شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,619 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. Abbas_m

    سلام به همه اساتید سایت یه مشکل جدی دارم که اگه زود جواب بدین خیلی عالی میشه راستش احتمالا اک سیچلاید های امریکایی من را یادتونه دیروز رفتم یه اک جدید خریدم و سیچلاید هارو ریختم توش بعد رفتم یه اروانا ۴۰ الی ۵۰ سانتی گرفتم انداختم توی اک اصلی باله ها چشم ها و سیبیلک ها سالم ولی شکمش لاغره تو مغازه متوجه شدم اما چون جای دیگه گیر نیاوردم و ذوق زده هم بودم خریدمش حالا دوروز هرچی سعی میکنم غذا نمیخوره همه چی هم تست کردم مثل دل غذا های شرکتی(انواع مختلف) و میوه البته نسبت به سایز تحرک خوبی داره ولی میترسم از گشنگی بمیره لطفا سریع کمکم کنید مچکرم

    پاسخ
    1. lAlil

      غذا نخوردن ماهی توی روزای اول کاملن عادی هست، مخصوصا آروانا اگه سیلور باشه، اما اینکه توی مغازه به طور نامناسب نگهداری میشده که از قبل گرسنگی رو کشیده باشه و میترسین که گرسنگی کشیدن مجددش بش آسیب بزنه، چند عدد ماهی طعمه مثه ماهی قرمز با سایز کوچک به تانک اضافه کنین، نور پردازی هم شدتش رو کم کنید، و از ماهی های کف زی که ممکنه باعث ترسش شن هم استفاده نکنین، اگه باز بعد از چند روز تغذیه نکرد، شاید مشکلات گوارشی داشته باشه، فلن استرس بش ندین، و کمی هم آبی ک توش نمک بدون ید حل شده کنار ماهی های طعمه اضافه کنین
      منتظر نظر بقیه هم باشین

      پاسخ
  2. مجتبی

    با سلام و وقت بخیر
    من یه آروانا دارم که از ۷ سانتی خودم بزرگش کردم و الان حدود۳۵ تا۴۰ سانته .
    به خاطر اینکه توی تانک قبلی جاش تنگ شده بود یه تانک بزرگتر خریدم و بعد از اینکه چرخه آب طی شد( به وسیله باکتری ساز و ماهی گوپی و مولی ) آروانا رو به تانک جدید منتقل کردم .
    امروز روز سومه که توی تاک جدیده و چیزی نخورده حتی کرم میلورم هم براش میندازم اول میکنه تو دهنش بعد پس میده
    به نظر شما تا چند روز ممکنه غذا نخوردنش تو تانک جدید طول بکشه؟

    پاسخ
    1. lAlil

      تا یه هفته عادیه
      البته شما قبل از اینکه به تانک جدید منتقلش کنین آیا تغذیه مناسب شده بود؟ به هرحال برای اینکه یوقت آسیب نبینه چند ماهی طعمه به تانکش اضافه کنین تا وقتی اشتهاش برگرده

      پاسخ
      1. مجتبی

        بله توی تانک قبلی هم غذای خشک میخورد هم کرم
        تغذیش خیلی خوب بود
        دوتا مولی براش انداختم خیلی بهشون حمله کرد ولی میرفتن زیر هیتر و فیلترها مخفی میشدن . بعد از نیم ساعت که رفتم خبری از مولی ها نبود درضمن یه پولی ۲۰ سانتی هم تو تانک هست نمیدونم کدومشون مولی ها رو خورده
        بازم ممنون بخاطر جواب دادنتون

        پاسخ
        1. lAlil

          خب پس اینکه یه مدت تغذیه نکنه عادی هس هم به دلیل انتقالش و هم تغذیه و ذخیره غذاییش توی آک قبلی و نگرانش نباشین
          پولی وقتی ماهی میخوره مخصوصا با این سایز یکم شکمش ورم میکنه البته سایز مولی هاتون هم مهمه که مشخص شه وقتی خورده میشن، و میتونین تشخیص بدین و نگرانیتون کم شه
          ممولن مولی های کوچک و یا ماده رو به دلیل کم فلس بودن و کم تیغ بودن به عنوان طعمه قرار میدن، با توجه به قیمتی بودن آروانا این نکته رو هم در نظر بگیرین تا آسیب نبینه،
          این نکته رو هم به شدت رعایت کنین که زیاد ماهی طعمه استفاده نکنین چون عادت میکنه فقط برای اینکه اشتهاش برگرده استفاده کنینن
          همچنین وقتی ماهی طعمه استفاده میکنین از سلامت ماهی ها مطمعن شین و اینم در نظر بگیرین بعد از استفاده از ماهی طعمه،ممولن تا مدتی درگیر هضمش میشه و باز غذا نمیخوره و نگران نباشین

          پاسخ
  3. Abbas_m

    سلام مجدد من همون کاری که گفتین کردم چندتا زبرا ریختم تو اب ولی نه تنها بهشون حمله نمیکنه بلکه مثل داداش باهم میچرخن واقعا گیج شدم ایراد کار چیه؟؟؟ داروی خاصی نیاز هست تهیه کنم دمای اب ۲۵ کیفیت هم متعادله … فقط میخوام تلف نشه حالا پولی که براش دادم به درک . گناه داره بیچاره البته اینم بگم موقعی که میخواستیم بگیریمش خیلی خودشا به در و دیوار کوبید اما بعید میدونم سرش به جایی خورده باشه یا کیسه هواش ترکیده باشه چون توی شنا کردن مشکلی نداره

    پاسخ
    1. lAlil

      هنوز زوده تصمیم گیری که آخر عاقبت این زبرا ها قراره چی بشه ، مراحل شکار ناگهانی نیست، بلکه تدریجی هست، اینکه کنار هم شنا کنن وقتی تازه اضافه شدن امری طبیعیه،
      به نظرم دما رو روی بیستو هشت بزارین
      و ناگهانی انتظار خورده شدنشون رو نداشته باشین،
      و مطلب قبلی گه گفتمم باز بخونین، باید چند روزی بگذره چون ماهیتون ممکنه هنوز به محیط خو نگرفته باشه تا شکار رو آغاز کنه و این طعمه ها صرفا برای این هست که هم از غذا دهی بیش از حد تا اومدن اشتهاش خود داری شه و هم آب کثیف نشه چون وقتی طعمه خوری رو آغاز کنه متوجه مرحله ورود غذا دهی میشین،
      تا مشخص نشده بعد از چند روز که آیا واقعا بی میل هست از هیچ درمانی استفاده نکنین، هم به ماهی استرس میده و هم دیر تر به غذا خوری میاد
      درضمن این حجم از استرسش موقع وارد شدن دلیل دیگه برای دیر غذا خور شدنشه

      پاسخ
  4. Abbas_m

    اها ممنون همچنان تصمیم به غذا خوردن نگرفته ولی الان دیدم یکمی مدفوع دفع کرد به نظرتون این مال قبل از خریده یا تازیگا چیزی خورده ؟؟؟؟ رنگ مدفوع هم قهوه ای روشنه که فک کنم طبیعی باشه البته سرعت دفع پایینه بازم ممنون بخاطر راهنمایی هاتون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      رنگ مدفوع ماهی خوبه و طبیعی هست و نشان میده مشکل روده ای نداره و اگر صبر کنید و دست کاریش نکنید و ماهی سالم باشه کم کم غذا میخوره.
      علاوه بر غذای زنده غذاهای متلف رو آبی از جمله میگو رو تست کنید ضمنا نور آک رو اصلا روشن نکنید و زمانیکه غذا ریخیتن از جلوی اک عقب برید تا در آرامش بیاد و تغذیه کنه شاید از شما میترسه.

      پاسخ
  5. محمد

    سلام
    من یه اروانا دارم موقع شنا کردن سرش میاد پایین دمش میاد بالا مشکلش چیه غذا هم نمیخوره یه سوال دیگه هم دارم درباره ی ماهی سرماری ببخشید که اینجا می پرسم من ۳ روز پیش یه سرماری ۱۰ سانتی گرفتم اصلا غذا نمی خوره فروشنده گفت ماهی زنده و میگو می خوره ولی نمی خوره و حالش خیلی بده توی تانک جدا گونس و خیچ ماهی پیشش نیست مشکلش چیه
    ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اولا هم آروانا و هم سرماری رو باید جداگانه نگهداری کنید.
      اگر اروانا در تانک عمومی هست طبیعیه و ممکنه کتک خورده باشه. بهتره نرو آک رو اصلا روشن نکنید و غذای گوشتی بهش بدین.
      سرماری هم اوایل انتقال به آک مخصوصا اگر سایز ریز باشه خیلی ضعیفه و به نوسانات آب و جابجایی حساسیت نشون میده اما به مرور که جا بیوفته ماهی مقاومی میشه برای تغذیه هم باید غذای گوشتی بهش بدین بعدا هرچی بهش بدین میخوره اما الان کرم خونی منجمد و میکس دل گاو بهش بدین تا جون بگیره و غذا خور بشه .

      پاسخ
      1. محمد

        سلام
        اروانا تک هستش و فقط پیشش یک لجنخوار هست سرماری خیلی بی حاله و دل هم ریختم ولی نخورد بابت جواب هم ممنون

        پاسخ
  6. محمد

    ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم سرماری بعد اینکه تو اک جا بیفته غذا های مثل بیومار رو می خوره

    پاسخ
  7. نیما

    درود بر دوستان خوش ذوق و دوستدار طبیعت.
    دیدم اینجا تبادل نظر میکنین و به هم راه حل ارائه میدم گفتم منم استفاده کنم تا شاید به نتیجه مطلوبی برسم.
    بنده یک اروانا کوتوله های بک گلدن دارم حدود ۱۴ سانت کاملا سالم زرنگ و غذا خور.داخل تانکی به گنجایش ۶۰۰ لیتر و طول ۱۷۰.هم تانکی نداره فقط کت معمولی و کت پیکتوس زنبوری(راه راه سیاه و زرد) در تانکی دیگری تعدادی فرانتوزا از ۴،۵ بند تا ۳۰ سانتی بالغ دارم،از دو هفته پیش فرانتوزا های ۴ و ۵ بندی رو انتفال دادم به تانک اروانا و تا این لحظه کاملا مسالمت امیزی با هم کنار اومدن.حالا سوالم اینجاست میتونم فرانتوزا بالغ رو اضافه کنم؟مشکلی پیش نمیاد؟فرانتوزا بالغ ۲ تا نر هد زدن.ممنونم

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      حیفه که اروانا رو با سیکلیدها یا کلا ماهیای دیگه قاطی کنید و هم ممکنه سیکلیدها با یک ضربه کوچیک به اروانا اسیب جدی برسونن و هم اینکه اروانا با جمع شدن مداوم حواسش به ماهیای کف دچار افتادگی چشم بشه(البته دلیل صد در صدی نیست ولی یکی از دلایل این مشکل میتونه باشه.)

      پاسخ
  8. امیرحسین امانی

    سلام
    سیبیلک های اروانا باید صاف و مستقیم باشه؟ یا میتونه انعطاف پذیر باشه و با برخورد به جسمی بالا و پایین بره؟چون یه اروانا دیدم همین شرایط رو داره اما سیبیلک هاش تیره هست و جاش هم البته کوچیکه ِ
    ممنون

    پاسخ
  9. 8080m.n

    سیبیل های اروانا معمولا کمی انعتاف رو داره ولی حرکت بیش از حد ان هم نشانه شکستگی جزعی سیبیلک است و حتی تیرگی سیبیلک هم گاهی از نشانه های صدمه دیدن ان است

    پاسخ
  10. محمد رضا

    سلام عزیزان
    من ۱ ماه پیش اروانا کوتوله گرفتم حدود ۱۲ سانت از همون اول داخل تانک ۵۰۰ لیتری نگهداری میکردم اما در این مدت اصلا شنا نمیکرد و قایم شده بود یه گوشه در حالی که کل تانک در اختیارش بود با مطالعه نظراتون دوستان متوجه شدم باید به تانک کوچکی منتقل بشه که استرس نگیره.۵ روز پیش انتقال دادمش به تانکی با ابعاده ۶۰ طول ۲۹ عرض و ۵۰ ارتفاع کنار ۴ تا دیسکس کوچیک ابی.دو روز پیش متوجه شدم یکی از سبیل هاش نصف شده بلافاصله دیسکس ها رو جدا کردم.مشکل اینجاست اصلا غذا نمیخوره.
    غذا بهش دل گوساله،میگو،غذای اوشن فری و میگو خشک میدم اما لب نمیزنه
    چند تا پلاتی و زبرا و گوپی ریختم بلکه بخوره اما چون زبرا ها قابل شمارش نیست نمیدونم خورده یا نه.گاهی هم میاد کف تانک میشینه.ابشم کریستاله.
    به شدت میترسه یعنی نزدیک تانک میشم انگار روح دیده میکوبه خودشو به در و دیوار.چیکار کنم خوب شه دیگه نترسه؟به نظرتون دیسکس زد سبیلشو؟مجدد رشد میکنه با توجه به این که نصف شده؟الان ۱۵ سانته و شناسنامش میگه ۷ ماه داره طبیعیه ماهی ۷ ماهه ۱۵ سانت باشه؟
    یه سوال تخصصی هم دارم بنظرتون کرونا بین ماهی و انسان منتقل میشه؟من بعد مدت ها ماهی که میخواستم پیدا کردم اما میترسم بخرمش.معذرت زیاد شد و ممنونم از راهنماییاتون.

    پاسخ
  11. محمد رضا

    معذرت میخوام عجولم ولی استرس دارم چیکار کنم برگردونم جاش؟دارو بدم؟زبرا ها رو بر دارم؟

    پاسخ
  12. 8080m.n

    اول از همه چراغ اکواریومو خاموش کنید و چراغ های خونه در نزدیک اکواریوم هستند هم خاموش کنید و تا وقتی که کار واجب ندارید سمت اکواریوم نرید درمورد سیبیل هم دیسکس نزده و احتمالا طبق گفته خودتون با خوردن به دیواره های اکواریوم شکسته و اگر از ریشه کنده نشده باشه باز رشد میکنه یکی از دوستانم برای حل مشکل استرس ماهی از یک امپول دگزا به ازای ۸۰ لیتر استفاده میکرد و بار ها امتحان کرده بودو کلی ازش تعریف میکرد ولی من تاحالا امحانش نکردم در کل بهتره پیش دیسکس ها هم نباشه همونا هم باعث استرسش میشند

    پاسخ
  13. محمد رضا

    خیلی خیلی ممنونم دوست عزیزم از راهنمایی و وقتی که گذاشتی.راستش دیسکس یه چند باری از زیر بهش حمله کرده بود ولی با توجه به شناختی که از دیسکس داشتم واکنشی نشون ندادم.
    پس به نظرتون ۶۰ سانت فعلا براش مناسبه؟دیگه جابه جا نکنم؟
    مشکل استرس از بین میره؟یعنی مثل بقیه اروانا ها اروم شنا میکنه؟من یه جادرینی بزرگ دارم از دست غذا میگیره ولی از اول نترس بود اینم اونجوری میشه.بازم ممنونم از لطفت بزرگوار.

    پاسخ
  14. Behnamb3

    من در این جور مواقع که ماهی استرس شدیدی داره دور تا دور تانک رو روزنامه میچسبونم که کلا دید ماهی به بیرون کور بشه و بعد کم کم هرو روزی یه قسمتیشو بر میدارم تا عادت کنه
    فکر میکنم برای شمام جواب بده

    پاسخ
  15. 8080m.n

    بله ۶۰ سانت براش کافیه و جا به جایی باعث بد تر شدن ترس ماهی میشه در مورد نترس بودن جادرینی علت ان میتونه بالغ بودنش باشه درکل خانواده اروانا ها وقتی کوچیکند حساس تر و ترسو ترند و با صبر و حوصله ترسشون میریزه و به شرایط اکواریوم عادت میکنند اقا بهنام هم نظر بسیار خوبی دادن فقط اگر این کارو کردید یه بخش کوچک از اکواریوم رو باز بزارید تا کمی دید داشته باشه ومقداری نور به اکواریوم برسه

    پاسخ
  16. مجتبی

    سلام دوستان من یک اروانا سوپر رد ۴۳ سانتی به همراه ۲ تا سفره بلک دیموند دارم.امروز ۹ عدد دیسکس بزرگ اضافه کردم تا رنگ و بویی بگیره و از حالت یکنواخت خارج ‌بشه از لحظه اضافه کردن دیسکس ها همه یه گوشه جمع شدن و اروانا جولان میده.یک اکواریم ۱متری هم دارم که داخلش ۲عدد فرانتوزا بالغ و ۵ عدد اروانا سیلور ۲۵ سانتیه.
    با توجه به عدم مرجوعی دیسکس ها به نظرتون چطوره ترکیب رو بچینم
    اگه ۵ تا سیلور رو اضافه کنم سوپر رد اروم میشه؟یا فرانتوزا رو‌ اضافه کنم اوضاع اروم میشه یا سوپر رد رو انتقال بدم به یک متری بقیه رو به اک اصلی(۱۷۰)
    امکان خرید اروانا کوتوله هم سایز سوپر رد بصورت گله دارم ایا تاثیری داره.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اشتباه کردین قربان باید دیسکس ها رو فعلا و موقتی با شیشه از آروانا جدا کنید و حتما یک تانک مخصوص دیسکس ها بزنید چون از اروانا کیترسند و حتی اگر آروانا با شیشه ه ماز دیسکس ها جدا باشه باعث وحشت اونها میشه ولیکن موقتی و یکی دو روزه مشکلی نیست.
      فرانتوزا هم نه با دیسکس و نه با آروانا و نه با سفره ماهی با هیچکدوم سازگاری نداره به نظر بنده شما یا باید تعددی از ماهی ها رو رد کنید بره و یا ۴ تا آک مجزا تهیه کنید.
      ضمنا سفره ماهی هم با دیسکس سازگاری نداره.

      پاسخ
  17. 8080m.n

    دیسکس را نباید با هیچ اروانای نگهدارید ولی با وعضیت فعلی بهترین کار نگهدار دیسکس ها با سیلور ها و انتقال فرونتزا به تانک سوپر رد است فقط حواستون باشه اگر دیدید فرونتزا ها به سفره صدمه میزنند سریع جداشون کنید ممکنه کورشون کنند و با وجود کوچیک بودن سیلور ها فعلا مشکلی پیش نمیاد ولی دیسکس ها احتمال داره از اروانا ها بترسند و استرس بگیرند مخصوصا که اروانا ها گروهی هستند به تظر من سیلور هارو رد کنید و اون تانکو اختصاصی دیسکس کنید
    اروانا هم یا تک یا باید در گروه ۵ تایی به بالا نگهداری بشه با توجه به سایز اکواریومتون این امکان پذیر نیست

    پاسخ
  18. اااااا

    سلام ما یه ماهی اروانا داریم که پرت هامون گوشتشو خوردن الان از ماهی های دیگه جداش کردیم ولی نگرانیم اینه که زخمش خوب نشه ایا زخمش خوب میشه یا نه یا مثلا چقدر طول میکشه تا خوب بشه و اینکه کناره های باله اش رو خوردن ممنون میشم سریعتر بهم پاسخ بدید

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      آرونا تقریبا باید حتما تکی نگهداری بشه
      بستگی داره چقدر زخمه ولی تقریبا همه زخما خوب میشن
      کیفیت آب رو بالا ببرید و متیلن بلو بزنید به آب

      پاسخ
      1. اااااا

        زخماش عمیقه طوری که رنگشون قرمزه و داخل گوشتش معلومه
        الان یه شیشه گذاشتیم و فقط یه سر ماری و یه کت فیش کوچولو و یه لجنخوار باهاشن

        پاسخ
        1. my_ac

          خب کاری نمیشه کرد و جدا باشه و به ابش متیلن بلو بزنید. زخم ها قارچ نزنه و ماهی طبیعی شنا کنه و تغذیه کنه خوب میشه ولی اگه جراحت زیاد باشه ممکنه محل جراحت عفونت کنه و ماهی تلف بشه
          الان فقط کیفیت اب رو بالا نگه دارید و متیلن بلو به اب بزنید، انشاالله درمان میشه، در اینجور موارد کار خاصی نمیشه انجام داد بغیر از مواردی که گفته شد

          پاسخ
    2. مجتبی

      سلام
      بدون شک آروانا در کنار این ماهی ها به زودی کشته خواهد شد دوستمون گفتند خدمتتون باید آروانا رو به صورت تکی نگهداری کنید.
      همه چی نسبیه و بستگی به میزان و شدت جراحت داره و احتما تلف شدنش هست.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *