تغذیه جوجه طوطی ها به همراه روش تهیه سرلاک و غذا دادن به انها

غذا دهی به جوجه طوطی ها به صورت دستی کاری لذت بخشی است اما بهتر است این کار را به والدین انها بسپارید و هیچ گاه جوجه طوطی را از والدین برای تغذیه دستی جدا نکنید. مخصوصا انهایی که خیلی کوچکند یا هنوز بدنی لخت و بدون پروبال دارند شانسی برای زنده ماندن از طریق غذا دادن دستی شما ندارند به هرحال گاهی پیش خواهد امد که ناچار به این کار میشویم یا گاهی پرنده فروش ها جوجه هایی را میفروشند که هنوز احتیاج به والدین دارند و ناچاریم انها را به صورت دستی تغذیه کنیم. به هر حال در این قسمت نحوه صحیح غذادهی به صورت دستی به طوطی ها همراه با غذاهای نرمی که میتوان به انها داد توضیح داده میشود

به ادامه متن توجه کنید

تغذیه دستی جوجه طوطی ها و باید ها و نباید ها

تغذیه دستی جوجه طوطی ها مخصوصا انهایی که خیلی کوچکند یا هنوز بدنی لخت و بدون پروبال دارند کار درستی نیست و بهتر است این کار را به والدین پرنده بسپاریم و از تغذیه دستی انها خوداری کنیم زیرا تغذیه انها اکثرا با عدم موفقیت و مرگ جوجه مواجه میشود. با این حال بعضی مواقع پیش امده که والدین طوطی ها از جوجه ها مراقبت نمیکنند یا جوجه ای از میان جوجه ها ضعیف تر است و مجال غذا گرفتن پیدا نمیکند یا پرنده فروشانی جوجه هایی را میفروشند که هنوز به والدین خود نیازمندند و هنوز از طریق والدین تغذیه میشوند. درست است که جوجه های بسیار کوچک شانس زیادی در بزرگ شدن به اینصورت ندارند ولی بعضی مواقع تغذیه نکردن انها به صورت دستی هم باعث مرگشان میشود حال انکه جوجه های بزرگتر که پروبالشان هم درامده و بعضی پرنده فروشها هم انها را میفروشند شانس زیادی در بزرگ شدن دارند و این جوجه ها که از طریق انسانها بزرگ میشوند از هر نظر برای نگهداری در کنار انسانها مناسبترند و روابط عمیقی با انسانها برقرار میکنند. به هر حال اگر با جوجه ای مواجه شدید که نیاز به نگهداری و تغذیه دستی دارد بهتر است این کار را انجام بدهید.

غذای جوجه طوطی ها و طرز تهیه سرلاک

غذای جوجه طوطی ها از غذای نرم و نیمه هضم شده داخل چینه دان والدین تهیه میشود که قاعدتا ما نمیتوانیم این نوع غذا را در اختیارشان قرار دهیم بنابراین بعضی ها غذاهای نرم و مشابهی را مانند سرلاک بچه پیشنهاد میدهند که کاملا تجویز نادرستی است. سرلاک بچه‌ها به دلیل دارا بودن لاکتوز غذای مناسبی نیست و نمیتوان از ان برای تغذیه جوجه ها استفاده کرد و دستگاه گوارش پرنده را با اختلال مواجه خواهد کرد.

توجه: سرلاک های مخصوص طوطی سانان با برندهای تجاری معتبر در بازار پرنده فروش‌ها موجود میباشد و ارجعیت تغذیه دستی جوجه طوطی‌ها استفاده از این نوع سرلاک ها است. توصیه میکنیم ابتدا از این نوع سرلاک ها برای تغذیه جوجه طوطی های خود استفاده کنید و تنها در صورتی که امکان تهیه سرلاک مخصوص برای شما میسر نیست از روش تهیه سرلاک خانگی استفاده نمایید.

غذای طوطی ها از دانه ها و میوه جات تشکیل میشود ولی همانطور که پیشتر گفتیم غذای جوجه ها به صورت نیمه هضم شده می باشد و بنابراین از دانه های معمول و خشک طوطی هم به همین شکلی که هستند برای تغذیه نمیتوان استفاده کرد. اما میتوان از مخلوط دانه ها و مواد غذایی که در ادامه بیان میشود یک غذای نرم عالی برای جوجه ها به دست اورد.

روش تهیه سرلاک خانگی برای جوجه طوطی ها

۱- دانه هایی مثل ارزن، تخمه افتابگردان، تخم کتان را به صورت خام و پوست گرفته تهیه کنید. میتوانید خودتان نیز انها را پوست بگیرید.

۲- تخم مرغ یک منبع غذایی عالی برای جوجه ها محسوب میشود. سفیده تخم مرغ اب پز را برای تغذیه جوجه ها تهیه کنید یا می توانید از پودر سفیده تخم مرغ موجود در قنادی ها استفاده کنید.

۳- میوه جاتی مانند سیب درختی یا هویج برای تغذیه طوطی ها بسیار مناسب هستند و می توانید انها را تهیه کنید.

۴- ذرت یک منبع غذایی عالی است. برای تهیه سرلاک مخصوص طوطی ها نیاز است ذرت خشک یا ارد ذرت را نیز تهیه کنید.

توجه: ترکیب مواد غذایی و دانه ها را به تناسب انجام دهید و به طبعشان و ارزش غذایی انها توجه نمایید. به عنوان مثال میتوانید از پیشنهاد زیر استفاده کنید.

  • ۴۰ درصد ارزن
  • ۲۰ درصد کتان
  • ۱۰ درصد تخم افتابگردان
  • ۱۰ درصد ارد ذرت
  • ۱۰ درصد سفیده تخم مرغ
  • ۱۰ درصد میوه جات

۵- از یک مخلوط کن برای ترکیب مواد موجود استفاده کنید و پودر دانه هایی که به تناسب ترکیب کردید را با تخم مرغ و میوه ای مانند سیب در مخلوط کن بریزید و مقداری اب جوش به ان اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یک ترکیب نرم به دست آید.

توجه: هر دفعه به مقدار کم غذا را تهیه کنید و از نگهداری سرلاک خوداری کنید. اولویت استفاده غذای تازه برای پرنده است.

توجه: از سایر دانه هایی مانند بادام، فندق، گردو و … نیز میتوانید در برخی از وعده ها استفاده نمایید. مخصوصا برای طوطی های بزرگ. دقت داشته باشید حتما پوست مغز دانه‌ها را نیز بگیرید. به عنوان مثال بادام یک پوسته سفت دارد و مغز دانه نیز یک پوسته نازک تیره که باید این پوسته نازک کاملا جدا شود. برای سایر دانه های کوچک نیز به همین صورت.

توجه: استفاده از ترکیب دانه ها به همراه میوه جات تمامی مواد غذایی مورد نیاز روزانه جوجه طوطی ها را برای رشد سریع و تامین نیازهایشان برطرف میکنند با این حال گاها ترکیب مواد افزودنی مانند مولتی ویتامین ها در جوجه هایی که سنی بالای ۱۰ روز دارند توصیه می شود. دقت داشته باشید حتما از مکمل یا مولتی ویتامین مخصوص طیور استفاده نمایید.

غذا دهی یا تغذیه جوجه ها طوطی ها به صورت دستی:

غذا دهی به جوجه ها میتواند به دوصورت انجام پذیرد: در صورتی که جوجه ها خود غذا را ببلعند بهتر است از یک قاشق چای خوری استفاده شود و مزیت این روش این است که جوجه ها با سرعت دلخواه غذا را میبلعند و در صورتی که جوجه هنوز نمیتواند غذا را ببلعد چاره ای جز استفاده از سرنگ نداریم که در این جا هر دو روش را توضیح میدهیم

روش تغذیه با قاشق: مقداری غذای نرم را در قاشق چایخوری ریخته و لبه قاشق را به دهان جوجه گذاشه و کمی قاشق را کج کنید تا غذا سر بخورد و جوجه ان را ببلعد. در صورت پرو بال زدن جوجه، بهتر است ان را در پارچه بپیچید یا جوجه را دورون دستانتان بگیرید یا از شخص دیگری کمک بگیرید

روش تغذیه با سرنگ: این روش بهتر است در صورتی استفاده شود که پرنده از طریق قاشق غذا را نخورد یا اینکه نتواند غذا را ببلعد.

یک سرنگ نسبت به جسه پرنده تهیه کنید و یک لوله نرم و باریک و انعطاف پذیر(کرمک دوچرخه کاملا ضدعفونی شده) به سر این سرنگ وصل کنید ارتفاع این لوله باید حداکثر ۴ الی ۵ سانتی متر باشد به طوری که این لوله مستقیما به چینه دان پرنده وارد شود. سه چهارم سرنگ را از غذای نرم پر کنید, سپس با یک دست سعی کنید نوک پرنده را باز کرده و با دست دیگر لوله را آرام آرام وارد حلق پرنده کنید و تا چینه دان پایین ببرید حال مایع رو با فشار ثابت خالی کنید (در این عمل در صورتی که زیاده روی کنید ممکن است غذا وارد نای پرنده شود و اگر به دادش نرسید “الوداع”) در صورت پر وبال زدن پرنده بهتر است ان را در پارچه بپیچید یا از شخص دیگری کمک بگیرید

توجه: باید چندین باردر روز به پرنده با روش های بالا غذا بدهید. بهترین زمان برای غذا دادن زمانیست که چینه دان پرنده تقریبا خالی باشد شما براحتی با دست زدن به چینه دان پرنده میتوانید متوجه این موضوع شوید.

معمولا طوطی ها باید ۱ الی ۲ ماه  تغذیه گردند البته این زمان تقریبی است و بستگی به پرنده شما دارد. همچنین در صورت غذا خوردن خود پرنده به یکباره سرلاک را قطع نکرده و تنها کم کم تعداد دفعاتی که خودتان به پرنده غذا می دهید را کم کنید تا پرنده مجبور شود خودش دانه بخورد. این مرحله مقداری سخت است و اکثر طوطی ها تا به اصطلاح دانه خور شوند نگهدارنده را عذاب میدهند.

کلام اخر: هیچگاه جوجه ها را از والدین برای تغذیه دستی  جدا نکنید و تنها زمانی این کار صحیح است که بنا به دلایلی ناچار به این کار شوید. بزرگ کردن دستی پرندگان کاری لذت بخش است ولی حوصله زیادی میخواهد و باید در این امر بسیار صبور باشید.

در صورت کپی برداری این مطلب، منبع را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

944 دیدگاه در “تغذیه جوجه طوطی ها به همراه روش تهیه سرلاک و غذا دادن به انها

  1. ایلیا

    سلام
    ببینید من متوجه نشدم «کرمک» منظورتون چیه
    ولی سرلاک مخصوص طوطی سانان تا ۳۵ روزگی هر ۱۰ ساعت ۱۰ سی سی هست ۳۶ تا ۴۵ روزه هر ۱۲ ساعت ۱۲ سی سی ۴۵ به بالا یکبار در روز ۱۲ سی سی و بعد دیگه باید از سرلاک جدا بشه

    پاسخ
    1. محمد

      سلام کرمک دو چرخه که برای تغذیه جوجه استفاده میکنند همون که سر سرنگ میزنند نرمه مشکل من اینه که میل غذا ندارن وقتی بزور میدم بیشترش از دور دهنشون میریزه بیرون ولی سالم هستن بازی میکنند ولی اصلا غذا میل ندارن موقع غذا دادن از دستم فرار میکنن

      پاسخ
  2. محسن

    سلام
    من ی جوجه برزیلی دارم ک الان ۴۵ روزشه تقریبا
    پراش کامل درومده و پروازو یاد گرفته و سرد صداشم داره شدت میگیره
    از ده روز پیش گرفتمش و بهش سرلاک دادم و خورد و هیچ مشکلی تو اون تایم نبود
    اما الان دیگه داره منو سکته میده چون بجز سرلاک خودش هیچ چیز دیگه ای نمیخوره ولی الان دیگه وقت دونخور شدنشه
    ینی کل تغذیش شده سرلاک با سرنگ، سرلاک یکم سفت تر تو ظرف ک خودش بخوره و تا الان اندازه ۲تا دونه گندم سیب هم خورده
    اما نه تخم مرغ نه هویج پخته یا خام نه جوانه گندم و نه هیچ چیز دیگه‌ای
    ظرف ارزن هم داخل قفسش هست یکبار هم رفت سرش چنتاشو پوست کند ولی نخورد و دیگه هم سر ظرفش نمیره
    خیلی نگرانشم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      دونه ها همیشه کنارش باشه
      همچنین سعی کنید دستی دونه ها رو بهش بدید تا حداقل با منقارش بازی کنه و کم کم یاد بگیره بخوره
      غذای نرم تخم مرغی واسش اماده کنید و بزارید تا بخوره
      کم کم راه میفته و دون خور میشه و جای نگرانی نیست. تخم کتان رو بزارید بیشتر دوست دارن و راه میفته

      پاسخ
  3. کوروش

    سلام چرا طوطی های من تخم میزارن روش میخوابن ولی جوجه نمیشه بر میدارم دوباره میزارن بازم نمیشه جفتن وجفتگیری هم خیلی میکنن چکار کنم دلم براشون میسوزه هم بالغن هم مستن هم تغذیه شون عالیه تو رو خدا راهنماییم کنید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      تخم ها رو هیچ دفعه بررسی کردید؟ ممکنه تخم ها بدون نطفه باشه که لازمه ابتدا و در یک دوره از مولتی ویتامین استفاده کنید و پرهای ریز اطراف مقعد نر و ماده هم کوتاه بشه و ببینید نتیجه میده یا خیر. در غیر اینصورت نر ابتدا عوض بشه و باز ببینید نتیجه میگیرید یا خیر.

      پاسخ
  4. هادی

    سلام
    من یک جفت عروس هلندی دارم تخم میزارند جوجه هم باز می کنند اما تا سیخ پر میشن ماده مدام پرهای جوجه هارو میکنه
    آیا راه درمانی داره

    پاسخ
  5. رها

    سلام لطفا داخل سایت در مورد عوض کردن سرلاک بنویسید من چون اطلاعات نداشتم وقتی سرلاک عروس هلندیم تموم شد سرلاکش رو پیدا نکردم مغازه دار به من یک سرلاک دیگه داد عروس من ۱۰ روزش بود خریدم و زمان تعوض سرلاک یک ماه و نیم داشتو نرم خوری میکیرد اما همون روز اول بالا آورد باپزشک و دارو هم زنده نموند دکتر داپزشک گفت تحت هیچ شرایطی نباید سرلاک عوض بشه حتی اگه سرلاک عالی بخوای بدی ولی هیچ سایتی توضیح نداده بود

    پاسخ
  6. وحید

    سلام دوستان وقت بخیر،

    من قصد دارم یه جوجه عروس بخرم،

    هییییییییچ تجربه ای هم تو این زمینه ندارم،
    موقع خرید باید ب چه چیزی توجه کنم ک سالم و سلامت باشه؟؟؟
    لطفا یه توضیحی بم بدید ممنون،

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      به دستتون واکنش نشون بده و برای غذاگرفتن تقلا کنه.(برای جوجه های سرلاکی)
      از نظر ظاهری، پا، چشم، پرها و …. هم سالم و سلامت باشه.

      پاسخ
  7. مریم

    سلام برای طوطی ک کامل پر در اورده تازه چه باید داد و چجوری ؟

    پاسخ
    1. سعید

      سلام بهش میوه.از جمله سبزی.بدید.یه مقدار نمک درهفته کف قفس.ومقداری ماسه کف قفس.

      پاسخ
      1. سعید

        سعی کن بهترین میوه.وتازه باشه بهش بدی.ومیتونی حبوبات ۴۸ساعت خیس کنی از جمله گندم.ماش.لوبیا وقتی جوانه زد بهش بدی.همون مقداری که لازم هست بدی مابقی میتونی داخل یخچال بزاری وروز بعد بدی.بعدشم میتونی از قطر مولتی ویتامین بچه گانه ۳الی۴ قطره روزانه صبح داخل ظرف ابش بریزی ولخر شب ظرف اب بشوری وبهش اب معمولی بدی این کارو یک روز درمیان تا یک هفته انجام بدی.نمک به همراه ماسه کف قفس یادتون نره.

        پاسخ
  8. Gggsi

    سلام من بیک جوجه کوتوله دارم که سرلاکیه تقریبا پراش در اومده سرلاک مخصوصا از خود فروشنده گرفتم اما هرکاری میکنم نمیخوره از دیشب تا الان که آوردمش نخورده و همینطور از ادم میترسه نمیدونم چرا

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سرلاک رو از فروشنده میپرسیدید به چه صورتی بهش میده. با سرنگ؟ اگه با سرنگ میدادن شما هم با سرنگ بهش بدید. اگه با قاشق میدادن شما هم با قاشق بدید.
      طبیعیه که پرنده از کنار سایرین جدا شده و ابتدا بترسه. بهتره با سرنگ سرلاک رو بهش بدید. زودتر هم باید تغذیه بشه و اینکه گرسنه بمونه به زودی ضعیف میشه و تمام…

      پاسخ
  9. Ali

    سلام روز بخیر
    بنده یک جوجه عروس به تازگی خریداری کردم چن تا سوال دارم ممنون میشم راهنمایی کنین
    فروشنده میگفت سنش ۳هفته هست جوجه تمام پرها حتی کاکلش درومده ولی ریزهتا این سن از مولد تغذیه می شده ۱روزه دستمه حدودا دیروز بین ۵ساعت بهش سرلاک دادم وهر دفعه ۵ سی سی
    جوجه احساس ترس داره و همش ازم فراریه مشکل اصلی اینه که امروز بعد ظهرساعت پنج ۶سی سی سرلاک دادم به طوری که چیندان پر شد امشب که میخواستم دوباره سرلاک بدم دیدم حدود نصف چیندان پره الان ساعت ۱۲ شده
    هنوز اون نصفه سر جاشه ممنون میشم راهنمایی کنین سرلاک هم اطلس گینرهستش سرلاک رو زیاد سفت درست نکردم به صورت ماست
    خودم به شخصه تا حالا پرنده های دیگه مثل مینا و کبوتر بزرگ کردم ولی از عروس هلندی هیچ سر رشته‌ای ندارم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      روزهای ابتدایی طبیعیه که بترسه. کم کم به شما عادت میکنه.
      جوجه ۳ هفته که فکر نمیکنم که بهتون داده باشن و احتمالا یک ماه و نیم سن داره. با این حال میتونید از لینک زیر یک ویدیو ملاحظه کنید مراحل رشد عروس هلندی.
      امشب دیگه به پرنده غذایی ندید. از کمی گرسنگی قرار نیست تلف بشن ولی از غذای بیش از حد و هضم نکردنش راحت تلف میشن. دیگه فردا بهش غذا بدید. هر دفعه هم نیاز نیست تا خرخره چینه دان پرنده رو پر کنید. تعداد دفعات زیادتر باشه و مقدار مناسب بهتره تا هر دفعه مقدار زیادی غذا وارد چینه دان پرنده کنید.
      با سپاس.

      پاسخ
  10. Ali

    شهریار جان یکی پاسخ بده ممنون یه چیز دیگم اضاف کنم که عروس خیلی ازم می ترسه رو زمین ولش میکنم همش درحال فراره با سرنگ آشنایی نداره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اگه جوجه سرلاکی بوده و دستی بزرگ شده نباید بترسه. یکی دو روز اول اگه از جمع باقی جوجه ها گرفته شده باشه ممکنه کمی بترسه و مدام بیقراری کنه ولی عادی میشه…. عموما جوجه ای که با سرلاک بزرگ شده باشه نباید ترسی از دست و شما داشته باشه. باز یکی دو روز بهش فرصت بدید مشخص میشه.

      پاسخ
  11. Ali

    ممنون از راهنمایی تون هر دفعه ۲سی سی بدم تا هضم کنه و دوباره بدم مشکلی نداره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      مشکلی نداره. شما نباید اونقدری کم بدید که چینه دان پرنده خالی باشه و نه اونقدر زیاد که سفت سفت باد کنه. متعادل بدید. فضله پرنده رو مدام بررسی کنید و هر دفعه دقت کنید که چینه دان پرنده خالی شده باشه.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *