫۳m3 وسعت دارد.
از گل درست شده در حدود ۱-۱٫۵ cm در هر یک از سینی ها ریخته سپس کیسه های تخمی را به این محیط معرفی می کنیم. اندازه کیسه های تخمی میکروسکوپی است ولی چون ژلاتینی است و جذب آب می کنند بزرگتر دیده می شود در داخل این سینی ها سعی می شود در داخل هر سینی ۱۰۰-۱۵۰ عدد کیسه تخمی ریخته شود. دمای مناسب ۱۸-۲۰c و مقدار اکسیژن لازم ۷-۸ppt با ph=7 می باشد. حدود ۱۲-۱۴ روز بعد از ریختن کیسه های تخمی امکان برداشت وجود دارد و باید موقعی برداشت کرد که به صورت شفیره یا بادامچه در نیامده باشد برای تغذیه از مخمر استفاده میکنیم به این صورت که مخمر به صورت خشک در سطح لجن می ریزیم و به ازای هر۱۰۰۰ عدد تخم ۳gr غذای روزانه کافی است.
تغذیه:
۱- از چه موجوداتی تغذیه می کنند؟
- بعضی گیاهخوارند به طور مثال ذرات جلبکها را فیلتر می کنند.
- بعضی پوده خوارند که از بقایای مواد پوسیده تغذیه می کنند.
- بعضی شکارچی (گوشتخوار) که از سایر لاروها تغذیه می کنند.
۲- مورد تغذیه چه موجوداتی واقع می شوند؟
- بسیاری از بی مهرگان آبزی
- پرندگان
- ماهی ها
که در ماهی ها بسیاری از ماهی های آکواریومی به خصوص سیچلیده ها به خوردن اینها خیلی اهمیت می دهند.
بعضی ماهی های بزرگ پرورشی مثل کپور هم از کرم خونی تغذیه می کنند، استخرهای پرورش کپور چینی راوقتی تخلیه می کنند در بستر استخر گودال هایی وجود دارد که نتیجه تغذیه کپور است که مقداری از گل و لای بستر را گرفته و کرم خونی را خورده و گل و لای را بیرون می دهند.
- قزل آلا و ماهیان خاویاری خیلی تمایل و علاقه به خوردن آنها دارند و باعث رشد زیاد این ماهی ها می شود.
ارزش غذایی :
ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.
در هر ۱۰۰gr از این کرم ها ۲۹٫۶۸mg کلسیم، ۰٫۱۷۱mg فسفر و ۷٫۰۶۳ mg آهن وجود دارد.
زیستگاه:
شیرو نومیدها در اکثر انواع مخازن آب شناسایی شده اند که استخرهای صخره ای درون جزر و مدی و آب سنگ های مرجانی را شامل می شود.
- در نهرها ، رودخانه ها، دریاچه ها و آبگیرها.
- لاروها در صخره، سنگ ریزه، رسوبات نرم تر، شن و ماسه و گل و لای شناسایی و دیده شده اند.
روش جداسازی:
- برای جمع آوری لاروها: ۱- به منظور جداسازی لجن حاوی لارو را با توری فلزی با چشمه ۰٫۷-۰٫۸mm فیلتر می نمایند، بدین ترتیب لجن از فیلتر عبور کرده و لاروها روی توری باقی می مانند.
۲-برای جمع آوری آنها می توان از نور هم استفاده کرد زیرا نوزاد نسبت به نور گرایش مثبت دارد در حالیکه بالغ ها نسبت به نور گرایش منفی دارند.
- برای جمع آوری بالغین: شفیره کمی قبل از این که حشره کامل بشود به سطح آب می آیند به این ترتیب با قرار دادن توری های مخروطی شناور در سطح آب بالغینی را به همراه پوسته های شفیره ایشان ظاهر می گردند را می توان صید نمود.
جمع بندی :
- بهترین راه برای افزایش جمعیت شیر و نومید در مخازن آبی ایجاد شرایط مطلوب برای جذب و تجمع پشه بالغ است که در کارگاه های پرورش ماهی از طریق کاشت درخت در اطراف استخرها برای نشستن پشه ها و قرار دادن گیاهان خشک بر روی آب برای جذب پشه می باشد.بیشترین نوعی از کرم خونی که کاربرد دارد و ارزش غذایی بالایی دارد chironomus tentans است.
- بهترین شرایط برای پرورش :
حرارت ۱۸-۲۰c البته دمای ۰-۳۵c را هم تحمل می کنند.
مقدار اکسیژن ۷-۸ppt و ph=7
- در مرحله لاروی غذایی مناسبی برای ماهیان می باشند.
- علت علاقه زیاد ماهیان به خوردن آنها این است که ترشحات سطح بدنشان بوی مطلوب و مواد جذب دارند و ماهی جذب شده و آن ها را می خورد.
- از حشره بالغ یا کامل که گران است می توان به عنوان مکمل استفاده کرد که در ماهیان قزل آلا با خوردن آن خوش آب و رنگ می شوند که به علت وجود رنگدانه های موجود در حشره است.
حشره ی نر
لارو حشره(کرم خونی)
کاربران زیر از Mohammad.M برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mostafa_bettaنسخه ی آشفته ی دیوان عمر ما مپرس/خط غلط معنی خط املا غلط انشا غلط
۱۱:۳۸ ق٫ظ
۲۰ اسفند, ۱۳۹۱
۷:۲۳ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۷:۵۱ ب٫ظ
۲۰ اسفند, ۱۳۹۱
۸:۱۳ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۲:۲۴ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۶ مرداد, ۱۳۹۲
۲:۰۶ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۵:۵۶ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۶ مرداد, ۱۳۹۲
۶:۱۱ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
۹:۳۲ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۶ مرداد, ۱۳۹۲
http://farmna.ir/Pages/News-1133.html
بفرمایید.حالا به این میگن یه منبع بدون هیچ مشکلی.
نسخه ی آشفته ی دیوان عمر ما مپرس/خط غلط معنی خط املا غلط انشا غلط
۱۰:۰۵ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۶ مرداد, ۱۳۹۲
۱۰:۱۹ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
نه دوست من همین منبع که خودتون گذاشتین درست گفته .
کرم خونی منجمد لارو پشه هست.
ضمنا نمیشه بگی یه سایت معتبر چون همه چی توی اینترنت هست حالا از درست تا غلط و اینطوری نیست که مثلا همین سایت خودمون هرچی گفتیم درست باشه پس اینترنت اصلا هیچ حسابی روش باز نکنید باور کنید توی کتاب ها حرف های اشتباهی نوشتن حالا دیگه سایت که تکلیفش معلومه .
۸:۱۸ ب٫ظ
کاربر عالی
۱۰ فروردین, ۱۳۹۴
۹:۲۶ ب٫ظ
ناظر انجمن
ویرایشگر
۱۲ فروردین, ۱۳۹۳
۹:۵۴ ب٫ظ
ناظم انجمن
ویرایشگر
۱ بهمن, ۱۳۹۲
mojtabao121 گفته
من فلاورم غذا نمی خورد ازین کرما بهش دادم الان داره بال در میارهفقط دوبار در هفته بهش بدم ؟؟؟
چیز دگ نمیخوره اگه به طور مداوم بدم مشکلی پیش میاد ؟
فلاور به علت هیبریدی بودن ، دستگاه گوارش فوق العاده حساسی داره و نمیشه باهاش شوخی کرد
حتما سعی کنید از غذای مخصوص فلاور استفاده کنید
کرم خونی رو فقط برای اشتها باز کردنش بدید و حداکثر ۲بار درهفته
کاربران زیر از H∀ⓂΞD20 برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
مجتبی....
۱:۰۶ ب٫ظ
کاربر متخصص
ناظم
۱۲ فروردین, ۱۳۹۲
یه اتفاقی افتاد بد نیست شما هم بدونین
۷-۸ روز بود تو خونه خیلی پشه بود . فکر کردم شاید هوا گرم شده میان . پنجره هارو تور زدم ولی فرقی نکرد . پیف پاف و نفت تو چاه و هرکاری بگی کردم . حتی آخرین فکری که کردم این بود نکنه از کانال کولر میان اونم روش نایلون زدم . لوله ی خروجی شومینه هم بستم . آخرش فکر کردم شاید همین که در واحد رو باز میکنیم که بریم بیرون یا بیایم تو ، تو همین فاصله ی کوتاه میان تو . ولی نمیشه تصمیم بگیرم اون در دیگه باز نشه
از طرفی حدود ۲ هفته پیش یه هرس سنگین داشتم که بعدم گیاها رو به یه مغازه اهدا کردم . برای تغییر دکور باید موقتا آبنوسهارو خارج میکردم . واسه اینکه خشک نشن یه لگن آب کردم تو آشپزخونه اینارو گذاشتم داخلش . یه چند تایی کیلر و مقداری کود هم باهاش به لگن منتقل شده بود . دیشب وقتی زیادی دقت کردم دیدم لاروهای پشه عین شصت تیر دارن اون تو شنا میکنن ریز و درشت . عین همین کرم خونی های خودمون بودن
فکر کنم فقط تو آب راکد تخم میذارن چون هیچوقت ندیدم تو تانک هام تخم ریخته باشن . یا شایدم اگه ریخته باشن ماهیا بسرعت میخورن . نمیدونم . اما سعی کنین از آب تانک بیخود تو خونه نگه ندارین
کاربران زیر از ghomeyshi برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
وحید, H∀ⓂΞD20, شهریار (onlypet.ir), یاشارگیســـــو مــیان واژه برایم رهــــــــا نکن /
من از تبار واژه ی سرخ ســـــــــــیاوشم /
بـــــانو ! به قول حضرت استاد " شهریار " /
عاشق نبوده ای که بفهمی چه میکشم
۴:۳۳ ب٫ظ
۳۱ شهریور, ۱۳۹۲
درگیرم با دیروزه خودم تو فکره فردا ووو امروزمو گم کردم
۱۱:۰۰ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۱:۰۶ ب٫ظ
۳۱ شهریور, ۱۳۹۲
۱۱:۱۵ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
حتما کف خوار دیگه به غیر این کت فیش ها لازم دارید و این کرم ها به دلیل باقی مانده همون غذای لوفاک هست.
لوچ کماندو از پس این کرم ها بر میاد فقط لوچ ها رو باید گله ای و از ۵ تا به بالا نگهداری کنید و اگر کمتر باشن و مخصوصا تنها که باشه دپرس میشه.
یه زمانی تانک اختصاصی کت فیش داشتم یادمه باز به وجود لوچ نیاز پیدا کردم چون خیلی از غذاها رو کت فیش ها نمیخورن و یه ماهی دیگه به غیر کت فیش لازم دارید در اون تانک هم بنده با وجود کرم مواجه شدم البته در اونجا بنده از غذای گوشتی هم استفاده میکردم که خب لوچ دلقک و کماندو به حساب کرم ها رسیدن
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
amir73بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی: SNOW LEOPARD
45 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2692
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 34444
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7745
نوشته ها: 166333
جدیدترین اعضاء:
atefe.ph, karaj-reza, mahgi 7831, mahdiasgarp@gmail.com, hades, darkkillerمدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014