نکات مورد توجه در سفارش و ساخت اکواریوم و سامپ اب شور

ساخت اکواریوم اب شور در نگاه اول با دیگر اکواریوم های مناسب برای نگهداری از ابزیان تفاوت چندانی ندارد و می توان در هر نوع مخزن شیشه ای با ابعاد مختلف از ابزیان اب شور نیز نگهداری نمود یا حتی اکواریوم ها را می‌توان به صورت اماده تهیه کرد. اما علاقه مندانی که تمایل به نگهداری از ابزیان اب شور به شکل حرفه ای تر دارند بد نیست به برخی از نکات مهم اشاره شده در ادامه توجه نمایند و هنگام سفارش یا ساخت اکواریوم انها را در نظر بگیرند

به خودی خود ساخت یک اکواریوم اب شور با سایر آبزی‌دان‌ها متفاوت نبوده و از نظر تکنیک ساخت، چسب کاری، نحوه پل زنی و …. که پیشتر در بخش ساخت اکواریوم بحث کردیم تفاوتی ندارد و اگر اطلاعی در خصوص روش ساخت اکواریوم و نحوه چسبکاری و … ندارید می توانید مطلب یاد شده را مطالعه نموده و سپس به ادامه این بحث مراجعه نمایید.

نکات مورد توجه در ساخت اکواریوم و سامپ اب شور

اندازه مناسب اکواریوم: در انتخاب اندازه ی آکواریوم دقت زیادی داشته باشید، هر چقدر حجم کلی اب اکواریوم بیشتر باشد تغیرات شیمیایی اب نیز کمتر خواهد بود و برای اکواریوم های اب شور که تغیرات شیمیایی برای ابزیان داخل مخزن بسیار مضر و خطر افرین است این نکته بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

توجه: متاسفانه تصور اشتباه افراد مبتدی در راه اندازی اکواریوم اب شور عدم توجه به سایز اکواریوم و حجم کلی اب است و اینطور تصور می شود که هر چقدر اکواریوم کوچکتر باشد نگهداری و هزینه آن پایینتر خواهد بود، در صورتی که این تصور کاملا اشتباه بوده و حرفه ای ترین و سخت ترین نوع اکواریوم های اب شور نوع نانو(سایز کوچک) است.

در نظر داشته باشید هر چقدر حجم کلی مخزن اب شور بیشتر باشد هزینه های راه اندازی اولیه نیز بیشتر خواهد شد ولی در عوض هزینه های نگهداری کمتر شده و کنترل سطح شرایط فیزیکی و شیمیایی اب ساده تر خواهد شد.

از نکات دیگری که در انتخاب سایز اکواریوم باید به ان توجه داشته باشید عرض و ارتفاع اکواریوم است. عرض کمتر از ۴۰ سانتیمتر برای اکواریوم های اب شور توصیه نمیگردد و به این عرض برای چیدمان سنگ ها و مرجان ها و ایجاد جلوه ای زیبا نیاز خواهید داشت. لازم به ذکر است که این سایز حداقل عرض توصیه شده می باشد و هر چقدر طول اکواریوم بزرگتر باشد، عرض ان نیز می تواند به نسبت طول افزایش یابد. در مورد ارتفاع اکواریوم نیز دقت نمایید که ارتفاع بیش از ۶۰ الی ۷۰ سانتیمتر مشکلاتی را برای شما در نورپردازی و دسترسی ساده به کف به وجود خواهد اورد.

در نظر گرفتن سامپ و راه های ورودی و خروجی اب: یکی از اساسی ترین تفاوت های اکواریوم اب شور با سایر اکواریوم ها سیستم فیلتراسیون این نوع اکواریوم است که در هنگام ساخت یا سفارش اکواریوم باید به ان توجه داشته باشید. در اکواریوم های اب شور موفق از سیستم سامپ برای فیلتراسیون اب استفاده می کنند. سامپ یک مخزن مجزاست که در زیر اکواریوم، داخل اکواریوم، بالای اکواریوم یا حتی کنار اکواریوم قرار میگیرد و اب اکواریوم اصلی به ان سریز نموده و پس از گذشت مراحل فیلتراسیون به اکواریوم اصلی بازمیگردد. بنابراین در هنگام ساخت اکواریوم برای کاربری اب شور باید سیستم سامپ را نیز درنظر بگیرید. همچنین راه های ارتباطی اب اکواریوم اصلی به سامپ و بالعکس نیز باید در ساخت اکواریوم مورد توجه قرار گیرد.

انواع سامپ های مناسب برای اکواریوم اب شور: همانطور که پیشتر خواندید سیستم سامپ برای فیلتراسیون اکواریوم های اب شور و خصوصا اکواریوم های ریف بسیار حیاتی است، سیستم سامپ علاوه بر فیلتراسیون اب به شما این امکان را می‌دهد که بسیاری از تجهیزات و وسایل اب شور را در آن جای داده و از دید مخفی نمایید. سیستم سامپ می‎‎‌تواند در داخل خود اکواریوم، در کنار یا پشت اکواریوم و زیر یا بالای اکواریوم تعبیه شود اما برای مخازن اب شور ترجیح استفاده از سامپ در زیر کابینت اکواریوم است.

تبصره: در صورتی که فضا در زیر اکواریوم محیا نیست، سیستم سامپ می‌تواند در پشت اکواریوم و به صورت طولی به نحوی که با اکواریوم اصلی یکپارچه شده باشد نیز قرار گیرد. ایده استفاده از سامپ در داخل اکواریوم یا شیشه های کناری به دلیل فضای کم در اولویت های بعدی قرار میگیرند.

سیستم سامپ در زیر اکواریوم

یکی از بهترین نوع سیستم فیلتراسیون سامپ این نوع به شمار می‌رود و عموما داخل کابینت پایه اکواریوم قرار داده می‌شود و به دلیل حجم و ابعادی که می توان برای ان در نظر گرفت بهترین کارایی را خواهد داشت.

نکات مورد توجه در ساخت اکواریوم و سامپ زیرکابینتی:

۱- حتما به یک سوراخ اورفلو(سریز) در اکواریوم اصلی برای سریز نمودن اب به داخل سامپ نیاز خواهید داشت. این سوراخ را می توانید در شیشه کناری یا پشتی اکواریوم و در نزدیک سطح ایجاد نمایید. همچنین روش بهتر ایجاد یک باکس سریز در داخل مخزن اصلی و سوراخ زدن شیشه کف است. این باکس می تواند نگهدارنده بیوبال یا بخشی از سیستم فیلتراسیون باشد.

جهت بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید.

سوراخ یا سوراخ های ایجاد شده بهتر است حداقل دو و نیم سانتیمتر یا بیشتر قطر داشته باشد. در صورت نیاز می‌توان فشار خروجی اب از این سوراخ را با یک شیرفلکه کاهش داد. توجه داشته باشید که امکان افزایش فشار اب وجود ندارد و فشار خروجی متناسب با قطر سوراخ ایجاد شده خواهد بود.

۲- سایز مخزن سامپ بهتر است حداقل ۲۵ الی ۳۰ درصد اکواریوم اصلی در نظر گرفته شود. مطمئنا حجم بالاتر به افزایش حجم کلی اب و ثبات بیشتر شرایط شیمی اب کمک خواهد نمود.

۳- مخزن سامپ باید به تعداد خانه هایی برای عبور اب از پدها و مدیا و همچنین قرارگیری وسایل و تجهیزات اب شور تقسیم بندی شود. حداقل تعداد خانه برای یک سامپ ساده ۵ بخش است. طراحی سامپ نیاز به تفکر درباره نوع اکواریوم و تجهیزات مورد نیاز و چینش مدیا نسبت به فضای اختصاص داده شده دارد.

سامپ در پشت اکواریوم

در صورتی که فضایی برای ایجاد سامپ در زیر کابینت اکواریوم ندارید یا اینکه تمایل دارید سامپ با اکواریوم شما یکپارچه باشد می توانید از سامپ در پشت اکواریوم استفاده نمایید. این روش به نوعی سامپ داخلی محسوب می شود.

نکات مورد توجه در ساخت سامپ در پشت اکواریوم:

۱- این نوع سامپ برای اکواریوم هایی با عرض بزرگ مناسب است و با ایجاد ان، بخشی از عرض اکواریوم را به سامپ اختصاص می دهید.

۲- این نوع سامپ می تواند در بخشی از اکواریوم یا شیشه های کناری نیز ایجاد گردد(در صورت کافی بودن فضا)

۳- سرویس و نگهداری این نوع سامپ در صورتی که امکان دسترسی ساده به پشت اکواریوم فراهم نباشد بسیار سخت است.

جهت بزرگنمایی روی تصویر کلیک کنید.

از دیگر نکات مهم در ساخت سامپ و اکواریوم اب شور می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود

۱- پایه اکواریوم یا کابیت برای قرارگیری اکواریوم و سامپ روی ان را به نحوی طراحی کنید که دسترسی به داخل کابینت برای سرویس و نگهداری سامپ ساده گردد. همچنین سوراخ هایی را برای عبور شلنگ ها و سیم کشی در کابینت ایجاد نمایید.

۲- بر اساس نیاز اکواریوم علاوه بر سوراخ اورفلو میتوان سوراخ هایی را برای بازگشت اب به داخل مخزن اصلی از سامپ نیز ایجاد نمود.

۳- استفاده از پوشش تیره برای جلوگیری از نفوذ نور به داخل سامپ مهم است. برای جلوگیری از نفوذ نور به خانه های سامپ، کابینت اکواریوم این نقش را ایفا خواهد نمود، اما در صورتی که از رفیوجیوم در سامپ استفاده میکنید یا سامپ داخلی دارید باید راهکاری برای جلوگیری از نفوذ نور به سامپ یا خانه های سامپ در نظر بگیرید.

توصیه شده: رفیوجیوم چیست؟ و کاربرد ان در اکواریوم اب شور

۴- جهت لوله کشی از مخزن اصلی به سامپ از انواع فیتینگ باید کمک بگیرید بنابراین سوراخ ها را متناسب با فیتینگ های در نظر گرفته شده ایجاد نمایید.

کپی برداری از این مطلب تنها با درج نام و لینک فالو به OnlyPet.ir مجاز می‌باشد

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *