۳:۴۷ ب٫ظ
کاربر نمونه
۲۲ اسفند, ۱۳۹۹
معرّفی بیماری : بیماری گل کلمی یک بیماری مزمن در ماهیان آب شور است و می تواند ماهیان آب شیرین را هم مبتلاء کند ، این ویروس در اثر عفونت با یک ویروس ایریدو ویروس معروف به لنفوسیستی ویروس یا ویروس بیماری لنفوسیستیس که عضوی از خانواده Iridoviridae است ایجاد می شود .این ویروس منجر به ایجاد ندول های زگیل مانند در ماهیان می شود که بیشتر روی باله ها ، پوست یا آبشش ها دیده می شود ؛ اگرچه سایر بافت ها هم ممکن است تحت تأثیر این بیماری قرار بگیرند . این بیماری از زمان اولین توصیف آن در سال ۱۸۷۴ در سراسر جهان در گونه های متعددی دیده شده است ، علاوه بر این اگرچه بیماری لنفوسیستیس به طور معمول باعث مرگ و میر قابل توجهی نمی شود ؛ اما باعث رشد ناخوشایند در ماهی ها می شود که در برخی موارد ، ماهی های به شدت آلوده ممکن است بمیرند .
کدام گونهٔ ماهی ها به این بیماری حسّاس اند ؟ بیماری لنفوسیستیس در بیش از ۱۲۵ گونه مختلف ماهی آب شور و ماهیان آب شیرین از ۳۴ خانواده گزارش شده است . سیکلید ها ، گورامی ها ، گابی ها ، پروانه ماهی ها ، فرشته ماهی های آب شور ، سودوکرومیس ها ، سوف ماهی ها ، هامور ماهیان ، شوریده ماهیان و بسیاری دیگر .
علائم : بارز ترین علامت ، ظهور توده های کوچک تا متوسط ، نامنظم ، گره دار و زگیل مانند روی بالهها ، پوست یا آبشش ها است ، رنگشان ممکن است از کرم تا خاکستری باشند ؛ این توده ها ممکن است برای هفته ها در بدن ماهی ها بمانند ، بیرون زدگی چشم نیز یکی از علائم این بیماریست و ناشی از توده های لنفوسیستیس در داخل یا پشت چشم است که کرهٔ چشم را به بیرون هل می دهند . اگر تعداد زیادی توده روی بدن یا باله ها وجود داشته باشد یا اگر قسمت بزرگی از آبشش ها را پوشانده باشند ؛ ممکن است باعث تغییر رفتار ماهی های بیمار درحال شنا کردن یا درحال تنفّس شوند .
تصاویر ماهیان مبتلاء به این بیماری :
درمان : درحال حاضر هیچ درمان مناسبی وجود ندارد که بهبودی این بیماری را تسریع کند . اغلب ، این بیماری باید در ماهی مبتلا جریان داشته باشد . خوشبختانه اکثر موارد لنفوسیستیس در ماهیان گرمابی پس از چند هفته به خودی خود برطرف می شود ، البته تا زمانی که پرورش خوب باشد مانند کیفیت خوب آب ، تغذیه خوب ، تراکم صحیح جمعیت ، و نباید سایر عوامل استرس زا وجود داشته باشند . شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ماهی های آلوده به لنفوسیستیس در صورت عفونت مجدد ضایعات کمتری ایجاد می کنند . حذف ماهی های آلوده از جمعیت ممکن است به کاهش بار کلّی ویروس در سیستم و همچنین میزان آلودگی کمک کند اما از بین بردن همهٔ ماهی های آسیب دیده دشوار است زیرا برخی از عفونت ها ممکن است با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نباشند و بسیاری از آنها شدید تر هستند . ماهی های آلوده ممکن است در جمعیت باقی بمانند تا به طور بالقوه سایر ماهی ها را آلوده کنند . ماهی های حذف شده را می توان تا زمانی که ضایعات آنها برطرف شود جدا کرد اما ضایعات ممکن است عود کنند . اگر این کار را انجام دهند به احتمال زیاد شدت آنها کمتر خواهد بود .
منبع : منبع بیماری
کاربران زیر از (SINA) برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mehdifa, phoenix_love58آنچه به مقصد میرسد عزم و اراده است، نه تماشا و آرزو.. 🍃
۵:۵۳ ب٫ظ
۲۲ فروردین, ۱۳۹۳
۶:۱۹ ب٫ظ
کاربر عالی
۲۳ خرداد, ۱۴۰۰
mehdifa گفته
تشکر از مطلب مفید شما، الان ماه ها است این بیماری در اکواریوم هست و یواش یواش ماهی های دیگر را الوده میکند، پس کاری انجام ندهم یعنی هیچ اقدامی نباید صورت بگیرد؟
طبق چیزی که از مقاله متوجه شدم باید همه چیز از جمله کیفیت آب و تغذیه رو در بهترین شرایط نگه دارید تا ماهی ها ضعیفتر نشن
کاربران زیر از ๑۩ MOEIN ۩๑ برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
mehdifaمخلصیم دا 💪
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی:
34 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2796
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 41109
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7820
نوشته ها: 167353
جدیدترین اعضاء:
AminA, somaye65, MohammadReza1991, Benyaminn, starmusgrave50, ginalaplante69مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014