ماهی اسکار

ماهی اسکار یکی از گونه های بارز خانواده سیچلایدها است که حداقل در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و اکواریومداری نیست که ماهی اسکار و انواع ان را نشناسد. این ماهی خلق و خویی متعادل تا خشن داشته و جزو گوشتخواران قوی جثه محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از انها مانند اسکار تایگر، اسکار مسی، اسکار سلطنتی و … یافت میشوند. برای خرید ماهی اسکار و نگهداری انها به صورت گروهی با سایر ماهیان توصیه می شود از ماهیان هم خانواده و هم سایز کنارشان نگهداری کنید.

به ادامه متن توجه کنید

شناخت و نگهداری اسکار

نام علمی: Astronotus ocellatus

نام عمومی: ماهی اسکار (نسبت به نوع گونه اسکار مسی ، اسکار البینو، تایگر، سلطنتی و …..)

خانواده: سیچلایدهای امریکایی ( Cichlidae)

زیر خانواده: Astronotinae

زیستگاه: بومی آمازون , پاراگوئه و شرق ونزوئلاست.

دما:۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش : ۶.۵ الی۷.۵

سختی اب: ۱۰ الی ۱۵ درجه dh

طول بدن:در اکواریم تا ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر رشد میکنند

تغذیه: غذاهای گوشتی با منبع پروتوئینی و غذاهای اماده و خشک در بازار

خلق و خو: متعادل و گاهی هم خشن، در صورتی که با سایر ماهیان قوی جثه و هم خانواده مانند پروت، تگزاس، پیکاک‌باس و سایر سیکلیدهای امریکایی نگهداری شوند مشکلی نخواهید داشت. بهتر است این ماهی را از بچگی با گروهی از ماهیان هم جثه مورد نظر نگهداری کنید تا با هم عادت کنند.

طول عمر: ۱۰ الی ۱۵ سال و حتی طی برخی از گزارش ها تا ۲۰ سال

ماهی اسکار

شناخت ماهی اسکار:

ماهی اسکار بومی آمازون , پاراگوئه و مناطقی از شرق ونزوئلا است. نام گذاری این ماهی دقیقا مشخص نیست و در منابع مختلف دلیلی برای اینکه چرا این ماهی اسکار نامیده شده است یافت نشد. با این حال نام علمی این ماهی(Astronotus ocellatus) معنی جالی دارد و به ماهی ای گفته می شود که دارای یک خال چشم مانند است!

اسکارها جزو ماهیانی هستند که در کف و در تمامی حجم آب در حال شنا می باشند و در طبیعت در آبهای کم عمق همراه با جریان ملایم و کف ماسه ای و یا گلی یافت می شوند.

ماهی های اسکار بسیار باهوش هستند و قادرند که حیله های زیادی را از خود نشان دهند و به زودی قادرند شخصی که به آنها غذا می دهد را شناسایی نمایند و حتی از افراد تازه وارد دوری کنند! اسکارها بسیار اموزش پذیرند به نحوی که به ساعت غذادهی یا رویدادهایی که در اطرافشان اتفاق میافتد واکنش نشان می دهند. حنی گاها دیده شده که اسکارها با دست صاحب خود بازی میکنند و حتی می توان انها را نوازش نمود! به هر حال این ماهی به دلیل عمر زیاد، جان سختی، دستی شدن و ….. نزد علاقه مندان به اکواریوم بسیار محبوبند.

اسکارها ماهیان سخت جانی بوده و در شرایط بسیار سخت نیز حتی علایم ظاهری خاصی را نشان نمی دهند با اینحال بسیاری ممکن است تصور نمایند که این جانداران زیبا نیازمند مراقبت ویژه ای نمی‌باشند اما هر جانداری نیازمندیهای خاص خود را دارد و عدم مراقبت صحیح از این ماهی می تواند بیماری هایی را در پی داشته باشد.

در مورد خلق و خوی این ماهی باید گفت که اسکارها ماهیان نسبتا پرخاشگری هستند و حتما شنیده اید که می گویند این ماهیان بد سرشت هستند! این شایعات از آنجا می آیند که آنها سعی دارند هر چیزی که در مخزن است و در اندازه دهان آنها می‌باشد را ببلعند. اسکارها قلمرو طلب بوده و در هنگام جفت گیری این رفتار پرخاشگرانه آنها تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

اسکار البینو

نگهداری از ماهی اسکار:

برای نگهداری از ماهی اسکار به مخزن بزرگی نیاز دارید، بهتر است فریب هیکل کوچک انها را در هنگام خرید نخورید، یک اسکار بالغ وزن بیش از ۱۶۰۰ گرم و در هنگام جوانی می تواند بیش از  ۲/۵ سانتیمتر در ماه رشد داشته باشد. بنابراین مخزن مناسبی را از همان ابتدا برای این ماهی در نظر بگیرید توصیه شخصی من این است که اگر میخواهید اسکارها را با سایر ماهیان به صورت گروهی نگهداری کنید بهتر است ابتدا سایر ماهیان مورد نظر مانند پروت، تگزاس و سایر ماهیان سازگار با این ماهی را به تانک مورد نظر انتقال داده و بعد از چند روز ماهیان اسکار را به جمع آنها اضافه کنید یا بهتر است همه را همزمان به تانک انتقال دهید چون اسکارها در صورتی که ابتدا به تانک معرفی شوند و به تانک خو بگیرند سخت بتوان ماهی دیگری در کنار انها اضافه نمود. همچنین بهتر است سایز اسکار شما کوچکتر از سایر ماهیان باشد(نه به اندازه ای که مدام کتک بخورد و نه به اندازه ای که همه را بزند).

برای داشتن یک اکواریوم گروهی از اسکارها و سایر ماهیان هم گروه بهتر است همه را از بچگی کنار هم نگهداری کنید و اکواریوم را نیز به خوبی دکور بندی کنید تا اولا با هم بزرگ شده و به یکدیگر کاملا خو بگیرید و همچنین با وجود دکور و مخفی شدن از دید هم کمتر با یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند.

اکواریوم اسکارها و سایر ماهیان گوشتخوار به دلیل ریخت و پاش و کثیف کاری در هنگام تغذیه لازم است هر دو هفته یکبار یا نهایتا ماهیانه سیفون شود(به صورت تعویض ۲۰ الی ۲۵ درصد از اب). اسکارها به ابی شفاف و تمیز با اکسیژن بالا نیاز دارند، گاهی دیده میشود اسکارها در اب کثیف غذا نمیخورند بنابراین اب تمیز و شفاف برای انها حیاتی است.

دکور بندی اکواریوم میتواند ساده تا تجملی با سنگ های رودخانه ای بزرگ و دکورهای مصنوعی باشد، توصیه من این است که کمتر از گیاهان تزئینی یا دکورهایی سبک در اکواریوم اسکارها استفاده کنید زیرا در هنگام جابجا کردن سنگ ها یا بازی با درختان انها را جابجا میکنند. اسکارها علاقه وافری به جابجایی سنگ ها و گشت و گذار بین سنگ ها در حالت طبیعی دارند اگرچه این کار در زمان تکثیر برای تمیز سازی سنگ ها و کندن گودال برای تخمیزی نیز انجام می‌شود بنابراین شما دکورها را طوری قرار دهید که مجبور نباشید چند روز یکبار مجددا انها را درست و در سر جای خود قرار دهید

ماهی اسکار

تغذیه ماهی اسکار:

اسکار ها را میتوان همه چیز خوار در نظر گرفت چون هر چیزی را برای تست هم شده در دهان خود میچرخانند ولی به هر غذایی هم علاقه ندارند. اسکارهایی را که از بچگی نگهداری کنید میتوانید به هر چیزی عادتشان دهید ولی در کل میتوانید برای تغذیه از دل گاو، غذاهای خشک،ماهی زنده، میگو و اگر ناراحت کثیفی اب و زحمت تمیز سازی ان نیستید به انها ماهی کیلکا هم بدهید که این ماده غذایی سرشار از پروتئین و یک غذای ویژه محسوب میشود. در تغذیه ماهیان اسکار تنوع غذایی را لحاظ کنید و غذاهای متنوعی را در اختیارشان قرار دهید. غذای یکنواخت و بدون مواد مفید چیزی جز بیماری هایی مانند سوراخ در سر و سفیدی کبد و … را به همراه ندارد بنابراین در تغذیه اسکارهای خود کاملا هوشیار باشید.

اسکار

معرفی ماهی اسکار به صورت ویدیویی در سرویس چندرسانه ای سایت!

در صورت کپی برداری لینک منبع (onlypet.ir) را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

7,017 دیدگاه در “ماهی اسکار

  1. ایدین دوم

    سلام
    اسکار تایگر من در کل اون خط های نارنجیش رفته
    چه غذایی بهش بدم رنگش دست شه
    ممنون اگه اطلاعات دقیق میخواین بگین تا فیلمش رو بذارم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      فقط تغذیه در رنگ و شادابی ماهی تاثیر گذار نیست و عوامل مختلفی دخیله.
      به هر حال برای تغذیه از غذای تجاری مخصوص سیکلیدهای امریکایی از یک برند معتبر استفاده کنید، میگو، گاها میکس دل بهشون بدید.
      کیفیت اب و دما رو در سطح مطلوب نگه دارید. سعی کنید شرایط استرس زایی در اکواریوم وجود نداشته باشه و بعد میبینید که ماهی بهترین رنگ و شادابی رو از خودش نشون میده.
      البته دقت داشته باشید ماهی اسکار تا کوچیک هست ممکنه رگه های بیشتر و پررنگ تری داشته باشه ولی با بزرگ شدنش اون رگه ها و نقش و نگارها هم از هم باز میشن و اون دیگه ربطی به تغذیه و … نداره و مدلش اینجوری….

      پاسخ
  2. آیدین

    آقا شهریار میخواین یه فیلم دقیق ازش بگیرم بفرستم؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      مشکلی نیست دوست داشتید بزارید ولی فیلم کمکی نمیکنه. شرایطش تغذیه و نگهداریش مناسب باشه رنگ طبیعی خودش رو نشون میده.

      پاسخ
  3. دتت

    سلام ماهی های من ی روز صبح نگاش کردم دیدم قسمتی از بدنش سفید شده چند ساعت بعد ک نگا کردم دیدم اون سفیدی سیاه شده بعد از چند روز گذشت و هم زمان دو تا از اسکار هام یکی اون قسمتی ک سیاه شده بود قارچ زده بود اون یکی پوستش خشک شده بود و پره زخم امروز نصف اب رو سیفون کردم متیلن بلو هم ب اب زدم حمام نمک هم دادم اشتها‌ شون کمتر شده اما هنوز غذا میخورن دایما ریز بخاری هستن دما اب هم روی ۳۰ درجه هستش پمپ هوا هم روز ها کلا روشنه بجز شب وقتی میخواستم بگیرمش اون قسمت سفیدش کنده شد و گوشتاش‌ معلوم میشه چ کنم ؟

    پاسخ
    1. alirezaj

      سلام
      این چیزی که شما میگید یا مشکل باکتریایی درست و حسابیه یا برخورد فیزیکی.
      نمک چندان توصیه نمیشه بلکه متیلن بلو مناسبه و بالا بردن دما هم معمولا مشکل قارچی رو بدتر میکنه.از یه ضد عفونی کننده کلی در آب استفاده کنید .
      سعی کنید علت اصلی مشکل رو پیدا کنید.

      پاسخ
  4. دتت

    سلام اون ماخی ک قارچ زده بود قارچ کنده‌ شد و انگار داره پولک در می اره ولی فک کنم اون یکی انگل پوستی داره خودشو ب در و دیوار میماله خیلی کم حالا دما رو بردم بالا کمتر خودشو میخارونه همش زیر بخاری و تا وقتی ک من تحریکش نکنم در نمی آید حرکات انفجاری داره غذا خوردنش هم بد نیس رو بدنش انگار پولکاش آسیب دیدن فک کنم بخار اینه ک خودشو ب در و دیوار میماله کم رنگ شده و نسبت ب قبل بهتر شده وقتی دیدم اون یکی مثل این نیست از هم جداشون کردم الان توی ی تنگ هس و الان از تنهایی دق نمی کنه ؟ تنگه کنار اک هس و همش میخواد بره پیش دوستش تردخدا کمک کنید

    پاسخ
  5. Iman

    سلام آیا میشه در آک ۹۰ در ۳۰ در ۵۰ اسکار کوچیک نگه داشت و تا چند وقت ؟

    پاسخ
  6. Mr.x

    وقت بخیر
    بله میشه
    هر وقت که اندازه اش نزدیک ۲۰ سانت شد

    پاسخ
    1. Iman

      خیلی ممنون معمولا چقدر رشد می کنن و سرعت رشدشون چقدره؟

      پاسخ
    2. Iman

      ممکن نیستش کلا مثلا ۱۸ سانت رشد کنن؟

      پاسخ
  7. دتت

    سلام چرا اسکار ها اصلا تکون نمی خورن همش پایین‌ هستن ولی وقتی نگاشون‌ میکنم حرکت میکنن یا با غذا تحریکشون‌ میکنم چرا اینطورین؟

    پاسخ
    1. Mani mani mani

      حجم آکواریوم چقدره؟؟؟ اسکارا معمولا وقتی ناراحتن یا از شرایط(معمولا فضای شنا) راضی نیستن اینجوری میکنن

      پاسخ
    2. Mr.x

      اگه ماهیتون با سایز مخزن متناسب باشه و ترکیب ماهی هارو خوب رعایت کرده باشید، یک امر عادیه و بهتره زیاد نگرانشون نشی.

      پاسخ
  8. دتت

    ممنون
    پس چرا تو ماخی فروشی ها با اینکه جا کمه‌ همه خوبن!؟،

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ببینید ماهی فروش ها رو بزارید کنار. چون اونها برای چند سال از ماهیاشون همونجا نگهداری نمیکنن و طی چند روز ماهیا فروخته میشن و اصلا اونقدر رفت و امد هست و …. که اصلا با نگهداری ماهی به صورت خانگی قابل مقایسه نیست و روش و سیستم کاریشون فرق میکنه. شما قراره برای یک مدت طولانی از ماهیاتون در منزل نگهداری کنید و برای همین باید شرایط ایده ال رو براشون فراهم کنید که نه ماهیا اذیت بشن و نه خودتون.
      برای اسکارهاتون هم اگه اکواریومتون لخت و بدون دکور هست حتما دکور اضافه کنید تا احساس ارامش بیشتری داشته باشن، کیفیت اب رو بررسی کنید (از نظر دما و شرایط شیمیایی «مطلب سیکل اکواریوم رو بخونید»). در تغذیه اسکارها زیاده روی نکنید و بیش از حد تغذیشون نکنید یا بیش از حد گرسنشون نزارید.
      اگه به تازگی به اکواریوم معرفی شدن زیاد دستکاریشون نکنید و دور و بر اکواریوم شرایط استرس زا رو ایجاد نکنید. چند روز بگذره جا میفیتن. فقط به موارد بالا توجه داشته باشید و حتما کیفیت اب رو هم بررسی کنید.

      پاسخ
  9. بهمن

    سلام
    یه اسکار بیست و پنج سانتی رو چهار ساله توی یه آک هشتاد لیتری بهمراه یه کت اسپرت دارم. الان دو روزه که غذا نمیخوره. وضع ظاهریش هم خوبه. فقط جنب و جوش سابق را نداره و البته بعضی مواقع رنگ قرمزش کمرنگتر میشه. بنظرتون مشکلش چیه؟ آیا انگل داخلی گرفته؟

    پاسخ
    1. alirezaj

      سلام
      میتونه استرس باشه یا احساس تنهایی یا هزاران نوع بیماری دیگه.یا حتی عادی باشه.البته این که غذا نمیخوره به نوع غذا هم دقت کنید و کمی به غذا عصاره سیر بزنید.

      پاسخ
  10. ناشناس

    با عرض سلام خدمت همگی.
    دو سوال از خدمتتون دارم .
    ۱- اول اینکه وقتی گفته میشه ماهی رشدسوز شده به چه معناست ؟ این رشدسوز شدن به طور دقیق به چه عواملی بستگی داره ؟
    ۲- دوم هم اینکه آیا سه تا اسکار ۱۲ سانتی و یک سیچلاید گوره خری ۶ سانتی و یک لجن خوار ۱۶ سانتی توی یک اکواریوم بین ۱۳۰ الی ۱۶۰ لیتر ( البته به طور دقیق نمیدونم چند لیتره ولی بین این مقدار هست ) تعدادشون زیاده ؟
    من نهایتا میخوام دو تا از اسکارها به همراه لجن خوار رو نگه دارم و یکی از اسکارها و سیچلاید گوره خری رو رد کنم ، حالا سوالم این هست که چه زمانی یکی از اسکارهارو به همراه سیچلاید گوره خری رد کنم ؟ آیا تا قبل از اینکه اسکارها به بلوغ برسند میتونم همگی رو نگه دارم و بعد از اون ماهی هایی که عرض کردم رو رد کنم ؟
    آیا وجود یک اسکار و سیچلاید گوره خری میتونه موجب رشدسوز شدن یا حتی کم رشد کردن دو اسکارهایی که نهایتا میخوام فقط نگه دارم در این حجم اکواریوم بشه ؟
    پیشاپیش از خدمت آقا شهریار و همه کسانی که من رو در این موضوع راهنمایی می کنند تشکر میکنم.

    پاسخ
    1. ناشناس

      سلام . دوستان اگر ممکنه میشه به سوالی که در بالا مطرح کردم پاسخ بدید .

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      یعنی رشد مناسب و ایده ال خودش رو نداره و کوچیک و کم وزن مونده. به سایز اکواریوم، تغذیه ماهی، کیفیت اب، ژنتیک و همه عواملی که در رشد و نمو ماهی دخیل هستن.
      ۲ – الان که کوچیکن نه زیاد نیست ولی در اینده بله زیاده و این ماهیا مهاجم هستن و میتونن باهم درگیر بشن. گورخری و یکی از اسکارها رو حذف کنید، بزودی یا در اینده نیازه اینکارو انجام بدید. سعی کنید اسکار نر و ماده رو نگه دارید.
      در مورد رشدسوز شدن نه به خاطر نگهداری این ماهیا کنار هم نیست مگر یکی دیگری رو مدام بزنه و نذاره راحت تغذیه کنه و در اکواریوم جولان بده و باعث این مشکل بشه.

      پاسخ
  11. امیر

    سلام
    حداقل اندازه مخزن برای نگهداری اسکار ۱۲ سانتی به صورت تنها چقدره؟

    پاسخ
  12. سپهر

    سلام
    باکتری ساز مارک گرینر خوب هست؟ چون بقیه مارکا خیلی گرونن و اینکه توی یه تانک به ابعاد ۶۰ در ۴۰ در ۵۰چند تا اسکار ۱۰ سانتی میشه نگه داشت؟

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      سلام
      قیمت ها بالا هست فعلا از ماهی مقاوم استفاده کنید با فیلتر و مدیا مناسب بلکه سنتی زودتر طی شد
      بگم که توی این سایز اسکار رشد سوز میشه بهتره جایگزین پیدا کنید

      پاسخ
    2. amir mj

      سلام و‌ درود
      من خودم باکتری ساز پروتکت استفاده میکنم که قیمت زیادی هم نداره ،راضی هم هستم ،البته مدیا ی خوب و زدن سیفون هر ۳ تا ۷ روز و یک سوم آب هم برای شروع خوب هست
      تا یک ماه هر هفته یک سوم سیفون بزنید و از مدیای مرغوب استفاده کنید و بعد یک ماه هر دو هفته یک سوم سیفون کنید

      پاسخ
  13. امیر

    سلام
    میشه یک اسکاره حدود۹ سانتی رو توی یک آکواریوم ۷۰×۲۵ارتفاع ۳۵ نگهداشت؟اگه آره تا چند سانت بشه این مخزن براش مناسبه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      برای یه دونه اسکار تا وقتی همون ۹ سانت هست و نهایتا تا ۱۵ سانت هم بشه خوبه ولی کلا بد نیست بجای نگهداری اسکار به نگهداری ماهیای کوچیکتری فکر کنید که مناسب حجم و اندازه اکواریومتون باشه. نهایتا اسکار بخرید یکی دو ماه بعد باید ردش کنید ولی گزینه های بهتری هست.

      پاسخ
      1. Sh

        باسلام ،من ۳عدد اسکار دارم سایزشون بین ۱۵ تا ۲۰ سانت هستش، درکناریک عدد چانا یلو مارو نگهداری میکنم ، اما چند روزی هست که بین یکی از اسکار ها و چانا درگیری شدیدی به وجود امده ، میخواستم بدونم باید چکار کرد؟با تشکر.

        پاسخ
  14. Sh

    سلام ، ایا ماهی اسکار با ماهی پافر فاهاکاما سازگاری دارد؟

    پاسخ
    1. Mani mani mani

      پافر فاهاکا رو بیشتر با سیچلایدای آفریقایی نگهمیدارن

      پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. اونو یا انفرادی نگهداری کنید یا ردش کنید. راه دیگه ای نیست. هر چقدر بزرگتر بشه هم بدتر میشه.

      پاسخ
  15. hediye_ehs

    سلام ببخشین من یک اکواریوم۷۰.۵۰.۵۰گرفتم یمقدار بیشتر هست اندازه ش البته بعد میخواستم بدونم میشه یه اروانا۱۲-۱۳سانتی رو با اسکارای دو بندی ک کوچیک هستن انداخت؟پنکوسی چتور میشه اضافه کنم بهشون یا نه ممنون میشم کامل بم توضیح بدین

    پاسخ
    1. Iman

      نه برادر اولا همه رشد می کنن و نمی تونید در این آک نگهداری کنید ثانیا اسکار اروانا رو از زیر میزنه. و ترکیب اسکار و پنکوسی هم جالب نیستش مخصوصا تو این حجم که حتما درگیری خواهید داشت

      پاسخ
    2. Iman

      کلا بهتره اروانا رو به صورت تکی اونم در یک تانک بزرگ نگهداری کنید

      پاسخ
    3. Mani mani mani

      کلا تو آک با طول ۷۰ نهایتا میتونید آنجل نگهداری کنید

      پاسخ
    4. saj!jad

      اگه هم از انجل خوشت نمیاد
      یا جوئل فیش نگهدار یا یک جفت سیچلاید ماکرو
      موفق باشی.

      پاسخ
  16. سپهر

    سلام وقت به خیر
    من توی اکواریومم ۴ تا اسکار حدودا ۱۰، ۱۲ سانتی دارم که اینا به شدت به نور حساسن به حدی که نور خود تانکو که نمیتونم روشن کنم نور اتاقم همین طور نور که میبینن خودشونو به در و دیوار میزنن اونقدری که مقداری اب میریزه بیرون البته با نور معمولی اصلا مشکلی ندارن مثل نور افتاب ولی با چراغ کلا مسئله دارن
    چیکار باید بکنم؟؟

    پاسخ
    1. saj!jad

      شما احتمال میدم اکواریومت کوچیک یا ارتفاع دیواره هاش خیلی کم
      والا تنها چیزی که به مغز من میرسه این وقت شب اینه که یک مقدار مخفیگاه براشون تهیه کن یا روی آب و کاهو رو ابی بگیره چند تا بنداز تا احساس امنیت کنن و نهایت اینارو نتونستی فراهم کنی یا نور و وردار یا طبق گفته خودت نور و به حداقل میزان تابش برسون که میشه از تلق استفاده کرد یا مهتابی یا ال ای دی یا هر نوری که داری و روش و بپوشون یا با ماژیک کامل رنگش کن…

      پاسخ
      1. سپهر

        اکواریومم کوچیکه کلا ۱۰۰ لیتره فک کنم ولی در عوض نورم خیلی قوی نیست دو تا از این ال ای دی های سوبو گذاشتم که نور ملایمی داره من قبلا هم اسکار داشتم اصلا به این نور حساس نبودن ولی اینا یه جور بدی از نور میترسن نمیدونم توی اکواریوم فروشی نور نداشتن یا چیز دیگه
        حتی وقتی که شب نورشون خاموشه در اتاقو باز میکنیم بدجوری میترسن و اول میزنن خودشونو به شیشه و اب میریزن بیرون بعدم چهارتایی یه گوشه تا مدت ها میشینن تا در بسته بشه

        پاسخ
  17. سپهر

    بعد یه سوال دیگه
    به اسکار میشه مرغ خام بدون استخوان داد؟ یا ضرر داره براشون من قبلا ماهی قزل بدون تیغ میدادم که عاشقش بودن

    پاسخ
    1. saj!jad

      نه گوشت مرغ کلا هر گوشتی ضرر داره براشون
      فقط دل میتونی بدی به خاز بافت لطیفش…

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *