آموزش تهیه غذا دست ساز ( توضیح کامل ) | تغذیه ماهیان آب شیرین

A A A
Avatar

مهمان لطفا ثبت نام کنید

sp_Registration عضویت (ثبت نام) sp_LogInOut ورود
جستجوی پیشرفته

— در محدوده انجمن —




— محاسبه —





— گزینه های انجمن —





حداقل طول کلمه جستجو 3 کارکتر - حداکثر طول کلمه جستجو 84 کارکتر

sp_Feed آر اس اس موضوع sp_Related موضوعات مرتبط sp_TopicIcon
آموزش تهیه غذا دست ساز ( توضیح کامل )
اردیبهشت ۳۱, ۱۳۹۶
۱۱:۰۶ ق٫ظ
Avatar
Mr.Mahdi
مشهد مقدش

کاربر قدیمي
Members
تعداد نوشته ها: 263
تاریخ عضویت:

اردیبهشت ۱۱, ۱۳۹۰
sp_UserOfflineSmall افلاین

سلام خدمت دوستان سایت

میبینم که بخش تغذیه و پرس و پاسخ در مورد غذا درست کردن و چی بدیم به چی بخوره و … حسابی داغه

فکر کردم یک پست کامل که از پست های خودم هست رو براتون به اشتراک بزارم تا مشکل خیلی ها بر طرف بشه 

هر گونه پیشنهاد ، انتقاد و پرسش نیز بعد از تاپیک پاسخ داده خواهد شد .

 

به نام خداوند مهربان که موجوداتی زیبا مانند آبزیان خلق کرد

در این مطلب قصد دارم تا بهترین ترکیب برای ساخت غذای ماهیان گوشت خوار و گیاه خوار های بزرگ رو آموزش بدم

این غذا با تنوع اقلام موجود در آن می تواند یک غذای کامل برای رشد سریع ، تقویت رنگ و … در ماهی ها باشد

استفاده از این غذا برای انواع ماهیان خانواده سچیلاید ها و فلاور ها پیشنهاد میشود

معرفی مواد مورد استفاده و خواص آنها :

۱-      دل گوساله : دل گوساله یکی از بهترین مواد برای تشکیل غذای ماهی هاست . به دلیل بافت سفت تر این عضو نسبت به گوشت در آب پخش نشده و ماهیان به راحتی آن را مصرف میکنند . توجه کنید که بهتر است دل گوساله خریداری کنید ( دل گاو بزرگ تر و گوشت سفت تر و چربی بیشتری دارد )

%D8%AF%D9%84%20%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87.jpgImage Enlarger

۲-      دل مرغ : دل مرغ همانند دل گوساله به عنوان قسمت اصلی غذا محاسبه می شود . اما تفاوت در این است که دل مرغ چرب تر از دل گوساله است و همچنین مواد مغذی کمتری دارد .

%D8%AF%D9%84%20%D9%85%D8%B1%D8%BA.jpgImage Enlarger

۳-      میگو : میگو یکی از بهترین مواد و کاملا دریایی است که در لیست تغذیه بسیاری از ماهی ها جا دارد . پروتئین و ویتامین های این ماهی برای رشد سریع ماهی ها لازم است . از نظر ارزش غذایی میگو دارای بیشترین مواد مفید در بین دیگر جانداران است .

%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88.jpgImage Enlarger

۴-      ماهی کلیکا : ماهی کلیکا به دلیل بافت گوشت ماهی و همچنین دارا بودن مقدار زیادی کلسیم در استخوان ها برای ماهیان یک غذای کامل همراه با مواد معدنی مورد نیاز می باشد . در حقیقت این ماهی یک مولتی ویتامین قوی است .

%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C%20%DA%A9%D9%84%DB%8C%DA%A9%D8%A7.jpgImage Enlarger

۵-      سویا : این ماده غذایی به دلیل شباهت به بافت گوشت و همچنین دارا بودن خواص زیاد و همچنین داشتن فیبر فراوان باعث رفع نیاز ماهیان به تغذیه با گیاهان می شود .

%D8%B3%D9%88%DB%8C%D8%A7.jpgImage Enlarger

۶-      جوانه گندم : جوانه گندم یک ماده حاوی ویتامین های زیاد است که برای شادابی و افزایش رشد ماهی بسیار مناسب است همچنین این ماده به افزایش قدرت باروری ماهی نیز کمک میکند .

%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%87%20%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85.jpgImage Enlarger

۷-      سبوس گندم : این ماده به دلیل فیبر بالا باعث هضم آسان غذا شده و از یبوست ماهی جلوگیری میکند .

%D8%B3%D8%A8%D9%88%D8%B3%20%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85.jpgImage Enlarger

۸-      سیر : یکی از بهترین مواد برای تغذیه خوب ماهی ها سیر است . سیر باعث تصفیه سیستم گوارش ماهی شده و از بسیاری از بیماری ها جلوگیری میکند و همچنین باعث دادن عطری به غذا میشود که مورد علاقه ماهی هاست .

%D8%B3%DB%8C%D8%B1.jpgImage Enlarger

۹-      اسفناج : اسفناج یک منبع غنی آهن است و برای رشد سریع و همچنین رنگ ماهیان بسیار مناسب است .

%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%A7%D8%AC.jpgImage Enlarger

۱۰-  کاهو : کاهو نیز مانند اسفناج یک بافت گیاهی با ویتامین برای رنگ و رشد است .

%DA%A9%D8%A7%D9%87%D9%88.jpgImage Enlarger

۱۱-  فلفل قرمز : فلفل قرمز یک ماده با رنگ دانه قرمز است که به تقویت رنگ ماهی کمک شایانی میکند . همچنین زمانی که از گوشت های مختلف که طبع سرد دارند استفاده می شود استفاده از یک ادویه گرم برای برقراری ثبات طبع پیشنهاد می شود . افزایش جذب آهن و ضد باکتریایی دارد .

%D9%81%D9%84%D9%81%D9%84%20%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2.jpgImage Enlarger

۱۲-  ژلاتین : ژلاتین یک ماده حاوی مقدار زیادی پروتئین حیوانی است که به رشد بافت قضروف و همچین بافت چربی مفید ( مثل هد فلاور ) کمک شایانی می کند .

%DA%98%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C%D9%86.jpgImage Enlarger

مقدار مواد لازم :

ابتدا توجه کنید که این مقدار غذا برای این دستور حجم زیادی دارد . مقدار ها را با توجه به اندازه مورد نظر خود تغییر دهید  .

دل گوساله ۱ عدد یا دل مرغ ۱ بسته – میگو ۲۰۰ گرم – ماهی کلیکا ۲۰۰ گرم – سویا ۳ قاشق غذا خوری – جوانه گندم ۵۰ گرم – سبوس گندم ۳ قاشق غذا خوری – سیر ۲ حبه – اسفناج و کاهو هر کدام ۲ برگ –  فلفل قرمز ۱ قاشق چایی خوری – پودر ژلاتین ۱ قاشق غذا خوری

روش تهیه :

ابتدا دل گوساله را کاملا شسته و از وسط باز میکنیم و چربی های آن و تمام خون مردگی ها و رگ های ضخیم رو با چاقو خارج میکنیم . همین عمل رو با دل مرغ انجام میدهیم و به همین شکل آن را پاک میکنیم و در میکسر میریزیم

میگو نیز به صورت بسته های پاک شده عرضه میشود که کار پاک کردن را از عهده ها خارج میکند . اما اگر در جایی هستید که میگوی تازه دسترسی دارید روش پاک کردن آن هم مشخص است . فقط تمام قسمت های سخت را جدا کنید ( قسمت های پوسته ای را نگه دارید چون برای پولک های ماهی مفید است )  و فیله آن را نگه دارید . پس از پاک کردن آن را در میکسر بریزید .

ماهی کلیکا نیز به صورت بسته بندی موجود است ؛ ابتدا ماهی ها رو شسته و شکم آنها را باز میکنیم و مواد داخل آن را خالی میکنیم . سپس سر و دم و باله های آن میزنیم . نیازی نیست که استخوان های ماهی را خارج کنید ؛ چرا که این استخوان های ریز حاوی مقدار زیادی کلسیم هستند . آنها را در میکسر بریزید

سویا را در آب گرم خیس کنید و پس از چند دقیقه که آنها نرم شدند ، آنها را در سبد ریخته و آب اضافه آن را کاملا بگیرید و به میکسر اضافه کنید .

جوانه و سبوس گندم را نیز به میکسر اضافه کنید .

پوست سیر را گرفته و آن را کمی قطع قطع کنید و در میکسر بریزید .

اسفناج و کاهو را شسته و آنها را به مدت ۲ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا بافت آنها از حالت خامی خارج شود و سپس به میکسر اضافه کنید .

فلفل قرمز را به میکسر اضافه کنید .

پودر یا ورق ژلاتین را با مقدار کمی آب داغ باز کنید و سپس آن را به میکسر اضافه کنید .

می توانید مقداری غذای شرکتی مخصوص رنگ یا افزایش هد را در این مرحله به غذا اضافه کنید تا با بقیه غذا مخلوط شود .

میکسر را روشن کرده تا مواد کاملا خرد و با هم مخلوط شوند . در صورتی که از میکسر های کوچک استفاده می کنید می توانید مواد را جداگانه میکس کرده و سپس کاملا با هم مخلوط کنید .

پس از مخلوط شدن و بدست آمدن یک خمیر آن ها در پلاستیک های کوچک ریخته و تخت کنید و تمام هوای آن را بگیرید و روی آن با خط کش خط ایجاد کنید تا بعدا موقع استفاده راحت تر برش زده شوند . آنها را در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند .

پس از یک روز غذا آماده است . با توجه به اندازه ماهیان و تعداد آنها مقداری غذا را برش بزنید و به همان صورت یخ زده در آب قرار دهید تا ماهی ها استفاده کنند .

 

نکات مهم :

۱-      در صورتی که به تمام مواد بالا دسترسی ندارید یا نمیخواهید از تمام آنها استفاده کنید هیچ مشکلی نیست که آنها را از لیست حذف کنید . مثلا می توانید فقط از دل گوساله استفاده کرده و دل مرغ ، میگو و کلیکا را استفاده نکنید یا به جای استفاده از کاهو و اسفناج فقط یکی از آنها را استفاده کنید . اما توجه کنید که به همین نصبت نیز مواد مفید غذا کم می شود .

۲-      سعی کنید آب تمام مواد را بگیرید تا مخلوط آخر کمی سفت تر باشد .

۳-      استفاده بیش از حد از هر کدام از قسمت ها ممکن است باعث شود میل ماهی ها نسبت به خودن غذا کم شود ( مقدار مواد گوشتی همیشه باید غالب بر گیاهان باشد ).

۴-      در خانه ها حتما این غذا را با علائم و یا بسته بندی متفاوت در فریزر قرار دهید ( مامانتون با این براتون کوکو درست نکنه :)) )

۵-      استفاده از پودر های ویتامین در این غذا مفید است . البته باید بدانید که ویتامین در طولانی مدت و در دمای فریزر از بین میرود .

۶-      با توجه به حجم و قیمت تمام شده می توان گفت که غذاهای دست ساز بسیار بهتر از غذاهای شرکتی مانند لوفاک هستند .

۷-      استفاده از این غذا برای فلاور به صورت غذای اصلی پیشنهاد نمی شود ( می توان به عنوان وعده های کمکی هر هفته یک یا دو بار استفاده کرد ).

۸-      استاگزانتین که نوعی جلبک است بسیار مفید برای تغذیه ماهیان است و از آن می توان در این غذا استفاده کرد .

۹-      استفاده از فلفل های دلمه ای رنگی نیز در این غذا به دلخواه و به مقدار کم مفید است . همچنین می توانید از نخود سبز و ذرت آب پز یا کنسرو شده نیز مقدار کمی استفاده کنید .

۱۰-  استفاده از دل مرغ به صورت تنها ( بدون دل گوساله ، میگو ، کلیکا و … ) باعث چرب شدن آب آکواریوم خواهد شد .

۱۱-  با توجه به مخلوط غذا ، مقدار مورد نیاز ماهیان را به آنها بدهید تا مقداری اضافه نماند ، زیرا باعث کثیف شدن آب خواهد شد .

 

کپی برداری از این مطلب به هر شکل غیر مجاز است .

مهدی جعفرزاده – اردیبهشت ۱۳۹۶

کاربران زیر از Mr.Mahdi برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:

مجتبی, محمدرضا, hossein52, alirezaj, Mersad Moradi, mahdi0300

گفتن تبلیغه حذفش کن ... حذفش کردم :|

اردیبهشت ۹, ۱۳۹۷
۱:۵۲ ق٫ظ
Avatar
mehdi.v
کاربر فعال
Members
تعداد نوشته ها: 81
تاریخ عضویت:

آبان ۱۵, ۱۳۹۴
sp_UserOfflineSmall افلاین

باسلام
پودر ژلاتین روتوی چه مقدار آب باید بازش کنم؟

اردیبهشت ۹, ۱۳۹۷
۸:۱۵ ق٫ظ
Avatar
مجتبی
کرمان

معاون انجمن
Members

معاون

Moderators
تعداد نوشته ها: 18189
تاریخ عضویت:

خرداد ۳, ۱۳۹۰
sp_UserOfflineSmall افلاین

سلام 

دوستمون کامل توضیح دادن اما چند تا نکته رو بنده اضافه کنم اول اینکه بهتره از دل مرغ استفاده نکنید.

دوم در مورد پودر ژلاتین عرض کنم که این پودر با پودر ژله کمی تفاوت داره البته از همون پودر ژله خوراکی طعم دار هم میشه استفاده کرد ولیکن بهتره از ورقه ها و یا پودر ژلاتین شیرینی پزی استفاده کنید که معمولا بدون طعم هست ( نمونه طعم دارش هم باشه موردی نداره ) و چسبندگی بیشتری به نسبت پودر ژله معمولی داره .

اما مقدار مصرف و مقدار آب مورد نیاز : یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو نصف استکان آب جوش حل کنید و با این غذا مخلوط کنید البته در زمان استفاده بسته به شرایطی که برای پودر پیش میاد میتونید از آب بیشتر و یا کمتری استفاده کنید و دست خودتون هست که به نظر بنده ابتدا از مقدار آب کمتری استفاده کنید چون هرچی در این غذا آب کمتری بریزید بهتره حتی اگر از این پودر ژلاتین هم استفاده نکردین مساله خاصی پیش نمیاد اینپودر کمک میکنه تا غذا زیاد داخل آب باز نشه و کثیف کاری کمتری داشته باشه.birddone

منطقه زمانی انجمن:Asia/Tehran

بیشترین کاربران آنلاین:237

افراد آنلاین کنونی:
42 مهمان

مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان

برترین نویسندگان:

مجتبی: 18189

H∀ⓂΞD20: 3559

HAMID ESKANDARI: 2608

Hanif: 2463

ghomeyshi: 2142

یاشار: 1965

آمار کاربران:

مهمان: 565

اعضا: 16299

مدیران انجمن: 0

مدیر کل: 1

آمار انجمن:

گروه ها: 6

انجمن ها: 226

موضوعات: 4821

نوشته ها: 89668

جدیدترین اعضاء:

omidalizade, mehditorabi, berndkotter88, mohajeratrules, gardeshgari, saba-m64

مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 2359



آخرین ارسال های انجمن

آخرین دیدگاه ها