شناخت و نگهداری ماهی آروانا

اروانا از ماهیان باستانی و بزرگ جثه اب شیرین محسوب شده و طرفداران خاصی را به خود جذب کرده است انواع ماهیان اروانا با قیمت نسبتا بالایی به فروش میرسند و حتی در برخی از کشورها عقیده بر خوش یوم بودن این ماهی دارند.برای نگهداری این ماهی به اکواریومی بزرگ با اکسیژن و فیلتراسیون قوی نیاز دارید به هر حال در این قسمت به طور کامل در مورد این ماهی بحث خواهیم کرد

به ادامه متن توجه کنید

ماهی اروانا

نام: اروانا (نسبت به گونه مورد نظر “سیلور اروانا،اروانای کوتوله،اروانای اسیایی،اروانای دم قرمز،اروانای افریقایی ، اروانای مشکی و ……”)

خانواده:Osteoglossidae

اندازه: در اکواریوم های بزرگ تا ۷۰ و حتی ۸۰ سانتیمتر رشد میکند و در طبیعت اندازه دقیقی در دست نیست اما انطور که در منابع ذکر شده تا ۱۲۰ سانتیمتر هم میرسند

دمای مناسب: ۲۶ الی ۲۸ درجه سانتیگراد

شرایط اب:ابی تمیز با پ-هاش خنثی مناسب است

تغذیه:غذاهای گوشتی و زنده مانند ماهی زنده،ماهی کیلکا،میگو،دل گاو،غذاهای مخصوص اروانا و …..

همزیستی:حرفه ای ها این ماهی را به صورت انفرادی نگهداری میکنند اما میتوانید با پروت، نایف، سورم، فرانتوزا، انواع گربه ماهیان و ماهیان کف زی دیگر نگهداری کنید اما بدانید سازگاری نسبی دارند و هیچ چیز تضمین شده نیست. توصیه میکنم این ماهی را با اسکار به هیچ عنوان نگهداری نکنید زیرا اسکارها باعث ازار و اذیت اروانای شما میشوند و به هیچ عنوان حتی سازگاری نسبی هم ندارند. اروانایی که از کوچکی با سایر ماهیان حتی ماهی مانند انجل نگهداری شده کمتر به فکر ازار و گرفتن ماهیان هم گروه خود می افتد ولی لازم به ذکر است با بزرگ شدن اروانای شما هیچ چیز قابل پیشبینی نیست و ممکن است به ماهیان کوچک و ضعیف صدمه بزند. برای نتیجه گیری از این قسمت میتوانیم بگوییم همان نگهداری انفرادی بهترین گزینه پیش روست.

تانک مورد نیاز:برای ارواناهای کوچک، تانک های متوسط ۸۰ الی ۱۰۰ سانتی هم مناسب میباشد اما با رشد ماهی هر چه اکواریوم بزرگتر باشد ماهی رشد و شادابی بیشتری خواهد داشت.بهتر است اکواریوم را زیاد دکور بندی نکنید و تا میتوانید از دکورهای گیاهی استفاده کنید تا صخره ای وسخت تا صدمه دیدن اروانای خود را به حداقل برسانید

شناخت و نگهداری:اروانا می تواند یک انتخاب بزرگ و مناسب باشد برای کسانی که مایل به نگهداری ماهی های بزرگ هستند ، چرا که آروانا می تواند تا حدود ۱۲۰ سانتی متر رشد کند. آنها می توانند مهاجم و تندخو باشند و به ماهیان دیگر اسیب برسانند.گذشته ی آروانا به زمان انسان های اولیه ( دوره ی ژوراستیک ) بر می گردد و بعضی گونه های آنها به Bony Tongued Fish شهرت یافته اند .آرواناها برخلاف اینکه تقریباً همه چیزخوارند ولی گوشتخوار محسوب می شوند . البته می توان آرواناهای کوچک را با تخم میگوی فریز شده یا زنده ، کرم و ماهی های کوچک تغذیه کرد.باید بچه های آروانا ۳ بار در روز ، آروانای متوسط ۲ بار در روز و آرواناهای بالغ یکبار در روز یا هر چند روز یکبار تغذیه شوند . البته این وعده ها با توجه به سایز و وزن اروانا نیز انتخاب می شوند . در هر بار تغذیه ی آروانا مقدار زیادی از غذا هدر می رود و باید نسبت به وضعیت شیمیایی آب ( مقدار آمونیاک ، نیتریت و نیترات ) توجه خاصی داشته باشید. بهتر است ۱۵ روز یکبار یا ماهیانه ۳۰ الی ۳۵ درصد اب اکواریوم اروانا را سیفون کنید. ph آب آکواریوم آروانا باید خنثی بوده و لازم است توجه زیادی به دمای آب داشته باشید چرا که آروانا نسبت به گرم یا سرد بودن آب حساس بوده و در صورتی که آب خیلی گرم باشد ، آنها زودتر پیر و فرسوده شده و حتی عمرشان کاهش می یابد و سرد بودن آب ممکن است سبب مرگ ناگهانی آنها شود .

معمولاً یک آروانای سالم حداقل ۲۴ تا ۳۰ اینچ ( ۶۰ تا ۷۵ سانتی متر ) رشد کرده و بعضی آرواناها در زیستگاه اصلی خود تا ۴۸ اینچ ( ۱۲۰ سانتی متر ) هم رشد می کنند . آنها ممکن است پرخاشگر شوند ، پس مناسب تانک های گروهی نیستند و بهتر است تنها در تانک نگهداری شوند. هم چنین باید توجه داشته باشید که ممکن است ماهی های کوچک تر را یک وعده ی غذایی محسوب کنند و نباید در تانک آنها از ماهی های کوچک نگهداری شود .

معمولاً آرواناها در سطح بالایی آب شنا کرده و قادرند از آکواریوم به بیرون بپرند ، به همین دلیل باید روی آکواریوم پوشش مناسبی قرار دهید . آنها در طبیعت برای شکار حشرات در حال پرواز و حتی حشرات روی درختان پرش های بلندی به بیرون آب انجام می دهند و پرش های بلند یکی از غریزه ها و خصلت های طبیعی انها به شمار میرود بنابراین مجددا توصیه میکنم حتما روی اکواریوم اروانا را به صورت کامل با درپوش اکواریوم بپوشانید ،تاکید میکنم به صورت کامل حتی یک شکاف کوچک هم باقی نماند

آنها می توانند سال های زیادی زندگی کنند و اگر از آنها خوب نگداری شود در اسارت هم بیش از ۲۰ سال عمر می کنند آرواناها ماهیان بسیار گرانقیمتی هستند پس هنگام خرید باید به یکسری نکات مهم توجه کنید تا بهترین ماهی را انتخاب نمایید.

تعدادی از این موارد عبارتند از :

رنگ : بستگی به گونه آن، رنگش باید روشن و درخشنده باشد.

شکل بدن : به میزان کافی پهن و طویل باشد و هر باله باید کامل بوده و در جای خود قرار داشته باشد.

فلسها : به طور منظم، درخشنده و کاملاً شکل دار و بزرگ

سبیلکها : بلند و مستقیم، هر دو هم اندازه و تقریبا هم رنگ بدن

باله ها : بزرگ و گسترده، هر باله باید شعاعهای نرم و سخت باله ای را داشته باشد.

سرپوش آبششی : نزدیک به سر و بدن باشد. سرپوش باید درخشنده و بدون جراحات یا چین خوردگی و …. باشد.

چشمها : در شکل و اندازه مناسب باشد، کدر نباشد، برآمدگی نداشته باشد ، شفاف باشد.

دهان : کاملاً بسته باشد و هیچکدام از فکها از آن یکی جلو نزده باشد.

دندانها : تمیز بوده و در جای خود و در یک خط در راستای فک باشد.

شکم : برآمده نباشد و در ناحیه لگنی صاف و تخت باشد

نحوه شنا : مطبوع و جالب و اغلب در سطوح آب شنا می کند.

حال در مورد جزئیات موارد بالا صحبت می کنیم :

رنگ :مهمترین عامل در خرید ماهی رنگ آن است زیرا اولین عاملی است که علاقه‌مندان را به طرف خود جلب می کند. بنابراین اگر شکل ماهی جذاب باشد اما رنگ آن جذاب نباشد جزو ماهیان ایده آل محسوب نمی گردد. اروانا ها در رنگ های مختلفی یافت میشوند اما گونه ی رایج در کشور ما سیلور اروانا است که رنگ نقره ای زیبایی در تمامی بدن به صورت یکدست به چشم میخورد برای شناخت انواع گونه های اروانا میتوانید به موضوعات سایت مراجعه کنید

شکل بدن :ماهی نباید خیلی چاق و یا خیلی لاغر باشد. به غذایی که به آن می دهند و محل نگهداریش توجه کنید. اندازه مخزن به طور مستقیم، رشد وگسترش بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. فضای محدود مانع از رشد ماهی می گردد و باعث ایجاد قوز در ماهی شده و تمایل به خمیدگی در ماهی افزایش می یابد. به طور کلی اندازه مخزن در هر مرحله باید حداقل سه برابر طول ماهی باشد. در خرید اروانا دقت کنید شکل بدن کاملا کشیده بدون قوز یا افتادگی پولک و …. باشد البته پولک های افتاده مجددا جایگزین میشوند ولی از خرید ماهیی که پولکش ریخته خوداری کنید

فلسها :عامل متمایز کننده ظاهر آروانا است. فلسها همواره باید درخشنده باشند. نباید تیره و لک دار باشند. حضور نقاط قرمز بر روی فلسها مناسب بوده و دلیل بر وجود عوامل بیماریزا نمی باشد. بسیاری از مردم تصور غلطی از فلسها دارند و فکر می کنند که وقتی برخی فلسها افتادند، آنها به طور طبیعی جایگزین نمی گردند. هنگام جایگزینی فلسها، احساس خارش به ماهی دست می دهد و باعث می شود که ماهی خود را به اجسام داخل مخزن بمالاند. این مساله می تواند سبب ایجاد جراحت در ماهی گردد. برای جلوگیری از این مشکل، اجسامی که می توانند به ماهی آسیب برسانند را از مخزن حذف کنید. دوره جایگزینی فلسها، ۵-۳ هفته طول می کشد.در این مدت زمان باید مراقب ازدیاد باکتریهای مضر باشید یعنی شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را کنترل نمایید. اگر یک فلس غیر طبیعی بود، می توانید ماهی را بی‌هوش کرده و آنرا بکنید. به زودی فلس جدیدی در این محل رشد خواهد کرد.

سبیلکها :باید به اندازه کافی بلند و مستقیم باشند و رنگی شبیه رنگ بدن داشته باشند.از خرید ماهی با سبیلکهای کنده و کوتاه شده پرهیز کنید.

سبلیکها چگونه محافظت و نگهداری می شوند ؟در ابتدا باید بگویم که فضای مخزن شما باید به میزان کافی وسیع باشد تا سبیلکها بتوانند به راحتی فعالیت کنند در غیر اینصورت نمی توانند به خوبی رشد کرده و مدام به اجسام آکواریوم مالیده شده و دچار جراحت می گردند.

نکات قابل توجه :

مخزن را با سنگها و دیگر وسایل زینتی تزئین نکنید ( یک مخزن ساده بهترین است) .

غذا را در کنار مخزن نریزید و آنرا در وسط آکواریوم قرار دهید.

– هیچ گاه به شیشه ضربه نزنید زیرا این کار باعث عصبی شدن و ترسیدن ماهیان میگردد.

سرپوشی برای مخزن در نظر بگیرید و گوشه های آکواریوم را توسط چسب گرد کنید ( گوشه دار نباشد)

با رعایت نکات بالا می توانید از وارد ‎آمدن صدمه به سبیکلها و حتی خود ماهی به میزان زیادی بکاهید. در صورت کنده شدن و شکستن سبیلکها، بازسازی دوباره آنها بستگی زیادی به تغذیه و سن ماهی و شرایط آب دارد. ماهیان جوانتر دوره بازسازی کوتاهتری دارند.

سبیلکها می توانند به دو صورت صدمه ببینند :

۱-زمانی که سبیلک از ریشه کنده می شود :‌ زمانی که این مساله اتفاق می افتد، بازسازی آن حتی برای جوانها نیز مشکل است و در برخی موارد ترمیم نمیشود

۲-زمانی که سبیلک از ریشه کنده نمی گردد : اگر سبیلک از ریشه کنده نشود اما دچار خمیدگی گردد، بهتر است که آنرا قطع نکنید تا دوباره رشد کند و پس از رشد دچار ناهنجاری نگردد.

باله ها :هرگونه صدمه ای به باله ها می تواند زیبایی ماهی را تحت تأثیر قرار دهد و بر شنای ماهی تاثیر گذارد. یک باله زیبا باید صاف و گسترده باشد و تمامی شعاعهای سخت باله ای صاف و محکم باشند و هیچگونه پارگی یا جوش و لکه در باله ها مشاهده نگردد.

در زمان بچگی، باید کاملاً مراقب این ماهی بود و در این مرحله نباید فضای زیادی را در اختیار آنها قرار دهید. در فضای خیلی بزرگ، ماهی ها به سرعت می ترسند و احساس ناامنی می کنند. فضای کوچکتر احساس امنیت بیشتری را به ماهی می دهد اما فعالیت ماهی کمتر می گردد.منظور اکواریوم کوچک و تنگ نیست یک اکواریوم متوسط با طول حداقل ۷۰ سانتیمتر برای کوچک ها مناسب است و هنگامی که ماهی به سن نوجوانی رسید، می تواند به یک مخزن بزرگتر انتقال یابد

جهت جلوگیری از صدمه دیدن ماهی و باله ها، به این نکات توجه کنید :

از وسایل تزئینی همانند سنگها استفاده نکنید.

– ماهیان دیگر را همراه با آنها در مخزن پرورش ندهید.

– برای انتقال جوانترها ، از توری نرم استفاده نمایید و زمانی که به ۱۵ سانتیمتر رسیدند، از تور نباید استفاده کرد و به جای آن از کیسه پلاستیکی استفاده نمایید.

– اگر شعاع سخت باله ای صدمه دید، می توانید آنرا از پایه قطع کنید تا به جای آن شعاع سخت جدیدی در بیابید، در مورد آروانا ماهی باید قبل از عمل جراحی بیهوش گردد.

– شعاعهای باله دمی بسیار حساس بوده زیرا عامل اصلی ایجاد حرکت در ماهی می‌باشند و هر گونه صدمه به آنها، نحوه حرکت ماهی را تحت تأثیر خود قرار می دهد.

– برای عمل جراحی، حتما از یک حرفه ای کمک بگیرید. ممکن است که پس از جایگزینی شعاع باله ای، آنها شکل مناسبی پیدا نکنند.

چشمها :در حالت طبیعی چشمها به سطح آب نگاه می کنند و به دنبال غذاهای زنده می‌باشند. زیرا در طبیعت ، یکی از غذاهای اصلی آنها را پرندگان نشسته بر روی شاخه ها و یا سطح آب تشکیل می دهد. چشمهای سالم باید کاملاً در مرکز بوده و کدر و برآمده نباشد. آنها باید ظاهر طبیعی داشته و بتوانند به راحتی چرخش کنند. کاملاً شفاف بوده و به روشنی بدرخشند.

در مخزن چشم ماهی به چند دلیل بیشتر به سمت پایین معطوف است :

۱ در مخزن چون غذاها سریعاً به کف می روند، چشمها به دنبال غذا در کف بوده و به سمت پایین می نگرد.

۲- این مساله به اندازه کافی امتحان نشده است اما چربی در میان حفره چشمی انباشته می گردد و باعث می شود که چشم برآمده شده و یا به سمت پایین متمایل گردد.

دهان :لبها نباید خیلی برآمده باشند و فک پایین نباید شل باشد. در آکواریوم آروانا اغلب خود را به دیواره ها می مالاند که باعث می گردد عضلات فک سست و شل گردند. برای جلوگیری از این مشکل، باید مخزن را بزرگتر کنیم و یا توسط فیلترهای داخلی، جریان آب را قوی تر نماییم.

دندانها :به طور کلی علاقه مندان به ماهی، توجه زیادی به دندانها نمایند اما به هر حال دندانها کاملاً مهم می باشند. اگر دندانهای ماهی سالم نباشند، آنها تأثیر خود را بر روی سلامت ماهی خواهند گذاشت.

سرپوش آبششی :باید صاف و عادی باشد. هیچگونه برآمدگی و چین خوردگی بر روی آن وجود نداشته باشد. موارد زیر را برای داشتن یک سرپوش سالم در ماهیانتان مد نظر قرار دهید :

– از وسایل تزئینی در داخل مخزن استفاده نکنید.

– دمای صحیح را در مخزن برقرار کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، سرپوشهای آبششی و عضلات سر دچار چین و چروک می شوند. توجه کنید که تغییرات دمایی شدید باعث کج شدن سرپوشها می گردد.

– شرایط صحیح فیزیکی و شیمیایی را در مخزن برقرار کنید. توجه خاصی به نظافت و میزان اکسیژن موجود در آب داشته باشید.

– اگر هر گونه جراحتی در ناحیه آبششی مشاهده گردید، برای جلوگیری از عفونتهای باکتریایی و قارچی، از داروهای مناسب استفاده نمایید.

شکم :شکم نباید برآمدگی داشته باشد در غیر اینصورت ماهی دچار مشکلات معده است. به غیر از زمانی که ماهی می خواهد تخم ریزی کند.

نحوه شنا کردن :شیوه شنا در افزایش زیبایی ماهی مؤثر است. ماهی زیبایی که به درستی شنا نمی کند. ارزش خود را به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می دهد. شنای صحیح به این صورت است که ماهی بتواند به طور عمودی شنا کند و باله های خود را کاملاً باز کند. سبیلکها باید صاف باشند و ماهی نباید دائما بالا و پایین رودو یا به صورت زاویه دار شنا کند.

شناخت و نگهداری ماهی اروانا

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,618 دیدگاه در “شناخت و نگهداری ماهی آروانا

  1. parsaبهتره

    خوب غذا نخوردن چند تا دلیل داره مثلا از غذاش بدش میاد اسم غذا رو بگید لطفا ۲ انگل روده ای داره ۳آنجلا غذاشو میخورن کلا اروانا باید تک باشه

    پاسخ
  2. Amirhosein776

    اقا پارسا در کنار اروانا میخوام کت فیش لجنخوار بگیرم و اون راهایی که فرمودین رعایت کنم اگه لجن خوار باشه بیهوده میشه؟
    نظرتون چیه که همون اسکار بگیرم؟
    هم اروانا دوست دارم و هم اسکار ولی اگه راهی نداشته باشه همون میرم دوتا دونه اسکار میگیرم و مرسی از راهنمایی شما🌷🌷🌷🌷

    پاسخ
    1. parsa

      شاید من خیلی بد گفتم بیهوده نیست وحود لجنخواار قطعا هوده داره
      ولی به نظرم لجنخواار خیلی این ور اونور نمیره که تحرک داشته باشه و چشم آروانا رو تحریک کنه ولی ماهیاایی که میتونن چشمشو تحریک کنن مثل سفره ماهی بهتره نذارن برای چشمشون ضرر داره وگرنه برای اکواریوم خود لجنخوار بیهوده نیستن ولی ریسکه من ریسکو نمیکنم و اگه من قرار بود تصمیم بگیرم لجنخوار نمیخریدم و فیلتر خوب میذاشتم با مگنت

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      اروانا رو باید انفرادی نگهداری کنید و کت فیش هم مناسب نگهداری کنارش نیست. از طرفی اسکار هم که دشمن ارواناست و به هیچ عنوان از اسکار کنار اروانا نگهداری نکنید.

      پاسخ
  3. اشکان

    غذاش از این میگو خشک هاست که روش عکس اروانا زده، بله انجل ها غذا هاش رو میخورن اما قبل از انداختن فلاوره اون ورع شیشه غذا میخورد اما الان یه روزه فلاور رو انداختم هیچی نخورده.

    پاسخ
    1. Parsa

      سلام
      خخخخخخخخخخخخخخخخ منم همین الان داشتم از همین غذا ها میدادم
      همون شرکت آکوا و جلدش عکس یه آزوانا بنفشه
      خب تنوع که صفره بعد این غذا به مدت طولانی استفاده شه ضرر داره و باید از غذا ی خشک هم استفاده کنید و ممکنه مریض بشه از خوردن غذای میگو من خودم میدم میگو رو اما هفته ای دو بار
      تنوع من اینه کاهو یا هویج یا میگویی که خودمون میخوریم غذای شرکت تترا غذای انرژی قرصی شکل با یه غذای گرانولی و یه غذا شرکت آکوا با میگو خشک
      شما هم تنوع رو تغییر بدید و استفاده طولانی مدت از میگو خشک باعث مریضیه بعد ماهی خسته میشه هر روز یه غذا بخوره😥😧😧😧
      ممنون

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      اون فلاور رو رد کنید یا اینکه شیشه جداکننده رو با یه برچسب ساده که اروانا بدتر نترسه بپوشونید. انجل ها هم کنار اروانا باید خارج بشن. نمیدونم اکواریوم دیگه ای دارید و به صورت موقت این ماهیا رو اینجا نگهداری میکنید یا کلا قراره به اینصورت نگهداری بشن. در هر صورت باید انجل ها خارج بشن و کنار اروانا نمیتونن بمونن. برای غذا خوردنش هم همون میگو رو روی سطح اب بندازید و ماهی دیگه کنارش نباشه میخوره یا حتی دل گوساله رو به صورت رشته ای ببرید و بچسبونید به شیشه کناری به نحوی که یه مقدارش داخل اب قرار بگیرید یا به شیشه سطح اکواریوم بچسبونید و از اکواریوم دور بشید تا بخوره. تا به فضای جدید و غذا عادت کنه یکم طول میکشه و اینکه الان ماهیای دیگه کنارشن غذا خوردنش رو سخت میکنه و تا بیاد بخوره انجل ها نوک زدن و خوردن.!!

      پاسخ
  4. amir hossein

    سلام من ی آکواریوم۱۱۰cmطول.۷۵cmارتفاع.۳۱cmعرض
    میخواستم ی آروانای کوچیک بخرم
    بنظرتون تا چ اندازه ای میتونم ازش نگهداری کنم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      به نظر بنده در این آک از آروانا نگهداری نکنید و یا نهایتا یک آروانای کوچک ۱۰ سانتی رو به صورت تکی مدتی نگهداری کنید و بعدا که بزرگتر شد ردش کنید بره.

      پاسخ
  5. سینا

    سلام لطفاً اگه میشه بگید این ترکیب خوبه یا نه
    کت اسپرت ۹ سانتی
    لجنخوار معمولی ۱۰ سانتی
    شارک رنگین کمان ۹ سانتی
    دوتا پنکوسی معمولی ۱۳ سانتی
    الکتریک بلو ۵ سانتی
    ماکرو ۴ سانتی
    + اروانا ۲۰ سانتی
    لطفاً اگه ترکیبی که گفتم افتضاحه یه ترکیب برای اروانا بگید ممنون.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      آقا سینا :
      اروانا در این ترکیب اضافه هست و بدن شک کشته میشه آروانا باید تکی نگهداری بشه.
      شارک رنگین کمان هم در این ترکسب کشته میشه.
      پنگوسی معمولی هم در این ترکیب اضافه هست نهایتا همون سیچلاید نگهداری کنید.
      علی آقا :
      اروانا با دراگون ؟؟؟!!! هرگز دوست عزیز نهایتا آروانا رو با سفره ماهی بزرگ بشه نگهداری کرد و لاغیر.
      آروانا با پروت و دراگون قابل نگهداری نیست ضمنا دراگون هم ماهی آرومی نیست.

      پاسخ
      1. سینا

        البته یک چیز و ازتون مخفی کردم من تو این ترکیب دو تا گورامی مرواریدی نگهداری میکنم 😁😁😁 ولی عجیب اینجاست که هم با هم زندیگشون میکنن 😶 به غیر از زمانی که می‌خوام اب و کامل تعویض کنم اونجوری تا یک مدت برا گرفتن قلمرو گورامی هارو میزنم بعد دوباره عادی میشه

        پاسخ
    2. سینا

      خیلی خیلی متشکرم اقا مجتبی . میتونم به جای اروانا پرت ۶ سانتی + اسکار ۴ سانتی تو این ترکیب بذارم

      پاسخ
  6. Ali1383

    خب بده دوست عزیز اروانا که در هر صورت باید تک و انفرادی باشه پس نمیشه با اینا نگهداری کرد به هیچ و جه .ولی باز اگه بخواید اروانا رو میشه با پروت پلیکو و سفره ماهی یا کت فیشای اروم مثل دراگون و گونچ نگهداری کرد

    پاسخ
  7. سینا

    اقا مجتبی جواب من و ندادین اسکار و پرت در این ترکیب میشه نگهداری کرد? تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خواهشا برای دریافت پاسخ صبر کنید.
      خب اولا اون گورامی که فرمودین به زودی کشته میشه و قابل نگهداری با ماهی گوشتخوار و مهاجم نیست.
      به نظر بنده پنگوسی رو هم رد کنید بره.
      ام ابا توجه به اینکه ماکرو و الکتریک بلو دارید که اینها میشن سیچلید آفریقایی پس نمیتونید اسکار در کنار اینها نگهداری کنید.
      اما اگر دکور و مخفیگاه زیاد دارید میتونید از پروت در کنراشون نگهداری کنید.
      پنگوسی هم چون فضای بازی برای شنا نیاز داره اما سیچلایدها به دکور شلوغ علاقه دارن زیاد جالب نمیشه بعد پنگوسی از سیچلایدها کتک میخوره و کشته میشه ضمنا پنگوسی شکاری هم بخرید باز با سیچلایدها به شدت درگیری پیدا میکنه و ترکیب جالبی نمیشه پس بهتره بی خیال پنگوسی بشید فقط اون آروانا رو هم که قرار شد بی خیال بشید.

      پاسخ
      1. سینا

        مرسی همین کاری که گفتین انجام میدم ولی اسکار نمیشه کنار اینا یه جوری جا کرد😥😥😣

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          خواهشا سوال تکراری نپرسید.
          حیر نمیشه.

          پاسخ
  8. amir hossein

    سلام آروانا رو میشه با پنکوسی گوشتخوارنگهداری کرد یا نه؟؟؟؟
    بعد میشه ۲تا آروانارو باهم نگهداشت یا نه باید بیشتر یا همون تک باشه؟؟؟؟؟؟!؟
    بعد من ی آکواریوم۱۱۰طول۳۰عرض۷۰ارتفاع تاچ اندازه ای میشه آروانا رو نگهداری کرد؟؟
    در آکواریوم۱۲۰طول ۳۰ عرض ۷۰ارتفاع تا چ اندازه ای میشه نگهداری کرد؟؟؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر به هیچ عنوان .
      به صورت کلی اروانا رو باید تگی نگهداری کنید.
      آروانا بهتره تک باشه اما اگر آک بزرگ دارید میتونید بالای ۵ تا آروانای کوچک رو به صورت گله ای با همدیگه نگهداری کنید دقت کنید اگر کمتر از ۵ تا باشن فقط یکی که قوی تر باشه زنده میمونه و بقیه رو میزنه و میکشه. برای یک گله آروانا هم به فضای خیلی زیادی نیاز دارید.
      در آکواریوم های زیر یک متر و نیم فقط یک آروانا میتونید نگهداری کنید تازهاون هم وقتیکه بزرگ شد باید ردش کنید بره اینکه در آک شما به چه سایزی برسه بستگی به شرایط نگهداری داره.
      نهایتا در این ابعاد آک آروانا به ۲۵ الی ۳۰ سانتی رسید بهتره ردش کنید بره.

      پاسخ
      1. amir hissein

        سلام اگه مثلا۴۰یا۵۰سانت بشه ازش نگهداری کنم چ مشکلی پیش میاد؟؟؟؟
        اگه تو این آکواریوم از آروانا نگهداری کنم چ مشکلی پیش خواهد آمد؟؟؟
        امکان داره بمیره؟؟؟یاته ی ربط دیگه داره؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          اولا در آک کوچک به این سایزها نمیرسه دوما ماهی به خودش آسیب میزنه و احتمال تلف شدن و زخمی شدن ماهی خیلی زیاده اصلا این ماهی مناسب آک کوچک نیست قبلا هم گفتم خدمتتون هر ماهی شرایط خاص نگهداری خودش رو داره مشخصه که یک ماهی که نیاز به فضای باز برای شنا و تحرک داره در یک فضای کوچک رشد سوز میشه و استرس میگیره و زود تلف میشه.

          پاسخ
  9. Danial

    سلام ممنون از سایت خوبتون من یک اکواریم ۸۰*۵۰*۴۰ دارم آیا میتونم یک آروانا به صورت تکی نگه دارم؟اگه رشد زیاد نکرد مهم نیست فقط نمیره

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      در این ابعاد آک بهتره بی خیال آروانا بشید جدای از اینکه رشد سوز میشه فضای کافی برای شنا نداره و ممکنه به خودش آسیب بزرنه نهایتا خیلی دوست داشتین به صورت موقتی و یکی دو ماهه از یک آرونای ۱۰ سانتی نگهداری کنید و بعدا که کمی سایز گرفت ردش کنید بره در غیر اینصورت در آک کوچک استرس میگیره و درصد تلفاتش بالا هست.

      پاسخ
      1. Danial

        پس بنظرتون چه ماهی بگیرم که بزرگ و تو چش باشه و بتونم راحت ازش نگهداری کنم؟اگه شد تکی نگه میدارم

        پاسخ
        1. amir mahdi

          سلام
          اگه میخوای تکی نگهداری کنی بهت فلاور رو پیشنهاد میکنم ک واقعا خوش رنگ هستش
          اگه میخوای رنگارنگ باشه سیچلاید آفریقایی
          اگه میخوای زیبا و از نگهداریشون لذت ببری اسکار پرتونایف ولی نایف و اسکار ریسکیه…
          و………

          پاسخ
  10. parsa

    سلام
    یه آکواریوم ۱۶۰لیتری میخوام بخرم توش آروانا بذارم من مبتدی هستم البته در مورد اروانا مبتدیم وگرنه ۶ساله آکواریوم دارم و تکثیرو… میکنم اما راجع به آروانا اطلاعات زیادی ندارم
    چند تا سوال دارم
    ۱آروانا سیلور میتونه تو یه آک ۱۶۰ لیتری راحت باشه؟ یا کمه
    سیستم فیلتر چی بذارم سامپ یه ذره جا زیاد میگیره به نظرم دو تا تاپ فیلتر بخرم نظر شما چیه ؟
    سیستم هوا دهی چطور باشه مثلا جریانش تند باشه منظورم شعله هست شعله یه پمپ هوا کم باشه یا زیاد؟
    بعد اینکه آروانا خیلی اکسیزن میخواد؟ مثلا باید ۳ چار تا سنگ هوا بذارم ؟
    غذا چی بهش بدم یه ترکیب خوب و یکم ارزان میشه معرفی کنیدمنظورم ترکیب غذا هست
    ممنون

    پاسخ
    1. amir mahdi

      سلام
      لطفا سوالتون رو کامل تر بپرسید مثلا نگفتید ک طول و عرض و ارتفاع چقدره و طول خیلی برا آروانا مهمه
      ۱خیر.یک آک۱۶۰لیتری برا آروانا اصلا مناسب نیست.حالا اگه خواستی ی۱۰سانتی بخر بعد ی مدت ردش کن بره. بهترین اندازه آک برا ی آروانا بالغ۵۰سانتی:
      ۱۵۰طول۵۰عرض۶۰ارتفاع حالا برا ۵۰سانتیشه ببینید دیگه بزرگترش چی میخواد
      همون ی تاپ فیلتر با قدرت متناسب با آک کافیه مگه جنگه دوتا تاپ فیلتر میخوای بزاری حالا اگه میخوای آب با کیفیت بالا داشته باشی از فیلتر سطلی استفاده کن ک آب رو با کیفیت نگه میداره ولی ب جز اینا باید هر هفته آک رو ۳۰%سیفون کنی
      جریان سنگ هوا هم اگه از نظر من میخوای برا آکت ی پمپ هوا دولول قوی مرغوب بخر و بعد یک شلنگ ضد جرم ب طول آکت و یدونه دیگه برا عرضت و اون رو جایی قرار بده ک بخاریت اونجاست تا گرما همجا پخش بشه قدرتش رو هم ملایم تا متوسط بزار تا ماهی اذیت نشه
      همین کارایی ک گفتم رو انجام بده نیاز نیست اینقدر سنگ هوا بزاری همینا کفایت میکنه
      انواغ غذاهای رایج تو بازار هست برا آروانا ک هرکدوم رو خواستی استفاده کن سعی کن از غذای تجاری مثل جی بی ال و تترا و…. استفاده کنی غذای گوشتی مثل دل هم میتونی استفاده کنی
      نکته ای رو هم بگم هنگام غذا دادن ب این ماهی از غذاهایی ک میرن زیر آب استفاده نکنی چون باعت چشم افتادگی آروانا میشه
      و در تانک آروانا فقط ی آروانا باشه و ی کت فیش همینا ماهیه دیگری اضافه نکن چون آروانا رفتارش عجیب غریبه
      بعدش اصلا از دکور های سنگی و صخره ای استفاده نکن چون آروانا باهاش برخورد میکنه و پوستش رو نابود میکنه
      بعد سعی کن اصلا ب شیشه ضربه نزنی چون خیلی خطرناکه و آروانا دیوونه میشه و حتما هم درپوش استفاده کن
      آروانا هم بیش از۱۵سانت باید با کیسه گرفته بشه.
      شما اگر تمامیه توضیات بالا رو میخوندید ب ۹۰%جواب رسیده بودید من فقط خلاصه وار توضیح دادم

      پاسخ
  11. parsa

    سلام خب یه میز داریم که طولش بالای ۱۳۰ و کمتر از ۱۴۰دقیق یادم نیست عرضش هم ۴۵ و ارتفاع هم میخوایم روش آکواریوم آروانا بذاریم نمیدونم سفارش بدیم یا مثلا آماده بخریم چون اگه آماده بخریم با اندازه میز کوچیکتر در میاد ارتفاع آک هم ۵۰ در نظر بگیریم یعنی ۱۳۵طول ۴۵ عرض ارتفاع ۵۰به نظرتون کمه؟
    تنوع غذایی چی چند تا مدل غذا باید داشته باشه؟

    پاسخ
  12. amir mahdi

    سلام
    آماده ها قیمت بالاتری دارند نسبت ب بقیه ولی اکثر آکواریوم میسازن و سفارش میدن. حالا هرکدوم رو دوست داشتی بگیر
    خب این آکواریوم برا آروانا باز هم کوچک است همون طور ک در بالا عرض کردم آکواریوم آروانا باید خیلی بزرگ باشه
    این آکواریوم بیشتر برا اندازه های۴۰الی۴۵ خوبه و تو این اندازه باید ردش کنید بره
    شما ی بچه۱۰سانتی بگیر ب سلیقه خودت و تا وقتی ک اندازه ۴۰یا۴۵cmشد ردش کن بره
    غذا هم همونطور ک گفتم میتونی در هفته۳نوع غذای متنوع بهش بدی
    مثل غذای مخصوص آروانا تو بازار هست بگی بهت میدن
    غذای دست ساز نکته:این غذا ماهی را کم رنگ میکند و باید از غذاهای رنگ دونه ای استفاده شود
    غذتی گوشتی مثل دل گوساله ماهی کیلکا و انواع ماهیان مثل تیلاپیاو………
    موفق باشید

    پاسخ
  13. Davood

    سلام‌مرسی از سایت خوبتون‌
    من یک آروانا حدودا ۲۵ سانتی به تازگی خریدم
    قبل از اون یک جفت اسکار، یک جفت پرت، فرانتوزا، کت فیش، کماندو، لابستر، ماکرو، یک‌جفت اسکات سیلور و گرین، نایف و بلک گوست داشتم.
    میدونم اشتباه بود گذاشتن آروانا کنار اسکار و اسکات و نتیجش خورده شدن قسمتی از باله و دم آروانا توسط اسکات و ۵ تا فلس توسط یکی از اسکارها بود‌.
    کاری که من کردم این بود و موثر بود: ماهی مهاجم رو با تور ماهیگیری گرفتم و به مدت یک ساعت در قسمت بالایی آکواریوم گذاشتم. این کار استرس زیادی به ماهی مهاجم و حتی سایر ماهی های مهاجم وارد کرد و نسبتا آرومشون کرد. البته نمیدونم مقطعی باشه یا نه ولی حاضرم کل آکواریوم رو خالی کنم آروانا بمونه انقدر ماهی زیبا و دوست داشتنیه
    سوال من اینه: الان ۴ روز میشه ک آروانا رو خریدم ولی هنوز غذا نخورده فروشنده گفت یک هفته طول میکشه تا استرس از بین بره و بتونه غذا بخوره آیا برای این خوشگل دوست داشتنی اتفاقی نمیفته ظرف این‌ مدت؟
    سیفون کردن ۳۰ درصدی آب آکواریوم ( تانک‌من ۲۴۰ لیترس هست)برای آروانا به صورت هفتگی آیا واقعا الزامی و حیاتیه؟
    دمای فعلی آکواریوم من ۲۹-۳۰ درجست آیا مناسبه؟
    و اینکه چقدر طول میکشه فلس ها و خصوصا باله ها ک حالت ریش ریش پیدا کردن مجدد رشد کنند و چه شرایطی براشون لازمه؟

    پاسخ
    1. amirhossein1384

      سلام
      خب بابد بگم که آره شما ماهی رو زهر ترک کردین دیگه چی میخواین خب باید وایسید تا استرسش از بین بره اونم با استرسی ک شما بهش وارد کردید راستی این رو هم بگم طول آک برا آروانا خیلی مهمه خب شما برا مدت کوتاهی میتونی این ماهی رو داخل آکت نگهداری و بعد ردش کنی بره چون مناسب این تانک نیست
      بله.سیفون هر هفته الزامی هست و بابد در هفته%۳۰سیفون کنی و آب تازه و بدون کلر وارد آک کنید
      این روهم بگم ک دما۲۹الی۳۰ ماهی رو کمی بی حال میکنه پس بهتره دمارو روی۲۸تنظیم کنید
      باتغذیه مناسب و بالا بردن کیفیت آب دوباره بعد ار مدتی ب حالت اولیه خودشون بر میگردن
      موفق باشید

      پاسخ
    2. amiresmaili

      سلام و درود
      دوست عزیز شما اول باید ترکیبتونو درست کنید ترکیب شما کاملا اشتباست اصلا خیلی‌هاشون باهم نمیسازن و بزودی شاهد زد و خورد و مرگشون خواهید بوداگه میخاین اروانا نگه داری کنید اونو بصورت تکی و نهایتا با فرانتوزا نگه دارید.

      موفق باشید

      پاسخ
    3. شهریار (onlypet.ir)

      اروانا رو انفرادی باید نگهداری کنید.
      حجم سفون زنی و تعدادش در هفته یا ماه هم بستگی به حجم اب اکواریوم و تعداد ماهیا و نوع فیلتراسیونتون داره.
      دمای رو حتما برای اروانا کمتر کنید. ۲۶ الی ۲۷ خوبه. دمای بالا فقط ماهی رو زود پیر میکنه و درپوش ابششی هم چروک میخوره
      باله ها سریع و طی چند روز ترمیم میشه ولی فلس ها شاید یه مدت چند ماهه و بیشتر ترمیم شدنش طول بکشه.

      پاسخ
  14. مهران

    سلام آیا می توانم یک آروانای بالغ را در آکواریومی با ابعاد طول ۱۲۰ عرض ۵۰ ارتفاع ۵۰ سانتی متر نگه داشت

    پاسخ
    1. amirhossein1384

      سلام
      آخر ما نفهمیدیم ک شما میخواین اسکار نگهداری کنین یا ردتیل یا آروانا؟؟؟؟
      یا شاید هم میخواین اطلاعات جمع آوری کنید
      خب این آک مناسب آروانا نیست شما میتوتید ی ۱۰سانتی بخرید بعد ی مدت ردش کنید بره
      موفق باشید

      پاسخ
    2. شهریار (onlypet.ir)

      این اکواریوم تا مدت زیادی مناسب نگهداری اروانا هست و طول و عرض مناسبی داره. حداقل اروانا رو تا سایز ۴۰ سانت میتونید به راحتی در این اکواریوم نگهداری کنید. گرچه یه اروانای بالغ رو هم در این اکواریوم میشه نگه داشت که خب شرایط ایده الی واسش نیست و اکواریوم بزرگتری رو نیاز داره. ولی شدن میشه یه مدت نگه داشت.

      پاسخ
  15. مهران

    سلام اولا فقط می خواهم اطلاعات جمع آوری کنم ثانیا چه آکواریومی برای یک آروانای بالغ مناسب است

    پاسخ
    1. amirhossein1384

      سلام
      ابعاد مناسب برا ی آروانا بالغ۵۰سانتی ابعاد:۱۵۰طول.۵۰عرض.۶۰ارتفاع
      موفق باشید

      پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      همون روز اول انتقال ماهی که نباید بهش غذا بدین چون استرس داره و بهتره شکمش خالی باشه.
      ضمنا آروانا زمان لازم داره تا جا بیوفته و غذا خور بشه حداقل سه روز بهش وقت بدین.
      البته در کنار آروانا نباید ماهی دیگه ای داشته باشید و باید به صورت اختصاصی و تکی نگهداری بشه.
      ضمنا باید از غذای رو ابی استفاده کنید و نه غذای زیر ابی.

      پاسخ
  16. اشکان

    سلام وقت شما و همه دوستان بخیر
    خدمتتون عرض کنم که من یک سالی هست که اروانا و شارک سیلور و چندتا کت لجنخوار دارم ،اکواریوم ۱۶۰ سانت، اروانا به ۵۰سانت رسیده و شروع کرده همرو زدن و کتهارو تقریبا شکار میکنه و میزنه ،سیلور شارک هم نزدیک ۲۵ سانته حساب غول شده و فقط کتک میخوره ازش نمیتونه بخورتش ، برای اروانا چه کنم که بتونم بدون ارار نگهش دارم ،این ترکیب خلوت رو خیلی دوس دارم ،جالب اینجاست که من اسکار تایگر هم داستم با اروانام کاری نداشت بیشتر از ۵ ماه کنار هم بودن اسکارم ۲۰ سانت بود و اون موقع اروانا حدود ۳۰ سانت بود ،راستی نهایتا یک روز در میون بهش دل میدم یا هر روز بیومار میدم خیلی گرسنه نمیمونه که بگیم عصبی ،ممنون میشم یه راه حل برام بنویسید ؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هیچ راهی نداره جز اینکه اروانا رو به صورت تکی نگهداری کنید.
      تا همینجا هم از موارد خاص و استثنائی بوده که با هم کنار اومدن اما دیگه شدنی نیست و به صورت کلی باید آروانا رو تکی نگهداری کنید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *