۵:۵۷ ب٫ظ
متخصصحیوانات
۶ فروردین, ۱۳۹۲
۱)نتخاب همستر در هنگام خرید آندو نوع همستر به عنوان حیوان خانگی نگهداری میشود. همستر طلائی یا سوری و همستر کوتوله یا چینی. همستر کوتوله تقریبا به اندازه نصف همستر طلائی می باشد. همستر طلائی در تنهایی نیز زندگی شادی خواهد داشت و اغلب اگر بصورت گروهی نگهداری شوند با هم در گیر می شوند. همستر کوتوله اجتماعی تر بوده و شاید برای نگهداری آنها بصورت دوتایی (از یک جنس) بهتر باشد.از بقیه جهات نگهداری آنها شبیه به هم می باشد. امروزه به دلیل جهش های ژنتیکی تعداد رنگ های زیاد و الگوهای متفاوت پوشش مویی همستر طلائی یا سوری در انواع رنگ های دیگر از جمله سفید، سیاه، کرم، خاکستری و . . . و با موی صاف یا پشمالو یا دم جارو و . . . یافت میشود. از نژادهای فوق عمومی ترین همستر جهت نگهداری همستر طلایی است. در طبیعت وحش همستر طلایی دارای پوشش کوتاه، ضخیم و به رنگ قهوه ای مایل به قرمز میباشد. همسترهای اهلی برای اولین بار از یک نر و دو ماده خواهر در سال ١٩٣١ از سوریه به انگلستان منتقل گردید.
موقع انتخاب همستر به رفتار و شرایط آنها بخوبی دقت کنید. از خرید همسترهایی که بی حال و ساکت می باشند اجتناب ورزید و آنها باید زبل، کنجکاو و فعال باشند (البته در ساعت بیداری یعنی غروب به بعد). پوشش بدنی باید صاف و چشم ها تمیز باشند. نفس کشیدن حیوان نباید صدادار و با زحمت صورت گیرد. اگر متوجه شدید در درون قفس یکی از همسترها به اسهال یا بیماری تنفسی دچار شده است آن را قرنطینه کنید زیرا همه همسترها در درون آن قفس در معرض یک بیماری واگیر دار قرار میگیرند.
۲)خانه همسترسه نوع خانه برای همستر رایج میباشد. قفس های سیمی، قفس پلاستیکی و آکواریوم.
۱- قفس سیمی با میله های افقی با فاصله ۱ تا ۲ سانتی متر برای نگهداری مناسب میباشد زیرا همستر به بالا رفتن علاقه زیادی دارد و از میله ها برای بالا رفتن از دیواره استفاده میکند. از قفس هایی که کف آنها به صورت شبکه ای و سوراخدار است اجتناب کنید چرا پای او در آنها گیر کرده و حیوان در این قفس راحت نیست و تمیز کردن این قفس ها نیز مشکل است.
۲) قفس های پلاستیکی که معمولاٌ با تجهیزات دیگری همراه است. این قفس ها خارجی بوده و ضمن گران بودن برای شرایط آب و هوائی گرم و خشک ایران مناسب نیستند. لانه های پلاستیکی با چندین تونل و محل خواب نیز مناسب میباشند و حیوان میتواند از آن برای ورزش و تفریح استفاده کند ولی ضمن برخورداری از ایراد فوق، تهویه هوا و نظافت آن مشکل است. بعلاوه بسیاری از همسترهای طلائی بزرگتر از آن هستند که در تونلها جای گیرند ولی برای همسترهای کوتوله مشکلی پیش نخواهد آمد. به این نکته نیز توجه داشته باشید که محل سکونت این حیوان باید آنقدر محکم باشد که در مقابل جویدن مقاومت کند و بعضا لانه های پلاستیکی به راحتی توسط آنها جویده خواهد شد.
۳- نوع رایج تر و ارزانتر قفس همستر در ایران آکواریوم است و تمیز کردن آن نیز راحت است. اما گردش هوا در آن کمتر بوده و همچنین این فرصت را به حیوان نمی دهد که ازدیواره ها بالا رود. یک درپوش نیز برای ممانعت از خروج همستر از آکواریوم و همچنین جلوگیری از دسترسی دیگر حیوانات خانگی به آن نیاز می باشد. "دنیای همستر" اقدام به طراحی انواع جدیدی از این آکواریم ها نموده است که به تجهیزات مناسب از قبیل چرخ و فلک، سرسره، تونل و نردبان و اتاق بالا مجهز است. دو مدخل جریان هوا در دو طرف پیش بینی شده است. بستر سازیاغلب از تراشه چوب برای پوشاندن کف قفس استفاده میشود ولی باید از تراشه سرو اجتناب نمود. درخت کاج نیز بدلیل امکان ترشح مواد تحریک کننده و معطر مناسب نمیباشد. خرده های چوب درخت اشنگ یا دیگر درختان جنگلی برای استفاده در کف قفس بهتر است. میتوانید به نجاری محل خود مراجعه و مقداری خرده چوب بگیرید (معمولاٌ رایگان است اما می توانید انعام کوچکی به شاگرد نجار بدهید). خرده های چوب را کف قفس بریزید و لازم است هر دو هفته یکبار عوض شوند. از آنجا که همسترها معمولا از گوشه قفس خود برای دسشوئی استفاده میکنند تمیز کردن آن قسمت بصورت مداوم (چند روز یکبار) به تمیز ماندن محل زندگی آنها کمک میکند. همسترها دوست دارند در زمین تونل حفر کنند بنابراین عمق پوشش کف باید آنقدر باشد که حیوان بتواند درون آن تونل حفر کند (۵ سانتی متر و بیشتر).
لازم است مکان قفس در خانه در محل مناسب انتخاب گردد. معمولاٌ در صورتی که قفس در بلندی قرار گیرد برای همسترها خوشایندتر است. از آنجا که همسترها شبگرد هستند محل زندگیشان در روز باید ساکت باشد. قفس باید دور از تابش مستقیم آفتاب و منابع گرما بوده و بهتر است حدود نیم متر بالاتر از سطح زمین بر روی تاقچه یا یک میز باشد.
۳)لوازم زندگی فضای بسته به عنوان آشیانه در گوشه ای از قفس برای همستر مطلوب میباشد که میتوان از یک جعبه مقوایی برای اینکار استفاده نمود و هر چند وقت یک بار عوض شود. کف جعبه را میتوانید با چیزی نرم مثل دستمال کاغذی بپوشانید. مواد کف این جعبه باید حدود یک بار در ماه عوض شود. عوض نمودن بیشتر باعث برهم زدن آرامش همستر خواهد شد. بازرسی منظم جعبه و برداشتن مواد غذائی که حیوان ذخیره نموده و در حال فاسد شدن است میتواند به بهداشت بیشتر قفس کمک کند.
به همستر باید فرصت جویدن و ورزش کردن داده شود. تقریبا تمام همسترها با شوق و ذوق از یک چرخ و فلک مخصوص همستر استقبال میکنند. مقداری تونل و لوله (مثل لوله دستمال توالت) نیز مفید است. شاخه های تازه درختانی مانند بید و درختهای میوه که برای آنها از سموم ضد آفت استفاه نشده است و جعبه های کوچک مقوائی برای جویدن و بالا رفتن مناسب هستند.
برای آبخوری حیوان نیز میتوان از یک بطری با سری که بتواند حیوان به راحتی از آن آب بخورد استفاده نمود. بدینوسیله آب حیوان تمیز مانده و نمیتواند ظرف آب را سرازیر نماید. همستر نیاز کمی به آب دارد و چنانچه در رژیم غذائی او سبزی قرار گیرد کافی میباشد. آب زیاد برای حیوان خطر مرگ دارد. یک ظرف غذای کم عمق از سرامیک یا چینی بهترین انتخاب برای ظرف غذای همستر می باشد تا حیوان نتواند ظرف را برگرداند. تمیز نمودن چنین ظرفی نیز راحت تر است.
۵:۲۹ ب٫ظ
متخصصحیوانات
۶ فروردین, ۱۳۹۲
سلام
دوست عزیز همستر اگه محل نگهداریش تمیز باشه به هیچ عنوان بو نداره و به این منظور اسپری های مخصوص و بو گیر هست که هم ضد عفونی کننده هست و هم نمیزاره محل دستشویی حیوان بو بگیره و هر هفته باید به کل قفسش باید تمیز بشه...
همستر سوری خیلی عالیه تنوع رنگ زیادی داره من اگر به جای شما بودم سه تا ماده و یک نر تهیه میکردم نرا با هم نمیسازن ولی ماده ها ارومند و میسازن باهم...
ولی ماده ها رو باید از نر جدا نگه دارین فقط در فواصل جفت گیری کنار هم رها کنین...
و درباره ی پریود هم پد های مخصوص همستر هست که میتونید تهیه کنین ولی کلا خودمونیما این موضوع ربطی به بو نداره...
ارادتمند
۵:۳۵ ب٫ظ
۱۴ شهریور, ۱۳۹۲
۵:۵۷ ب٫ظ
۱۴ شهریور, ۱۳۹۲
۶:۰۴ ب٫ظ
متخصصحیوانات
۶ فروردین, ۱۳۹۲
۳:۴۷ ب٫ظ
۲۴ تیر, ۱۳۹۳
۹:۰۱ ق٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۲:۱۱ ب٫ظ
۲۴ تیر, ۱۳۹۳
۳:۰۰ ب٫ظ
۳۱ مرداد, ۱۳۹۳
۸:۱۶ ب٫ظ
متخصصحیوانات
۶ فروردین, ۱۳۹۲
سلام
چه علایمی داره؟ مثلا بی اشتهایی ، عطسه ، ابریزش بینی و چشم جوری که دور بینی سفید بشه و این که نره یا ماده
خیلی از همستر ها به علت کمبود ویتامین این حالات بهشون دست میده بهتره یدونه مولتی میتامین بچه از داروخانه تهیه کنین از نوع ویتن باشه که بهتر دو هفته درمیان روزی دو قطره بریزین تو دهنش یه مدت یه هفته.
و همیشه آب تازه در اختیار همستر باید بزارین.
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی:
23 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3752
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
(SINA) : 2691
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 34440
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 240
موضوعات: 7745
نوشته ها: 166327
جدیدترین اعضاء:
hades, darkkiller, mAmaD79, Morning, mohsen.nik, .Sadra.مدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3014