تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

تکثیر عروس هلندی ها تا حد زیادی اسان است و حتی میتوان  انها را در قفس تکثیر کرد. عروس ها والدین خوبی بوده و با صبر و حوصله جوجه های خود را به نحو ماهرانه ای بزرگ میکنند. رمز موفقیت در تکثیر عروس هلندی ها داشتن یک جفت سالم و مطمئن میباشد. در ادامه متن هر انچه که برای تکثیر عروس هلندی ها لازم بوده بیان شده است.

به ادامه متن توجه کنید

تکثیر عروس هلندی: تکثیر عروس ها در ایران خوشبختانه با موفقیت همراه بوده و رنگ های مختلفی از این پرنده تکثیر یافته است. اما به دلیل جفت گیری های نامناسب، هیبرید سازی و سایر عوامل بعضی از انها عقیم هستند و توانایی تولید مثل را نخواهند داشت. یعنی تخم ها به جوجه تبدیل نخواهد شد. در صورتی که جفت جوان، سالم و نژاد دار تهیه کنید شانس تکثیر موفق پرنده به بالاترین حد خود میرسد زیرا عموما انواع نژاد دار عقیم نیستند و تخم ها به جوجه تبدیل می شود و عروس هلندی ها نیز والدین خوبی بوده و مراحل تکثیر را از ابتدا تا انتها به خوبی انجام میدهند

برای تکثیر پرنده به وسایل گرانقیمتی نیاز نیست و تنها فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر که در زیر اشاره میشود کافی است

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده (بهتر است پرنده خریداری شده به صورت جفت خریداری شود، اگرچه عروس هلندی ها به سرعت با هم جفت میخورند ولی مدت زمانی طول میکشد تا اماده تکثیر شود، از طرفی ممکن است جفت انتخابی شما همدیگر را نپسندند. بنابراین انتخاب عروس های جفت خورده می تواند انتخاب هوشمندانه تری باشد)

۲) تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر

۳) فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر

۱) تهیه عروس هلندی های جوان و جفت خورده: بهتر است عروس هلندی های خریداری شده جوان و بالغ باشند. سن بلوغ عروس هلندی ها بین ۱.۵ الی ۲ سال است. همچنین بهتر است مدتی از جفت  گیری انها گذشته باشد. مزیت تهیه جفت عروس هلندی این است که شما مرحله اولیه تکثیر را پشت سر میگذارید. به دلیل اینکه جفت کردن دو پرنده  ان هم به انتخاب شما کمی مشکل است و شاید پرنده ها همدیگر را نپسندند یا مدت زمان زیادی طول بکشد تا با هم جفت بخورند. بهتر است از پرنده فروش جفت مطمئنی را درخواست کنید. بهترین عروس ها انهایی هستند که قبلا امتحان خود را پس داده باشند که قیمت نسبتا بالایی دارند. توصیه بنده این است که با رنگ خاکستری شروع کنید تا احتمال عقیم بودنشان یا مسائل ژنتیکی در تولید مثل نداشته باشید.

۲)تغذیه مناسب برای اماده ساختن عروس ها جهت تکثیر: باید عروس ها را برای تکثیر موفقیت امیز تقویت کرد استفاده از دان تقویتی و غذای نرم در این زمان بسیار مسمر ثمر می‌باشد

تهیه دان نرم یا غذای مکمل حیوانی و چند نکته: تخم مرغ شناخته شد ترین غذای نرم و مکمل محسوب می‌شود برای همین می‌توان سفیده تخم مرغ اب پز را با مقدار کمی زرده به همراه بادام و هویج رنده کرد و در اختیار پرنده قرار داد. اکثر عروس ها از هویج استقبال میکنند ولی ممکن است بعضی از انها هویج را دوست نداشته باشند که باید از مخلوط تخم مرغ حذف گردد. شاید اضافه کردن سینه مرغ اب پز بدون هیچ گونه ادویه جات غذای نرم و تکمیلی ما را کامل تر از پیش کند. عروس ها به سینه مرغ هم علاقه دارند با این حال در دادن سینه مرغ به پرنده ها زیاده روی نکنید چرا که میتواند مشکلات گوارشی را برای پرنده ها به وجود آورد.

دان ساده و معمولی پرنده نباید قطع شود و به روال عادی باید با این دان که شامل کتان و ارزن درشت است تغذیه شوند و تنها باید غذای نرم پروتئینی به رژیم روزانه پرنده اضافه گردد. گاها استفاده از برخی حشرات و کرم های تجاری مانند میل ورم یا سوپر ورم برای تامین نیازهای پروتئینی پرنده برای تولید مثل می تواند بسیار مفید واقع شود.

دانه های تکمیلی که میتوان در اختیار پرنده قرار داد همان مخلوط هفت تخم است که احتمالا در رژیم عادی پرنده نیز گاها استفاده میکنید ولی در زمان اماده سازی برای تولید مثل می توانید این مخلوط را به صورت روزانه نیز در اختیار پرنده ها قرار دهید. بادام رنده شده یا خورد شده هم میتواند غذای تکمیلی پرنده را تکمیل تر کند. تخمه افتابگردان هم که به حتم تا به حال به پرنده میدادید و نباید ان را قطع کنید

استفاده از جوانه دانه ها و سبزیجات و میوه جات در این زمان برای تامین ویتامین های مورد نیاز عروس ها و تقویت نطفه نر اجباری است. برخی از عروس ها از خوردن میوه جات و جوانه دانه ها امتناع می کنند. در این صورت استفاده از مکمل های تغذیه‌ای تجاری شامل مولتی ویتامین ها می تواند بسیار مفید باشد. از جمله مکملی که برای تولید مثل و تقویت نطفه پرندگان استفاده میگردد مکمل ad3e است که به صورت تجاری عرضه میگردد.

استفاده از کف دریا(سپیا) در این زمان توصیه میشود.

بهتر است غذای  نرم را در رژیم عادی پرنده به مقدار کم و مثلا هفته ای یک بار قرار دهید و به محض دیدن علائم جفتگیری و اماده بودن، تغذیه با غذای نرم را به طور روزانه شروع کنید.

۳)فراهم کردن شرایط و وسایل تکثیر: این قسمت مهمترین و حیاتی ترین قسمت محسوب می‌شود به این معنی که فراهم اوردن شرایط مطلوب مساوی است با تکثیر موفقیت امیز و در غیر اینصورت چیزی جز عدم موفقیت و نا امیدی نصیبتان نخواهد شد

قفس پرنده: از بزرگترین قفسی که دارید یا می‌توانید تهیه کنید استفاده نمایید. شاید ازادی پرنده و نگهداری در پاسیو یکی از رموز موفقیت باشد. البته عروس هلندی ها را میتوانید در قفسی با ابعاد ۱۰۰*۶۰*۵۰ هم تکثیر کرد

قوطی تکثیر: یکی از مهمترین عوامل در تکثیر موفق عروس هلندی انتخاب قوطی تکثیر است. بعضی عروس ها روی فضای باز هم تخمگذاری میکنند ولی اکثر انها به محلی سرپوشیده برای تولید مثل نیاز دارند. متاسفانه اکثر قوطی‌های تکثیر موجود در بازار مناسب مرغ عشق هستند تا عروس ها بنابراین دقت داشته باشید برای انتخاب قوطی به سایز ان توجه ویژه ای داشته باشید. اگر هم تمایل به تهیه قوطی های تولید مثل تجاری ندارید می‌توانید قوطی تکثیر را خودتان بسازید.

قوطی تکثیر مناسب حداقل طولی برابر با ۲۵ سانتیمتر و ارتفاعی برابر با ۱۵ سانتیمتر دارد که باید در کف آن نیز محل تو رفته‌ای برای جلوگیری از لیز خوردن تخم ها داشته باشد، همچنین می‌تواند چوبی یا پلاستیکی باشد. بعضی از عروس ها از چوب، الیاف و پوشال استقبال میکنند، در حالی که بعضی دیگر به چیز دیگری جز گودی کف لانه نیاز ندارند و ترجیح می‌دهند بدون وجود الیاف تخم گذاری کنند. بهتر است الیاف و پوشال را نیز به همراه قوطی تکثیر در اختیار عروس ها قرار دهید زیرا در صورت عدم علاقه مشکلی پیش نخواهد امد و خودشان انها را بیرون می‌ریزند یا در صورتی که مورد توجهشان باشد از ان استفاده می‌کنند.

بعد از تهیه قوطی تکثیر و قفس مناسب بهتر است قوطی تکثیر را در محلی مناسب در داخل قفس یا خارج از قفس نصب کنید و همچنین قفس پرنده را  در محلی ارام که نور روز ان محل را روشن و تاریکی شب ان محل را تاریک کند قرار دهید ( البته استفاده از نور مصنوعی مشکلی را پیش نخواهد اورد و منظور این بود که مثلا تا ۱۲ شب چراغ پرنده روشن نباشد)

مرحله اخر جفتگیری و تولید مثل: با وجود اینکه عروس هلندی ها با یکدیگر جفت هستند ولی جفتگیری زمان تکثیرچیز دیگریست و ممکن است مدتها به طول انجامد تا پرنده شروع به تولید مثل و تکثیر کند ولی اکثر انها با شرایط مناسب، در فصل بهار خود را اماده تکثیر میکنند. دقت داشته باشید پرنده ها در اسارت ممکن است فصول را با شرایط محیطی خود بسنجند و الزاما فصل بهار تنها فصل تولید مثل عروس ها در اسارت نیست. حتی در فصل زمستان و در صورت فراهم بودن شرایط محیطی مناسب عروس ها اقدام به تولید مثل میکنند.

مراحل کار به این صورت است که شما عروس هلندی های اماده را از همان ابتدا در قفس مناسب به همراه قوطی تکثیر قرار میدهید، بعد از مدتی متوجه خواهید شد که انها مرتبا در قوطی تکثیر رفت و امد دارند و حتی ممکن است ماده داخل قوطی بماند. کم کم عمل جفتگیری و لقاح انجام شده و عروس ماده تخم گذاری میکند، نرها و ماده ها هر دو روی تخم میخوابند، با این حال جنس ماده بیشترین وظیفه و نقش را برای خوابیدن روی تخم ها ایفا میکند. اگر بخواهیم وظایف را به صورت تقریبی تقسیم بندی کنیم، می‌توان گفت صبح ها وظیفه خوابیدن روی تخم ها به عهده نر و طول شب به عهده ماده باشد. یا حتی هنگام تغذیه هر یک دیگری روی تخم ها میخوابد. حتی هر دو را می تواند دید در کنار هم روی تخم ها نشته اند و این مورد در عروس های مختلف یکسان و دقیق و پیش بینی شده نیست.

در نهایت بالاخره پس از گذشت ۱۹ تا ۲۲ روز جوجه ها سر از تخم بیرون اورده و والدین بخوبی از انها مراقبت میکنند.

نکته های بسیار مهم و تکمیلی:

۱) تغذیه دان تقویتی و نرم را تا شروع شدن تخم گذاری ادامه دهید و بعد از تخم گذاری دان تقویتی را قطع کنید یا به میزان کمی در اختیار پرنده ها قرار دهید و با تولد نوزادان تغذیه با دان تقویتی را مجددا شروع کنید. دلیل اینکار برای جلوگیری از تحمیل انرژی مازاد به پرندگانی است که می خواهند با ارامش کامل روی تخم ها بخوابند.

۲) در روزهای ۱۸ الی ۲۲ روز پس از تخم گذاری محیط پرنده ها را کمی مرطوب کنید یا لااقل کاسه ابی در قفس قرار دهید تا در صورت نیاز ابتنی کنند.  رطوبت هوا در تسهیل بیرون امدن جوجه ها از تخم کمک خواهد کرد. عموما پرنده ها به طور طبیعی برای این منظور ابتنی می کنند با این حال می توانید از دستگاه بخور، حوله خیس یا قرار دادن ظروف ابتنی برای مرطوب کردن محیط استفاده نمایید.

۳) فصل تکثیر عروس ها از بهار تا اوایل تابستان است و بهتر است در این زمان مبادرت به تکثیر کنید. اگرچه در اسارت فصول برای پرنده ها مفهوم انچنانی ندارد و نسبت به شراطی محیطی واکنش های مختلفی از خود نشان می دهند و ممکن است در فصول دیگر یا هر زمان که شرایط را مناسب ببینند شروع به تولید مثل کنند

۴) در تکثیر عروس هلندی ها عجول نباشید و بهتر است بعد از خرید عروس ها تا چند ماه به انها اجازه دهید تا با محیط کاملا اشنا و اداپته شوند.

۵) دان تقویتی را در رژیم معمول پرنده به صورت کم و هفتگی قرار دهید و در زمان تکثیر با دیدن علائم جفتگیری برای تکثیر غذای تقویتی را روزانه در اختیار عروس ها قرار دهید. استفاده از مکمل های تغذیه ای می‌تواند نقش بسزایی در تکثیر موفق عروس ها داشته باشد.

موفق باشید

در صورت کپی برداری منبع مطلب (onlypet.ir) با درج لینک ذکر شود.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

2,199 دیدگاه در “تکثیر و تولید مثل عروس هلندی

  1. ناشناس

    اگه ماده رو از نر جدا کنم جوجه هارو قبول میکنه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      جفت عروس هلندی رو هرگز نباید از هم جدا کنید.

      پاسخ
  2. افشین

    سلام من عروسم یه ماه قبل تخم گذاشته بود ۴تا برای بار اول ولی هیچ کدوم رو درنیاورد امروز دوباره یه تخم دیگه گذاشته
    حالا من چیکار کنم تخمهای قبلی سیاه شدن اونارو بردارم تازها بمونن یادست نزنم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      حتما باید تخم های قبلی رو خارج کنید تا پرنده روی تخم های جدید بخوابه البته بهتر بود تخم های خراب رو زمانیکه پرنده از روی تخم ها کامل بلند شده بود بر میداشتین و اینقدر صبر نمی کردین تا مجددا تخم گذاری کنه بعد از ۲۱ و یا ۲۵ روز که پرنده از روی تخم هاش کامل بلند میشد باید تخم های خراب رو خارج می کردین

      پاسخ
  3. محمد

    سلام و خسته نباشید
    من یک جفت عروس هلندی دارم که نر بزرگتر از ماده است ، و نر میخونه تا وقتی تو اتاقم بعد ماده هم همون صداهارو تقلید کرده و میخونه به نوبت میخونن ساعت ۱۰شب میخونن منم رو قفسشون یه پارچه میندازم صبح از ۸ شروع میکنن به خوندن البته ماده صبحا میخونه عصر به بعد نر اشکالی نداره پارچه میندازم؟؟
    دو بار نصف شب پر زدن منم ترسیدم از این به بعد واسشون چراغ خواب کم نور روشن میذارم اشکالی نداره؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اصولا بهتره محیط پرنده ها به نحوی باشه که با تاریک شدن هوا کم کم برن تو کار خواب. خب وقتی چراغ ها روشنه پرنده هم میخونه و نمیدونه الان شبه و وقت استراحت هست و کلا ساعت بدنشون بهم میخوره. به هر حال …..
      موردی نداره از پارچه استفاده کنید، هچنین چراغ خواب هم نیازی نیست. پرنده ها تو اسارت هم مجبورن ساعت خوابشون رو با ما هماهنگ کنن و هم به پارچه و اینجور مسائل عادت کنن.

      پاسخ
  4. محمد

    چندتا سواله دیگه البته سوال خیلی دارم ممنونم که پاسخگو هستید کسیو میخواستم که اطلاعات داشته باشه و به پرسشهام پاسخ بده خدا خیرتون بده
    من حدودا ۱ماه شده یک جفت عروس گرفتم اینطور که پرنده فروش گفت نر ۱ساله است و ماده ۸ماهه
    ایا میشه سن تشخیص داد؟؟
    و اینکه ماده تو این سن ممکنه جفت بخوره و تخم بذاره؟
    لونه هم دو روزه گذاشتم کفشم پوشال گذاشتم
    در ضمن هفته ایی یک تا دو بار حمام میبرمشون و میذارمشون جلو بخاری برقی تا خشک بشن!(دما هم کنترل میشه رطوبتم همینطور)
    وحشی بودن اما نر بهتر شده و ماده وحشی تر شده به هم نوک میزنن تا اینکه نر عقب میکشه!
    ممنون میشم هرچی میدونید بهم بگید

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله شدن که میشه الان جنسیتشون رو تشخیص داد. اما اگه برای جفتگیری و تکثیر مورد نظرتون هست باید حداقل به سن یک سال و نیم برسن.
      این درگیری ها طبیعیه مخصوصا اگه هر دو بالغ نباشن، یا اگه هر دو نر باشن که دیگه این درگیری ها زیاد هم میشه و باید مطمئن بشید نر و ماده هستن.

      پاسخ
  5. محمد

    میخواستم ببینم سنشون چطور بفهمم؟؟
    و اینکه چندبار در هفته باید حمام کنن؟؟

    پاسخ
  6. MOHAMMAD. gh

    سلام یک جفت عروس دارم که سری پیش سه تخم گزاشتند وهر سه جوجه شدند ولی این سری شیش تا تخم کردند که هیچکدوم جوجه نشدن ۲۰روز از آخرین تخم گزشته دلیلش چی میتونه باشه ؟؟؟ و چیکار کنم چه برای تخم گزاری بعدی آماده شن و مشکلی نداشته باشن؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر هنوز ماده روی تخم ها میخوابه چند روزی صبر کنید شاید جوجه بشن اما اگر ماده کامل یکی دو روز از روی تخم ها بلند شده تخم ها رو بردارید و چک کنید و ببینید اصلا بستن یا نه.
      برای تقویت هم غذای متنوع و مقوی بهشو نبدین و قبل از تخم گذاری یک وعده تخم مرغ آب پز بخورن و یک روز هم در ظرف آبخوری از مولتی ویتامین مخصوص پرندگان استفاده کنید.
      ذرت تازه – جوانه گندم تازه و مخلوط دانه ها براشون مفیده میوه و سبزی هم بهشون بدین.
      ضمنا لونه هم باید استاندارد باشه درسته سه تا تخم قبلی جوجه شدن ولی باید لونه جا برای ۶ – ۷ تا تخم رو داشته باشه.

      پاسخ
  7. السا

    سلام طوطی من خیلی به بالای مبل علاقه پیدا کرده و وقتی میارمش رو شانه ام سریع پرواز میکنه و میره بالای مبل

    می خواستم بدونم راهی برای رفع این مشکل هست یا خیر
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خیر مگر اینکه به مرور زمان خودش از این کار دست بکشه.
      ضمنا این مشکلی نیست بلکه طبیعیه و دوست داره در ارتفاع بشین هتا احساس ارامش و امنیت بیشتری داشته باشه. به مرور زمان که بیشتر به شما عادت کنه به همه جا سرک میکشه.

      پاسخ
  8. السا

    سلام
    متشکرم از راهنمایی شما
    اما یک مطلبی را یادم رفت خدمت شما عرض کنم
    طوطی من جوجه است و تازه دان خور شده است
    علاوه بر مطلبی که خدمت شما عرض کردم
    کمی هم پرخاش گری می کنه
    می خواستم بدونم این مطلب مربوط به پر ریزی شش ماهگی جوجه طوطی است یاخیر
    با تشکر

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب این رفتار ربطی به پر ریزی نداره تازه در این فصل اصلا پر ریزی هم نمیکنه و مگر اینکه نزدیک عید و یا اوایل تابستان پر ریزی کنه.
      اگر پرهاش رو کوتاه نکردین کمی پرهاش ور کوتاه کنید تا پرواز بلند نداشته باشه و به خودش اسیب نزنه ضمنا زیاد هم پرهاش رو کوتاه نکنید تا زمین نخوره.

      پاسخ
  9. السا

    با سلام
    با تشکر از راهنمایی شما
    پرنده پرهاش کوتاه است
    و نیم متر بیشتر پرواز نمی کنه از نظر ارتفاع
    باتشکر

    پاسخ
  10. وحیده

    سلام

    دو تا عروس هلندی دارم ابان ماه عروس نر ( که اون موقع ۶ ماهه بود ) و دو ماه بعدش ماده رو خریدم چیکار کنم تخم بذارن نمیدونم جفت خوردن یا نه ؟ نر خیلی بازیگوش و دست اموز هس و برعکس ماده ترسو و خیلی ارامه قبلا با هم دعوا میکردن ولی الان با هم دعوا نمیکنن و فقط گاهی موقع غذا خوردن نر نمیذاره ماده غذا بخوره ماده هم اهل دعوا نیس ارومه و البته یه چند ماهی از نر بزرگتر هس ولی نمیدونم سنش چقدره بخاطر همین بعد از سیر شدن نر میره سرغذا . وقتی نر تو حالت عادی هس ماده و نر باهم تو لونه تکثیر هستن ولی وقتی ماده میفهمه که نر مست هس تو لونه تکثیر نمیره و ازش فرار میکنه و هر کدوم تو یه گوشه جدا تو قفس میمونن چیکار کنم به نظرتون ماده رو عوض کنم یا با هم جفت خوردن ؟گاهی وقتا ماده سرشو از لونه بیرون میاره و نر نوازشش میکنه و دو سه بار هم اواز خونده . نر خیلی بهم عادت کرده بخاطر همین امروز جلوی قفس رو با پارچه پوشوندم تا رفت و امد منو نبینه تا باهم جفت بشن ولی وقتی احساس میکنه تو اتاقم سر و صدا میکنه در ضمن براشون مولتی ویتامین و پودر تقویتی برای تکثیرشون از دامپزشک خریدم و غذای گرم هم بهش میدم لطفا راهنمایی بفرمایین . متشکرم
    ببخشید چن بار سوال نوشتم ولی نمیدونم ارسال شده یا نه error میده
    شرمنده اینم بگم که ابان ماه ۹۶ خریدم یک سال از باهم بودنشون میگذره خیلی دوس دارم جوجه داشته باشن اگه راهنمایی بفرمایین ممنون میشم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      حتما به همه سوالات به ترتیبی که پرسیده شده باشن در اولین فرصت که آن لاین بشیم جواب میدیم.
      اون پست شما رو بنده حذف کردم.
      خب اگر سایز قفس مناسب باشه و از لونه استاندارد استفاده کرده باشید و دست کارشون نکنید یعنی جابجا نشن و یک جای ثابتی قرار داشته باشن این احتمال هست تا بعد از عید تخم گذاری کنن.
      خوبی پرنده های شما اینه که هم خون و خواهر برادر نیستند.
      ضمنا جفت عروس هلندی رو نباید از هم جدا کنید اگریکی رو تعویض کنید همه چی خراب میشه و ممکنه دیگه با پرنده جدید جفت نخوره.
      نیازی نیست غذای با طبع گرم بهشو نبدین بلکه باید طبع غذاها رو رعایت کنید و متعادل غذا بخورن هم میوه و سبزی و هم دانه گرم.
      قفس باید جا دار باشه تا بتونن جفت گیری کنن ضمنا باید همه چی عالی باشه تا پرنده تولید مثل کنه.

      پاسخ
  11. وحیده

    سلام اقا مجتبی
    اول از همه ازتون ممنونم گه وقتتون رو در اختیارم گذاشتین و راهنمایی کردین و بعدش یه سوال دیگه هم داشتم اینکه فرمودین قفسشون جادار باشه خدمتتون عرض کنم که قوطی تکثیرشون مانند عکس بالایی سایتتون هس و در مورد قفس اینکه سایز قفسشون دو برابر عکس قفس بالایی شما هس ولی امروز به خاطر اینکه ماده از دست نر فرار نکنه و بهمدیگه نزدیک باشن و توجه کنن یه تخته چوب گذاشتم وسط قفس و قفسشون رو کوچکتر کردم و حالا سایزش مثل قفس بالایی شما شده به نظرتون بردارم یا همونطوری بمونه ؟ و همچنین تو قفس دو تا چوب برای نشستن گذاشتم و عروس ها موقع شب هر کدوم تو یه چوب جداگانه میخوابن یکیش رو بردارم تا نزدیک هم باشن یا این اشکال نداره ؟
    متشکرم

    پاسخ
  12. وحیده

    سلام وقت بخیر
    ببخشید اقا مجتبی از دیروز عروس نر خیلی بی تابی میکنه و جیغ میزنه دلم براش میسوزه از یه طرف قفسش کوچیک شده از یه طرف ماده بهش توجه نمیکنه و از یه طرفم من جلوی قفس پارچه کشیدم (اخه میدونی من اکثرا تو اتاقم هستم با اینکه زیاد باهاش حرف نمیزنم ولی تا وقتی که تو اتاقم میاد جلوی قفس میشینه و بهم نگاه میکنه حالا هم که با پارچه پوشوندم نمیتونه ببینه داره خودشو هلاک میکنه ) انقد از صبح جیغ زده و سروصدا میکنه که خودشم خسته شد می ترسم یه طوریش بشه به نظرتون چیکار کنم ؟ خیلی نگرانشم موندم چیکار کنم ارامش خودشم بهم خورده .ولی ماده اولش بی تابی کرد ولی سروصدا نمیکرد الانم عین خیالش نیس نشسته داره با پرهاش بازی میکنه بیچاره عروس نازم لطفا کمکم کنین

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اتفاقا هرچی قفس بزرگتر و جادار تر باشه بهتره نباید قفس رو کوچک می کردین پرنده های شما جفت خوردن ضمنا جفت دادن طوطی اصلا زورکی نیست بلکه باید در بهترین شرایط باشن و خودشون جفت بشن.
      میله نشیمن رو هم کم نکنید.
      فقط میله ها طوری قرار گرفت هباشن که بتونن به راحتی جفت گیری کنن ببخشید یعنی اینکه دم نر به دیواره های قفس گیر نکنه و از نظر ارتفاع هم نر و ماده روی هم جا بشن.
      به نظر بنده حتی پارچه رو هم برداریدو بذارید در حالت عادی خودشون باشن. بنده فکر میکنم زیاید حساس شدین چون گفتم خدمتتون تا بعد از عید انشاالله تخم گذاری میکنن ضمنا برای تولدی مثل باید نر و ماده هر دو خوشحال باشن و نباید اونها رو اذیت کنید و نباید اینقدر دست کاریشون کنید شما عروس هلندی مولد هم داشته باشید و اینطوری دست کاریشون کنید دیگه تخم و جوجه نمیدن.
      بنده جفت عروس مولدی داشتم فقط از توی این خونه رفتن تو خونه دیگه یعنی دادم به برادرم ۶ ماه دیگه تخم نکردن این موارد طبیعیه و برای طوطی باید صبر و حوصله زیادی داشته باشید و اصلا مهم نیست شما رو ببینن و یا نه و …. فقط همه چی باید عالی باشه و دست کاریشون نکنید.

      پاسخ
  13. وحیده

    چشم ممنون از وقتی که پارچه رو برداشتم و قفسشون رو به حالت اولش برگردوندم خیالشون راحت شد رفتن جلوی قوطی تکثیر نشستن نر مشغول نوازش ماده هس .
    خیلی ممنون

    پاسخ
  14. محمد

    سلام من یه جفت عروس دارم هر دو طوسی هستن ،هدفم اینه که جفت که خوردن بچه هاشون کامل طوسی نباشن ،واسه همین میخوام ماده را لوتینو بگیرم با نر طوسی سر زرد
    شنیدم که نژاد لوتینو عقیم هستن۹۸% ایا درسته ؟؟
    و اینکه ماده ایی که میخوام بگیرم به چه خصوصیاتیش توجه بیشتر کنم بفهمم از همه نظر اوکیه؟
    ممنونم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      کاملا حرف بی ربطی هست واقعا نمیدونم از کجا همچین حرفی سر زبونها افتاده بنده حداقل تا الان عروس هلندی عقیم ندیدم حالا هر رنگیش ؟؟؟!!!!!
      فقط توصیه میکنم عروس هلندی که جفت خورده رو هرگز از هم جدا نکنید چون ممکنه با پرنده جدید جفت نخوره و مشکل ساز بشه برای هر دو جفت مشکله بهتره از اول پرنده جفت نخورده تهیه کنید.
      فقط دقت کنید پرنده سالم و سرحال و جوان باشه دیگه در تولید مثل چی جواب بده شانسی هست.

      پاسخ
      1. محمد

        سپاس سپاس که جواب میدید!!
        حدودا ۲ماهه خریدم ،جفت نبودن و نیستن
        یک سوال در مورد لانه!لانه باید نور داشته باشه داخلش؟
        من خودم ساختم با ابعاد ۳۰در ۲۵ و بالاترین جای قفس زدم

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          خب اگر جفت نیستن کارتون راحت تر هست و میتونید اونها رو جابجا کنید.
          لانه خیر نباید نور داشته باشه و قرار نیست نور داخل لونه بتابه.
          فقط باید کف لونه گود باشه تا همه تخم ها رو در یکجا جمع کنه و مثل مثلا کوزه خوابیده و یا کنده درخت که داخلش رو خالی کرده باشید باید اینطوری شیبدار باشه .

          پاسخ
          1. محمد

            واقعا ممنون که سریع پاسخ میدید!!
            من امروز ماده رو عوض کردم و لوتینو خریدم اما فعلا نذاشتم داخل قفس نر ،تو یه قفس جداست ولی روبرو هم دیگه ان،نر خیلی سریع واکنش نشون داد و میخونه ،بذارم جدا باشن یه مدت یا نه بذارم تو یه قفس؟؟

            پاسخ
            1. محمد

              ببخشید هعی سوال میپرسم ❤️
              الان یجا خوندم نوشته بود که دو قفس جایی بذارید که همدیگرو نبینن و فقط صداهمو بشنون!
              حالا بهترین راهش چیه؟دو قفس روبرو هم باشه که همو ببینن یا جوری که فقط صدا همو بشنون یا تو یه قفس؟؟؟
              بازم میگم ماده تازه امروز عوض کردم
              تشکر فراوان

              پاسخ
              1. مجتبی

                سلام
                اشتباه فرمودن که همدیگه رو نباید ببینن.
                اگر همدیگه رو نبینن چه خاصیتی داره ؟؟؟!!! اتفاقا باید دو تا قفس نزدیک به هم و جلوی دید ه مباشن تا نر و ماده با هم آشنا بشن تا راحت تر جفت بخورن فقط صدا شنیدن که به هیچ دردی نمیخوره.

                پاسخ
            2. مجتبی

              سلام
              هرگز دو تا طوطی غریبه رو یک مرتبه جفت ندین بلکه باید یکی دو هفته جلوی دید هم باشن و بعد از اینکه پرنده تازه وارد به محیط جدید عادت کرد و هر دو آماده جفت گیری شدن جفتشو نبدین اگر عجله کنید همه چی خراب میشه پس حداقل دو هفته رو صبر کنید تا پرنده جدید عادت کنه بعدا جفتشون بدین.

              پاسخ
  15. MOHAMMAD. gh

    سلام ۱۲روزه که دوتا از جوجه عروس ها از تخم در امدن و یکیشون یه روز بزرگتر از اون یکیه الان اون بزرگه چشم هاش باز شده و تیغاله ایی شده ولی اون یکی با اینکه ۱۲ روزشه اصلا بزرگ نشده و همونطور مونده تقریبا عللتش چیه؟؟؟ الا ن اون یکی جوجهه اندازش چهار برابر بزرگتر از این یکی است چرا اون رشد نمیکنه پس؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      علتش همون اختلاف سنی جوجه ها هست و جوجه بزرگتر اکثر غذاها رو میخوره و به جوجه کوچکتر غذای کمتری میرسه اگر بتونید جوجه بزرگتر رو جدا کنید و با دست تغذیه کنید و جوجه کوچکتر رو والدین تغذیه کنن اون هم رشد میکنه.

      پاسخ
  16. محمد

    سلام ،جمعه خوبی واستون آرزو‌ دارم
    سن عروس نر‌ من ۱سال و ماده ۸ماهه ,میخواستم بپرسم ایا جفت میشن؟دو هفته دیگه بذارمشون تو‌ یک‌ قفس!
    سوال بعدیم عروس ماده مدفوع خشک شده کف قفس میخوره ،چکار کنم اینکارو نکنه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      ماده هنوز جوان هست ولی خب جفت میشن و مشکلی نداره .
      اینکه چه زمانی در یک قفس در کنرا ه مباشن و جفت بخورن بستگی به شرایط داره باید پرنده تازه وارد ترسش ریخته باشه و هر دو نر و ماده به هم علاقمند شده باشن از روی رفتراشون میتونید تشخیص بدین که آماده جفت دادن هستند یا نه ولی چیزی ک همیتونم بگم اینه که عجله نکنید و با حوصله عمل کنید حالا یک هفته هم اضافی صبر کنید خیلی بهتره تا ایتنکه پرنده ها رو اذیت کنید و بینشون درگیری پیش بیاد.
      خوردن فضله نشانه فقر غذایی و کمبود املاح بدن پرنده هست و باید تقویت بشه و غذاهای متنوع و مقوی بخوره و فعلا هفته ای یک روز از ویتامین مخصوص پرندگان در ظرف آبخوری استفاده کنید بعدا که جون گرفت ماهی یک روز ویتامین کافیه. جوانه گندم تازه – دانه های مخلوط – ذرت تازه و یا کنسرو ذرت ابکش شده و بدون نمک – میوه – سبزی و …. بهشون بدین ضمنا هفته ای یک روز هم تخم مرغ آب پز شده بهشون بدین تخم مرغ آب پز رو با پوست از وسط نصف کنید و همینطوری نصفش رو جلوی نر بذارید و نصفش رو جلوی ماده.

      پاسخ
  17. محمد

    ممنون اقا مجتبی عزیز
    من سه هفته دیگه انشالله میذارمش پیش نر
    در مورد رفتار اینجوری شده که ،نر نگاهش به ماده اس و میخونه ،بالا و پایین میره و نگاهشو از رو ماده بر نمیداره،اب ،عذا میخوره کلا حواسش تو ماده است،شبا نر بالا قفس میخوابید اما حالا روبرو ماده میخوابه،سرشو میچرخونه،نوکشو به قفس میزنه ،ماده شروع کنه به پر آرایی ،نر هم شروع میکنه نمیگم همیشه اینجوریه تا وقتی خودم دیدم رفتارش اینجور بود،ایا نشانه همیناست؟یا کلا نسبت به هم نوعشون اینکارو میکنن؟
    سپاس🌹🌹

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      نشانه ها همینها هست و جفت یابی همینطوریه. فقط باید صبر کنید تا ماده هم علاقه خودش رو نشون بده و به محیط جدید عادت کنه عجله نکنید.

      پاسخ
  18. امین

    سلام خسته نباشد بالاخره عروسای من بعد از ۶ ماه تخم گذاشتن و از شما خیلی ممنونم که تو این ۶ ماه سوالات منو به نحوه احسنت جواب میدادین الان هم ی سوال دیگه برام پیش اومده ممنونت میشم که جواب بدین امروز نگاه کردم دیدم ۳ تا تخم گذاشته دستگاه بخار رو از الان براشون بزارم یا نزدیکای جوجه شدن تخم ها؟
    خیلی ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      مبارک باشه.
      هفته آخر که قراره تخم ها جوجه بشن رطوبت هو ارو زیاد تر کنید از الان لزمی نداره ضمنا دست به لونه و تخم ها نزنید و حتی داخل لونه رو نگاه هم نکنید تا پرنده ها آرامش بیشتری داشته باشن.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *