اصول اموزش سخنگویی به کاسکو

کاسکو ها یکی از متبهرترین پرندگان در تقلید صدا میباشند. انها قادرند کلمات و جملات زیادی را یاد گرفته و حتی درجای خود به کار برند. حتی انها قادرند لهجه و تن صدا را همانند صدای اصلی تقلید کنند. حال با این توضیخ خواهیم فهمید که کاسکو ها زمانی ارزش زیادی دارند که قادر به تقلید صدا باشند و هرچه روی صدای انها بیشتر کار شود ارزش بیشتری پیدا خواهند کرد. در این قسمت اصول و اموزش سخنگویی به کاسکو ها برای علاقه مندان قرار داده شده که امیدوارم مورد توجه قرار گیرد

به ادامه متن توجه کنید

پس از خرید کاسکو و آوردنش به خانه، ابتدا اسمی به کاسکو بدهید و مرتب کاسکو را با اسم خودش صدا کنید. اگر کاسکو را «کاسکو» صدا بزنید، اولین کلمه ای که یاد می گیرد، «کاسکو» خواهد بود(به دلیل تکرار زیاد این کلمه). شما می توانید هر اسم زیبا و ساده ای را به کاسکوی خود بدهید. از همان ابتدا با آرامی با جوجه کاسکوی خود حرف بزنید. یاد نگرفتن سخن گویی در ۴ ماه اول که جوجه کاسکو هنوز وحشی است، کاملاً عادی است. اما وقتی جوجه کاسکو اهلی می شود، شما می توانید آموزش سخن گویی به آن را جدی بگیرید و با گذاشتن کلاسهای منظم و روش تدریس صحیح، حرف زدن را به کاسکوی خود یاد بدهید.

برای اموزش دادن به کاسکو به چند  نکته زیر توجه کنید

۱)هرگز درگوشی یا با صدای آرام چیزی را به کاسکو یاد ندهید. زیرا کاسکو اگر هم کلمات در گوشی یا آرام را یاد بگیرد، در هنگام سخن گویی، چنان کلمات را آرام ادا می کند و شما نمی توانید بفهمید که کاسکو چه می گوید.

۲) در تدریس برای کاسکو، ادا کردن هر درس با صدای بلند، قشنگ تلفظ کردن و آموزش درسهای بامزه، زیبا و پرمعنی؛ اهمیت زیادی دارد.

۳) آرام ادا کردن کلمات، زشت ادا کردن کلمات و تکرار حرفهای رکیک یا زشت و یا صداهای بد؛ مثل آروغ زدن و غیره، از جمله نکات منفی در آموزش کاسکو محسوب می شود. هرگز حتی به شوخی هم صدا یا حرف زشتی را در معرض شنود کاسکو تکرار نکنید، چون کاسکو معنی آنها را نمی داند و ممکن است در حافظه اش جای بگیرد و مرتب چنان حرفها یا صداها را تکرار کند و نزد دیگران موجب آبروریزی شما شود.

۴)در یاد دادن حرفها و صداهای خنده دار و بامزه به کاسکو، باید هنرمند باشید و حافظه محدود کاسکو را با کلمات، عبارات، جملات و صداهای زیبا و ترجیحاً خنده دارد یا حیرت انگیز پرکنید ـ نه هر کلام یا صدایی!

وقتی کاسکو اهلی شد؛ زمان آموزش سخن گویی جدی آن آغاز می شود و شما بایست از این پس آموزش سخن گویی به کاسکوی خود را جدی بگیرید و وقت بیشتری را صرف آموزش آن کنید. هر قدر شما در آموزش کاسکو کم حوصله تر باشید یا روش تدریس شما نامنظم تر و ناصحیح تر باشد و وقت کمتری صرف آموزش کاسکو کنید طول مدت یادگیری هر درس بیشتر خواهد شد.

آموزش کاسکو را باید با کلمات ساده شروع کنید و به تدریج که کاسکو توانست کلمات ساده را تقلید کند، کلمات دیگر  و سپس عبارات دو کلمه ای، سه کلمه ای و متعاقباً جملات کوچک و ساده، جملات بزرگتر، یک مصرع شعر یا یک بیت شعر به آن آموزش داده شود. در ابتدا، هرگز سعی نکنید کلمات دشوار یا جمله را به کاسکو آموزش دهید، دقت داشته باشید که برای بچه های کلاس اول، معلم، آموزش را از چه چیزهایی شروع می کند و چقدر حوصله به خرج می دهد تا بچۀ شما اعداد ۱ تا ۱۰ یا نوشتن و خواندن الفبا را یاد بگیرد

مثالهایی از انواع کلمات،جمله ها و……

آموزش کلمات: مثل: نام خود کاسکو، نام افراد خانواده و غیره یا نام اشیاء، سلام، الو، بفرمایید، بیا، برو و غیره.

آموزش عبارات دو کلمه ای یا دو بخشی: مثل: بفرمایید، بیا تو، برو بیرون، بیا بیرون، دوست دارم، عزیز  من، عزیز منی،بوس بده، الو بفرمایید، سلام عزیزم، شب بخیر،کاسکو لالا، و غیره.

آموزش عبارات چند کلمه ای یا جملات ساده: مثل،دوستت دارم عزیزم، برو درو وا کن، کیه در می زنه، تلفن زنگ می زنه،، زنده باد ایران، مواظب خودت باش، بیا تو پسر، بوسش کن، نازم کن، زود برگرد و غیره.

آموزش جملات بزرگتر: مثل، من صاحبم را دوست دارم، بچه برو درستو بخون، امروز خیلی زیبا شدی،زود بیا تو هوا سرده و غیره.

آموزش یک مصرع شعر: مثل، توانا بود هر که دانا بود.

آموزش صداها: مثل: صدای شرشر آب، صدای زنگ تلفن، زنگ موبایل، دزدگیر ماشین، سق زدن، صدای قدقد مرغ، قوقولی قوقوی خروس، صدای سگ، صدای گربه و دیگرحیوانات یا پرنده ها؛ صداهایی خنده دار مثل خروپف؛ انواع سوتهای خوش آهنگ، و هر صدای خوشایند دیگری که موجب حیرت یا خنده شما و دیگران شود

اموزس سخنگویی به کاسکو قدم به قدم

این که چه چیزی را باید به کاسکو یاد بدهیم، قانون خاصی ندارد و به صاحب کاسکو مربوط می شود. فقط باید از کلمات ساده شروع کنید و تا کاسکو به کلمات ساده پاسخ نداده است، کلمات مشکل را برای آن تکرار نکنید. سعی کنید برای آموزش کاسکو برنامه ریزی دقیقی از لحاظ زمان تدریس و نوع درسها تنظیم کنید و به اجرا درآورید. در آموزش کاسکو، چنان شتابزده عمل نکنید که خودتان و کاسکو را خسته کنید. اگر وقت کافی دارید می توانید کلاسهای مختلفی در هرروز برای کاسکو بگذارید و در هر نوبت حداکثر ۲۰ دقیقه کاسکو را آموزش دهید. در تنظیم مطالب هر درس، آنها را روی کاغذی بنویسید و تا کاسکو مطالب یک درس را تکرار نکرد، درس بعدی را شروع نکنید و در کلاسهای بعد نیز همان درس را بدهید. مطالب هر درس نباید شامل یک کلمه یا دو کلمه ای یا جمله تنها باشد. اگر شما یک کلمه را برای کاسکو مرتب تکرار کنید، حوصله کاسکو را سر می برید و حواسش از کلاس شما پرت می شود. توجه داشته باشید که اگر خود شما سر کلاس باشید و معلم بخواهد در یک جلسه درس عدد یک را به شما یاد بدهد و از ابتدا تا انتهای کلاس مرتب بگوید یک، چه حالتی به شما دست می دهد. لذا هرگز خیال نکنید که یک کلمه را باید آن قدر تکرار کنید تا کاسکو یاد بگیرد و بعد بروید سر درس بعدی.

می توان ۴ کلمه + یک عبارت کوتاه / دو کلمه + یک عبارت بزرگ / دو عبارت کوچک / یک کلمه + یک جمله / و امثال اینها را به عنوان محتوای یک جلسه تدریس انتخاب کرد. مثلاً درس یک جلسه ممکن است شامل: «بابا ـ بیا ـ علی ـ سلام ـ بفرمایید تو» / « کجا رفته بودی» / سلام علیکم ـ الو بفرمایید / حامد ـ بچه شیطونی نکن / میازار موری که دانه کش است ـ که جان دارد و جان شیرین خوش است / توانا بود ـ هر که دانا بود / کاسکو خوشگله ـ بیا تو ـ بیا بالا.

شبیه درسهای فوق یا شیرین تر از آنها را می توانید به میل خودتان روی کاغذی بنویسید و در هر کلاس به مدت ۲۰ دقیقه برای کاسکو تدریس کنید یا روی نوار ضبط کنید و حداکثر به مدت ۲۰ دقیقه آن را برای کاسکو پخش کنید. فراموش نکنید که بین هر کلمه تا کلمه یا عبارت یا جمله بعدی باید یک مکث حدود ۵ ثانیه ای داشته باشید. همچنین کلمات، عبارات و جملات را باید شمرده، سلیس، زیبا و با صدای بلند ادا کنید.

سعی کنید در آموزش کاسکو لفظ بچه گانه یا مسخره به کار نبرید، زیرا کاسکو یاد می گیرد که سخن شما را همان طور که ادا کرده اید، تقلید کند، به طور مثال، اگر می خواهید (نازی ـ عزیز بابا ـ عسلی و برو تو) را به کاسکنو یاد بدهید، نگویید: (ناژی ـ عژیژ بابا ـ عشلی ـ بلو تو)

وقتی یک درس ساده را مدتی است تلاش می کنید به کاسکو یاد بدهید و هنوز پاسخی نگرفته اید، سعی نکنید، درس دشوارتری را برای کاسکو تکرار کنید. اگر کاسکو واقعاً از گقتن یک کلمه یا ادای صحیح یک جمله عاجز است، از آموزش آن صرف نظر کنید و سعی نکنید که با تکرار بیش از حد یک درس حوصله کاسکو را سر ببرید.

شاید نتوان الگوی یادگیری کاسکو را به طور کامل با الگوی یادگیری انسان مقایسه کرد، اما به عنوان یک اصل می توان پذیرفت که تدریس ناصحیح و غیراصولی همان طور که برای انسان خسته کننده و آزار دهنده است، برای کاسکو هم می تواند آزاردهنده باشد.

ضمن هر نوبت تدریس، حتماً کلمات یا عباراتی را که کاسکو باید یاد بگیرد توسط یک معلم تدریس شود. البته وقتی کاسکو در سخن گویی به خوبی راه افتاد، مانعی ندارد که دیگر افراد خانواده هم به آن آموزش دهند. فقط مراقبت باشید کسی حرف زشتی را به کاسکو یاد ندهد.

وقتی آموزش توسط شما شروع می شود، یک کاسکوی باهوش، گوش خود را تیز می کند و کاملاً واضح است که مشغول شنیدن حرفهای شما است. گاهی ممکن است کاسکو وسط حرفهای شما، کلمه یا کلماتی را تکرار کند یا سوتهایی را سر دهد. در این مواقع شما باید ساکت شوید تا کاسکو حرفهای خودش را بزند و پس از ساکت شدن مجدد کاسکو، شما آموزش خود را دوباره شروع کنید.

در آموزش سخن گویی به کاسکو، باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

۱) از نوارهایی با صدای نامطلوب برای آموزش کاسکو استفاده نکنید. نوارهای با زمینه ای از صداهای گنگ که یادگیری صدای اصلی را تحت تأثیر قرار می دهد، نامطلوب است.

۲) برای کاسکو یادگیری از نوارهایی که به طور ناصحیح پر شده است، بسیار دشوار است و ممکن است آنها را به صورت بلغور شده یاد بگیرد یا تکه هایی از آنها را یاد بگیرد.

۳) شاید شما بخواهید کاسکو کلمات و جملات را از خود شما یا افراد خانواده شما یاد بگیرد و با لهجۀ خود شما صحبت کند. بسیار واضح است که وقتی کاسکو حرف خود شما یا همسر یا بچۀ شما را تکرار می کند، این تقلید صدا برای شما بیسار لذت بخش تر از تقلید صدای دیگران توسط کاسکو خواهد بود.

۴) کلماتی را که کاسکو یاد می گیرد، در آینده نیز آنها را تکرار می کند. اگر بخواهید کلمه را کاسکو تکرار نکند، باید هر مقدار هم که کاسکو آن را تکرار کرد، شما آن را تکرار نکنید. این روش باعث می شود که به تدریج کلمات دیگریرا که مرتباً برای کاسکو تکرار می کنید، آنها را یاد بگیرد و حافظه اش بیشتر با کلمات جدید پر شود.

۵) برای وادار کردن کاسکو به فراموش کردن کلمات رکیک و زشت، راه چاره تکرار نکردن آن کلمات توسط خود شماست

۶) شما می توانید در مواقع بیداری کاسکو و زمانهایی که کاسکو مشغول سوت کشیدن یا حرف زدن یا خوردن یا چرخیدن به دور قفس نیست، هر دو ساعت یک بار یک کلاس ۲۰ دقیقه ای برای کاسکو بگذارید.

۷) در خصوص ساعات مذکور، باید گفت که این اوقات و مناسبت آنها برای خواب، استراحت، غذا خوردن، ورزش، سخن گفتن یا سوت کشیدن و آموزش دیدن؛ یک قاعده استاندارد ندارد و شما نیز می توانید با استفاده از الگوی ارائه شده، الگویی مشابه طراحی کنید و حرفهای مطلوب خودتان در درسهای مختلف بگنجانید و برای کاسکو تدریس کنید. بنابراین توصیۀ ما این است که اوقات تدریس را شما در مورد کاسکوی خودتان تجربه کنید و دریابید که بهترین اوقاتی که کاسکوی شما آماه کلاس می شود، چه اوقاتی از روز است.

۸) سعی کنید آموزش تقلید صدا را برای کاسکوی خود به طور منظم و در ساعاتی که کاسکوی خود را عادت می دهید، برگزار کنید تا کاسکو عادت کند که سر کلاسها فقط گوش کند و حرف نزند، سوت نکشد و دور قفس نچرخد.

۹)وقتی کاسکو در حال سوت کشیدن، حرف زدن، بازیگوشی، غذا خوردن، آب خوردن، خوابیدن یا استراحت است، سعی نکنید چیزی به آن یاد بدهید، زیرا در این مواقع کاسکو آمادگی تمرکز حواس برای شنیدن و ضبط صداها را ندارد.

۱۰اگر دو یا چند کاسکو کنار هم باشند، آنها با هم مشغول ارتباط می شوند و آموختن آنها اگر غیرممکن نباشد، تا حد زیادی ناامیدکننده است.

۱۱) کاسکو عبارات دو کلمه ای مثل اللهُ اکبر را بسیار دشوارتر از یک کلمه ای یاد می گیرد. اگر ابتدا شما به کاسکو «الله» را یاد بدهید و سپس «اکبر»، طول مدت یادگیری این دو کلمه کمتر از «اللهُ اکبر» خواهد بود.

۱۲) در هنگام تدریس، هر بار که درس را تکرار می کنید، باید ۵ ثانیه سکوت کنید و پس از آن دوباره درس را تکرار کنید و به همین شیوه تا پایان جلسه، تکرار درس را ادامه دهید. در انتهای هر جلسه که قصد دارید دروس گذشته را برای کاسکو تکرار کنید، لازم است بین تکرار آن دروس نیز فاصله ۵ ثانیه سکوت را رعایت کنید.

۱۳) اگر در هنگام آموزش، پس از گفتن درس، آن را بلافاصله تکرار کنید، دو مشکل پیش می آید: یکی آن که برای کاسکو حجم یک درس دوبار تکرار شده، دو برابر خواهد بود و یادگیری آن بسیار دشوارتر خواهد بود. دیگر آن که اگر کاسکو درسی را به صورت دو بار تکرار پشت سر هم یاد بگیرد، این شکل یادگیری غلط است. به طور مثال، اگر شما قصد داشته باشید «سلام» را به کاسکو یاد بدهید و در هنگام آموزش، سلام را دوبار بدون فاصله (سکوت ۵ ثانیه ای) تکرار کنید (مثل: سلام سلام)، اگر چه یادگیری چنین درسی برای کاسکو بسیار دشوارتر از یادگیری «سلام» خواهد بود، ولی وقتی کاسکو چنان درسی را یاد بگیرد، به صورت «سلام سلام» تکرا رخواهد کرد ـ نه به صورت «سلام» که این یادگیری غلط و نامطلوب است.

۱۴) شاید فکر کنید که اگر کاسکو برای یادگیری یک درس یک کلمه ای: مثل «الله»، به ۵۰ بار تکرار آن توسط شما نیاز داشته باشد. برای یادگیری یک درس دو کلمه ای؛ مثل «الله اکبر»، به ۱۰۰ بار تکرار نیاز خواهد داشت. اما متأسفانه چنین نیست؛ زیرا هر چه کلمات دشوارتر یا تعداد کلمات یک عبارت بیشتر شود، نیاز به تکرار برای آموخته شدن توسط کاسکو از یک کلمه ای به دو کلمه ای، دو برابر نمی شود، بلکه ممکن است به سه تا چهار برابر تکرار نیاز باشد. مثلاً در مثال فوق برای یادگیری «الله» به ۵۰ بار تکرار؛ برای یادگیری «اکبر» به ۵۰ بار تکرار و برای یادگیری «الله اکبر» ممکن است به ۱۵۰ بار تکرار نیاز باشد. نیاز شما به تکرار هر درس بستگی به هوش کاسکو، زمان مناسب تدریس، شیوه تدریس و یکنواخت ادا کردن دروس دارد.

برای یاد دادن دستور به صورت شرطی شدن کلمه به نکات زیر توجه کنید

۱) اگر شما به کاسکو بگویید «بخند»، کاسکو نمی خندند. حال اگر چند بار «بخند» را به عنوان یک کلمه تکرار کنید، کاسکو یاد می گیرد که گاهی بگوید «بخند». اما اگر می خواهید کلمۀ بخند را به صورت دستور از شما بپذیرد و وقتی می گویید بخند، شروع به خندیدن کند بگویید «بخند» و متعاقباً خودتا بخندید و این حرف و عمل را آن قدر تکرار کنید تا کاسکو یاد بگیرد که در مقابل کلمۀ دستوری «بخند»، همان طوری که صدای خندیدن را از خود شما یاد گرفته است، صدای خنده را تقلید کند. در این صورت پس از مدتی ملاحظه خواهید کرد که وقتی می گویید «بخند»، بدون آن که نیاز باشد خود شما بخندید، کاسکو بلافاصله یا با قدری تأخیر شروع به خندیدن می کند. البته خندیدن کاسکو خنده آن نیست، بلکه فقط تقلید صدای خندۀ شماست.

۲)کاسکو در حرف زدن، مستقل عمل می کند و غالباً هر وقت میل داشته باشد حرف می زند. کاسکو معمولاً به دستورات شرطی شده پاسخ می دهد؛ مثلاً اگر درست آموزش دیده باشد، متعاقب دستور «بخند»، می خندد. اما این گفته یک حکم صریح نیست و ممکن است کاسکو علی رغم یاد گرفتن یک یا چند کلمۀ دستوری، به دستور عمل نکند. مرغ مینا علی رغم ضعف فراوانی که در تقلید صدا نسبت به کاسکو دارد، معملاً در حضور غریبه ها و حتی بنا به دستور یا خواست غریبه ها هم به تکرار کلمه یا عباراتی که یاد دارد پاسخ می دهد، در حالی که کاسکو معملاً نزد غریبه ها حرف نمی زند و در اطاعت از صاحب خود برای حرف زدن یا تکرار یک دستور، چنان که باید مطیع نیست.

۳) در مورد یاد دادن دستورهای توام با عمل، علاوه بر این که کاسکو یاد می گیرد که با این گونه دستورات داخل قفس شود یا بخندد یا کلمه ای را به زبان آورد یا حرکت خاص را انجام دهد؛ کاسکو کلمه یا عبارت دستوری را هم یاد می گیرد و گاهی خودش آن دستور را می گوید و خودش هم اجرا می کند؛ مثلاً یاد می گیرد که وقتی روی قفس نشسته و به میل خود می خواهد داخل قفس برود، اول چند بار دستور «برو تو» را تکرار کند و بعد به طرف درب قفس برود.

۴) اگر شما کف بزنید و خیال کنید که کاسکو با شنیدن صدای کف زدن شما می رقصد، کاسکو نخواهد رقصید. اگر جلوی کاسکو بارها کف زدن را تکرار کنید، یاد می گیرد که با دهانش صدای کف زدن شما را تقلید کند. اگر دوست دارید که با کف زدن، کاسکوی شما برقصد، چاره ای ندارید جز آن که بارها جلوی قفس کاسکو بنشینید و همراه با کف زدن، سر و گردن خود را به طرف راست و چپ و بالا و پایین تکان دهید. در این صورت ملاحظه خواهید کرد که پس از مدتی، به محض این که شما کف می زنید، بدون این که نیاز باشد شما خودتان را تکان دهید، کاسکو متعاقب کف زدن شروع به رقصیدن می کند. همچنین اگر می خواهید با دستور «کاسکو برقص»، کاسکو برای شما برقصد باید بارها پس از گفتن «کاسکو برقص»، خودتان شروع به تکان دادن سر و گردن خود کنید. در این مورد نیز پس از مدتی متعاقب گفتن «کاسکو برقص»، کاسکو شروع به رقصیدن می کند.

۵) پاسخ کاسو به برخی از دستورات که توسط کاسکو با عمل یا گفتن کلمه یا جمله ای انجام می شود، پاسخی است که در علم فیزیولوژی به آن پاسخهای شرطی شده گفته می شود. این نظریه برای اولین بار توسط پاولف «فیزیولوژیست مشهور روسی» روی برخی اعمال شرطی شده توسط سگ به اثبات رسید. گاهی ممکن است پاسخهای شرطی شده مربوط به عبارات یا جملات یاد گرفته شده توسط کاسکو باشد. به طور مثال، اگر کاسکو قدرت گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» را داشته باشد. این امکان وجود دارد که وقتی شما می گویید «بسم الله»؛ کاسکو ادامۀ جمله را بگوید: یعنی «بسم الله الرحمن الرحیم». این گونه موارد نیز در ردیف پاسخهای شرطی شده طبقه بندی می شود. در واقع کاسکویی که قادر به گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» است، در مواردی که شما بخواهید «بسم الله الرحمن الرحیم» را تکرار کند، شرطش این است که «بسم الله» را شما بگویید تا کاسکو تمام آن را تکرار کند.

حرکات نمایشی:کاسکو بسیاری از حرکات نمایشی و آکروباتیک؛ مثل رقصیدن، چرخیدن دور قفس، آویزان کردن خود از سقف قفس «به یک انگشت، یک پا، دو پا یا فقط به منقار»، حرکات سریع سر و گردن و غیره را معمولاً در پاسخ به درخواست صاحب خود یا یکی از افراد خانواده یا برای جلب توجه انجام می دهد و معمولاً در پاسخ به درخواست صاحب خود یا یکی از افراد خانواده یا برای جلب توجه انجام می دهد و معمولاً در تنهایی به ندرت چنین حرکاتی را انجام می دهد. این نکته ثابت می کند که کاسکو پرنده ای باهوش و بازیگوش است و هر وقت که بخواهد با چنین ترفندها صاحب خود یا افراد خانواده را وادار می کند که با آن همبازی شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
twiter facebook telegram googlepluse linkedin

327 دیدگاه در “اصول اموزش سخنگویی به کاسکو

  1. علی

    سلام خدمت دوستان و تشکر از نویسنده این مطلب ها
    کاسکوی من فکر میکنم ۸ سال سن داشته باشه اوایل حرف رو یاد میگرفت ولی با سوت زدن های مکرر اقوام و فامیل همون سه کلمه هم از یادش رفته فقط یه “کاسکو ” میگه و سوت میزنه . میخواستم بپرسم راهی داره که یواش یواش سوت زدن رو فراموش کنه یا خیر ؟
    حدود ۲ سال پیش پیداش کردم ولی صاحبش پیدا نشد نمیدونم قبلا حرف میزده یا نه

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سوت زدن که در طبیعت این پرنده هست و قرار نیست فراموش کنه و کاسکوی وحشی هم سوت میزنه.
      الان با توجه به سنش بعید میدونم دیگه به راحتی چیزی رو یاد بگیره.

      پاسخ
  2. علی

    دوستان سوالی که دارم اینه که به دلیل تنها موندن کاسکو تو منزل میتونم یه کاسکوی دیگه یا یه مرغ مینا کنار کاسکو داشته باشم اما تو قفس مجزا یا امکانش نیست؟
    اندازه ۳ روز همراه یه بچه گربه بود اما کاسکو به گربه موقعی که تو قفس نبود حمله میکرد :)))
    متاسفانه هیچ جوره با فروختنش راضی نمیشم (وابسته بودن)

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      موردی نداره. اگه کاسکوی دیگه باشه که عالی میشه. مخصوصا اگه تشخیص جنسیت هم صورت بگیره و دقیقا نر و ماده باشن که دیگه فوق العاده میشه.

      پاسخ
  3. ناشناس

    سلام.من چند روزه ی کاسکوی چشم دودی خریدم.از نظر ظاهری طوطیه سر حالیه ولی تو پرهاش پرهای قرمز دیده میشه.میخواستم بدونم این شکل پرهاش جزو محسناتشه یامعایبشه؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      از نژاد پرنده هست و هیچ ربطی به عیب یا حسن اون نداره.

      پاسخ
  4. ناشناس

    چون آِلان جوجه است پرهای قرمزش کمه.احتمال داره هرچی سنش بره بالا پرهای قرمزشم بیشترشه؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      هم جوابش بله هست و هم خیر. بستگی به نزاد پرنده داره. ممکنه همین یکی دو پر جوجگی رو هم از دست بده. ممکنم هست بیشتر بشه. بستگی به نژاد طوطی داره

      پاسخ
  5. ناشناس

    بإسلام مطالب شما رو خوب خواندم من میخوام یک کاسکو بخرم سن۱/۵ سال برای اینکه حرف بزنم کافیه یا کم تر یا بیشتر؟؟؟
    یک چیز دیگر نر حرف میزند یا ماده

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      اگر تاکنون طوطی نداشتین هرگز طوطی بالای یک سال نخرید.
      کاسکو هرچی جوان تر باشه بهتره حتی به نظر بنده طوطی سخنگو هم نخرید به هزار و یک دلیل اما جوجه طوطی و یا طوطی زیر یکسال بخرید خیلی بهتره و راحت تر با شما کنار میاد و زودتر هم حرف میزنه.
      ضمنا سخنگویی طوطی هیچ ربطی به جنسیت اون نداره و فقط سن پرنده و استعداد خود پرنده و روش آموزش شما مهمه و نه جنسیت.

      پاسخ
  6. محمد میعاد

    سلام.من میعاد هستم.۱۵سالمه.میخوام یه جوجه طوطی کاسکو بخرم خودم رامش کنم.میخوام تو اتاقمم باشه(کم رفت و آمده اتاقم)میخواستم ببینم جاش توی اتاق خوبه؟؟اگه میشه یه میانگین واسه قیمت جوجه کاسکو بگید.ممنون میشم جواب بدید.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خوبه به شرط اینکه تنها نمونه. ضمنا بهتره با سایر افراد خونه هم در ارتباط باشه تا زمانی که شما منزل نیستید غریبی نکنه و با سایر افراد خونه ارتباط برقرار کنه. دو و نیم به بالا.

      پاسخ
  7. محمد میعاد

    ممنون.یه سوال دیگه=کاسکو داریم که قابلیت حرف زدن نداشته باشه؟یعنی کلا مثل کلاغ حرف نزنه؟؟؟

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      بله. تقلید صدا رو باید یاد بگیرن و ممکنه پرنده ای باهاش کار نشه یا در محیطی باشه که اموزش ندیده باشه و اصلا حرف نزنه یا صدایی رو تقلید نکنه. البته کاسکو در محیط منزل بالاخره برای اشتغال هم شده برخی از سوت ها و صداهای اطرافشو یاد میگیره و تقلید میکنه.

      پاسخ
  8. محمد میعاد

    سوال آخرم=حدود قیمت جوجه کاسکو وحشی چنده.(آخه میخوام وحشی بگیرم رامش کنم)

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      خب چه کاریه. ممکنه پرنده وحشی به راحتی رام و دستی نشه و زمان زیادی ببره تا بیاد روی دست. قیمت هم والا باید از فروشنده ها بپرسید و قیمت دقیق ندارم که خدمتتون بگم.

      پاسخ
  9. ناشناس

    کاسکو من ۳ ماه خریدمش وقتی از قفس بیرونه روی دستم میاد ولی توی قفس اگه دستمو نزدیک ببرم از دستم نیترسه فرار میکنه یا میخواد کاز بگیره علتش چیه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خب نباید دست داخل قفس ببرید چون قلمرو اون هست و طبیعیه که نوک بزنه.

      پاسخ
  10. راتا جلالی

    سلام خدمت شما. من سه روزه که عروس هلندی خریدم و میخوام بدونم کی میتونم از قفس درش بیارم و بفهمم از دستم فرار نمیکنه؟ ارتباطم باهاش خوبه حتی تو این سه روز یاد دادم برقصه! تا چه مدت وقت دارم بهش سخن گفتن یاد بدم؟ دلیل اینکه همش نوکشو به در و دیوار می سابه چیه؟ همش اینکارو میکنه خیلی زیاد حتی رو دست من. راهی نیست که بهش یاد بدم کجا دستشویی کنه؟ بعضی اوقات تو ظرف غذاش اینکارو میکنه و نمیخوام اینطوری باشه. در ضمن در روز چقدر باهاش سخن گفتن کار کنم؟ حتی موقعی که غذا میخوره هم اینکارو بکنم؟ در جایی نوشته شده بود شبا موقع خوابش روشو با یه پارچه روشن که نور ازش عبور نمیکنه بپوشونید و بگید شب بخیر که یاد بگیره. صبح هم پارچه رو بردارید و بگید صبح بخیر که وقتی شب بخیر می گید بره تو قفسش و وقتی صبح بخیر میگید بیاد بیرون. آیا چنین آموزشی صحت داره؟ اگه داره عروس هلندی من خوشش نمیاد روشو بپوشونم آیا باید به این نکته توجه کنم که خوشش نمیاد یا ادامه بدم؟ عروس هلندی من ۵۳ روزشه و تازه داره پرواز کردن یاد میگیره آِیا درسته من توی اتاق پروازش بدم تا یاد بگیره؟ در و پنجره هم بسته هست و میره روی میله پرده میشینه. تا کی باید توی قفسش باشه؟ درباره حموم کردنش آیا میتونم الان حمومش کنم؟ آب گرم باشه یا سرد یا ولرم؟ چند روز یا چند هفته یکبار؟ زیر شیر خیسش کنم یا آروم یه دستمال خیس کنم بکشم روش؟ یا اینکه یه کاسه آب بیارم جلوش بذارمش داخل و آروم بال و پرشو تمیز کنم؟ شرمنده سوال زیاد بود مهمه که بدونم ممنون

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      خواهشا هر سوالی رو در جای خودش مطرح کنید اینجا بخش کاسکو هست و بخش عروس هلندی هم داریم.
      هر زما نبتونه و پرواز کنه حتما فرار میکنه اما برای بیرون اومدن از قفس باید به محیط جدید عادت کنه و شاه پرهاش رو هم کوتاه کنید تا پرواز بلند نداشته باشه و فرار نکنه اما کمی بتونه پرواز کنه و زمین نخوره.
      به صورت کلی عروس رو بهتره تکی نگهداری نکنید و جفت باشه – ضمنا سخن گوی خوبی هم نیست و نهایتا چند تا کلمه یاد بگیره که بستگی به سن پرنده و اموزش شما داره و باید زیر دو سه ماه باشه تا بتونه حرف بزنه.
      حرکاتش طبیعیه
      خیر نمیشه به طوطی بگید کجا دستشویی کنه و نمیتونه خودش رو کنترل کنه.
      برای طوطی هرچی وقت بذارید بهتره و حداقل روزی دو سه ساعت.
      هرکاری که پرنده شما خوش نمیاد نباید انجام بدین مطالب همین بخش و سایر سوال و جواب های دوستان رو مطالعه بفرمایید.
      نیازی نیست پروازش بدین اتفاقا بهتره پرهاش رو کوتاه کنید تا زیاد نپره و تو در و دیوار و شیشه نخوره.
      بخش استحمام رو مطالعه کنید هرگز دستمال خیس به پر پرنده نکشید و پرهای خیس رو دست کاری نکنید آبهم باید ولرم باشه ولیکن حمام هم نکنه مهم نیست.

      پاسخ
  11. راتا جلالی

    الان متوجه شدم یک طرف چشم عروس هلندیم بالاش قرمز شده شبیه گل مژه ست و چشمشو می بنده. مشکلی داره؟ اون یکی چشمش اینطوری نیست لازمه دامپزشکی ببرمش؟نگرانم.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      از قطره استریل چشمی نفازولین و پماد چشمی تتراسیکلین استفاده کنید.
      روزی دو مرتبه به چشمی بزنید ابتدا قطره رو بریزید و بعد از ۱۰ – ۱۵ دقیقه از پماد چشمی استفاده کنید مراقب باشید کورش نکنید و به چشمش ضربه نزنید قطره و پماد چشمی رو از داروخانه انسانی تهیه کنید ضمنا به هر دو چشم پرنده بزنید. خواهشا رعایت کنید و جای مناسب سوال بپرسید.

      پاسخ
  12. فهیمه

    باسلام .من یه کاسکو بهم هدیه رسیده و مدت ۲ ماهه دارمش و اهلی نیست .از سن دقیقش اطلاعی ندارم ولی فک کنم سه ساله باشه از رنک چشماش که سفید مایل به کرم هستش متوجه شدم .شایدم من اشتباه می کنم .وقتی از قفس بیرون میاد اگه دستم خوراکی باشه هرجایی باشم میاد پیشم ازم میگیره میخوره کنارم میمونه ولی هروقت تموم شدش ی گاز میگیره یا هجومی میاد سمتم که نمیدونم علتش چیه .میدونم طوطی گذشته ی بدی داشته و تا الان کسی بهش حرف یاد نداده .ایا میتونم سخنگوش کنم ؟؟؟ درضمن اینو بگم که وقتی یه پرنده ی دیگه ببینه مثلل طوطی عروس بعد دو سه ه روز مدام صدای اونو درمیاره.

    پاسخ
    1. شهریار (onlypet.ir)

      سلام
      اگه واقعا سنش زیاد باشه خیلی سخت میشه و به راحتی چیزی رو یاد نمیگیره. اصولا پرنده های جوان رو به راحتی میشه سخنگو کرد. با این حال غیر ممکن هم نیست و ممکنه سوت یا برخی کلمات رو با تکرار زیاد یاد بگیره.

      پاسخ
      1. فهیمه

        ممنون از پاسختون .بخاطر اینکه صدای عروس رو بعد ۲ روز یاد گرفت و صدای حیوانات دیگه رو گفتم شاید حرف زدن هم بتونه یاد بگیره

        پاسخ
  13. نیوشا

    سلام.من دیروز یک کاسکو یک و نیم ساله گرفتم.اولش که آوردم خونه قفس نداشت واسه همین بردمش تو اتاق خودم.رفت یک گوشه وایستاد و کاملا میذاشت نازش کنم.اصلا سرشو میبرد پایین وقتی نازش میکردم.دوساعت بعد براش قفسشو آوردن خودش رفت روی قفس و توش نرفت.قفسو آوردیم تو پذیرایی..قبلش اصلا با من تنها بود جیغ نمیکشید ولی وقتی بردیمش تو پذیرایی جیغ میکشید.البته خیلی خیلی بلند نبود و جیغ های کوتاه بودند.حتی یکبار بابا هم گفت ولی دیگه انگار دوس نداره من بهش دست بزنم تا میام نازش کنم سرشو تکون میده..دیشب اصلا تو قفسش نرفت حتی شب تا صبح روی قفسش خوابید.حالا که صبح بیدار شدیم میبینیم یک بالش یکم پایین تر از اون یکی اومده البته خودش هر چن وقت یکم بالا میده موزون میشه ولی باز میاد پایین..ولی کامل بال میزنه وقتی نشسته رو قفس…یعنی از دیشب تا حالا ممکنه بالش شکسته باشه و اگر بشکنه میتونه تکون بده یا از استرسشه؟در ضمن چی کار کنیم بره تو قفس؟
    دو بار هم وقتی خیلی فعالیت کرد در حد ۳۰ ثانیه به خس خس افتاد..به نظرتون با توجه با بالش و خس خسش باید ببرمش پیش دامپزشک؟اصلا دامپزشک کاری میتونه برای اینا انجام بده؟؟
    البته الان جیغاش دارن بلندتر و بیشتر میشن.میشه تو اینجور مواقع روش پارچه بکشیم که بفهمه کارش اشتباه بوده؟؟بعد الان یه دقیقه رفت تو قفس ما سریع در و بستیم کار درستیه آیا؟کی بزاریم بیاد بیرون؟
    ببخشید که طولانی شد ولی خیلی نگرانم

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      با اجازتون بنده سه تا سوال شما رو ادغام کردم.
      زمان میبره تا به محل جدید و شما عادت کنه حداقل یکی دو هفته بهش زمان بدین و زیاد دست کاریش نکنید.
      جیغ زدنش هم طبیعیه و تا عادت نکنه و راحت نباشه جیغ میزنه فعلا زوده برای ناز کردنش و بهتره اصلا دست کاریش نکنید.
      در طول شب هم بهتره داخل قفس باشه و بیرون از قفس نمونه.
      به صورت کلی با طولع خورشید باید بیدار بشن و با غروب خورشید به خواب برن پس قرار نیست پرنده شما تا نصف شب بیدار باشه سعی کنید دیگه از ساعت ۹ شب داخل قفس باشه و با یک پارچه نازک روی قفس رو بپوشید تا به خوابه.
      اما اون وضعیت خس خس هم که گفتین دو تا حالت کاملا متفاوت داره یا اینکه فعالیت داشته و نفس نفس میزنه وبعد از چند دقیقه خوب میشه که این هیچی کاملا طبیعیه و بیماری نیست اما حالت بیماریش اینه که وقتیکه پرنده ارامش داره و راحت داره تنفس میکنه سینش خس خس کنه این عفونت دستگاه تنفس هست و نیاز به درمان و دارو داره ( تتراسیکلین) که به نظر پرنده شما همون حالت اول رو داشته و سالمه.
      به صورت کلی اگر روزی یکی دو ساعت بیشتر بیرون از قفس نباشه در اینده هم به نفع خودش هست و هم به نفع شما ولی اگر زیاد بیرون بمونه دیگه داخل قفس رفتنش مشکل میشه و مثلا یک روزی شما نباشید پرنده اذیت میشه. به نظر بنده تا زمانیکه به شما کامل عادت نکرده نبای داز قفس بیاد بیرون و نباید دست کاریش کنید حداقل یک هفته صبر کنید برای طوطی باید خیلی صبر و حوصله داشته باشید بخش دستی کردن طوطی و سایر سوال و جواب های دوستان رو مطالعه بفرمایید.
      راستی اون افتادگی بال مربوط به شکستگی نیست البته برای طوطی شما اگر این حالتش در یکی دو روز اینده ادامه داشته از شرایط نگهداری پرنده و رفتارش و نوع و رنگ فضله توضیح کاملی بدین در خدمتتون هستیم به این موضوع حتما توجه ویژه داشته باشید شاید بیماری داشته باشه.

      پاسخ
      1. نیوشا

        خیلی ممنون از پاسخ کامل و جامعتون واقعا..اینطور که فهمیدم خس خسش طبیعیه.و بالش از صبح پایین افتاده و بعضی وقتا پایینتر و بعضی وقتا بالاتر میره.رفتارش طبیعیه و حتی بهش میگیم سرتو بیار پایین ناز کنیم میزاره و ما ناز میکنیم.صبح هم دو کلمه صحبت کرد.دما هم ۲۵ است و بیشتر روی قفسه و دلمون نیومد تو قفس بمونه.ولی شما میگین ۲ ۳ ساعت فقط بیرون بمونه؟فضلشم فعلن خیلی شل و بی رنگ هست که از کسی که خریدیم گفت تا دو روز طبیعیه.درست گفته؟

        پاسخ
        1. مجتبی

          سلام
          ببینید نوع بیماری پرنده رو از روی فضله راحت میشه تشخیص داد ولیکن همانطور که فروشنده گفته تا دو روز این حالت طبیعیه چون استرس داره اما افتادگی بال هم میتونه طبیعی باشه و هم خطر ناک. البته نه کاملا طبیعی مثلا در اثر ضربه کم و یا ترس و استرس و یا سرما و …. که با دو سه روز استراحت خوب میشه برای همی نگفتم ببینید تا دو سه روز آینده چی میشه ولی اگر افتادگی بالش زیاد بود و دائمی شد میتونه نشانه بیماری و حتی نیوکاسل باشه که اگر بیماری باشه علائم دیگه ای هم نشون میده. فعلا نگران نباشید اصلا نمیخواستم این چند خط رو بنویسم تا نگرانتون نکنم ولی دیگه نوشتم فعلا مشکلی نداره انشاالله مبارکتون باشه.
          اگر صاحب قبلیش رو میشناسید ازش بپرسید پرنده از چه غذا و دونه ای بیشتر میخوره و به چی علاقه داره و چه عاداتی داشته و طبق همون با پرنده رفتار کنید.

          پاسخ
  14. امین

    سلام من ی کاسکو خریدم وقتی خریدم چند کلمه صحبت میکرد الان خیلی باهاش کار کردم رو دستم میاد رو شونم میاد ولی جلو هیچ کس حرف نمیزنه وقتی تو اتاق کسی نباشه حرف میزنه میشه راهنمایی کنید چرا اینجوریه راهی داره جلو خودم حرف بزنه

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      زمان لازم داره باید بهش وقت بیشتری بدین و بیشتر باهاش صحبت کنید مخصوصا وقتیکه داره حرف میزنه خودتون بدون اینکه وارد اتاق بشید با اون صحبت کنید و جوابش رو بدین و تشویقش کنید تا بیشتر حرف بزنه کم کم که جواب شما رو بده جلوی خودتون هم حرف میزنه.

      پاسخ
  15. فهیمه

    با سلام .طوطی رو نزدیک ۴ ماهه ک دارم یه طوطی ۳ ساله که صاحب قبلیش نتونست
    نگهداری کنه دادش بهم .چون تو اون خانواده شاد نبودش و اذیت شده بود ..یه طوطی ترسو پر از استرس فقط گارد میگرفت غار میکشید و ضربه میزد به قفس..کلی باهاش کار کردم .کم کم
    آرومتر شد بطوری که بازی میکرد و سه هفته ایی هست اجازه داد نوکشو دست بزنم و نازش
    بدم .حتی تو ناز دادن برام بالا اورد که پرسیدم گفتن چون امین ترین فردش شدی.از اون روز
    با همسرم شوخی میکنم غار میکشه .الانم دو روزیه رو سرم میپره میخواد حمله کنه بهم البته
    وقتی به پشت میشینم ..علت کاراشو نمیفهمم .ایا هنوز اعتماد نداره و گذشته بدشو فراموش
    نکرده؟؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      با این توضیحاتی که دادین الان همه چی خوب و طبیعی هست و فقط باید با صبر و حوصله باهاش رفتار کنید.

      پاسخ
  16. محمود

    با سلام.
    من میخوام یه کاسکو بخرم. موضوعی که منو نگران میکنه اینه که میگن کاسکوها یه گردی دارن که از خودشون ساطع میکنن و این گرد برای بچه ها و افرادی که سابقه آسم و آلرژی دارن ، مضر هستش. میخواستم ببینم واقعا این موضوع صحت داره و اگر داره راه مقابله ای براش وجود داره یا باید قید خرید کاسکو رو بزنم.
    از تعدادی پرنده فروش پرسیدم گفتن یکیش ضرر نداره.
    ممنون میشم منو راهنمایی کنید.

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      تقریبا همه پرنده ها اینطوری هستند و زمانیکه میخوان پر جدید در بیاره جوانه های پر تازه این پودر رو دارن . بنده خودم بالای ۲۱ سال کاسکو داشتم و اگر فردی مشکل خاصی نداشته باشه هیچ اتفاقی نمیوفته و در اون حد نیست شاید سالی دو مرتبه این گرد ها زیاد میشه و باز مجددا کم میشه نهایتا دو ماه در سال باید هر روز نظافتش کنید البته بهتره در کل سال هر روز زیر قفس طوطی رو تمیز کنید.
      اگر فردی حساسیت داشته باشه دیگه یکی دو تا نداره حساسیت داره و براش مشکل ساز میشه ممکنه طرف حتی قناری هم نتونه نگهداری کنه چه برسه به طوطی اما اگر یک نفر حساسیت و آلرژی نداشته باشه هزار تا طوطی داشته باشه هیچ مشکلی پیش نمیاد مثلا این پرنده فروشی ها چکار میکنن از مریخ که نیومدن توی این همه پر و کرک و … دارن زندگی میکنن و مشکلی هم ندارن ولی خب یک نفر هم ممکنه باشه که اصلا نتونه از کنار هیچ پرنده ای رد بشه باید ببینید افراد خونه به این موضوع حساسیت دارن یا خیر و تا پرنده رو نخرید و به منزل نبرید مشخص نمیشه.

      پاسخ
  17. آریا

    سلام خسته نباشید…ممنون واسه سایته خوبتون
    من کرج زندگی میکنم میشه پرنده فروشی مطمئن با قیمت مناسب معرفی کنید…برای خرید جوجه کاسکو میخوام و داخل استان البرز باشه تهرانم باشه مشکلی نیس فقد مطمئن باشه

    پاسخ
  18. محمد

    سلام کاسکو از چه سنی بخریم بهتره؟برای اموزش دادن!
    سوال بعدیم کاسکو بهتره یا شاه طوطی؟برای خونه و از نظر کم سرصدا بودن؟؟

    پاسخ
    1. مجتبی

      سلام
      هرچی جوان تر بهتر ۳ – ۴ ماهه باشه خوبه .
      هر کدوم رو دوست دارید خریداری کنید بستگی به نظر خودتون داره. شاه طوطی بزرگتر هست و جا برای پرواز نیاز داره اما کاسکو کوچکتره ولیکن خب شاه طوطی ارزون تر هست و حتی میتونید در آینده جفتش بدین اما کاسکو رو نمیتونید به این سادگی جفت بدین.
      واقعیت اینکه چیزی نیست ما بگیم باید خودتون تصمیم بگیرید و دلتون بخواد اون حیوون رو داشته باشید.

      پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *