۹:۱۶ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
گلد فیش کوی (Koi Fish)
این ماهی که به اسم کوی فیش یا گلد فیش کوی معروف شده است.
در اصل به خانواده ماهیان کپور برمیگردد که بخاطر داشتن شباهت هایی به گلد فیش ها بعضی ها آنان را با این اسم صدا میکنند.اصولا این ماهیان جزو رده آکواریومی به حساب نمی آیند بدلیل اندازه بسیار بزرگ و…
ولی خوب محاسنی همچون زیبایی و تنوع رنگی بالا و ارزش مادی این ماهی باعث شده به این صنعت وارد شود.
این ماهیان دارای دو تا سبیلک در گوشه دهانشان هستند که به آنها در جستجوی غذا کمک میکنند.
همیشه در کف آکواریوم و بین شن ها به جستجوی غزا میگردند.
از نظر سازگاری نسبتا آرام است ولی نگهداری آن به ماهیان وحشی پیشنهاد نمیشود.
این ماهی یکی از مقدس ترین های کشور های آسیای شرق است.
قیمت های این ماهی بسیار بالا است و ارزان قیمت ندارد هرچه بزرگتر شود بیشتر…
کاربران زیر از HAMID ESKANDARI برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mehdi.v۹:۲۸ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
کوی در اکواریوم های خانگی(شرایط و احتیاجات)
هرچند ماهی کوی ماهی است که برای نگهداری در برکه ها به وجود امده است ولی کمبود فضا در خانه های امروزی باعث شد که به سرعت این ماهیان دوست داشتنی جای خود را در اکواریوم ها هم باز کنند و حتی نژاد هایی هم برای نگهداری در اکواریوم ها تخصصی شوند. انچه در ادامه مطلب به ان خواهیم پرداخت مطلبی است در مورد شرایط و احتیاجات لازم برای نگهداری کوی در اکواریوم های خانگی که به در خواست بسیاری از دوستان تهیه شده است و امید است که نظرشان را جلب کند.
ماهی کوی نیاز به فضای زیاد برای شنا دارد لزا باید اکواریومی را که برای ان انتخاب می کنید به اندازه ای باشد که ماهی بتواند به راحتی در ان شنا کند. برای نگه داری ماهی کوی در اکواریوم بهتر است کوچکترین کوی های در دسترس را اتنخاب کنید تا بتوانید مدت طولانی تری از زیبایی ان در اکواریوم خود استفاده کنید. همیشه بیاد داشته باشد که کوی ها در نهایت بزرگ می شوند و باید از اکواریوم خارج و به بر که برده شوند. کوی ها در برکه ها معمولا دو فصل سرد و گرم را تجربه می کنند ولی در اکواریوم ها دما ی اب برای انها تغریبا همیشه ثابت است و لزا نیاز نیست که دوره های قطع غذا در زمستان برای انها صورت گیرد. کوی ها در اکواریوم ها زیاد غذا میخورند و به سرعت اب را کثیف خواهند کرد و به دلیل محدود بودن مقدار اب اکواریوم باعث بالا رفتن دفعات تعویض اب می شوند. نوردهی در اکواریوم برای ثابت ماندن رنگ کوی ها در اکواریوم بسیار مهم است در صورت عدم نوردهی رنگ کوی های شما پس از مدتی شفافیت خود را از دست خواهد داد و کم رنگ خواهد شد. بهترین نوردهی برای کوی ها مخلوطی از دو رنگ نور سفید و قرمز است که تمام نیاز نوری انها و در صورت وجود گیاهان ابزی نیاز انها را هم براورده خواهد کرد. کاشتن گیاهان اکواریومی می تواند به نزدیک شدن فضای اکواریوم به برکه های کوی کمک کند البته باید در انتخاب گیاه دقت کرد زیرا کوی ها بیشتر گیاهان اکواریومی را با اشتها می خورند بهترین و در دسترس ترین گیاه برای این کار گیاه کریپتون است که کوی ها هم علاقه ای به خوردن ان ندارند. به دلیل زیادتر بودن استرس در اکواریوم کوی ها ممکن است از اکواریوم بیرون بپرند برای جلوگیری از ایجاد تلفات بهتر است از درب شیشه ای برای اکواریوم خود استفاده کنید.
کوی را با چه ماهیانی می توان نگه داری کرد؟
کوی را می توان با ماهیانی مانند گلدفیش های برکه ای (گلد فیش های اکواریومی مثل نژاد های پیرل اسکال یا لاین هد برای نگهداری مناسب نیستند زیرا سرعت شنا کمی دارند و کوی ها نیز برای حمله به انها و خوردن فلس ها و حتی چشم انها علاقه نشان میدهند) در یک اکواریوم نگه داری کرد. همچنین کوی ها را نباید با ماهیان کوچک که کوی توانایی بلع انهارا دارد همراه کرد. هرچند کوی ها ماهیانی گیاهخوارند ولی گاهی نیز می توانند با ماهیان گوشتخوار هم در اکواریوم همراه شوند ولی این کار معمولا توصیه نمی شود. از ماهیانی که می توان به راحتی در کنار کوی ها نگه داری کرد می توان به خانواده بارب ها و شارک های اب شیرین و پنگوسی های گیاه خوار و خانواده ماهیان لوچ اشاره کرد
کاربران زیر از HAMID ESKANDARI برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mehdi.v۹:۳۰ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
اشنایی با ماهی کوی فیش
زیستگاه طبیعی ماهی کوی ژاپن است.(نیشیکیگوی) نامی است که مردم ژاپن برای این ماهی انتخاب نموده اند که معنی این اسم ماهی رنگارنگ ابریشمی می باشد.تحقیقات نشان داده است که زیستگاه اولیه ی این ماهی آسیای مرکزی بوده است.صد ها سال پیش این ماهی با نام ماهی ماگوی در کشور ایران وجود داشته است و به عنوان کالای صادراتی خوراکی به کشورهای ژاپن، چین و اروپای غربی صادر می شده است.
اقدام به تکثیر این ماهی برای اولین با در کشور ژاپن صورت پذیرفت.تا زمانی که این ماهی به عنوان منبع خوراکی تکثیر می شد، تنها رنگ قهوه ای آن تولید می شد و به ندرت کوی آبی یا قرمز در میان این ماهی ها دیده می شد.زمانی که تکثیر این ماهی به عنوان ماهی زینتی آغاز شد، تکثیر کوی قرمز و سفید مورد توجه بسیار قرار گرفت.
بیش از صد نوع از این ماهی امروزه در جهان تکثیر می شوند که تنوع آن ها در رنگبندی بدن آن ها است.همچنین گونه های غیر معمول این ماهی نیز امروزه در کشور آلمان تکثیر می شود.
آکواریوم ایده آل برای ماهی کوی آکواریومی است با حداقل حجم ۳۷۸۵ لیتر، همراه با کف شنی و حاوی گیاه.ماهی کوی به ریشه ی گیاهان صدمه وارد می کند.مشاهده شده است که این ماهی در اطراف ریشه ی گیاهان حفره هایی را ایجاد می کند تا خود را به ریشه ی گیاه برساند.لذا لازم است که اطراف ریشه ی گیاهان را با تخته سنگ پوشاند تا از ریشه ها محافظت شود.نکته ی جالب در مورد خصوصیات این ماهی این است که این ماهی می تواند در دمای ۱درجه تا ۳۰ درجه ی سانتی گراد به راحتی زندگی کند.این ماهی تا ۹۰ سانتی متر رشد می کند.ماهی کوی در شرایط طبیعی تا ۲۰۰ سال عمر می کند.اما در آکواریوم تنها ۲۵ تا ۳۵ سال عمر می کند.
ماهی نر را با توجه به قسمت گود در میان باله ی مخرجی می توان از ماهی ماده تشخیص داد.ماهی کوی در هر بار تخمریزی در حدود ۱۰۰۰ عدد تخم تولید می نماید.لاروها پس از ۶ روز از تخم خارج می شوند.لازم است که لاروها با غذاهای زنده تغذیه شوند.حدودا" پس از ۸ ماه سطح بدن ماهی ها رنگ پیدا می کند.
ماهی کوی را می توان با انواع غذاهای خشک تغذیه نمود.بهتر است که این ماهی با سایر هم نوعان خود در یک تانک نگهداری شود.
کاربران زیر از HAMID ESKANDARI برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
Arshia, mehdi.v۹:۳۳ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
تشخیص و درمان بیماری های کوی (قسمت اول)
پس از اینکه شما با ویژگی های یک ماهی کوی سالم اشنا شدید و همچنین توانستید ماهی های خود را بر اساس انچه در مطالب قبل گفته شد انتخاب کنید نوبت به ان میرسد که با بیماری های ماهی کوی نیز اشنا شوید تا به توانید در موقع بروز این مشکلات انها را به سرعت شناسایی و بر طرف کنید. در این مطلب با کوی ایران همراه باشید تا شما را با انواع بیماری های کوی و روش های درمان انها اشنا کنم.
برای اینکه بتوانید بیماری های ماهی کوی را بشناسید و به درمان انها بپردازید باید ابتدا با منشا عوامل بیماریزا اشنا شوید. اگر به خواهیم عواملی را که باعث بیماری زایی در ماهی کوی میشود را دسته بندی کنیم باید این عوامل را به دو دسته کلی تقسیم کنیم که این دو دسته عبارتند از:
۱. بیماری هایی که بر اثر عوامل محیطی نظیر مواد شیمیایی موجود در اب یا نوع تغذیه و .... ایجاد می شوند.
۲. بیماری هایی که بر اثر عوامل بیماری زای زنده و میکروارگانیسم ها ایجاد می شوند.
تمامی بیماری هایی که از این پس در مورد انها صحبت خواهیم کرد در دو گروه فوق قرار می گیرد. در این مطلب به بخش کوچکی از بیماری هایی که در قسمت بیماری های دسته یک قرار می گیرند می پردازیم.
تغییرات دمایی:
ماهی کوی و یا هر موجود ابزی دیگری نیاز به دمایی خاص برای زندگی دارد. ماهیان کوی معمولا می توانند محدوده دمایی بالایی را تحمل کنند (۴-۲۲ درجه سانتی گراد). اما نکته مهمی که در مورد محدوده دمایی وجود دارد و ان را می تواند به عاملی بیماری زا تبدیل کند این است که هرچند ماهی کوی می تواند محدوده وسیعی از دما ها را تحمل کند ولی تغییرات نگهانی دمایی حتی در محدوده فوق می تواند باعث اسیب هایی جدی به ماهی شود. به طور مثال هنگامی که قرار است ماهی جدیدی را به برکه خود معرفی کنید اگر مراحل هم دما سازی را به خوبی انجام ندهید اختلاف دمایی موجود می تواند ماهی شما را در ابتدای ورود به برکه با مشکلات جدی مواجه سازد. و یا تغییر دمایی در فصول مختالف سال با قرار دادن یا حذف وسایل گرمایشی اب که می تواند ماهی شما را به سرعت مستعد پذیرش انواع بیماری های پوستی و انگل های خارجی کند.
نقش دیگری که دما در برکه شما بازی می کند تعیین مقدار اکسیژن محلول در اب است که منبع اصلی تنفس برای ماهی کوی است. این موضوع به این دلیل اهمیت بالایی دارد که میزان اکسیژن در اب سرد بیشتر از اب گرم است و این یعنی اب برکه شما در تابستان ها که فعالیت ماهی های شما بیشتر است دارای اکسیژن کمتری است و در زمستان ها که ماهی های شما کمترین فعالیت را دارند دارای بیشترین مقدار اکسیژن است. پس باید برای رشد سلامت ماهیانتان در تابستان اکسیژن مورد نیاز انها را تامین کنید و به این نکته توجه کنید که فضولات موجود در کف برکه چون محل رشد و تکثیر باکتری ها نیز هست و باکتری ها هم مقداری از اکسیژن اب را مصرف می کنند بهتر است برای جلوگیری از کمبود اکسیژن در تابستان بهتر است در زمستان به تمیز کردن این قسمت بپردازید.
وجود کلر در اب:
کلر یکی از عناصر بسیار خطرناک موجود در اب شهری برای ماهیان کوی است. این متده اثر خود را بروی ابشش های ماهی می گذارد و ماهی اسیب دیده با این ماده به سرعت تنفس کرده و شنای غیر طبیعی دارد و اگر به ابشش های ان نگاه کنید انها را رنگ پریده و دارای لبه های سفید خواهید یافت. راه های زیادی برای از بین بردن کلر محلول در اب وجود دارد که راحت ترین ان دادن یک استراحت ۴۸ ساعته به اب است تا کلر موجود در اب کاملا متصاعد شود. البته توجه کنید که دمای اب تا حد زبادی در متصاعد شدن کلر اثر دارد و هرچه دمای اب بیشتر باشد این مدت زمان کمتر خواهد بود. از راه های دیگر نیز می توان به استفاده از مواد ضد کلر و یا کربن اکتیو اشاره کرد.
درجه اسیدی و فلزات محلول در اب:
درجه اسیدی اب نیز از فاکتور های مهم اب برکه می باشد. مقدار اسیدیته اب باید ۷-۸.۵ باشد و اگر از این مقدار بالا تر یا پایین تر رود می تواند برای ماهیان شما اسیب رسان باشد. مثلا در هنگام باران های اسیدی اب برکه های کوچک بسیار مستعد اسیدی شدن است که بهتر است مقدار پی اچ انها روزانه در طی بارندگی اندازه گیری شود ودر صورت مشاهده تغییر به صورت متناوب اب برکه عوض شود. همچنین در مورد سنگ و شن های برکه نیز باید به دقت عمل انتخاب صورت گیرد تا سنگ ها و یا شن گیاهان اهکی نباشد و موجوب قلیلیی شدن اب نشوند.
از دیگر عوامل بیماری زای موجود در برکه ها وجود فلزات و زنک زدگی ناشی از انهاست که می تواند بسیار خطرناک باشد. برای جلوگیری از این مورد باید تا حد امکان از فلزات در ساخت برکه استفاده نکنید و در صورت استفاده نیز باید این فلزات دارای روکش مناسب باشند.
۹:۳۴ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
تشخیص و درمان بیماری های کوی (قسمت دوم)
هرچند بهترین راه برای مقابله با بیماری ها پیشگیری از ان هاست ولی گاهی اوقات حتی با بهترین و سخت گیرانه ترین انواع نگهداری هم بیماری به سراغ ماهی کوی شما می اید و باید با ان مقابله کنید. در ادامه به مراحل شناسایی و درمان انواع بیمار ها خواهیم پرداخت.
همان طور که در قسمت گذشته از این سری مطالب گفته شد بیمار های ماهی کوی را به دو گروه زیر تقسیم کردیم:
۱. بیماری هایی که بر اثر عوامل محیطی نظیر مواد شیمیایی موجود در اب یا نوع تغذیه و …. ایجاد می شوند.
۲. بیماری هایی که بر اثر عوامل بیماری زای زنده و میکروارگانیسم ها ایجاد می شوند.
که در مورد گروه اول در قسمت قبلی توضیحاتی ذکر کردیم. اما درباره گروه دوم که قصد داریم در این مطلب به توضیح ان به پردازیم باید گفت که خود این گروه بخش های زیادی را شامل می شود که در جدول زیر به طور کامل شاخه های ان را مشاهده میکنید.
بیمار های ویروسی:
آبله کارپ (Carp pox):
این بیماری علایم خود را با ظهور دانه های سفید رنگ(سپس با گسترش به شکل شمع ذوب شده بر روی پوست در می اید) در کل یا قسمتی از بدن نشان میدهد. عامل این بیمار هرپس ویروس ها هستند. این بیمار در اوایل فصل بهار و پاییز و در هنگام تغییر دما معمولا دیده می شود زیرا سیستم ایمنی بدن ماهی در اثر تغییرات دمایی ضعیف می شود و بدن ماهی مستعد گرفتن این بیماری می شود. این علایم می تواند در طول هر فصل و در طی زندگی عادی ماهی دوباره پدیدار شوند.
درمان:
می توان گفت که درمانی ندارد. ولی دانه های جوش مانند سفید بدن ماهی بعد از اتمام فصل سرما به مرور ناپدید می شوند که دلیل ان تقویت سیستم ایمنی بدن ماهی است.
ویروس خونی بهاره ماهی کارپ(Spring Viraemia of Carp ) یا (SVC):
این ویروس فقط خانواده ماهیان کارپ را بیمار میکند. عامل بیمار در خون ماهی زندگی میکند و علایم خود را به شکل پر خونی و خون ریزی در پوست و تورم در قسمت ها مختلف بدن ماهی نشان خواهد داد. زمان شروع این بیماری معولا در اوایا بهار و در زمان گرم شدن اب است. این بیمار به شدت واگیر است و علاو بر این این بیمار کاملا کشنده نیز هست و معمولا پس از ابتلا تمام ماهیان یا بیشتر انها از بین می روند. در بیشتر مناطق بلافاصله مورد را گزارش می کنند تا از انتقال این بیماری به برکه ها و استخر های نزدیک پیشگری به عمل اید.
درمان:
درمان ندارد و فقط ماهی هایی که از این بیماری جان سالم به در برده اند از ابتلا دوباره به ان در امان اند.
ویروس هرپس ماهی کوی(Koi Herpes Virus) یا (KHV):
جزو بیماری های اختصاصی ماهی کوی است که می توان ان را بیماری جدیدی دانست و کشف ان به سال ۱۹۹۰باز میگردد.
این بیماری علایم خود را از طریق فاسد کردن ابشش ها و قسمت های مختلف بدن و پر خونی و خونریزی در اندام ها داخلی و خارجی بدن نشان میدهد و در صورت ابتلا ماهی کوی تنها ۱۰ درصد و شاید کمتر احتمال بهبود وجود دارد.
این بیمار در دمای بالای ۲۱ درجه بروز می کند و اولین علایم ۱۴ روز بعد از ابتلا ظاهر خواهد شد.
درمان: هیچ درمانی وجود ندارد.
پیشگیری: کوی های جدید را باید حداقل ۱۴ روز قبل از ورود به برکه قرنطینه کرد تا از ورود احتمالی بیماری به برکه جلوگیری شود.
کاربران زیر از HAMID ESKANDARI برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
Arash k2۹:۳۵ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
ویژگی یک ماهی کوی سالم چیست؟
اولین و ساده ترین راه برا ی انتخاب یک ماهی دیدن ان است شما با دیدن یک ماهی می توانید به سلامتی جسمانی ان پی ببرید. برای این امر لازم است شما به فاکتور های زیر توجه داشته باشید.
۱. حالت کلی بدن:
یک ماهی سالم کوی باید دارای بدنی کشیده و دوکی شکل باشد. البته در انتخاب ماهی برای نژاد گیری و تکثیر بهتر است ماهیانی که دارای ساقه ی دمی کلفت تری هستند انتخاب گردند. بدن باید فاقد هرگه خم یا شکل غیر معمول باشد. رنگ بدن باید یسته به نوع نژاد دارای بهترین رنگ باشد. هرگونه شکستگی و شکل نامتعارف در باله های نشانه وجود مشکل یا عدم خلوص نژاد است. باله ها باید فاقد قرمزی و زواید جوش مانند باشد(البته این موارد نباید بر روی بدن ماهی نیز دیده شوند).
شکم ماهی نیز نباید بیش از اندازه متورم یا لاغر باشد.
۲. سر:
چشم های ماهی باید فاقد هر گونه کودورت و کاملا شفاف باشند نباید در روی انها غبار یا لکه یا عوامل خارجی دیده شود. چشم ها باید فاقد تورم یا برجستگی بیش از اندازه باشند.
دهان ماهی باید صاف و بدون شکل نا متعارف و فاقد هرگونه توده یا جوش و یا قارچ باشد.
باید دقت شود ابشش ها نیز از سلامت کامل برخوردار باشند و بر روی انها قارچ یا دیگر عوامل دیده نشود(باید توجه شود که خال های سفید مروارید شکلی که بر روی ابشش و باله سینه ای ماهی نر در فصل تخم ریزی دیده می شود نباید با این موارد اشتباه گرفته شود). تعداد زنش های و یا به اصطلاح تعداد تنفس های ماهی هم نباید خیلی تند یا کند باشد.
۳. حرکت:
بهتر است هنگام خرید نحوه شنای ماهی را نیز زیره نظر بگیرید زیرا یک ماهی سالم باید به تواند به خوبی نیز شنا کند. همچنین بهتر است ماهی را از نظر تمایل برای خوردن غذا نیز چک کنید.
۹:۳۸ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
تعیین بالغ بودن و جنسیت:
زمان بلوغ در ماهی نر و ماده متفاوت است در ماهی نر این زمان در حدود ۲-۳ سالگی در اب هوای معتدل است این در حالی است ماهی ماده حداقل با فاصله ۶ ماه الی یک سال با ماهی نر بالغ می شود. حال اگر ماهیان شما بالغ هستند شما به راحتی می توانید از روی شکل بدنی انها جنسیت انها را تعیین کنید برای این کار ماهی ها را از اب خارج کرده ودر ظرفی مناسب قرار دهید از بالا به انها نگاه کنید بدن ماهی ماده از بالا گرد تر و عمیق تر دیده می شود در حالی که بدن ماهی نر کشیده تر است. البته ماهی کوی درای برخی صفات جنسی دیگر نیز می باشد که فقط می توان انها را در فصل تخمریزی مشاهده نمود به طور مثال ظهور دانه های سفید رنگ و جوش مانند بر روی سر و ابشش ماهی و یا بیرون زدگی مجرای تخمریزی ماهی ماده در فصل امادگی برای تخمریزی.
۹:۴۷ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
۱۰:۱۵ ق٫ظ
۲۶ فروردین, ۱۳۹۱
۱۰:۲۴ ق٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
۱۰:۱۲ ب٫ظ
۱ مهر, ۱۳۹۱
۹:۵۷ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
سلام...اسیدسیته معمولا باید بین۷.۵ تا ۸ باشه...کوی ها همه چیزخوارن وانواع غذاهای شرکتب رو میخورن..فقط یه چیزی اگه غذا رو برا بهبود رنگ کوی میخواین به نظر من به جای غذا در اکواریوم با نوردهی بیشتر و زودتر به نتیجه میرسین وگرنه بنابر گفته وتجربه من غذا اصلا تاثیری در رنگ کوی نداره
کاربران زیر از HAMID ESKANDARI برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mehdi.v۱۲:۵۷ ب٫ظ
کاربر عالی
۱۹ فروردین, ۱۳۹۱
۶:۱۳ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
۵:۵۰ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
۹:۱۵ ب٫ظ
ناظم انجمن
معاون
۲۸ بهمن, ۱۳۹۰
۷:۵۲ ب٫ظ
ناظر انجمن
۸ اردیبهشت, ۱۳۹۱
۹:۵۱ ب٫ظ
کاربر عالی
۲۰ مرداد, ۱۳۹۱
۸:۵۰ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
سلام
منم یه کوی سفید کوچولو تو حوضم داشتم
یه روز توی تعویض آبشون از سطل پرید بیرون و پای خدمتکارمون متاسفانه...
ولی خدمتکارمون ازم خیلی عذر خواهی کرد و منم که همون اول پذیرفتم
امید وارم از من راضی باشه
خب بریم سر اصل مطلب
کوی های گنده توی چین و ژاپن حدودا چند سالشونه که این قدر زیبا و بزرگ و شاداب هستن
با تشکر
توی نواب یک جایی همین کوی های زیبا رو میده از ۵۰۰ تومن به بالا(هزار تومن)
ولی اصلا نمی ارزه و پیشنهاد می کنم اصلا نخرید
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی: شایان13
40 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
2 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2777
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 38483
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7752
نوشته ها: 166767
جدیدترین اعضاء:
agyqkmmq, Big earnings for you poluchdostden.blogspot.cz Ny, Your Prize Bonus minonuzporeg.blogspot.cz AZ, Make big money kupluhikomp.blogspot.cz 1W, oxnwoplz, Big earnings for you poluchdostden.blogspot.cz N9مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014