۵:۲۹ ب٫ظ
۱۱ مرداد, ۱۳۹۱
عوامل استرس زا
۱ خریداری ماهی های مناسب با شرایط آب تانک یکی از عوامل جلوگیری از استرس می باشد . مثلا بعضی از ماهی ها نیاز به آبی با PH قلیایی دارند و برخی دیگر آبی با خواص کمی اسیدی را می پسندند و دسته ای دیگر نیاز به آب با شرایطی خنثی دارند. من باب مثال و جود یک تیکه چوب در اکواریوم مالاوی ها می تواند شرایط آب را بر هم بزند یا یک تیکه مرجان آهکی در آب دیسکس که این برهم خوردن شرایط آب می تواند باعث استرس در ماهی ها شود .
۲ ترکیبات نیتروژن ( آمونیاک - نیتریت - نیترات ) که درجات مختلفی از مسمومیت را می توانند ایجاد کنند و در همه درجات استرس زا هستند . مقدار کمی از آمونیاک می تواند باعث مسمومیت ماهی ها شود . برای جلوگیری از به وجود آمدن امونیاک آکواریوم به فیلتر بیولوژیک مناسب نیاز دارد تا آمونیاک را به نیتریت و نیترات تبدیل کن اما توجه داشته باشید که خود نیترات هم می تواند باعث استرس در ماهی ها شود که با سیفون منظم ضایعات می توان مقدار آن کاست .
۳ درجه حرارت : درجه حرارت باید متناسب با ماهی های داخل تانک تنظیم شود . برخی ماهی ها به آبی نسبتا سرد نیاز دارند و برخی دیگر به آب تقریبا ولرم وجود دمای نا مناسب می تواند باعث استرس در ماهی ها و در نتیجه خوب عمل نکردن سیستم ایمنی بدن ماهی شود .
۴ برخی از ماهی ها نیاز به آب لب شور برای زندگی مناسب دارند در حالی که برخی دیگر از ماهیان حتی مقادیر کمک نمک در اب باعث استرس در آن ها می شود . مثلا : به آب ماهی مولی باید مقداری نمک آضافه شود تا ماهی به حد اکثر فعالیت و سلامت برسد . این در حالیست که بسیاری از کت فیش ها و جود نمک در آب را تحمل نمی کنند .
۵ اندازه مخزن : اندازه مخزن رابطه مستقیم با ماهی که در آن می خواهیم نگهداری کنیم دارد . اگر مخزن کوچکتر از حد معمول برای ماهی ها باشد باعث تنش در نماهی ها می شود و ممکن است آن ها از خود رفتار پرخاشگرانه بروز دهند . گاهی ممکن است بسته به شرایط اندازه تانک باید بقزرگتر از حد معمول باشد . مثلا زمانی که یک جفت ماهی سیکلید در تانک به جفت گیری و تخم ریزی می پردازند منطقه وسیعی از تانک را قلمرو خود قرار می دهن و به شدت از ان محافظت می کنند و در چنین شرایطی اگر فضای باقی مانده برای سایر ماهی ها کم باشد آن ها دچار استرس می شوند .
۶ سازگاری ماهی ها با یکدیگر از لحاظ رفتاری : باید توجه داشت که ماهیان زینتی از خانواده ها و مناطق مختلفی در جهان هستند و این باعث به وجود آمدن ماهی های خشن و صلحجو شده است شما باید به یاد داشته باشید که ماهیان صلحجو را باهم و ماهیان خشن را نیز بایکدیگر نگهداری کنید . این را هم به یاد داشته باشید که برخی گونه از ماهی ها ممکن است صلحجو باشن اما نسبت به برخی گونه از ماهی ها رفتار خشنی از خود بروز می دهند . از عوامل مهمی که می تواند به کاهش تنش و استرس و سازگاری ماهی ها با یک دیگر کمک کند رعایت هم خوانی ماهی ها از لحاظ جثه با یکدیگر است . مثلا وجود یک ماهی ۴۰-۵۰ سانتی هر چقدر هم که صلح جو و آرام باشد باعث استرس در یک ماهی ۱۰-۱۵ سانتی می شود . برخی گونه از ماهی ها باید به شکل گروهی نگهداری شوند و برخی دیگر تکی و اگر گروهی نگهداری شوند نسبت به هم نوعان خود رفتار مناسبی ندارد و اگر غیر از این شود باعث به وجو آمدن استرس و فشار در ماهی ها خواهد شد .
۷ میزان اکسیژن موجو در اب یکی دیگر از عوامل سلامت و شادابی ماهی هاست . وجود اکسیژن پایین باعث خوب عمل نکردن سیستم امنی بدن ماهی و استرس شدید در ماهی خواهد شد و در شرایط حاد حتی منجر به مرگ ماهی می شود . یک نکته هرچه دمای آب بالاتر برود اکسیژن آب کاهش پیدا می کند .
۸ رژیم غذایی نامناسب و نوع تغذیه از عوامل استرس زا در ماهی است . بهترین نوع تغذیه این است که تغذیه با تعدات دفعات بالا و مقدار غذای کم در هر وعده انجام شود . هم چنین یک رژیم غذایی با تنوع بالا به سلامت و کاهش استرس در ماهی کمک خواهد کرد . در ضمن از دادن غذاهای تاریخ گذشته به ماهی ها خود داری کنید چون این غذا ها و یتامین ها و خواص غذایی مفد خود را از دست داده اند و بیشتر شکم پر کن هستند.
۹ تا حد امکان از دارو در اب تانک استفاده نکنید چون باعث از بین بردن باکتری های مفید و بر هم خوردن شرایط آب می شود و در نتیجه ماهی دچار استرس خواهد شد .
۱۰ از اضافه کردن آب کلر دار و تصفیه نشده به تانک خود داری کنید .
۱۰:۰۰ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۱:۰۳ ب٫ظ
۱۱ مرداد, ۱۳۹۱
۱۱:۰۴ ب٫ظ
۱۱ مرداد, ۱۳۹۱
۱:۱۷ ب٫ظ
۲۴ آذر, ۱۳۹۴
سلام دوستان یه سوال اساسی در مورد همین استرس داشتم و اونم اینکه دیسکس های من به احتمال زیاد بخاطر استرس رنگ پوستشان تیره و سیاه میشه و زیبایی ماهی رو از بین برده...میخواستم بدونم دلیل این استرس ناشی از چیه...ماهی های اکواریوم ۲عدد روح ماهی ۴عدد انجل ۲عدد لجن خوار۲عدد کوریدوراس ۱۰عدد دیسکس ۲.۵اینچی ...در ۲۰۰لیتر ایا سازگاری ماهی ها درست نیس؟ ایا تعداد ماهی نسبت به اک زیاده؟در ضمن من هفته یه بار اساسی ۱/۳اب سیفون میکنم ...ممنون میشم منبع مشکل به من بدید...
۳:۲۵ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
خب اولا بلک گوست مناسب نگهداری در کنار دیسکس نیست به چند دلیل اول ماهی شب گرد هست و شبها فعالیت میکنه و مانع خواب و استراحت دیسکس میشه دوم باله ها و دم دیسکسرو میزنه.
دوما کیفیت آب بسیار مهمه اگر کیفیت آب خوب نباشه و اکسیژن رسانی کم باشه دیسکس تیره میشه. درسته هر هفته سیفون میکنید ولی شاید اصلا سیکل آب طی نشده و یا فیلتراسیون مناسبی ندارید.
سوما نور تانک هست بدونید دیسکس به نور خاصی نیاز نداره و یک محیط سایه روشن رو بیشتر دوست داره تا زیر نور مهتابی آکواریوم پس یا بی خیال مهتابی آکواریوم بشید و یا از یک نور با شدت خیلی کمتر و ملایم استفاده کنید و خیلی هم نور رو روشن نکنید ( ساعت روشنایی کم باشه) ..
از موارد دیگه استرس روشن خاموش کردن یک مرتبه نور - ضربه زدن به شیشه - قرار گرفتن نزدیک آکواریوم بعد از غذادهی و در هنگام غذادهی به ماهی ها - قرار داشتن آکواریوم در محل پر رفت و آمد - قرار گرفتن آکواریوم در محل پر سر و صدا از جمله نزدیک به تلویزیون - روشن بودن بی دلیل چراغ آکواریوم تا نصف شب - وجود ماهی شب گرد در تانک - وجود ماهی مهاجم و ..... همه اینها برای ماهی دیسکس استرس زا هست.
۳:۴۸ ب٫ظ
۲۴ آذر, ۱۳۹۴
ممنون از اقا مجتبی گل ک نعمت بزرگی برای این سایت هستند و همیشه کمک زیادی میکنند...از تموم مواردی ک گفتین من فقط ماهی بلک گوست رعایت نکردم...من اکسیژن رسانی رو هم از طریق خروجی فیلتر سطلی ک به اکواریوم ریخته میشه و مواج میکنه سطح اب استفاده میکنم فکر نکنم اکسیژن کم باشه...درمان یا پیشگیری خاصی داره تا لکه های سیاه برطرف بشه؟
۴:۰۳ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
ممنون از لطف شما.
اما لکه سیاه فرق میکنه با تیره شدن و سیاهی کل بدن دیسکس ؟؟!!! اون لکه های سیاه ممکنه از بیماری پیگمان باشه ولی اگر کل بدن تیره شده همون مواردی هست که عرض کردم خدمتتون ضمنا این مقدار اکسیژن رسانی برای دیسکس کمه و حتما باید از پمپ هوا نیز استفاده کنید و الان ماهی های شما دچار کمبود اکسیژن هم هستن.
۴:۴۲ ب٫ظ
۲۴ آذر, ۱۳۹۴
۹:۲۰ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۲:۱۵ ب٫ظ
۱۷ فروردین, ۱۳۹۸
۱۲:۴۹ ب٫ظ
کاربر عالی
۲۹ دی, ۱۳۹۹
۶:۳۷ ب٫ظ
۱۷ فروردین, ۱۳۹۸
۷:۰۱ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۰
شاید نور هم بیشتر شده.مثل قبلا نور کمتری به آک میتابیده و الان چند عامل استرس زا داخل آک دارید.منم ماهیام میرم سمتشون نمیترسن ولی یه مدت هم کیفیت اب به هم خورد و هم نور زیادی به آک میتابید برای همین کلا حرکات سریع و استرسی انجام میدادن و با کمترین چیزی میترسیدن
اگر ماهی ها میتونستن از وضعیتشون تو دنیا داد بزنن گوش های ما کر می شد
۷:۰۸ ب٫ظ
۱۷ فروردین, ۱۳۹۸
۷:۳۹ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۰
۸:۵۰ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۲۳ تیر, ۱۴۰۰
MOBINNNNN گفته
سلام.من ۲ تا کالر دارم و ۱ دونه بلک ویدئو.همشون بزرگن.یهچن وقتیه که تا نزدیک آکواریوم میشم،ماهیا تند تند به اینطرف و اونطرف میرن.به ءبشون نمک میزنم.غذاشون هم دل گاو خشک شده هست.فیلتر خارجی آویزان آکوا با سرامیک دارم.بخاری هم هست و دما روی ۲۸ تنظیمه.میشه بگین دلیلش چیه و چطوری میشه حلش کرد؟
اول این که کار اشتباهی هشت دل گاو بدید ماهی گیاه خوار اونم کالر. رژیم غذایی کالر اصلا گوشتی نیست و معدش اسیب میبینه و ممکنه باعث مرگشم بشه.عوامل زیادی داره مثل حرکت ناگهانی شما خاموش روشن کردن لامپ اکواریوم و... که میتونه ماهی رو بترسونه
۹:۲۹ ب٫ظ
۱۷ فروردین, ۱۳۹۸
۱۰:۰۶ ب٫ظ
کاربر هدفمند
۲۳ تیر, ۱۴۰۰
MOBINNNNN گفته
پس بگو برای چی چن وقتیه که شکمشون متورم شده و غذا هم کم میخورن!😞چهچیزایی بهشون بدم براشون خوبه؟
تغذیه نادرست رسیدگی نکردن درست یا بیماری میتونه شکمشون رو متورم کنه.از انوع غذا های موجود در بازار که برای ماهی های گیاه خوار مثل کالر هست میتونید استفاده کنید.
کاربران زیر از AROWANA. OSCAR برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
❄MOBIN❄۲:۰۶ ق٫ظ
کاربر ممتاز
۲۳ آذر, ۱۳۹۹
MOBINNNNN گفته
سلام.من ۲ تا کالر دارم و ۱ دونه بلک ویدئو.همشون بزرگن.یهچن وقتیه که تا نزدیک آکواریوم میشم،ماهیا تند تند به اینطرف و اونطرف میرن.به ءبشون نمک میزنم.غذاشون هم دل گاو خشک شده هست.فیلتر خارجی آویزان آکوا با سرامیک دارم.بخاری هم هست و دما روی ۲۸ تنظیمه.میشه بگین دلیلش چیه و چطوری میشه حلش کرد؟
سلام
استرس دارند و دلایلی زیر میتونه موجب استرسشون بشه :
۱_ تعدادشون کمه ( اکثر ماهیان گیاه خوار و حتی تعدادی از گونه های گوشتخوار به صورت گله هستند ) و حالا شما دوتا کالر و یک بلک دارید خب قطعا تعدادشون کمه
۲_ نور شدید آکواریوم که شما فرمودید نور آکواریومتون مناسبه
۳_ کیفیت بد آب
۴_ انجام فعالیت هایی که موجب استرس ماهی در طول روز میشه ( ناگهان سمت آکواریوم رفتن یا ضربه زدن یا ترساندن ماهی هنگام سیفون و از اینگونه فعالیت ها )
در آخر پیشنهاد هایی دارم :
اگر حجم آکتون کم نیست تعداد ماهیا رو بیشتر کنید و به ۱۰ عدد کالر برسونید
سیفون هفتگی رو رعایت کنید
غذای متناسب با رژیم غذایی ماهی استفاده کنید مثل آرتمیای زنده به مقدار یک یا دو وعده در هفته و استفاده از غذاهای خشک پولکی و با کیفیت و معتبر و ... ( غذاخوردن ماهی استرس ماهی رو خیلی کم میکنه و باعث خوشحال شدن ماهی و کاهش ترس اون میشه )
در آخر هم بگم که کلا کیفیت آب رو هم چک کنید و افزایش دهید .
کاربران زیر از MAHDI Z برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
AROWANA. OSCARراه اندازی تانک حرفه ای مهم نیست ؛ نگهداری اون تانک به صورت حرفه ای ، مهمه
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی:
69 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2723
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 35032
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7748
نوشته ها: 166599
جدیدترین اعضاء:
Get your money bilberimech.blogspot.nl Q2, Get your money bilberimech.blogspot.nl vH, Get your money bilberimech.blogspot.nl j6, Get your money bilberimech.blogspot.nl l3, Get your money bilberimech.blogspot.nl yM, Get your money bilberimech.blogspot.nl Gbمدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014