۵:۳۴ ب٫ظ
۲۲ فروردین, ۱۴۰۳
بیماری سفیدک یا ایک:
تاریخ: ۱۴۰۳/۲/۱ شمسی
در نگاه اول شاید فرقی بین این مقاله و دیگر مطالبی که دوستان ارائه کرده اند نباشد ولی چندین نکته که به درمان قطعی بیماری کمک میکند و دوستان به آن توجه نکرده یا کمتر پرداخته اند در این مقاله پر رنگ تر اشاره شده است، و در مورد مطالبی که به اشتباه در بین آبزی دوستان جا افتاده است اطلاعات علمی تری ارائه میشود بطور مثال این گفته که "افزایش دما درمان بیماری است" و یا اشتباه رایج حمام کوتاه مدت دارویی راه حل درمانی است یا اشاره نکردن دقیق طول درمان جهت از بین بردن این انگل از اکوسیستم کوچک خود که در این مقاله به آنها بیشتر پرداخته خواهد شد.
در این مقاله سعی شده بطور خلاصه جهت کمک به دوستان مطالب مربوط به شناخت، پیشگیری و درمان بیماری ایک ارائه شود تا حوصله دوستان تحمل کافی را داشته باشد.
یکی از رایجترین بیماریهای انگلی ماهیهای آب شیرین و شور بیماری ایک میباشد که انگلی به نام ایکتیوفتیریوس مولتی فیلئیس اون رو تولید میکنه که انگلی تک سلولی و هولوتریش (تمام سلول انگل بوسیله ی موژک هایی پوشیده شده) بوده و به وسیله ی این موژکها حرکت میکند.
این انگل یک انگل اجباری میباشد که یعنی حتما حتما باید از یک موجود زنده تغذیه کند و در صورت عدم وجود موجود زنده در آکواریوم بدلیل گرسنگی میمیره.
مهمترین موضوع برای درمان این بیماری اطلاع از چرخه ی این بیماری یا چرخه زندگی این انگل هست.
چرخه زندگی انگل ایک:
چرخه زندگی این انگل سه مرحله ای میباشد:
۱- مرحله ی نوزادی که به آن ترونت گفته میشود. در این مرحله انگل متولد شده و در آب حرکت کرده و خود رو به ماهی میرساند و پس از رسیدن به ماهی پوست ماهی رو سوراخ کرده و وارد پوست ماهی میشود.
۲- پس از ورود به پوست از آب میان بافتی پوست تغذیه کرده که خیلیها به اشتباه فکر میکنن از خون ماهی تغذیه میکند. در این مرحله بوسیله تغذیه بزرگ شده و به مرحله بلوغ میرسد و پس از چند روز که بالغ میشود از بدن ماهی جدا شده و داخل آب می افتد. در این مرحله امکان دارد بوسیله جریان آب وارد فیلتر شده و فیلتر شما را نیز آلوده کند.
۳- در این مرحله کیستی اطراف خود تشکیل داده و داخل آن شروع به تولید مثل، تکثیر و زیاد شدن میکند. زمانیکه به اندازه کافی تکثیر شد این کیست پاره شده و نوزادهای جدید وارد آب شده و مجددا مرحله اول زندگی آغاز میگردد و این چرخه دائما تکرار میشود.
نکته مهم این هست که سرعت این چرخه وابسته به دما میباشد و با افزایش دما چرخه سریعتر اتفاق می افتد. یعنی هرچه دما بیشتر این چرخه سریعتر و هرچه دما کمتر چرخه کندتر اتفاق می افتد.
به اشتباه در بین مردم شایع شده که با افزایش دما بیماری درمان میشود در صورتیکه اینگونه نیست و فقط سرعت انتقال انگل از مرحله ۲ زیستی به مرحله ۳ تسریع شده و صدمات وارده کاهش میابد ولی انگل همچنان در اکوسیستم کوچک ما وجود دارد.
حالا که با چرخه انگل ایک آشنا شدین مراحل بعدی یعنی علائم، درمان و غیره رو توضیح میدیم.
علائم:
اون فرم شناخته شده و کلاسیک این بیماری که اغلب افراد باهاش آشنایی دارند وجود دانه های سفید بر روی بدن ماهی میباشد، انگار نمک بر روی پوست ماهی پاشیده شده است. معمولا به این شکل هست که ابتدا ماهی خود رو با علائمی مثل خارش و مالیدن خود به سطوح آکواریوم نشون میده یا حتی ماهی ها در محلی تجمع کرده و بدن خود را به همدیگر میمالن و در مرحله ی پیشرفته تر بیماری این دونه ها نمایان میشود.
گاهی اوقات قبل از نمایان شدن این دونه ها امکان دارد علائم تنفسی هم نمایان بشود بطوریکه ماهی به سرعت نفس بکشه یا بر روی سطح آب بیاد و هوای روی سطح آب را ببلعه یا در محلهایی از آکواریوم که اکسیژن بیشتری هست مانند خروجی های هوا تجمع کنند.
اما باید این نکته رو در مورد این بیماری بدانید که همیشه این بیماری خود را به صورت لکه های سفید نمایان نمیکند و اصلا لکه های سفید را روی بدن ماهی نبینید و فقط پوسیدگی باله ببینید یا فقط علائم تنفسی ببینید.( ماهی در کنار دفیوزر کز کرده و تحرک زیادی ندارد یا در محل سر ریز فیلتر هنگ آن تجمع کرده اند)
یکی دیگر از علائم پرخونی در قسمتهایی از بدن هست یعنی امکان دارد قسمتهایی از بدن رو ببینید که بنظر تغییر رنگ پیدا کرده و پرخون تر بنظر میاد که باعث بشه ذهنتون به سمت بیماریهای باکتریایی برود اما زمانی که نمونه برداری میکنید میبینین که ماهی دچار بیماری انگلی ایک شده است.
در کل تنها راه مطمئن جهت فهمیدن ابتلای ماهی به بیماری ایک نمونه برداری میباشد.
خیلی از اوقات امکان دارد با بیماری مخملک اشتباه گرفته شود.
خیلی اوقات هست که بیماری هیچگونه علائمی نداشته ولی تلفات بالایی داشته باشین که بدلیل گسترش سریع بیماری میباشد که حتی به بدن ماهی اجازه مقابله با بیماری داده نمیشود.
باید توجه کرد که هر لکه ی سفیدی ایک نیست و امکان دارد اپیستیلیس یا تتراهایمنا که انگلهای دیگری هستند باشد که در صورت کسب اطلاع کافی در مورد آنها هم مطالبی ارائه خواهد شد. بیماری لنفوسیستبس که یک بیماری ویروسی میباشد در درجه های خفیف خود علائمی شبیه به ایک (دانه های سفید بر روی بدن) خواهد داشت. به این دلیل است که گفته شد تنها راه دقیق فهمیدن ابتلای ماهی به انگل ایک نمونه برداری از پوست ماهی و دیدن آن زیر میکروسکوپ میباشد.
حال که کمی در مورد این انگل و علائم آن صحبت کردیم در مورد پیشگیری و درمان آن مطالبی ارائه می کنیم.
پیشگیری:
در ابتدا باید بدانیم این انگل از جایی نمی آید بلکه تنها راه ورود آن به آکواریوم بوسیله ماهی آلوده میباشد و فقط و فقط بوسیله قرنطینه کردن (حداقل سه هفته) میتوان از ورود آن به آکواریوم خود جلوگیری کنین.
درمان:
برای درمان مجدد به چرخه ی زندگی آن برمیگردیم که شامل ۳ مرحله ی زیر میباشد:
۱- نوزادی
۲- ورود به زیر پوست و به بلوغ رسیدن
۳- خروج از پوست و تولید کیست و تکثیر و تولد نوزاد میباشد.
باید بدانیم که در مرحله دوم چرخه ی زندگی انگل که انگل در داخل (زیر) پوست ماهی قرار دارد و از آب میان بافتی تغذیه میکند در صورت استفاده از دارو انگل صدمه ندیده و زنده میماند و در مرحله تکسیر نیز که انگل به دور خود کیستی تولید میکند نیز این کیست غیر قابل نفوذ بوده و دارو به داخل آن نفوذ نمیکند و تنها مرحله ای که میتوان انگل را نابود کرد در مرحله ی نوزادی میباشد. یعنی در مرحله ی اول زندگی این انگل. پس حمام های کوتاه مدت تاثیری بر درمان ندارند.
برای درمان ۲ کار را باید انجام داد: ۱- ابتدا افرایش دما تا انگل سریعتر و قبل اینکه مشکل جدی برای ماهی ایجاد کند از ماهی جدا شود.
۲- از آنجایی که ما نمیدانیم چند تا انگل به مرحله ی بلوغ و تولید مثل رسیده باید درمان طولانی مدت رو در پیش بگیریم تا از نابودی تمام انگلهای موجود در محیط آکواریوم خود اطمینان حاصل پیدا کنیم و این یعنی باید حداقل ۱۴ روز درمان رو ادامه بدهیم تا مطمئن بشیم تمام انگلهای موجود در اکوسیستم کوچک ما نابود شده باشن و نتوانند به زیر پوست و بلوغ و در انتها به مرحله تکثیر برسند.
درمان باید کامل انجام شود.فکر نکنیم چون دونه های سفید رو نمیبینیم دیگر انگل وجود ندارد.
ماهی که یکبار به بیماری ایک مبتلا شده باشد نسبت به بیماری مقاوم تر شده و علائم خفیفتری از خود نشان میدهد در صورتیکه همچنان ناقل بوده و میتواند بیماری رو به ماهی های دیگر بخصوص ماهیهای تازه وارد منتقل کرده و دوباره امپراطوری خود رو گسترش بدهد.
حال ما از چه دارویی هایی میتوانیم استفاده کنیم.
داروهای بسیاری در بازار در این مورد وجود دارد.یک سری مختص مقابله با ایک بوده و فقط هدف آن مبارزه با این بیماری هست و یک سری داروی دیگر کلی تر و جهت مقابله با بسیاری از بیماریهای انگلی هست که فرقی نمیکند از چه دارویی استفاده کنیم. فقط باید توجه شود هر دارو را با توجه به دستورالعمل تجاری خودش استفاده کنین. در مورد داروییهایی که جهت درمان چند بیماری تولید شده باید توجه کرد که امکان دارد در مورد بیماری ایک میزان دوز مصرفی متفاوت با بقیه بیماریها باشد.
یک سری درمانهای خانگی نیز وجود دارد مانند استفاده از نمک دریایی بدون ید که این موضوع بستگی به ماهی شما دارد که آیا میتواند شوری را تحمل کند یا خیر واگر میتواند چه دوزی را میتواند. غلظت ۳ گرم تا ۵ گرم در لیتر برای درمان این بیماری کافی میباشد.
درمان دیگری که میتوان استفاده کرد درمان بوسیله فرمالین هست، تنها نکته در مورد این درمان این هست که نباید دما را بیشتر از ۲۷ درجه ببریم چون در غیر اینصورت خود فرمالین میتواند ماهی شما را از بین ببرد و باید در این درمان تعویض مداوم آب رو داشته باشیم و هر ۲۴ ساعت باید ۵۰ درصد آب رو تعویض کرده و مدتی به ماهی استراحت داده و تا ۱۴ روز این درمان رو ادامه بدهیم. در مورد فرمالین باید توجه شود که نباید همزمان با نمک استفاده شود چون این دو با هم سمیت ایجاد کرده و باعث مرگ ماهی شما میشوند.
همچنین قبل از استفاده از فرمالین باید با یک دامپزشک صحبت شود. چرا که دوز مصرفی فرمالین بسته به نوع ماهی و پیشرفت بیماری متفاوت است. در برخی از منابع دوز ۱ تا ۳ سی سی و در برخی منابع ۱ تا ۲/۵ سی سی به ازای هر صد لیتر بیان شده است ولی اینکه شما باید از کدام یک از این دوزها استفاده کنین بر میگرده به نوع ماهی و شدت بیماری که کاری تخصصی میباشد. بطور مثال برخی ماهی ها نمیتوانند فرمالین رو در برخی دوزها تحمل کرده و میمیرنند که باعث میشود یا دوز فرمالین رو کم کنیم و به جاش طول درمان رو زیاد کنیم.
در مورد نمک هم همچنین برخی ماهیها هستند که به دوز بسیار کم نمک هم حساس بوده و تلف میشوند. برای همین توصیه میشود که در استفاده از نمک و فرمالین با افراد دارای تجربه و چه بهتر دامپزشک صحبت شود.
در آکواریوم های پلنت نمیشود از نمک و دارو استفاده کرد.
بهترین راه حل این است که ماهی ها را از آکواریوم خارج کرده و در یک آکواریوم قرنطینه درمان را ادامه داده و آکواریوم اصلی به مدت ۳ تا ۴ هفته بدون ماهی کار کرده و بدلیل نبود ماهیی انگل طی این مدت بدلیل گرسنگی میمیرد.
در صورتیکه میخواهین از دارو استفاده کنین باید از داروهای Reef Safe یا داروهای با بیس گیاهی استفاده کنین.قبلا یک دارو به نام kordon در ایران بود که مناسب درمان ایک در آکواریومهای گیاهی بود و احتمالا بشود آنرا پیدا کرد.همچنین در زمان درمان باید ذغال اکتیو از چرخه آکواریوم خارج بشه تا با جذب دارو به درمان صدمه نزند.
سعی شد در این مقاله بصورت مختصر و کاربردی به دوستداران آبزیان اطلاعاتی ارائه شود.
کلیه مطالب برگرفته از صحبتهای جناب آقای علیرضا نصیری دکتر دامپزشک و رزیدنت بهداشت و بیماریهای آبزیان
منابع:
۱- مقاله چاپ شده دانشگاه کنتاکی
https://aquaculture.ca.uky.edu/sites/aquaculture.ca.uky.edu/files/srac_476_ich_white_spot_disease.pd
۲- مقاله منتشر شده در سایت IFAS
https://edis.ifas.ufl.edu/publication/FA006
با تشکر
گردآورنده: آراز یعقوبی نمین
کاربران زیر از آراز برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
Matin 1387, عباس مArAz
۲:۲۳ ب٫ظ
کاربر عالی
۲۶ خرداد, ۱۳۹۱
سلام...
آقا یکی کمکم کنه...
یه بار دوتا از ماهی هام سفیدک زدن یکیش مرد ولی یکیشو با گذاشتن دمای بخاری روی ۳۲ و استفاده از داروی ضد سفیدک نجات دادم.
حالا یعد از مدتی یکی از سوارتل هام سفیدک زدن بازهم معالجه رو شروع کردم...
خلاصه سرتونو به درد نیارم، میخاستم ببینم دلیل سفیدک چیه؟ بعضی ها میگن دمای پائین آب دلیلشه. من همیشه دمای آب رو روی ۲۶ تنظیم میکنم. چون بیشتر ماهی های آب شیرین این دما رو دوست دارن و این مطالب رو از همین سایت خوندم. لطفاً کمکم کنین.
یاشاسین تراختور
۹:۲۰ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
در مورد سفیدک مفصل در قسمت بیماری ماهی ها بحث شده و سوالات زیادی هم در این زمینه پاسخ داده شده لطفا مراجعه کنید.
اما جای هیچ نگرانی نیست و هیچ کمکی هم لازم ندارید اصلا سفیدک بیماری مهمی نیست و در قبال بسیاری از بیماری ها من اون رو اصلا بیماری حساب نمیکنم.
حالا راه حل : فقط دما رو بیارید روی ۲۸ درجه یا ۲۹ درجه و هرگز هم پایین تر نیارید درسته توی سایت و همه مطالب علمی گفتن دمای مناسب و استاندارد ۲۶ - ۲۷ اما اون برای بهترین شرایط و محیط زیستی ماهی هست نه توی آکواریوم و ...
پس دما رو بیار روی ۲۸ درجه و دیگه غمت نباشه. البته بعد از درمان ماهی هاتون که در زمان درمان باید روی ۳۱ - ۳۲ درجه باشه درسته سفیدک ماهی رو میکشه ولی راه حل ساده ای داره برای همین گفتم کمک لازم ندارید.
باز هم درخدمتت هستم.
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
gf254, majid3, mehran khezriسلام
رامیزی ها من هم سفیدک زدند آقا شهریار گفتند دما رو ببرمروی ۳۲ و از نمک بدون ید استفاده کنم من هم میخوام همین کار رو بکنم.قبل از سفیدک زدن ماهی ها دمای من روی دمای اتاق یعنی ۲۶ بود. سوال من اینجاست:
۱- اگه دما روی ۲۸ باشه فعالیت ماهی زیادی نمیره بالا؟
۲-آیا عمر ماهی کم نمیشه؟
۳-میزان مصرف غذای ماهی زیاد نمیشه؟
۴-راه های پیشگیری این بیماری چیه؟
بای
کاربران زیر از نوید برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
danesh001, radan66۶:۵۳ ب٫ظ
کاربر عالی
۲۶ خرداد, ۱۳۹۱
۹:۲۴ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
در یک کلام خدمتت بگم دمای ۲۸ درجه هیچ مشکلی نداره و خیلی هم خوبه و بهتره بجای ۲۶ درجه از ۲۸ درجه در تابستان و ۳۰-۲۹ درجه در زمستان استفاده کنید اون ۲۶ درجه برای شرایط طبیعی ماهی هست نه توی آکواریوم و هیچ کدوم از مواردی که گفتین پیش نمی یاد.
راه های پیش گیری از بیماری سفیدک فقط دمای ۲۸ درجه به بالا هست و درمانش هم دمای ۳۰ درجه به بالا رو لازم داره و حداکثر دما تا ۳۲ درجه.
ماهی شما بخاطر همین دمای ۲۶ درجه سفیدک زده.
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
majid3۵:۲۶ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۰:۳۰ ق٫ظ
کاربر عالی
۱۹ خرداد, ۱۳۹۱
۱۰:۰۸ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۵:۳۱ ب٫ظ
۱۱ تیر, ۱۳۹۱
با سلام
من امروز فهمیدم که ماهی هام مخصوصا تترا نئون هام روی بدنشون نقطه های سفید زده و یکی دو نقطه روی انجل
تانک من گیاهی هست و اگه نمک بزنم و درجه آب رو ببرم بالا گیاه ها خراب می شن
درضمن من توی تانکم به جز تترا نئون ، انجل و پلاتی و لوچ دلقک و لجن خوار طلایی هم دارم. من بخاطر اینکه گیاه هام از گرما داشتن خراب می شدم دما رو از ۲۹ کردم ۲۷
حالا باید چه کار کنم؟
اگه ممکنه راهنمایی کنید
کاربران زیر از امین برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
hassan820۹:۵۸ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
خب اشتباه کردین یک مرتبه دما رو کاهش دادین باید در طول دو هفته دما رو می آوردین روی ۲۷ هیچ اتفاقی هم نمی افتاد و ماهی ها عادت می کردن اما الان هیچ راهی نداره باید این ریسک رو بپذیرید و دما رو ببرید بالا و حتی تا ۳۱ درجه برسونید تا ماهی ها خوب بشن بهتره مقداری نمک هم به آب اضافه کنید و یا ماهی ها رو به مدت ۵ دقیقه حمام نمک + داروی ضد سفیدک بدین.
یا اینکه فعلا گیاه ها رو خارج کنید و توی یه آکواریوم مجهز دیگه قرار بدین نه توی یه ظرف بعد اونها رو خراب کنید بگین فلانی گفت !!!!!!!! سپس دما رو تا ۳۲ درجه بیارید بالا و یک هفته صبر کنید تا ماهی ها کاملا درمان بشن.
یه نکته رو دقت کنید داروی ضد ایک ( ضد سفیدک ) در دمای پایین اثر زیادی نداره و ممکنه باعث درمان ماهی نشه فقط باید دما رو ببرید بالا و بعد اگر دارو هم مصرف کردین ماهی ها زودتر بهبود پیدا می کنن و اگر هم دارو نزدین باز هم بعد از چند روز کاملا خوب میشن.
۹:۰۰ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
سلام
داروی ضد سفیدک رو از کجا میشه تهیه کرد و آیا باید با اسم سفیدک خریداری کرد
من دو روز پیش یه جفت گورامی بهشتی خریدم
ولی امروز یکیشون مرد و اون یکی هم دادمش رفت
پنگوسیم هم سفیدک گرفته
دمارو بردم رو ۳۰ درجه و آکوا سیف رو با آب و نمک بدون ید(گرمادیده)قاطی کردم و توی آبم ریختم
به نظر شما کی پنگوسی من خوب میشه
آیا حتما باید از ضد سفیدک هم استفاده کرد یا لزومی نداره وقتی از نمک استفاده کردم
راستی من می خوام برای پنگوسیم ه کوی بخرم تا حسابی با هم بازی کنن
آیا با هم میسازن با توجه به اینکه پنگوسیم گیاه خواره
راستی من بهش یه غذای زیر آبی سرا میدم ولی نمی خوره یا شایدم وقتی که نیستم می خوره
آیا این طبیعی هست
البته قابل ذکره که من پنگوسیمو دوروزه خریدم
با تشکر
کاربران زیر از miladBot برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
radan66۹:۰۸ ب٫ظ
کاربر عالی
۱۹ فروردین, ۱۳۹۱
۱۰:۳۳ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
آقا محمد ۹۱ توضیح دادن فقط صبر کنید تا خوب بشه البته نمک کار چندانی در بهبودی سفیدک نمیکنه فقط دمای ۳۱ - ۳۲ درجه باشه بدون دارو هم درمان میشه توجه کنید دما بیشتر از ۳۲ درجه نشه.
پنگوسی معمولی و کوی فیش مشکلی با هم ندارن.
برای دو روز اول که طبیعیه ماهی غذا نخوره مخصوصا پنگوسی و مخصوصا اگر فقط یک پنگوسی باشه !!!!!!!!
۴:۴۵ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
سلام
من از نمک استفاده کردم
دمای آبم روی ۳۰ درجس
این پنگوسی من یه کم پوزش سیاه شده و یه گوشه از باله ی دمیش هم همین طور
امروز صبح از متیلین بلو استفاده کردم
یه کم بیش تر دور سرش سفیدک زده خصوصا اون جایی که سیاه شده
همچنین یک گوشه هایی از باله هاش سفید رنگ شده البته قبلا هم همین طور بود ولی الان بیش تر
و یک کم سفیدکش خوب شده روی دمش
به نظر شما دمارو ببرم رو ۳۱ درجه یا همی ۳۰ خوبه
الانم از کوزه ای که توش هی قایم میشد میاد بیرون و میگرده
امروز می خوام از ضد سفیدک هم استفاده کنم البته بعد از اینکه خریدم
ایا این سیاه شدن بر اثر بردن دماروی ۳۰ درجه است چو دوستی دارم که پنگوسی باله بلند سفید داشته ولی پس از بردن دمای آکوئاریومش رو ۳۲ سیاه شده
با تشکر
۸:۲۱ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
نه دوست عزیز بخاطر دما نیست در قسمت قبلی هم گفتم دما رو ببرید روی ۳۱ درجه.
برای دوستتون هم فکر کنم دما از ۳۲ درجه بیشتر بوده !!!!!!!! چون حتما باید با یک دماسنج مرغوب و یا دو دماسنج دما رو کنترل کنید.
اول مطمئن بشید سفیدک هست یا قارچ اگر دونه های ریز هست سفیدکه و اما اگر پیوسته هست قارچه.
درضمن اینقدر دارو هم مصرف نکنید اصلا متیلن بلو برای سفیدک هیچ کاری انجام نمیده و فقط برای قارچ خوبه.
برای درمان باید صبر کنید نه اینکه تند و تند دارو مصرف کنید.
۸:۴۱ ب٫ظ
کاربر عادی
۲۲ مرداد, ۱۳۹۱
سلام
من پنگوسیم مرد
سیکل آبم طی شده حداقل کدر نیست وبوی خاصی نمیده
از اون جایی که خریدم اینا رو دوستم گفت نخرم ولی من احمق خریدم و ماهی هام مردن
حتی لجن خوارم
دما رو بردم رو ۳۰ و از نمک و دارو هم استفاده کردم ولی جواب نداد که نداد
حالا یه ردتیل خریدم انداختم توش و توش ضد عفونی ریختم تا بیماری ای چیزی بود بره و فردا هم سیفون می کنم
دعا کنین این دیگه نمیره چو از جای معتبری خریدم
راستی بوی آبی که سیکلش طی نشده چه جوریه و من چی کار کنم دیگه ردتیلم مریض نشه
از همتون ممنونم
لطفا دعا کنین دیگه ماهیم نمیره چون تا به حال این تجربه رو نداشتم که ماهی های ادم ۴ روزه بمیرن و اگر هم ماهی ایممرده حداقل پس از ۳-۴ماه
آخه اونجایی که خریدم همه ازش ناراضی بودن(همه ی دوستام)
توی دولت هستش(خیابون سه راه نشاط بالا تر از بلوار کاوه)
با تشکر
۹:۴۸ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
خب بنظر من فروشنده گناهی نداشته شما باید هنگام خرید دقت می کردین.
درضمن اشتباه کردین ردتایل و در کل ماهی جدید خریدین چون ماهی مریض توی آب بوده این یکی هم مریض میشه کاش اول آب رو سیفون می کردین و ضدعفونی می کردین و چند روز بعد ماهی میخریدین.
خیلی مهم نیست که آب بو میده یا نه و یا شفاف باشه باید حتما تست بگیرید تا متوجه بشید چرخه طی شده یا نه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کاربران زیر از مجتبی برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
majid3بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی: taha. mo
70 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2692
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 34443
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7745
نوشته ها: 166332
جدیدترین اعضاء:
karaj-reza, mahgi 7831, mahdiasgarp@gmail.com, hades, darkkiller, mAmaD79مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014