شناخت و نگهداری طوطی کوتوله (جدایی ناپذیر)

جدایی ناپذیر ها یا طوطی کوتوله که در ایران نوع فیشر از محبوبیت خاصی برخوردار است.جزو طوطیانی به حساب می ایند که نگهداری انها به صورت جفت توصیه میشود و نگهداری به صورت انفرادی باعث افسردگی یا مرگ جدایی ناپذیرها خواهد شد بنابراین در صورت تمایل به نگهداری طوطی ان هم به صورت جفت این طوطی انتخاب مناسبی است.

به ادامه متن توجه کنید

اصول اولیه نگهداری طوطی کوتوله: برای شروع باید با اصول اولیه نگهداری از این پرنده آشنا شوید. برای دوستانی که برای اولین بار میخواهند لذت نگهداری از این پرنده را تجربه کنند گونه صورت هلویی را پیشنهاد میکنم زیرا طبیعت ملایم تری نسب به گونه فیشر دارند.صورت هلویی پرنده ای کوچک از خانواده طوطی هستند که زادگاه آن غرب آفریقا میباشد. این موجودات بعنوان پرندگان خانگی بسیار محبوب و تکثیر آنها نیز بسادگی امکانپذیر است.

انتخاب طوطی کوتوله مناسب :هنگامی که این نوع طوطی کوچک معرفی شد بسیاری از مشتاقان پرندگان خواستار این پرنده برای کلکسیونهای خود شدند و بهترین و ساده ترین گونه را یک صورت هلویی جوان میدانستند زیرا نگهداری از آن آسان بوده و رفتار این پرنده نیز جذاب و دوست داشتنی است. رنگ های بسیار متنوع و متفاوتی از این پرنده موجود است و هر چه پرنده جوانتر باشد راحت تر به محیط جدید عادت میکند و رام میشود. در حال حاضر نیز توصیه میشود برای شروع و شناخت این پرنده حتما با یک جفت صورت هلویی که رفتار ملایم تر و ارام تری دارند شروع کنید. این گونه فوق العاده جذاب و دوست داشتنی است.

اطمینان از سلامت طوطی کوتوله: برای اطمینان از سلامت پرنده ابتدا باید از یک فروشنده معتبر اقدام به خرید کرده و هنگام خرید به دقت پرنده را بررسی کنید. یک پرنده سالم باید هوشیار باشد و در برابر محرک ها عکس العمل نشان دهد سرحال بوده و پرها درخشان و تمیز و پر باشند و استخوان سینه بیرون نزده باشد. چشم ها باید براق و شفاف باشد و هیچ گونه ترشحی نداشته باشد. پوست بینی صاف و ترشح نداشته باشد و پرهای اطراف مخرج پرنده حتما باید تمیز باشد. از خریدن پرنده ای با پرهای پف کرده و یا چشم های بسته یا نیمه باز خودداری کنید. همچنین پرنده ای که سر را نمیتواند ثابت نگهدارد یا سر را زیر بال قرار میبرد خوب نیست.

پرندگان استاد مخفی کردن علائم بیماری هستند زیرا در طبیعت پرنده بیمار از طرف همنوعان طرد میشود ، پس اگر پرنده علائمی را نشان دهد بسیار بیمار است. بعد از این که پرنده را انتخاب کردید آن را مستقیما در ارتباط با دیگر پرندگانتان قرار ندهیدو حداقل به مدت یک ماه در قفس جدا از او نگهداری کنید تا از سلامتش مطمئن شوید.اگر نشانه های بیماری در پرنده مشاهده کردید آن را در محل گرم و ساکتی قرار دهید و با غذاهای مورد علاقه اش تغذیه شود. فرنی گرم میتواند مفید باشد و قبل از حاد شدن بیماری با دامپزشک مشورت کنید.

تعیین جنسیت طوطی کوتوله : هنگامی که پرنده ای را خریداری میکنید دوست دارید جنسیت آن را تعیین کنید و همانطوری که گفته شد بیشتر گونه ها مونومورفیک ( شباهت نر و ماده ) هستند ولی با این وجود برخی نشانه ها میتواند تا حدودی شما را به جنسیت پرنده آگاه کند عموما پرنده ماده سر بزرگ و پهن تری دارد و استخوان لگن در ماده بزرگ و پهن است.

الف) تست لگن برای تشخیص جنسیت: پرنده را به پشت روی کف دست بخوابانید و با انگشت شست و انگشت کوچکبالهای پرنده را باز کنید و سر پرنده را بین انگشت دوم و سوم خود نگه دارید.حال با دست دیگر میتوانید استخوان لگن را پیدا کنید درست بالای دم دو استخوان بیرون زده اگر فاصله این استخوانها کم باشو انگشت بین آن نرود احتمالا پرنده نر است و اگر فاصله آنها زیاد باشد پرنده ماده است .این تست میتوان با دقت حدود ۵۰ درصد مفید باشد.

توجه کنید که اگر پرنده به دست شما عادت ندارد این تست باعث استرس پرنده میشود.

ب) رفتار و تشخیص جنسیت : از نوع رفتارهای پرندگان نیزمیتوان جنسیت را حدس زد به عنوان مثال پرنده ماده هنگامی که روی چوب مینشیند پاها را بازتر میگذارد و در درگیریهای که پیش میاید معمولا جنس نر است که عقب نشینی میکند . جنس ماده معمولا به لانه وابسته تر است و برای حفظ آن می جنگد و در زمان جفتگیری معمولا مواد مخصوص لانه سازی را زیر پرهای خود جمع میکند.اگر برای خرید به مغازه رفتید معمولا مغازه دارها با اطمینان جنسیت آنها را اظهار میکنند

ج) رنگ پرها و تشخیص جنسیت: معمولا بر اساس رنگهای پرها جنسیت را مشخص میکنند (معمولا رنگ پرهای جنس نر پر رنگ تر است ولی راه دقیق برای قضاوت نیست) تنها راه دقیق برای تعیین جنسیت این نوع طوطی ها آزمایش دی ان ای است. که در حال حاضر امکان آن بسیار در ایران محدود است

د) روش ابن سینا در تشخیص جنسیت : یه سوزن ته گرد بردارین و سر اون رو با یه نخ گره بزنید.پرنده را برعکس به روی کف دست خود بخوابانید و نخ را طوری بگیرید که ته سوزن تقریباً نزدیک مقعد طوطی کوتوله قرار بگیرد، مانند پاندول ساعت .نخ باید کاملاً ثابت بوده و شما چند ثانیه باید صبر کنید.اگر نخ بصورت دایره ای شروع به حرکت کرد طوطی کوتوله شما ماده است. اگر نخ بصورت چپ به راست و یا راست به چپ حرکت کرد طوطی شما نر است !

قفس مناسب برای طوطی کوتوله :قفس ها در ابعاد بسیار متفاوتی موجود است .هدف شما از نگهداری پرنده مشخص میکند که از چه قفسی باید استفاده کرد. ولی به طور کلی میتوان گفت هرچه قفس بزرگتری بتوانید تهیه کنید.حداقل ابعاد قفس ۹۰ سانتیمتر طول و عرض ۴۰ و ارتفاع ۶۰ سانتیمتر است. بهتر است از دو ظرف غذا و دو ظرف آب استفاده شود و روزانه تعویض و شسته شود .ظروفی که برای میوه و سبزیجات استفاده میشود بهتر است روزانه شسته شود . گاهی اوقات ظرف دانه ها بنظر پر می رسد ولی بیشتر ان را پوست اشغال کرده است.باید در نظر داشت که پرنده علاقه زیاد به جویدن دارد و میتواند قسمتهای چوبی را بجود. از ظرف آب تیوپی استفاده کنید زیرا بسته است و آلودگی کمتر روی آن تاثیر دارد .اگر پرنده به ظرف تیوپی عادت ندارد در ابتدا از ظرف عادی ابخوری استفاده نمائیدو سعی کنید کم کم پرنده را به ظرف های تیوپی عادت دهید. همیشه زبانه ظرف را چک کنید که آب در آن باشد گاهی اوقات آب در دهانه ان گیر میکند.

انها استاد فرار از قفس هستند و براحتی هر روزنه ای را پیدا کرده و فرار میکنند. انها نباید با پرندگان دیگر در یک قفس نگهداری شوند زیرا به پرندگان کوچک آسیب میزنند. هیچ وقت آنها را با پرندگانی از قبیل قناری ، فنچ ، باجی و حتی عروس هلندی تنها نگذارید.علاوه بر قفس باید فکر ظرف غذا و آب و پرچ (چوبی که روی آن بنشیند) را بکنید.  از پرچ هایی (چوبی یا پلاستیکی) با قطر متفاوت استفاده کنید تا پای پرنده خسته نشود.

پرنده شما برای حفظ سلامتی خود احتیاج به فعالیت دارد. زیرا طوطی های کوتوله برزیلی پرندگانی بسیار پر جنب جوش هستند و احتیاج به قفس بزرگ و اسباب بازیهای زیاد و متنوع ای برای سرگرمی دارند. برای اینکه پرنده را تشویق به فعالیت کنید باید اسباب بازی مناسب داخل قفس قرار دهید.تاب ، نردبان ، نی های بامبو ، پوست میوه نارگیل میتواند انتخابهای خوبی باشند.البته این اسباب بازیها بعد از مدتی برای پرنده تکراری می شوند و باید آنها را تعویض کنید .معمولا این اسباب بازیها توسط پرنده فروشیها عرضه میشود .

رژیم غذایی طوطی کوتوله: بعد از اینکه پرنده به خانه جدید عادت کرد رژیم غذایی او باید شامل مخلوط دانه ها مانند : شامل ارزن درشت ،تخمه کتان ، تخم گشنیز ، چهار تخم ، شاه دانه و ارزان دو برابر کل بقیه دانه ها باشد.میوه و سبزیجات تازه حتما” برای سلامت پرندگان شما لازم است و دقت نمائید که حشره کش های روی میوه و سبزیجات میتواند برای پرندگان شما خطرناک باشند.هویج رنده شده و دانه ذرت معمولا مناسب است و اگر سبزیجات و میوه به طور مداوم در رژیم غذایی موجود باشد احتیاج به ویتامین بصورت جداگانه نیست. البته ویتامین جداگانه صدمه ای به پرنده نمیزند.غذاهای خشک کودکان با پروئین مانند برشتوک و سرلاک میتواند منبع خوب پروتئین باشد. وجود کف دریا و یا بلوک معدنی در قفس لازم است و باعث تامین مواد معدنی میشود.خوشه ارزن میتواند به عنوان غذای تشویقی استفاده شود. توجه کنید که رژیم تمام دانه باعث چاقی و صدمه به کبد پرنده و گاهی مرگ میشود. این پرنده باید رژیم متنوعی داشته باشد و تعداد محدودی از سبزی و میوه مناسب نیست .

در مورد رژیم پرنده به این نکات حتما دقت کنید: اگر پرنده را تازه خریداری کردیدابتدا از همان رژیم غذایی که قبلا استفاده میکرده استفاده کنید و تا هنگامی که به خانه جدید عادت نکرده اقدام به تغییر رژیم غذایی نکنید. زیرا تغییر رژیم عذایی باعث وارد شدن استرس بیشتر به پرنده میشود. تغییر رژیم غذایی را بسیار تدریجی انجام دهید و پرنده را تحت فشار نگذارید . این پرنده ها نسب به تغییر غذا بسیار حساس هستند.تغییر رژیم تمام دانه به مخلوط دانه و میوه و سبزیجات میتواند بسیار مفید باشد .موادی مانند چربی ، شکر و نمک برای پرنده ها بسیار مضر است.تخم مرغ رو بشورید و آب پز کنید بعد پوست ان را کنده و بگذارید پوست کاملا”خشک شود.بعد تخم مرغ را همراه مقدار خیلی کمی از زرده رنده کرده و پوست تخم مرغ را با مخلوط کن آسیاب کرده و هر بار که تخم مرغ یا هویج رنده شده و … به او میدهید مقداری از ان را هم روی غذایش بپاشید

تکثیر و تولید مثل طوطی کوتوله: شرایطی که شما فراهم میکنید و طبیعت تعیین میکند که جفتگیری انجام شود.اگر امکانش را دارید یک گروه طوطی را برای انتخاب جفت کنار هم قرار دهید الزاما یک نر و ماده تشکیل جفت را نمیدهند و ممکن است هیچ گاه جفتگیری انجام نشود.

برای مهیا کردن شرایط جفتگیری :

۱)در فصل پائیز یک جعبه به ابعاد ۱۵×۱۵ و ارتفاع ۲۵ سانتیمتر بعنوان لانه تهیه کنید.

۲) در تهیه مواد لانه سازی شامل : برگ نخل ، روزنامه ،علف و کاه خشک دقت کنیددر این مواد از حشره کشهای مضر استفاده نشده باشد.

۳) فراهم آوردن محیط آرام و خلوت برای تولید مثل طوطیهای کوتوله بسیار اهمیت دارد .معمولا پرنده با استفاده از مواد لانه سازی لانه را پر میکند و یک حفره تونل در آن ایجاد میکند.

پرنده ماده معولا بین ۴ الی ۶ تخم میگذارد و به مدت ۲۱ تا ۲۴ روز روی تخمها میخوابدتا تخم شکسته شود و جوجه ها بیرون بیاید.اگر ماده بیش از ۸ تخم گذاشت و بیش از ۲۴ روز روی تخم خوابید باید بشما تبریک گفتچون دو پرنده ماده را با هم جفت کرده اید و تخم ها بدون نطفه هستند! در جفتهای واقعی جنس نر نیز در خوابیدن روی تخم کمک میکند و از لانه مراقبت میکندو در اغلب اوقات در ورودی لانه نگهبانی میدهید.

گیر کردن تخم : در صورتی که احساس کردید پرنده تان بیقرار است و تخم گیر کرده میتوانید مقعدش را چرب کرده و با بخار ملایم محل را گرم کنید و سپس با دست و بسیار ملایم از بالا بسمت پایین فشار دهید .مراقب باشید فشار به حدی نباشد که تخم بشکند زیرا بسیار خطرناک و کشنده است .در صورتی که مقعد بهمراه تخم بیرون امد نگران نباشید خودش به حالت اول باز میگردد .

وقتی جوجه ها از تخم بیرون آمدند پدر و مادر با هم شروع به غذا دادن به انها میکنند. در این زمان فراهم کردن غذاهای پر پروتئین که قابل هضم باشند به والدین کمک میکندو سرلاک کودک ، سوپ ، شوربا ، جو و غذاهای آماده میتوانند انتخاب خوبی باشند. جوجه ها پس ۵ الی ۶ هفته پر اورده و تا ۲ هفته بعد نیز توسط والدین مراقبت میشوند.اگر والدین روی تخمها نمیخوابند یا به جوجه ها غذا نمیدهند علت آن استکه این جفت برای اولین بارشان بوده هنوز توانایی نگهداری از تخم ها و جوجه هارا نداشته باشند و ممکن است در دفعات بعدی موفق به انجام این کار شوند.

نکات مهم بهداشتی در نگهداری طوطی کوتوله: این پرنده نسبت به شرایط جوی خیلی حساس نیستو کافی است در مرض سرما و گرمای زیاد و جریان هوا ( باد ) نباشند.حمام کردن باعث میشود پرها در شرایط بهتری باشند.ظرف حمام برای شستشوی پرنده لازم است و پرنده از حمام گرفتن خوشش میاید.در غیر این صورت میتوانید از اسپری آب استفاده کنید . بهترین ساعت برای اینکار میان روز است و پرنده میتواند در آفتاب خود را خشک کند.اگر پرنده در مدت چند دقیقه کمی خشک نشد از حرارت ملایم سشوار استفاده کنید .اگر پرنده در کنار آشپزخانه نگهداری میشود باید توجه داشته باشیدکه بخار ( با قرار دادن ظروف روی اجاق گاز تولید میشود) بسیار خطرناک و کشنده است.اگر تغییری در سلامت پرنده مشاهده کردید یا احساس کردید پرنده بیمار استحتما به سرعت به دامپزشک مورد نظر خود مراجعه کنید.اگر میتوانید پرنده را از دیگر پرنده ها جدا کنید تا احتمال انتقال بیماری کاهش پیدا کند. بهتر است قبل از بروز چنین مشکلی یک دامپزشک متخصص را در نظر گرفته باشید.

نکات جالب و پیشنهادی در مورد طوطی کوتوله

جفتگیری : مثل سایر پرندگان نر بر پشت ماده سوار شده و جفتگیری را انجام میدهد. بهتر است برای داشتن جوجه های سالم و قوی از یک جفت همنوع استفاده کنید .

اشیانه : لانه های موجود در بازار برای این نوع طوطیها کوچک بوده و بهتر است خود شما اقدام به ساخت لانه کنید و حتما چاله ای برای تخم داخل ان ایجاد کنید. سعی کنید تمام لوازم درون قفس از چوب باشد تا انها احساس بهتری داشته باشند .

نوک گرفتن : نوک گرفتن نشان جفت شدن نیست و در همنوعان هم دیده میشود

موسیقی : علاقه بسیار زیادی به انواع سبک موسیقی دارندو میتوانید با گذاشتن روزانه ۱-۲ ساعت موسیقی رابطه خوبی با انها برقرار کنید

سر و صدا : گاهی اوقات این پرندگان بیش از حد اواز میخوانند و جیغ میکشند.در کل سر و صدای انها از مرغ عشق ها بیشتر است .زمانی که این صداها به اوج رسید و طاقت ندارید میتوانید برای مدتی روی قفس را با پارچه ای بپوشانید تا تاریکی انها را وادار به سکوت نماید

افسردگی : در صورتیکه یکی از جفت ها تلف شود حتما جفت جدیدی تهیه کنیدتا پرنده تان دچار افسردگی نشده و پرهایش را نکند و مهمتر اینکه او هم تلف نشود

نقش رنگها : این نوع طوطی عاشق رنگ قرمز است و شما میتوانید در رنگ امیزی وسایل بازی و زندگی این طوطی و حتی پوشالها از قرمز استفاده کنید .

مطالب فوق از سایت my-animals.blogfa.com نقل شده است

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

1,029 دیدگاه در “شناخت و نگهداری طوطی کوتوله (جدایی ناپذیر)

  1. pooria_429

    سلام علاوه بر گفته‌ی شهریار خان من هم تجربه‌ی خودم رو میگم کف لونه طوطی های من صاف هستش ولی رنده چوب یا همون پوشال ریختم براشون و خودشون هم کلی خرت و پرت بردن توی لونه و بعد اون رو گود کردن و بدون هیچ مشکلی هم تخم و جوجه میرسونن

    پاسخ
    1. مجتبی مقدسی

      سلام .
      مرسی از شما و شهریار عزیز
      علاوه بر پوشال برگ کاغذ هم دارن میبرن تو لونه.
      البته امروز چند تا برگ خشک نخل هم گذاشتم که ببینم میبرن یا نه.
      منظور از الیاف چیه که آقا شهریار گفت؟

      پاسخ
      1. شهریار (onlypet.ir)

        سلام
        همون پوشال و برگ کاغذ و پنبه دونه و ….. منظورم از الیاف به طور کلی بود و الیاف مصنوعی تجاری برای پرنده ها هست ولی همون چیزایی که استفاده کردید خوبه. پیشتر هم عرض کردم اگه پرنده ها استقبال کنن از این چیزا و خودشون لونه رو بسازن موردی نیست.

        پاسخ
  2. maryam.n

    با سلام.
    من یک جفت طوطی برزیلی دارم که سه بار تخم گذاری داشتن اما جوجه ها داخل تخم مردن.میشه راهنماییم کنین تا بدونم مشکل کجاست؟
    ماده رو یک سال بیشتره که دارم.یکبار هم جوجه داده.هر چند جوجه ها مشکل پای باز داشتن.اما شیش ماه قبل نر مرد وماده با نر دیگه ای جفت افتاد.و حالا تخم میذارن اما جوجه ها داخل تخم میمیرن.

    پاسخ
    1. pooria_429

      سلام ببینید اگر جوجه داخل تخم تشکیل میشه اما بیرون نمیتونه بیاد از دما و رطوبت محیط هستش ، دما که پیشنهاد میکنم ۲۸ الی ۳۰ باشه و رطوبت هم یک روز قبل از رسیدن نوبت باز شدن تخم ها باید به ۴۰-۵۰ درصد برسه تا پوسته تخم در رطوبت هوا حل بشه و جوجه بتونه تخم رو بشکنه و بیرون بیاد . در مورد پای باز هم دلایلش رو میگم سعی کنید همه رو برطرف کنید : اول اینکه نوسان دمایی نداشته‌ باشد یعنی مثلا در این روز های سرد اختلاف دمای روز و شب بیشتر از ۲ یا نهایتا ۳ درجه نشه مورد بعد اینکه کف لونه حتما باید چیزی باشه من از رنده چوب یا همون پوشال استفاده میکنم و حدود ۱ الی ۲ سانت کف لونه رو پوشال میریزم تا جفت به سلیقه خودشون اون رو مرتب کنن ، مورد بعدی ممکنه کمبود مواد معدنی به خصوص کلسیم باشه حتما کف دریا در دسترس جفت باشه تا از اون استفاده کنن و در نهایت سعی کنید به جفت استرس وارد نکنید ، بلند شدن ناگهانی مادر از روی جوجه میتونه باعث فشار اومدن به پاهای جوجه( و یا حتی گردن) بشه.
      ببخشید طولانی شد ، سعی کردم کامل توضیح بدم تا همه بتونن نهایت استفاده رو ببرن. موفق باشید

      پاسخ
      1. maryam.n

        ممنون از راهنماییتون.اینهایی که فرمودین رو رعایت میکنم .فقط یه مطلب دیگه اینکه در یک تراس سه در یک پرنده هام رو نگه میدارم .قناری و مرغ عشق و طوطی برزیلی.امکان داره اینها هم تاثیر گذار باشه و سرو صدا باعث استرس ماده بشه؟

        پاسخ
        1. pooria_429

          صدا‌ی پرنده های دیگه نمیتونه مزاحم باشه چون من از پرنده های دیگه هم نگهداری میکنم و مشکلی پیش نمیاد ولی اینکه تراس به چه صورت هست و آیا دما قابل کنترل هست و حیوانات خارجی مزاحمتی ایجاد نمیکنند ؟ خودتون میتونید از رفتار پرنده استرس اون رو تشخیص بدید و در صورت وجود باید به سرعت عامل استرس زا رو از بین بببرید‌.

          پاسخ
  3. امیر

    سلام من یک برزیلی سرلاکی گرفتم الان دوماه الی سه ماه داره تا داخل قفس نبود بازی می‌کنه و دوتا برزیلی بزرگ تر و نیمه رام دارم خیلی کم رام فقط از دست غذا میگیرن. میتونم سه تا طوطی داخل قفس قرار بدم ؟؟؟و اگر نیاز به قفس دیگه باشه طوطی رام مشکلی پیش میاد اگه داخل قفس باشه ؟؟؟

    پاسخ
    1. pooria_429

      سلام من با توجه به تجربه شخصی خودم میگم که احتمال در گیری زیاد هست و جوجه سرلاکیتون ممکنه کتک بخوره ترجیحا در قفس جدا نگهداری کنید

      پاسخ
  4. مجتبی

    سلام دوستان. سال نو مبارک
    من یه جفت کوتوله دارم که از ۲۰ اسفند شروع کردن به جفتگیری و ماده اولین تخم رو ۲۵ اسفند گذاشت آخریشم امروز ۴ فروردین گذاشته.
    از اولین تخم دیگه جفتگیری نکردن، ینی نر میخواست ولی ماده اجازه نمیداد.
    به نظر اساتید ممکنه بخاطر توقف جفتگیری تخمای آخر بدون نطفه باشن؟یا همون جفتگیریای قبل از تخم همه رو نطفه دار میکنه؟
    اینم بگم که جفت قبلا سابقه جوجه دهی موفق داشتن ولی نمیدونم چند تا؟
    و اینکه قبل و زمان جفتگیری حسابی تقویت شدن، از قطره آ دی۳ ای ، تا کلسیم و تخم مرغ و جوانه و …

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      زمان زیادی طول کشیده بین تخم اول و اخر! یعنی تخم اخر نزدیک ۱۰ روز اختلاف داره با تخم اول. اگه از روز اول هم روی تخم خوابیده باشه اصلا جوجه اخر دنیا بیاد هم شانسی برای بزرگ شدن کنار والدین رو نداره. به هر حال من احتمال میدم تخم پوچ باشه. با این حال چیزی مشخص نیست و باید صبر کنید.

      پاسخ
      1. مجتبی

        از روز اول تخم گذاری که نخوابیده.
        حدودا روز شیشم هفتم خوابید.
        اصلا تخم شیشم رو انتظارشو نداشتم بس که فاصله افتاد‌.

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          بازم در این شرایط اختلاف زیادی هست. قبلا هم عرض کردم اگه مثل برخی از همون روز اول خوابیده بود که فاجعه بود. به هر حال کار خاصی که نمیشه کرد. صبر کنید ببینید چی میشه.

          پاسخ
  5. نجمه

    با سلام و تبریک بابت سال نو
    ما دو تا ماده داشتیم، رفتیم پرنده فروشی و یکی از اونها را دادیم و به جای اون یک نر گرفتیم. پرنده ماده ای که داشتیم خیلی این پرنده نر را اذیت می‌کرد، نه میذاره دونه بخوره نه آب نه میوه و نر همش در هراس بود. ناگفته نماند که اینها توی خونه آزادن و فقط برای خواب و آب و دانه به قفس احتیاج دارن. الان دیگه دیدیم این بچه گرسنه مونده و خواب درستی هم انگار نکرده چون توی لونه هم پرنده ی ماده راهش نمیده، برای همین گذاشتیمش توی قفس جداگانه و براش دانه و آب فراهم کردیم تا یکم جون بگیره. آیا این کار ما باعث میشه اینا با هم جفت نشن؟
    در ضمن پرنده نری که گرفتیم سرحال و نشانه های بیماری هم در اون نیست ولی هم خیلی زیاد می‌خوابه و هم اینکه چشم راستش را بیشتر مواقع بسته نگه میداره. گهگاهی حتی با چشمای بسته شروع به دانه خوردن می کنه… ولی تو پرواز و کنجکاوی به نظر مشکلی نداره ولی نمی دونم چرا همش چشم راستش را بسته نگه میداره. آثاری از ترشح و لکه هم در چشمش نیست. نظر شما چیه؟
    ممنونم از راهنماییتون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. درستش هم از اول همون بوده که ابتدا در قفس مجزا قرار بگیره و به محیط عادت کنه و ماده هم با نر طی گذر زمان عادت کنه و بعد کنار هم قرارشون بدید.
      مشکل خاصی نداره. فقط خسته است و به محیط عادت نکرده و بهتره یه مدت در قفس نگهداری بشه و بعد که کاملا به محیط و ماده عادت کرد کنار هم قرار بگیرن. همین.

      پاسخ
  6. مجتبی مقدسی

    سلام.
    کوتوله های من شیش تا تخم گذاشتن و تا ده دوازده روز دیگه انشالله تخما باز میشن.
    الان کف لونه پوشال، کمی کاغذ (که ماده خورد کرده برده) و مقداری پر هست ولی اونا رو طوری دور خودش چیده که وسطش خالی شده و سفیدی کف لانه مشخصه و صافه .
    – میخوام بدونم بعد از به دنیا اومدن جوجه ها ، بخاطر کف پاباز نمیشن؟
    – چند روز یکبار باید کف لانه رو تمیز کنم؟
    – و اینکه این مسئله باعث استرس جفت و عدم تغذیه جوجه ها نمیشه؟
    اگه پوشال رو عوض کنم و بجاش مثلا گونی نخی بزارم (برای اصطکاک بیشتر کف) مشکلی ایجاد نمیشه؟
    – میخوام دستیشون کنم ، بهمین خاطر از چند روزگی جدا کنم و دستی سرلاک بدم بهتره؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
  7. pooria_429

    سلام جواب سوالاتتون رو از روی تجربه شخصی میگم و امیدوارم بتونه مفید واقع بشه
    درسته که پابازی دلایل زیادی داره ولی بهرحال بله نامناسب بودن کف لونه هم یکی از عوامل هست ، پیشنهاد من اینه که تاجایی که میشه پوشال اضافه کنید به لونه (مراقب باشید سطح پوشال به در ورودی لونه نرسه وگرنه ممکنه جوجه ها بیرون بیفتند)
    از نظر من احتیاج به تمیز کردن کف لونه نیست مخصوصا چون می خواید جوجه هارو زودتر از موعد بردارید و با سرلاک بزرگشون کنید . خود جفت که داخل لونه کثیف کاری نمیکنند و فضله جوجه هارو هم به همراه پوشال کثیف شده به بیرون میندازن.
    صددرصد این مسئله باعث استرس میشه و بازم پیشنهاد میکنم انجامش ندید.
    از نظر من گونی نخی انتخاب خوبی نیست چون امکانش نیست که قسمت کثیف شده رو بیرون بندازن وقتی شما از پوشال استفاده میکنید والدین فضله جوجه رو به همراه مقداری پوشال کثیف از لونه خارج میکنن اما اگر گونی نخی استفاده بشه کمتر میتونن این کار رو انجام بدن .
    برای جدا کردن جوجه ها هم حداقل تا ۱۵ روزگی باید داخل لونه باشند تا بتونن آنزیم ها و موارد این چنینی رو از سیستم گوارش والدین دریافت کنند ، بعد از ۱۵ روز هر زمان دیدید که توانایی نگهداری و تغذیه جوجه هارو دارید میتونید جداشون کنید .
    موفق باشید

    پاسخ
  8. هانی

    با سلام دوباره
    من چند روز پیش در مورد طوطی برزیلی تازه ای که از پزنده فروشی آوردیم باهاتون صحبت کردم. داستان از این قرار بود که خیلی می خوابید و یک چشمش تقریبا مدام بسته بود.
    بالاخره روز نهم عید بردیمش دامپزشکی و بعد از معاینه گفتن دچار عفونت تنفسیه و انگار یه آفت سفید هم در دهانش بود. آنتی بیوتیک استنشاقی برای ۷ روز و تزریقی برای ۴ روز براش تجویز شد. یکم بهتر شده مثلا دیروز که روز پنجم درمان بود خیلی خوب بود ولی امروز باز بیحاله و به دکترش که گفتیم گفت شاید باید درمانش ادامه پیدا کنه حتی بعد از ۷ روز. الان مشکلی که هست اینه که واقعا برای ما هزینه هاش سنگینه، آیا اینکه بعد از ۷ روز دیگه ادامه ندیم ممکنه با تقویت و استراحت بهتر شه یا اینکه نه حتما باید آنتی بیوتیک بگیره.
    آیا میشه دارو براش از داروخانه گرفت و در خونه بهش داد؟ آیا چشمش که هنوز بعضی وقتا بسته نگه میداره نشان از بیماری ادامه دار داره؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      باید دوره درمان رو تکمیل کنید وگر نه ممکنه بیماری برگرده و مقاومت دارویی هم ایجاد شده باشه و اینبار برای درمان نیاز به داروی قوی تر و هزینه بیشتری داشته باشه. بنده دامپزشک نیستم و تنها میتونم بگم باید به حرفشون احترام گذاشت و اعتماد کرد(اگرچه نه همه دامپزشک ها و دکتر خوب و بد داریم دیگه و نمیشه منکرش شد). به هر حال یا به دامپزشکتون اعتماد کنید یا میتونید انتی بیوتیکی که دامپزشک تجویز کردن رو از دامپزشکی تهیه کنید و خودتون بهش بدید یا نمونه خوراکیش یا مشابهش رو بدید یا ….

      پاسخ
  9. هانی

    این عکسش هست زمانی که یهویی داره دونه می خوره بعد در همون پوزیشن میخوابه ولی سرش معمولا بیشتر از این می افته. الان به خاطر فلاش عکس یکم تکون خورد و سرش را آورد بالا و البته بالهاش را هم همینطور.

    پاسخ
  10. فاطمه اسدی

    سلام وقتتون بخیر
    من بک برزیلی صورت هلویی نر داشتم حدودا ۱۱ ماهه مست مست معلوم بود
    براس بک ماده زرد صورت هلویی گرفتم ۱۰ ماهش هست
    بعد یک هفته پاکسازی گذاشتمشون تو یک قفس الان اصلا با هم دعوا نمیکنن و جفت شدن تنها مشکلی که هست موقع خاروندن کله همدیگه پرهای صورت ماده رو نر میکنه و میجوه
    ترو خدا کمکم کنید
    چکار کنم ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      اگه فقط یدونه پرهست و گاهی اوقات طبیعیه و پر مرده پرنده هست و عیبی نداره و طبیعیه. سعی کنید سپیا و مکمل در اختیار پرنده بزارید تا اگه کمبودی داره جبران بشه. تکرار شدن این موضوع و کندن زیادی پر خوب نیست و هم ماده بیریخت میشه و هم نر به اینکار عادت میکنه و کار خاصی هم نمیشه کرد.

      پاسخ
  11. مجتبی مقدسی

    سلام.
    تخمهای کوتوله هام یکی یکی باز شد و هر چی تا الان باز شده ظرف یه روز مرد. فاصله باز شدن تخمها هم یکی دو روز از هم بود. الانم دو سه تا تخم دیگه داره که بعیده دیگه باز بشه و باید برشون دارم.
    سوالی که دارم اینه که فرآیند پاکسازی جفت چطوریه و چه مدت زمان نیاز داره؟
    چون موقعی که این جفت رو خریدم فرصت پاکسازی نداشتم و سریع شروع به جفتگیری و بعدش تخمگذاری کردن و خودم احتمال میدم مرگ جوجه ها به خاطر عفونت و اینطور مسائل بوده.
    ممنونم از پاسخگویی شما

    پاسخ
      1. مجتبی

        ینی قبل از اینکه مجدد آماده جفتگیری بشن، چطوری جفت رو پاکسازی کنم؟ چه مکمل ها و چه داروهایی بدم؟ چند روز دارو بدم؟ دوره استراحت بعدش چقدر باشه؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          نیاز به هیچ دارویی نیست مگر مکمل های تغذیه ای که اونم اگه تغذیه مناسبی رو دریافت کنن و از میوه جات استقبال کنن و غذای نرم تخم مرغی رو هم بخورن اصلا نیازی به مکمل هم نیست.
          بخش تکثیر و تولید مثل طوطی کوتوله رو جستجو و مطالعه کنید.

          پاسخ
          1. مجتبی

            ممنونم.
            جفت خیلی مستی میکنن و نزدیک به جفتگیری هستن. میخوام فرصت داشته باشم یک ماه استراحت بدم و تقویتشون کنم. چه غذاهایی بدم برای رفع مستی؟؟
            الان عرق کاسنی داخل آبخوری ریختم. دیگه چی بدم بهشون؟

            پاسخ
  12. مائده

    سلام من دوتا کوتله دارم خیلی دعوا میکنن پرهای همو میکنن دوتا شونم نرن وابستگه زیادی هم به هم دارم اگه از هم جدا شون کنم میمیرن

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      در دو قفس مجزا نگهداریشون کنید و برای هر کدوم هم جفت ماده تهیه کنید دیگه مشکلی نخواهند داشت. نه افسرده میشن و نه اینجوری درگیری بینشون به وجود میاد.

      پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سوالتون؟
      سوال ها پاسخ داده شدن یا در حال پاسخگویی هست. با این حال اگه سوالی بدون جواب مونده لینک سوالتون رو ارسال کنید.
      با سپاس.

      پاسخ
  13. ساحل

    سلام . کوتوله ی من ماده ست الان یک سالشه کاملا دستی . مشکلم اینه که من بخاطر بیماری یه دوماهی نبودم و الان یه هفته که اومدم خونه ولی نمی دونم چرا اینقدر جیغ جیغو شده تو هر شرایطی جیغ می زنه قبلا آواز می خوند ، حتی دو سه تا کلمه رو می گفت ولی الان مدام جیغ می زنه تو قفس باشه جیغ می زنه بیرون می یارم جیغ می زنه ، غذا نمی خوره ، کلافم کرده ، تک جیغ هم نمی کشه ، پشت سر هم انگار نفس کم نمی یاره شرایط خونه همونه ، محبتم رو هم بهش بیشتر کردم اما نمی فهمم چش شده .
    یه سوال دیگه اینکه میوه و سبزی رو تو قفسش نمی خوره و حتما باید روی پای من یا شوهرم یه چیزی بخوره ، البته مخلوط دانه هاشو می خوره تو قفس ، حالا یه وقت ما نبودیم چطور بهش غذا بدم
    ببخشید طولانی شد

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      جلب توجه میکنه و یا شایدم عصبی هست و نیازه بیشتر بهش رسیدگی کنید و بیشتر در کنارش باشید و باهاش حرف بزنید یا حتی واسش جفت تهیه کنید اگه زمان هایی تنها میمونه.
      در مورد تغذیه مشکلی نیست. در نظر داشته باشید نباید پرنده ای مثل طوطی کوتوله تنها بمونه و از تنهایی ممکنه اصلا اعتصاب غذا کنه و تلف بشه.

      پاسخ
      1. ساحل

        ممنونم از اینکه جواب دادین ، احتمالا باید براش جفت بخرم چون جدیدا رو دست شوهرم بالا می یاره 🤦‍♀️🤦‍♀️ و همش هم دوست داره پیش شوهرم باشه 🙁 ، دیگه هووم شده 😂
        یه سوال دیگه من شنیدم تو برزیلی ها ماده ست که جفت رو انتخاب می کنه و بین نرها جفتی رو که خودش انتخاب کرده رو می پذیره این درسته ؟ و اگر درسته چطور براش جفت پیدا کنم که مورد پسندش باشه ؟

        پاسخ
        1. شهریار (onlypet.ir)

          نه چندان درست و نه چندان غلط. خیلی نمیشه گفت که حتما جفتی تهیه کنید نپسندن همدیگرو و جفت نشن. از طرفی موارد استثنا هم وجود داره که این اتفاق میفته و همدیگرو نمیپسندن و دعوا میکنن. در بیشتر موارد مشکلی پیش نمیاد و جفت میشن.
          سعی کنید یک هفته ده روز اول در دو قفس مجزا باشن و همدیگه رو فقط ببینن و بعد کنار هم قرار بگیرن وگر نه احتمال درگیری هست.

          پاسخ
  14. رویا

    سلام
    یک جفت برزیلی دارم حدود ۱ ماه میشه جفت خوردن دوره پاکسازی رو‌تموم‌ کردن تغذیه اشون مخصوص دوره جفتگیری و تخم گذاریه
    اما تنها مشکلی که هست ماده دیوانه تشریف داره
    نر‌میخولد باهاش جفتگیری کنه خودشو‌میزنه به اون راه میره تو لونه یا با ظرف اب و‌غذا و میره نر که میوفته دنبالش نر رو‌میزنه و اژ بونه پرتابش میکنه بیرون
    چیکار‌کنم
    خیلی ممنون

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خب شاید هنوز امادگی کامل تولید مثل رو نداره. در هر صورت کار خاصی نمیشه انجام داد و فقط باید صبر کنید.

      پاسخ
      1. سایه

        سلام من ی خرگوش ماده دارم الان تقریبا ده ماهه ی ماهه براش جفت آوردم آخه هی از دستمون بالا می‌رفت و مثل نرها ادا درمی‌آورد ..خرگوش نر از ماده کوچکتره.چندماه اما بالغه ..روز اول ماده می‌رفت روی نر ..اما بعد ده روزی کم کم نر می‌ره طرف ماده برا جفت گیری ولی ماده اصلا نمیزاره فرار می‌کنه دعوا میکنند …چرا ماده خرگوش نر را قبول نمیکنه

        پاسخ
  15. ناشناس

    سلام.وقتتون بخیر.من دو جفت برزیلی فیشر و وایت فیس دارم که هر دو جفت جوجه های همسن دارن.وایت فیسها خیلی به تک جوجه خودشون نمیرسن چون بار اولشون.هم هست.سوالم اینه که میتونم جوجه اونها رو مابین جوجه های جفت فیشر بذارم که ماده فیشر اون رو همراه جوجه هاش بزرگ.کنه یا نه ؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خیر. ممکنه جوجه رو قبول نکنه و اون رو بندازه بیرون یا اسیب جدی بهش بزنه. نهایتا اگه سن جوجه در حدی هست که خودتون بتونید دستی با سرلاک بزرگش کنید گزینه بهتری هست.

      پاسخ
  16. maryam.n

    سلام.ممنون میشم پاسخ بدین که چرا جفتهای برزیلی من هم رو میزنند .قبلا سوال کردم بابت اینکه جوجه از تخم بیرون نمیاد و حالا با کمک دوستان مشکلم حل شده و جفتها جوجه دارن ولی گاهی ماده با نر دعوا میکنه و نر رو میزنه.و یه سوال دیگه اینکه وعده غذایی برنج و ماکرانی بصورت روزانه برای پرنده هام.مشکلی ایجاد نمیکنه؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اگه درگیری گه گاه هست موردی نیست و طبیعیه و بین جفت رخ میده. برای غذاشون هم اصلا خوب نیست هر روز برنج و ماکارونی و اینجور چیزا دریافت کنن. در هفته نهایتا یکبار یا دوبار نه هر روز….

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *