غذای ماهی

غذا و تغذیه ماهیان یکی از مهمترین و موثرترین مورد در رشد و نمو ،رنگ امیزی،تکثیر و … ماهی میباشد لذا با وجود اینکه ماهیان موجودات کم توقعی هستند و اکثر غذاهایی که در اختیارشان بگذارید را میخورند ولی برای داشتن ماهیان زیبا،شاداب و قوی باید تغذیه انها را مورد توجه قرار دهید. و احتیاجات ماهیان خود را از لحاظ تغذیه بفهمید برای همین منظور در این بخش به معرفی انواع غذاها و کاربرد ان میپردازیم

غذای ماهیان اب شیرین


انواع غذاها :

۱- غذاهای خشک

۲- غذاهای زنده

۳- غذاهای فریز شده

غذاهای خشک : از سایر غذاها استفاده ی بیش تری دارند که اغلب آنها سرشار از ویتامین هستند . بیش تر آنها به شکل پولکی ، قرصی و گلوله ای ساخته می شوند که اگر به دور از رطوبت و نور نگهداری شوند ، مدت زیادی قابل نگهداری هستند .

۱- پولکی : غذایی لایه لایه می باشد که به رنگ های مختلف وجود داشته و بیش تر به عنوان مکمل غذا به کار می رود و به تنهایی ارزش زیادی ندارد ؛ به این معنی که این غذا تنها دارای مقدار کمی پروتئین برای متعادل نگهداشتن وزن ماهی ها بوده و در رشد آنها تاثیر بالایی ندارد . هر رنگ پولکی هم نشانه ی مقدار مشخصی پروتئین می باشد که معمولاً روی جعبه های آنها ذکر شده است .

نکته : از پولکی بیش تر برای تغذیه ی زنده زاها استفاده می شود .

۲- غذاهای گلوله ای : همانطور که از اسمشان پیداست ، بیش تر به شکل گلوله بوده که معروفترین آنها لوفاک می باشد .

لوفاک : غذایی قهوه ای و دانه دانه که بوی ماهی مانده می دهد و سرشار از پروتئین ( حدود ۵۰ % پروتئین ) است . چندین نوع لوفاک در بازار وجود دارد که لوفاک های روشن رنگ ، روی آب می مانند ولی لوفاک های پر رنگ ، معمولاً به ته آب فرو می روند . این غذا تقریباً مورد پسند تمام ماهی ها بوده و برای تغذیه ی اغلب آنها ( چه گیاهخوار و چه گوشتخوار ) مناسب است .

غذاهای رنگی : همانند لوفاک بوده با این تفاوت که نسبت به لوفاک از پروتئین کمتری ( حدود ۳۵ % ) برخوردار بوده و بیش تر به رنگ های قرمز و سبز موجود است . این غذا یکی از مناسب ترین منابع تغذیه برای گلد فیش ها و گیاهخوارانی که از روی آب تغذیه می کنند ، محسوب می شود .

مغز میگو : دانه های ریز نارنجی رنگی که سرشار از پروتئین بوده و به تنهایی قادر به تامین مواد معدنی مورد نیاز ماهی میباشد .

۳- غذاهای قرصی : بیش تر این غذاها با نام پروتئین عرضه می شوند که اغلب از خزه دریایی ( جلبک ) ساخته می شوند . این غذا بیش تر به عنوان مکمل پروتئینی برای زنده زاها به کار می رود ولی برای تغذیه ی گیاهخوارانی مثل کوریدوراس و کت فیش هم استفاده می شوند .

۴- کرم های منجمد شده : از بهترین منابع پروتئین به شمار می روند که با فشرده کردن کرم هایی چون کرم خاکی ساخته می شوند . از رایج ترین کرم های منجمد شده ، می توان به کرم فشرده و کرم قرمز اشاره کرد .

کرم فشرده : کرم های سفید منجمد شده که به صورت مکعب هایی وجود داشته و برای تغذیه ماهی ها می توان آنها را به شیشه چسبانده و یا به صورت پودر شده استفاده کرد .

کرم قرمز ( خونی ) : کرم های قرمز یا خونی یکی از گونه های کرم خاکی هستند که در بازار به صورت منجمد وجود دارند . این نوع هم سرشار از پروتئین بوده و در سلامتی و رشد ماهی ها نقش بسیار زیادی دارد .

۵- تخم میگو : با حدود ۶۰ % پروتئین ، یکی از بهترین غذاهای منجمد به حساب می رود که تقریباً رایج ترین غذا برای تغذیه انواع بچه ماهی ها می باشد .

البته ماهی ها خیلی راغب به تغذیه با تخم میگو به صورت خشک نیستند ولی اگر به صورت زنده مورد تغذیه ی آبزیان قرار گیرند ، بسیار مورد پسندشان بوده و اثری از آنها در آب باقی نمی گذارند .

نحوه زنده کردن تخم میگوی منجمد : ابتدا در یک تانک یا ظرف شیشه ای مقداری آب بدون کلر ریخته و با استفاده از آبگرمکن دمای آن را روی ۳۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه دارید . سپس علاوه بر قرار دادن یک سنگ هوا در تانک ، به ازای هر لیتر ۲ قاشق سوپخوری در آب نمک بریزید . ( بهتر است از نمک دریایی استفاده شود که هیچ افزودنی مضری ندارد . )

ابتدا مقداری از تخم های منجمد را حدود یک ساعت در آب تازه قرار داده تا رطوبت آنرا فرا گیرد ، سپس آنها را به تانک بریزید . دقت داشته باشید محلی که تخم ها در آن قرار دارند باید روشن باشد ، چون در غیر اینصورت بیش تر تخم ها خراب می شوند .

پس از ۴۸ ساعت بچه میگو ها از تخم در می آیند که برای تغذیه بچه ماهی ها آماده اند .

نحوه تغذیه بچه ماهی ها با تخم میگوی زنده : پس از در آمدن بچه ها از تخم ، پمپ هوا را خاموش کرده و در حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه یک چراغ قوه در کنار یکی از گوش های تانک قرار دهید . مشاهده می کنید که بچه میگو ها به طرف روشنایی شنا کرده و در آن قسمت جمع می شوند .

در این حالت می توان با استفاده از سرنگ مقداری از آنها را گرفت و سیس روی تکه ای پارچه ضخیم که روی یک لیوان قرار دارد ریخت تا از آب جدا شوند . در این حالت به آرامی آنها را به تانک ریخته تا بچه ماهی ها از آن تغذیه کنند .  این مقدار برای تغذیه ۶۰ تا ۱۰۰ بچه ماهی کافی بوده و هر بچه ماهی حداقل در روز به دو بار تغذیه بدین وسیله نیازمند است .

غذاهای زنده :یکی از رایج ترین غذاهای گوشتخواران به شمار رفته که لذیذ ترین غذای آنها هم محسوب می شود و استفاده از این غذاها سبب رشد و سلامتی آنها می شود .

۱- ماهی زنده : مورد تغذیه ی بیش تر گوشتخوران قرار گرفته و معمولاً از ماهی های ریز رودخانه به این منظور استفاده می کنند . البته بچه های زنده زاها به خصوص گوپی هم دارای چنین کاربردی بوده و معمولاً برای تغذیه ی آنجل ها مورد استفاده قرار می گیرند .

تذکر : هرگز ماهیتان را با ماهی مرده تغذیه نکنید تا عامل مرگ آن ماهی ، سبب مرگ ماهی شما نشود .

۲- کرم خاکی : سبب تقویت رنگ ماهی ها شده و غذای مورد علاقه ی بیشتر گوشتخواران و گلد فیش ها محسوب می شود .

نکته : قبل از تغذیه ی ماهی ها با کرم خاکی ، آنرا کاملاً با آب بشویید .

چون در همه ی فصول نمی توان در جاهایی مانند باغچه به جستجوی کرم های خاکی پرداخت ؛ می توان آنها را جداگانه پرورش داده و سپس به عنوان غذای ماهی ها مورد استفاده قرار داد .

نحوه ی نگهداری و تکثیر کرم خاکی : ابتدا تعدادی کرم خاکی از باغچه یا محلی که دارای خاک مرطوب است پیدا کرده و سپس آنها را در یک جعبه که در آن مقداری خاک مرطوب است قرار دهید .

سپس مقداری از جعبه را درون آب قرار دهید تا خاک ها مرطوب باقی بمانند .

پس از گذشت مدتی ، چون کرم های خاکی دو جنسه بوده و نیاز به نر و ماده ندارند ؛ تکثیر شده و به تعداد مورد نظر شما خواهند رسید .

نکته : برای جلوگیری از خشک شدن خاک که سبب مرگ کرم های خاکی می شود ، هر روز مقداری آب را روی لایه های بالایی خاک بریزید .

۳- لارو پشه : کرم های ریز سفید رنگی بوده که به تسریع در رشد بچه ماهی ها کمک می کنند .

لارو ها معمولاً در بدن پشه ماده و یا پس از تخم ریزی حاصل می شوند که پس از شستشوی آنها می توان ؛ از آنها برای تغذیه ی ماهی ها استفاده کرد .

۴- دافنی ( کک آبی ) : حشره های ریزی ( ۳- ۲.۵ سانتیمتر ) که در دریاچه ها و یا جاهایی که مقداری آب مدت زیادی ساکن است رشد یافته و می توانند  به عنوان یک تنوع در غذای ماهی ها محسوب شوند .

چون دافنی ها در آب گرم از بین می روند بیش تر در فصل بهار و پاییز در آب های سرد یافت می شوند .

۵- کرم های ریز ( کرم پروانه درخت بید ) : به دلیل ریز تر بودن از تخم میگو ، مورد تغذیه ی بچه ماهی های بسیار ریز قرار می گیرند .

نحوه ی تولید کرم پروانه بید : ابتدا درون یک لگن پر از کره نباتی مانده مقداری بلغور جو ریخته و به اندازه ی مورد نیاز ، آب داغ را به این ترکیب اضافه کنید . ( بطوریکه خمیر شود . )

سپس برای مدتی اجازه دهید تا سرد شود و پس از یک روز آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید . دو تا سه روز بعد کم کم ، کرم ها رشد کرده و برای تغذیه آماده می شوند .

نکته : پس از مخلوط کردن آنها ، روی آنها را پوشانده ولی چند روزنه در آن قرار دهید تا تبادل هوا بین محیط و ظرف صورت گیرد .

۶- Parmecium : بزرگترین باکتری تک سلولی می باشد ، که با چشم قابل رویت نیست ولی برای رشد ماهی ها ( به خصوص گیاهخواران ) بسیار موثر است .

Parmecium ابتدا باکتری های کوچک موجود در آب را خورده و سپس ماهی ها از آن تغذیه می کنند .

روش تهیه باکتری Parmecium : ابتدا در یک بطری پر از آب بدون کلر ، مقداری خیار خرد شده بریزید . سپس در بطری را بسته و چند روزنه برای تبادل هوا در آن قرار دهید . برای چند هفته ، بطری را در جای گرم قرار دهید تا باکتری ها در آب رشد کنند .

پس از این مدت می توان مقداری از آب بطری را به تانک منتقل کرده تا باکتری ها در تانک هم تکثیر یابند .

نکته : در صورتی که خیار های خرد شده در آب کلر دار قرار گیرند ، تمام باکتری ها نابود شده و در نتیجه خراب می شود .

۷- کرم گیلاس : کرم های سفید رنگی بوده که معمولاً درون گیلاس های رسیده قابل مشاهده هستند . این کرم ها را می توان پس از شستشوی کامل برای تغذیه ی ماهی ها به تانک منقل کرد .

۸- میگو : بی شک میگو یکی از قوی ترین منابع پروتئین به شمار می رود که می توان از این منبع پروتئین برای افزایش سرعت رشد ماهی ها بهره برد .

تذکر : تنها قسمت های نرم بدن میگو را به ماهی ها داده ، و از قسمت های سخت آن استفاده نکنید .

غذاهای فریز شده :بیش تر غذاهای زنده را ، چون مدت زیادی قابل به نگهداری نیستند می توان فریز کرده تا در فصول دیگر هم قادر به مصرف باشند .

۱- جگر و دل گاو ، گوسفند و مرغ : سرشار از پروتئین بوده که می توان پس از فریز کردن ، در هفته چند بار ماهی ها را با آن تغذیه کرد .

نکته : دقت داشته باشید در هر بار تغذیه ، مقدار کافی جگر یا دل به ماهی ها دهید تا سبب نفخ آنها نشود .

تذکر : هرگز یخ غذای فریز شده را توسط آب گرم ، ذوب نکرده و اجازه دهید کم کم با هوای خارج هم دما شود .

۲- دل گاو فریز شده : امروزه با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به مواد مورد نیاز هم سریع و راحت تر شده ، تا جایی که دیگر لازم نیست دل گاو را منجمد کرده و می توان از دل گاو فریز شده که به شکل پولکی ساخته شده به این منظور استفاده کرد .

۳- کرم قرمز ( خونی ) منجمد : کرم های قرمز ( خونی ) را هم می توان منجمد کرده و در مواقع نیاز ، از آنها استفاده کرد .

۴- دافنی منجمد : معمولاً دافنی ها مدت بسیار کمی زنده می مانند و در همه ی فصول هم یافت نمی شوند ؛ که می توان در فصول بهار و پاییز که فراوانند ، آنها را منجمد کرده و در سایر فصل ها مورد استفاده قرار داد .

نکته : دافنی فریز شده در بازار موجود می باشد که برای ساکنان شهر ها طراحی شده است .

۵- کرم خاکی فریز شده : به دلیل کمیاب بودن کرم های خاکی در فصول سرد و اهمیت آن در تغذیه ماهی ها ؛ امروزه کرم های خاکی فریز شده در بازار موجود است که جانشینی برای کرم های خاکی زنده می باشد .

۶- میگو : همانطور که گفته شد میگو سرشار از پروتئین بوده و از این رو به چندین شکل مختلف ( تخم میگو ، مغز میگو ، میگوی زنده و … ) مورد استفاده قرار می گیرد . اما تولید هر کدام نیاز به مراقبت ها و صرف زمان زیادی دارد ؛ که به جای آنها می توان از میگوی فریز شده استفاده کرد .

تذکر : هرگز ماهی زنده ای که بدون دخالت شما ، در آب مرده است را فریز نکرده و به ماهی ها ندهید .

چند غذای ویژه :

۱- برای تغذیه گلد فیش ها می توان از مقدار کمی سیب زمینی آب پز شده و سبزیجات پخته شده ( به مقدار کم ) استفاده کرد .

۲ – غذایی مخصوص گوشتخواران : یک تکه دل گاو ، یک تکه جگر مرغ ، میگو ، آرد جو و مقدار کمی نخود فرنگی یا کاهو پخته شده را در یک کیسه بریزید . سپس آنها را کاملاً با هم مخلوط کرده و پس از آن به تانک منتقل کنید .

نکته : اگر در جگر یا دل مورد استفاده ، تکه ای از چربی ملاحظه شد ، آنرا جدا کرده و سپس با سایر غذاها مخلوط کنید .

غذاهایی که نباید به ماهی ها داده شود :

۱- چربی حیوانات ۲- ادویه ۳- نان ۴- گوشت سفید یا قرمز

تهیه غذا از دل گاو:

مواد لازم برای تهیه غذا از دل گاو:

دل گاو ۱ عدد

۲۵۰ گرم اسفناج آب پز

۲۵۰ گرم میگو

سبوس گندم

ژلاتین

پودر سیر(اختیاری)

چربی های دل را بخوبی تمیز کنید و سیاهرگ های آن را جدا کنید.این کار در صورتی که دل کمی یخ زده باشد راحت تر خواهد بود.دل را تکه تکه کنید و بصورت مکعب های ۲ سانتیمتری تقسیم کنیدتا کار غذا ساز شما را راحت کند.تکه های دل را داخل مخلوط کن یا غذا ساز بریزید.دل را تا زمانی که تکه ی بزرگی دیده نشود خرد کنید.ولی هرگز آن ها را بصورت مایع و یا خمیری شکل در نیاورید.زیرا ماهی ها به ساختار فیبری گوشت نیاز دارند.حال گوشت ها را در ظرف جداگانه ای بریزید.

کمی میگو رابپزید(خیلی کم) و سپس داخل غذا ساز بریزیدو خرد کنید. اسفناج ( آب پز ) را آب کشی کنید و به میگوی ریز ریز شده اضافه کنید.یک فنجان از سبوس گندم به مخلوط میگو و اسفناج اظافه کنید و هم بزنید.بعد از اینکه خوب مخلوط کردید این مخلوط را کنار بگذارید. ۱۵ گرم ژلاتین را به آب داغ اضافه کنید تا ژلاتین ور بیاید.

ژلاتین،مخلوط میگو و دل را مخلوط کنید و برای ۵ دقیقه به حال خود بگذارید. با یک قاشق بزرگ مواد حاصل را در پاکت فریزر بریزید ولی خیلی پر نکنید.بسته ها را در فریزر قرار دهید.

برای استفاده بسته را از فریزر بیرون بیاورید و به تکه های مناسب تقسیم کنید و داخل آکواریوم بیندازید.


نقل از:http://worldfish.blogfa.com

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,220 دیدگاه در “غذای ماهی

  1. biparva

    برای پنکوسی ها بیومار گرفتم که بره زیر اب تا بتونه بخوره،بعد از اینکه سه چهار وعده از این غذا استفاده کردم(همه ماهی ها ازش خوردن) تو دو روز سه تا ماهی تلفات دادم البته دوتاشون تو عرض بیست ساعت سفیدک زدن ومردن،ممکنه غذاش الوده بوده باشه؟

    پاسخ
  2. Mohammadnori

    سلام دوست عزیز
    خیر غذا مشکلی نداشته دما رو ببرین سی و دو نمک بدون ید هم بزنین خوب میشن

    پاسخ
  3. biparva

    دوستان الان یه بسته کوچیک غذا با مارک انرژی دارم روزی دوبار میخورن،هفته ای هم دو وعده دل گاو.یه مدل فروشنده بیومار داشت تو ظرف یه بار مصرف ریخته بود حدود دویصت گرمش چهار تومن،چطوره؟اختمال داره آلوده باشه؟اللته ماهی ها هم خیلی دوست دارن(ترور،پرت،حلب،مارمالاد،اسکار،)
    دل رو چه مدت میشه تو فریزر نگه داشت؟
    میشه به عنوان غذا کمکی از ارتمیا استفاده کنم ؟کرم خونی؟

    پاسخ
    1. pedram76

      سلام. بهتره از غذای بسته بندی شده ی معتبر شرکتی استفاده کنید و به تاریخ مصرفش هم توجه کنین.اگر نظر منو بخوایین نخرین اونو چون از کجا معلوم تاریخش رد نشده باشه؟به این فروشنده ها که نمیشه اطمینان کرد.دل رو هم تو مصرفش زیاده روی نکنین و نمیشه مدت معینی مشخص کرد هر چقدر تازه تر باشه بهتره.از ارتمیا و کرم خونی هم می تونین استفاده کنید و ماهی ها هم کلی خوشحال میشن!!موفق باشین.

      پاسخ
    2. amirreza3007

      بجای انرژی میتونین از مارک های خارجی بهتری همچون تترا و سرا استفاده کنید شاید قیمت بالاتری داشته باشد ولی در عوض خیلی در سرحالی و شادابی و رشد ماهی تاثیر داره.
      چون غذای (انرژی) از نظر ارزش غذایی و کیفیت بسیار رده پایینی دارد و اگر اصلا بهشون غذا ندی بهتره تا (انرژی).

      پاسخ
  4. Ali

    سلام دوستان خسته نباشین،ببخشین میخواستم ببینم این ماهیا که به عنوان که به عنوان خوراک میفروشن مشکلی ندارن؟جاش تقریبا معتبره،و دیدم که به اروانا ها و سر سوسماری هاش میداد

    پاسخ
      1. Ali

        اسکار و فلاور و سیچیلاید های افریقایی

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          فلاور ک هنباید غذای گوشتی بخوره و زود مریض میشه ضمنا فلاور رو باید تکی نگهداری کنید و نه در کنار این ماهی ها. سیچلاید آفریقایی هم نباید غذای با پروتوئین بالا بخوره. اما اسکار مشکلی نداره.

          پاسخ
  5. ناشناس

    ببخشید من به ماهیم میگو میدم سوالم اینه که هر چند وقت یک بار بهش غذا بدهم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      میگوی خشک رو باید حداکثر هفته ای دو وعده مصرف کنید برای مابقی وعده ها از غذاهای دیگه استفاده کنید روزی یک و یا دو وعده تغذیه کافی هست.

      پاسخ
  6. amirreza3007

    حداقل روزی سه بار و به قدری که وقتی غذا رو ریختی در عرض چند ثانیه بخورنش و بیشتر از این مقدار نده.
    چند بار که غذا بدی دستت میاد چقدر بریزی.

    پاسخ
  7. reza

    با سلام یه سوال داشتم در مورد طریقه مصرف کرم فشرده از این مدل که مکعب مربع کوچیک هستند چون بار اول که دارم استفاده میکنم.آیا اینها رو باید قبل مصرف تو آب بزاریم تا باز بشه یا اینکه همینجوری بریزیم تو آکوارییوم چون خشک و سفت هستند . ماهیام هم سیلور شارک و تترا هستند. همچنین چند بار در هفته باید استفاده بشه. با تشکر از سایت خوبتون.

    پاسخ
  8. pedram76

    سلام رضا جان. هم می تونین توی اب بذارین تا کمی باز بشه هم میتونین همونطوری خشکش رو تکه یکه کنین تا ماهی ها بخورن. توی مصرفش هم زیاده روی نکنین.هفته ای دو تا سه بار کافیه.موفق باشید.

    پاسخ
  9. ميلاد

    سلام و خسته نباشید
    سه تا اکواریوم دارم
    تو یکیش سیچلاید دلفینی غذایی که بهم دادن special red cichlids
    روشم عکس موری کشیده و اسم مارکشم ahura
    میخاستم ببینم که این غذا خوبه ؟ غذای دیگه ایم باید اضافه کنم ؟ اگ هست که اسمشو بگین و چن وعده در روز باید غذا بدم بهشون
    و اکواریوم دومم چن جفت مولی و گوپی دارم بعلاوه دوتا گربه ماهی
    غذای اینا اسمش energy خوبه ؟ اگ باید غذای دیگه ای بدم اسمشو بگید و اینکه چن بار بهشون در روز غذا بدم؟
    و اکواریوم سومم توش بچه ماهی دارم که رفتم ماهی فروشی بهم ی غذایی داد که خودش ریخت تو ی قوطی یعنی بسته بندی شده نبود گفت اینا مخصوص بچه ماهی بعضی وقتا از این energy هم میکوبم بهشون میدم
    اونارو چ غذایی باید بدم و چن وعده ؟
    ببخشید سوالاتم زیاد شد ممنون بخاطر جوابتون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      روی یک وعده غذایی کافیه اما در طول هفته باید حداقل از سه نمونه غذای مختلف استفاده کنید و تنوع غذایی داشته باشن.
      غذای انرژی رو به زنده زاها و سیچلایدها میتونید بدین اما هفته ای دو وعده و نمیشه ازش به عنوان غذای اصلی استفاده کنید.
      به بچه ماهی ها باید در دو یا سه وعده و به مقدار کم غذا بدین. همین غذای بزرگترها رو میتونید ریز کنید و بهشون بدین.
      غذاهای شرکتی مختلفی در بازار موجوده از هر کدوم که پیدا کردین مصرف کنید.

      پاسخ
  10. ناشناس

    جیره بیومار، دل گوساله، کرم فشرده، کرم خونی، گاماروس و آرتمیا که به طور رایج در تغذیه ماهیان زینتی و آکواریومی مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور تعیین بهترین شاخص های رشد و بازماندگی در ماهی سوروم که یکی از ماهیان با ارزش و دارای اهمیت اقتصادی در بین ماهیان زینتی موجود در ایران می باشد، اثرات تغذیه ای جیره فوق مورد بررسی قرار گرفت تا مشخص گردد که کدامیک از غذاهای مورد استفاده بیشترین اثر را در رشد ماهی ماهی سوروم خواهند داشت. این تحقیق به مدت ۸ هفته و در ۱۲آکواریوم و با تعداد ۲۰ عدد ماهی در هر آکواریوم و در ۴ تیمار شامل: تیمار ۱: غذای بیومار، تیمار ۲: دل گوساله چرخ شده، تیمار ۳: کرم فشرده، تیمار ۴: کرم خونی، تیمار۵ : گاماروس و تیمار ۶: آرتمیا با میانگین وزنی۰.۱۶ ±۰.۳۹۸ گرم انجام گردید. میزان غذای مورد نیاز با توجه به وزن توده زنده برابر ۱۵ درصد وزن بدن و ۴ بار در روز در ساعت های ۸، ۱۲، ۱۶ و ۲۰ به هر آکواریوم وارد گردیدند. در نهایت داده های هر تیمار تحت آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آنالیز همبستگی قرار گرفتند. وقتی که تفاوت ها معنی دار بود (P<0.05) از تست جداساز دانکن برای مقایسه میانگین بین تیمارها استفاده شد. در وزن و طول بدن ماهیان اختلاف معنی دار آماری مشاهده می گردد (P<0.05) به طوری که بیشترین افزایش وزن و طول بدن در تیمار ۱ و کمترین افزایش در تیمار ۵ می باشد. همچنین بر اساس نتایج حاصله مشخص گردید که بین تیمارهای مورد بررسی از لحاظ FCR، CF، SGR، BWI و GR اختلاف معنی داری مشاهده می گردد (P<0.05). بر اساس نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان گفت که در بین ۶ نوع غذای مورد استفاده بیومار بهترین اثر را بر روی شاخصای رشد ماهی سوروم دارد و به طور کلی بیشترین کارایی غذاهای مورد استفاده برای ماهی سوروم به ترتیب زیر می باشد: بیومار < دل گوساله < کرم خونی < کرم فشرده < آرتمیا < گاماروس

    پاسخ
  11. ناشناس

    با سلام و خدا قوت
    دوستان من چند باری که غذای ماهیهام تموم شده بود از سوسیس مرغوب برای تغیه ماهی هام استفاده کردم (گوپی ، مولی، تترا، زبرا، پنچاکس، دم شمشیری و پلاتی ) میخوام بدونم ادامه این کار براشون خطرناکه یا مشکلی نداره
    لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      سوسیس و کالباس اصلا غذای خوبی نیست. مخصوصا برای این ماهیا و واسشون مضره. از غذاهای تجاری استفاده کنید، ارتمیا بهشون بدید و نهایتا دل گاو که اونم برای این ماهیا نباید زیاد استفاده بشه. سوسیس و کالباس واقعا مناسب نیست واسه ماهیا.

      پاسخ
  12. ميلاد

    سلام خسته نباشید
    سرلاک و شیر خشک برا بچه ماهی یا ماهی بالغ بده؟؟(زنده زاها)
    لوفاک برا دبویسی مناسبه یا نه؟
    ی جایی خوندم نوشته بود که اگ غذا رویه اب باشه بعد دبویسی بیاد بخوره احتمالا داره هوا بره تو رودش بعد نفخ کنه این حرف صحت داره؟؟ ممنون بخاطر راهنماییاتون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      برای زنده زاها از همون غذاهای خشک به صورت پودر شده میتونید استفاده کنید. سرلاک اب رو خراب میکنه و مناسب نیست.
      دوبویسی هم لوفاک زیاد واسش غذای مناسبی نیست و نباید به عنوان غذای اصلی استفاده بشه. به دوبویسی باید غذاهای گیاهی و حاوی اسپیرولینا بدید
      خیر. مهم نیست غذای روابی بهش بدید یا ته نشین بشه و قرار نیست به اینصورت هوا بره تو روده ماهی!!

      پاسخ
  13. GDAAL

    سلام ببخشید یه سوال داشتم
    من ماهی دارم به این ترکیب
    اسکار ۲تا
    پرت۲تا
    پیرانا۱
    پوزه میمونی۱
    تگزاس۱
    ایا واسه اینا جگر مرغ بندازم مشکل نداره

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      جیگر مرغ استفاده نکنید. لااقل از دل مرغ استفاده کنید یا در حالت بهتر از دل گوساله. کلا جیگر و دل مرغ خوب نیست با این حال از بین جیگر و دل مرغ، دل رو انتخاب کنید و اگه خواستید به ماهیا حال بدید و سلامتشون واستون مهمه حتما از دل گوساله استفاده کنید. در کنار دل از غذاهای تجاری هم حتما استفاده کنید.

      پاسخ
  14. ناشناس

    سلام من چند تا گوپی تو یه اک ده لیتری دارم ایا در روز دو وعده غذایی در ساعات ۳ و ۹ شب کافی است ؟ و آیا چه مشکلی برای ماهی ها پیش میاد غذاشون یک نوع باشه ؟ و نهایتا چند روز بدون غذا دوام میارن ؟ چه مکملی رو برای گوپی ها پیشنهاد میکنید تا تقویت و طول عمرشون زیاد بشه؟ و آیا بهترین غذا برای گوپی چی میتواند باشه؟ با تشکر از شما!

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      لطفا برای دریافت پاسخ صبر کنید.
      بهتره یک وعده در صبح و یک وعده کم در عصر بهش غذا بدین و از ساعت ۶ عصر به بعد هیچ غذایی به ماهی هاتون ندین.
      بهتره کیفیت آب رو بالا نگهدارید و غذای متنوع بهشون بدین در طول هفته از سه نمونه غذای مختلف استفاده کنید و هر وعده ای از یک نمونه غذا استفاده کنید.
      تا یکی دو روز بدون غذا موردی ندارن. مکمل هم نیازی نیست.

      پاسخ
  15. بهار

    ببخشید میشه یه غذای خوب واسه ی گلد فیش برای اینکه واسه درمان دم خوره موثر باشه معرفی کنید ؟
    من از یه ضدقارچ برای یه بیماری دیگه استفاده کردم و اصلا تاثیری نداشت واسه همین اگه بشه میخوام از دارو استفاده نکنم میترسم مثل همون ضد قارچ تاثیر بدی داشته باشه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      برای دم خوره شما کیفیت اب رو بالا نگهدارید و هر هفته یک سوم از آب رو سیفون کنید مشکل برطرف میشه البته تنوع غذایی هم خوبه و در طول هفته حداقل از سه نمونه غذای شرکتی مختلف بهشون بدین.

      پاسخ
  16. بهار

    خیلی ممنون
    بعد امکان نداره قسنت هایی از دم و باله که خراب شده قارچ بگیره ؟ چه مدت طول میکشه درمان شن ؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اگه زخمی ایجاد نشده باشه یا کیفیت اب پایین نباشه قارچ نمیزنه. در غیر اینصورت احتمال قارچ زدن هم وجود داره.

      پاسخ
  17. Fh_ao

    سلام غذای تترا دیسکس کالر دارم میخواستم بدونم برای گورامی و بارب و تترا بطورکلی گیاه خوار ها میتونم از این غذا استفاده کنم یا مشکلی براشون پیش میاد یا اگه ضرر داره چقدر در هفته میشه استفاده کرد ؟
    مشخصاتش داخل یکی از سایت ها اینا بود:
    غذایی عالی به شکل دانه سرشار از تقویت کننده های طبیعی مخصوص دیسکس های قرمز رنگ.
    تعذیه سالم، هضم آسان به شکل گرانول مناسب برای ماهی های جوان و پرورش دیسکس های بالغ.
    رنگ دهی طبیعی با بیش از ۴۹% محتوای پروتئینی.
    مواد تشکیل دهنده:
    ماهی و مشتقات آن، مشتقاتی با منشأ گیاهی، عصاره پروتئین گیاهی، غلات، گیاهان، مخمرها، قارچ ها، مواد معدنی، روغنها و چربیها، جلبک ها،
    پروتئین خام: ۴۹٪
    چربی خام: ۵٪
    فیبر خام: ۲٪
    خاکستر خام: ۱۱٪
    رطوبت: ۸٪

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله میتونید استفاده کنید و غذای مناسبی هست. واسه ماهیایی که فرمودید هم ضرر نداره و مفید هم هست.

      پاسخ
  18. حسین

    سلام
    ماهی هایی ک دارم ایناس: انواع تترا ها (رامی نویز. کونگو. سیلورتیپ و…)، رنگین کمانی، چری بارب، کالرفیش، زبرا، کت برنز و کریدوراس.
    غذایی ک الان بهشون میدم: jbl novobel (پولکی) و Aqua fish food colors.
    برای تنوع غذایی و سلامت و رنگ ماهی ها چ چیزی به این ترکیب غذایی اضافه کنم؟
    سپاس

    پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *