تجهیزات و وسایل مورد نیاز آکواریوم اب شور

برای برپایی اکواریوم اب شور که می تواند نوع شور فقط ماهی یا ریف باشد، به یک سری تجهیزات، مواد و وسایل مناسب برای برپایی این نوع اکوسیستم نیاز داریم. در این بخش سعی میکنیم مایحتاج و وسایل مورد نیاز برای برپایی اکواریوم اب شور را با هم مرور کنیم و کابرد هر یک را توضیح دهیم و شما نسبت به نیاز اکواریوم خود به انتخاب تجهیزات مناسب بپردازید.

تجهیزات اکواریوم اب شور

در صورتی که پیش‌تر از اکواریوم های اب شیرین نگهداری کرده باشید بسیاری از این وسایل و تجهیزات برای شما اشنا هستند و احتمالا در اکواریوم های اب شیرین از آنها استفاده نمودید با این حال ما به طور کامل تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی و نگهداری از اکواریوم های اب شور را مطرح میکنیم تا علاقه مندانی که برای اولین بار قصد راه اندازی یک اکواریوم را دارند و انتخاب انها اکواریوم نوع شور یا مرجانی است با تمام تجهیزات مورد نیاز اشنا شوند.

۱. مخزن یا آکواریوم و پایه آن:

مخزن یا همان ظرف شیشه ای که به ان آکواریوم می گویم از اصلی ترین و مهمترین انتخاب های شما برای برپایی یک اکواریوم اب شور فقط ماهی یا مرجانی است. اکواریوم میتواند به صورت شیشه ای ساخته شود یا با ورق های آکریلیک(پلکسی گلس). همچنین یک پایه محکم که بتواند وزن اکواریوم را تحمل نماید ضرروری است.

طرز ساخت اکواریوم اب شور با اب شیرین تفاوتی ندارد و میتواند در ابعاد و اشکال مختلف ساخته شود ولی بهتر است نکات زیر را در ساخت اکواریوم در نظر بگیرد.

  • از بزرگترین سایز اکواریومی که می توانید استفاده کنید.

حتی اگر در حال حاضر به فکر راه اندازی اکواریوم اب شور فیش انلی با ماهیان کوچک هستنید ممکن است در اینده به فکر نگهداری مرجان ها یا ماهیان بزرگتر نیز بیفتید. بنابراین انتخاب بزرگترین، بهترین انتخاب نیز خواهد بود. اما توجه کنید که انتخاب اکواریوم های بزرگ هزینه های بزرگتری را نیز در پی خواهد داشت. سایز مناسب اکواریوم برای نگهداری از اکثر ماهیان اب شور به همراه مرجان ها و شقایق ها حداقل ۳۰۰ لیتر است. در صورتی که تمایلی به نگهداری از تعداد زیادی ریف و شقایق و ماهیای بزرگ جثه اب شور نداشته باشید می توانید نسبت به مکان مورد نظر سایز کوچکتری را نیز انتخاب نمایید.

  • عرض و ارتفاع اکواریوم اب شور را درست انتخاب کنید

عرض و ارتفاع در اکواریوم های اب شور مهم هستند. حداقل عرض مناسب برای اکواریوم های اب شور ۴۰ سانتیمتر است. با این عرض به راحتی قادر به چیدمان سنگ ها و دکورها خواهید بود و این عرض جلوه مناسبی را به اکواریوم شما خواهد داد. همچنین در انتخاب ارتفاع دقت کنید، ارتفاع بیش از ۶۰ سانتیمتر می تواند شما را با مشکلاتی مواجه نماید. به عنوان مثال نورپردازی در اکواریوم هایی با ارتفاع زیاد سخت‌تر است و به لامپ های قوی تری نیاز دارید. همچنین رسیدن دست به کف اکواریوم در ارتفاع بیش از ۶۰ سانتیمتر بسیار سخت‌تر از اکواریوم هایی با ارتفاع کمتر است.

  • برای اکواریوم یک اور فلو در نظر بگیرید

شاید بپرسید اورفلو چیست؟ اورفلو به معنی سریز کردن اب است که از این طریق اب را به یک مخزن دیگر برای فیلتراسیون انتقال می‌دهند. اورفلو میتواند به شکل های مختلف در اکواریوم اب شور ایجاد شود. به عنوان مثال می توانید یک سوراخ در نزدیکی سطح اب و در شیشه های کناری ایجاد کنید و از طریق شلنگ رابط اب را به مخزن دیگر برای فیلتراسیون منتقل نمایید. یا اینکه یک باکس در اکواریوم اصلی ایجاد نمایید و شیشه کف اکواریوم اصلی در داخل ان باکس را سوراخ بزنید، اب از طریق سطح باکس که میتواند سوراخ کاری شده باشد به داخل باکس سریز کرده و از سوراخ شیشه کف به مخزن دیگر منتقل میگردد. این روش به دلیل امکان جاگذاری بخشی از مدیای بیولوژیک و مکانیکی میتواند ایده مناسبی باشد، اما نقطه ضعف ان اشغال فضای اکواریوم اصلی و خراب کردن جلوه ان است.

  • شیشه کف را زخیم انتخاب کنید

به دلیل فشار بالای اب به شیشه کف و همچنین تعداد زیادی سنگ و دکور که در اکواریوم اب شور به کار میرود بهتر است شیشه کف را زخیم تر از شیشه های کناری در نظر بگیریم تا خیالمان از شکسته شدن شیشه کف به دلیل وزن تجهیزات و فشار اب راحت شود

پایه اکواریوم: دقت داشته باشید پایه نگهدارنده اکواریوم نیز به همان اندازه اکواریوم اصلی از اهمیت بالایی برخوردار است. پایه اکواریوم باید به شکل محکمی ساخته شود تا توانایی تحمل وزن اکواریوم پر از اب و تجهیزات آن را داشته باشد. همچنین پایه اکواریوم اب شور باید فضای کافی برای نگهداری سیستم فیلتراسیون را داشته باشد. پایه را می توانید با قوطی های فلزی و توسط اهنگری سفارش دهید و سپس اطراف قوطی های فلزی را با ام دی اف یا پی وی سی بپوشانید. دقت داشته باشید دسترسی راحت به داخل کابینت پایه بسیار مهم است چرا که سیستم فیلتراسیون اکواریوم اب شور در کابینت پایه قرار داشته و نیاز به سرویس و نگهداری دارد، بنابراین استفاده از درب بازشو بزرگ برای پایه از اهمیت بالایی برخوردار است.

۲- سیستم فیلتراسیون:

از مهمترین ارکان یک اکواریوم موفق اب شور سیستم فیلتراسیون ان است. سیستم فیلتراسیون خود از چندین بخش می تواند تشکیل شود یا اینکه از چند نوع سیستم فیلتراسیون برای دریافت نتایج مختلف در اکوسیستم اکواریوم اب شور استفاده نمود.

سیستم فیلتراسیون سامپ: اصولا در اکواریوم های اب شور از سیستم فیلتراسیون سامپ استفاده می شود تا علاوه بر اصل کار که فیلتر نمودن و پاکسازی اب اکواریوم است بسیاری از تجهیزات مهم دیگر را در خود جای دهد تا در اکواریوم اصلی چنین وسایلی در دید قرار نگیرد و فضای اکواریوم اصلی اشغال نشود.

ویژگی های سامپ فراتر از تنها یک فیلتر ساده است و میتواند به عنوان رفیوجیوم، مکان قرنطینه و …. نیز بکار برود. سامپ از یک مخزن دیگر که حداقل حجمی معادل یا بزرگتر از یک سوم اکواریوم اصلی است و دارای خانه هایی برای جاسازی مواد فیلتری، اسکیمر، بخاری، رفیوجیوم و دیگر تجهیزات مورد نیاز اب شور است که در ادامه در موردشان بحث می کنیم تشکیل می شود و عموما در زیر پایه اکواریوم اصلی قرار داده می شود. اب اکواریوم اصلی از طریق اورفلو سریز شده و به واسطه شلنگ رابط به سامپ منتقل میگردد. سپس اب از خانه های سامپ و از مواد فیلتری رد شده و توسط واترپمپ به اکواریوم اصلی باز میگردد. در صورتی که اکواریوم شما از ریف ها تشکیل شده باشد استفاده از سامپ الزامی به نظر می‌رسد.

سیستم فیلتراسیون سطلی/ کنیستر(canister): فیلتر سطلی یکی از انواع سیستم های فیلتراسیون برای اکواریوم ها محسوب می شود که برای اکواریوم های اب شور فقط ماهی نسبتا کاربردی و مناسب است. این نوع فیلترها می توانند تصفیه مکانیکی، بیولوژیکی و شیمیایی را به واسطه مواد فیلتری داخلی خود انجام دهند. در صورت استفاده از این نوع سیستم فیلتراسیون حتما باید از مواد فیلتری باکیفیت استفاده نمایید.

فیلتر پروتئین اسکیمر: فیلترهای اسکیمر، پروتئین ها و مواد محلول در آب آکواریوم را جذب می کنند تا این کار سبب بهبود فیلتراسیون بیولوژیکی گردد. استفاده از پروتئین اسکیمر در اکواریوم های مرجانی الزامی است و یکی از ارکان مهم در نگهداری اکواریوم اب شور محسوب می شود. پروتئین اسکیمر را عموما در مخزن سامپ قرار می‌دهند با اینحال انواع دیگری از اسکیمر موجود است که قابلیت نصب به صورت هنگان و خارج از مخزن سامپ را دارد

سایر سیستم های فیلتراسیون: فیلترهای داخلی پاورهد، تاپ فیلترها، فیلترهای هنگان و انواع سیستم های فیلتراسیون با مخزن کوچک اگرچه به عنوان یک سیستم فیلتراسیون برای اکواریوم های اب شیرین کاربردی و مناسب هستند ولی برای اکواریوم های اب شور مناسب نبوده و تنها میتوانند به عنوان فیلتر جانبی و کمک کننده استفاده شوند.

۳- سیستم نورپردازی / روشنایی:

یکی از تجهیزات مهم و اصلی آکواریوم های آب شور سیستم روشنایی آن است. اگر اکواریوم شما شامل انواع مرجان‌ها باشد سیستم روشنایی از اهمیت بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. به دلیل تخصصی بودن بحث انتخاب نور مناسب و سیستم روشنایی برای اکواریوم اب شور توصیه میکنیم مطلب اختصاصی انتخاب نور و سیستم روشنایی مناسب برای اکواریوم اب شور را مطالعه نمایید

۴- بستر، سنگ و دکور:

برای پوشش کف اکواریوم اب شور و دکوربندی ان از ماسه مناسب و سنگ های زنده یا مرده و حتی دکورهای مصنوعی استفاده می شود.

برای پوشش کف اکواریوم می توانید از انواع بسترهای تجاری یا ماسه های ساحلی مناسب اکواریوم و همچنین خرده مرجان استفاده نمایید. بهتر است عمق بستر چیزی مابین ۵ الی ۸ سانتیمتر را پوشش داده باشد، عمق بیشتر باعث فشرده شدن بستر و بی هوازی شدن آن خواهد شد مخصوصا برای بسترهای تجاری با کاربرد بیولوژیکی!.

برای دکوربندی اکواریوم نیز از سنگ های مرده یا زنده تصفیه شده یا ترکیبی از هر دو می‌توان استفاده نمود. اگرچه دکورهای مصنوعی فوم یا سفالی و …. نیز در دسترس هستند اما توصیه می شود تا از سنگ های طبیعی و زنده برای دکوربندی اکواریوم استفاده نمایید. مطلب سنگ زنده چیست و کاربرد ان در اکواریوم را برای اطلاعات بیشتر مطالعه نمایید.

۵- بخاری و دماسنج:

استفاده از بخاری های اتومات برای گرم کردن و کنترل دمای اکواریوم اب شور الزامی است. همچنین دماسنج برای نمایش دما و کنترل دمای اب نیز مورد نیاز است. بهتر است توان بخاری را با فرمول یک وات به ازای هر لیتر از اب اکواریوم انتخاب نمایید. به عبارتی اگر حجم اب اکواریوم اصلی و سامپ شما ۴۰۰ لیتر است به توان ۴۰۰ وات برای بخاری نیازمندید. دماسنج ها نیز در انواع جیوه ای، دیجیتال، برچسبی و …. در دسترس هستند که از طریق ان می توانید دمای اب اکواریوم را ملاحظه کنید.

۶- نمک:

برای ایجاد اب شور دریا در اکواریوم های خانگی نیاز است از نمک های مخصوص اکواریوم اب شور استفاده نماییم. اگر چه استفاده مستقیم از اب دریا در سال های دور به عنوان یک روش برای نگهداری از ابزیان اب شور استفاده می شد ولی هم اکنون و با پیشرفت صنعت اکواریوم، نمک های مناسب برای ایجاد اب دریا با کیفیت بسیار بالا در دسترس هستند و باید نسبت به حجم اب اکواریوم و سامپ، از نمک های تجاری و به اندازه لازم استفاده نمایید. عموما برای هر ۳۰ لیتر از اب اکواریوم به یک کیلوگرم نمک مخصوص نیاز دارید. میزان ترکیب نمک با اب باید به اندازه ای باشد که غلظت آب در دمای ۲۵ درجه ی سانتی گراد به ۱.۰۲۳ برسد. بهتر است از اب رد شده از فیلتر RO برای ترکیب با نمک استفاده نمایید. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر مطلب نمک مناسب اب شور و باید ها و نباید های ان را بخوانید

۷- شوری سنج و کیت های تست:

شوری سنج وسیله ای است که می توان با ان غلظت اب و شوری آن را مورد ازمایش قرار داد و یکی از تجهیزات مهم و پایه اکواریوم های اب شور محسوب می شود. همچنین کیت های تست مهم برای اکواریوم اب شور شامل کیت تست امونیاک، نیتریت و نیترات است. کیت های تست کلسیم، منیزیوم، فسفات، سختی کربنات و PH نیز الزامی است مخصوصا برای اکواریوم های مرجانی(ریف).

۸- مواد داخل فیلتر:

مواد فیلتری از اصلی ترین ارکان موفق یک سیستم فیلتراسیون هستند. پدها و فیلتر وول برای جرم گیری اب و گیر انداختن فضولات و پسماندها در داخل خود بسیار مهم هستند و وظیفه فیلتراسیون مکانیکی سیستم کلی فیلتراسیون شما را بر عهده خواهند گرفت. بنابراین لازم است انها را تهیه نمایید. مواد بیولوژیکی در سیستم تر و نیمه مرطوب فیلتر نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند. برخی از مواد جذبی برای کاهش نیترات، دیگر سموم مضر در اکواریوم های اب شور نیز به صورت تجاری در دسترس هستند. برخی از مواد فیلتر در این بخش معرفی شده اند که عملکردشان برای اب شیرین و اب شور یکسان است.

۹- کاندیشنر(بهینه ساز)، استارتر و سایر بهبود دهنده های اب:

بسیاری از محصولات تجاری بهینه ساز با کاربردهای مختلف برای بهینه نمودن یا کاهش و افزایش یک یا چند پارامتر مهم اب در دسترس هستند و در صورت لزوم به هر یک می توان از این محصولات بهره گرفت. از مهمترین محصولات تجاری مورد استفاده در اکواریوم های اب شور استارترها برای کامل کردن سریع چرخه نیتروژن است که تهیه ان الزامی می‌باشد. همچنین بهینه سازهایی برای از بین بردن کلر اب و فلزات سنگین نیز بسیار کاربردی هستند و تهیه انها مفید واقع خواهد شد.

۱۰- موج ساز:

وجود موج ساز در اکواریوم های اب شور بسیار مفید و مهم می باشد به نحوی که باعث ایجاد گردش اب و ایجاد شرایط یکسان برای لایه مختلف اب خواهد شد، همچنین به اکسیژن رسانی و تداعی محیط طبیعی ابزیان کمک خواهد نمود. در انتخاب موج سازها به مشخصات و تعداد مورد نیاز آن نسبت به نوع اکواریوم و میزان گردش اب باید توجه نمایید. بد نیست برای انتخاب صحیح سیستم موج ساز مطلب انتخاب موج ساز برای اکواریوم اب شور را مطالعه کنید.

۱۱- پمپ هوا / سنگ هوا:

پمپ و سنگ هوا در اکواریوم های اب شور به مراتب کمتر از اکواریوم های اب شیرین استفاده می شود و در اصل لزومی به استفاده از ان نیست و استفاده از ان می تواند موجب مشکلاتی نیز گردد. وجود پمپ و سنگ هوا در مواردی که نیاز به اکسیژن رسانی بنا به دلایل مختلف و اولویت های مورد نظر داشته باشیم می تواند مفید واقع شود ولی از وسایل الزامی اکواریوم های اب شور محسوب نمی شود.

۱۲- سایر ابزار و وسایل نگهداری:

راه اندازی و نگهداری از اکواریوم اب شور به تجهیزات و وسایلی که پیش تر در موردشان بحث کردیم خلاصه نمیگردد و در عمل و در طول زمان نگهداری از اکواریوم به وسایل و تجهیزات دیگری نیز ممکن است نیاز داشته باشیم. برخی از این وسایل بسیار پیش پا افتاده و ارزان هستند و ممکن است در منزل انها را داشته باشیم و برخی از وسایل نیز بسیار تخصصی و گران قیمت هستند که به برخی از این لوازم و تجهیزات نیز در ادامه اشاره خواهیم نمود

سطل های پلاستیکی بزرگ: برای مخلوط سازی اب با نمک یا تعویض درصدی اب یا حتی هم دما کردن اب

تور و گیره های بلند: تور برای انتقال یا گرفتن یک ماهی ها در ابعاد مختلف بسیار کاربردی است. همچنین برخی از گیره های بلند برای جابجایی برخی اجسام در اکواریوم یا نگهداری انها مناسبند.

شلنگ، تیغه شیشه پاکن، بست، رابط، لوله و ….: بسیاری از وسایل را واقعا نمی توان لیست کرد و بسیاری انها در هنگام کار یا نگهداری اکواریوم مورد استفاده قرار میگیرند که کم کم با راه اندازی اب شور یک انبار از چنین وسایلی را جمع خواهید نمود!

تجهیزات تخصصی اب شور

دستگاه استریل UV: نور خورشید به دلیل داشتن اشعه مافوق بنفش خاصیت میکروب کشی دارد و اب دریا از این نور بهره می برد اما در اکواریوم های خانگی امکان استفاده مستقیم از نور خورشید به دلیل مشکلات فراوانی که می تواند به وجود بیاورد نیست. بنابراین جهت میکروب کشی و پیشگیری از بیماری ها از دستگاه استریل یو وی برای میکروب زدایی و از بین بردن قارچ ها و باکتری ها استفاده می شود. دقت داشته باشید این دستگاه قادر نیست انگل ها و بیماری های ماهیان را درمان نماید و تنها قادر است میکروب ها، قارچ ها، موجودات ریر میکروسکپی مضر و انگل های شناور در آب را که از درون دستگاه عبور می کند از بین ببرد.

راکتور کلسیوم: همانطور که از اسمش پیداست تولید کننده کلسیوم است و کاربرد ان در اکواریوم اب شور بیشتر برای مرجان ها و سخت پوستان می باشد. کلسیوم توسط مرجان ها و سخت پوستان جهت ساخت اسکلت و رشد و نمو مورد استفاده قرار می گیرد.

سایر وسایل و تجهیزات تخصصی به مراتب به لیست این مطلب اضافه میگردد. همچنین انجمن های اب شور در تالار گفتگو میزبانی برای معرفی این وسایل توسط کاربران است.

کپی برداری از این مطلب با درج نام و لینک فالو به onlypet.ir به عنوان منبع بلامانع است.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

25 دیدگاه در “تجهیزات و وسایل مورد نیاز آکواریوم اب شور

  1. کاظم

    بسیار عالی بود ممنون ولی متاسفانه درکاشمر آکواریوم اب شور نیست

    پاسخ
  2. امير

    ممنون از اطلاعات خوبتون من هیچ اطلاعاتی در مورد آکواریوم نداشتم و با این توضیحات فکنم بتونم یه آکواریوم جمع آوری کنم فقط اگر وسایل دیگه ای باید خریداری کرد ذکر کنید یا اگر میتونین بیشتر اطلاعات ازتون بصورت خصوصی بگیرم
    بازم ممنون

    پاسخ
    1. pooria_429

      سلام . اگر تصمیم به نگهداری از آبزیان آب شور دارید پیشنهاد میکنم تاپیک «راه اندازی آکواریوم آب شور» رو حتما حتما مطالعه بفرمائید و اطلاعات کامل رو دریافت کنید تا ضرر و زیان احتمالی در هنگام راه اندازی و نگهداری رو به حداقل برسونید.موفق باشید

      پاسخ
  3. Schistura+pridii

    سلام دوستان خسته نباشید ببخشید من چند تا سوال در موردگربه کوسه ها داشتم 😊😊😊
    ۱ -اگر انداز آکواریومشون کوچیک باشه چی میشه اون ها هم مثل ماهی اب شیرین رشد سوز میشن یا میمیرن ؟
    میشه مثل فلاور و سفره ماهی دستی شون کرد؟؟
    و اینکه میشه نژاد های های مختلف رو باهم جفت زد و یک نژاد دورگه به وجود آورد ؟؟

    پاسخ
    1. Parsa Khan

      داداش منظورت پنکوسی و گربه‌ماهیه؟
      اگه منظورت همینه باید عرض کنم خدمتت که رشد سوز میشن و وقتی سایز تانک نسبت ب جثه ماهی‌ها کوچک باشه کنترل شرایط مث پارامترای آب از دستت در میره و امکان مرگشون بالاست
      درباره تکثیر پنکوسی در اسارت چیزی نشنیدم و نژاد هیبریدی هم ازشون ندیدم
      اما بعضی کت‌فیشها مث پوزه‌ بوته‌ای تکثیر میشن ولی بازم کتفیش دو رگه ندیدم:)
      و اینکه با کاهش استرس و فراهم کردن شرایط و غذادهی میشه دستیشون کرد(دیر یا زود داره اما سوخت و سوز نداره)

      پاسخ
  4. Schistura+pridii

    سلام ممنون بابت راهنماییتون😊😊🌺🌺🌺 ولی منظور بنده یک نژاد کوسه هست که بهش گربه کوسه میگن
    اینم نام علمی چند تاشون
    Scyliorhinus canicula
    Scyliorhinus stellaris
    Scyliorhinus retifer

    پاسخ
    1. Schistura+pridii

      سلام دوستان خسته نباشید آیا میشه از ماسه معمولی برای بستر آکواریوم اب شور استفاده کرد ؟؟ من میخوام از ماسه ی سایز شکری استفاده کنم

      پاسخ
      1. Matin 1387

        منظورتون از ماسه معمولی چیه؟
        با سرکه تست کنید که آهکی نباشه و براده اهن هم نداشته باشه
        غیر از این نباید مشکلی باشه

        پاسخ
  5. Schistura+pridii

    سلام منظورم از ماسه معمولی ماسه ای هست که برای آکواریوم آب شیرین استفاده 😊😊 و اینکه آیا میتونم از نمک های طبیعی که توی مغازه ها موجود هست استقاده کنم ؟؟آخه قیمت نمک آکواریوم اب شور خیلی زیاده 😔😔

    پاسخ
    1. ناشناس

      مشکلی نداره. حتی ماسه برای تانک اب شور اهکیم بود باز مشکلی نداره، اصا تانک ابشور مرجان و سنگ مرده و زندش اهکی هستن
      نمک معمولی به هیچ عنوان. میکشی ماهیرو🙀
      فقط نمک مخصوص تانک ابشور باید بگیری. اگه بخوای مرجان نگه داری باید رو نمک خیلی خرج کنی و هر نمک مخصوصی هم نمیشه استفاده کرد و نمک ریف باکیفیت بابد تهیه کنی.
      کلا اب شور خرج زیادی داره، واسه پولداراست. باز قدیم بهتر بود تانک شور واسه پولدارا بود تانک شیرین واسه عموم. اما الان کلا اکواریوم و تجهیزاتش شده واسه قشر مرفعین بس که گرونه همه چی☹️ دیگه تانک شور جای خودش👀

      پاسخ
      1. Schistura+pridii

        سلام ممنون که راهنماییم کردین 😊😊

        پاسخ
    2. 30Mahi

      توی اونلی فیش اگر بستر تمیز باشه و پی اچ رو پایین نیاره ، تقریبا مناسبه.
      برای تانک آب شور هزینه های خیلی سنگین تر از نمک دارید !!! ارزون ترین پروتئین اسکیمر چند میلیون قیمت داره ! اگر نمی‌خواهید هزینه کنید بنظرم بهتره از تانک های آب شیرین نگهداری بکنید دوست گرامی ! نمک ساده رو به هیچ عنوانی نمی تونید توی هرگونه آکواریوم ابشور استفاده کنید

      موید و منصور باشید

      پاسخ
      1. Schistura+pridii

        سلام ممنون که راهنماییم کردین 😊😊

        پاسخ
  6. سینا+محمودی

    سلام ببخشید من همه آکواریوم هام رو فورختم و پول یک آکواریوم ۲ متر آب شور ۶۰۰ لیتری را گرفتم برای این آکواریوم باید از چند کیلو نمک استفاده کنم نمک دیپ اوشن هستش و باید چند وقت یک بار آبش را عوض کنم سامپم ۱۲۰ در ۵۰ در ۴۵ هستش و آکواریوم ۲ متر در ۵۰ در ۶۰ هستش بعد باید اسکیمر رو کجا آکواریوم وصل کنم

    پاسخ
    1. م.یگانه

      سلام. دوست عزیز با این سطح اطلاعات اصلا پیشنهاد نمی کنم آکواریوم آب شور راه اندازی کنید. برای شروع نیاز دارید یه فرد حرفه ای کمکتون کنه یا حداقل چند هفته برای تحقیق کامل در اینترنت و آکواریومی ها وقت بذارید تا هزینه ای که میکنید یکباره نابود نشه!
      میزان نمک با توجه به نوع آکواریوم (فیش اونلی، SPS، LPS) و همچنین نمکی که خریداری میکنید متفاوته. برای مثال برای آکواریوم فیش اونلی باید شوری حدود ۳۰ یا ۱.۰۲۲ مقدار باشه که با حل کردن ۳۰ تا ۳۵ گرم نمک در آب فیلترRO بهش میرسید. اما باز هم نیاز به شوری سنج و تجربه دارید تا دقیق کار کنید. یعنی برای حجم ۶۰۰ لیتر (که نمیدونم با چی و چقدر هزینه قراره دما و دیگر پارامترها را داخلش تنظیم کنید) حدود ۲۵ کیلوگرم!!! نمک احتیاج دارید.
      در آب شور چیزی به اسم تعویض آب نداریم و اتفاقا هر چقدر آب بیشتر بمونه، ماهی هایی که درجه نگهداریشون سخت تر هست را با اطمینان بیشتری میتونید به آکواریوم اضافه کنید. صرفا برای تمیز کاری آکواریوم ممکنه هر چند ماه یکبار مقدار کمی آب که از روزهای قبل آماده شده را جایگزین کنند اما استفاده از کاندیشنر ها برای حذف ترکیبات آلی باقیمانده روش بهتر و بی دردسرتری هست.
      اسکیمر و راکتور ها باید داخل سامپ بعد از فیلترساک قرار بگیره و باتوجه به مدلش حدود ۱۰ تا ۲۰ سانتی مترش داخل آب باشه و مابقی بخش ها کاملا بیرون از آب باشه.
      محض اطلاعتون میگم که در بازار امروز آکواریوم آب شور ۶۰۰ لیتری با حداقل تجهیزات لازم بدون ماهی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان هزینه داره که اگر کمتر از این میخواهید هزینه کنید پیشنهاد میکنم دورش را خط بکشید.

      پاسخ
  7. سینا+محمودی

    نه یک آدم با ۲۵ سال تجربه دار واسه آکواریوم کار می کنم خودم ۲۵۰ میلیون جمع کردم و البته تجربه خودمم بالاس ولی تو حوضه آب شور زیاد اطلاعات ندارم و می خوام تجربه کنم اسکیمر مارک می شناسی که تهیه کنم البته چند مارک که بگردم پیدا کنم من تغریبا همه وسایل رو جور کردم بنظرتون چقدر مواد فیلتر سامپ بگیرم یک میزانی به من میگید خود آکواریوم ۹۵ میلیون تومن دادم ولی مشکل دارم لایوراک گیر نمیارم فقط تو مواد سامپ ۲۰۰۰ سی سی ذغال آکتیو دارم

    پاسخ
    1. م.یگانه

      بسیارعالی. توی اسکیمرها که فقط برند اختاپوس در بازار قابل اطمینان ترین هست که هم خیالتون از اکسیژن آب راحته هم مقدار زیادی از مواد آلی را جداسازی میکنه. مدل ۱۵۰s تقریبا برای آکواریوم شما کافیه اما اگر خواستید قویتر عمل کنید میتونید ۲۰۰s بخرید. برای مدیا هم اگر قراره لایوراک استفاده کنید خیلی شلوغش نکنید. از برندی که خرید میکنید معمولا روی بسته بندی ذکر میکنند برای چه مقدار آب کافیه. (با وجود لایو راک تا %۵۰ ظرفیت اسمی مدیا هم پر کنید کافیه)
      و البته توصیه من اینه که از چند برند حرفه ای تهیه کنید تا کارایی بیشتر بشه و خیالتون هم راحتتر باشه. برای ورودی سامپ جای حداقل ۳ تا فیلترساک تعبیه کنید تا بعدا دچار مشکل نشید.
      ذغال اکتیو و زئولیت هم تا زمانی که بحث تنظیم پارامترهای آب پیش نیامده استفاده نکنید. محلول های کاندیشنر در آب شور عملکرد راحتتر و سریع تری نسبت به متریال های فیزیکی دارند و برای حجم های بالا به صرفه تر هستند.

      پاسخ
  8. سینا+محمودی

    سلام ببخشید چطور باید پارامتر ها ی آب را ثابت کنیم بعد آکواریوم رو عوض کردم و یکی بزرگ تر رو دادم برام بسازن در سایز۲۸۰ در ۹۵ در ۸۰ و وهمچی رو فروختم بهترشو خریدم فقط ۶۰ میلیون از ۵۰۰ میلیونی که جم کرده بودم موند البته همه چیز رو عالی عالی گرفتم بعد واسه من ۵ یا ۶ گونه سازگار هستن و برای تازه کار ها مناسبه معرفی کنین ممنون که بهم کمک کردین

    پاسخ
    1. Matin 1387

      سلام
      فیلتر درست حسابی داشته باشید تا آمونیاک تجزیه شه
      نمک هم که خود به خود بالا پایین نمیشه
      دامسل ها و اسلاریس مقاوم ترین ها هستن

      پاسخ
  9. سینا+محمودی

    سلام ببخشید من در یک ویدیو ریف یاشقایق یا مرجان هایی خودم نمی دونم چین دیدم که می درخشن در نور سیاه مایل به بنفش می درخشن چطوری باید عکس آپلود کنم تا بگین چی هست و از چه نمونه است

    پاسخ
  10. سینا+محمودی

    اپلود سنتر اصلا واسه من کار نمی کنه ۲ باز تست کردم می گه پسوند gng رو پشتیبانی نمی کنه و البته می خوام آکواریوم دیواری را با روشی که آقا مجتبی در تاپیک زد زلزله کردن آکواریوم نوشته بود بسازم یک دیوار ۱۰ متری که طول هست با عرض ۲ متر و ارتفاع ۲ متره و برای زیبایی بیشتر آب شورش کردم وساخته شده ولی هنوز نمک به میزان لازم نزدم و دکور نگرفتم که البته بعد این پروژه حدود۲ سال حق ندارم آکواریوم جدید بسازم یا بخرم مگه که خیلی کوچیک باشه البته واسه ۶ ماه دیگه خداحافظ

    پاسخ
  11. ناشناس

    سلام ببخشید بخاری و دماسنج و پمپ هوا های آکواریوم آب شیرین برای آکواریومآب شور هستن یا نه خداحافظ

    پاسخ
    1. mehrad-091

      سلام دوست عزیز
      شما میتونید از وسایلی که دارید برای آکواریوم آب شور هم استفاده کنید.
      فقط یادتون نره که از وسایل مورد نیاز دیگه‌ای که مخصوص آب شور هست حتما استفاده کنید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *