۵:۱۱ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
سلام
در این تاپیک میوه ای رو به شما معرفی میکنم که بسیار شبیه به پرتقال و نارنگی و کامکوات هست ولیکن میوه ای متفاوت هست هر چند در نت هم بسیاری تصاویر رو هم زده بود کامکوات و هم زده کالاموندین حتی برخی سایت ها به جای بونسای پرتقال و حتی بونسای نارنگی اینها رو جابجا نمایش داده اند حالا بنده چی عکس براتون نمایش بدم خدا میدونه و بس تلاش خودم رو کردم اگر بنده هم اشتباه کردم شما بزرگواران ببخشید.
خواهشا دوستان اگر عکس خوبی از این میوه و بونسای داشتید قرار بدین.
بونسای کالاموندین - calamondin orange bonsai - نارنگی زینتی و یا پرتقال زینتی که کلا میوه ای جدای از پرتقال و نارنگی هست و نوعی پرتقال ترش هست در حد لیمو ترش اما به رنگ و بوی پرتقال فکر میکنم هرچی بیشتر توضیح بدم بیشتر گیج میشید
کالاموندین (پرتقال زینتی ترش)
کالاموندین (Calamondin) یا پرتقال زینتی که به آن «پرتقال ترش» نیز گفته می شود یکی از مرکبات است که به پرتقال بسیار کوچک شباهت دارد. شکل آن اندکی کشیده و دوک مانند و قطر آن حدوداً ۵ر۲ تا ۴ سانتی متر است. پوست آن خوراکی، نرم و صاف است و رنگ آن از سبز مایل به زرد هنگامی که هنوز نرسیده است تا نارنجی پررنگ هنگامی که رسیده می شود متغیر است. گوشته آبدار و نارنجی رنگ است که در اطراف یک محور نیمه توخالی کوچک شکلی شبیه به تاج با تکههای مجزا تشکیل می دهد. کالاموندین تعداد کمی دانه کوچک دارد که لپه های آن سبز رنگ هستند. این میوه بسیار ترش مزه است و اگر پیش از رسیده شدن چیده شود بسیار تلخ هم هست.
کالاموندین از خانواده (تیره) سدابیان Rutaceaeو نام علمی آن Citrofortunella mitisاست. یکی از چند صد زیرگونه جنس مرکبات (Citrus) به شمار می رود. از
میوه های دیگر که در این خانواده جای می گیرند میتوان به لیموترش، لیموشیرین و کام کوات اشاره کرد. تولیدکننده های میوه های پیوندی معتقدند که کالاموندین می تواند میوه ای پیوندی از ترکیب کام کوات و نارنگی باشد. یکی از خویشاندان نزدیک میوه کالامانسی است که به آن «لیموترش خُتَنی» هم می گویند و به طور گسترده در آشپزی جنوب شرق آسیا بسیار کاربرد دارد.
کالاموندین بومی فیلیپین ولی منشأ آن چین است. این میوه در اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی از طریق شیلی از پاناما به فلوریدا در ایالات متحده وارد شد. در ایالت های فلوریدا و کالیفرنیا کشت می شود و بیشتر به خاطر ارزش زینتی مورد توجه است. طبق باورهای باستانی چینی ها یک درخت کالاموندین که شکوفه می دهد برای افراد خانه خوش شانسی می آورد. علی رغم خویشاوندان دیگر خود در خانواده مرکبات این میوه می تواند در آب و هوای معتدل و سرد هم رشد کند، ولی در زیر نور خورشید نه چندان تند و در خاک اسیدی در دمای بین ۶۰ تا ۸۵ درجه فارنهایت بهترین کیفیت رشد را دارد.
رطوبت بیش از حد به ریشه های درخت کالاموندین آسیب می رساند. نوع کوتوله این درخت گل های زینتی معطر بسیار زیبایی می دهد و یک گیاه زینتی ایده آل محسوب می شود که زیبایی خود را در تمامی طول سال حفظ می کند. حداکثر ۱۲ ماه طول می کشد تا میوه های طلایی آن رسیده شوند.
این میوه علاوه بر این که برای تزئین غذاها به کار می رود به خاطر طعمی که دارد بسیار مورد توجه است. تمامی میوه به جز دانه های آن قابل مصرف هستند. بهترین وقت برای مصرف آن تا یک هفته پس از چیدن آن در حالت سبز است. هنگامی که به رنگ زرد پررنگ در می آید باید آن را داخل یخچال گذاشت تا تردی و عطر آن حفظ شود. تا دو هفته می توان آن را در یخچال نگهداری کرد. این میوه کوچک عصاره بسیار ترشی دارد که میتوان گفت در دهان سوزش ایجاد می کند. به همین دلیل می توان از آن برای افزایش طعم بسیاری از غذاها از ماهی تا نودل و سوپ و انواع سس ها و دسرها استفاده کرد. همچنین از آن کنسرو میوه تهیه می شود. آب کالاموندین در بسیاری از شربتها و نوشابه ها یکی از ترکیبات پایه است.
منبع : https://www.ettelaat.com/mobile/?p=16204&device=phone
مجبور شدم از این منبع فارسی کپی کنم ببخشید قوانین کپی رایت رو رعایت نکردم اگر دوستان از منابع معتبر لاتین متنی رو ترجمه کردند به نام خودشون قرار بدهند.
۵:۱۵ ب٫ظ
معاون انجمن
معاون
Moderators
۳ خرداد, ۱۳۹۰
۱۱:۴۹ ق٫ظ
کاربر نمونه
۲۵ فروردین, ۱۳۹۸
سلام. آقا مجتبی دستت درد نکنه بابت بونسای ها. این چند وقت کلا مارو از ماهی سوق دادی به سمت بونسای با این مطالب جدیدی که زحمت میکشید و ما لذت میبریم.
https://www.bonsaiboy.com/catalog/orangecare.html
سایت بالا منبع خوبی هست برای انواع بونسای تقریبا غالب موارد مربوط به نگهداری و پرورش و شرایط محیطی را خوب توضیح داده. فرصت نشد ترجمه اش کنم ولی یه مرحله بدون ویرایش با google translate رفتم بعضی از جاهاش باید سلیقه ای تغییر می کرد تا ترجمه نسبتا قابل فهمی بشه.
کاربران زیر از عباس م برای ارسال نوشته مفید تشکر کرده اند:
Hamid Lover, مجتبیامروز نه آغاز و نه پایانِ جهان است ای بس غم و شادی، که پسِ پرده نهان است
گر مرد رهی؛ غم مخور از دوری و دیری دانی که رسیدن هنرِ گام زمان است
بیشترین کاربران آنلاین:1031
افراد آنلاین کنونی:
199 مهمان
مشاهده کنندگان کنونی این صفحه:
1 مهمان
برترین نویسندگان:
مجتبی : 22934
ΡARSA : 4189
alirezaj : 3749
H∀ⓂΞD20 : 3661
حسنHTB : 3111
HAMID ESKANDARI : 2608
آمار کاربران:
مهمان: 575
اعضا: 33802
مدیران انجمن: 15
مدیر کل: 1
آمار انجمن:
گروه ها: 7
انجمن ها: 239
موضوعات: 7666
نوشته ها: 163788
جدیدترین اعضاء:
samanhoseyni, 2023abolfazl, HOJAT MARGOMI, I_donno, radin.456, lucindamacgregorمدیر کل: شهریار (onlypet.ir): 3003