ماهی اسکار

ماهی اسکار یکی از گونه های بارز خانواده سیچلایدها است که حداقل در کشور ما بسیار مورد توجه قرار گرفته و اکواریومداری نیست که ماهی اسکار و انواع ان را نشناسد. این ماهی خلق و خویی متعادل تا خشن داشته و جزو گوشتخواران قوی جثه محسوب میشود. در ایران انواع مختلفی از انها مانند اسکار تایگر، اسکار مسی، اسکار سلطنتی و … یافت میشوند. برای خرید ماهی اسکار و نگهداری انها به صورت گروهی با سایر ماهیان توصیه می شود از ماهیان هم خانواده و هم سایز کنارشان نگهداری کنید.

به ادامه متن توجه کنید

شناخت و نگهداری اسکار

نام علمی: Astronotus ocellatus

نام عمومی: ماهی اسکار (نسبت به نوع گونه اسکار مسی ، اسکار البینو، تایگر، سلطنتی و …..)

خانواده: سیچلایدهای امریکایی ( Cichlidae)

زیر خانواده: Astronotinae

زیستگاه: بومی آمازون , پاراگوئه و شرق ونزوئلاست.

دما:۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

پ-هاش : ۶.۵ الی۷.۵

سختی اب: ۱۰ الی ۱۵ درجه dh

طول بدن:در اکواریم تا ۳۰ الی ۳۵ سانتیمتر رشد میکنند

تغذیه: غذاهای گوشتی با منبع پروتوئینی و غذاهای اماده و خشک در بازار

خلق و خو: متعادل و گاهی هم خشن، در صورتی که با سایر ماهیان قوی جثه و هم خانواده مانند پروت، تگزاس، پیکاک‌باس و سایر سیکلیدهای امریکایی نگهداری شوند مشکلی نخواهید داشت. بهتر است این ماهی را از بچگی با گروهی از ماهیان هم جثه مورد نظر نگهداری کنید تا با هم عادت کنند.

طول عمر: ۱۰ الی ۱۵ سال و حتی طی برخی از گزارش ها تا ۲۰ سال

ماهی اسکار

شناخت ماهی اسکار:

ماهی اسکار بومی آمازون , پاراگوئه و مناطقی از شرق ونزوئلا است. نام گذاری این ماهی دقیقا مشخص نیست و در منابع مختلف دلیلی برای اینکه چرا این ماهی اسکار نامیده شده است یافت نشد. با این حال نام علمی این ماهی(Astronotus ocellatus) معنی جالی دارد و به ماهی ای گفته می شود که دارای یک خال چشم مانند است!

اسکارها جزو ماهیانی هستند که در کف و در تمامی حجم آب در حال شنا می باشند و در طبیعت در آبهای کم عمق همراه با جریان ملایم و کف ماسه ای و یا گلی یافت می شوند.

ماهی های اسکار بسیار باهوش هستند و قادرند که حیله های زیادی را از خود نشان دهند و به زودی قادرند شخصی که به آنها غذا می دهد را شناسایی نمایند و حتی از افراد تازه وارد دوری کنند! اسکارها بسیار اموزش پذیرند به نحوی که به ساعت غذادهی یا رویدادهایی که در اطرافشان اتفاق میافتد واکنش نشان می دهند. حنی گاها دیده شده که اسکارها با دست صاحب خود بازی میکنند و حتی می توان انها را نوازش نمود! به هر حال این ماهی به دلیل عمر زیاد، جان سختی، دستی شدن و ….. نزد علاقه مندان به اکواریوم بسیار محبوبند.

اسکارها ماهیان سخت جانی بوده و در شرایط بسیار سخت نیز حتی علایم ظاهری خاصی را نشان نمی دهند با اینحال بسیاری ممکن است تصور نمایند که این جانداران زیبا نیازمند مراقبت ویژه ای نمی‌باشند اما هر جانداری نیازمندیهای خاص خود را دارد و عدم مراقبت صحیح از این ماهی می تواند بیماری هایی را در پی داشته باشد.

در مورد خلق و خوی این ماهی باید گفت که اسکارها ماهیان نسبتا پرخاشگری هستند و حتما شنیده اید که می گویند این ماهیان بد سرشت هستند! این شایعات از آنجا می آیند که آنها سعی دارند هر چیزی که در مخزن است و در اندازه دهان آنها می‌باشد را ببلعند. اسکارها قلمرو طلب بوده و در هنگام جفت گیری این رفتار پرخاشگرانه آنها تا حد زیادی افزایش می‌یابد.

اسکار البینو

نگهداری از ماهی اسکار:

برای نگهداری از ماهی اسکار به مخزن بزرگی نیاز دارید، بهتر است فریب هیکل کوچک انها را در هنگام خرید نخورید، یک اسکار بالغ وزن بیش از ۱۶۰۰ گرم و در هنگام جوانی می تواند بیش از  ۲/۵ سانتیمتر در ماه رشد داشته باشد. بنابراین مخزن مناسبی را از همان ابتدا برای این ماهی در نظر بگیرید توصیه شخصی من این است که اگر میخواهید اسکارها را با سایر ماهیان به صورت گروهی نگهداری کنید بهتر است ابتدا سایر ماهیان مورد نظر مانند پروت، تگزاس و سایر ماهیان سازگار با این ماهی را به تانک مورد نظر انتقال داده و بعد از چند روز ماهیان اسکار را به جمع آنها اضافه کنید یا بهتر است همه را همزمان به تانک انتقال دهید چون اسکارها در صورتی که ابتدا به تانک معرفی شوند و به تانک خو بگیرند سخت بتوان ماهی دیگری در کنار انها اضافه نمود. همچنین بهتر است سایز اسکار شما کوچکتر از سایر ماهیان باشد(نه به اندازه ای که مدام کتک بخورد و نه به اندازه ای که همه را بزند).

برای داشتن یک اکواریوم گروهی از اسکارها و سایر ماهیان هم گروه بهتر است همه را از بچگی کنار هم نگهداری کنید و اکواریوم را نیز به خوبی دکور بندی کنید تا اولا با هم بزرگ شده و به یکدیگر کاملا خو بگیرید و همچنین با وجود دکور و مخفی شدن از دید هم کمتر با یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند.

اکواریوم اسکارها و سایر ماهیان گوشتخوار به دلیل ریخت و پاش و کثیف کاری در هنگام تغذیه لازم است هر دو هفته یکبار یا نهایتا ماهیانه سیفون شود(به صورت تعویض ۲۰ الی ۲۵ درصد از اب). اسکارها به ابی شفاف و تمیز با اکسیژن بالا نیاز دارند، گاهی دیده میشود اسکارها در اب کثیف غذا نمیخورند بنابراین اب تمیز و شفاف برای انها حیاتی است.

دکور بندی اکواریوم میتواند ساده تا تجملی با سنگ های رودخانه ای بزرگ و دکورهای مصنوعی باشد، توصیه من این است که کمتر از گیاهان تزئینی یا دکورهایی سبک در اکواریوم اسکارها استفاده کنید زیرا در هنگام جابجا کردن سنگ ها یا بازی با درختان انها را جابجا میکنند. اسکارها علاقه وافری به جابجایی سنگ ها و گشت و گذار بین سنگ ها در حالت طبیعی دارند اگرچه این کار در زمان تکثیر برای تمیز سازی سنگ ها و کندن گودال برای تخمیزی نیز انجام می‌شود بنابراین شما دکورها را طوری قرار دهید که مجبور نباشید چند روز یکبار مجددا انها را درست و در سر جای خود قرار دهید

ماهی اسکار

تغذیه ماهی اسکار:

اسکار ها را میتوان همه چیز خوار در نظر گرفت چون هر چیزی را برای تست هم شده در دهان خود میچرخانند ولی به هر غذایی هم علاقه ندارند. اسکارهایی را که از بچگی نگهداری کنید میتوانید به هر چیزی عادتشان دهید ولی در کل میتوانید برای تغذیه از دل گاو، غذاهای خشک،ماهی زنده، میگو و اگر ناراحت کثیفی اب و زحمت تمیز سازی ان نیستید به انها ماهی کیلکا هم بدهید که این ماده غذایی سرشار از پروتئین و یک غذای ویژه محسوب میشود. در تغذیه ماهیان اسکار تنوع غذایی را لحاظ کنید و غذاهای متنوعی را در اختیارشان قرار دهید. غذای یکنواخت و بدون مواد مفید چیزی جز بیماری هایی مانند سوراخ در سر و سفیدی کبد و … را به همراه ندارد بنابراین در تغذیه اسکارهای خود کاملا هوشیار باشید.

اسکار

معرفی ماهی اسکار به صورت ویدیویی در سرویس چندرسانه ای سایت!

در صورت کپی برداری لینک منبع (onlypet.ir) را ذکر کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

7,017 دیدگاه در “ماهی اسکار

  1. وحید

    سلام من دوتا ماهی اسکار دارم ایا لازم هست هفته ای یک بار بهشون غذای زنده داد یا نه کوچک هستن خیلی بزرگ نیستن ۵سانت هستن

    پاسخ
  2. Mohammadnori

    سلام دوست عزیز
    خیر اجباری نیست اما اگر بدید دعاتونم میکنن و خیلی خوشحال میشنو رشدشونم زیاد میشه
    بجای غذای زنده میتونید از غذاهای شرکتی و یا دل گاو و میگو و ماهی کلیکا
    استفاده کنید
    درضمن در هفته یه روز بشون غذا ندید
    از غذاهای نامناسب مثل دل و جگر مرغ و گوسفند و یا اشغالای تو شکم مرغ و همچنین سوسیس و کالباس هم استفاده نکنید

    پاسخ
  3. وحید

    ایا میشه دوتا ماهی اسکار را در اکواریوم ۳۰ لیتری گذاشت کوچک هستن

    پاسخ
  4. Mohammadnori

    سلام دوست عزیز بله میشه اما به مدت خیلی کم و بهتره کلا نندازین

    پاسخ
  5. يزدان

    سلام من دو تا ماهی اسکار دارم و بچه هستن وقتی از خانه رفتم بیرون و وقتی امدم خوب بودن و بعدش نگاهشون کردم ترسیدن و یک گوشه ای پناه شدن برای رفع ترسشون از من باید چکار کنم تا خوب بشن و یک سوال دیگر من لامپ LEDرا در شب داخل اب بزار خوبه یا نه یا باید فاصله داشته باشه از ماهی ها و اکواریوم و نور پر نوری داره

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هیچ کاری نباید انجام بدین فقط باعث ترس و استرس اونها نشید کم کم به شما عادت میکنن اسکار ماهی بسیار باهوشی هست.
      ضمنا روشن کردن یک مرتبه چراغ باعث ترس اونها میشه و چراغ رو نباید داخل آب بذارید. شدت نور نباید زیاد باشه و نباید چشم ماهی رو بزنه برای اسکار روشنایی اتاق کفایت میکنه نهایتا روزی یک یا دو ساعت چراغ آک رو روشن کنید و نه بیشتر ضمنا برای روشن کردن چراغ آک ابتدا چراغ اتاق رو روشن کنید و چشم ماهی که عادت کرد بعد چراغ آک رو روشن کنید و در تاریکی یک مرتبه چراغ رو روشن نکنید.

      پاسخ
  6. يزدان

    سلام ایا شب ها میشه چراغشون که پر نوره روشن باشه و اینکه شب ها باید اکسیژن ماهی ی اسکار را خواموش کرد یا نه بهترین کار چیه برای ماهی اسکار

    پاسخ
    1. Mohammadnori

      سلام دوست عزیز
      شب ها بهتره روشن نکنید اقا مجتبی گفتن خدمتتون که همون روشنایی خونه کفایت میکنه نهایتا یکی دو ساعت روشن کنین
      بهترین کار هم اینه که ال ای دی رو روشن نکنین یا کم روشن کنین
      اکسیژن ماهیا رو هم هیچوقت قطع نکنین

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      در شب حتما چراغ ها رو خاموش کنید. حتی چراغ های اتاق و اطراف اکواریوم رو هم خاموش کنید. به هر حال ماهیا هم نیاز به استراحت دارن.
      اکسیژن و کلا تجهیزات دیگه اکواریوم به غیر از همون روشنایی باید ۲۴ ساعته روشن باشه.

      پاسخ
  7. يزدان

    ببخشید یک سوال دیگه هم دارم الان چراغشو خواموش کردم و دارن حرکت میکنن و چراغ توی وسط خونه روشن است و خیلی نور کمی به اون ها میرسه الان خیلی خوش حاان چکار باید بکنم چراغمو مثل اینکه از چراغ پر نور میترسن

    پاسخ
  8. Mohammadnori

    همون که خدمتتون گفتم اسکار از نور زیاد خوشش نمیاد و چشش رو میزنه و همون نور اتاق کفایت میکنه

    پاسخ
  9. امیر

    سلام چرا نظرات قسمت ماهی قرمزراجواب نمیدید.یه سوال داشتم گفتم می شه تویه آکواریوم باماهی های گیاه خوار ودمای۲۸درجه ماهی قرمزعید نگه داری کرد.البته می دونم که این ماهیا سردابی اند.امابخاری آکواریوم تواین هواخودش بیش تروقتاخاموشه وماهی ها هم صلح جواند.میشه یانه.

    پاسخ
    1. Mohammadnori

      سلام دوست عزیز
      شما باید صبر کنید تا ۲۴ساعت بعد جوابتون رو میدیم لطفا در قسمت های دیگه سوال نپرسید
      من جواب شما رو دادم گفتم نه نمیشه چون ماهی قرمز سرد ابی هست و باید تو دمای زیر ۲۴درجه نگهداری شه اما اگر ماهیاتون دمای ۲۴ رو تحمل کنن میتونید با فن دما رو کم کنین و ماهی قرمز بندازین

      پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      به ترتیب به سوالات پاسخ میدیم صبر کنید به ترتیبی که سوالات پرسیده شده باشن حتما جواب میدیم لطفا در قسمت های دیگه سوال ارسال نکنید. در کمتر از ۲۴ ساعت جواب میدیم.

      پاسخ
  10. يزدان

    با سلام
    ایا میشه به ماهی اسکار ماهی هوور سرخ شده داد یا باید خام باشه داده بشه بهشون و غذای زنده بهتره یا غذای ماهی هوور سرخ شده و یا خام

    پاسخ
  11. Mohammadnori

    سلام دوست عزیز
    غذای گوشتی رو سرخ یا پخته به ماهیا ندین
    بی شک غذای زنده بهتره اما گرون میشه و میتونید غذاهای دیگه ای هم بدین

    پاسخ
  12. Mohammadnori

    سلام دوست عزیز
    بله میشه بهشون داد و حتی به عنوان غذای اصلی به کار برد

    پاسخ
  13. يزدان

    سلام
    من الان ماهی زبرا گزاشتم و دوتا اسکار کوچکم هنوز نمیتونن بگیرنشوی هی اونا فرار میکنن چکار کنم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      شما نباید کاری انجام بدین بذارید به حال خودشون باشن.

      پاسخ
  14. iran azad

    سلام من یه اسکار تایگری گرفتم الان ۲ روزه باله هاش باز نمیشن همه ی باله هاش جمع شدن ممنون میشم علتش رو بگید

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      باید کیفیت اب رو بالا ببرید و دما رو چک کنید تا از ۳۱ درجه بالاتر نرفته باشه . حتما یک سوم از آب رو سیفون کنید و فیلتر دائم روشن باشه.

      پاسخ
  15. وحید

    سلام
    من دوتا ماهی اسکار بچه دارم و بعد میخوام بدونم از چه چیزایی میترسن چون میخوام بهشون غذا بدم میترسن و قایم میشن بعضی وقت ها خیلی گشنه هستن وقتی میخوام بهشون غذا بدم میان بالا و غذا میخرن

    پاسخ
  16. يزدان

    سلام
    من دوتا اسکار کوچک دارم و میخوام برم یک اسکار دیگه بخرم که تقریبا دو برایر اینا هستن و میخوام بدونم ایا بینشون دعوا نمیشه و یا اسکار بزرگه اسکار کوچیک ها را بخره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      مطمئنا درگیری پیش میاد. اسکار جدید رو بخرید ولی هم سایز بخرید و چند روزی هم با شیشه از اسکارهای دیگه جداش کنید تا جا بیفته و بعد شیشه رو بردارید. در غیر اینصورت خیالتون راحت که حتما بینشون درگیری پیش میاد. ضمنا شرایط اکواریوم رو هم باید میگفتید. اگه حجم اکواریوم کمه همون یک جفت اسکار کافیه و بیشتر نکنید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *