غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. فرشته

    ممنون از نظر شما
    نه به مقدار کم و غذای متنوع میدم و قبلش خیس میکنم ولی باز هم این مشکل هست متاسفانه هرچی غذای شرکتی گلدفیش میخرم رو آبی هستند حتی با خیس کردن هم روی آب میمونن نمیدونم واقعا چکار کنم

    پاسخ
  2. )(

    سلام. یکی از دوستان من ماهی های کله شیری و مولی و کالر ویدو و تترا و گوپی نگه میدارد. از یه ماه قبل بهشون بعضی وقت ها گوشت میده. چند بار بهش گفتم که نده ولی میده.عجیب اینه که ماهی ها سرحال هستند.

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      توجهی نکنید
      بالاخره که مشکل پیش نیاد چه دیر چه زود

      پاسخ
  3. سامیار

    سلام. بنده میتوانم به ماهی های پنگوسی شکاری و اسکار و دراگون و پرت گوشت بدم؟

    پاسخ
    1. alireza

      سلام خیر گوشت رو نمیتونن‌ هضم کنن و باعث بیماری میشه بهتره از میکس دل‌ گاو‌ یا ماهی کلیکا‌ استفاده کنین

      پاسخ
  4. nm

    سلام.آیا ماهی هایی که آقا سامیار گفتند سازگار هستند؟

    پاسخ
  5. محمد

    دوستان من مقدار کمی گوشت مرغ به اسکارهام دادم مشکلی پیش نمیاره؟؟

    پاسخ
    1. علی

      سلام ، گوشت مرغ برای اسکار توصیه نمیشه ولی این بار رو نمیشه کاریش کرد و دادید. سعی کنید دیگه ندید.
      بهتره از میکس دل گاو استفاده کنید که در تالار نحوه درست کردنش گفته شده.

      پاسخ
    2. Amirreza1383

      سلام من دل مرغ چربی گرفته شده رو امتحان کردم خوشبختانه مشکلی بوجود نیومد. اگه منظورتون از گوشت مرغ دلش بود فک نکنم مشکلی بوجود بیاد. موفق باشید.

      پاسخ
  6. sajad78

    سلام دوستان میخواستم بدونم غدای ماهی مارک هیکاری غذای خوبی هست . برای ماهی اسکار و پرت و نایف . مدل chiclid . روی پاکت عکس سیچیلاید افریقایی هست.

    پاسخ
    1. ali222

      سلام تعریف این مارک رو خیلی از اساتید شنیدم
      و خب می تونی استفاده کنی ولی معمولا دوستان غذا های پرت رو به پرت و اسکار می دهند اگر از همین هیکاری غذای پرتش رو پیدا کنی خب بهتره

      پاسخ
  7. ali222

    سلام دوستان یک سوال دارم گوشت ماهی رو به ماهی های گوشت خوار میشه داد با حتما باید کلیکا باشه؟؟
    مثلا گوشت قزلالا

    پاسخ
    1. Mani mani mani

      من به بلک گوست سالمون دادم سالم بود خیلیم رشدش خوب بود

      پاسخ
  8. رضا

    بله میشه ولی سعی کنید زیاد استفاده نکنید هم آب رو کثیف میکنه و هم باعث بیماری میشه.حتما قبل از دادنش شکمش رو خالی کنید .نه فکر نکنم زیاد مشکل داشته باشه چون به ماهی ام گوشت سالمون و قزل الا میدادم.

    پاسخ
  9. محمدرضا

    سلام من برای رفع انگل روده ماهی ها غذاشونو توی مقداری اب که از قبل توش پودر سیر حل کردم میریزم بعد ۵ دقیقه درمیارم میدم میخورن نمی دونم این روش درست یا نه لطفا بگید و اینکه میگو خشک شده رو چطور باید به ماهی ها داد بخورن خوبه هست یا نه

    پاسخ
    1. محمد پارسا

      سلام
      کارتون مضر نیست اما بی فایده ست
      چون ما برای انگل بیشتر از عصاره سیر باید استفاده کنیم ، نه از پودر سیر خشک شده
      میگو خشک اول باید ماهیتون توانایی هضمش رو داشته باشه مثلا برای انجل و دیسکس و گوپی و خیلیای دیگه مناسب نیست و از طرفی برای اسکار و نایف و اروانا میتونه مناسب باشه

      پاسخ
  10. sajad78

    سلام غدا تترا رد پرت میشه به عنوان غذای اصلی به ماهی اسکار و پرت و نایف داد .البته درکنار غذا مارک انرژی. والا غذاشون داره تموم میشه هرچی میگردم غذایی که میخوام پیدا نمی کنم.

    پاسخ
  11. sajad78

    غذا انرژی مدلcichilid greenمیشه برای اسکار و نایف و پرت استفاده کرد؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      غذای اختصاصی و تخصصی این ماهیا نیست با این حال میشه استفاده کرد ولی تنها غذای مورد استفاده نباشه و حتما از چند نمونه غذای باکیفیتر و مناسبتر استفاده کنید. این غذا نمیتونه غذای مناسب و اصلی این ماهیا باشه.

      پاسخ
  12. امیر

    سلام و درود خدمت شما تو سات نوشته که باید ارتمیا ی زنده رو با پارچه جدا کنیم من بچه سیچلایدو با همون اب تغزیه میکنم ایا مشکلی پیش نمیاد

    پاسخ
  13. alirezaj

    سلام
    فکر نمکیند ممکنه آلودگی به آب هم اضافه بشه یا حداقلش با توجه به نمک پارامترهای اب به هم میریزه؟-البته اگه حجم آکواریوم کم باشه.-

    پاسخ
    1. امیر

      ببخشید اکواریوم من ۱۵۰لیتری هست من ارتمیارو میگیرمو باهمون اب بدون هیچ کاری اونو به اکواریوم میریزم ماهیام تغزیه میکنن فقت ۲روز که این کارو میکنم و با خوندن مطالب ترسیدم من ۱۵۰تا سیچلاید گور خری رو با این روش تغزیه میکنم الان چند روز که غذای خشک بهشون میدم به زور میخورن لطفا کمکم کنین میتونم با این حجم اکواریوم با ارتمیا تغزیشون کنم؟

      پاسخ
      1. Mani mani mani

        بستگی داره چقد آب وارد بشه استانداردش یک ق غ تو ۴۰ لیتر آبه تا این مقدار کاملا اوکیه و حتی مفیده ولی بیشتر نشه

        پاسخ
      2. شهریار (onlypet.ir)

        شما روزی دو تا سه بار خواسته باشید لاروها رو تغذیه کنید و هر دفعه مقداری اب نمک به اکواریوم اضافه کنید قاعدتا شوری اب بالا میره مگر مدام تعویض درصدی اب رو هم داشته باشید. به هر حال بهتره که اب رو نریزید و بهداشتی تر و محتاط تر عمل کنید.
        با این حال مقدار کمش همونطور که دوستمون گفتن موردی نیست ولی نباید شوری هر روز و هر روز زیاد و زیادتر بشه تا از حد مجاز هم رد بشه!

        پاسخ
  14. sajad78

    سلام دوستان یک سوال داشتم میخواستم بدونم بیماری سوراخ درسر چه مدت دوران داره من الان ماهی اسکارم حدود ۵ ماه هستش دچار این بیماری شده و حالت فرورفتگی داره ولی ازهمون ابتدای بیماری غذا خور هست و خیلی اشتها بالایی داره .تا الان که حدود ۵ ماه گذشته قسمت های فرورفتگی که داشت بیشتر نشده ولی ترمیم هم نشده واینکه هنوز علائم بیماری داره بیشتر مواقع رنگ ماهی کمی سیاه رنگ میشه و اینکه گاهی اوقات خودشو به شیشه میکوبه . دراین مدت چندین بارهم از قرص مترو نیدازول درتانک استفاده کردم .می خواستم بدونم چه طوری باید این ماهی از شر این بیماری خلاص کرد؟

    پاسخ
    1. Mani mani mani

      سلام اگه غذا میخوره به غذاش عصاره سیر و همچنین مترونیدازول بزن بده بخورن سریعترین عصر دارو وقتیه که خورده بشه

      پاسخ
  15. سعید صیامی

    سلام به نظر شما بهتره کرم خونی به سورت خشک به ماهی داده بشه یا به سورت زنده یا منجمد

    پاسخ
    1. alirezaj

      سلام
      منجمد بهتره ولی خب ریسک انگل کلا در کرمها زیاده.

      پاسخ
  16. Amirmonster79525

    سلام من ماهی کیلکا و سرو دمشو میزنم‌ تو شیکمشم خالی میکنم استخون وسطیشم در میارم بطوری که فقط گوشتش میمونه برای سرماریام بعد برای اینکه انگلی چیزی نداشته باشن و روغنش دربیار ۲۰ ثانیه میندازم تو اب جوش یخوردم نرم میشه حالت پختنی میگیره بعد فریز میکنم استفاده میکنم بنظر شما املاح و مواد معدنیو پروتینش از بین میره یا همین کارو کنم؟؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خوبه. به نظرم نیازی به اب جوش هم نیست. همین که شکمش رو خالی کنید و در دمای پایین فریز بشه اوکیه.
      همچنین فقط تنها رژیم غذاییش نباشه و تغذیه متنوعی داشته باشه. حتی میتونید میکس دل رو هم استفاده کنید که در سایت روش تهیش نوشته شده.
      میگو هم گزینه بسیار مناسبی هست و در رنگ ماهیتون تاثیرگذاره.

      پاسخ
      1. homam

        دوست عزیز شما از کنار اکواریوم برو کنار تا بخوره

        پاسخ
      2. Amirmonster79525

        ممنونم اقا شهریار یه سوال میدونم جاش اینجا نیس ولی ببخشید این سرماریه من امشب دیدم یه مدفوع سفید نازک دو تیکه یعنی هم بی رنگ بود هم تیکه های سبز و مشکی داشت زیادم بلند نبود حدود ۳ سانت از مقعد ماهی اویزون بود حدود دو دیقه بعد که افتاد مدفوع بعدی کامل سبزو مشکی رنگ بود اصن شفافو بلند نبود بنظرتون انگل روده ای داره ماهی رنگش روشنه تحرکشم بیشتر شده حس میکنم غذام خوب میخوره ؟؟؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          خیر، فکر نمیکنم مشکلی داشته باشه. غذاشو خوب هضم نکرده یا همراه غذا هواگرفته شکمش و مشکلات مشابه. برای احتیاط میتونید غذاشو با عصاره سیر ترکیب کنید و در هفته مثلا دو وعده غذای ترکیبی با عصاره سیر بهش بدید.

          پاسخ
  17. محمدحسین

    سلام دوستان ببخشید، مشکلی نداره غذای گیاه خوارا(برند آکوا) رو بدم به سیچیلاید های آمریکایی و…، خیلی فرق میکنه نسبت به غذای گوشتخوارا؟
    خیلی ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      نمیدونم دقیقا چه غذایی هست. به طور کلی مشکلی نداره استفاده بشه ولی به عنوان غذای اصلی نمیتونید از این غذا استفاده کنید و باید در کنارش غذای تخصصی هم تهیه کنید. تنوع غذایی رو هم رعایت کنید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *