شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. هادی

    سلام
    روزگارتون خوش
    تانک گیاهی رو جمع کردم و یه توله آروانا انداختم داخلش
    الان از ۱۰سانت به ۲۰رسیده
    تا یه مدت رام رام بود
    از دست غذا می‌گرفت
    غذاش که عوض کردم و میگو خشک هم بهش میدم وحش شده،نمیشه بری سمت تانک
    خودش میزنه در و دیوار

    سه چهار روزم هست لب به خوراک نمیزنه
    یک دهم خوراک قبلیش

    ۱۰۰*۳۵*۵۰
    نورش هم از بچگی t4سفید قرمز بود که عادت داشت ،البته یه هفتس روشن نمیکنم بسکه ترسو شده

    بنظرتون چه کنم
    خیلی خاطرش میخوام

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      ۱- سایز اکواریوم واسش کوچیک شده. البته این میتونه یکی از دلایل باشه. ممکنه از لباستون. از نور قرمز از سایه افتادن یا موارد دیگه ای هم بترسه.

      پاسخ
      1. هادی

        شهریار جان سایز ماهی هنوز برا تانک فنچه
        میره پشت فیلتر اینترنال پنهون میشه ، زیاد وایسی جلو تانک میاد بیرون با سرعت خودشو میزنه به شیشه

        پاسخ
        1. Mani mani mani

          سلام ماهیتون استرس شدید داره (نمیدونم چرا ولی خیلیا این مشکلو با آروانا دارن) تنها راهش هم بالا بودن کیفیت آب (آب آلوده و دمای نامناسب خودش میتونه عامل استرس باشه) و اینکه سمت ماهی زیاد نرین مثلا غذارو ریختین خودتون کلا دور بشین. زیاد هم دور آک شلوغ نباشه واینکه هیچوقت از لباس قرمز استفاده نکنید تابیدن هر نوع نور قرمز ممنوعه. اصلا تو لامپ آک هم نور قرمز نباشه میتونید ال ای دی بخاری رو هم جوری تنظیم کنید که وقتی بخاری روشن میشه نورشو ماهی زیاد نبینه. همین کارارو بکنید و امیوااار باشین خوب بشه

          پاسخ
        2. شهریار (onlypet.ir)

          اگه فیلتر داخلی دارید و جریان اب در سطح زیاد هست اون رو قطع کنید ببینید بهتر میشه و در اینصورت به فکر تاپ فیلتر یا نوع دیگه ای از فیلتر باشید. لباس و رنگ قرمز و مواردی که دوستمون مانی گفت رو هم بررسی کنید.

          پاسخ
  2. هادی

    خوب شد گفتید
    خیلی وقت بود نیومده بودم سایت به کل یادم رفته بود همه شرایط تانک رو بگم
    یه فیلتر داخلی مخصوص اکسیژن سازی داره،که روزی ۵-۶ساعت روشنه
    یه تاپ فیلتر که برا تانک۱۰۰لیتری هست با بهترین مدیا اما ۲۴ساعته روشنه
    حالامقدار روشن بودن اینترنال رو میکنم ۳ساعت
    ایشالا که درست بشه
    آب رو هم دو هفتس سیفون زدم،نتونستم جایگزین کنم
    الان روزی ۷لیتر دارم به تانک اضافه میکنم.

    ممنون از راهنمایی همگی
    خیلی لطف کردین
    فقط موندم لامپ مخصوص گیاهی رو رد کنم و جاش مهتابی بخرم؟!عاخه از ۱۰سانتی باهاش بوده و رخت بود

    پاسخ
    1. Mani mani mani

      در مورد لامپ نظری ندارم ولی بهتره برای فیلتر داخلیتون از فشار شکن استفاده کنید قیمتی هم نداره خیلیم کاربردیه. وگرنه همون سه ساعت به ماهی استرس وارد میشه

      پاسخ
      1. هادی

        اونقدرام‌ فشار نداره که اوضاع تانک رو شلم‌ شیمپو کنه
        ۳۰-۴۰سانت هوا رو رد می‌کنه جلو

        پاسخ
    1. saj!jad

      اره خیلی خوبه
      ماهیایی مث اروانا،بلک گوست،دیسکس،پولی نژاد دار و فرانتوزا
      جزو تنها ماهیایی که هرچی بزرگتر میشن ارزششونم بیشتر میشه
      بقیه ماهیا وقتی بزرگ میشن یا نمیخرن یا سخت میخرن یا ارزون تر میخرنشون
      خلاصش خیلی ماهی زرنگ و خوبی از خریدش پشیمون نمیشی.

      پاسخ
  3. ناشناس

    سلام دوستان
    بنظرتون برای نگهداری با اروانا انواع نژاد پلی (انسورگی،اندیچری،دهلیزی،تایگر) بهتره یا چند تا فرانتوزا.
    تانک من ۱۲۰ طول داره و ۶۰ عرض و ۷۰ ارتفاع حدود ۵۰۰ لیتر
    یه اروانا کراس بک ۱۸ سانتی دارم و دوتا فرانتوزا یکی ۳۰ سانت یکی ۱۸ سانت،به نظرتون چندتا فرانتوزا ماده به همین ترکیب اضافه کنم بهتره یا بفروشم فرانتوزا ها رو پلی اضافه کنم؟کدوم سازگار تر و بهتره.نمیخوام اسیبی به اروانا برسه از جمله افتادگی پلک یا دمشو بزنن.
    تصفیه تانک هم یه ایهام ۲۲۱۷ و یه اتمن ۳۳۳۷ جفتش سطلی
    منبع دپو ندارم اما زیر تانک دستگاه ro وصل کردم مستقیم میریزه به تانک.
    یه سوال دیگه هم داشتم شن کف ریز همینا که اکواریم فروشیا دارن بسته ۵ کیلویی خیلی ریز ولی ماسه نیست به نظرتون بده برای اروانا یعنی املاح داره؟من تحقیق کردم میگن فقط جی بی ال خوبه یا بدون بستر نظرتون چیه؟

    پاسخ
    1. Iman

      قربانت گزینه ی ۳ هیچ کدام🙂اروانا اصولیش اینه که تکی یا نهایتا تک گونه نگهداری بشه
      پلی که دردسر داره غذا خورش باید کنی و… حالا چه برسه که بخوای کنار اروانا بهش غذا بدی اگه بزرگ هم باشه یهو میزنه اروانا رو شکار می کنه
      فرانتوزا هم نجیب و ارومه بیچاره یا میمیره یا خورده میشه
      توجه*من هیچکدوم رو نگهداری نکردم تجربه هم ندارم در این باره این مطالب رو خوندم ولی خب اصولیش همینه اما همیشه استثنا وجود داره در ضمن تانک شما ۵۰۰ لیتره😱شاید کوسه هم بتونید کنار ارواناتون نگهداری کنید
      لطفا*فیلم تانکتون رو تو سایت آپلود کنید لذت ببریم

      پاسخ
    2. Iman

      سلام اروانا رو در بهترین حالت باید تکی یا تک گونه نگهدلری کرد این اصولیشه اولا پلی رو در سایز کوچیک سخت میشه غذا خور کردش دوما سایز بزرگش هم شکارچی هستش ممکنه به اروانا صدمه بزنه یا حتی شکارش کنه فرانتوزا هم یا کشته می شه یا خورده پس نتیجه اینکه هیچ کدوم رو تهیه نکنید اطلاعات که من بیان کردم تجربی نیستش و تانک شما هم بزرگه شاید این اتفاقا نیوفته ولی خب اصولیش همینه

      پاسخ
  4. نادر سرمدی

    سلام امیدوارم حالتون خوب باشه
    بنده سوالی داشتم،سایت شما و سایت های خارجی و حتی فیش کیپر های یوتیوب رو هم بررسی کردم اما به جواب قطعی نرسیدم.
    به نظرتون دل گوساله برای اروانا مضرره؟
    بعضی میگفتن نه تنها مضرره بلکه اروانا در مدت کوتاهی از پا در میاد یا اگه زنده بمونه مشکلاته گوارشی یا افتادگی پلک پیدا میکنه چون اصلا گوشت قرمز در طبیعت در رژیم غذایی این ماهی نیست
    در مقابل بعضی هم معتقد بودن خیلی هم مفیده و اتفاق نبودش باعث ضعیف شدن ماهی میشه.به نظر شما کدوم دیدگاه درسته؟
    بنده ۶ تا اروانا کوچیک(البینو،رد،گلد،سیلور،چیلی و کراس) گرفتم در تانکی ۳ متری به عرض ۷۰ شرایط تقریبا خوبه و همه ماهیا غذای مخصوص اروانا میخورن(به شکل استیکه)میخوام درست و با رژیم خوب بزرگ شن خوشحال میشم نظر شما بزرگواران رو بدونم،یک دنیا ممنون.

    پاسخ
    1. Mr.x

      وقت بخیر
      میتوان گفت هم مفیده هم مضره
      توجه کنید اصراف در هرچیزی بده پس اگه تو بازه زمانی رژیم مشخصی با تنوع غذایی بالا به ماهی هاتون بدید مشکلی نیست.

      پاسخ
    2. Mani mani mani

      سلام آروانا تو طبیعت از سوسک و حشرات پر از پروتئین تغذیه میکنه اگه میتونین اینارو براشون تهیه کنید و مطمئ باشین حشراتتون بیماری نداشته باشن اصلا میتونید بکنیدش بخش اصلی تغذیه ماهیتون. در حال حاضر شما میتونی در طول هفته از غذای تجاری استفاده کنی و به عنوان تنوع هفته ای دوبار میکس دل بدی. ولی با خودمن باشه و اگر. بتونم تهیه کنم بجای میکس دل هفته ای دوبار میگوی منجمد یا خشک میدم

      پاسخ
  5. Ali0083

    سلام
    آروانا من موقع سیفون کردن پرید بیرون الآن بعد دوروز سیبیلاش از حالت طبیعی خارج شدن و پوست ی بخشیش از بین رفته و روی قسمت های بالاییش ی حالت پنبه ای مانند زده منم وقتی دیدم ی مقدار ضد انگل به آب زدم الآن باید چیکار کنم آیا ممکنه سیبیلاش بیوفته و دیگه درنیاد

    پاسخ
    1. Mani mani mani

      اون بخش پنبه ای قارچ هست ضد انگل چرا زدین؟؟؟ تا بیماری رو تشخیص ندادین که نباید دارو بزنید به مقدار استانداردی که تو سایت گفته شده نمک بدون ید به آب بزنید برای قارچش هم باید متیلن بلو استفاده بشه. سبیلکارو به خدا بسپارید ببینید چی میشه. فعلا حفظ جون ماهی در اولویته (در کل در مورد سیبیلک کاری از دستتون بر نمیاد)

      پاسخ
  6. هومن قبادی

    سلام پولی اندیچری میتونم پیش اروانا نگه دارم

    پاسخ
  7. Iman

    اروانا رو بهتره تکی یا تک گونه نگهداری کنید یکی از دوستان یه فیلمی فرستادن که گویا ناسازگاری این دو گونست البته خب همه چی بستگی به خوی ماهی داره ولی خب منطق میگه نه نگهداری نکنید

    پاسخ
  8. Sara

    سلام. ببخشید من یه سوال ازتون داشتم من ۵ روزه یه اروانا سیلور همون که نقره ایی رنگه خردیم تو این ۵ روز هیچ غذا نمیخوره. از کسیم که خریدمش گفت بهش میگو بدی میخوره میگو براش میندازم نمی خوره تورو خدا بگید چیکار کنم از گرسنگی نمیره.
    ماهی هایی هم که کنارش هستن اینان(اسکار یه دونه سفید خال زرد و یه دونه مشکی خال زرد و نایف و رودیتل دم قرمز)

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      سلام کلا ماهی وقتی وارد اکواریوم جدید که میشه تا یه مدتی غذا نمیخوره که معمولا مدت زمانش یک هفته هست.شما برای این که به غذا خوردن بیاد می تونید بهش غذا زنده بدی یا مقدار کمی دل که بیاد بخوره. راجب ترکیبتون خوبه ولی اگه دیدید که بین اسکار و ارواناتون جنگ شده یکیشون رد کنید. موفق باشید.

      پاسخ
  9. Sara

    سلام یعنی واقعا تا یک هفته غذا نمیخورن؟!بعدم نمیمیرن!!!! پس خیلی در برابر گرسنگی مقاوم هستن.غذا زنده منظورتون ماهی زنده بدم بخوره؟! نه من این روش دوست ندارم گناه داره حالا میتونم براش دل تهیه کنم ولی نه بهش ماهی زنده نمیدم گناه داره.بعد اروانا اسکارم کاری با هم ندارن ندیدم که دعوا کنن یا بدنشون زخم شه خوده فروشنده هم اروانا کنار اسکارا میفروخت.

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      اره نترسید از گرسنگی نمیمیره. خوب یکی از روش های غذا خور شدنش تغذیه زندست خوب شما دوست نداری این روش رو میتونید دل براش امتحان کنیدکه بخوره . من خودم با این روش اروانام غذا خور کردم
      یه تیکه بلد باریک بیارید یه نخ بیارید نوک نخ رو بچسبونید به نوک دل طوری که با یه حرکت بتونه دل رو ببره و نخ بمونه دل هم بالای اب بذارید این کارو انجام بدیم احتمال خوردنش زیاده.

      پاسخ
  10. Sara

    خیلی ممنون ازتون دل رو با همین روشی که گفتی براش گذاشتم خورد . راستی میشه بهش ماهیچه گوسفندی بدم؟

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      خوشحالم که غذا خورد. بهش ماهیچه ندین ماهیچه سنگین براش این دلم که دادید فقد برای این بود که به غذا بیاد دفعه بعد همون میگو بدین اگر هم خواستین هفته چند روز به میل خودتون با دل تغذیش کنید.

      پاسخ
  11. 30MAHI

    سلام یک آروانا دارم حدود ۱۲ سانت ، تازه آوردم و میگو خشک خورده در طول این ۶ روز و اینکه دل مرغ دادم که دیگر ماهی ها خوردن ، ولی حالش خوبه .
    می خواستم ببینم که
    ۱ غذای تروپیکال مخصوص آروانا رو اضافه کنم ؟
    ۲ کوریداس رو می شه با آروانا نگهداری کرد ؟ اگر نمیشه چه کت عیشی رو پیشنهاد می دید ؟

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      به نظر من همون میگو و در کنارش دل هم بدین بهتره حالا میتونین انواع غذا های مخصوص اروانا رو بهش بدین . فک کنم بشه با کوریداس نگهداشت اگه سایز دهن اروانا نباشه ولی میتونین از انواع لوچ ها و لجن خوار ها کنارش نگهداریم من دوست خودم کنار ارواناش لوچ دلقک داره و تا حالا هم مشکلی نداشته

      پاسخ
      1. Mani mani mani

        سلام کوریدوراس بالاخره با سایز گرفتن اروانا کشته میشه. میتونید از کت پیکتوس و یا کت وارونه و لجنخوارها (لجنخوار بزرگ بشه شاید اذیت کنه و مجبور بشید ردش کنید ولی تا وقتی کوچیکه معمولا اوکیه)و لوچ ها با رعایت سایز کنار اروانا نگهداری کنید اگه موردی رو جا انداختم دوستان یاد اوری کنن لطفا

        پاسخ
        1. ARVANA . OSCAR

          اقا مانی بعید میدونم کت پیکتوس بشه نگه داشت چون پیکتوس خیلی رشد کنه ۱۵ سانته کافیه اروانای ایشون خوب رشد کنه اون وقت ممکنه پیکتوس رو بخوره این طور نیست؟

          پاسخ
          1. Mani mani mani

            فکر نمیکنم. پیکتوس ها مثل کوریدوراس ها و لوچها دو طرف دهنشون دوتاتیغ نیز دارن که تو مواقع خطر بازش میکنن. حالا کوری خیلی کوچیکه برا همین میگم نه وگرنه کوری رو با گیرین ترور هم دیدم نگهدارن. و اینکه افراد با تجربه بمن این پیشنهادو داده بودن ولی بازم خودتون میدونین

            پاسخ
            1. ARVANA . OSCAR

              یه جورایی مثل سیلور اسکات خار سمی یا خار دفاعی داره پس

              پاسخ
  12. Mani mani mani

    سمی نیست فقط دفاعیه. اروانا دوبار سوراخ بشه حساب کار دستش میاد 😂😂😂😂😂🤐 نه جدا معمولا ماهیا به ماهیایی که بدن استخونی دارن (مثل پلکو ها و کتفیش ها) حمله نمیکنن چون هم گوارشش سخته هم گلوشون مورد عنایت قرار میگیره تا قورتش بدن و ماهیا هم این چیزارو تشخیص میدن

    پاسخ
  13. koroshvatani

    سلام ببخشید من میخواستم ببینم میتونم یک آروانای کوچیک ۱۳ سانتی رو تو تانک خودم که تقریبا بزرگه نگه دارم؟ حجم آکواریوم ۶۵ لیتره

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      ۶۵ لیتر برای اروانا خیلی کمه زود رشد میکنه و اکواریوم براش کوچیک میشه. نمیشه نگهش دارید تو این تانگ

      پاسخ
      1. koroshvatani

        واقعا یعنی نمیشه بزرگش کنم بعدش برم پس بدم😭😭😭😭😭😭😭 اگه من بهش غذای خودش رو بدم خوندم که رشدش نسبت به اینکه بهش دل بدم کمیته پس یعنی میتونم بگیرمش؟ یا کلا اذیت میشه تو این تانک؟؟

        پاسخ
        1. Erfan386

          سلام.
          ارونا در این اک حتی با سایز کمش اذیت میشه .
          اگه راحتی ماهی براتون مهمه نخریدش.

          پاسخ
          1. koroshvatani

            اوکی،😣😣 فقط یک سوال داشتم تو این سایز آک چه ماهی هایی پیشنهاد میدید من الان ۲ تا اسکار دارم فقط من از ماهی های بزرگ مثل نایف و پنگوسی آروانا خوشم میاد تو این سایز ماهی که بزرگن چیزی که با اسکار سازگار باشه پیشنهاد میدید لطفا🙃🙃🙃

            پاسخ
            1. Mani mani mani

              سلام. خود اسکار هم برای این حجم مناصب نیست. بار بیولوژیک یک اسکار بالغ خودش هفتاد و پنج لیتره حالا بقیه بماند.

              پاسخ
            2. ناشناس

              داداش ۶۵ لیتر آکواریوم مناسب اون ماهیایی که دوست داری نگه داری نیست. خوب همه خیلی چیزا دوست دارن قطعا دوست داشتنمون ملاک بر نگه داری هرچیزی نمیشه. خودم عاشق آکواریوم آب شور حجم ۴۰۰۰ لیتری پر از انواع جراح ماهی هستم. خوب آلان منم آکواریومم ۷۰ لیتره تهشم با این تجهیزات و وضعیت مالی و شرایط نگهداری و وقت و سر کار و روزمرگی و بدبختی، بتونم از همین ماهی هی ریز گیاخوار که دارم نگه داری کنم . خوب اگه شرایطتون خوبه برید آک بزرگ بگیرید و هرچی میخواین بگیرید لذت ببرید چی بهتر از آکواریوم تو این مدت ! اگه نه فقط دوستشون داشته باشید .

              پاسخ
  14. 30MAHI

    آروانا تو آک ۲۰۰ لیتری و با تغذیه دل مرغ و میگو خشک چقدره بزرگ می شه ؟

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      اک ۲۰۰ لیتری میشه گفت برای بچه اروانا ها مناسبه. و رشدش بستگی به تغذیه شما داره زیاد بهش غذا بدین زود رشد میکنه کم غذا بدین دیر رشد میکنه بستگی به شما داره

      پاسخ
    2. Mani mani mani

      سلام. پیشنهادم اینه که اگه میخواین با افتادگی چشم و در آینده ای دورتر با کبد چرب ارواناتون رو به رو نشین بهش دل گاو بدین نه مرغ. اگه دل گاو براتون گرونه میکس اماده هم مغازه ها دارن خیلی بصرفه هستش و تو دیوار هم هر از گاهی میزارن

      پاسخ
  15. 30MAHI

    نه مثلا می خواستم بدونم که تو ۱‌ ماه مثلا چقدر رشد می کنه ؟

    پاسخ
    1. ARVANA . OSCAR

      من اون موقه که اروانام کوچیک بود هفته ۳ بار دل و روزانه میگو میدادم تو یک ماه اشتباه نکنم ۳ تا ۵ سانتی متر رشد کرد حالا شما مقدار دلتون رو بیشتر کنید فک کنم تا ۷ سانتم بره

      پاسخ
  16. Reza

    سلام خسته نباشید میخواسم یه اروانا بگیرم ولی وقت غذا دادن گوشتی خوب رو بهش ندارم ولی چهار نمونه غذای خشک خوب خارجی دارم میخواسم بدونم غذای خشک میخوره یا فقط غذای گوشتی و زنده فقط میخوره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      غذای خشک رو هم میخورن. ولی برای سلامت ماهی نمیشه همیشه و دائم بهشون غذای خشک داد. برای تنوع نیازه میگو، سوپر ورم و … هم در اختیارش بزارید.

      پاسخ
  17. 30MAHI

    گشنه نگهش دارید می خوره ، خودم دارم بهش میگو خشک می دم .
    دل مرغ هم می دم . ا غذاهای آزو و انرژی و این ها هست که اونا هم هست .
    هرچه غذای گوشتی بخوره خوب طبیعتا سرحال تره ولی میشه خشک داد .
    که حیوون اذیت می شه

    پاسخ
    1. Reza

      ماهی پر دردسری نیس؟؟ قشنگ مثل اسکار و بقیه ماهیا غذا میخوره یا ناز نازو هست بزور غذا میخوره؟هفته ای یبار میتونم غذای گوشتی بهش بدم ولی هروز نه اینجوری دووم میاره و رشد کنه؟؟

      پاسخ
      1. 30MAHI

        ببینید آروانا یکم طول می کشه تا غذا خور بشه ولی وقتی شروع کنه به غذا خوردن مشکلی نداره .
        الان شما اسکار دارید ؟ آروانا رو با چه ماهی می خواید نگه دارید . ماهی آروانا نگهداریش کمی تجربه لازم داره .
        ناز نداره ولی خیلی هم آسون نیست . هفته ای یکبار بد نیست ولی هفته ای ۲ بار بهتره . باید براش وقت بگذارید

        پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *